Angeltjes
15-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Senaat wimpelt afschaffing dubbele nationaliteit weg

 

De Senaat heeft donderdagavond de inoverwegingneming van een voorstel van resolutie van Anke Van dermeersch en Yves Buysse van het Vlaams Belang over het uitsluiten van personen met de dubbele nationaliteit van regerings- en andere gezagsfuncties geweigerd. Dat gebeurde met 29 stemmen (Franstaligen, sp.a en Groen!) tegen de inoverwegingneming, 28 voor (overige Vlamingen) en één onthouding van Els Van Hoof (CD&V).

De tegenstanders van de inoverwegingneming benadrukten dat het voorstel volgens hen racistisch is en ongrondwettelijk. Francis Delpérée (cdH) kondigde aan dat hij het voorstel van resolutie naar de Raad van State zou sturen om bij het dossier te voegen in de procedure tegen Vlaams Belang in het kader van de partijfinanciering.

Joris Van Hauthem (Vlaams Belang) zei dat dit laatste niet mogelijk is: "Men kan niet steeds stukken blijven toevoegen in een lopende procedure". Hij wees er nog op dat de Franstalige partijen in de Kamer dezelfde tekst zonder problemen in overweging hbben genomen.

De fractieleiders Bart Tommelein en Sabine de Bethune verklaarden dat Open Vld en CD&V het volstrekt oneens zijn met de inhoud van het voorstel van resolutie, maar vonden dat elke tekst in overweging dient genomen te worden. Louis Ide (N-VA) en Lieve Van Ermen (LDD) stemden met de inoverweging in wegens de "freedom of speech".

@ de Standaard


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn voor één sterke openbare omroep : een vlooientheater van ijdelheden.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

De Standaard wijdt vandaag een artikel aan de zitting van de Media commissie in het Vlaams Parlement. U kan het stuk HIER lezen.

Het verbaaast ons nauwelijks dat, los van enkele zogenaamd grappige one-liners, alle partijen vasthouden aan het principe van een sterke openbare omroep. Luckas Van der Taelen tempert enigszins zij enthousiasme als hij het heeft  over een kantelmoment en een historische mogelijkheid om 'na een periode van overdreven politisering en commercialisering eindelijk werk te maken van een kwalitatieve openbare omroep.'

Een ander begenadigd expert stelde voor dat bij rampen de VRT en de VTM slechts één ploeg zouden uitsturen. Ja, met voorstellen op dat niveau, schieten we lekker op.

Ministerin Lieten is vertrouwd met het functioneren van een overheidsbedrijf dat compleet gepolitiseerd en gesyndicaliseerd is. Zij heeft jarenlang de leiding gevoerd bij de Lijn, waar echter meer bedrijfstrouw bestaat en minder perfide intriges de arbeidssfeer verpesten. De VRT is op dat vlak onklopbaar : een vlooientheater van ijdelheden.

De interim-aanwezigheid van de liberaal Piet van Roe is een dankbaar moment om enkele té opvallende uitwassen weg te knippen. Wees er van overtuigd dat Van Roe geen enkele beslissing neemt, die niet gesteund wordt door een politieke consensus. 

Het parlementair debat, of wat daar wil voor doorgaan, bewijst de afstand die bestaat tussen politici en burgers. Elke partij heeft er belang bij om zich volgzaam op te stellen ten overstaan van dit ministerie van de propaganda dat de VRT is ; in het beste geval is men "een beetje kritisch" en die houding wordt  geïnterpreteerd door de opinievervormers van de Reyerslaan als "vijanden van het medium". Iedereen is bang van de VRT en die instelling voelt zich superieur en gedraagt zich navenant.

Iedereen hoopt wel eens op de buis te komen en daarom blijven deze debatten steken in zwakke pogingen om een doodzieke patiënt te behandelen met een nieuw soort Tensoplast.  Doorzichtige, zoals de democratie in dit land transparant is.

Ho ja, vanavond in Bracke op vrijdag een aflevering met Marie-Rose Morel.  Het scenario is bekend, de dialogen kunnen we meelippen en de bedoeling is : informeren. Of wat dacht u ?

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De illusie van Savats revolutie

 

 

 

Ach, die arme Savat toch ... Hij sprokkelt gele meisjes voor zijn zachte revolutie in zijn oranje theehuis.  Beweert hij, de softe filosoof, de gerateerde sinoloog maar de trouwe separataloog.

Klikt u op de oranje tekst en u komt  op zijn elitaire blog, waar teergevoeligheid, weemoed en fluister-erotiek de toon zetten. Echt iets voor venten ... 

Gelukkig blijft hij voor Angeltjes strijdbare stukken schrijven over het politieke circus dat door mekaar geschud moet worden met een volkse, woedende en keiharde opstand die genadeloos afrekent met de wantoestanden die de politieke elite onze maatschappij naar de ondergang leidt.

Bent u het eens met deze vaststelling ? Staat u mee met ons achter de échte schildwachten van Vlaanderen ?  Lacht u de conférenciers van de gebroken beloftes weg ? En heeft u uw buik vol van zij die de noodzakelijke eenheid doorpriemen met hun eigen kleine ikjes-gelijk en gezeur ?

Dus, zoals onze prachtpremier Nonkel Kruk het ooit zong bij de RTBF toen hem gevraagd werd La Chanson des Wallons te neuriën  : "Mijn Vlaanderen heb ik hartelijk lief" en wie liefheeft doet dat onvoorwaardelijk.

De redactie van Angeltjes  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : keuning-kandelaar en zijn kat

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erdogan, de vredesapostel waarschuwt voor Israëlische aanval

 

 

De Turkse premier Erdogan heeft Libanon gewaarschuwd dat Israël mogelijk een aanval voorbereidt op haar noorderbuur.

Tijdens een ontmoeting tussen Erdogan en de Libanese premier Hariri in Ankara zei Erdogan dat Israël de wereldvrede bedreigt door het excessieve geweld tegen de Palestijnen, door het Libanese luchtruim illegaal te betreden en door het geheime nucleaire wapenprogramma.

Erdogan roept de vijf permanente leden van de veiligheidsraad op druk uit te oefenen op Israël, net zoals dat gebeurt tegen Iran. "Israël heeft nooit ontkent nucleaire wapens te hebben," zei Erdogan. "Ze hebben het zelfs toegegeven."

Nog niet zo lang geleden was Turkije als een van de weinige moslimlanden een trouwe bondgenoot van Israël, maar sinds de inval in Gaza vorig jaar zijn er spanningen tussen de twee landen

@ Spitsnieuws.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vilvoords zwembad 't Zeepaardje verbiedt boerkini

 

 

Omdat de boerkini niet meer toegelaten is, gaan de Dames van Islamitisch Geloof van nu af aan wandelen in de natuur.

 

Zwembad 't Zeepaardje in Vilvoorde heeft beslist dat moslimvrouwen binnen niet langer een boerkini mogen dragen.

Omdat moslimvrouwen vaak bedekt door het leven moeten gaan, werd voor het zwemmen de boerkini uitgevonden. Het is een samensmelting van de woorden boerka en bikini.

Het islamitische badpak heeft lange mouwen, een legging en een kap. Op die manier is het lichaam van de vrouw niet meer zichtbaar. In Turkije is de boerkini al langer populair. Turkije is Vilvoorde niet, hoe zeer men ook probere.

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs zoals u het niet kent, zoals het helaas is.

 

 

A Paris, rue Barbès (XVIII arr.) le 20 octobre 2009

 


14-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het staat in de Pravda, dus het is waar : een schaap met een mensenhoofd

 

Wat zijn wij toch blij dat de Pravda nog bestaat. De échte Russische, niet de zwakke imitatie, de Frut van de Antwerpse Linkeroever.

Vroeger gold, dat wat in de Pravda verscheen, sowieso om te lachen was, want in de Sovjet-Unie viel er niet veel pret te beleven : noch voor het plebs, maar ook niet voor de échte hooggeplaatste kameraden, want de kogel of verbanning naar Siberië behoorden elke dag tot de opties. Dus wat deed het bekommerde communistische regime : zij gaven ter verstrooiing van het klootjesvolk een partijblad uit dat bol stond van fantasieën en paradijselijke beschrijvingen, waaruit bleek dat de auteurs daarmee de grauwe straten van Leningrad en de ijsvlaktes van de toendra bedoelden. Niet te verbazen dat in de Sovjet-Unie een gigantisch alcoholprobleem bestond.

Om het kort te houden : de Pravda bestaat nog steeds in het Rusland van Poetin en zijn Playmobil eerste-minister Medvedev. Vroeger moesten wij ons baseren op citaten uit de Pravda, want nergens was die befaamde gazet te koop.  Vandaag is alles te lezen op internet en de Pravda in zijn Engelstalige   versie lijkt een tabloid met schaars geklede poppemiekes en zenzatie stukken om Van der Kelen jaloers te maken.

U gelooft ons niet ? Wandelt u over dit bruggetje naar de Waarheid, wat de Nederlandse vertaling van Pravda betekent  en oordeelt u zelf : In Turkije is een lammetje doodgeboren met een mensenhoofd. Wij vinden het nogal een lugubere afbeelding, daarom nemen we de foto niet over.

Maar we maken ons wel de bedenking : dat komt er nu van, zie.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een degelijk herstel toegewenst, senator Ceder

 

 

Wij vernemen zonet dat senaatsfractievoorzitter Jurgen Ceder een dringende heelkundige ingreep heeft ondergaan. Hij werd op oudejaarsavond in allerijl opgenomen in de OL Vrouwkliniek te Asse met een perforatie van de dikke darm. Alles is nu in orde, maar hetis het verhaaltje van  de naald en het oog en daar is de senator doorheengekropen. De ploeg van Angeltjes en ongetwijfeld vele lezers wensen hem een grondig herstel toe.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell op 14.01.10 over Andy Choudary

 

 

Omdat de door Pat Condell besproken Andy Choudary niet direct een belletje laat rinkelen, een visuele geheugensteun van de fanatieke doortrapper

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extreem-linkse tafelschuimers hokken samen : Humo & Woestijvis

 

Een kleine tien jaar nadat Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute zijn ambitieuze Bonanza-project begroef, legt hij nu toch (gedeeltelijk) de hand op Humo. In een persconferentie deelden uitgeverij Sanoma en Woestijnvis vandaag mee dat ze een akkoord hadden bereikt waarbij het ondertussen bijna 75-jarige weekblad voor 49% in de handen van De Vijver komt, de holding boven het Vlaamse televisiebedrijf Woestijnvis, dat o.a. De Pappenheimers, De Laatste Show en De Slimste Mens produceert. De overige 51 procent blijft in handen van Sanoma, dat op zijn beurt een belang van 25 procent in Woestijnvis in handen krijgt. Wel komt de dagelijkse leiding van Humo volledig bij Woestijnvis te liggen.

Het initiatief naar Woestijnvis toe kwam van Humo zelf. Sinds uitgeverij Sanoma in 2007 Aimé Van Hecke, de ex-algemeen directeur van de VRT-televisie, als CEO aanstelde, kwam het tussen Humo en het Finse Sanoma eigenlijk nooit meer goed. De discussie omtrent de houdbaarheidsdatum van Humo is al jaren aan de gang, ondanks dat het blad nog een van de weinige winstgevende in de uitgebreide Sanomaportefeuille was. Na een drastische besparingsoperatie afgelopen jaar bij Sanoma verslechterde de relatie verder, voor zover dat nog mogelijk was.

In 2001 deed Woestijnvis al een eerste poging om een concurrent voor Humo in de markt te zetten. Bonanza heette dat blad en er verschenen exact dertig nummers van. Het begon als een stunt in het programma De XII Werken van Rob Vanoudenhoven. Daarin kreeg de toen immens populaire Vlaamse tv-persoonlijkheid de opdracht een blad te maken dat de oplage van Humo zou overtreffen. En dat lukte. Voor Woestijnvis de aanzet om Humo van de troon te stoten. Maar al snel bleek dat het productiehuis aan de eenmalige stunt geen wekelijks vervolg kon breien. Een poging van Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute om Guy Mortier binnen te halen mislukte.  Bonanza kwam nooit echt van de grond. De beoogde oplage was tachtigduizend, maar die bleef steken op een goede 50.000. Volgens Mortier ontbrak het Bonanza aan ‘een helder concept'. ‘Is het dat maar?', zou Mortier hebben gezegd, toen hij het eerste nummer onder ogen kreeg.

Wouter Vandenhaute, die ooit zelf voor Humo schreef en die aan de zijde van Mark Uytterhoeven furore maakte als co-presentator van het populaire BRTN-programma Het Huis van Wantrouwen, haalt dus alsnog zijn slag thuis. Vandenhaute, die gehuwd is met VRT sportjournaliste Catherine Van Eylen, werd in 2005 genomineerd als Manager van het Jaar, een erkenning die uiteindelijk Jan Callewaert van Option te beurt viel.

Naast Woestijnvis is Vandenhaute eigenaar van het Leuvense sterrenrestaurant Couvert Couvert. In de voorbije jaren nam hij ook de organisatie van de  wielerwedstrijden Ronde van Vlaanderen, Gent-Gent, Parijs-Brussel en de Brabantse Pijl over. Vandenhaute verkreeg een meerderheidsparticipatie in de vier wielerwedstrijden van de uitgeverij Corelio.

@ Express

PST : Een typisch staaltje zuiver kapitalistische strategie van overnemen en fuseren. Wie verliest zijn onafhankelijkheid ?  Hoe kan Humo op een onafhankelijke wijze televisieproducties en artiesten beoordelen die tot de eigen stal behoren ?  Terwijl de medewerkers bij wijze van spreken in een bureau om de hoek werken ?

Wat is de repercussie van deze samensmelting voor de programma-aankoop van de openbare omroep ?  Als het cijfer van 30 miljoen euri per jaar dat enkele jaren geleden gold als aankoopbedrag voor de Woestijnvisprogramma's, nu nog plus minus van kracht is, dan betoelagen wij met zijn allen onrechtstreeks het fijne weekblad Humo.

Over een zaak maken wij ons geen zorgen : het linkse zootje zal zijn drammerige  propaganda blijven rondstrooien. In volledige onafhankelijkheid en hopelijk met ons aller belastinggeld.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeten kinderen opdraaien voor illegaliteit ouders ?

 

Laten we de dag goed beginnen met een delicaat onderwerp : moeten kinderen van illegalen opdraaien voor de keuze die hun ouders gemaakt hebben door onwettelijk dit land binnen te sluipen ?  

Gazet van Antwerpen is overtuigd dat die kinderen dezelfde kansen moeten krijgen dan àlle kinderen. Het gaat meer specifiek over het Gelijke Kansen Onderwijsdecreet. Jongeren die onder de voorwaarden van dit decreet vallen, krijgen voorrang bij inschrijving op school in hun buurt. Dit is natuurlijk een maatregel die tot discriminatie leidt ten overstaan van de niet illegale ouders die hier al hun civieke plichten vervullen : wonen, werken, belastingen afdokken, enz.

Zo een vaart zal het wel niet lopen, maar in de praktijk zal het zich wel voordoen, schrijft de lichtjes gegêneerde Gazet van Antwerpen Wij zullen deze toestand echter moeten aanvaarden, want het gaat natuurlijk niet om een meerderheid illegalen (die meerderheid hebben wij, blanke onnozelaars nog, hoor)  en uiteindelijk we moeten zorgen voor meer scholen. De Antwerpse dhimmi-schepen Robert Schapenbout (de naam Voorhamme is kwetsend voor een deel van de bevolking, dus we wijzigen zoals het gewenst wordt)  heeft een "masterplan" klaar, maar het blijft wachten op de Vlaamse centen. En de Gazet besluit : "Dat moet snel gebeuren, want anders gaan er binnenkort kinderen voor een gesloten poort komen te staan."

Zolang het maar niet de kientjes van illegalen zijn. Alle kientjes zijn gelijk maar dankzij de illegaliteit bereiken we egaliteit ... Ziet ge, domme burgers, hoe het systeem in mekaar zit.  Misschien kan een of ander Vlaams Belangmandataris een column over dit onderwerp schrijven op de blog van de VRT ?

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ik-kan-mij-alles-veroorloven mentaliteit

 

In de Kamercommissie gezondheidszorg bracht het nuffige socialistische meisje Maya Detiège haar hondje mee tijdens de zitting.

Ze had geen opvang voor het 7 weken jonge diertje en dus bracht ze het mormel mee. Het aanstellerige wicht, dat haar mandaat uitsluitend dankt aan de familienaam dat het draagt (grootvader Frans en moeder Leona leefden ook van de politiek)  en de hondse trouw van de Antwerpse stamboomsocialisten, wist natuurlijk zeer goed dat ze met deze daad in de pers zou komen.

Politiek weegt Mayake even licht als ze er uitziet : als lid van de oppositie en niet gebonden door coalitie-zwijgplicht, heeft ze kansen genoeg om haar zegje te doen. Maar buiten oppervlakkig gekwebbel is het radio silence. Ze wordt opgevoerd in de "boekjes" als een populair grietje en ze heeft een relatie met Chris Dusauchoit, u weet wel de 0000-presentator die bij de moord op Pim Fortuyn zijn vreugde niet kon bedwingen tijdens een uitzending. U ziet direct het niveau van dit idiote stel.

Het hondje in kwestie heeft in het bureau van een parlementair zijn gevoeg gedaan. Onze volksvertegenwoordigers.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter en dochter bedreigd met dood - dader opgepakt

 

 

Topman Filip Dewinter van het Vlaams Belang is in een mail bedreigd met de dood. Nieuw is dat zijn dochter ook werd geviseerd. Zij zou dinsdag worden ontvoerd. De federale politie pakte een minderjarige verdachte op.

 

De dreiging dateert van midden december. Toen al gaf de verdachte te kennen dat hij op 13 januari zou toeslaan. De federale recherche nam de zaak serieus en haalde de computer van Dewinters dochter vorige donderdag op. Want op die computer was de dubbele dreiging toegekomen.

Via buitenlands mailverkeer belandde de Computer Crime Unit van de federale politie bij een gezin in Borgerhout. Daar had een veertienjarige vriend van één van de kinderen de dreigmail verstuurd. Hij werd woensdag opgepakt en voorgeleid, samen met zijn vriend, de eigenaar van de gebruikte computer.

De jongemannen werden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld. “Die zal passende maatregelen nemen”, zo luidde het op het Antwerps parket.

Het is niet de eerste keer dat de politicus van het Vlaams Belang wordt bedreigd. Het is wel de eerste keer dat ook zijn gezinsleden in deze bedreigingen worden betrokken.

@ Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV : Belgische Fritzen zetten Vlamingen weer eens een hak

 

 

Vanmiddag vond in de Kamer het overleg plaats tussen een delegatie van de Duitstalige Gemeenschap en een afvaardiging van de Kamer inzake het Duitstalig belangenconflict tegen de BHV-splitsingsvoorstellen. Daarbij waren de voorzitter van het Duitstalig parlement alsook drie Duitstalige fractieleiders aanwezig.

Zoals verwacht kon worden, bleef dit overleg zonder resultaat en gingen de Duitstaligen niet in op de Vlaamse vraag om het belangenconflict in te trekken.

Tijdens het dovemansgesprek bleven zij hameren op het feit dat “institutionele problemen” geregeld moeten worden via compromissen en dat daarvoor extra tijd moet worden gewonnen. Impliciet erkennen zij hiermee dat zij rechtsmisbruik pleegden, aangezien zij geen geschonden belang van de Duitstaligen konden aantonen. Vreemd is ook dat zij de splitsing van de kieskring BHV voorstellen als een institutioneel probleem, terwijl dit niets met de structuur van de staat te maken heeft. Duidelijk is dat de Duitstaligen, door hun ondemocratisch maneuver en hun ondersteuning van de Franstalige strategie, de betrekkingen met de Vlaamse Gemeenschap ernstig vertroebeld hebben.

Het Vlaams Belang eist nu dat er geen tijd meer verloren wordt. Het dossier moet nu meteen naar de Senaat gezonden worden, zonder bijkomende vertragingstrucs of nieuwe obstakels.

 

Bart Laeremans

Volksvertegenwoordiger

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brief van Geert Widers voor manifestatie 20 januari

 

Vrienden en vriendinnen,


Volgende week woensdag, 20 januari, gaan we demonstreren!


Vanochtend was het dan zover. In een ijzige sfeer in een ijskoude rechtszaal met een Officier van Justitie die mij totaal negeerde hebben we bezwaar aangetekend tegen de dagvaarding op onder andere het punt van groepsbelediging. Het OM heeft de dagvaarding uitgebreid met aanzetten tot haat en discriminatie jegens niet-westerse allochtonen en/of Marokkanen. Het politieke proces is begonnen. 


Nogmaals dank ik iedereen voor de vele hartverwarmende reacties, en ze blijven binnenkomen! Heel veel mensen voelen aan dat het volgende week om iets wezenlijks gaat, dat het uiteindelijk de vrijheid van alle Nederlanders raakt. Ik heb het al eerder gezegd; het gaat niet zozeer om mij. Het gaat om de vrijheid van meningsuiting; onze belangrijkste vrijheid. Het gaat erom of we kritiek mogen leveren op een ideologie zonder het risico te lopen daarvoor veroordeeld te worden. Dat is de essentie. Kom daarom ook echt allemaal.

Zorg ervoor dat u er 20 januari uiterlijk om 8.30 uur bent; vanaf  8.00 uur gaan we ons verzamelen voor de ingang van de rechtbank.


Mocht u zich nog niet hebben aangemeld voor de demonstratie, doe dit dan alsnog! Mail mij uw naam en het aantal mensen met wie u komt.


Ik hoop dat u mij allemaal komt steunen!

Groet,

Geert Wilders

 

Woensdag 20 januari a.s.

Tijd:
Zorg dat u er om 08.30 bent; vanaf 08.00 uur verzamelen bij ingang E. Er is geen specifieke eindtijd. Het belangrijkste is om in ieder geval om 08.30 uur met veel mensen aanwezig te zijn.

Locatie:
Rechtbank Amsterdam.
Parnassusweg 220
1076 AV Amsterdam
Ingang E

Routebeschrijving

Eigen vervoer

Vanuit Rotterdam/Den Haag
* Vanaf de A4 rijdt u de A10 op (Ring Zuid).
* U neemt de afslag S108, Zuid/Amstelveen.
* Bij de verkeerslichten gaat u linksaf.
* Bij de verkeerslichten op de Amstelveenseweg slaat u opnieuw linksaf.
* Op de Boelelaan gaat u bij de eerste grote kruising met verkeerslichten linksaf de Buitenveldertselaan op.
* U volgt de weg onder de ringweg door (u bevindt zich dan op de Parnassusweg).
* U ziet het gerechtsgebouw aan uw linkerkant.
* U slaat direct voor het gebouw linksaf het parkeerterrein op (betaald parkeren).

Vanuit Utrecht
* Vanaf de A2 rijdt u de A10 op (Ring Zuid).
* U neemt de afslag S108, Zuid/Amstelveen.
* Bij de tweede verkeerslichten slaat u linksaf en rijdt u onder de weg door.
* U bevindt zich dan op de Boelelaan.
* Daarna volgt u bovenstaande aanwijzingen op.

Parkeermogelijkheden Gebouw Parnas
* Vanaf de Parnassusweg kunt u op het parkeerterrein aan de zuidkant van het gerechtsgebouw betaald parkeren.
* Ook in de directe omgeving is betaald parkeren mogelijk.

Openbaar vervoer

Vanaf Amsterdam CS
* U neemt tram 5 of metro 51.
* U stapt uit bij halte Zuid/WTC.

Vanaf station Zuid/WTC
* Vanuit het station volgt u het voetgangerstracé (het WTC ligt aan uw rechterhand).
* U loopt onder het voetgangers/fietstunneltje door en gaat linksaf.
* U loopt rechtdoor totdat u weer een voetgangers/fietstunneltje onderdoor kunt.
* U staat dan voor het gerechtsgebouw. 

 

PST : Vlamingen die hun sympathie willen betonen met Geert zullen dit op eigen initiatief moeten doen, gezien ons geen enkele oproep bereikte.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweld beloond

 

Lezersbrief uit Humo


13-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Crem zwicht voor eisen Waalse politici

 

Spijts zijn hautaine houding (behalve als hij vertoeft in de wijngaard des Heren) is De Crem schandelijk gezwicht voor de Waalse druk om zijn groot herstructureringplan te herzien. Tot voor enkel dagen, was er geen sprake van welke wijziging dan ook. Vandaag worden de toegevingen triomfantelijk binnengehaald door Didier Reynders, Laurette Onkelinx en Joëlle 1000quet.

De Cem beweert tegen de logica in dat hij niets heeft toegegeven. Gelukkig heeft de minister al zo'n grote neus, dat deze niet meer kan groeien. Een persbericht. Bij de 0000 mocht alweer enkel en NVA-er zijn oppositie-standpunt toelichten. De partij met het dubbel aantal zetels in de federale kamer wordt nog steeds democratisch genegeerd.

Vlaams Belang pleit voor het behoud van het 1ste Para in Diest

Vorige week vrijdag werd bekend dat het kernkabinet besliste dat minister De Crem aanpassingen moet voorzien aan zijn herstructureringsplan voor het leger. Nochtans stelde de minister van Landsverdediging voorheen geen letter te veranderen aan zijn hervormingsplan. Uiteindelijk moet De Crem plooien voor de Waalse meerderheid die hem de afgelopen weken bleef bestoken met vragen. (Aan Vlaamse zijde is er geen meerderheid in het parlement, er zetelen immers meer Vlaamse Kamerleden in de oppositie).

Het Vlaams Belang heeft de herstructureringsnota (als onderdeel van de beleidsnota) niet goedgekeurd. Wij hebben gewezen op de grote wanverhouding inzake de militaire kwartieren en terreinen die reeds onder minister Flahaut werden gesloten. Ook in het herstructureringsplan De Crem blijft er een wanverhouding die nog vergroot wordt met de toegevingen die – volgens de eerste berichten hierover – zullen gedaan worden aan het behoud van een aanwezigheid in Bastenaken en mogelijks ook in Aarlen en verhoogde inspanningen voor rekruteringen in Henegouwen.

Toegevingen omwille van politieke druk en politieke wanverhoudingen in de meerderheid zijn onaanvaardbaar. Voor het Vlaams Belang dient de herstructureringsnota te worden bijgestuurd in het belang van de militairen; niet omwille van de politieke druk vanuit de Waalse meerderheid.

Wij zullen naar aanleiding van de toegevingen van de minister nieuwe initiatieven nemen om het behoud van een aantal Vlaamse kazernes centraal te stellen. Meerbepaald vraagt het Vlaams Belang nogmaals de nodige aandacht voor het behoud van het 1ste Para in Diest. Tijdens vorige interpellaties hadden we reeds aangetoond dat het verwijderen van het 1ste Para uit de Citadel in Diest een bijzonder slecht idee is. Dit gaat ten koste van de specialisatie en de huidige bezetting. Dit kan leiden tot een uitval van een flink aantal waardevolle militairen waardoor onze internationale verplichtingen mogelijk in het gedrang komen.

Tenslotte heeft minister De Crem een probleem met het correct informeren van de commissie Landsverdediging. Deze voormiddag werd de commissie na een onderbreking van 45 minuten (omwille van het kernkabinet) definitief geschorst, hoewel de minister nog diende te antwoorden op het merendeel van de geagendeerde vragen. Reeds 3 maanden geleden beloofde De Crem maandelijks de commissie te informeren over de stand van zaken omtrent de herstructurering. In plaats daarvan werd enkel in de zogenaamde opvolgingsgroep (zonder de oppositie) het herstructureringsplan verder besproken. Onaanvaardbaar!

Bruno Stevenheydens Francis Van den Eynde


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Stad is van iedereen, haast u of we zijn 't stad kwijt

 

 

 

Antwerpen verkleurt, verarmt, vergrijst en wordt onveiliger. Dat is de decenniumconclusie van Filip Dewinter, die daarmee in fel contrast staat met het "rooskleurige decenniumoverzicht uit de Antwerpse meerderheid".

Bakstenen
"Het voorbije decennium werd vooral in bakstenen geïnvesteerd. Een inhaaloefening die absoluut noodzakelijk was, maar die niet heeft kunnen vermijden dat Antwerpen de voorbije tien jaar achteruit is gegaan", aldus Dewinter. "Het multiculturalisme, het politiek correcte denken en het soms geforceerde positivosfeertje zorgt ervoor dat de negatieve socio-economische en etnisch-demografische evolutie nauwelijks nog aandacht krijgen.

Veertien jaar

Aan de hand van cijfers van de stad verwacht Vlaams Belang dat Antwerpen binnen veertien jaar een meerderheid aan allochtonen zal tellen. "Dat is te wijten aan de witte vlucht, de vergrijzing van de autochtone bevolking en de toename van de allochtone bevolking."
 
De kaap van 150.000 allochtonen, 31 procent van de Antwerpse bevolking, zal volgens het Vlaams Belang in 2010 ruim overschreden worden. "Deze cijfers houden nog geen rekening met de recente algemene regularisatie, goed voor ongeveer 10.400 personen. Evenmin  met de 10.000 vreemdelingen in het wachtregister die naar verwachting in 2010 individueel geregulariseerd worden."
 
Bevolkingssamenstelling
Vlaams Belang koppelt de toenemende armoede en werkloosheid aan diezelfde veranderende bevolkingssamenstelling. "Alleen een doordacht en gedurfd immigratie- en assimilatiebeleid gekoppeld aan een doorgedreven gezinspolitiek kan op half lange termijn een ommekeer betekenen. Dat wordt dé uitdaging voor het nieuwe decennium", besluit Dewinter.

Bron : HLN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel, tweetalige hoofdstad van het onafhankelijke Vlaanderen

 

De Brusselse jongeren komen juichend de straat op omdat ze nu in Vlaanderens hoofdstad wonen

 

In een opmerkelijk interview in Knack (13.01.2010) noemt Vic Anciaux het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een “vergissing”. Anciaux komt tot de vaststelling dat het gewest vandaag een “onoverzichtelijke knoeiboel” en een “onwerkbaar institutioneel kluwen” is. Daarmee zegt Anciaux precies datgene waar het Vlaams Belang van meet af aan - en als enige partij -voor waarschuwde.

Het is zeer merkwaardig dat Anciaux pas 20 jaar na de feiten tot de conclusie komt dat de derde gewestvorming een vergissing was. Een vergissing waarvan hij bovendien mee aan de basis lag en die hij als Brussels staatssecretaris jarenlang verdedigde. Tegenstanders van de derde gewestvorming, zoals de Vlaamse Beweging en het toenmalige Vlaams Blok als partijpolitieke speerpunt van het verzet, werden steevast afgeschilderd als doemdenkers en dommeriken. Vandaag blijkt de juistheid van onze analyse: de gewestvorming zorgde voor de minorisering van de Vlamingen en maakt elk goed bestuur volstrekt onmogelijk.

Dat Vic Anciaux nu openlijk toegeeft dat de Vlamingen het aparte statuut voor Brussel nooit hadden mogen aanvaarden, bewijst overigens opnieuw het failliet van de zogenaamde participatiestrategie. Door de deelname van Vlaamsgezinde partijen aan de Belgische macht zal Vlaanderen nooit krijgen waar het recht op heeft, wel integendeel.

Binnen de huidige structuur kunnen de problemen waarmee Brussel kampt onmogelijk worden aangepakt. Het voorstel van Anciaux om van Brussel de hoofdstad van een Belgische confederatie te maken, is evenmin een goede oplossing. Enkel Vlaanderen is in staat om de grote economische en sociale problemen van Brussel op te lossen. Het standpunt van het Vlaams Belang is dan ook bekend en zal tijdens een colloquium op 30 januari nog verder worden uitgediept: als Brussel uit het Belgische moeras wil geraken, kan dat enkel als tweetalige hoofdstad van het onafhankelijke Vlaanderen.

Vlaams Belang

De rode haan kraait in onze hoofdstad.  Vlug, bel Ankara ! 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!