Angeltjes
24-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. N-VA wijst uitnodiging VB af. Dat is duidelijk

 

Bruno Valkeniers lanceerde een oproep tot de N-VA :  “Verlaat deze Vlaamse regering van de schone schijn, die mikt op uitstel en afstel van een staatshervorming die zou leiden naar Vlaamse staatsvorming. Dit is een regering die uiteindelijk altijd de Belgische kaart zal trekken. Denk met ons mee, bouw met ons mee aan een onafhankelijke Vlaamse republiek!”

De NVA reageert afwijzend op deze oproep van Bruno Valkeniers om uit de Vlaamse regering te stappen. "We begrijpen dat Vlaams Belang zich wat eenzaam voelt in de steriliteit van de antipolitiek, maar wij voelen ons niet geroepen hen daarin te vergezellen. Wij doen liever op een betekenisvolle manier aan politiek", stelt N-VA-voorzitter Bart De Wever.  
 
"Het Vlaams Belang heeft altijd geroepen dat het niet meer gelooft in een staatshervorming. En nu zou de N-VA uit de Vlaamse regering moeten stappen om samen met hen aan een staatshervorming te werken. Wie kan die mensen nog volgen?", reageert De Wever. Hij betreurt ook dat er op federaal niveau geen staatshervorming is gekomen, maar zijn partij heeft daar consequent conclusies aan verbonden en is niet in de federale regering gestapt, luidt het. "Maar waarom zou ons dat beletten om intussen - in afwachting van een staatshervorming - onze eigen gemeenschap te besturen en vanuit dat Vlaamse niveau de druk te vergroten op het federale niveau door een op de eigen noden gericht budgettair beleid en een assertieve invulling van onze eigen bevoegdheden?", aldus De Wever. Hij vindt tot slot dat Vlaams Belang de Vlaamse zaak een betere dienst zou bewijzen "door te stoppen met het vermengen van het Vlaamse discours met een antivreemdelingendiscours. Het wordt tijd dat Vlaams Belang eens beslist welke koers het wil varen", besluit De Wever.

***

Laten we vooreerst Bruno Valkeniers feliciteren met zijn uitnodiging. Hij toont hiermede nog maar eens, dat het zijn partij te doen is om de realisatie van een politiek doel en niet om de waardering op te zoeken van politieke tegenstrevers. Als Valkeniers verwacht mocht hebben, afgewezen te worden door de NVA, dan blijft zijn oproep een handige tactische zet, want De Wever brabbelt zo veel in zijn reactie,  dat hij zich klem rijdt en bloot geeft. Velen weten dat al lang : de zelfingenomen conférencier  vindt zichzelf ongenaakbaar en blijft van het eigen optreden genieten.

We kunnen daar typische anekdotes over vertellen, maar alles op zijn tijd, want de valbijlen van de revanche staan op scherp bij de NVA.

Beseft de historicus Bart de Wever, dat hij de redenering volgt van het VNV in de jaren voorafgaand en tijdens WO II ?  Collaboreren in de hoop  iets te bekomen ? Al de diverse gradaties van collaboratie die toen bestonden (en het waren er talrijke, met luttele tot grote nuances) hebben Vlaanderen niets opgeleverd.   Behoudens veel leed en een slijkreputatie ?

Natuurlijk zal luid geprotesteerd worden tegen deze vergelijking van de collaboratie, want De Wever "werkt samen" met een "deftige" partij : de N.V. België. Ah, oui monsieur ...

Het heeft weinig zin om nog langer te proberen aan deze mensen de hand te reiken. De NVA kiest voor de macht en de erkenning. Zij gaat door de knieën en vraagt om de zegen van de belgische partijen, incluis de zogenaamd Vlaamse : "Wij zijn brave, goede Vlaams-nat ... ik ben de naam vergeten ...". NVA wil  er per se bij horen, het spel van de benoemingen meespelen, de belgische verderfelijke politieke usances toepassen,  het systeem ondersteunen, de democratie uithollen en hopen op een zitje in de belgische salons. Bart de Wever kropt als een doffer als hij camera's en pers ontwaart.

Het wil niet zeggen omdat Peumans niet ingaat op een uitnodiging van het koninklijk paleis, dat Vlaanderen gered is. Laat het ons zo zeggen : Peumans wordt de rol toebedeeld van Vlaams Belanger, om de Vlaams-nationalisten in zijn partij te paaien en De Wever jaagt de titel na van dienstigste Vlaming, die de slippen van Mijnheerke Peeters vasthoudt in de stoet, terwijl hij misplaatste grapjes vertelt tegen de omstaanders. Dat noemt hij onze eigen gemeenschap besturen ... alsof de Vlaming liever door een klunzige NVA-er leeggeschud en bedrogen worden, dan door een liberaal of een andere elite-politicus. 

De "betekenisvolle politiek" die NVA vervult in deze Vlaamse regering is de rol van lakei  spelen, die de vuile werkjes opknapt voor de échte leiders. De betekenisvolle collaborateur, die met veel praatjes de weg op gaat van de Volksunie. Nog een geval van collaboratie (met de belgische staat) dat faliekant is afgelopen.

Ik lees de witte angst in de schuine blik van Bart, als het woord "vreemdelingen" valt. De jongen is zo bezeten door een "hou-van-mij" - mentaliteit, dat hij zijn overvolle ijskast zou wegschenken als hij daardoor op een goed blaadje komt bij de politieke elite. Natuurlijk weet ook hij, dat de Vlaamse maatschappij (net als de rest van Europa) kreunt onder de miskleunen van de integratie en de onbegrijpelijke gedoogpolitiek inzake immigratie. 

Voor de zich dagelijkse aandienende ellende veroorzaakt door aanhangers van de godsdienst van de vrede, sluit hij zijn ogen, zoals de door hem verheerlijkte politici van de traditionele partijen. De Wever doet wat de socialisten voor hem gedaan hebben : schelden op die van de Seefhoek, die dagelijks in de stront zitten !  Hij is een kei in het ontkennen van werkelijkheden en het verdraaien van waarheden. De keuze van de NVA is een tragische keuze : je wordt pas echt aanvaard door de elite, als je Vlaanderen verloochent. Of de NVA nu 12, 15 of 20% behaalt : hoe dieper de partij zich in het systeem wriemelt, hoe belgischer zij zal worden. Terwijl er volgens de laatste opiniepeiling van La libre Belgique 40% van de Vlamingen hun stem verleenden aan alternatieve én Vlaamse niet-traditionele partijen : VB - NVA en LDD. Veertig procent.

Eigenlijk is heel de NVA-strategie gebaseerd op herhalingen van miskleunen uit het verleden. Collaboreren,  de eigen doelstellingen wegmoffelen, misprijzen laten blijken voor de potentiële gelijkgezinden en kletsen als de beste.

Bruno Valkeniers heeft bekomen, wat hij beoogde : duidelijkheid. Laat de uitnodigingen  verder maar achterwege. Mensen met een eetverslaving zijn zelden aangename gasten aan tafel.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Democratisch sprookje door Lucky9
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Dit sprookje is geen fabel maar een parabel "pour les misérables". Macht gaat altijd gepaard met misbruik. Dat was al zo in de tijd van Zarathustra en Marduk, en is het sindsdien en nog altijd.

De vaudeville rond de pensioenen onder het minimum leefloon voor en kosten voor onderhoud van vreemden moet stoppen. De verantwoordelijke volksvertegenwoordigers die dit toelieten moeten de schade betalen uit eigen zak. Als vergoeding voor wat ze hebben laten aanrichten, want wij vragen niet meer dan wat ons recht is en krijgen stank voor dank.

Het varkentje met de lange snuit zou hier wel eens een beklijvende déjà vu kunnen veroorzaken. 1789 in een modernere versie. Zéker als BHV niet gesplitst wordt voor 2011 zonder de geringste toegeving aan chantage, gesjoemel en afpersing.

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkanenterreur : Plaats delict, Zaltbommel

 

Landgenoten & Vlamingen,

Als Jan met de Pet bedreigd wordt door een roedel Marokkanen, mag hij het zelf uitzoeken. Wordt een burgemeester bedreigd, dan krijgt hij 24/7 politiebewaking.

We schrijven Zaltbommel, maar gezien het onderwerp zou u ook een andere willekeurige gemeente in kunnen vullen.

Lees dit hallucinante verhaal verder bij onze Nederlandse collega's 

 

http://boilingpoints.wordpress.com/

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schaamte voorbij : Europa betaalt ski-vakantie kindjes EU-ambtenaren.

 

logo

 

 

Ambtenaren van het Europese Parlement mogen op dit moment niet alleen blij zijn met een salarisverhoging van 3,7 %. 80 kinderen van EU-ambtenaren gaan in februari op skivakantie, zoals ”NWZOnline”  bericht. Een deel van de kosten wordt betaald door de belastingbetaler. ”De personeelscommissie helpt de gezinnen, die niet echt een hoog gezamenlijk inkomen hebben”, rechtvaardigt de woordvoerster van het parlement Marjorie Van Den Broeke de ondersteuning. Wanneer bijvoorbeeld het maandelijkse inkomen tussen netto € 5100,- en € 6000,- ligt, neemt het parlement goed de helft van de kosten van het één week durende verblijf in een bergdorp in Noord-Italië op zich.  De belastingbetaler betaalt in totaal meer dan € 84.000,- voor de kinderen van de parlementsambtenaren. De kinderen krijgen, naast skilessen, ook ”oefeningen met sneeuwhonden” en taallessen, bevestigt de woordvoerster van het Europese Parlement. (En, wie zou de lieve kleintjes niet iets leuks gunnen. We hebben toch hart voor kinderen, ook al heeft niemand hart voor de kinderen van de Europese belastingbetaler)

.

.

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=10462 

.

(Met dank aan Ottorongo voor de tip)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De krekel en de mier in Zuid-Afrika

 

 

Mag ek dit maar in Afrikaans verwoord?  Hierdie verhaaltjie is onverbeterlik.  Beter, mooier en duideliker kon mens dit nie gesê het nie!  Ek wens iemand wil dit oorvertaal na Arabies, en sorg dat elke tweede allochtoon dit lees.
Wat jullie daar in Vlaandere beleef, is ook (in 'n sekere sin) ons ervaring in Suid-Afrika.  Persvryheid is in gevaar.  Leserbriewe wat nie 100% "politiek-korrek" is nie, word sedert verlede week nie meer gepubliseer nie.  Joernaliste word eweneens nie toegelaat om enigiets te sê of te skryf wat die "krekels" moontlik "gekrenk" sal laat voel nie.
'n Joernalis is deur die polisie gedwing om die naam van 'n verdagte, wat op televisie gedreig het om die 2010-voetbal te ontwrig, bekend te maak, en aanklaers, asook alle personeellede wat by die Departemente Justisie, Polisie en Gevangenisdienste werk, is verbied om enige inligting aan die media te verskaf.  Suid-Afrika, en die wêreld daar buite, mag nie weet wat in die land gebeur nie.
Elke burger van Suid-Afrika - of jy nou 'n ondersteuner van voetbal is of nie - word 'n vuzuwela in die hand gestop.  Elke inwoner van hierdie land word gedwing om te sê:"Proudly South African!"
Die woord "arm-blanke" mag nie hardop gesê word nie, want "slegs swartes kan arm wees".
Volgens die jongste statistieke van die blanke vakbond Solidariteit, is daar reeds 1-miljoen "miere" in Suid-Afrika wat onder die broodlyn leef.  Die Regering en die "krekels" het gesorg dat die miere se huise en wintervoedsel van hulle weggeneem word, en onder die krekels verdeel word.  Sowat 300 000 miere woon reeds in plakkerskampe (sloppenwijken voor blanken), en nog 700 000 is onderweg daarheen.
Miere mag nie werk nie.  Alle poste (banen) is gereserveert vir krekels wat nie wil werk nie.  (Lees gerus op Censorbugbear wat 'n mier in Australië skryf:"Julle het ons drome gesteel, julle het ons kinders se toekoms verwoes!")  Daar woon tans sowat 100 000 miere in Perth.

Peter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie zondagmorgen, hier zijn wij met een fantastisch grappige video

 

Goeie zondagmorgen, charmante lezeressen, goede lezers. Het regent vandaag, de wolken kreunen van het waterpersen over onze hoofden, het zal een heerlijke dag worden, waar wij hopelijk mogen toe bijdragen met een leerrijke inburgeringsvideo over de heren Salafisten : fijne neven-of ondersoort moslims die onze cultuur afwijzen en uit zijn op confrontaties. Heerlijke figuren.

Onbekend = onbemind.  Was het maar waar : bekend = onbemind.  Voor ons mag het gerust zijn : "Terug naar afzender. Géén retour". Dit gaat over exemplaren die in Nederland vertoeven, om daar de boel te verzieken, bij ons zie je ze ook, maar ze komen  minder aan bod.  Geen paniek : ze zijn gesignaleerd in Berchem en in de omgeving van de Dam/Park Spoor-Noord in de stad van Allah.  In Bruxelles, notre ch§re capitale, zijn ze actiever present. Zover wij weten.

 Prettige zondag alleszins en tot later. In het seizoen van de bloemen, de zon, de laaiende passie, het malse groen en de kleine zweetdruppeltjes. Wat jammer, dat we dat allemaal moeten delen met de politieke-correcte zuurpruimen. We zouden die moeten bijeendrijven in de gesloten kolenmijnen, om enige nuttige bijdragen te leveren voor de gemeenschap. Daar krijgen ze, waar ze zo gek op zijn, een mooi  donker kleurtje. Toedeloe !

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zevende Dag voor wie de Flair van deze week gemist heeft

 

Wij hebben het weer opgezocht voor u, omdat we weten dat  u trillend van nieuwsierigheid zit te wachten op het blonde meisje met de onschuldige looks en de vriendelijke, uitnodigende oogopslag : Indra Dewitte. (Zou zij familie zijn ?  Of is zij van Zichem ?) 

Haar programma mag er best zijn. Het is onze wekelijkse dosis "Flut & Flair on the Air". Here we go, fasten seatbelts, close your eyes, Indra is always nice.

In De Zevende Dag gaat men grondig door op de problemen bij Opel Antwerpen en AB Inbev. Het politiek debat gaat erover, met onder meer Vincent Van Quickenborne, minister van Economie en voorzitter van de fanclub van Guynokkio,  Luc Cortebeeck, voorzitter van het ACV en vriend van  Kerk en Moskee,  en Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO, zeg maar de vertegenwoordiger van de selecte club "Den boas is ne smeirlap". Met Paul D’Hoore (aanhanger van het regime, maar niet van het dieet) worden de economische consequenties doorgenomen. Het gesprek wordt geleid door een van de verzuurde 0000-journalisten en die zal het debat ook winnen. 

Minister van Buitenlandse Zaken, Steven Vanackere is op bezoek in Congo. Peter Verlinden maakt een balans op en praat met de minister over diens bezoek aan president Kabila. Het zal een rustig en zalvend onderonsje worden tussen twee vrienden die samen de Heilige Mis gevierd hebben om 10 uur.

Europees commissaris Napoleon De Gucht komt zaterdagavond terug uit Haïti en dat zal alles behalve een rustig kabbelend tjevenverhaaltje worden. De Volkscommissaris heeft om te beginnen tijdens zijn bezoek verschillende negers die in Port-au-Prince op de stoep zaten, flink uitgekafferd. "Awel vriend, is het zo dat gij uw miserieland zult opbouwen door op uw luie kont te zitten ? Gij zijt zeker niet op de hoogte dat hier een aardbeving heeft plaatsgevonden ?" Na verschillende dergelijke opbeurende tussenkomsten tegen angstig wegvluchtende negers,  is de Volkscommissaris naar het Presidentieel Paleis getogen, waar hij aan de President  zijn ongenoegen heeft kenbaar gemaakt over de receptie : "Wat is me dat hier voor een Paleis ? We hebben toch genoeg ontwikkelingshulp gestort om dat hier wat proper te houden. Is er soms een zwaar feestje gevierd ?". Het bezoek heeft niet geleid tot een oorlogsverklaring, wat als een groot diplomatiek succes bestempeld wordt in internationale kringen. De Gucht heeft beslist een origineel voorstel op zak, om de zaken in Haïti te laten opschieten. "Niet Amerika zal Haiti overnemen, maar wel Congo. Negers kunnen het best met andere negers opschieten en zo zijn we van twee problemen in één klap verlost."

In de sport wordt teruggeblikt op de wedstrijd Henin-Wickmayer die zaterdagnacht wordt gespeeld op de Australian Open. Tenniscoach Carl Maes geeft zijn visie op dit uitzonderlijk Belgische treffen : Wallonië tegen Vlaanderen. Premier Leterme supportert voor Wickmayer : "Deutschland über Alles" sprak hij.

In de culinaire rubriek zien we zeven Belgische lady chefs aan het werk. Zij koken met aroma’s van koffie Jacqmotte, die trouwens het programma sponsort en aan alle aanwezigen een pakje Rombouts schenkt : om het verschil te proeven.

De centrale gast is Ronny Mosuse die vorige donderdag met Selah Sue in Help Haiti zong. Hopelijk komt hij De Gucht niet tegen in de studio, want anders is het boel : "Awel, gij zijt clandestien met mijn vliegtuig meegekomen zeker ? Is het zo, dat gij meewerkt aan de wederopbouw van uw land ?"

Tot volgende week !

We sluiten muzikaal af met Gunther Verspecht van ‘Stash’. Hij zingt ‘Don’t be fooled, don't watch this channel". 
 

De zevende dag - zondag 24 januari - 11u.00 op Eén


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog voor de klassieke muziekliefhebbers

 

 

Bij de concurrentie : de finale van het derde bedrijf uit La Bohème met Ileana Cotrubas

 

KLIKKEN

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fabel voor de zondagsschool

 

DE KREKEL EN DE MIER - OUDE VERSIE:

De mier werkt hard in de hete zomerzon. Bouwt een huis en legt wintervoorraden aan. De krekel denkt dat de mier zot is en lacht en danst en speelt de zomer door. Als de winter komt heeft de mier het warm en is goed doorvoed. De  krekel heeft geen voedsel of onderdak met als gevolg dat hij sterft van honger en kou.

MORAAL VAN HET VERHAAL

Neem je eigen verantwoordelijkheid op in het leven. 
 

DE KREKEL EN DE MIER - MODERNE VERSIE :

De mier werkt hard in de hete zomerzon. Bouwt een huis en legt wintervoorraden aan. De krekel denkt dat de mier zot is en lacht en danst en speelt de zomer door. Als de winter komt, organiseert de koukleumende krekel een persconferentie en eist te vernemen waar de mier het recht haalt warm en goeddoorvoed te zijn terwijl hij honger en kou lijdt.

VRT, VTM, RTL, en VT4 zenden beelden uit van de bibberende krekel naast de mier in haar comfortabele woning met een voedselgevulde tafel. België is verontwaardigd door het scherpe contrast. Hoe kan dit bestaan in een rijk land ? Hoe kan een arme krekel zo lijden in een westers land.

Kermit de Kikker verschijnt in Ter Zake met de krekel en iedereen weent wanneer ze zingen: "Het is niet gemakkelijk Groen te zijn."' 11.11.11 organiseert een betoging voor het huis van de mier.  Broederlijk Delen is ook aanwezig en scandeert: "Dood aan de uitbuiters." Josef Dewitte laat de groep neerknielen om een gebed tot God te richten voor het welzijn van de krekel .

Koning Albert veroordeelt de mier en stuurt verwijten naar Premier Leterme, minister-president Peeters, de paus en naar Filip De Winter omwille van het noodlot van de krekel. Caroline Gennez en Elio Di Rupo schreeuwen in een interview met Siegfried  Bracke, dat de mier rijk is geworden op de rug van de krekel. Ze eisen een speciale taksheffing ten nadele van de mier om haar haar terechte deel te doen betalen.

Uiteindelijk vaardigt het CGKR de Economische Gelijkheids- & Anti-mier Wet uit met terugwerkende kracht tot het begin van de zomer. De mier wordt bestraft wegens het onvoldoende tewerkstellen van niet-werkzoekende werkloze asielzoekers. Als hij zijn boetes niet kan
betalen, wordt zijn huis aangeslagen door de Geheime Regerings Politie  en aan de krekel gegeven.

Het verhaal eindigt wanneer de krekel en zijn dagplukkende vrienden de laatste restjes van het voedsel van de mier verorberen terwijl de regeringswoning waar hij in verblijft en die zoals jullie zich zullen herinneren het voormalige huis van de mier was, rond hen verpulvert vermits de krekel en zijn luierende vrienden weigeren het te onderhouden.

Ondertussen is de mier door al deze beslommeringen ten onder gegaan in de sneeuw en wordt nooit meer teruggezien. De krekel wordt gedood in een drugsincident en het huis, verlaten en verkrot, wordt overgenomen door een bende spinnen die de ruïne en de eens voorspoedige en rustige buurt terroriseren.


Vermits dit geen alleenstaand geval is stort de hele Natie in elkaar en sleurt de hele vrije wereld met zich mee.

 MORAAL VAN HET VERHAAL :

Wees voorzichtig op wie jullie volgende keer stemmen.
Ik zend dit naar jullie omdat ik denk dat jullie mieren zijn en geen krekels. Zorg ervoor dat jullie dit doorsturen naar andere mieren. Maak jullie geen zorgen dat dit bericht eventueel bij krekels zou terecht komen. Zij zullen dit toch niet begrijpen.
  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zeggen dit slechts één keer : Anna is hier

 

 

Anna nodigt u uit na het Operabal van Richard Heuberger om u met haar in de Chambre Séparée  terug te trekken.  Gereserveerde tickets te bekomen bij de redactie.

 


23-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean Simmons 1930 - 2010

 

.

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie van Eric Deleu over zijn kunstroof

 

Wij ontvingen zonet per mail van Eric Deleu zijn  reactie op de kunstroof die hij gepleegd zou hebben. In grote lijnen, bevestigen de feiten zoals Deleu ze uiteenzet, ons stuk dat wij deze namiddag plaatsten over deze affaire.  Het is een ordinair opgezet spel van halve waarheden en hele leugens. Niet verwonderlijk voor wie de auteur kent.

Naar aanleiding van de leugenachtige persberichten gelanceerd door Tom Cochez en overgenomen door diverse media, geef ik hierna de juiste feiten :

Voorjaar 2009 heb ik een beeldje gekocht in het museum van wijlen Arno Breker. Men aanvaardde in het museum geen betaling per Visa kredietkaart. Ik heb dan een kontant voorschot betaald van 500 euro, mijn identiteitskaart getoond en overeengekomen, dat ik bij thuiskomst het saldo zou vereffenen, op voorlegging van een factuur.

Die factuur is nooit toegekomen. Na telefonsiche contacten, werd duidelijk dat men het geld zonder factuur wilde ontvangen. Bovendien bleek intussen bij controle door kenners,  dat het beeld veel minder waard was dan gevraagd werd.

Dan hebben de beide partijen een klacht neergelegd en werden er advocaten ingeschakeld. In gezamenlijk overleg werd een modus vivendi uitgewerkt met de procureur. Het juridisch overeengekomen saldo is betaald geworden in novembe 2009.

Er is dus in de verste verte geen sprake van een kunstroof", de politie heeft geen opsporingsbericht verstuurd en er is evenmin een proces gevoerd waarbij ik zou veroordeeld zijn.

Tot daar de uitleg van Eric Deleu. Benieuwd in hoever de media zullen ingaan op di recht van antwoord.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op ons prikbord van Feesboek : respect voor de islam

 

 

"Wanneer de cursus "kelen" oversnijden? Ik vind dat we niet negatief moeten zijn over de Islam. We kunnen er véél van leren. Marokkanen geraken in Anderlecht of Molenbeek bijvoorbeeld gemakkelijker weg met het een en ander dan Vlamingen dat zouden kunnen. Ik wil ook Marokkaan worden, want dan krijg ik eindelijk RESPECT van de politie. Ik mag op hun pissen en ze klagen dan niet. "

Johan B.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstroof van de eeuw opgelost dankzij nazi-jager

 

 

VB-Kopstuk pleegt Kunstroof van de Eeuw

In het Duitse Arno Brekermuseum kocht Eric Deleu een replica van een beeldhouwwerk van Arno Breker, een gecontesteerd artiest omdat hij voor Hitler en Speer werkte maar die tegelijk zijn contacten op hoog niveau gebruikte om joodse kunstenaars en vrienden te helpen. Na de oorlog kreeg Breker een boete van 100 Deutsche Mark wegens zijn oorlogsactiviteiten. Hij was vooral een getalenteerd klassiek beeldhouwer en tekenaar die dankbaar voor het regime werkte zonder zich te bekommeren om de politiek. Hier klikken.

Deleu kwam overeen het werkje later te betalen. Thuisgekomen is er een discussie ontstaan over de prijs en werden advocaten ingeschakeld. Finaal werd een vergelijk getroffen dat intussen zou gehonoreerd zijn.  De naam van Deleu was inmiddels verschenen op een lijst van potentiële kunstdieven. De Vlaamse auteur Stan Lauryssens heeft ook op zo'n lijst gestaan evenals onze befaamde barokdirigent Paul van Nevel van het Huelgasensemble.  Hopelijk krijgt Deleu het niet in zijn bol met die vergelijkingen, want die twee anderen hadden wel degelijk iets op hun kerfstok in een totaal andere orde van grootte.

 

Nazi-jager Dom Couchez ontrafelt identiteit VB-kopstuk

De bekende nazi-jager en rioolschrijver Dom Couchez heeft er zijn levenstaak van gemaakt, elke dag Vlaams Belang te ontmaskeren als een nazistisch bolwerk. Hij doet dit in volstrekte objectiviteit, vrij van haat en nijd. Ieder lid van het Partijbestuur wordt door hem elke dag getelefoneerd en moet zich verantwoorden en tenminste één strafbaar feit opbiechten.

 

Pater Vandermeersch ontdekt met Jezuietenstreken schuilpaats VB-kopstuk :

Pater Vandermeersch van de Standaard is een goede vriend van Dom Couchez. Zij krabben mekaars rug en bouwen aan mekaars naambekendheid door om beurt malkanders artikelen en gazet  te loven en te bewieroken "Amai, hebt ge al gehoord, hebt ge het reeds gelezen, de zwartzakken marcheren weer door de straten" zegt Dom over de Pater en vice-versa. Zo verwerft men zich de naam van kwaliteitskrant en Grote Onderzoeksjournalist. Dat soort netwerken is de basis van de steun voor het corrupte regime in het land B

 

In de directiekantoren van de 0000

Eric Deleu is een aantal jaren lid van de Raad van Bestuur van de VRT voor het Vlaams Belang. In de media-oorlog die gevoerd wordt tegen het VB, is het belangrijk de tweespalt op te drijven door Deleu uit te spelen tegen Morel. Dàt is de werkelijke achtergrond van dit belachelijke feit dat opgeblazen wordt tot de kunstroof van de eeuw. "Met alle middelen", u kent het wel, dit ordewoord,  gelanceerd door Lowie Tobback en stipt uitgevoerd door ondermeer de mededinger naar de titel van "De schijnheiligste mens ter wereld".

 

De waarde van het ontvreemde stuk bedraagt zeker 500 euri

Dat zou inderdaad het bedrag zijn waarover het gaat, dat intussen vereffend is voor een beeldje, dat  niet werd ontvreemd

 Bestand:Arno Breker Dali (1975).jpg

Brons : Salvador Dali door Arno Breker

Wij hopen enige duidelijkheid verschaft te hebben bij de eenzijdige en opgeklopte berichtgeving in de media over dit non-event, dat enkel past in de operatie beschadiging VB, met als trefwoorden : Hitler, Speer, Vlaams Belang-kopstuk, diefstal, Filip Dewinter, nazi, nazi's, verdacht, gesjoemel. Er ontbreekt fascisme, racisme, concentratiekamp. Da's voor een  volgend bedrijf in het scenario.

RAY

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Een nieuwe taal door A. Griffon
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Er groeit stilaan een nieuwe taal. Een soort van satirisch weerstandsbargoens. Victor gebruikt in een reactie het woord "traliehotel". Het doet er niet  toe of hij het zelf heeft gevonden of niet, het is een (hopelijk tijdelijk) modern woord dat nooit zou bedacht zijn in de middeleeuwen, en hopelijk binnen enkele jaren weer overbodig wordt. Als het er nog niet in staat, nomineer ik het voor voor opname in den dikken ( nee niet die van Vilvoorde) Van Daele. 
Dat wij als volk een soort Robinhood- of Willem Tell- taal aan het ontwikkelen zijn, zegt veel over de evolutie van onze democratie en het regime. Hopelijk moeten we morgen geen p-taal spreken, want dat heb ik nooit gekund

A. Griffon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De enige, echte religie : na het gebed, schieten.

 

Loopt u ook permanent rond met een pistool, een mes of een bijl ? Neen ? Dan bent u beslist geen aanhanger van de godsdienst van de vrede en daar moet u eens over nadenken.

Er heeft zich vrijdagmiddag een "schietincident" voorgedaan aan een moskee in Geel. Het parket van Turnhout onderzoekt de zaak.

Na het vrijdaggebed zou er bij de moskee aan de Leunen een ruzie ontstaan zijn tussen twee mannen. Één van hen zou vervolgens in zijn wagen een pistool zijn gaan halen, waarna hij begon te schieten. Er vielen geen gewonden. Dus er is eigenlijk niets gebeurd, Het was wellicht de geest van de profeet die was nedergedaald boven Geel, waar  al eens vaker geesten ontsporen. In de goede oude tijd gebeurde dat zonder pistolen.

Onze Vlaamse jongeren worden intussen goed klaargestoomd in het onderwijs, om zo vlug mogelijk opgenomen te worden in de islamitische samenleving. Hieronder foto van een bezoek aan de moskee ergens in Vlaanderen. Thema van de les : Er bestaat slechts één waardevolle godsdienst, die waar de tempelbezoekers mekaar beschieten na het gebed.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mooiste vrouw ter wereld

 

 

 

Waar zogenaamde wetenschappers zich al niet mee bezighouden, de dag van heden. Een computerprogramma ontwerpen dat de mooiste vrouw ter wereld moet "samenstellen". Alsof wij zoals de grootmoeder van Roodkapje geen grote, begerige ogen zouden hebben, geen grote   snuffelneus en doffe smaakpapillen. De wetenschap ... We zijn zover dat ons nu een schoonheidsbeeld opgedrongen wordt, samengesteld uit de onderdelen van Natalie Portman, Megan Fox, Jessica Biel, Angelina Jolie en Hilary Duff.  Benieuwd wanneer de eerst politicus uit het naziparlement van Europa zal opstaan, om deze techniek op te leggen voor de selectie van "de ideale Europeaan", "de ideale Volkscommissaris", "de ideale journalist", "de dikste graaier" (ha neen, die kennen we al) en vult u maar verder aan.

Deze mooiste madame is bijaldien blank en dat kan sowieso niet.  "Zet er eens een bruin lichtje op, jongens." Of ontwerp een nieuw programma, er zijn toevallig geen andere problemen in de wereld.

Mogen wij even, zeer onwetenschappelijk en zonder duur computerprogramma, zeggen wie volgens ons de mooiste vrouw ter wereld is ? Dat zijn onze moeders of de vrouw van wie we houden. En natuurlijk Juffrouw Ellen.

En de mooiste man ? (dat niemand het in zijn hoofd hale, Savat te noemen, of er volgt een permanente verbanning)

 

 

Bron : Het Laatste Nieuws 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : een dankwoord van senator Jurgen Ceder
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Beste Angeltjes,

Ik was aangenaam verrast door de beterschapswensen die u hebt gepubliceerd op uw webstek n.a.v. mijn spoedopname in het ziekenhuis en wil u daar van ganser harte voor bedanken.

Ik ben sinds een paar dagen ontslagen uit het ziekenhuis en moet nu twee maand thuis revalideren vooraleer een definitieve operatie te ondergaan.

Nogmaals bedankt en succes met de uitstekende webstek !

Jurgen Ceder


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halali, Halalo, uw Platenruiter is hiero ! (neen niet Dààro, Hiero)

 

 

 

Charmante lezeressen, goede lezers, geachte vrienden van de muziek,

Wij hebben een hectische week achter de rug, u wil het niet horen. Dus, zullen we het even vertellen : moeders mooiste van deze redactie, Savat, heeft een blog voor eigen rekening geopend en nu vindt mijnheer, dat wij, de overige Angeltje-redacteurs,  voor hem lekkere stukjes mogen opzoeken op internet. Tere gedichten, Chinese muziek (bweurk ...), ying en yang-onderwerpen en vooral mooie meiden, want mijnheer Savat is nogal vrouwengekkerig. Wij hebben hem verbannen naar zijn oranje theehuis en nu zijn wij met al onze schamele nederigheid tot uw integrale muzikale dienst.

Het majestueus vioolconcerto van Tsjaikovski hebben wij voor u opgeduikeld, de eerste beweging, gespeeld in 2007 op de XIIIde internationale Tsjaikovski Wedstrijd door een onbekende Japanse violiste Mayuko Kamio. (Ja, het is goed, Savat, zwijgt nu, zij speelt voor Angeltjes, het is zaterdag, dat is hier vaste muziekprik.  Doet gij maar een Chinees kruiswoordraadsel voor uw vijf lezers)

Toen wij dit fragment voor de eerste keer beluisterden, waren wij binnen de twee minuten in de wolken. Door alle grote meesters van de viool wordt dit concerto technisch briljant vertolkt, het is een applausnummer voor elke virtuoos. Wat deze, ons onbekende Japanse juffrouw er van maakt, benadert de perfectie zoals we ze zelden gehoord hebben. Dit is Mijnheer Pjotr Ilyich Tsjaikovski die zich tot ons richt met zijn lijden, zijn grote kwetsbaarheid, tederheid, oneindige droefheid,  hemelhoog juichen, stormen van passie en donderwolken waaruit de tranen neerplenzen in ons hart ... deze kleine Japanse ondeugd brengt dat tot bij ons.

Het gaat om de eerste beweging van het concerto, dat verdeeld is over twee video's. U mag gerust een woordje neerschrijven met uw bevindingen over dit grootse stuk. Als wij enthousiast zijn, dan strekken wij onze vleugels en dan gaan we héél hoog, maar dat weet u intussen.  Geen genieten, zonder diepe emoties en zonder emoties, geen leven.  Muziek gaat recht het hart in of  ketst af op een gepantserd gemoed. Muziek is het enige dat ons zou kunnen verzoenen met het bestaan van God.  En dat alleen is een zware bekentenis, waar u zich voor de rest niets moet van aantrekken.

Dank u voor de aandacht.

Uw verkleefde Platenruiter

 

 

 

 


22-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De raad van bestuur van de Vier Nullen kan voluit lullen

 

De raad van bestuur van de 0000 is samengesteld en gewezen minister-president Luc  Van den Brande is veurzitter.

De partijen hebben volgens hun getalsterkte in het Vlaams Parlement hun afgevaardigden aangeduid. Wie dat zijn, is minder belangrijk. Wat zij zullen doen is dat wél : namelijk binnen hun duidelijk afgebakende bevoegdheden, toekijken op de uitvoering van de begroting (die zij ook zelf opstellen, uiteraard op voorstel van de directie van de VRT), de budgetcontroles bespreken, en nagaan in hoever de beheersovereenkomst met de Vlaamse Gemeenschap gerespecteerd wordt.  Er zit ook een stuk personeelsbeleid in de bevoegdheden van de raad.

Het gaat om louter bedrijfstechnische bevoegdheden, wat dus impliceert dat al die beheerders over een minimale economische kennis beschikken, anders waren zij niet aangeduid door hun partijen.  Zij zijn in staat een balans te lezen en te interpreteren in samenhang met de resultatentenrekening en de begroting. Enige affiniteit met de sfeer in Omroepland is wenselijk. Dat zou althans moeten, wil men resultaatgericht werken. Helaas ... ik moet het zeggen, zeker ?

Wat ons betreft, mag die Raad van Bestuur afgeschaft worden. Het is een zinloos en overbodig schijnorgaan dat enkel het partijpolitieke karakter van de regime-omroep bevestigt.  Het is het slabbetje waarmee de politiek zijn morsige mond schoonmaakt.

Voor ons (Angeltjes) verandert er niets. Deze omroep moet verdwijnen. Het gesprek daarover moet gevoerd worden, ook als alle labbekakken in het Vlaams Parlement, de lippen opeen houden.  Het is schrijnend vast te stellen, dat de VRT met 3000 personeelsleden nauwelijks iets meer doet dan de VTM met 500. (en het gaat NIET over programma's)

Een sterke omroep ? Amehoela ! Gesyndicaliseerde prostitutie. 

Ray

PST :  Eric Defoort zetelt namens de NVA in de raad. Nadat hij de VVB in puin heeft gereden, kan hij nu bij de 0000 oreren, Franse dichters en slimme filosofen citeren en flaneren doorheen de wandelgangen met de andere ijdeltuiten en kleine vips.

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!