Angeltjes
31-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Is zondag. U wil Bel Canto ? U krijgt Bel Canto : tot u zeeziek wordt.

 

 

't Is geen opera, maar échte Napolitaanse bel canto, gezongen door Richard Tucker "Senza nisciuno" (zonder iemand) van De Curtis. 't Is eens wat anders dan dat eeuwige gezeur over "O sole mio".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Draaiboek : Adieu Belgique ! Welkom, Vlaanderen.

 

 

"We zeggen niet alleen 'België Barst', maar we zeggen nu ook in één adem hoe België kan barsten". Dat zei Vlaams Belangvoorzitter Bruno Valkeniers zaterdagmiddag in het Vlaams parlement aan het slot van het colloquium "De Ordelijke Opdeling. Zuurstof voor Vlaanderen".

De studiedienst van de partij tekende een scenario uit voor de opdeling van België. Daarvoor werd een inventaris opgesteld van alle federale activa en passiva. Voor elke beleidsdomein werd een voorstel tot opdeling uitgeschreven, zowel van de bezittingen als van het personeel en de gebouwen. Voor de diensten waarbij een belangrijk deel uitrusting komt kijken, zoals defensie en personeel, werd de verdeling ook toegepast op het materiaal.

Een heikel punt bij de opdeling van België is de verdeling van de federale schuld die volgens het Agentschap van de Schuld netto 318,5 miljard euro bedroeg eind november 2009( een maand later op op 31.12.09 : 322 miljard) De verschillende scenario's worden overlopen, zoals een opdeling op basis van de verantwoordelijkheid voor de schuld, van de bevolking of van het Bruto Regionaal Product. Maar voor het Vlaams Belang dringt zich een gecombineerde verdeelsleutel op. Vandaag worden de dotaties aan de gewesten reeds verdeeld op basis van het aandeel in de personenbelasting, de bevolking en de economische groei.

Voor Brussel ziet de partij twee scenario's. Het eerste maakt van Brussel een Vlaams tweetalig hoofdstedelijk stadsgewest en draagt de voorkeur van Vlaams Belang weg. Indien deze optie onmogelijk blijkt, moet Vlaanderen streven naar een confederatie van een Brusselse stadstaat en Vlaanderen.

@ msn


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actiefoto

 

.
De islam opent de geesten


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw zevende dag

 

Het politiek debat gaat over de maatregelen die onze regering moet nemen om niet af te glijden naar “het Griekenland aan de Noordzee’ waarvoor VBO-voorzitter Thomas Leysen verwittigde. Sonja Beck (CD&V), Rik Daems (Open VlD), Johan Vande Lanotte (Sp.a) en Jan Jambon (N-VA) gaan in discussie. Vande Lanotte verzet zich heftig tegen de tragische spotnaam Griekenland aan de Noordzee : "In belgië is er alleen Palermo aan de Noordzee en daar ben ik Capo". Jan Jambon vreest moeilijkheden met de Turken in Vlaanderen, als die vernemen dat ze terechtgekomen zijn in het land van hun aartsvijand. De NVA-fractie in het Europarlement zal kindervriend Cohn-Bendit een motie laten indienen om Griekenland uit Europa te stoten.  Dan kan Turkije direct toetreden. Jambon : de man van vele vliegen in één klap. Mevrouw Beck van de CD&V is eensgezind met iedereen en Rik Daems zal enkele flessen van zijn nieuwe wijnoogst laten proeven. U kijkt toch ook ?

Minister van Begroting Guy Vanhengel geeft zijn visie over de evolutie van onze begroting. Dat is allemaal in orde. Nog enkele leningen afsluiten met het Atomium als onderpand en we kunnen weer uitgeven. En avant la musique ! Minister Vanhengel zal trouwens samen optreden in het muzikale gedeelte met Lies Steppe in het nummer My Blue Companion. Hij doet het achtergrondkoor op zijn eentje : Ping-Ping-Ping-Ping.

Over de problemen in Anderlecht met criminele jongeren praten we met onder meer Luckas Vander Taelen, Vlaams parlementslid. Hij fulmineerde eerder al tegen de “ ghetto’s van Brussel”. Maar dat is fél overdreven. Die Vander Taelen moet serieus op zijn tellen passen. Het volstaat dat de blanke indringers zich terugtrekken en verhuizen en zeker als ze ros haar hebben : dat irriteert onze geachte  allochtone medeburgers.

In onze culinaire rubriek zoeken we naar de beste bolognaise saus van België. Sterren-chefs en amateur koks leggen hun recept voor aan een proefpannel. Zondag krijgt u het resultaat. Bolognesesaus komt uit een bokaal of een pakje. Punt. Maar het is de bedoeling om enkele gore grappen te vertellen over de fascist Berlusconi : een bokaal bolognese tegen zijn smoelwerk, dat zal pas lachen zijn.

In de sport gaan we live naar Michel Wuyts in Tabor, waar het wk veldrijden wordt gereden. Michel zal verschillende strofen van ons geliefde Vaderlands Lied laten weerklinken. We blikken ook terug op de voetbalwedstrijden van zaterdagavond.

We hebben ook met veel interesse gekeken naar de catwalk op de Australian Open, waar de pakjes alsmaar pikanter worden. Voor wanneer de eerste elegante boerka op de court ?

De allernieuwste Disney- film “ De Prinses en de Kikker” is dit weekend in premiere gegaan. De Vlaamse stemmen zijn van onder meer Sandrine en Stan Van Samang.

Onze centrale gast is Annemie Struyf, die net aan een spraakmakende reeks over godsdiensten is begonnen. Zij zal dat geen tweede keer doen.

We sluiten muzikaal af met Lies Steppe. Zij heeft zopas haar eerste cd uitgebracht: “Steppe” en zingt daaruit “ My Blue companion” met Guy Vanhengel.

Zo. En nu weet u alles.  Waarom niet gaan wandelen in het zonovergoten en besneeuwde landschap van Vlaanderen ?

Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe kunnen wij overal centjes uit kloppen, zonder te kloppen ?

 

 

Linsey 'Safiya' Daman en Abdelali Yagoub, het koppel uit de VRT-reeks 'In Godsnaam', stelt de VRT en de Gentse schepen van Burgerzaken in gebreke. In de omstreden aflevering van het programma gaf Ali toe dat hij problemen had met zijn papieren.

Ook de verliefde Linsey verklaarde in de aflevering dat haar echtgenoot gelogen had over zijn geboortestad en dat hij onder een andere naam had gewerkt. Na de uitzending liet de Gentse schepen van Burgerzaken Catharina Segers (Open-VLD en direct bereid om Frans te spreken tegen elke moslim) weten dat er een nieuw dossier rond het huwelijk wordt geopend. "Dit komt zo goed als zeker veur menier de zjuge", zei ze.

De advocaat van het koppel,Meester Abderrahim Lahlali, maakte zaterdag bekend dat hij zowel de VRT als de schepen in gebreke stelt. "Ik heb de VRT verzocht mij alle videobeelden en alle andere bijkomende communicatie over te maken. De beelden mogen op geen enkele wijze meer worden verwerkt, uitgezonden of verspreid, of het een aanrdige stuiver kosten", aldus Lahlali. Tussen haakjes gezegd z en verder van alle belang ontbloot zijnde : lalali is een leuke naam voor een advocaat, er zit twee keer lallen in.

Het koppel stelt ook de schepen van Burgerzake in gebreke omwille van haar "ongeoorloofde uitlatingen". "De uitzendingen en het commentaar van de schepen hebben mijn cliënten onherstelbare morele en materiële schade toegebracht. Hun levenskwaliteit en het recht op een menswaardig bestaan is op onherroepelijke wijze aangetast", besluit Lahlali.

En nu gaan we everder met onze inburgeringscursus : "Hoe kunnen wij overal centjes uit kloppen zonder te kloppen ?"

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve het Oostblok

 

 

 

Er komen steeds meer mensen uit het voormalige Oostblok in Vlaanderen wonen. Dat meldt Vlaams minister van Inburgering Bourgeois. 

Vijf jaar geleden waren het vooral Nederlanders, Marokkanen en Turken die voor een nieuw leven bij ons kozen. In 2009 klommen de Polen plots naar de tweede plaats, na de Nederlanders.

Maar er komen ook steeds meer mensen uit Bulgarije en Roemenië naar Vlaanderen. Zij rukten op naar de vijfde en zes plaats qua landen van herkomst.

In 2009 verwelkomde Vlaanderen 28.000 nieuwelingen. Gezinshereniging blijft het belangrijkste motief. 2 op de 5 nieuwkomers stappen vrijwillig in een inburgeringstraject. Men kan ook zeggen, dat 3 op de 5 NIET in een inburgeringscursus stappen, maar dat klinkt negatief.

Bovendien gaat het hier enkel om de erkende en goedgekeurde gevallen van mensen die een verblijfsvergunning verkregen. 

Bron : vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Churchill

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Georgy Sviridov : onbekend ? Da !

 

 

 

Aanvankelijk is in Sviridovs werken duidelijk de invloed van zijn leraar Dmitri Sjostakovitsj herkenbaar. In het loop van de jaren ontwikkelde Sviridov een eigen stijl. Hij was vooral componist van vocale muziek, dat ook in zijn instrumentale werken naar voren komt. Het instrument vervangt dan de stem.

Licht toegankelijke melodieën en klare structuren zijn het kenteken van zijn muziek, die sterk Russisch blijft in haar melodielijn. Het is eens een ander geluid.  Wat mogen wij u bij een volgende gelegenheid aanbieden ?  "Het lied van de Zatte Pallul" door Michel Daerden ? Uw wens is ons bevel. Maar niet te dikwijls.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.School gaat dicht, voor er doden vallen

 

Nog een nakomertje over de lokale afdeling van de Industriële Hogeschool ISIB te Anderlecht, die gesloten wordt en waarvan  250 studenten elders opgevangen worden.

Sinds november werden 25 studenten slachtoffer van overvallen en dat doet directeur François Debast opmerken : "We zijn hier weg voor er doden vallen.  Onlangs probeerde een agressor een student met een mes in de buik te steken.  Gelukkig was er een andere student die de aanvaller nog net kon tegenhouden, of we hadden hier een tweede geval zoals met Joe van Holsbeeck".

De studenten werden bijna altijd bij klaarlichte dag bedreigd met messen, zij kregen slaag en werden beroofd van gsm's, portefeuilles en iPods, of gewoon een bril of pet. Sedert het politiecommissariaat in Anderlecht opzettelijk in brand werd gestoken op 21 november laatstleden, is er een aanzienlijke stijging vast te stellen in het aantal overvallen.

De politie heeft sedert dan de wijk moeten verlaten, wat kennelijk de bedoleing was van de brandstichters.  Er wordt wel gepatrouilleerd maar de straatboeven houden de verplaatsingen van de politie goed in de gaten en wachten hun kans af.

Volgens ministerin Turtelbaum moet politie en parket beter samenwerken ...

Ray

(bron GvA)


30-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Het bewijs van de misleiding
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Het is sinds de eerlijke burger zijn woorden op een apothekersschaal moet wegen, dat er niet meer kan gewezen worden op wantoestanden zoals het in een beschaafd land vanzelfsprekend zou zijn.

.
Het is sinds de kranten niet langer  de mening van de burger vertolken maar die van de staat, dat er geen politiek debat meer bestaat.  
.
Het is sinds de media  aangeklede drollen uit de figuratie verheerlijken als BV's,  dat er geen ruimte meer is voor de échte problemen
.
Het is sinds praktisch alle BV's om den brode, of uit pure domheid, kruipen voor de VRT en voor de subsidie-ministers, dat amusement gebruikt wordt als politieke propaganda en artiesten als loopjongens voor politici
.
Als zelfs de 'slimste (of tweede slimste) mens' uit die rangen komt, heb je het bewijs van de misleiding.
.
Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Ordelijke Opdeling - Zuurstof voor Vlaanderen

 

In zaal De Schelp van het Vlaams Parlement organiseerde het Vlaams Belang vandaag het colloquium ‘De Ordelijke Opdeling – Zuurstof voor Vlaanderen’. Tijdens zijn inleiding gaf colloquiumvoorzitter Gerolf Annemans meer uitleg bij het opzet van het O2-colloquium. De Ordelijke Opdeling kadert in een lange traditie van colloquia over onafhankelijkheid. Vandaag werd evenwel een nieuwe strategie op tafel gelegd: de actieve voorbereiding van de Vlaams/Waalse boedelscheiding. “De staatshervorming is niet het te volgen pad,” aldus de fractieleider van het Vlaams Belang in de Kamer. “Vlaanderen heeft geen nood aan de hangmatstrategie van Bart De Wever. Wij moeten nu blijven werken aan de onafhankelijke Vlaamse staat. Dat proces zet het Vlaams Belang vandaag in gang.”

Tijdens de plenaire sessie voerden referentiesprekers Julien Borremans (sociaal activist), Frans Crols (ex-hoofdredacteur Trends) en Johan Sanctorum(filosoof-publicist) het woord. Eerder op de dag vonden al drie fora plaats: splitsingsagenda en -principes (wat en hoe verdelen), het vraagstuk van de statenopvolging en wat met Brussel. Publiek, partijboegbeelden en externe sprekers gingen daarbij met elkaar in debat. De discussieteksten worden herwerkt en binnenkort uitgegeven. Het boek, dat kadert in de reeks ‘Operatie Vlaamse Onafhankelijkheid’, kost 20 euro en kan nu reeds worden besteld via
studiedienst@vlaamsbelang.org. Wie nu al inschrijft, vindt zijn of haar naam in de voorintekenlijst in het boek.

In zijn slottoespraak wees Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers onder meer op het verschil tussen het Vlaams Belang en de andere partijen: “Van sommige Vlaams-nationale partijen die geloven dat de Belgische staat vanzelf zal verdampen, zouden we toch meer daadkracht mogen verwachten. Gaan we werkelijk afwachten tot er een vette vis in onze richting wordt gegooid? Leeuwen eten geen vissen, alleen katten doen dat. Katten gaan ook op schoot, leeuwen niét.” De partijvoorzitter benadrukte dat het Vlaams Belang niet in de rij van de “de politiek wachtenden” of de Vlaamse attentisten gaat staan. “Wij zijn geen sjacheraars. Wij zijn geen participationisten. Wij hebben ambitie, wij willen winnen. Wij hebben genoeg van het huidige, zoals de Ierse voorman James Connolly het ooit noemde, “ruling by fooling”. Wij vragen respect en erkenning.”

De inventarisatie die het Vlaams Belang vandaag maakte, zal er mee voor zorgen dat wij in de toekomst op breekmomenten geen seconde verliezen. “Met deze strategie geven wij ook de non-believers het nakijken,” aldus Valkeniers. “Wij waren altijd al de ideeënpartij. Wij waren de voortrekkers en de wegbereiders in het Vlaamse politieke landschap. Die politieke pioniersrol zullen wij ook in de toekomst, meer dan ooit, blijven spelen!”

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CGKR : jongeren hersenspoelen, ouderen laten zwijgen

 

 

Een intelligent, op vertrouwen en wederzijds respect gebaseeerd beleid, zou het als oneervol beschouwen een onding als het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR) nodig te hebben.
 
Deze instelling is een teken van tirannie, een bewijs van het eigen maatschappelijk falen.  Er moet geknoeid worden, want de machthebbers kunnen niet op een gewone manier, in reciprociteit met de bevolking hun taak als dienaars als verkozenen, uitvoeren.
 
Wat  Jogchum Vrielink (zie artikel De anti-racismewet in Zimbabwe aan de Noordzee, hieronder) schrijft, is absoluut juist en eigenlijk nog onvoldoende maar zal in de correcte papierversnipperaar belanden zoals het rapport Van San.
 
De opportunisten vergeten echter dat zij het niet eeuwig voor het zeggen zullen hebben. Hun spastische methodes, zoals het pas heringevoerde verscherpen van de censuur bij sommige kranten, zal daar niets aan veranderen. Eigenlijk is het CGKR in het afwijkende leven geroepen, om jongeren te hersenspoelen en door angst af te remmen, terwijl ouderen moeten zwijgen.
.
.
.
 
Neem iemand die 60 jaar jong is, die de wederopbouw na de oorlog heeft meegemaakt, de periode van voorspoed door werken, de jaren '60, waar het kind dikwijls met het badwater werd weggegooid... maar dat is ons probleem,  en niet dat van een zich superieur wanende, ingevoerde, gesubsidieerde godsdienst . Die iemand heeft ook het juk van de katholieke kerk van zich afgeschud. En waar de 'heldhaftige' feministen gebleven zijn, dat mag Jozef weten, maar soit.  
 
Die iemand, die nu zestig is, zou dus zijn mond moeten houden of alleen goedkeurend knikken, terwijl hij heel zijn achtergrond en zelfs zijn geboortegrond onder zijn voeten, weggemaaid ziet. De toekomst van zijn kinderen en kleinkinderen vernield en verkracht, omwille van een politiek systeem dat zèlf onderscheid maakt in oude en nieuwe bevolking, in kleuren en financies.
 
Een zestigjarige die zich van het ABVV  en van de rode vanen losgemaakt heeft,  zou in DDR-stijl moeten zwijgen en zijn ervaringen en wijsheden door het toilet  spoelen, wegens de lippen dichtgenaaid.
 
Het is pas sinds het CGKR er is, dat mensen met ervaring, met een klare duidelijke kijk op de zaken, ouderen met levenswijsheid en die de normale tijden van economische en intellectuele groei nog meegemaakt hebben, waardigheid in openheid dus, in de anonimiteit moeten wegzinken, terwijl de grootste manipuleerders en ontkenners al jaren hun verlammend gif mogen spuien, liegen, ontkennen en dreigen.
 
Liegen wordt beloond en vettig verloond. Probeer je kinderen dan maar eens normaal op te voeden in zo een land, als de voorbeeldfuncties door en door verrot zijn. Dat vergt dubbele energie.
 
Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de antiracismewet in Zimbabwe aan de Noordzee.

 

De antiracismewet wordt veel te ruim en vaak ongrondwettig toegepast en schiet daardoor schiet het doel voorbij. Dat schrijft de Nederlandse rechtsantropoloog Jogchum Vrielink in een monumentale studie over alle Belgische rechtspraak over racisme sinds 1981.

Vrielink ging ook na wat de effecten van de antiracismewet waren op klagers én aangeklaagde. Hij doctoreerde daarmee donderdagavond aan de rechtsfaculteit van de de KULeuven.

Wat leert het doctoraat?

* De antiracismewet wordt nu veel meer toegepast dan vroeger. Van twee veroordelingen per jaar in de jaren negentig steeg het aantal tot 43 in 2005.

* De wet wordt in 80% van de gevallen toegepast op “uitlatingen”, terwijl ze vooral bedoeld was om discriminerende daden te beteugelen. Ze beteugelt woorden, maar veel minder daden.

* De toepassing is vooral vanaf 1994 meestal te ruim, zelfs ongrondwettig. Ze houdt geen rekening met de arresten van het Grondwettelijk Hof. Dat Hof vereist dat bij een racistische uitlating wordt aangetoond dat er een kwaadwillig opzet is. De meeste vonnissen doen dat niet, ze veronderstellen die kwaadwilligheid gewoon en ze plaatsen de uitlatingen ook niet in hun context.

* Voor veel aangeklaagden schrikt de antiracismewet niet af. De meest verstokte racisten worden zelfs in hun mening versterkt. De antiracismewet wijzigt de mentaliteit van de aangeklaagden niet.

* Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding moet duidelijk maken wanneer en waarom het zich burgerlijke partij stelt en wanneer niet. Momenteel volgt het nu eens de strikte criteria van het Grondwettelijk Hof en dan weer niet. Dat kan niet, want zo ontstaat een indruk van willekeur. Volgens Vrielink ondermijnt het CGKR daarmee zelfs het maatschappelijk draagvlak voor de antiracismewet.

Vrielink stelt voor dat het CGKR géén bevoegdheid meer zou hebben om zich burgerlijke partij te stellen. Dat laatste gebeurt best door actiegroepen uit het maatschappelijk middenveld, zoals de Liga voor Mensenrechten of Kif-Kif. Alleszins groepen die bedolven worden onder de subsidies.

* België heeft één van de meest uitgebreide antiracisme- en antidiscriminatiewetten. De aparte negationismewet, die het ontkennen van de nazi-moord op 6 miljoen joden tijdens de tweede wereldoorlog bestraft, wordt best afgeschaft.

 @ www.vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Machu Picchu : de overstromingen en zoals het voorheen was.

 

Helicopters zijn massaal ingezet om de circa 2000 gestrande toeristen in de ruïnestad Machu Picchu (Peru) te evacueren. De weg- en spoorverbindingen zijn verbroken door de overvloedige regenval die overstromingen heeft veroorzaakt. Tot hiertoe zouden 2 toeristen verdronken zijn in wat de ergste regenval genoemd wordt van de laatste vijftig jaar. De reddingsploegen vragen dringend tenten, medicijnen en buizen, om het water op te vangen en te kanaliseren. De Inca-ruïnestad bevindt zich op 2400 meter hoogte in het Andesgebergte.

 

De stad Machu Picchu is gelegen tussen steile bergen, op een hoogte van ongeveer 2438 meter, in de regio van de stad Cuzco. De Inca's bereikten de stad via een steil pad. De voettocht duurde meerdere dagen en de stad was derhalve moeilijk bereikbaar. Tegenwoordig is het ook mogelijk om de stad per trein en bus te bereiken. Machu Picchu ligt ingesloten tussen twee steile pieken: de Machu Picchu en de Huayna Picchu (betekent jonge berg in het Quechua). Door het rotsdal loopt op 1750 meter hoogte de sterk stromende Urubamba. De stad werd in 1911 ontdekt door de Amerikaan Bingham en is sedertdien zorgvuldig gerestaureerd om ze te behouden voor het nageslacht. Het is de enige Incastad die niet door de Spanjaarden ontdekt werd en dat is de reden dat ze niet verwoest is. Waarom werd deze stad plots ontvolkt ? Zeer veel is verdwenen in de nevelen van de tijd.  Ze bestaat uit twee onderscheiden delen : een militair en een religieus en op de terrassen werd aan landbouw gedaan.  Er hangt een misterieuze sfeer tussen de uitgestorven ruïnes.  De overstromingen van eind januari 2009 zouden nauwelijks schade hebben aangebracht aan de oude stad zelf. De toeristische infrastructuur daarentegen is wel zwaar getroffen.

 

 

Bewerking : Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorzitter Brusselse Rechtbank Koophandel in verdenking

 

 

 

Francine De Tandt, voorzitter van de Brusselse rechtbank van koophandel, is donderdag in verdenking gesteld wegens valsheid in geschriften, gebruik van valsheid en schending van het beroepsgeheim. Dat meldt het parket-generaal bij het hof van beroep te Brussel vrijdag.
 Eind augustus 2009 werd een gerechtelijk onderzoek opgestart naar De Tandt wegens mogelijke corruptie en valsheid in geschriften. Het onderzoek kwam er op bevel van minister van Justitie Stefaan De Clerck.
De Tandt zou te nauwe banden hebben gehad met zakenmensen en advocaten. Ze kreeg een schorsing, maar die werd in november weer opgeheven. Men is nu aan het nadenken of deze ongeschikte vrouw weer moet geschorst worden.

(Persagentschap :  Zimbabwe aan de Noordzee)



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen door André Demedts, voorgedragen door Walter Luyten

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat het hypocrieten zijn, weten we al lang.

 

 

Ook in Iran worden lieve jongetjes graag gezien door de Baardmansen.

 

Mannen uit het zuiden van Afghanistan hebben regelmatig seksueel contact met elkaar, maar ze spreken tegen dat ze homo zouden zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van het Pentagon dat onlangs is vrijgegeven.

Het onderzoek is gehouden onder leden van de Pashtun, de dominante stam in Zuid-Afghanistan. Pashtun mannen duiken regelmatig met elkaar de koffer in, ze raken opgewonden door mannenlichamen, ze mijden vrouwen zowel sociaal als seksueel, maar dat zien ze allemaal niet als homoseksueel gedrag, schrijft Fox  News Iemand is in hun ogen pas homo wanneer hij ook daadwerkelijk van een andere man houdt. En dat mag niet van Allah.

Uit het onderzoek bleek verder dat oudere mannen regelmatig jonge jongetjes misbruiken. Ze zien de jochies als een statussymbool. Volgens FOX is 'vrouwen zijn voor kinderen, jongetjes voor plezier' een populair Afghaans spreekwoord.

@ www.Spitsnieuws.nl

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rapalje

 

MR-parlementslid voor de Franse gemeenschap Alain Destexhe reageert verontwaardigd op een videoclip van de Brusselse rapper Redouane la déglingue. Het gaat om de gesubsidieerde clip 'Pour les Pilotes', waarin te horen is: 'Ik zal trouwen met Marokko, nadat ik België genaaid heb'.

Voor de opname van de clip ontving de rapper steun van de Etterbeekse 'Régie mobile pour la culture'. In het kader van de strijd tegen de werkloosheid ondersteunt die organisatie ondermeer de productie van videoclips, waarvoor ze zelf steun krijgt van de Franse gemeenschap, Actiris, de Europese instellingen, de federale overheid en de RVA.

'Het feit dat de subsidiërende overheden de activiteiten van dergelijke individuen financiert, is niets meer dan slechts een toevoeging aan de lijst met mislukkingen van de 'bezigheidspolitiek' die sinds verschillende jaren door de overheden wordt gevoerd, en met name door de olijfboomcoalitie in Brussel', sneert Destexhe, die het ziet als 'het failliet' van de politiek die al enkele jaren in bepaalde delen van de hoofdstad bedreven wordt.

MR-burgemeester van de Brusselse gemeente Etterbeek Vincent De Wolf kan het niet appreciëren dat zijn partijgenoot Destexhe de Etterbeekse Plaatselijke werkopleidingsopdracht beschuldigt. Als afgevaardigd bestuurder van de gemeentelijke Plaatselijke werkopleidingsopdracht zegt Vincent De Wolf dat de Régie mobile pour la culture de inhoudelijke realisatie niet gesteund heeft. De clip werd gemaakt binnen de schoot van een niet-gemeentelijke vzw, aldus De Wolf.

Wij weigeren om deze clip te plaatsen. Het rapalje vindt u langs hier

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pak ze, Lootens ... kst ... kst ...

 

Brussels parlementslid Dominiek Lootens (Vlaams Belang) gaat een strafklacht indienen tegen de drie burgemeesters uit de politiezone Zuid wegens schuldig verzuim. De klacht volgt op de aanhoudende problemen in Anderlecht en de verhuis van het Institut Supérieur Industriel uit de gemeente. Ook Brussels minister-president Charles Picqué (PS) wordt als titelvoerend burgemeester van Sint-Gillis in het vizier genomen.
 
Voorts wil de partij de betrokken politiezone "onder federale curatele" plaatsen en moeten de betrokken burgemeesters "hun bevoegdheden terzake ontnomen worden". Volgens Vlaams Belang zijn de burgemeesters door hun "jarenlange struisvogelbeleid" zelf verantwoordelijk voor de moeilijke situatie. De partij vindt het wel terecht dat die daarbij verwijzen naar de lakse houding van het Brussels parket. (belga)

 


29-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het woord is aan Luckas vander Taelen

 

27-01-2010 - Luckas vander Taelen - de standaard

SEL IS METROPOOL, GEEN VERZAMELING GEMEENTEN — LUCKAS VANDER TAELEN legt uit waarom de leerlingen van een technische school in Anderlecht wegvluchten. En vraagt aan de Brusselse politici om nu eindelijk eens iets te doen.

Het Institut Supérieur Industriel de Bruxelles, kortweg Isib, is een technische school die twee vestigingen heeft, in Anderlecht en in Schaarbeek. Nu heeft de directie besloten om de site aan de Anderlechtse rue des Goujons te verlaten en alle lessen te geven in de Koningstraat. Dat is absoluut niet prettig voor de leerlingen, zei directeur Debast gisteren in Le Soir: ‘Er zijn niet genoeg stoelen, de leerlingen moeten op de radiatoren zitten en we moeten labo's omvormen tot klaslokalen. Maar we hebben geen keuze.'

De directie is tot die drastische beslissing overgegaan omdat sinds enige maanden de leerlingen tussen het Zuidstation en de school systematisch afgedreigd worden door jeugdbendes. Ze krijgen een mes op de keel en moeten hun gsm en hun portefeuille afgeven. Dat gebeurt al weken lang, elke dag. De politie is op de hoogte, er zijn klachten over 25 gevallen van agressie ingediend, maar tot meer dan één aanhouding is het nog niet gekomen. De arrestant werd meteen weer vrijgelaten en viel een dag later opnieuw studenten lastig. Sinds kort is er ook een tweede, nog gewelddadiger bende actief, en ook die heeft het volgens de directie ‘op studenten van Europese origine' gemunt. De maat is vol voor de school en naar Anderlecht komen de leerlingen nog maar één keer per week, voor praktijkvakken. Dan gebeuren de verplaatsingen om veiligheidsredenen in groep.

In dezelfde buurt zijn de afgelopen weken ook enkele verkrachtingen gebeurd door jeugdbendes, die ook niet door de politie zijn vervolgd. De Anderlechtse burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) erkent het probleem, maar hij beweert er niets te kunnen aan doen, omdat zijn agenten teveel administratief werk hebben, het verkeer rond het voetbalstadion regelen of gevangenen moeten vervoeren.

Diezelfde burgemeester hield kort geleden met zijn achttien Brusselse collega's een opmerkelijk pleidooi tegen de oprichting van één politiezone voor het Brusselse Gewest. Binnen deze eerbiedwaardige ‘Conferentie van de Brusselse Burgemeesters' wordt er zelfs gepleit voor een terugkeer naar negentien gemeentelijke korpsen. Net voor Nieuwjaar had de Brusselse minister-president al gemeld dat er bij de ‘interne staatshervorming' van het Brussels Gewest zeker geen revolutionaire veranderingen moesten verwacht worden. En dezelfde Charles Picqué zwaaide een paar dagen geleden triomfantelijk met een universitaire studie waaruit volgens hem bleek dat de negentien gemeentediensten het niet slechter doen dan hun collega's in de rest van het land. Dat is een terechte pluim voor de hard werkende gemeentelijke diensten, maar het doet niets af aan de bedenking dat Brussel niet langer een verzameling is van gemeenten, maar een metropool met problemen die de gemeenten overstijgen en die een grootstedelijke aanpak nodig hebben. De problematische wijk rond het Zuidstation grenst aan maar liefst vijf gemeenten en drie politiezones.

Maar dat chaotisch kluwen lijkt de partij van de burgemeester van Anderlecht niet te deren: de MR blijft net als de PS om overduidelijke electorale redenen gekant tegen een sterk Gewest en heeft het liever over de uitbreiding van Brussel. Om er nog een aantal gemeentelijke baronieën bij te nemen.

Hoelang nog gaan de Franstalige Brusselse politici zich blijven opsluiten in hun kortzichtig communalisme? Hun liefde voor de gemeentelijke autonomie begint op kortzichtigheid of zelfs blindheid te lijken. Delen van Brussel worden meer en meer no-gozones, een soort Bronx waar het gezag van gemeente en politie langzaam maar zeker afgebrokkeld is. In New York is er een einde gemaakt aan de almacht van gewelddadige bendes door een politiek van ‘zero tolerance'. In Brussel worden bij dat begrip nog steeds veel weldenkende wenkbrauwen gefronst. Maar als het zelfs niet meer mogelijk is de veiligheid van schoolgaande jeugd te garanderen, is er in Brussel een absoluut dieptepunt bereikt: een situatie van ‘total tolerance', waarbij alles lijkt te kunnen en te mogen. Politici bij wie de beslissing van het Isib geen alarmbel doet rinkelen, kan men beginnen te verdenken van onbekwaamheid, onverschilligheid en schuldig verzuim.

LUCKAS VANDER TAELEN, Senator en Vlaams parlementslid voor Groen! Wat? De beslissing van de schooldirectie moet een alarm doen afgaan. Waarom? Brusselse no-gozones kunnen niet getolereerd worden.





Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!