Angeltjes
30-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat het hypocrieten zijn, weten we al lang.

 

 

Ook in Iran worden lieve jongetjes graag gezien door de Baardmansen.

 

Mannen uit het zuiden van Afghanistan hebben regelmatig seksueel contact met elkaar, maar ze spreken tegen dat ze homo zouden zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van het Pentagon dat onlangs is vrijgegeven.

Het onderzoek is gehouden onder leden van de Pashtun, de dominante stam in Zuid-Afghanistan. Pashtun mannen duiken regelmatig met elkaar de koffer in, ze raken opgewonden door mannenlichamen, ze mijden vrouwen zowel sociaal als seksueel, maar dat zien ze allemaal niet als homoseksueel gedrag, schrijft Fox  News Iemand is in hun ogen pas homo wanneer hij ook daadwerkelijk van een andere man houdt. En dat mag niet van Allah.

Uit het onderzoek bleek verder dat oudere mannen regelmatig jonge jongetjes misbruiken. Ze zien de jochies als een statussymbool. Volgens FOX is 'vrouwen zijn voor kinderen, jongetjes voor plezier' een populair Afghaans spreekwoord.

@ www.Spitsnieuws.nl

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rapalje

 

MR-parlementslid voor de Franse gemeenschap Alain Destexhe reageert verontwaardigd op een videoclip van de Brusselse rapper Redouane la déglingue. Het gaat om de gesubsidieerde clip 'Pour les Pilotes', waarin te horen is: 'Ik zal trouwen met Marokko, nadat ik België genaaid heb'.

Voor de opname van de clip ontving de rapper steun van de Etterbeekse 'Régie mobile pour la culture'. In het kader van de strijd tegen de werkloosheid ondersteunt die organisatie ondermeer de productie van videoclips, waarvoor ze zelf steun krijgt van de Franse gemeenschap, Actiris, de Europese instellingen, de federale overheid en de RVA.

'Het feit dat de subsidiërende overheden de activiteiten van dergelijke individuen financiert, is niets meer dan slechts een toevoeging aan de lijst met mislukkingen van de 'bezigheidspolitiek' die sinds verschillende jaren door de overheden wordt gevoerd, en met name door de olijfboomcoalitie in Brussel', sneert Destexhe, die het ziet als 'het failliet' van de politiek die al enkele jaren in bepaalde delen van de hoofdstad bedreven wordt.

MR-burgemeester van de Brusselse gemeente Etterbeek Vincent De Wolf kan het niet appreciëren dat zijn partijgenoot Destexhe de Etterbeekse Plaatselijke werkopleidingsopdracht beschuldigt. Als afgevaardigd bestuurder van de gemeentelijke Plaatselijke werkopleidingsopdracht zegt Vincent De Wolf dat de Régie mobile pour la culture de inhoudelijke realisatie niet gesteund heeft. De clip werd gemaakt binnen de schoot van een niet-gemeentelijke vzw, aldus De Wolf.

Wij weigeren om deze clip te plaatsen. Het rapalje vindt u langs hier

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pak ze, Lootens ... kst ... kst ...

 

Brussels parlementslid Dominiek Lootens (Vlaams Belang) gaat een strafklacht indienen tegen de drie burgemeesters uit de politiezone Zuid wegens schuldig verzuim. De klacht volgt op de aanhoudende problemen in Anderlecht en de verhuis van het Institut Supérieur Industriel uit de gemeente. Ook Brussels minister-president Charles Picqué (PS) wordt als titelvoerend burgemeester van Sint-Gillis in het vizier genomen.
 
Voorts wil de partij de betrokken politiezone "onder federale curatele" plaatsen en moeten de betrokken burgemeesters "hun bevoegdheden terzake ontnomen worden". Volgens Vlaams Belang zijn de burgemeesters door hun "jarenlange struisvogelbeleid" zelf verantwoordelijk voor de moeilijke situatie. De partij vindt het wel terecht dat die daarbij verwijzen naar de lakse houding van het Brussels parket. (belga)

 


29-01-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het woord is aan Luckas vander Taelen

 

27-01-2010 - Luckas vander Taelen - de standaard

SEL IS METROPOOL, GEEN VERZAMELING GEMEENTEN — LUCKAS VANDER TAELEN legt uit waarom de leerlingen van een technische school in Anderlecht wegvluchten. En vraagt aan de Brusselse politici om nu eindelijk eens iets te doen.

Het Institut Supérieur Industriel de Bruxelles, kortweg Isib, is een technische school die twee vestigingen heeft, in Anderlecht en in Schaarbeek. Nu heeft de directie besloten om de site aan de Anderlechtse rue des Goujons te verlaten en alle lessen te geven in de Koningstraat. Dat is absoluut niet prettig voor de leerlingen, zei directeur Debast gisteren in Le Soir: ‘Er zijn niet genoeg stoelen, de leerlingen moeten op de radiatoren zitten en we moeten labo's omvormen tot klaslokalen. Maar we hebben geen keuze.'

De directie is tot die drastische beslissing overgegaan omdat sinds enige maanden de leerlingen tussen het Zuidstation en de school systematisch afgedreigd worden door jeugdbendes. Ze krijgen een mes op de keel en moeten hun gsm en hun portefeuille afgeven. Dat gebeurt al weken lang, elke dag. De politie is op de hoogte, er zijn klachten over 25 gevallen van agressie ingediend, maar tot meer dan één aanhouding is het nog niet gekomen. De arrestant werd meteen weer vrijgelaten en viel een dag later opnieuw studenten lastig. Sinds kort is er ook een tweede, nog gewelddadiger bende actief, en ook die heeft het volgens de directie ‘op studenten van Europese origine' gemunt. De maat is vol voor de school en naar Anderlecht komen de leerlingen nog maar één keer per week, voor praktijkvakken. Dan gebeuren de verplaatsingen om veiligheidsredenen in groep.

In dezelfde buurt zijn de afgelopen weken ook enkele verkrachtingen gebeurd door jeugdbendes, die ook niet door de politie zijn vervolgd. De Anderlechtse burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) erkent het probleem, maar hij beweert er niets te kunnen aan doen, omdat zijn agenten teveel administratief werk hebben, het verkeer rond het voetbalstadion regelen of gevangenen moeten vervoeren.

Diezelfde burgemeester hield kort geleden met zijn achttien Brusselse collega's een opmerkelijk pleidooi tegen de oprichting van één politiezone voor het Brusselse Gewest. Binnen deze eerbiedwaardige ‘Conferentie van de Brusselse Burgemeesters' wordt er zelfs gepleit voor een terugkeer naar negentien gemeentelijke korpsen. Net voor Nieuwjaar had de Brusselse minister-president al gemeld dat er bij de ‘interne staatshervorming' van het Brussels Gewest zeker geen revolutionaire veranderingen moesten verwacht worden. En dezelfde Charles Picqué zwaaide een paar dagen geleden triomfantelijk met een universitaire studie waaruit volgens hem bleek dat de negentien gemeentediensten het niet slechter doen dan hun collega's in de rest van het land. Dat is een terechte pluim voor de hard werkende gemeentelijke diensten, maar het doet niets af aan de bedenking dat Brussel niet langer een verzameling is van gemeenten, maar een metropool met problemen die de gemeenten overstijgen en die een grootstedelijke aanpak nodig hebben. De problematische wijk rond het Zuidstation grenst aan maar liefst vijf gemeenten en drie politiezones.

Maar dat chaotisch kluwen lijkt de partij van de burgemeester van Anderlecht niet te deren: de MR blijft net als de PS om overduidelijke electorale redenen gekant tegen een sterk Gewest en heeft het liever over de uitbreiding van Brussel. Om er nog een aantal gemeentelijke baronieën bij te nemen.

Hoelang nog gaan de Franstalige Brusselse politici zich blijven opsluiten in hun kortzichtig communalisme? Hun liefde voor de gemeentelijke autonomie begint op kortzichtigheid of zelfs blindheid te lijken. Delen van Brussel worden meer en meer no-gozones, een soort Bronx waar het gezag van gemeente en politie langzaam maar zeker afgebrokkeld is. In New York is er een einde gemaakt aan de almacht van gewelddadige bendes door een politiek van ‘zero tolerance'. In Brussel worden bij dat begrip nog steeds veel weldenkende wenkbrauwen gefronst. Maar als het zelfs niet meer mogelijk is de veiligheid van schoolgaande jeugd te garanderen, is er in Brussel een absoluut dieptepunt bereikt: een situatie van ‘total tolerance', waarbij alles lijkt te kunnen en te mogen. Politici bij wie de beslissing van het Isib geen alarmbel doet rinkelen, kan men beginnen te verdenken van onbekwaamheid, onverschilligheid en schuldig verzuim.

LUCKAS VANDER TAELEN, Senator en Vlaams parlementslid voor Groen! Wat? De beslissing van de schooldirectie moet een alarm doen afgaan. Waarom? Brusselse no-gozones kunnen niet getolereerd worden.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vele journalisten zijn slippendragers en zij hebben oogkleppen

 

Marktdag Antwerpen-Laar (Borgerhout)

Dat is een degelijke uitspraak : Vele journalisten zijn slippendragers en zij hebben oogkleppen.

Moeten we die bewijzen ?  Waarom zouden we ?  Bewijzen de meeste journalisten veel van hun stellingen ?  Waarom wij dan, wij zijn amateurs, we hebben het voor enkele dagen nog aan de keizer van het Vlaamse internet, Elvebee van Vrij van Zegel, medegedeeld in een opwelling van waarheidsdrift.

Gisteren schreef Patrick Van de Perre, een adjudant van Lex Molenaar, van de Pravda van Linkeroever een stukje onder de titel "Vraag om goed plan voor asielzoekers is noodkreet".  De adjudant zegt, als de centen op zijn, is de solidariteit foetsie. Hij heeft het over het OCMW in de stad van allah. Als wij onze stad Antwerpen omschrijven als de stad van allah, dan doen we dit opzettelijk om de poco's te jennen, want zij worden nijdig van die Vlaams Belangtaal.  En als poco's nijdig worden, moeten wij altijd lachen. Dat is zoals in het circus : als de zure August verbolgen is, lacht het publiek.

Van de Perre, met de in Ierland en Antwerpen heilige voornaam Patrick, beschrijft de problemen van Monica de Coninck, die helemaal geen hardvochtige tante geworden is, maar haar centjes zijn op en daar wordt ze behoorlijk opstandig van, want socialisten zonder poen, die kunnen de royale Jan niet meer uithangen.  Als wij boosaardig waren, zouden we vragen : "Waar zijn de centen van het OCMW ?  Zij zitten bij Mohammed in zijne portemonnee". Maar da's niet eerlijk, het is niet alleen bij de Mo, maar ook bij Kamal, Kikkiboko, Igorovic, Gennezki, Boeli Boembola, noem maar heel de wereld.

 

Van de Perre zegt zoiets niet, hoor, bent u gek ? Van de Perre staat stijf van correctheid : volgens hem is  de Waal Courard de schuld omdat die geen goed spreidingsplan wil maken.  "Als we op deze weg verder gaan, duurt het niet lang meer of het maatschappelijk draagvlak om minder fortuinlijke mensen op te vangen, brokkelt af. Eigenlijk is dat nu al bezig en dat komt echt niet omdat alle Antwerpenaars racisten zijn."

Gedurende tientallen jaren heeft de Gazet van Antwerpen, in intiem overleg met de top van de socialistische partij er bij de bevolking ingetimmerd, dat al wie een woord kritiek had op de vreemdelingen, een smerige racist was.  Nu de centen op zijn en "het maatschappelijk draagvlak" doorgezakt is, mogen de burgers hun onvrede laten blijken ... als morele steun zodat hun plaatselijke potentaten meer geld zouden krijgen om verder Sinterklaas (zonder kruis) te spelen. Want met geld is altijd alles opgelost bij die simpelen. Geld dat bij ons, belastingplichtigen,  afgetroggeld wordt, en als het opgemorst is, wordt er vers geleend. Desnoods met de Boerentoren in onderpand en als de KBC niet meewil, dan nemen we het Rubenshuis. Wij hebben een rijk cutureel verleden om te verlappen voor het goede doel.

 

"Zolang solidariteit geen zaak van iedereen is, zal er weinig veranderen en blijven vooral de steden  de dupe van het gebrek aan politieke moed. Tot de bom barst en een partij als Vlaams Belang opnieuw garen spint bij dit wanbeleid.  Dan zullen federale politici op televisie hun onbegrip uitspreken over zoveel zurigheid aan de Schelde."

In plaats van mee te janken met de verspillers en hun partijgenoten die altijd wel in een of ander regering zitten, en onze gemeenschap al tientallen jaren ontwrichten, zou de GvA kunnen proberen te luisteren wat de mensen onder mekaar vertellen. Niet de politieke elite, de burgers.  Zelfs al zou de redactie dit willen doen, dan mag betwijfeld worden, of e veel burgers  bereid zouden zijn, zich over deze fundamentele beschavingsproblemen eerlijk uit te laten tegen een journalist. Want de man in de straat weet zeer goed, hoe het zit met de pers. En hij/zij vreest de weerwraak, niet alleen van het tuig dat onze pleienen en straten onveilig maakt, maar van de publieke opinie die geëndoctrineerd is door het regime en zijn dienaars. 

De man en de vrouw in de straat zijn het beu tegen hun schenen gestampt en uitgemaakt te worden voor verzuurden door politieke parvenus en hun slippendragers met oogkleppen. Neen, Van de Perre & C°, die jeremiades komen te laat. Wij houden niet van onze mislukte stadskrant en nog mind van de politici onder uw vleugels.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beringen

 

 

Onlangs raakte bekend dat de moskeevereniging in Beringen haar aanvraag om de minaretten van de Fatih-moskee met luidsprekers te voorzien heeft ingetrokken, na een brede golf van protest bij de bevolking waarbij het Vlaams Belang het voortouw nam. De protestmeeting die onze partij in Beverlo plande ging gisteren gewoon door en werd omgedoopt tot een feestviering.

Een 150-tal leden en sympathisanten van het Vlaams Belang zakte gisterenavond af naar de bijeenkomst. In zijn toespraak wees Kamerlid en Berings fractieleider Bert Schoofs er op dat het Vlaams Belang een grote invloed heeft gehad op het feit dat de luidsprekers er niet komen, door de kwestie op de agenda van de gemeenteraad te plaatsen en door de bevolking te informeren via een protestfolder. Dit is een overwinning van het recht op vrije meningsuiting, van de democratie en ja, toch ook een eerste steen van de dam die wij opwerpen tegen het verlies van onze identiteit, tegen de toenemende invloed van de islam in onze samenleving, aldus Bert Schoofs. We moeten echter realistisch blijven: de moslimgemeenschap in dit land neemt jaar na jaar toe, ook in Limburgse steden en gemeenten als Beringen, waar nu reeds twee van de zes schepenen van Turkse origine zijn en waar bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen de SP.A alvast één of meerdere allochtone burgemeesterkandidaten naar voren zal schuiven. Op de een of andere manier zullen de andere Beringse partijen zich hierop moeten voorbereiden, indien men een alternatief wenst tenminste, vervolgde Schoofs. Het Vlaams Belang is alleszins bereid om ook hier de kar te trekken en de weg te wijzen, zonder lauwe compromissen, maar met zin voor loyaliteit en realiteit.

Nadien was het de beurt aan Filip Dewinter. De Vlaams Belang-fractieleider in het Vlaams Parlement verwees naar het referendum over de minaretten in Zwitserland, waar een ruime meerderheid van de bevolking voor een minarettenverbod stemde. Ook in Vlaanderen is een meerderheid van de bevolking gekant tegen de bouw van minaretten. Filip Dewinter pleitte dan ook voor een minarettenverbod in Vlaanderen. Voorts benadrukte hij dat de overwinning in Beringen slechts een eerste slag is in een lange strijd tegen de oprukkende islamisering in West-Europa. Om de islamisering tegen te gaan, moet de immigratiekraan dichtgedraaid worden en het multiculturalisme bestreden worden, aldus Dewinter.

In een kort filmpje dat gisteren werd vertoond, geven Vlaams Belang-parlementsleden Katleen Martens, Bert Schoofs en Chris Janssens een woordje uitleg bij de gebeurtenissen in Beringen en de standpunten van het Vlaams Belang.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals : het inburgeringsfailliet

 

Persmededeling van Philippe Van der Sanden (OCMW-fractieleider VB Antwerpen)

Wachtlijsten van minstens 9 maanden voor lessen Nederlands in Antwerpen. Eerste startmoment in september.

Toevloed nieuwkomers naar Antwerpen moet stoppen : inburgeringsbeleid is onmogelijk geworden !

 

Het aantal vreemdelingen op de wachtlijsten van het Huis van het Nederlands neemt alweer fors toe. Op 14 januari stonden 3.705 personen op de wachtlijst. Van die 3.705 moesten er nog 1.315 getest worden naar hun kennisniveau. Er is momenteel een wekelijkse instroom van 430 personen. Slechts 900 kunnen in de loop van het voorjaar nog beginnen met de lessen Nederlands. De anderen zullen moeten wachten tot het eerstvolgende startmoment in september. Maar ook dan zal niet iedereen die nu op de wachtlijst staat kunnen starten. Deze toestand is ronduit dramatisch en brengt het ganse inburgeringsbeleid in onze stad op de helling. Daarom pleit het Vlaams Belang voor een immigratiestop voor Antwerpen. In onze stad kan met dergelijke instroom geen degelijk sociaal beleid meer gevoerd worden. Nieuwkomers moeten minstens één jaar in de steun vooraleer te kunnen starten met Nederlandse lessen. Tijdens de lessen dienen ze uiteraard ook gesteund te worden. De volgende stap is de zoektocht naar werk. Dit gebeurt veelal via een sociale tewerkstelling van één jaar. Voor elke nieuwkomer is aldus minstens een traject van drie à vier jaar (in het beste geval) nodig om klaargestoomd te worden voor de reguliere arbeidsmarkt. Met de huidige massale instroom is een inburgeringsbeleid onmogelijk geworden, met alle negatieve gevolgen voor onze stedelijke samenleving van dien.

Een voorbeeld uit de OCMW-praktijk:

Een Afrikaanse man biedt zich aan bij het OCMW. Hij is toegekomen op 16 september 2009. Op 5 oktober krijgt meneer een erkenning als OVN-vluchteling. We kunnen er dus van uit gaan dat het hier om een politiek vluchteling gaat. Op 7 oktober wordt de man overgebracht naar het Opvangcentrum van Fedasil in Arendonk. Hoewel de man Frans en Engels spreekt, wordt hij toch naar het Vlaamse land gestuurd! Meneer zoekt met de hulp van de mensen van het asielcentrum naar een woning in Antwerpen. Als hij die gevonden heeft, komt hij aankloppen bij het Antwerps OCMW voor leefloon, huurwaarborg en installatiepremie.  De man wordt door het OCMW op 11 januari verwezen naar het Huis van het Nederlands om zich in te schrijven voor Nederlandse lessen. Er wordt hem gezegd dat hij binnen ongeveer twee maanden kan terugkomen voor een test. Dan wordt pas bepaald welk cursusniveau voor de man haalbaar is. Aan het OCMW wordt gemeld dat de man niet voor september van dit jaar in aanmerking komt om te starten! Misschien duurt het zelfs langer, melden ze vanuit het Huis van het Nederlands aan de maatschappelijk assistent.

Enkele OCMW-cijfers (uit maart 2009) om een beeld te geven van de kennis van het Nederlands bij OCMW-klanten

Van de 5.767 klanten die activeerbaar zijn, heeft 71% een andere moedertaal dan het Nederlands. 978 klanten hebben niet de vereiste kennis van het Nederlands om werkervaring op te doen. De taalproblematiek weerhoudt dus al ten minste 17% van de professioneel activeerbare klanten om snel te kunnen worden toegeleid naar een werkervaringstraject. Er zijn 1.533 klanten die lessen Nederlands volgen, dit betekent 27%.

Voorzitter Monica De Coninck heeft gelijk als ze stelt dat de situatie voor het Antwerps OCMW niet langer houdbaar is. Ze is daar met haar partij en burgemeester Janssens mee verantwoordelijk voor, maar ook de huidige federale regering treft schuld. Het gesprek tussen de OCMW-voorzitters van de grote steden en minister Courard van volgende dinsdag mag geen vrijblijvend onderonsje worden, maar moet leiden tot concrete toezeggingen van de federale regering. Volgens het Vlaams Belang moet de federale regering de kosten voor de regularisaties volledig zelf dragen. Tevens dient de federale regering een immigratiestop in te voeren voor de grote steden. Er mogen geen nieuwe vluchtelingen en asielzoekers aan de grote steden worden toegewezen. Asielzoekers die zich in ons land aanmelden en die de Franse taal machtig zijn, dienen naar het Franstalig landsgedeelte te worden toegeleid.

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oettinger, de Duitse Volkscommissaris van de EU + AANPASSING 10.10 u

 

 

 

Niemand van ons hoeft gegêneerd te zijn, geen Engels te kennen. Wat deze  Günther Oettinger ervan bakt, is een schande : deze man is  een soort Europees minister van Europa voor Energie. Met een maandinkomen van ruim 20000 euri.(twintigduizend)

 (met dank aan "Chris een andere")

 

Tweede poging, eerste video is verwijderd wegens auteursrechten, jazeker, zo noemt men censuur bij de Euronazi-elite. Oettinger heeft er trouwens iets van.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlusconi : Hoe minder migranten, hoe minder misdaad + POLL

 

 

De Italiaanse premier heeft weer een uitspraak gedaan, die de politieke elite rillingen bezorgt : "Hoe minder migranten, hoe minder misdaad."

Het feit dat Berlusconi dit zegt, is al genoeg om de meute politieke volksverraders te laten loeien als gecastreerde runderen zonder verdoving.

Wat vindt u ? Kan u zich vinden in een van onze antwoordmogelijkheden ? Het is anoniem, wij gaan u niet met een beeldje van de Milanese Dom op uw tanden kloppen, als uw antwoord ons niet bevalt, maar u mag evenmin met een aantal Italiaanse schonen op verlengd week-end naar Sicilië. Gewoon, degelijk poltiek-incorrect antwoorden volstaat.

Wat zal het zijn het ?  Volare ?  Andiamo ? Spaghetti bolognese ?  O sole mio ?

(vertaling : Vliegen  ? Zijn we weg ?  Deegdraadjes met tomatensaus met gehakt, een gesnipperde ui en kruiden, O, mijn zon.)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet Angeltjes elke niet-Nederlandstalige video toelichten ?

 

Wij hebben de korte bevraging afgesloten om 12 uur vandaag.  Er waren een kleine 100 antwoorden, van wie 29% nadrukkelijk vroegen om een beknopte samenvatting/vertaling/toelichting van video's en of artikelen bij Angeltjes in vreemde talen.

Dan zullen wij dat doen. Géén letterlijke vertaling, dat kan niet. Maar wel een situering.  Dit is een Vlaams-nationale blog en dan is het niet meer dan logisch rekening te houden met onze eigen taal en ook met de wensen van een minderheid. Of sluiten we de ja-stemmers op in een taal-schutskring ?

Wij zijn er voor u, lieve lezeressen en koene lezers, sprak hij vals-nederig en lichtjes schijnheilig zoals het een Hoofdredateur van een regimeblog betaamt.

Vive Je ! Leve Ikke :   Ray (de zuinig glimlachende hoofdredacteur met schuine hoofdstand en schele oogopslag)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dances with Wolves - Niet goed ? Radio 0000 beter ?

 

 

Muziek van John Barry, die ook de partituur componeerde van Out of Africa, dat hoor je zo.  De regie en de hoofdrol zijn in handen van Kevin Costner.  Zijn tegenspeelster is de gevoelige Mary McDonnell die er voor een Indiaanse verdacht Europees uitziet.  En zo maken we een behendige link voor  de terugkeer naar de heerlijke werkelijkheid : de botsing der rassen. BOENK !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Das Pop

 

 

 Over zijn muziek kan ik niet oordelen, maar deze man, Bent van looy, heeft charisma, humor en tegelijk ernst en hij stak kop en schouders boven de twee regimejournalisten die hun grimmige karakters poogden te verstoppen achter schijnheilige grimlachjes. Ik heb het over de slimste mens ter wereld, of hoe een plezierig programma "opgeleukt" wordt tot een ballententvoorstelling Hoogmoed komt voor de val. Maar deze Bent van Looy is alleszins een aangename en frisse verschijning geweest.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Laeremans : Sluit Ring in het Zuiden

 

 
'Er moet dringend iets gebeuren. Het verkeer op de Ring staat stil. Dat is negatief voor de economie, maar door de grote uitstoot van fijn stof ook voor de volksgezondheid. Er blijven te veel vragen onbeantwoord.' Dat zegt Bart Laeremans, parlementslid voor Vlaams Belang en gemeenteraadslid in Grimbergen.

Welke vragen hebt u?

Bart Laeremans: 'Zal de verbreding van de Ring niet nog meer verkeer aantrekken en dus nog meer fijn stof veroorzaken? Wat met de flessenhals van Vilvoorde? Wij bepleiten al lang dat de Ring wordt gesloten in het zuiden. Dat plan bestaat al sinds de jaren zestig, maar het werd tegengehouden door de villabewoners in Ukkel. Ik vraag niet dat de plannen uit de jaren zestig worden opgedolven. Dat is achterhaald. Ik ben ook geen voorstander van het opofferen van nog meer groen. Ik pleit voor een ondertunneling met twee ruime pijpen onder Vorst, Oudergem, Ukkel en het Zoniënwoud. Maar in Vlaanderen lijkt daarop een taboe te bestaan.'

Wat zegt Brussel daarvan?

'Als men dat plan goed aanbrengt, zal Brussel beseffen dat het daar zijn voordeel mee doet. Zeker als je kijkt naar de grote werkloosheid daar. De verdeling tussen Vlaanderen en Brussel van de financiering - eventueel met een tolheffing - is een andere zaak. Er moet iets gebeuren. Er is economisch verlies. Maar er is ook het aspect veiligheid. Wat als door een groot ongeval met een tankwagen de Ring enkel dagen of weken dicht moet? Daar is geen alternatief.'

Men kan toch altijd nog omrijden via Waterloo?

'Ik weet wel dat men dat in het buitenland maar een kleine omweg vindt. Bij ons niet. Brussel moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen en die niet afwentelen op de Rand. Als we de Ring nog meer naar het zuiden moeten sluiten op Vlaams grondgebied, wordt de Ring weer langer en duurder. Er zijn federale fondsen zoals die van Bel-Iris die speciaal voor mobiliteit werden verzameld. In plaats van daarmee de Europese wijk te saneren en de kerk van Laken te restaureren, moet men ze gebruiken waarvoor ze dienen.'

Is dat geen sciencefiction?

'De deputatie van Vlaams-Brabant dringt ook aan op de sluiting van de Ring. Dat is toch geen onbetekenend clubje. Alle traditionele partijen zitten erin. Maar als wij hetzelfde zeggen in het Vlaams Parlement, wordt dat door diezelfde partijen afgevoerd. Hoewel ik de jongste dagen de indruk heb dat minister Crevits nu toch dat plan in overweging neemt. Het kan toch niet dat de Noordrand alle nadelen krijgt.'

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=G72LIBRV


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumoerige raadszitting in Knokke

 

 

 

In Knokke-Heist werd donderdagavond 28 januari tijdens de gemeenteraad het fel omstreden nieuwe parkeerplan meerderheid tegen minderheid goedgekeurd. Dat gebeurde onder fel protest van het aanwezige publiek. Het was de drukst bijgewoonde en rumoerigste raadsvergadering sedert 7 mei 1974. Toen introduceerde Leopold Lippens in de Knokse gemeenteraad (als Schepen van Openbare Werken) de eerste parkeermeter in de Lippenslaan… Er was donderdagavond applaus voor de leden van de Open-VLD en het Vlaams Belang toen deze tegen het parkeerplan stemden. Daarop verlieten de twee raadsleden van het Belang uit protest de vergadering.

@ Onafhankelijk Radionieuws Oostkust


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaventem hernieuwt steunvoor splitsing BHV

 

 

Statiestraat Zaventem in de jaren 1930


Vijf aanwezige leden van de Union des Francophone (UF) verlieten deze week de gemeenteraadszitting toen op vraag van Vlaams Belang de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde zou worden besproken.

De a-sociale franskiljons vonden het niet geschikt om dergelijke onderwerpen op een openbare gemeenteraad te behandelen. Burgemeester Vermeiren (Open VLD) daarentegen  vond het wel toepasselijk om over de mogelijke splitsing van de kieskring te discussiëren en een stelling in te nemen uit naam van de gemeente.

Vermeiren stelde voor een motie van maart 2007 opnieuw ter stemming voor te leggen. Die benadrukt het Nederlandstalige statuut van de gemeente en ondersteunt de eis tot splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. De VB-fractie sloot zich aan, met het oog op het gemeenschappelijk Vlaams belang, bij de stelling van de meerderheid. Zonder partijpolitieke scherpslijperij werd de motie goedgekeurd door alle Vlaamse verkozenen.

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De taal, Mijnheer, de taal

 

Iedereen die in Antwerpen rond loopt of er noodgedwongen moet zijn hoort het : de taal. Of beter gezegd het gebrek aan een maatschappelijk verbindende taal, zijnde het Nederlands. Er worden meer vreemde talen gesproken in Antwerpen dan plantrekkersgewijs Antwàrreps of gewoonweg Nederlands/Vlaams of elementair inburgeringsvlaams.

Werkenden en gepensioneerden moeten met lede en doffe ogen aanzien hoe zij genegeerd en koeterwaalstetterend overbruld worden in de winkels, in de supermarkten, door mensen die geen enkel respect voor hen hebben maar wel hun karretjes kunnen vullen zonder werken of gewerkt te hebben.

Eerste vereiste is altijd de taal van het gastland proberen te beheersen, hoffelijk proberen tegemoet te komen, al is het hakkelend. Maar neen, niets van dit alles: je kan zo zien dat het overgrote deel van de nieuwkomers eerst geld toegestopt kreeg en dan eventueel later zal gevraagd worden zich bij een taalcursus in te schrijven. Dat de wachtlijsten voor taalcursussen ondertussen langer dan 9 maanden zijn en dus van een bolle buik een verblijfsverunning maken, zit in de koude berekening van ook ene Monica De Coninck.

Hoeveel jaren is het geleden, dat een socialistische vent met bepaalde aangedreven geboortes wilde bewijzen, dat een maatschappij maakbaar was ?

Jade
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wallonië zoals het is

 

 

Strafinrichting Jamioulx - Volkshuis

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrikaan trekt schadevergoeding van Duitse Post omdat hij onvoldoende Duits kent

 

Dit is voor ons ook niet gemakkelijk 

Daar de kennis van de Duitse taal van een man uit de Ivoorkust voor een baan als postbode te gering werd geacht, moet de Duitse Post hem nu € 5400 schadevergoeding betalen wegens een inbreuk tegen de anti-discriminatiewetgeving.  De arbeidsrechtbank van Hamburg heeft dit oordeel geveld.   De advokaat van de man stelde – met succes – dat een telefoongesprek met de “benadeelde” te kort geweest was.  Men zou ook kunnen stellen dat als deze vaststelling al bij een kort telefoontje duidelijk was …

Politically Incorrect

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen commentaar ! Om de poen is het te doen.

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was een mooie dag voor Afghanistan. Of voor Karzai ?

 

 

Tijdens de Afghanistan-Conferentie te Londen wordt President Karzai, die herverkozen werd dankzij enkele noodgrepen in de stembussen uit naam van de democratie, toegejuicht door Premier Brown, VN-secretaris Ban ki Moon en de Britse Buza-minister Milliband.

Tijdens deze eerste conferentiedag, bijgewoond door 70 landen, werd beslist een fonds in het leven te roepen dat jaarlijks een kapitaal van 140 miljoen US dollar verzamelt en dat ter beschikking staat van de Afghaanse president. Dit zal hem toelaten onderhandelingen met de Taliban te starten en jobs te scheppen. "Vandaag was een goede dag voor Afghanistan" glunderde de premier. Wie zou hem tegenspreken ?  De buitenlandse legers zullen nog een lange tijd aanwezig blijven, want de Taliban moeten niet de indruk krijgen, dat er centen komen in plaats van kogels. Daar zal de president angstvallig op toekijken.

Savat




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!