Angeltjes
05-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro-VB over onze centen

 

 

 

Video met Frank Vanhecke en Philip Claeys, geïnterviewd door Barbara Bonte te bekijken bij ons

Bijhuis http://www.angeltjes.net/

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staatskabberdoezen ? * Staatswapenhandel ? Staatsdrughandel ?

 

Staatskabberdoezen ?  Staatswapenhandel ? Staatsdrughandel ?  Waarom niet : dan houden politici zich tenminste bezig met iets waar velen wat van weten.

“Laat de overheid de drughandel controleren.” Dat is het opmerkelijke pleidooi van de Leuvense economieprofessor Paul De Grauwe (De Standaard, 03.02.10). Hij pleit voor een ‘decriminalisering’ van drugs, maar eigenlijk zou het neerkomen op de legalisering. En daar houdt het niet bij op. “De overheid kan druggebruik zelf kanaliseren, onder meer door staatswinkels te organiseren waar je drugs kunt krijgen en waar je zelf kwaliteitscontrole op toe kunt passen.” De staat als drugdealer, absolute waanzin…

Het hulpverleningscentrum ‘De Sleutel’ spreekt in een reactie van “een totaal verkeerd signaal” en wijst er op dat De Grauwe zich laat leiden door een erg liberale visie en een “economische logica van vraag en aanbod”. “Omdat er op de verkoop en het bezit van drugs in de meeste landen zware straffen staan, krijg je het paradoxale effect dat illegale activiteiten grote winsten opleveren”, zegt De Grauwe. Maar is dat dan niet altijd zo? We komen daar straks nog op terug.

Decriminaliseren, depenaliseren of legaliseren dan maar? Liever niet. Het erg tolerante drugbeleid in Nederland heeft niét voor een vermindering van het aantal gebruikers gezorgd. Integendeel. Het cannabisgebruik is explosief gestegen. De pro-cannabislobby hoort het niet, maar voor een grote groep gebruikers is cannabis een opstapje naar straffer spul. Vóór de invoering van het Nederlandse gedoogbeleid voor softdrugs in 1976 waren er in Nederland minder dan 100 heroïneverslaafden. Intussen zijn dat er 25.000… Het fameuze gedoogbeleid heeft van Nederland het mekka gemaakt voor drugtoeristen uit de hele wereld en het land internationaal geïsoleerd. Dat een gedoogbeleid drugs uit de criminaliteit zou halen, is een koppige linkse mythe. De waarheid ziet er wel even anders uit. Rob Hessink, gewezen politiecommissaris in Rotterdam, zegt het zo: “Alleen de georganiseerde misdaad is er beter van geworden. De maffia heeft de markt ingepalmd en geprofessionaliseerd.” Het gros van de zogenaamde ‘coffeeshops’ is in handen van de onderwereld.

Moet de overheid het dan maar doen? Gevaarlijke onzin natuurlijk. We kennen nog wel wat illegale activiteiten die erg winstgevend zijn. Wapenhandel bijvoorbeeld. Moet de overheid dan een winkelketen op poten zetten, waar de liefhebber zijn kalasjnikov kan gaan halen? Mensensmokkel. Het gebeurt en de maffia verdient er bakken geld mee. Legaliseren dan maar? Of wat dacht je van vrouwenhandel? Nog altijd een erg lucratieve business. Waarom zou de overheid dat niet ‘legaliseren om beter te kunnen controleren’? Bars en bordelen uitgebaat door de staat. Ja, waarom niet? Als we de argumentatie van De Grauwe volgen gaat het bij wapenhandel, mensenhandel en vrouwenhandel immers ook alleen maar om de economische logica van vraag en aanbod.

@ VB

* Kabberdoezen : bordelen  (verbastering van het Franse Cabaret Douze, classificering van drankhuizen,  ingevoerd tijdens de Napoleontische bezetting.  Cabaret 1, Cabaret 2, en nummer 12 was de laagst gerangschikte)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn onnozelaars, nietwaar ?

 

Moslims protesteren in de Antwerpse Diepestraat tegen anti-moskeebtoging. 

 

 

Het Vlaams Belang oordeelt dat het immoreel is dat een veroveringsgodsdienst wiens waarden strijdig zijn met onze  democratie en Europese vrijheden  met belastinggelden wordt gesubsidieerd.

Subsidiëring van moskeeën is in 2009 van start gegaan : in totaal 254.220 euro provinciale belastingsgelden voor 6 erkende tempels.

20% van de tempels,  voorgedragen voor erkenning, blijkt staatsgevaarlijk te zijn. Dat is een reuzemeevaller, niet, voor de godsdienst van de vrede.


Over het ‘moskeedecreet’ – dat voor het eerst de structurele betoelaging mogelijk maakt, wordt meestal zeer geheimzinnig gedaan en zo weinig mogelijk informatie verstrekt, omdat de Vlaamse overheid weet, dat de bevolking sterk gekant is tegen de besteding van belastinggeld aan de financiering van moskeeën.

In antwoord op een vraag van Filip Dewinter verschaft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois nu concrete cijfers betreffende het aantal erkende en gesubsidieerde moskeeën. In totaal, verspreid over twee erkenningsrondes,  zijn 16 moskeeën door de Vlaamse overheid erkend.

Vier moskeeën vallen er naast,  omdat zij volgens de staatsveiligheid extremistisch zouden zijn: El Mouslimin uit Antwerpen, El Azhar uit Waregem, Atakwa uit Kortrijk en El Mohsenien uit Berchem.

De 20 uitverkorenen waren voorgeselecteerd als modelmoskeeën, een opkikker zo u wil voor de moslims : "Kijk eens, wat wij voor jullie willen doen, je krijgt nu ook centen om onze cultuur en beschaving te verketteren. Wij zijn wel grote onnozelaars in dit apenland, niet ?"

 

Eens erkend kan de moskee jaarlijks aanspraak maken op een bijpassing van hun werkingstekort door de provincie. De minister antwoordde dat zes erkende moskeeën in 2009 provinciale subsidies ontvingen voor een totaal bedrag van 254.220 euro. Het betreft:

De andere 10 (recent) erkende moskeeën ontvingen nog geen subsidies omdat zij tot op heden nog niet beschikten over een goedgekeurd meerjarenplan en/of goedgekeurd budget. Het spreekt vanzelf dat dit jaar het aantal gesubsidieerde moskeeën fors zal toenemen, aangezien ook de in 2009 erkende moskeeën dit jaar een meerjarenplan en/of budget zullen kunnen laten goedkeuren.

Moskeeën die erkend zijn kunnen conform een koninklijk besluit van 23 juli 1981 ook aanspraak maken op een verbouwingssubsidie ten belope van 30% van de kostprijs van de werkzaamheden en op de bezoldiging van hun imam. Uit het antwoord van de minister blijkt dat voorlopig nog geen enkele moskee een verbouwingssubsidie aanvroeg. Voor één moskee – de Assounah-moskee te Desselgem – startte de bezoldiging van de imam, zo blijkt uit het antwoord.

Bij de 20  gelecteerde elite-tempels bevonden er zich 4 die door de Staatsveiligheid teruggefloten werden wegens vermeend gevaar voor de natie.  Zijn wij totaal kierewiet, om een politiek systeem te erkennen, dat zich hult in de mantel van een religie, terwijl een ruim deel van de volgelingen, hier is om ons systematisch van onze plaats te murwen (deftig gezegd) en op termijn  onze eigen levensgewoontes te verbannen ?  Heeft iemand ooit gehoord dat protestantse kerken of synagogen geweerd moesten worden, omdat zij slechte bedoelingen hebben met de staat en zijn inwoners ? Dit is alleen het geval bij de achterlijke, intolerante, discriminatoire en gewelddadige islam. (is dat ook deftig gezegd ?)

Wat er met die 16 goedgekeeruden gebeurt,  die staanklaar om te incasseren.  Maar wat met de 4 afgewezenen ?  Het zal ons in dank afgenomen worden, maar wij zouden het niet meer dan logisch vinden, dat deze broeihaarden die de veiligheid bedreigen, gesloten worden.  Onmiddellijk dient een politioneel of een gerechterlijk onderzoek opgestart te worden naar de activiteiten van de lieden die een rol spelen in die tempel.

Het Vlaams Belang blijft vragende partij voor de intrekking van de erkenning en financiering van alle moskeeën en verzet zich op alle bevoegdheidsniveaus tegen de toekenning van toelagen aan islamitische tempels. Het Vlaams Belang oordeelt dat het immoreel is dat een veroveringsgodsdienst wiens waarden strijdig zijn met onze Europese vrijheden en democratie met belastinggelden wordt gesubsidieerd. Deze centenpolitiek zal niet leiden – zoals de Vlaamse regering beweert – tot een Vlaamse-Europese islam, maar zal bijdragen tot de islamisering van Vlaanderen.


Filip Dewinter (bewerkt door de redactie)


04-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse Quisling en de Franstalige Pasionaria

 

 

 

Hiermee bedoel ik  niet de Noor  Vidkun Quisling noch de Spaanse Dolorès Ibarruri maar wel ons bloedeigen Iefke Desmet, kaviaarsocialist en hoofdschrijvelaar bij De Morgen, en Béatrice Delvaux, crypto-FDFster en hoofdschrijvelaarster bij Le Soir.

Zij zijn allebei in hun pen geklommen en hebben een artikel gepleegd ter attentie van de brusselse politici. Zoals wij van hem konden verwachten kust Desmet de vloer waarover Béatrice gewandeld heeft. Voor diegenen die enige interesse zouden hebben in het geesteskind van het Vlaamse weekdier en de Franstalige furie,  zij kunnen terecht via dit bruggetje naar de Morgen

Regus Patoff

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colloquim EUROPA EUROPEES 24 februari Gent (NSV)

 

 

 

Op 24 februari 2010 zal de NSV! Gent een colloquium organiseren over de toekomst van Europa. Deelnemende sprekers zijn o.a. Frank Vanhecke (Vlaams Belang), Andreas Mölzer (FPÖ) Nick Griffin (British National Party), Bruno Gollnisch (Front National), e.a. .Dit colloquium zal aanvangen om 20u in het ICC van Gent. Let wel: Vooraf inschrijven is verplicht! Dit kan door je voor- en achternaam door te sturen naar: het e-postadres europa@nsv.be

OFWEL door je op de facebookpagina van het evenement "AANWEZIG" te melden

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ontkenning van de werkelijkheid

 

 

U ziet niet wat u ziet. Kijk maar : is er centraal een groot hoofd of zijn het figuren ?

Francis Van den Eynde heeft het voorbeeld aangehaald voor enkele dagen van de journaliste Hilde Sabbe (Het laatste Nieuws) die niettegenstaande ze al een aantal criminele feiten aan den lijve heeft ondervonden, toch halsstarrig het beeld blijft koesteren van "ach, overvallen die horen bij het leven in een grootstad". Dat is een vrij nieuw geluid bij de poco's dat we stelselmatig meer gaan horen. Als de criminaliteit niet langer kan ontkend worden, zegt men dat ze onvermijdelijk is.

Bij een VRT-medewerker, die ook dee-jay is (en niet in Wilrijk woont) werden te Brussel uit zijn auto 700 CD'S geroofd : de man was op weg naar een optreden. Hij kwam wel graag in het nieuws met die diefstaf, omdat het leuk is even de slachtofferkroon te dragen, maar tegelijk wilde hij onder geen beding een bevolkingsgroep stigmatiseren of meewerken aan de beeldvorming van "Brussel is een no-go-stad. Dit had mij net zo goed in Antwerpen of Gent kunnen overkomen". Wie laat er 700 CD's onbeheerd in zijn wagen achter ? Misschien waren ze uit de VRT-discotheek ?

Van verschillende van onze radioluisterende reageerders hebben we het al mogen vernemen : de histerische 0000-presentatoortjes die de huiskamers vullen met hun domme gekwetter en ijdele weetjes uit de Morgen, staan hun mannetje in het scheeftrekken van de informatie over Brusselse wantoestanden.  Het schieten met een kalasjnikov wordt vergoelijkt : een beetje politie-agent weet dat het tot zijn takenpakket behoort, kogels te ontwijken.  "Maar hebben wij u al verteld, beste luisteraars, hoe baldadig die brute agenten te werk zijn gegaan toen zij een huis binnenvielen, waar brave allochtone lieden wonen ? Een oude vrouw van 71 werd geboeid opgeleid, een huilend kientje werd hardhandig door mekaar geschud, een dappere jonge moeder werd brutaal toegesnauwd met als gevolg,  onherstelbare schade in haar diep gekneusde gemoed  Deze mensen hebben recht op een grote vergoeding. Beste luisteraars, bent u er nog of wil u ter afwisseling een dommig  boenk-boenk liedje horen of België van Cousteau ? We hebben het vandaag nog maar twee keer laten horen ? "

Het belgische regime is in mekaar aan het klappen, dat is al jaren aan de gang en het wordt met de dag zichtbaarder.  Ministers van een zelfde familie staan mekaar verrot te schelden voor de camera's en beschuldigen mekaar van onbekwaamheid.  De Franstaligen nemen het geboefte onder bescherming zoals ze dat altijd deden : soort zoekt soort, is een evident spreekwoord in dit verband.  Ministers worden nauwelijks bedekt uitgelachen op televisie door een vakbondsman. Tussendoor eist een van de roofprinsen uit het keuninkrijk aparte rijbewijzen voor mensen met zware auto's.  De 0000 schenkt het vrije woord aan iedereen die zijn liefde voor Bruxelles komt bezingen maar negeert hooghartig de persconferentie van de partij die zegt, dat als de politie zichzelf niet meer kan verdedigen, het leger moet ingezet worden.

We beleven weer boeiende tijden : de Franstaligen zijn in de ontkenningsfase, gesteund door sommige Vlaams lichtgewichten uit de media, de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep op kop.  Zij kneden de realiteit naar hun eigen fantasiewereld, zoals het de erfgenamen van het surrealisme past. 

Willen wij samen proberen het land B te ontkennen ? Willen wij tegelijk   de elite-politici met de leger C-130, als die hersteld is, een voorspoedige reis  bezorgen naar een van de  dictatoriale Prachtlanden ?  

En dan ligt de weg  voor ons open,  om eindelijk te ervaren wat het betekent, leven in een eigen land.  Vlaanderen. Dan kunnen we eindelijk de VRT hervormen en dan moet er niet meer in de kranten geklaagd worden over wie er in de Raad van Bestuur moet. Wij stellen voor : Hugo en Nicole.

Ray  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Volslagen en terminaal kierewiet
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Cherie Blair is de echtgenote van Tony Blair, de gewezen eerste minister van het Verenigd Koninkrijk. Zij is een van de best verdienende advocaten van het land en ze schnabbelt nog wat bij door af en toe de functie van rechter uit te oefenen. Zij kwam recentelijk in het nieuws omdat zij een vechtersbaas een voorwaardelijke straf had opgelegd alleen maar omdat de man in kwestie "religieus" was, en hij dus (volgens Cherie) het verschil tussen goed en kwaad moest kennen en waarschijnlijk niet zou recidiveren. Zij kreeg natuurlijk de wind van voren van een groepering van van leken en vrijdenkers die in Blairs uitspraak een duidelijke discriminatie zagen. O ja, moet ik nog zeggen dat de vechtersbaas in kwestie een moslim was ?

Regus Patoff     (Bron : Telegraph )    

                                     


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Numet zijn allen de tram op. En multiculturele amok maken.

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogen we even wegvluchten uit de barre realiteit ?

 

@ Het Laatste Nieuws

Stel je eens voor dat je op een gezapig tempo over de eindeloze vlakte van de Serengeti vliegt of over de piramides in Egypte terwijl je beschikt over het comfort van een hotel ? Zou dat niet geweldig zijn? Maak dan nu kennis met het fantastische concept van de luchtcruises en droom even mee weg in dit artikel en het futuristische filmpje hieronder! 
 
Het Britse designbureau 'Seymourpowell' ontwierp een spectaculair luchtschip, gebaseerd op de vroegere zeppelin. Het ontwerp houdt het midden tussen een cruiseschip en een vliegend hotel. De designers wilden een tegenhanger bedenken van de huidige vliegtuigen waarin iedereen op mekaar gepakt zit in economy class.

In een wereld waarin alles steeds sneller lijkt te moeten gaan, zullen sommigen onder ons de tragere en comfortabele luchtcruises zeker verwelkomen. Nick Talbot, directeur van Seymourpowell verwoordt het als volgt: "Het concept van de luchtcruise stelt de huidige wereld in vraag die geobesedeerd lijkt door snelheid. Trager reizen in alle comfort zal in de toekomst een serieuze optie worden".

Bovendien zullen de luchtschepen zeer milieuvriendelijk zijn. Ze worden aangedreven door een combinatie van zonne-energie en waterstof waardoor ze geen Co2 uitstoten. Ze zweven geruisloos door de lucht aan een maximale snelheid van 150km per uur. Het innovatieve design trok alvast de aandacht van Samsung. Dus wie weet, zijn de luchtcruises binnenkort niet louter een design op papier maar een nieuwe realiteit voor de reissector.


 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik veeg mijn voeten aan mijnheer Smet

 

Volgens Smet verdient Brussel geen Vlaams geld meer als de manier waarop de hoofdstad wordt bestuurd niet snel verandert

Picqué antwoord daarop gepikeerd dat Smet "haatdragend" is dat hij het Brusselse terrein niet kent. Bovendien zou hij zijn politieke functie "niet waardig" zijn. Wat bedoelt de Brusselse ministrer-president daarmee ?  Het losse handje van Smet ? Zijn de rode kameraden minder Tolero dan zij ons voorhouden ?

"Smet is gefrustreerd, want hij is vorig jaar uit de Brusselse regering gevlogen", gaat Picqué verder. "We dragen vandaag nog altijd de gevolgen van de fouten die begaan werden door meneer Smet. Ik veeg mijn voeten aan zijn woorden."

Voor een eengemaakte politiezone in de hoofdstad is Picqué niet te vinden. Hij wil wel een debat voeren over de veiligheid in Brussel en vraagt extra middelen voor de Brusselse politie. Met deze laatste opmerking valt de Brusselaar terug in dezelfde rooie plooi van Thielemans en Moureaux.  Socialisten zijn op een uitzondering na onbekwame openbare bestuurders ; elk probleem kan volgens hen enkel opgelost worden met het toverwoord geld.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkeersveiligheid bij de Oewalen

 

 

Er komen 16 spioncamera's in Wallonië - ZESTIEN !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Engeland liefst geen Engels

 

 

In Southampton rijden een aantal taxichauffeurs  met deze sticker in de vorm van het Engelse Sint Joriskruis op hun wagens.  De mededeling "De chauffeur spreekt Engels" maakt het de klanten duidelijk dat zij kunnen communiceren met de taximan. De helft van de taxi's in Southampton worden bestuurd door Aziaten die van toeten noch blazen weten. Van toeteren wel.

Wat doen echter de wakkere Labour en Conservatieve politici ?  Die keuren deze actie af : "Dit is niet het soort Southampton dat wij willen".  Is er soms een virus in de lucht verspreid dat mensen idioot maakt ?  In je eigen land mag je al niet meer kenbaar maken dat je je eigen taal spreekt in de dienstverlenende sector, wat op zich al te gek voor woorden is.

@ BNP


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit heeft u beslist nog nooit gezien *

 

 

 

* De titel van dit stukje is ironisch bedoeld.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldtentoonstelling 2010 in Shangai

 

 

Computer simulatie - In Shangai wonen 20 miljoen mensen.

 


03-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concrete voorstellen Brussel VB

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duidelijke taal van VB : desnoods het leger inzetten, nationaliteit afnemen

 

Tijdens een persconferentie over de Brusselse veiligheidssituatie pleitte het Vlaams Belang vanmiddag voor noodmaatregelen. Volksvertegenwoordigers Bart Laeremans en Filip De Man en Brussels Parlementslid Dominiek Lootens analyseerden de situatie en stelden de concrete voorstellen van het Vlaams Belang voor.

“Jarenlang werd het Vlaams Belang verwenst omwille van zijn scherpe analyses inzake immigratie en zijn kordate standpunten inzake criminaliteit,” aldus de Vlaams Belang-parlementsleden. “Klachten en processen waren ons deel. Vandaag reiken zelfs onze meest virulente tegenstanders onze oplossingen aan.” Nochtans zijn die partijen allesbehalve geloofwaardig: de zerotolerantie die ons wordt voorgespiegeld, lijkt vooral een perceptieverhaal te worden. Tien jaar na de veiligheidsplannen van Marc Verwilghen, lanceren de liberalen – die al die tijd gewoon in de regering hebben gezeten – doodleuk opnieuw voorstellen ter bestrijding van de criminaliteit.

Het Vlaams Belang legde opnieuw enkele concrete voorstellen op tafel, onder meer:

  1. Een geloofwaardige nultolerantie in álle wijken van Brussel.
  2. Extra ondersteuning en mankracht voor politie en magistratuur.
  3. De daadwerkelijke uitvoering van straffen. De onmiddellijke huur van twee Nederlandse gevangenisboten en de snelle ombouw van leegstaande kazernes.
  4. Invoering van de wet inzake snelrecht (klik hier voor het wetsvoorstel dat het Vlaams Belang ter zake indient) en de invoering van een daadwerkelijk jeugdsanctierecht.
  5. Institutioneel: de volledige splitsing van het gerechtelijk arrondissement B-H-V, waardoor het parket van Brussel zich volledig kan toeleggen op de 19 Brusselse gemeenten.

Het spreekt tenslotte voor zich dat onze partij ook haar pleidooi voor een kordate uitwijzingspolitiek van criminele vreemdelingen, als sluitstuk van een beleid dat de criminelen écht angst inboezemt, handhaaft.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hezbollah laat mij in de steek

 

  

@ Gregorius Nekschot

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Verbeelding aan de Macht

 

Anderlecht - Eén van de jongeren die vorige woensdag werd opgepakt voor afpersing aan de Franstalige hogeschool ISIB in Anderlecht en na zijn arrestatie meteen is vrijgelaten, is vorig weekend opnieuw opgepakt. Maar dan voor groepsverkrachting. Het gaat om een minderjarige.

De jongen pleegde vrijdag samen met twee andere minderjarigen een groepsverkrachting in een appartement in Kuregem. Het slachtoffer, een jong meisje, diende klacht in. De betrokkene werd opnieuw gearresteerd en vrijgelaten wegens geen plaats in een gesloten instelling. Dinsdag is hij uiteindelijk toch naar de gesloten instelling van Everberg gevoerd.

Hopelijk zal een of andere linksige bezopen advocaat zorgen dat het kientje zo vlug mogelijk terug vrij is. Een nieuw begin, een nieuwe kans, een geslaagde overval ditmaal ?  Een agent afknallen ?  Met wat verbeelding en 100% tolerantie komt het goed.

Bron :  Brussels Nieuws

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bent u tevreden met uw naam ?

 

 

Steeds meer mensen dienen een aanvraag in om hun voor- of familienaam te veranderen. Dat meldt Sud Presse.

In 2009 wilden 780 mensen hun familienaan laten veranderen. In 2002 waren er dat maar 522.

Daarnaast waren er vorig jaar ook 745 aanvragen voor het wijzigen van de voornaam en 145 voor beide.In totaal ging het dus om 1670 dossiers. In 2002 werden er 'maar' 1123 dossiers geopend.

De redenen voor een naamsverandering zijn divers. Zo willen vaders hun naam aan een kind geven dat ze pas later erkend hebben. Anderen willen hun naam dan weer een Belgischer toetsje geven.

Er zijn ook mensen die de naam willen die ze in hun land van herkomst niet mochten dragen. Ook na zware feiten wordt er regelmatig voor een nieuwe naam gekozen.

70 procent van de familienaamwijzigingen worden toegestaan, bij de voornamen is dat 97 procent.

De procedure van een naamsverandering kan zes maanden tot een jaar aanslepen en kost tussen de 49 en de 740 euro.

Bent u tevreden met uw naam ?   Zoudt u niet veel liever Rachid Bruinentand heten of Aisha Lachebeks ? Of Advocaat Sloddermans ? U roept maar. Er zijn figuren die meer namen hebben dan onderbroeken.

Bron : vandaag.be 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werk aan de winkel voor Annemie-Struyf

 

 

 

De kangoeroe wordt  in een Australisch magazine voor aanhangers van de godsdienst voor vrede beschreven als biddende tot allah bij de geboorte.  U kan het nalezen in dit Engelstalig artikel, waar de feiten over buideldragers  omstandig worden toegelicht. Niet te verwonderen dat Australië binnenkort een islamitisch land zal worden met zoveel moslims, tot in de buidel toe.  En bijzonder handig om allerlei "spullen" in weg te bergen.

Elke dag telkens een nieuwe verrassing. Dank u, Angeltjes. Wanneer gaat het stoppen, alstublief ?

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!