Angeltjes
07-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario Borghezio (Lega Nord)

 

 

 

De temperamentvolle Euro-parlementair, Mario Borghezio van de Lega Nord tijdens een van zijn vurige redevoeringen : 

 "Clandestini, marocchini, musulmani: è finita! è finita!"

"Illegalen, Marokkanen, muzelmannen : 't is gedaan ... 't is gedaan !"

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn in Hawai

 

 
Het is paaitijd, zeg maar Valentijn, voor de kust van het
Hawaainse eiland Maui voor de walvissen
 
 
 
 
 
(foto's C&A 05.02.10)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Hilde Crevits in de penarie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stem PVV !

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die winters van toen !

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het stond in de sterren geschreven ... dans le ciel de Paris

 

Twee mannen hebben vandaag, gekleed in een alles verhullende boerka, een overval gepleegd op een bankkantoor in Athis-Mons, ten zuiden van Parijs. Dat is uit gerechtelijke bron vernomen.
 
Omdat zij dacht  met twee moslima's te maken te hebben, opende een bediende het sas van de bank. Van zodra de twee mannen binnen waren, lichtten ze hun hoofddoek op en richtten ze een pistool op de bedienden en cliënten.
 
De boeven gingen met 4.500 euri aan de haal.

@ Metro France

 

Nu we toch nabij Parijs zijn : ook daar zijn heel wat kattenkwaadjongeren die voor enige faits divers zorgen. Vrijdagavond werd nabij bij Saint Cloud een robbertje gevochten, een mesje gestoken (wat tot de huidige jeugdcultuur behoort, dat is normaal, daar moet de wereld mee leven). Een jongere van 17 is overleden. Een andere is aangehouden en de vrienden zijn op de loop geschoten. Ze waren verdorie geschrokken dat die beunhaas er het bijltje bij neerlegde. C'est la vie.

 @ le Parisien

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De een religie is de andere niet

 

 

 

U heeft bij Angeltjes tot hiertoe geen rechtstreekse commentaren gelezen over de nieuwe aartsbisschop. Wij bemoeien ons met de staat en niet met het geloof.  Behalve als de godsdiensten zelf zich mengen in het maatschappelijke debat. Zoals de islam in Europa :  geen cent respect kunnen wij opbrengen voor deze achterlijke sekte, waar geestelijke onvrijheid, dominantie, discriminatie en  wreedheid de boventoon voeren.   

Dat de christenen, wier godsdienst gebaseerd is op schuld, wroeging, vergeving en caritas zich lijdzaam onderwerpen aan de agressieve en arrogante moslims, is een jammere vaststelling. Een trap lager nog dan christenen en joden staan de ongelovigen bij de allah-secte aangeschreven. De eerstgenoemden mogen slaafje spelen, zij die niet in een god geloven, mogen zonder probleem de keel overgesneden worden. Het staat ergens, het intresseert ons niet waar, maar dat niemand van ons verwachte, dat wij onnozel staan te glimlachen bij deze onzin.

De leiding van de katholieke en anglicaanse kerken munten uit in inschikkelijkheid en onderdanigheid. Hopeljk trekken vooral de leiding van de Vlaamse katholieken lering uit een onderzoek dat Tertio en Kerk & Leven deed bij 1216 gelovigen.

Wij publiceren navolgende onthutsende resultaten :

- 75% Vlaamse katholieken zeggen dat het niet gemakkelijk is om zich in de huidige samenleving te uiten als gelovig.

- Bij de jongeren gaat het zelfs om  86 % van de ondervraagden.

- Amper 25% van de Vlaamse gelovigen heeft een goed oog in de inburgering van moslims.

- Een meerderheid is tegen het dragen van een hoofddoek.

- Meer dan 50% is voorstander van een strengere wetgeving rond abortus en euthanasie.

- De Vlaamse katholieken pleiten ook voor nieuwe, voluit katholieke scholen.

- De godsdienstlessen zouden ook opnieuw meer catechese moeten worden.

Wij hebben de indruk dat er tussen de gelovigen en Rome een even grote afstand bestaat dan tussen het burgerlijke volk en de politieke leiders.

Ray

 


06-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazet van Antwerpen krijgt het steeds moeilijker

 

In mei 2004 rechts naast  (toen nog burgemeester) Steve Stevaert, mevrouw Tony Baert, gedelegeerd bestuurder van Concentra. Enkele maanden later zal zij de titel van barones krijgen.

 

Het moet sneu zijn om gedurende jaren de lof te zingen van de multicriminele maatschappij en vast te moeten stellen, dat hoe meer vreemdelingen dit land binnenstromen, onder de meest  burleske, pijnlijke maar vooral onwettige voorwendsels, hoe onleefbaarder en ruwer de samenleving er uit ziet.

Je moet een blind kalf zijn om de werkelijkheid te blijven ontkennen.  Politici doen dit zonder een krimp te geven. Dat de media hen daarin volgen, is het levende bewijs van hun afhankelijkheid en partijdigheid.

De Gazet van Antwerpen heeft sedert ze in handen is gekomen van de NV Concentra samen met het rode stadszendertje ATV,  onder druk van de socialisten (Steve Stevaert, Ernest Bujok en Patrick Janssens) er alles aan gedaan om Filip Dewinter en zijn partij te dwarsbomen en uit de burgemeesterszetel te weren. 

Een van de Paladijnen van deze politiek is Lex Molenaar, een zogenaamd eigentijdse visionair die nergens kwaad vermoedt bij de mensen, behalve als ze tot het Vlaams Belang behoren. Het staat vermoedelijk in zijn taakomschrijving en arbeidscontract dat aanhangers van het VB  moeten behandeld worden als verwerpelijke mensen.

Heel soms worden er nare berichtjes uit de diversiteits-samenleving weggemoffeld op ongunstige plaatsen in de krant, om de journalistieke eer hoog te houden.  Maar in de Standpuntcommentaren wordt op een doorzichtige manier iedereen van de elite-partijen omhelsd als een Antwerps politiek talentje en worden de critici van de multiculturele samenleving in een ongunstig daglicht gesteld. Of doodgezwegen.  Molenaar heeft het ooit gepresteerd om te schrijven, dat hij in zijn kennissenkring nog nooit één criminele Marokkaan of Turk heeft meegemaakt ... Met dat soort redeneringen moet je wel afkomen in de stad van Allah !  En sedert hij Bart Dewever heeft ontdekt als hét ultieme wapen tegen het Vlaams Belang, wordt de kleine praatvader opgehemeld als een nieuwe Bhagwang die àlles weet en àlles regelt. 

Op dàt trieste niveau worden de Antwerpenaars voorgelicht door hun stadskrant.  Vandaag schiet Molenaar weer met scherp op de aartsvijand onder de titel "VB-voorzitter krijgt het steeds moeilijker". Molenaar heeft allerlei complotten bij mekaar gesprokkeld : de mail van Pieter Huybrechts, de commentaren van Frank Vanhecke over de raad van bestuur van de VRT en de precisering van Bart Debie over het zero-tolerantiebeleid in Brussel. Tja, het zal wel zeker. Zoals in elke partij (of bedrijf) doen zich incidenten en meningsverschillen voor. En dan ? Is de redactie van Gazet van Antwerpen soms geen gonzende geruchtenmolen met intriges, tegenwerkingen en stoten onder de gordel ?

Het punt is vooral, dat Bruno Valkeniers weigert nog langer te praten  over het dagdagelijkse, interne beleid met de media. Een beslissing die wij met handen en voeten toejuichen. Valkeniers zegt terecht (denken wij, want aan ons vertelt hij dat niet) tegen de pershaaien : "Laat me gerust, jullie zijn enkel geïntresseerd in roddels om ons voortdurend in diskrediet te brengen. Voor de rest zwijgen jullie ons dood. Ga nu maar lekker met de teerlingen spelen. Toedeloe !" (u merkt wellicht aan de toon, dat dit geen letterlijk citaat is van Valkeniers, maar vermoedelijk wel zijn gedachtegang weergeeft).

Vlaams Belang moet inderdaad zijn middenvinger opsteken naar die vooringenomen journalisten die er een eigen agenda op nahouden, die zijzelf bestempelen als "het extreemrechts gevaar bestrijden." Welnu, lààt ze strijden : ze brengen er niets van terecht. Vele burgers zien wat er aan de hand is en hebben geen behoefte meer om zich oren te laten aannaaien door naieve broodschrijvers.

De Gazet van Antwerpen heeft volgens de zonet gepubliceerde oplagecijfers van het vierde kwartaal 2009 weer een opdoffer gekregen in de gemiddelde verkoopcijfers die met 1,7% achteruitgaan.

Wie in een stad als Antwerpen met een eigenzinnige bevolking op een kinderachtige of belachelijke manier bepaalde werkelijkheden negeert betaalt daar de prijs voor.  Veinzen dat de bezetting van de stad leuke momenten van afwisseling brengt, wordt door velen niet gewaardeerd. 

En het zullen niet de bijeengescharrelde onnozelheden  van Lex Molenaar over de enige echte  Antwerpse verzetspartij zijn, die het vertrouwen in de Frut zullen herstellen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed zaad en slecht zaad, wie zal het zeggen ? Ha, de profeet !

 

"Een dochter betekent voor een moslim over het algemeen dat de man in kwestie sperma van slechte kwaliteit heeft"  

(Professor Rifflet in Het Laatste Nieuws)

 

 

Vaders met slecht zaad maakten dit : 
 
 
 
    
 
 
Vaders met sterk zaad produceerden dit :
 
 
 
  
 
 
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar is maar één land dat mijn land kan zijn

 

Een radio-opname uit 1942 van een lied gezongen door Renaat Verbruggen met een orkest geleid door Theo Dejonckere. Meer weten wij niet. Wie kent de componist, de tekstdichter  en eventueel iets meer ?  Het getoonde gebouw is het NIR aan het Flageylein dat toen geleid werd door Wies Moens. En ... ?

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Bouwvergunning

 

Ik heb een bouwvergunning aangevraagd, voor de oprichting van een nieuw huis. Het moet 40 meter breed en 100 meter diep worden. Ik heb 9 torens van verschillende hoogtes gepland, gespreid over het hele gebouw.  En een grote, ronde koepel in het midden. Het gebouw wordt pastelgroen geschilderd. Buiten wil ik een luid "entertainment sound system" laten aanleggen. Er is een parkeerruimte voor 200 auto's naast het gebouw gepland, zodat er geen verkeershinder ontstaat als ik bezoek ontvang.

De gemeente weigert de bouwvergunning en vraagt me of ik wel goed bij mijn hoofd ben.

...

Ik heb de aanvraag opnieuw ingediend, maar deze keer heb ik het gebouw een moskee genoemd.

Maandag beginnen de bouwwerken.

Wimmeke.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sjeik spreekt fatwa uit over feesboek.

 

 

Alzahra, de stralende, op weg naar een geheim rendez-vous in de oase ? Maar is dit wel Alzahra ?  Is het niet Ben Shoekeloe ?  Feesboek is een gevaar dat moet gekeeld worden.

 

De sociale netwerksite Facebook zet aan tot overspel en is daarom anti-islamitisch. Dat zegt de Egyptische moslimgeleerde Sheikh Abdel Hamid al-Atras in een fatwa, een juridisch advies voor moslims.

De sociale netwerksite Facebook zet aan tot overspel en is daarom anti-islamitisch. Dat zegt de vooraanstaande Egyptisch moslimgeleerde Sheikh Abdel Hamid al-Atras in een fatwa, een juridisch advies voor moslims.

Volgens een studie van het Nationaal Centrum voor Sociaal en Criminologisch Onderzoek wordt een op van vijf echtscheidingen in Egypte veroorzaakt door sociale netwerksites. Via digitale ontmoetingsplaatsen als Facebook leren de partners makkelijker andere mensen kennen, zeggen de onderzoekers.

Zondaars

De studie werd deze week gepubliceerd. De reactie kwam ogenblikkelijk. Moslims die nog van deze sociale netwerksites gebruik maken, zijn "zondaars", zegt Sheik Abdel Hamid al-Atras. Deze vooraanstaande soennigeleerde is het voormalige hoofd van de fatwacommissie van de Al Azhar-universiteit in Cairo. De universiteit werd opgericht in de tiende eeuw en geldt als voornaamste rechtsbron voor soennitische moslims.

Al-Atras vindt sociale netwerksites nuttig voor de verspreiding van de islam. Maar de meesten gebruiken ze voor buitenechtelijke relaties, zegt hij. Facebook "is een instrument dat de familie vernietigt omdat het de echtgenoten aanmoedigt om relaties te hebben met andere mensen die de islamitische shariawet overtreden", zegt hij in zijn fatwa.

"Terwijl een van de echtgenoten aan het werk is, is de ander online aan het chatten met iemand anders, een tijdverlies en een misprijzen van de sharia. Dit brengt de moslimfamilie in gevaar."

Ali Gomaa, de grootmoefti van Egypte, laakte vorige maand het gebruik van Koranverzen als beltonen (ringtones) op mobiele telefoonstellen.

@ Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse boertjes van Kinepolis werken goed mee aan de islamisering

 

 

Kamerlid Barbara Pas richt een protestgroep op bij Facebook "Nederlandse ondertiteling bij Vlaamse cinema's".

Turkse speelfilms vinden steeds meer een weg naar de Vlaamse bioscoopzalen. Onder meer in Brussel, Gent, Hasselt en Antwerpen verschijnen alsmaar meer Turkse producties op het scherm en duiken ze nu en dan zelfs de top 10 binnen.

In de bioscoopketen Kinepolis wordt dezer dagen onder meer de Turkse komedie Kutsal Damacana 2 geprojecteerd. In het Turks en zonder enige ondertiteling.

Het niet ondertitelen van een Turkse film is een stap te ver. Niet alleen wordt zo de Vlaamse bioscoopganger gediscrimineerd, het getuigt bovendien van bijzonder weinig respect voor de Vlaamse cultuur en de Vlamingen in het algemeen. De beslissing van de Kinepolisgroep om de film enkel te projecteren voor de Turkse bioscoopgangers, werkt trouwens de sluipende islamisering van onze samenleving in de hand en is allesbehalve integratiebevorderend.

De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) hebben gisterenavond, vrijdag 5 februari, hun ongenoegen geuit door te protesteren aan de Kinepolis-bioscoop ‘Metropolis’ te Antwerpen (Groenendaallaan 394). Bij aanvang van de Turkse filmvertoning Kutsal Damacana 2 van 22u30 deelde VBJ strooibriefjes uit aan de bioscoopgangers met de boodschap: "In Vlaanderen spreekt men Nederlands. Graag ondertiteling". Waarbij wij graag opmerken, dat de VB-Jongeren beleefde  jonge mensen zijn.  Als de Turken wat te protesteren hebben, omdat hun koeltoer in het gedrang komt, verloopt het anders.

De Kinepolisgroep wordt geleid door Hugo van Damme als voorzitter van de raad van bestuur en Joost Bert is de algemene directeur.

Feesboekspion

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse arrogantie en woede tegenNederlandse onderdanigheid

 

Een fraai staaltje van Marokkaanse arrogantie en Nederlandse lafheid

 

BERGEN OP ZOOM -  Artsen en verpleegkundigen van het Lievensberg-ziekenhuis in Bergen op Zoom zijn zo geïntimideerd door de familie van een Marokkaanse hartinfarctpatiënte, dat ze hun reanimatiepogingen voortzetten terwijl dat allang zinloos was.

De arts die de reanimatie vrijdag had geleid, voelde zich zelfs genoodzaakt het ziekenhuis via een sluiproute te verlaten. Bedreigde zorgmedewerkers zijn bang om aangifte te doen uit angst voor de Marokkaanse nabestaanden. De politie rukte tot drie keer toe uit voor het incident, maar besloot uiteindelijk uit het zicht van de familieleden te blijven om de gemoederen niet nog verder te verhitten. 's Ochtends verscheen de politie voor het eerst, toen ambulancepersoneel dat snel naar de woning van de vrouw was gekomen om haar op te halen, werd lastiggevallen. Aangekomen bij de afdeling spoedeisende hulp liep de situatie weer uit de hand. En ook op de afdeling intensive care kon het personeel zijn werk niet doen.

"Al tijdens de eerste reanimatie kwamen leden van de familie verpleegkundigen en doktoren bedreigen, zodat zij in hun werk werden gehinderd", zegt een arts die getuige was van het incident en uit angst voor de familie anoniem wil blijven. "De vrouw is overleden. De artsen durfden onder druk van de familie niet de reanimatiepoging te staken. Toen dat uiteindelijk wel gebeurde, werd een van de artsen tegen de muur aan gedrukt en met de dood bedreigd."

"Ondanks herhaaldelijke gesprekken wilde de familie niet tot bedaren komen", vervolgt de zorgverlener. "De hal was volgestroomd met familieleden en kennissen die de betrokken artsen en verplegend personeel stonden op te wachten. De politie was erbij, maar trad niet op. De betrokken familie heeft gezworen dat ze na de begrafenis van hun moeder in Marokko terugkomen om wraak te nemen." Volgens de politie is er op bepaalde momenten niet ingegrepen, omdat 'onze aanwezigheid meer onrust veroorzaakte dan kalmte'. "De familie wilde koste wat kost de afdeling intensive care binnen. Het werd met onze komst eigenlijk alleen maar onrustiger. Daarop werd besloten om weg te gaan, zodat de gemoederen tot bedaren konden komen", aldus een woordvoerster, die meldt dat er geen strafbare feiten zijn geconstateerd.

de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Incidentje in Mortelse school de Tandem

 

Twee leerkrachten van basisschool De Tandem  uit Mortsel 2 werden vrijdagmiddag aangevallen en geslagen door een 35-jarige moeder, haar zonen van 15 en 17 jaar en drie kennissen (16, 19 en 23), allen uit Mortsel. Een leraar is een week werkonbekwaam, een collega raakte lichtgewond.

 

De zes waren verhaal komen halen nadat het dochtertje van de vrouw in de voormiddag door een leraar was terechtgewezen. “Omdat ze een grote mond opzette, werd ze apart gezet om af te koelen”, luidt de versie van de school. “Ze werd hardhandig aangepakt”, stelt de familie.

De verdachten worden alleszins allen voorgeleid voor het parket. Na verder onderzoek wordt beslist of ze zich later voor de jeugd- en/of strafrechter moeten verantwoorden

UIt de vele honderden verontaardigde reacties op diverse lezersforums van de media pikken wij er een uit :

MORTSEL KOTSBEU, Mortsel

de school treft totaal geen schuld,en de leraren zijn er super,onze beide kinderen hebben dit incident zien gebeuren,zij zijn zeer aangdaan en vinden dit ook voor hun leraren zeer erg,het waren zigeuners,een groepje die een superleuke dorpsschool volledig om zeep helpt,dank u burgemeester pira om ze nog meer steun te geven aan die ocharme zigeuners die hun kinderen met nen dikke mercedes aan school komen afzetten!

06/02/10 08u06

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstmededeling !

 

 

Wegens een vakbondsactie verschijnt vandaag enkel een avondeditie van Angeltjes.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halali, Halalo, uw Platenruiter is hiero en hij heeft mijnheer Puccini voor u meegebracht ...

 

 

 

Wat zijn het weer drukke tijden alhier op de redactie van deze joyeuze blog die halsstarrig weigert mee te marcheren  op het ritme van Leugen, Bedrog en Misleiding.  Gelukkig is er tussendoor uw Platenruiter om al deze Boosaardigheden even te verjagen met een flinke kneep in uw gevoelige harten. En zij die dat niet bezitten, mogen zich terugtrekken in de keuken en de vaat aanpakken.  En niet te veel klingelen en klangelen of u wordt verplicht de ganse dag luidop het Standpunt van Yves Desmet voor te lezen. Erger straf kunnen wij nauwelijks bedenken.

Elke opera heeft zijn gekende melodieën die in het collectieve geheugen zitten (behalve bij hen die de vaat doen natuurlijk). Bij  Carmen is dat de aria  van de Toreador (nochtans een kleine rol),  La Bohème  zit in ons hoofd met het smachtend liefdeslied van  Rodolfo, over het ijskoude handje van Mimi en wie zou niet de Triomfmars uit Verdi's Aida kennen ? (Oewist met de vaat ? Voortdoen !) 

Tijdens de Grote Oorlogsjaren componeerde Puccini 3 eenakters die hij Il Trittico noemde (het drieluik).  De eerste is Il Tabarro (de mantel) het prototype van een écht veristisch verhaal (verisme = naar de werkelijkheid, het zusje van realisme maar dan specifiek voor het muziekdrama).  Puccini blijft de meester van de melodie en ook in dit gebeuren  stopt hij enkele  meeslepende momenten, die de liefhebbers zullen bekoren na al de bakken maatschappelijke ellende van deze week. Hopelijk.

 Een productie van de Metropolitan uit 1981 met het tengere vrouwtje  Renata Scotto (maar wat een stem)  en de tenor Vasile Moldoveanu in het duet  "E ben altro l mio sogno" (Mijn droom is helemaal anders) dat overloopt in "Folle di gelosia" (gek van afgunst). Het stuk speelt op de Seinekade in Parijs. Luigi ,de matroos heeft een relatie met Giulietta de vrouw van zijn  schippersbaas. Dat is om problemen vragen : nooit met de vrouw van de baas stoeien !  De baas daarentegen mag wel met uw vrouw flikflooien,  daarom is hij baas. Alle gekheid op een stokje, u herkent onmiddellijk in deze typisch Italiaanse bel-canto de hand van maëstro Giacomo Puccini met vele mogelijkheden voor de vocale talenten van de protagonisten.Jammer, maar de opname is verdeeld over 2 video's. 

Uw verkleefde Platenruiter

 


05-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Crem : de waarheid, Nooit de waarheid !

 

Een briefing over de islam begin deze week voor de Belgische militairen net voor hun vertrek naar Afghanistan heeft voor grote ophef gezorgd. Samen met de briefing gaf professor Jacques Rifflet een hoogst opmerkelijke uiteenzetting waarin gesteld wordt dat een dochter een ramp is voor islamitische man omdat ze een teken van povere spermakwaliteit is en moet uitgehuwelijkt worden. Dat schrijft Le Soir.

Minister van Defensie De Crem  distantieert zich van de uiteenzetting. Verspreid door het persagentschap 'Parlemento.com ' kwam het bericht via de sociale netwerkites terecht bij kamerlid Georges Dallemagne (cdH), die prompt de minister van Defensie Pieter De Crem interpelleerde in het parlement. Dallemangne heeft het over cafépraat-clichés en een misplaatste en obscene exposé.

Emeritus
Op 1 februari kregen de Belgische militairen vlak voor hun vertrek naar Afghanistan  een briefing en een exposé van Jacques Rifflet. Dat is nochtans niet de minste, want emeritus hoogleraar Internationaal Recht. Wanneer hij bijvoorbeeld uitlegt dat de profeet Mohammed vijf dochters had, vertelde hij: "Een dochter betekent voor een moslim over het algemeen dat de man in kwestie sperma van slechte kwaliteit heeft. Ik maak geen grapje. Het zijn viriele mannen die jongens voortbrengen en half viriele mannen die dochters krijgen."

Bruidschat
"Uiteraard speelt ook mee dat de dochter moet uitgehuwelijkt worden en er bijgevolg een bruidschat moet betaald worden; een dochter is een kleine ramp, hij moet ze 'aan de man brengen', ze uithuwelijken. Een jongen, dat is kracht, een krijger, ja, een jongen is heel belangrijk."

Minister distancieert zich
In afwezigheid van minister van Defensie De Crem antwoordde zijn partijgenote Inge Vervotte in zijn naam. Ze zei dat de briefing in het Frans was voor een Nederlandstalig publiek en daarom was een beeldrijk taalgebruik noodzakelijk. "De miniser van Defensie distantieert zich van deze uiteenzetting van een externe specialist en zal het opperbevel van het lege
r opdragen zo'n interpretaties in het vervolg te vermijden."
PST : De waarheid is gênant, in het Fransoos en in het pour-les-Flamands-la-même-chose. Gelukkig is de minister van oorlog tjeefs genoeg om te bevelen dat het nooit meer zal gebeuren. "De waarheid, nooit de Waarheid" en "Ik zweer trouw aan de Keuning, de Woestijngrondwet, de Wetten van de Politieke Elite en NOOIT aan de Waarheid".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Valse rechters van Amsterdam - Pat Condell

 

 

Met onze excuses : het is uitgesloten dat wij hier een vertaling bij maken. Het onderwerp is natuurlijk het proces van Geert Wilders.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De acties en staking van cipiers

 

Het Vlaams Belang heeft ten zeerste begrip voor de staking en de acties van de cipiers. Zij zijn immers het eerste en grootste slachtoffer van de systematische verwaarlozing van de penitentiaire sector door de opeenvolgende ministers van Justitie en Financiën.

In plaats van te investeren in de modernisering van de gebouwen, in een verbeterde beveiliging en de uitbreiding van de celcapaciteit, heeft men jarenlang geïnvesteerd in een drastisch versneld vrijlatingsbeleid en in een absurde inflatie van rechten voor de gedetineerden.

Het directe gevolg hiervan is de felle achteruitgang van de werkomstandigheden voor het gevangenispersoneel. Niet alleen is het patrimonium op veel plaatsen sterk onderkomen, bovendien barsten de gevangenissen uit hun voegen, zelfs nu het gros van deveroordeelden onder de drie jaar thuis mag genieten van een enkelbandregime. De bouwplannen van de regering volstaan in de verste verte absoluut niet om aan de schrijnende noden tegemoet te komen: ze zijn gericht op het actueel -kunstmatig laag- aantal gedetineerden en niet op de werkelijke behoeften. Het enige wat voor de regering telt, is het comfort van de gedetineerden (één man per cel, een principe waarvan men in de buurlanden al lang is afgestapt) en niet de beveiliging van de samenleving.

Intussen worden ook de nefaste gevolgen duidelijk van de fameuze wet-Dupont, waarmee Verwilghen en Onkelinx, met de steun van CD&V, een buitenproportioneel aantal basisrechten heeft toegekend aan de gevangen.

Door het ongebreideld aantal (voor)rechten en de hopeloos ingewikkelde tuchtregeling, verliezen de cipiers steeds meer autoriteit en nemen het druggebruik en het geweld tegen het gevangenispersoneel hand over hand toe.
Het Vlaams Belang heeft zich destijds als enige partij krachtig tegen de wereldvreemde wet-Dupont verzet en krijgt helaas ook in dit dossier gelijk. Het is hoogst pijnlijk dat nu ook al in de gevangenissen zelf voor een lik-op-stuk-beleid moet gepleit worden.

Het Vlaams Belang is in dit dossier de bondgenoot van de cipiers en het overige gevangenispersoneel. De omvorming van gevangenissen tot veredelde internaten moet ongedaan gemaakt worden. Wij pleiten uitdrukkelijk voor een
terugschroeving van de vele faciliteiten waarover de gedetineerden meteen na hun veroordeling beschikken. In de plaats daarvan moet er een streng basisregime komen, dat pas geleidelijk aan, na langdurig voorbeeldig gedrag, versoepeld kan worden.

Het gevangenispersoneel moet de middelen krijgen om drugs beter op te sporen (met vaste drugshonden per gevangenis en verplichte tests), druggebruik harder te bestraffen en een kordaat ontwenningsbeleid te voeren. Uiteindelijk zijn ook de gedetineerden zelf daar het best mee gediend.

Bart Laeremans & Bert Schoofs
Volksvertegenwoordigers




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!