Angeltjes
08-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is gelukt : We zijn bijna in de minderheid in de stad van allah !

 

 

 

In de stad Antwerpen is ruim de helft van de kinderen tot negen jaar van allochtone origine. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de stedelijke Studiedienst Stadsobservatie.

De studiedienst hanteert een methode waarin ook de etnische achtergrond van Antwerpenaars van allochtone origine die in België zijn geboren en de Belgische nationaliteit dragen, zichtbaar is. Uit de meest recente cijfers blijkt dat 36,1% van alle Antwerpenaars van allochtone origine is.

Leeftijd

Binnen die groep is het aandeel van mensen met een oorsprong in Noord-Afrika het grootst (10,4%), gevolgd door West-Europa en West-Azië (elk 5,4%) en Oost- Europa (5%).

Dat Antwerpen steeds meer verkleurt, blijkt ook uit de evolutie per leeftijd. Van de Antwerpse twintigers is 46% van allochtone origine, van de tieners 48% en van de kinderen tot negen jaar liefst 56%.

Huwelijken

Schepen Monica De Coninck schat dat tegen 2020 twee van de drie Antwerpse jongeren van allochtone origine zijn. VB-raadslid Wim Van Osselaer reageert: “Antwerpen moet krachtige signalen geven aan de federale overheid om een einde te maken aan de ongebreidelde immigratie. Eerste prioriteit: de migratiehuwelijken aanpakken. Als er nu geen werk wordt gemaakt van een immigratiestop, kunnen we binnenkort minderheidsbeleidsplannen gaan opmaken voor de autochtone Vlamingen”.

Gazet van Antwerpen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Palin lanceert zich opnieuw

 

Een van de belangrijkste buitenlandse politieke gebeurtenissen van het voorbije weekend was ongetwijfeld de bijeenkomst in Nashville (Tennessee) van de Tea Party groep. Deze beweging heeft zich handig genoemd naar het verzet in Boston tegen de Britse koloniale overheersing, dat finaal geleid heeft tot de Amerikaanse  Onafhankelijkheid.  In de marge van de Republikeinse Partij is een conservatieve burgerbewegingbeweging ontstaan die buiten de partijstructuren om (althans de officiële) een burgerverzet groepeert tegen president Hoessein Obama.

De meeste aandacht ging naar de toespraak van de gewezen gouverneur van Alaska en kandidaat vice-president voor de Republikeinse Partij, Sarah Palin. Dat zij ambities koestert om in 2012 de handschoen op te nemen tegen Obama is voor velen duidelijk. Na de reacties op haar toespraak, nemen de geruchten enkel toe, zeker met in het achterhoofd de recente overwinning van de Republikeinen voor de gouverneurszetel in het traditioneel Democratische Massachusets.

Een zaak is duidelijk : Sarah Palin heeft zich nu reeds opgeworpen als dé vrouw die zonder schroom Obama durft aanpakken op de manier die de mening van vele Amerikanen weerspiegelt.  Zij zegt wat het volk denkt. In hoeveel Westerse landen zien wij politici opstaan, mannen en vrouwen uit het volk, die het durven opnemen voor de burgers en niet voor de zelfverklaarde dubieuze belangen die enkel het behoud van de eigen macht nastreven ?

Palin heeft veel mee om de ontgoochelde en veronruste Amerikanen vertrouwen in te boezemen. Zij spreekt en gedraagt zich als een doorsnee vrouw met een radde tong, een diepe overtuiging, ze gedraagt zich soms ietwat onhandig en aarzelend,  maar dat compenseert ze onmiddellijk door er een keiharde waarheid tegen aan te gooien. Zij bezit niet  het acteertalent van Hoessein Obama, dat weet ze, maar ze lacht er hem fijntjes mee uit : schalks, vrouwelijk, hoffelijk en doeltreffend. 

Uit de speech van meer dan 1 uur : Amerika is klaar voor een nieuwe revolutie, u maakt er deel van uit.  Wij zijn een land in oorlog en we hebben een opperbevelhebber nodig en geen doctor in de rechten. Waarom duwt de president alles wat fout loopt elke keer in de schoenen van zijn voorganger ? Wie bouwt een enorme geldverslindende administratie uit om onze vrijheden te controleren en te beknotten ? Buitenlands beleid wordt niet gevoerd op basis van vriendelijke persoonlijkheidspolitiek". Enz. 

Het zal niet evident zijn om deze behendige, ambitieuze dame van de Republikeinse nominatie af te houden.  Haar vroege start, buiten de klassieke partijpaden, geeft haar ongetwijfeld een voorsprong. Maar maakt haar ook kwetsbaar voor de gebruikelijke spionage- en afbraakacties die in Amerika deel uitmaken van het politieke spel.

De 0000 zond zondagavond een reportage uit van Greet de Keyser over het slechte weer aan zowel de Oost- als de Westkust van de VS.

RAY

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agressie op Tram & Bus

 

 

In de eerste zes maanden van 2009 deden zich 1300 gevallen van agressie op bussen en trams van De Lijn voor. Over het gans jaar 2008 waren het er slechts 1600. We stevenen vermoedelijk af op een bijna-verdubbeling.   

Vooral in Limburg en West-Vlaanderen nam het aantal incidenten toe. Twee provincies die fel nahinkten maar die hun schade inlopen. Proficiat ! We gaan toch niet altijd aan het staartje bengelen in Hasselt en Brugge, niet ! 

De verbale agressie tegen chauffeurs en passagiers is de onbetwiste nummer één bij het schandgedrag. De fysieke agressie neemt een eervolle tweede plaats in.

De Lijn houdt zorgvuldig de statistieken bij, zij het met enige vertraging. Het blijft tenslotte een maatschappij van openbaar vervoer.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het eerste wapenfeit van Napoleon de Gucht in Europa

 

 

Napoleon de Guchts eerste wapenfeit als EU-commissaris

"Controleurs naar landen sturen om statistieken te controleren"

Liberalen aan de macht, zijn vaak erger dan socialisten : "Papieren, bitte !"

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : de geroofde meubelen

 

 


07-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenteraadsverkiezingen NL : radiodebat

 

In een radiodebat met de diverse fractieleiders van de partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezinge (dus niet de PVV) ontspon zich een fijn gesprek tussen Rita Verdonk (Trots op NL) en Van Geel (CDA, de partij van Balkenende, zeg maar een tjeef).

Zo viel ze het CDA aan toen Van Geel zijn partij integer noemde. 'En de CDA-burgemeester van Heerlen dan? Die stopt ermee wegens een integriteitsprobleem, maar keert toch terug op de CDA-lijst,' beet Verdonk de CDA-fractieleider toe.

Deze kwestie gaat over burgemeester Toine Gresel. Hij kwam in de problemen omdat hij contacten met een projectontwikkelaar had verzwegen.

De Trots op Nederland-leider somde vervolgens een paar CDA-schandalen op. Van Geel leek geen antwoord klaar te hebben en antwoordde: 'Dat is populistisch van u, mevrouw Verdonk. U zorgt juist voor de kloof tussen burger en politici.'

Tja, zo kennen we ze, die mooipraters. Wie durft wijzen op de uitspattingen, de ongeoorloofde praktijken, het stelen en liegen, kortom wie een tipje van de sluier licht, is een populist. Niet de dieven en graaiers zorgen voor de kloof met deburger, maar wel diegene die de gangsters aanklaagt.

In de gemeentes waar Rita Verdonk opkomt, zal zij ongetwijfeld een deel van de PVV-kiezers meenemen. 

Ray 

Bron : Else4


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Model FAIT DIVERS van NOKIA + Gebruiksaanwijzing (Aanpassing)

 

 

 

 

Gebruiksaanwijzing

Voor Nederlands : druk 1 

 for english : press 2 

 pour le Français : ne vous pressez pas

 for koeterwaals or 'Brussels': pull the trigger 

met dank aan Jade voor de gebruiksaanwijzing

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smakeloze filmgrap : de moord op Geert Wilders

 

 

 

De Partij voor de Vrijheid wil van minister Plasterk weten waarom belastinggeld wordt gebruikt voor een suggestieve film over een moord op Geert Wilders. Het filmpje is gemaakt door Pezpaq, een onderdeel van FunX, een zwaar gesubsidieerde multiculti-radiozender.

PVV-mediawoordvoerder Martin Bosma: "Dit is ronduit smakeloos. Geert Wilders leeft onder de zwaarst mogelijk beveiliging. Dat je entertainment maakt over de moord van zo iemand is walgelijk. Waarom moeten mensen hier in hemelsnaam belasting voor betalen? Het zou goed zijn als FunX haar subsidiegeld gaat gebruiken om mee te doen aan het reguliere luisteronderzoek. Dan zal snel blijken dat de zender door vrijwel niemand beluisterd wordt en dus snel kan worden opgeheven.

Pim Fortuyn is vermoord geworden ingevolge de hetze die de politieke elite tegen hem voerde.  Toen een milieugek, Fortuyn had neergeschoten, wist het politiek circus zich geen houding te geven. Theo van Gogh, de man die tegen heel de wereld fulmineerde en zijn harde uitspraken over de islam niet milderde, werd door een moslim-fanaticus met een mes afgeslacht.  Geert Wilders, kamerlid, loopt gedurende jaren 24/24, 7/7 met strenge bewaking door het leven, omdat heel de moslimwereld de man naar het leven staat omwille van zijn politieke standpunten. 

Een "beetje mens", zelfs al die tegenstander is van Wilders' ideeën maakt zo geen film en de Nederlandse staat zou onmiddellijk moeten optreden : dit is pas oproepen tot geweld en uitlokken van moord.

Schande !

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Papa's niet welkom op ouderavond

 

 

Ook het Zeemeerminnetje moet zich aanpassen

In de Holbergschool in Kopenhagen werden alleen de moeders van de leerlingen bij koffie en gebak uitgenodigd. 

De vaders waren uitdrukkelijk niet welkom, omdat hun aanwezigheid de moslimmoeders zou kunnen beledigd hebben.  Bij de niet-moslim Deense vaders veroorzaakte dit heftig onbehagen, dat tot in de politiek doordrong. 

Omwille van de tolerantie wordt de gelijkberechtiging van de vaders en het westers opvoedingssysteem opgeofferd en ondergeschikt gemaakt aan het islamitische rollenbeeld.  Deze ontwikkeling is steeds frequenter vast te stellen – niet alleen in Denemarken.

Bron : PI (vertaald)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vechtpartijtje in Toerkse Praatbarak

 

 

Islam is vrede, eremoorden zijn uitzonderlijk en Turkije is gereed voor de EU.  Dat horen we dagelijks.  Af en toe zijn er kleine scheurtjes in de goednieuwsshow, zoals bv. een regelrechte vechtpartij in het Turks parlement.


Een tussenkomst over de hoofddoek van de echtenote van de Turkse ministerpresident veroorzaakte een vechtpartij in het parlement.  Verschillende parlementairen moesten blauwe ogen en kneuzingen incasseren.

Na een stevige vechtpartij in het Turkse halfrond gaat de ruzie tussen de partijen in Ankara verder.  De rechtsnationalistische MHP verwijt Erdogan, zijn parlementairen tot de vechtpartij opgestookt te hebben, na krantenartikelen die op donderdag verschenen waren. Erdogan ontkent en beweert het tegenovergestelde.  Politici zijn overal hetzelfde, alleen in Turkije veel erger.

Oorzaak van de vechtpartij was een tussenkomst van MHP-parlementair Osman Durmus, waarbij hij het leger loofde dat Emine, echtgenote Erdogan, (hoofddoekdraagster), de toegang tot een militair ziekenhuis geweigerd had.  Met gespeelde verontwaardiging vroeg hij zich af – met verwijzing naar de vrome Erdogan – hoe het leger het durfde een “profeet” – een nieuw soort Mohammed – zo te behandelen.  Erdogan werd woedend, de parlementairen van de verschillende partijen begonnen dan een robbertje te vechten.  Naar verluidt kon men slechts met veel moeite de bewapende veiligheidschef van de MHP verhinderen in het halfrond in te grijpen.  Volgens de pers werden er twee parlementairen in het ziekenhuis opgenomen.

Bron : PI (vertaald)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Oslo ... wordt het met de dag beter

 

 

Ca. 1000 moslim-taxichauffeurs hebben in Oslo zaterdagnacht een spontane protestactie gehouden tegen de Noorse krant Dagbladet, omdat deze een Mohammed karikatuur gedrukt had.  De taxi’s stonden in het centrum van Oslo van 2 tot 4 uur stiL 

In de Jyllands Posten kon men erover lezen:

“Wij reageren op het misbruik van de meningsvrijheid.  Wij doen dat niet brutaal, we willen tonen dat we ertegen zijn dat onze waarden misbruikt worden”, dixit chauffeur Rashad Munir.  

 

Woensdag, 3 februari 2010, drukte de Noorse krant “Dagbladet” op haar voorpagina in de afdrukuitgave een karikatuur van Mohammed. De krant vond de bewuste tekening op de facebook-bladzijde van de veiligheidsdienst van de politie (PST).

Verleden jaar begon de PST met een facebookprofiel waarop de burgers kommentaar en verwijzingen konden achterlaten, o.a. over de karikaturenheisa, over religies e.d.

 

Op een protestplakdaat van de chauffeurs stond de  tekst “De media moeten morele verantwoordelijkheid nemen”.

ron : PI (vertaald)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario Borghezio (Lega Nord)

 

 

 

De temperamentvolle Euro-parlementair, Mario Borghezio van de Lega Nord tijdens een van zijn vurige redevoeringen : 

 "Clandestini, marocchini, musulmani: è finita! è finita!"

"Illegalen, Marokkanen, muzelmannen : 't is gedaan ... 't is gedaan !"

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn in Hawai

 

 
Het is paaitijd, zeg maar Valentijn, voor de kust van het
Hawaainse eiland Maui voor de walvissen
 
 
 
 
 
(foto's C&A 05.02.10)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Hilde Crevits in de penarie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stem PVV !

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die winters van toen !

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het stond in de sterren geschreven ... dans le ciel de Paris

 

Twee mannen hebben vandaag, gekleed in een alles verhullende boerka, een overval gepleegd op een bankkantoor in Athis-Mons, ten zuiden van Parijs. Dat is uit gerechtelijke bron vernomen.
 
Omdat zij dacht  met twee moslima's te maken te hebben, opende een bediende het sas van de bank. Van zodra de twee mannen binnen waren, lichtten ze hun hoofddoek op en richtten ze een pistool op de bedienden en cliënten.
 
De boeven gingen met 4.500 euri aan de haal.

@ Metro France

 

Nu we toch nabij Parijs zijn : ook daar zijn heel wat kattenkwaadjongeren die voor enige faits divers zorgen. Vrijdagavond werd nabij bij Saint Cloud een robbertje gevochten, een mesje gestoken (wat tot de huidige jeugdcultuur behoort, dat is normaal, daar moet de wereld mee leven). Een jongere van 17 is overleden. Een andere is aangehouden en de vrienden zijn op de loop geschoten. Ze waren verdorie geschrokken dat die beunhaas er het bijltje bij neerlegde. C'est la vie.

 @ le Parisien

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De een religie is de andere niet

 

 

 

U heeft bij Angeltjes tot hiertoe geen rechtstreekse commentaren gelezen over de nieuwe aartsbisschop. Wij bemoeien ons met de staat en niet met het geloof.  Behalve als de godsdiensten zelf zich mengen in het maatschappelijke debat. Zoals de islam in Europa :  geen cent respect kunnen wij opbrengen voor deze achterlijke sekte, waar geestelijke onvrijheid, dominantie, discriminatie en  wreedheid de boventoon voeren.   

Dat de christenen, wier godsdienst gebaseerd is op schuld, wroeging, vergeving en caritas zich lijdzaam onderwerpen aan de agressieve en arrogante moslims, is een jammere vaststelling. Een trap lager nog dan christenen en joden staan de ongelovigen bij de allah-secte aangeschreven. De eerstgenoemden mogen slaafje spelen, zij die niet in een god geloven, mogen zonder probleem de keel overgesneden worden. Het staat ergens, het intresseert ons niet waar, maar dat niemand van ons verwachte, dat wij onnozel staan te glimlachen bij deze onzin.

De leiding van de katholieke en anglicaanse kerken munten uit in inschikkelijkheid en onderdanigheid. Hopeljk trekken vooral de leiding van de Vlaamse katholieken lering uit een onderzoek dat Tertio en Kerk & Leven deed bij 1216 gelovigen.

Wij publiceren navolgende onthutsende resultaten :

- 75% Vlaamse katholieken zeggen dat het niet gemakkelijk is om zich in de huidige samenleving te uiten als gelovig.

- Bij de jongeren gaat het zelfs om  86 % van de ondervraagden.

- Amper 25% van de Vlaamse gelovigen heeft een goed oog in de inburgering van moslims.

- Een meerderheid is tegen het dragen van een hoofddoek.

- Meer dan 50% is voorstander van een strengere wetgeving rond abortus en euthanasie.

- De Vlaamse katholieken pleiten ook voor nieuwe, voluit katholieke scholen.

- De godsdienstlessen zouden ook opnieuw meer catechese moeten worden.

Wij hebben de indruk dat er tussen de gelovigen en Rome een even grote afstand bestaat dan tussen het burgerlijke volk en de politieke leiders.

Ray

 


06-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazet van Antwerpen krijgt het steeds moeilijker

 

In mei 2004 rechts naast  (toen nog burgemeester) Steve Stevaert, mevrouw Tony Baert, gedelegeerd bestuurder van Concentra. Enkele maanden later zal zij de titel van barones krijgen.

 

Het moet sneu zijn om gedurende jaren de lof te zingen van de multicriminele maatschappij en vast te moeten stellen, dat hoe meer vreemdelingen dit land binnenstromen, onder de meest  burleske, pijnlijke maar vooral onwettige voorwendsels, hoe onleefbaarder en ruwer de samenleving er uit ziet.

Je moet een blind kalf zijn om de werkelijkheid te blijven ontkennen.  Politici doen dit zonder een krimp te geven. Dat de media hen daarin volgen, is het levende bewijs van hun afhankelijkheid en partijdigheid.

De Gazet van Antwerpen heeft sedert ze in handen is gekomen van de NV Concentra samen met het rode stadszendertje ATV,  onder druk van de socialisten (Steve Stevaert, Ernest Bujok en Patrick Janssens) er alles aan gedaan om Filip Dewinter en zijn partij te dwarsbomen en uit de burgemeesterszetel te weren. 

Een van de Paladijnen van deze politiek is Lex Molenaar, een zogenaamd eigentijdse visionair die nergens kwaad vermoedt bij de mensen, behalve als ze tot het Vlaams Belang behoren. Het staat vermoedelijk in zijn taakomschrijving en arbeidscontract dat aanhangers van het VB  moeten behandeld worden als verwerpelijke mensen.

Heel soms worden er nare berichtjes uit de diversiteits-samenleving weggemoffeld op ongunstige plaatsen in de krant, om de journalistieke eer hoog te houden.  Maar in de Standpuntcommentaren wordt op een doorzichtige manier iedereen van de elite-partijen omhelsd als een Antwerps politiek talentje en worden de critici van de multiculturele samenleving in een ongunstig daglicht gesteld. Of doodgezwegen.  Molenaar heeft het ooit gepresteerd om te schrijven, dat hij in zijn kennissenkring nog nooit één criminele Marokkaan of Turk heeft meegemaakt ... Met dat soort redeneringen moet je wel afkomen in de stad van Allah !  En sedert hij Bart Dewever heeft ontdekt als hét ultieme wapen tegen het Vlaams Belang, wordt de kleine praatvader opgehemeld als een nieuwe Bhagwang die àlles weet en àlles regelt. 

Op dàt trieste niveau worden de Antwerpenaars voorgelicht door hun stadskrant.  Vandaag schiet Molenaar weer met scherp op de aartsvijand onder de titel "VB-voorzitter krijgt het steeds moeilijker". Molenaar heeft allerlei complotten bij mekaar gesprokkeld : de mail van Pieter Huybrechts, de commentaren van Frank Vanhecke over de raad van bestuur van de VRT en de precisering van Bart Debie over het zero-tolerantiebeleid in Brussel. Tja, het zal wel zeker. Zoals in elke partij (of bedrijf) doen zich incidenten en meningsverschillen voor. En dan ? Is de redactie van Gazet van Antwerpen soms geen gonzende geruchtenmolen met intriges, tegenwerkingen en stoten onder de gordel ?

Het punt is vooral, dat Bruno Valkeniers weigert nog langer te praten  over het dagdagelijkse, interne beleid met de media. Een beslissing die wij met handen en voeten toejuichen. Valkeniers zegt terecht (denken wij, want aan ons vertelt hij dat niet) tegen de pershaaien : "Laat me gerust, jullie zijn enkel geïntresseerd in roddels om ons voortdurend in diskrediet te brengen. Voor de rest zwijgen jullie ons dood. Ga nu maar lekker met de teerlingen spelen. Toedeloe !" (u merkt wellicht aan de toon, dat dit geen letterlijk citaat is van Valkeniers, maar vermoedelijk wel zijn gedachtegang weergeeft).

Vlaams Belang moet inderdaad zijn middenvinger opsteken naar die vooringenomen journalisten die er een eigen agenda op nahouden, die zijzelf bestempelen als "het extreemrechts gevaar bestrijden." Welnu, lààt ze strijden : ze brengen er niets van terecht. Vele burgers zien wat er aan de hand is en hebben geen behoefte meer om zich oren te laten aannaaien door naieve broodschrijvers.

De Gazet van Antwerpen heeft volgens de zonet gepubliceerde oplagecijfers van het vierde kwartaal 2009 weer een opdoffer gekregen in de gemiddelde verkoopcijfers die met 1,7% achteruitgaan.

Wie in een stad als Antwerpen met een eigenzinnige bevolking op een kinderachtige of belachelijke manier bepaalde werkelijkheden negeert betaalt daar de prijs voor.  Veinzen dat de bezetting van de stad leuke momenten van afwisseling brengt, wordt door velen niet gewaardeerd. 

En het zullen niet de bijeengescharrelde onnozelheden  van Lex Molenaar over de enige echte  Antwerpse verzetspartij zijn, die het vertrouwen in de Frut zullen herstellen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed zaad en slecht zaad, wie zal het zeggen ? Ha, de profeet !

 

"Een dochter betekent voor een moslim over het algemeen dat de man in kwestie sperma van slechte kwaliteit heeft"  

(Professor Rifflet in Het Laatste Nieuws)

 

 

Vaders met slecht zaad maakten dit : 
 
 
 
    
 
 
Vaders met sterk zaad produceerden dit :
 
 
 
  
 
 
 
 
 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!