Angeltjes
10-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van het sociale internetfront ...

 

Zoals u wellicht weet, hebben wij ons op Facebook  geregistreerd. In de rechterkolom, bovenaan deze pagina ziet u onze Faceboek-toegang. Klikken en u bent er.  We weten niet waar het goed voor is, maar we hopen op deze wijze onze blog te propageren.  Natuurlijk in de eerste plaats bij Vlamingen en Nederlanders, maar op anderhalve week zijn er heel wat (oppervlakkige) contacten tot stand gekomen met Zuid-Afrikanen, Oostenrijkers, Italianen en Duitsers. Of het de moeite loont, evalueren we op een later moment.

Het is alleszins heel prettig plots concreet (zij het virtueel) mensen te ontmoeten die écht blijken te bestaan (althans dat hopen we) in andere landen en regio's die met dezelfde problemen kampen als wij en zich verzetten tegen de corrupte politiek-correcte maffia.

En net nu wij  op feesboek zitten komt Google met een concurrend project op de markt, volgens Vandaag.be

Google heeft dinsdagavond een nieuwe sociale functie toegevoegd aan zijn e-maildienst Gmail. Met Google Buzz wil het bedrijf de strijd tegen de grote rivaal Facebook aangaan.

Google Buzz is de naam van het nieuwe sociale netwerk dat Google lanceert. Door het installeren van deze nieuwe functie kunnen Gmail-gebruikers, net zoals op Facebook en op Twitter, status updates geven en foto's, video's, en links met anderen delen. Ook zullen gebruikers de reacties van hun vrienden kunnen bekijken en becommentariëren.

Met Buzz reageert Google eindelijk op de steeds populairder wordende netwerksites. Naar verluidt zou Facebook al heel wat adverteerders van Google hebben weggekaapt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Eurovisie-Songfestival in 1957 : zo was televisie toen

 

 

En de winnares was ...


09-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandstalig Onderwijs in Brussel : eerst voor Vlamingen, zij betalen het ganse pakket

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro VB-fractie stemt resoluut tegen benoeming Commissie

 

De Vlaams Belang-delegatie in het Europees parlement stemt resoluut tegen de nieuwe Europese Commissie, omdat deze nieuwe ploeg weigert te leren uit de fouten die de voorbije vijf jaren zijn gemaakt.

Men wil bijvoorbeeld verder blijven onderhandelen over de opname van Turkije, terwijl dat land volstrekt niet voldoet aan de voorwaarden en er voor die toetreding  geen democratisch draagvlak bestaat.

Men wil nieuwe economische immigratie bevorderen, terwijl de Europese Unie nu al meer dan 20 miljoen werklozen telt.

Uit de hoorzittingen is ook geenszins gebleken dat de kandidaat-commissarissen voorstellen gaan formuleren om iets te doen aan het democratisch deficit en de kloof tussen de burger en het officiële Europa te dichten. Aan bemoeizucht daarentegen zal ongetwijfeld geen gebrek zijn.

Deze groep mensen boezemt in elk geval weinig vertrouwen in, als men weet dat één commissaris zijn politieke opleiding in de Sovjet-Unie heeft gekregen en een andere commissaris zelfs lid is geweest van de Opperste Sovjet. De hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands beleid weigert van haar kant duidelijke antwoorden te verstrekken op vragen over haar betrekkingen met de Sovjet-Unie toen zij penningmeester was van de uiterst-linkse 'Campaign for Nuclear Disarmament' (CND), die opkwam voor de eenzijdige ontwapening van het Westen.

In de marge : Guynokkio, de leider van de liberalen houdt zijn tussenkomsten in het Stroppen-Engels, daar waar normaliter ieder lid de eigen taal gebruik. Neen dus, onze fantast moet laten horen dat hij ook in het geradbraakt Engels kan liegen als de beste.  My god ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Land in verval door Senior
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

De ontworteling van het Land B èn Vlaanderen wordt met de dag zichtbaarder, ook voor hen die halsstarig de oogkleppencultuur blijven promoten.

A'pen geeft de strijd tegen schijnhuwelijken op, andere steden zullen dit voorbeeld volgen, zo zij niet reeds "foert "gezegd hebben...  Politie die bepaalde wijken mijdt ... misdadigers die lachen met de rechtspraak ... criminelen die zich niet meer hoeven in te houden want er is toch geen plaats meer beschikbaar om hen op te sluiten ... oorlogswapens die voor een prikje  ter plekke kunnen aangekocht worden .... politie die openlijk belaagd wordt en waarvan zelfs het commissariaat in de fik gestoken wordt ... bendes die ongemoeid gelaten worden omdat men anders uitbarstingen van geweld en rellen vreest ... een openlijke handel in drugs en gestolen voorwerpen ...  enz, enz. 

Dit is nu allemaal werkelijkheid geworden in dit land. De voorspelde nachtmerrie waarvoor weldenkend rechts zo vaak gewaarschuwd heeft èn die bij elke gelegenheid versleten wordt voor racisten, haatpredikers en doemdenkers, heeft haar "veulen" geworpen èn wat voor eentje !

De overrompeling en inname van steden en dorpen door barbaren en criminelen die hier de laatste druppel opgespaarde honig komen aflikken gaat onverdroten verder. Weeral zijn er van die kloothommels een kerk ingetrokken (geen moskee, ho nee !)  om "papieren" af te dwingen ; om hier vrij en vrolijk de tafels af te schuimen.

Via een up-date van het Antwerps OCMW weten we,  dat de kassa leeg is en dat er geen steun meer kan uitbetaald worden aan goudzoekers. Met een tekort van 30 miljoen euri in de kas moet Monica passen ... tenzij (en dààr gaan we weer) de overheid (lees de belastingbetaler) geld op tafel legt.

Tiens ... hoorden we onlangs geen minister-president van Brussalabath ook niet kakelen in die richting ?....meer geld voor Brussel = meer veiligheid op straat ! Dus...meer geld voor het Antwerps OCMW = meer tafelschuimers kunnen verwelkomen = later meer kiezers voor de rode doodgravers ...  als ze al niet gekeeld zijn door hun beschermelingen. J

azeker, het gevreesde paard van Troje is goed en wel aangekomen met elfendertig aanhangwagens vol met lieverdjes van allerlei pluimage, die de boetiek hier gaan overnemen.  En dan kom ik weer bij het vorige item waar ik me de vraag stel : wat voor zin heeft een onafhankelijk Vlaanderen nog als de bezetter de bovenhand heeft en ons ZIJN wil en wetten oplegt ? Ik hoop uit de grond van mijn hart dat de linkse ploerten die ons dat allemaal gelapt hebben, zullen kermen van pijn en miserie als het boeltje openbarst en dat ze langzaam mogen creperen.

Tot slot is het goed om weten dat in de marge van dit alles, de poco-overheid besloten heeft de pro-deo vergoeding van de advokaten te verhogen ... dus,  mannekens, met jullie zwarte toga en het stukske nerts, laat u niet niet pramen en vlieg er maar in,   "cliênteel" in overvloed op elke straahoek te vinden.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslimextremisten gesubsidieerd met Antwerps belastinggeld. Dewinter : ten aanval !

 

 

 

Naar aanleiding van de in antwoord op een vraag van het Vlaams Belang door het stadsbestuur meegedeelde informatie dat ruim 1 op 3 inwoners van Antwerpen van allochtone origine is en in de leeftijdscategorie van de kinderen tussen 0 tot 9 jaar zelfs 56%, stelt burgemeester Janssens dat deze informatie moet”worden gerelativeerd”. Janssens relativeert in de eerste plaats de waarde van het begrip ‘allochtoon’ en zegt dat een ‘allochtoon zich niet noodzakelijk een ‘vreemde’ voelt. Het Vlaams Belang stelt echter vast dat – in tegenstelling met wat Janssens beweert – alle onderzoeken uitwijzen dat allochtonen zich wel meestal in hoofdzaak blijven identificeren met hun etnische herkomst en hun religie (vaak de islam) die ze meebrengen van hun land van herkomst of via afstamming hebben geërfd.

 

Het Vlaams Belang betreurt terzake overigens dat het Antwerpse stadsbestuur allerminst ernstige inspanningen onderneemt om vreemdelingen aan te zetten om zich aan te passen aan de waarden en normen van onze Europese beschaving. Meer nog, het Antwerps stadsbestuur financiert en subsidieert de facto de niet-integratie en de apartheid in de stad. Op de Antwerpse gemeenteraad van 24 november 2008 werd door de Antwerpse meerderheidspartijen CD&V, Open VLD, SP.a en N-VA een reglement goedgekeurd betreffende “de subsidiëring van initiatieven ter bevordering van het interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Antwerpen”. Er wordt in de toelichting van dit reglement verwezen naar “de nood bij mensen om zich te verenigen op basis van een gedeelde achtergrond of eigenheid”. Op basis van het reglement wordt een bedrag van 541.158 euro ter subsidiëring van allochtone verenigingen voorzien, verspreid over twee begrotingsposten.

 

Op 24 november 2009 werden door het Antwerps college op basis van voormeld reglement de werkingssubsidies voor 80 allochtone verenigingen – voornamelijk georganiseerd op basis van etnische herkomst of religie –goedgekeurd. In de lijst van verenigingen die Antwerps belastingsgeld ontvangen treft men verschillende verenigingen aan die kunnen gecatalogeerd worden als moslimextremistisch:

 

-         Zo ontvangt het Berchemse islamitisch cultureel centrum El-Mohsinien 750 euro. De Vlaamse erkenningsprocedure van de El-Mohsinien-moskee werd vorig jaar nog geschorst na een negatief advies vanwege de staatsveiligheid.

-         Een andere gesubsidieerde vereniging is de vzw Attaqwa (eveneens 750 euro), die een gelijknamige moskee in de Deurnese Van Duynstraat beheert. Van Attaqwa is bekend dat de moskee in fundamentalistisch vaarwater terecht is gekomen en in een OCMW-verslag werd van de moskee zelfs gesteld dat “de slechte werking het sociale weefsel niet ten goede komt”.

-         Een andere moskee die met 750 euro wordt gesubsidieerd is de Bicaa moskee (ook Bangladesh Islamic Centre genoemd)  op de Turnhousebaan 315 te Borgerhout. Deze moskee staat erom bekend een verdeelcentrum te zijn van anti-westerse en antisemitische haatlectuur. Om deze reden diende het Vlaams comité van ex-moslims zelfs een klacht in tegen de moskee. 

 

Het Vlaams Belang eist na de ontnuchterende cijfers betreffende het hoge aandeel allochtonen in onze samenleving dat het stadsbestuur eindelijk ernstige initiatieven neemt die streven naar een betere integratie van de allochtonen in onze samenleving en een aanpassing van deze bevolkingsgroepen aan onze waarden en normen en onze Vlaamse leidcultuur. Het Vlaams Belang eist daarom ook dat het Antwerpse stadsbestuur de subsidies betreffende het “interculturele en interlevensbeschouwelijke samenleven in Antwerpen”, waarmee de niet-integratie en de apartheid – en zelfs het moslimextremisme – worden betoelaagd, onmiddellijk worden ingetrokken.

Filip Dewinter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys brengt Opel-Antwerpen in Euro-parlement

 

 

 

 

Via de openbare omroep heeft u er natuurlijk niets over kunnen vernemen, want de 0000 had naar goede gewoonte enkel oog voor het standpunt van de traditionele partijen : maar in het Europees Parlement  pleitte Philip Claeys  ervoor om overheidssteun toe te laten aan een onderneming als Opel Antwerpen, indien die steun plaatsvindt in het kader van een transformatie naar een meer innoverende productie. 

Claeys zegde niet te kunnen geloven dat Opel Antwerpen een soort industriële dinosaurus is die gedoemd is om zo snel mogelijk te verdwijnen. Er moet rekening mee worden gehouden dat de Opel-vestiging in Antwerpen een winstgevende onderneming is, met goed opgeleide werknemers, met een hoge productiviteit en met een moderne apparatuur.  De Europese Unie moet ervoor zorgen dat de regels evengoed voor Duitsland gelden als voor Vlaanderen, en dat de grote lidstaten zich niet méér mogen permitteren dan de kleinere.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schijnhuwelijken

 

Het Antwerps parket wil dat het statuut van wettelijke samenwoner wordt afgeschaft. Volgens het parket wordt de strijd tegen de schijnhuwelijken volledig onmogelijk door dit statuut.

“Wie na een onderzoek van het parket verbod krijgt om te trouwen, laat zich nu gewoon registreren als samenwoner. Dat kan al na één jaar samenwonen. En dan krijgt hij een verblijfsvergunning van onbepaalde duur net zoals iemand die trouwt”, zegt eerste substituut Chantal Merlin.

“Ondertussen gaat betrokkene in beroep tegen de weigering om te trouwen en rekt hij de procedure meer dan een jaar. Dan moét de rechter het huwelijk erkennen als een gewoon huwelijk.”

Het Antwerps parket zal geen onderzoeken naar schijnhuwelijken meer doen, tenminste als de partners al enige tijd samenwonen, wegens zinloos. Het wil dat de regering dringend maatregelen neemt, want er is veel beloofd, maar nog niets gerealiseerd.

Al de permissieve aanpassingen aan de veranderende maatschappijnormen keren zich op deze manier tegen onszelf en bevorderen de massale immigratie. 

De tafelschuimers zelf zijn niet op de hoogte van al deze finesses in onze wetgeving, maar wel de advocaten die zich bezighouden met de rechten van de inwijkelingen.  Bestaat er een naam voor juristen/advocaten die de nationale wetten gebruiken om de samenleving te ondermijnen ? 

Als we nu eens begonnen met de subsidiekraan van die VZW-toestanden dicht te draaien en de overige openbare en semi-openbare  instanties die zich ontfermen over de vreemdelingen die hier onterecht binnenvallen, op te doeken. 

Wie zegt er dat wij geen oplossingen hebben voor de problemen ? Er moet enkel een visie, een wil, een overtuiging bestaan.

Ray

(Bron : GvA) 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pater Adriaan Aernouts : 1920 - 2009

 

Het bestuur van IJzerwake werd afgelopen weekend pijnlijk verrast door het onverwachte nieuws van het overlijden van pater Adriaan Aernouts. Hij overleed op 6 februari 2010 op 89-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Hij werd geboren in Wuustwezel in 1920 en studeerde in Hoogstraten, waar hij actief was in het AKVS. De laatste jaren verbleef hij in het Groot Begijnhof van Sint- Amandsberg waar hij genoot van een welverdiende rust.

Na zijn wijding in 1947 was hij als pater dominicaan op verschillende plaatsen in Vlaanderen werkzaam als parochiepriester, o.a. in Gent, Antwerpen, Putte-Kapellen en Kalmthout. Ontelbaar zijn de gelegenheden waarbij hij instond voor de eucharistieviering en de homilie. IJzerwake blijft pater Aernouts dankbaar dat hij van bij de IJzerwake van 2003, de eerste die onze vzw organiseerde, bereid was voor te gaan in de eucharistieviering. Hij zou tot 2008 hoofdcelebrant blijven en ook vorig jaar stond hij in Steenstrate mee aan het altaar. Als bezield redenaar zal hij in de harten van vele Vlamingen verder leven. We zullen hem zeker gedenken bij de 9de IJzerwake op 22 augustus.

De begrafenis vindt plaats op vrijdag 12 februari om 11 uur in de Sint-Amanduskerk, Visitatiestraat-Antwerpsesteenweg, Sint-Amandsberg (Gent)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een woord van Dank

 

 

Wij danken  CD&V, Open-VLD, SP.A, Groen! en N-VA voor de verrijking van onze samenleving. Tegen 2020 zijn de Vlamingen een minderheid in eigen land.  Mercikes, uit naam van het nageslacht.

 foto : blog Filip Dewinter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij geven niet op. Waarom zouden we ? Antwerpen is van ons ! Vlaanderen is van ons !

 

Wat het meest verbazend is aan het multiculturele drama of de invasie, is de gelatenheid waarmede een groot deel van de bevolking deze ondergaat. 

De politiek en de informatiekanalen rammelen stipt elke dag hun litanie af : de invasie is een zegen voor stad en land en de faits divers van onaangepast gedrag, zijn over enkele jaren verdampt. Wie dat tegenspreekt is een a-sociale dwarsligger.  Als hij volhardt in het aanklagen van de  ondergang van onze beschaving en levenswijze, dan wordt hij gebrandmerkt tot het zwaarst denkbare misdrijf, dat van RACISME.

Wie zijn oor te luisteren legt, stelt echter vast dat zeer vele medeburgers vervreemd geraken van hun eigen woonomgeving.  Dat zijn lang niet allemaal Vlaams Belangkiezers, de meesten hebben nauwelijks een politieke overtuiging. Zij zitten in het keurslijf dat zij uit hun jeugd hebben medegekregen. Ze zijn heel of een beetje gelovig en dan horen ze bij de christen-democraten en alnaargelang hun beroep wijken sommigen uit naar de liberalen. Wie niet kerkelijk is opgevoed, raakt makkelijk in het kielzog van de socialisten. En dan heb je nog wat groenen met neo-communistische trekken, die contradictoristisch genoeg fervente verdedigers zijn van een regime dat van hen niet moet hebben. In werkelijkheid zitten al deze traditionele partijen bij mekaar op schoot en worden hun ideologische verschillen enkel voor de galerij in stand gehouden, als misplaatste schaamlap voor een wegkwijnende democratie.

De huidige jonge en oudere generatie Vlaams-nationalisten, komt uit Vlaamse stamboekfamilies en verder uit alle andere richtingen.

Nochtans leer je vaak uit stille gesprekken, dat er bij al die traditionele kiezers vaststellingen gemaakt worden, die in niets verschillen van deze die Vlaams Belang maakt. Alleen zegt men er dan vaak bij : "Maar ik ben géén racist, hoor".  Neen, wij ook niet.

Gisteravond zat burgemeester Janssens in Terzake bij het Gelaarsde Vrouwtje. Het was een redelijk en fatsoenlijk gesprek onder gelijkgezinden, dus er moest niet venijnig gedaan worden, onderbroken of gesnauwd worden, noch kille blikken geworpen. We gaan niet in op de details, want je krijgt er op de lange duur een punthoofd van. 

Gemoedelijk en met veel wederzijds begrip werd gekeuveld over zaken  waar  Filip Dewinter boeken over vol geschreven heeft en zich de longen uit het lijf heeft over geïnterpelleeerd in de voorbije jaren. Om in de gazetten doodgezwegen te worden en op geringschattende commentaren ontvangen te worden door slapjanussen zoals Patrick Janssens.  Diens ouders zien ook met lede ogen de veranderingen aan in de Brederodestraat, zei hij als grote toegift van zijn begrip. Maar als wij de Turken niet hadden binnengehaald, orakelde hij verder onder het goedkeurend oog van het Gelaarsde Vrouwtje, dan zou de Brederodestraat nu een leegstaande straat zijn...

Waar haalt die man dergelijke wetenschap vandaan ? Wij noemen  zoiets uit de nek kletsen. Praat voor de vaak van een reclamejongen.

 

Hoeveel miljarden zijn er al vergooid gedurende tientallen jaren aan nutteloze projecten en weggeef-initiatieven voor de vreemdelingen ? Het Antwerpse OCMW is niet alleen failliet omwille van de verdwenen tientallen miljoenen in de ziekenhuizen onder het treurige beleid van Monica de Coninck.  Wat restte, werd en wordt uitgedeeld aan tafelschuimers  van wie wij nauwelijks wat weten en zij van ons ook niet.

Dat is echter allemaal geld van ons, mijnheer Janssens.  En wij krijgen  nu zin om iets te vragen over de poen van ons pensioen. Wat had er kunnen gebeuren met al die ettelijke miljarden voor de eigen bevolking, de stimulering van wonen, werken en ontspannen in deze eens zo aantrekkelijke en gezellige stad ? Waarom ontvolken onze steden en trekken de burgers er uit, waarom is er plaats in de Brederodestraat ? Zegt u het eens. 

De drogredenen van de politieke elite pakken geen verf meer.  De mensen lachen met de excuses, de ontkenningen en de leugens. Vorige week kwam het "zat pateeke" van Brussel op de televisie verkondigen dat het beschieten van agenten met een kalasjnikov een "fait divers" is.  Gisteren kwam zijn collega Patrick Janssens beweren, dat zijn stad pas een probleem zou kennen, als de migranten weigerden zich hier te vestigen ... Een Turks gemeenteraadslid verkondigde zegezeker van bij de kapper dat hij en zijn landgenoten hier nooit zouden weggaan. (behalve als zijn echte vaderland hem onder de wapens roept om op te trekken tegen Europa, we zijn het niet vergeten mijnheer Ergün Top)

Er is maar één logisch besluit uit deze dramatische toestand te trekken (en het gaat over gans Vlaanderen) : de politici die ons deze ellende aangedaan hebben, moeten weggestemd worden. Zolang zij en hun partijen de macht behouden, zal er NIETS veranderen en worden onze steden en ons Vlaanderen ons ontnomen.

Wij geven niet op. Waarom zouden we ?  Antwerpen is van ons. Vlaanderen is van ons !

Ray

PST : Bij het einde van het interview met Janssens, dachten wij nog even dat het Gelaarsde Vrouwtje zou rechtstaan en de burgelmeester ontroerd een kus op de wangen zou drukken. Het gebeurde niet, maar zij was alleszins aangedaan.


08-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJs smelt in zee

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Componist en Dirigent Ernest van der Eyken overleden

 

 

Zaterdag 6 februari 2010 is Ernest van der Eyken op 96-jarige leeftijd overleden.

Hij kreeg zijn eerste muzieklessen op vijfjarige leeftijd in St.-Truiden. Hoewel hij door familiale omstandigheden ook een tijd ging studeren aan de muziekacademie van Tienen waar Henry Sarly hem onderwees in notenleer, werd het KVCA zijn voornaamste leerschool. Hij werd er al in 1920 ingeschreven.

Onder zijn leraars treffen wij namen aan die tot het kruim van het toenmalige Vlaamse muziekleven behoren : Karel Candael en Jan Broeckx voor notenleer, Edward Verheyden en Emiel-Constant Verrees voor harmonie, Lodewijk De Vocht voor orkestratie en Albert Van de Vyver voor kamermuziek.

Hij behaalde verscheidene eerste prijzen waaronder altviool in de klas van Napoleon Distelmans (1931). Daarna werd hij privéleerling contrapunt en fuga bij August De Boeck, en studeerde hij vormleer en orkestratie bij Paul Gilson.

Van der Eyken werd algauw een vaste waarde als altist in verschillende Antwerpse kamermuziekverenigingen en orkesten. Hij speelde o.a. in het orkest van de Dierentuinconcerten o.l.v. Flor Alpaerts, het orkest van de Maatschappij der Nieuwe Concerten en dat van het Conservatorium o.l.v. Lodewijk De Vocht, het orkest van de KVO o.l.v. Julius Schrey en Hendrik Diels en De Philharmonie van Antwerpen.

Op aanraden van Hendrik Diels trok hij tijdens WO II naar Salzburg om o.l.v. Clemens Krauss (directie) en Joseph Marx (vormleer) verder te studeren. Hij ontmoette er ook Jef Van Durme met wie hij bevriend bleef.

Ernest Van der Eyken was actief als leraar viool en kamermuziek aan de muziekacademie van Ekeren (1952-1970), en in die periode was hij ook vier jaar leraar kamermuziek en orkestspel aan de muziekschool van Borgerhout. Hij was realisator bij de BRT, raadslid van CeBeDeM, en was verbonden aan SABAM tot zijn pensionering in 1990 : eerst als lid van de raad van bestuur, vanaf 1974 als gedelegeerd bestuurder.

Hij was lid (1977) en voorzitter (1987) van de Koninklijke Academie van België. Daarnaast dirigeerde hij het door hem gestichte Philharmonisch Kamerorkest van Antwerpen en was hij tweede dirigent van het orkest van de KVO (1942-1944). Hij was ook gastdirigent van De Philharmonie van Antwerpen en van het orkest van de BRT. Ten slotte stichtte en leidde hij van 1963 tot 1976 het Jeugd en Muziekorkest van Antwerpen waarvan hij eredirigent is.

Na de Tweede Wereldoorlog was hij een van de vele kunstenaars die door de repressie getroffen werd, omdat hij zijn vak had uitgeoefend onder de Duitse bezetter.

Ray

Bron : Cebedem

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een merkwaardig opiniestuk van Oscar van den Bogaard in de Standaard

 

Vorige week zat ik in de Thalys van Parijs naar Brussel. Een jonge Marokkaan, zestien, zeventien jaar oud, werd door twee conducteurs gedwongen op de lege plaats naast mij te zitten. Hij had geen ticket en geen paspoort. De politie zou hem in Brussel opwachten. De conducteurs bleven in het gangpad naast hem staan. De jongen jammerde dat hij geen geld had en een familielid in een Brussels hospitaal moest opzoeken. Ze lieten zich niet vermurwen.

Ik vroeg de jongen of hij niet in mijn oor wilde schreeuwen, maar hij ging gewoon door. Toen vroeg ik de conducteurs of ze hem niet ergens anders in de trein konden vasthouden, omdat ik rustig een boek wilde lezen. Maar ze antwoordden dat er geen andere plaats was. De jongen smeekte om de politie niet in te schakelen. Zijn moeder lag in Brussel op sterven. Misschien was ze al dood. Ik ergerde me aan dat geweeklaag. Geen kaartje kopen maar wel een heel treinstel terroriseren. De andere passagiers waren misschien wijzer dan ik. Ze keken uit het raampje en probeerden te doen alsof er niets aan de hand was.

Een andere Marokkaan, hoogstens een paar jaar ouder, een bourgeoisversie in Burberry, begon zich ermee te bemoeien en schold de jongen uit in het Arabisch. Tegen mij zei hij excuserend in het Frans: Marokkanen moeten zich hier eindelijk eens leren gedragen.

De jongen naast mij zette een iPod op met luide rapmuziek. Het geklaag van outcasts. Zangers in trainingspakken met gouden kettingen om die de maatschappij de schuld geven. De typische antimuziek van 'wij horen er niet bij' en 'in onze getto gaat het zo slecht' en 'alle vrouwen zijn hoeren' en 'criminaliteit is stoer'. Ik zag dat de jongen in zijn element was. Hij kreeg aandacht en werd bevestigd in zijn idee dat de wereld hem niet accepteert. Hij begon te lachen en genoot ervan. De conducteurs vroegen of die muziek zachter kon. Hij riep dat ze hem eindelijk met rust moesten laten.

Een vrouw schuin achter mij stak een hand op naar de conducteurs. Ik kon niet verstaan waar ze het over hadden. Toen draaide een van de conducteurs zich naar de jongen om en zei dat het allemaal in orde was. Zijn ticket was betaald. Hij stond op en gaf de vrouw een kus op haar beide wangen. Hij danste in het gangpad met zijn handen opgericht naar de hemel. Hij riep dingen die ik niet begreep. Misschien dankte hij Allah. De weldoenster las onverstoorbaar verder in haar Paris Match. Ik wist niet wat ik ervan moest denken. Houdt die vrouw niet zijn wangedrag in stand? Zijn ergerlijke onwil om te integreren? Of is het naastenliefde? Het is toch niet goed dat hij systematisch leert dat hij overal mee wegkomt?

Op het perron in Brussel werd de jongen door leeftijdgenoten opgewacht. Ze staken een vinger op naar de conducteurs en liepen lachend de roltrappen af. Waarom zouden ze zich van regels wat aantrekken? Waarschijnlijk hebben ze zich doodgelachen toen ze woensdag in het centrum van Brussel politieagenten zagen demonstreren tegen het cellentekort en de onmacht van justitie. Weerstand van bordkarton.

Moeten we medelijden hebben met jonge criminelen, ons zelf verwijten dat we ze geen kans hebben gegeven, moeten we hen zien als slachtoffers van ons eigen falen? Moeten we alleen mildheid aan de dag leggen als we in hun getto's een blik werpen, hebben we niet genoeg gedaan om ze bij ons te betrekken? Ik heb, de jaren dat ik in Schaarbeek woonde, mijn best gedaan om mij te integreren. Ik was naïef begonnen aan een cursus Arabisch om de buren te kunnen begroeten en te informeren naar hun welbevinden, maar die waren helemaal niet in ons geïnteresseerd. Ik weet het, niet ongeduldig zijn, integratie kost tijd, daar zijn generaties voor nodig. Maar vooral nodig zijn sterke vaders, die eenduidig zeggen wat de regels zijn en toezien dat die nageleefd worden. Kunnen we die rol wel spelen?

Onze ouders en grootouders die de oorlog hebben meegemaakt beweren dat we nooit hebben hoeven te vechten voor onze vrijheid. Inderdaad, we zijn goed in het uitleven van vrijheid en in alle leuke dingen die je daarmee kunt doen. Zo zijn ook onze kinderen opgevoed. Door ouders die niet geleerd hebben om hard op te treden. Nultolerantie is voor ons het moeilijkste wat er is. Grenzen stellen, ingrijpen en roepen: nu is het genoeg.

Oscar van den Boogaard is schrijver. Zijn column verschijnt elke vrijdag.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil u eens een ander geluid horen in Borgerhout ?

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is gelukt : We zijn bijna in de minderheid in de stad van allah !

 

 

 

In de stad Antwerpen is ruim de helft van de kinderen tot negen jaar van allochtone origine. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de stedelijke Studiedienst Stadsobservatie.

De studiedienst hanteert een methode waarin ook de etnische achtergrond van Antwerpenaars van allochtone origine die in België zijn geboren en de Belgische nationaliteit dragen, zichtbaar is. Uit de meest recente cijfers blijkt dat 36,1% van alle Antwerpenaars van allochtone origine is.

Leeftijd

Binnen die groep is het aandeel van mensen met een oorsprong in Noord-Afrika het grootst (10,4%), gevolgd door West-Europa en West-Azië (elk 5,4%) en Oost- Europa (5%).

Dat Antwerpen steeds meer verkleurt, blijkt ook uit de evolutie per leeftijd. Van de Antwerpse twintigers is 46% van allochtone origine, van de tieners 48% en van de kinderen tot negen jaar liefst 56%.

Huwelijken

Schepen Monica De Coninck schat dat tegen 2020 twee van de drie Antwerpse jongeren van allochtone origine zijn. VB-raadslid Wim Van Osselaer reageert: “Antwerpen moet krachtige signalen geven aan de federale overheid om een einde te maken aan de ongebreidelde immigratie. Eerste prioriteit: de migratiehuwelijken aanpakken. Als er nu geen werk wordt gemaakt van een immigratiestop, kunnen we binnenkort minderheidsbeleidsplannen gaan opmaken voor de autochtone Vlamingen”.

Gazet van Antwerpen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Palin lanceert zich opnieuw

 

Een van de belangrijkste buitenlandse politieke gebeurtenissen van het voorbije weekend was ongetwijfeld de bijeenkomst in Nashville (Tennessee) van de Tea Party groep. Deze beweging heeft zich handig genoemd naar het verzet in Boston tegen de Britse koloniale overheersing, dat finaal geleid heeft tot de Amerikaanse  Onafhankelijkheid.  In de marge van de Republikeinse Partij is een conservatieve burgerbewegingbeweging ontstaan die buiten de partijstructuren om (althans de officiële) een burgerverzet groepeert tegen president Hoessein Obama.

De meeste aandacht ging naar de toespraak van de gewezen gouverneur van Alaska en kandidaat vice-president voor de Republikeinse Partij, Sarah Palin. Dat zij ambities koestert om in 2012 de handschoen op te nemen tegen Obama is voor velen duidelijk. Na de reacties op haar toespraak, nemen de geruchten enkel toe, zeker met in het achterhoofd de recente overwinning van de Republikeinen voor de gouverneurszetel in het traditioneel Democratische Massachusets.

Een zaak is duidelijk : Sarah Palin heeft zich nu reeds opgeworpen als dé vrouw die zonder schroom Obama durft aanpakken op de manier die de mening van vele Amerikanen weerspiegelt.  Zij zegt wat het volk denkt. In hoeveel Westerse landen zien wij politici opstaan, mannen en vrouwen uit het volk, die het durven opnemen voor de burgers en niet voor de zelfverklaarde dubieuze belangen die enkel het behoud van de eigen macht nastreven ?

Palin heeft veel mee om de ontgoochelde en veronruste Amerikanen vertrouwen in te boezemen. Zij spreekt en gedraagt zich als een doorsnee vrouw met een radde tong, een diepe overtuiging, ze gedraagt zich soms ietwat onhandig en aarzelend,  maar dat compenseert ze onmiddellijk door er een keiharde waarheid tegen aan te gooien. Zij bezit niet  het acteertalent van Hoessein Obama, dat weet ze, maar ze lacht er hem fijntjes mee uit : schalks, vrouwelijk, hoffelijk en doeltreffend. 

Uit de speech van meer dan 1 uur : Amerika is klaar voor een nieuwe revolutie, u maakt er deel van uit.  Wij zijn een land in oorlog en we hebben een opperbevelhebber nodig en geen doctor in de rechten. Waarom duwt de president alles wat fout loopt elke keer in de schoenen van zijn voorganger ? Wie bouwt een enorme geldverslindende administratie uit om onze vrijheden te controleren en te beknotten ? Buitenlands beleid wordt niet gevoerd op basis van vriendelijke persoonlijkheidspolitiek". Enz. 

Het zal niet evident zijn om deze behendige, ambitieuze dame van de Republikeinse nominatie af te houden.  Haar vroege start, buiten de klassieke partijpaden, geeft haar ongetwijfeld een voorsprong. Maar maakt haar ook kwetsbaar voor de gebruikelijke spionage- en afbraakacties die in Amerika deel uitmaken van het politieke spel.

De 0000 zond zondagavond een reportage uit van Greet de Keyser over het slechte weer aan zowel de Oost- als de Westkust van de VS.

RAY

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agressie op Tram & Bus

 

 

In de eerste zes maanden van 2009 deden zich 1300 gevallen van agressie op bussen en trams van De Lijn voor. Over het gans jaar 2008 waren het er slechts 1600. We stevenen vermoedelijk af op een bijna-verdubbeling.   

Vooral in Limburg en West-Vlaanderen nam het aantal incidenten toe. Twee provincies die fel nahinkten maar die hun schade inlopen. Proficiat ! We gaan toch niet altijd aan het staartje bengelen in Hasselt en Brugge, niet ! 

De verbale agressie tegen chauffeurs en passagiers is de onbetwiste nummer één bij het schandgedrag. De fysieke agressie neemt een eervolle tweede plaats in.

De Lijn houdt zorgvuldig de statistieken bij, zij het met enige vertraging. Het blijft tenslotte een maatschappij van openbaar vervoer.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het eerste wapenfeit van Napoleon de Gucht in Europa

 

 

Napoleon de Guchts eerste wapenfeit als EU-commissaris

"Controleurs naar landen sturen om statistieken te controleren"

Liberalen aan de macht, zijn vaak erger dan socialisten : "Papieren, bitte !"

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : de geroofde meubelen

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!