Angeltjes
20-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PVV van Geert Wilders klaar voor de verkiezingen !

 

 

Een politicus voor het volk

 

De Partij voor de Vrijheid is verheugd over de val van het kabinet. PVV-leider Geert Wilders: "Lang gehoopt, toch gekomen. De vlag kan uit. Dit slechtste kabinet ooit verdiende het niet nog één dag langer te regeren."

"Dit kabinet excelleerde vooral in het breken van records op gebied van de massaimmigratie. Het schaadde de economie, verhoogde de belastingen, steunde de islam en rolde vechtend over straat."

"Nederland verlangt naar een nieuw kabinet dat de problemen aanpakt zoals de criminaliteit, de economische crisis en de massa-immigratie. Eindelijk mag de kiezer zich uitspreken. De Partij voor de Vrijheid is er klaar voor."



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balkenende IV ligt er

 

 Lang gehoopt, toch gekomen. De vlag kan uit. Dit slechtste kabinet ooit verdiende het niet nog een dag langer te regeren  
PVV-leider Geert Wilders
.
Toedeloe !
.
DEN HAAG - Na bijna zestien uur vergaderen heeft het kabinet de handdoek in de ring gegooid. Ondanks een ultieme poging van premier Balkenende de kabinetsruzie over een langer verblijf in Uruzgan op te lossen, is het vierde kabinet Balkenende zaterdagochtend gevallen.
De Partij van de Arbeid is uit het kabinet gestapt. De partij kan niet leven met het standpunt van coalitiepartner CDA om alle opties rond de missie in Afghanistan bespreekbaar te houden. Het CDA wilde verder in de provincie Uruzgan, de PvdA wilde per se vrijdag besluiten dat die optie van tafel zou gaan. De PvdA wilde dat het kabinet het definitieve nee zou overbrengen aan de NAVO.
De al maanden aanwezige onenigheid tussen CDA en PvdA over Uruzgan escaleerde deze week toen vicepremier en PvdA-leider Wouter Bos meldde dat de PvdA-ministers definitief een streep door Uruzgan wilden halen.
Vertrouwen niet herstelbaar
Dat was tegen het zere been van het CDA dat de optie nog serieus wilde onderzoeken, zoals eerder in het kabinet was afgesproken. Volgens de premier was daarmee het politieke vertrouwen niet meer te herstellen en een poging het eens te worden over het NAVO-verzoek bij voobaat mislukt.
,,Een vruchtbaar pad waarlangs dit kabinet verder zou kunnen gaan ontbreekt,'' aldus Balkenende. De uitspraken van de PvdA hebben een ,,politieke hypotheek'' gelegd op het collegiale overleg, aldus de premier. Ze zijn ook een zorgvuldig overleg in de weg gaan staan in de richting van de mannen en vrouwen in Afghanistan en richting de NAVO-partners.
Ontslag aanbieden
Komende maandag zou het kabinet precies drie jaar in functie zijn. Premier Balkenende is er voor een vierde keer niet in geslaagd de regeerperiode vol te maken. De premier zal later vandaag het ontslag van de PvdA-ministers en staatssecretarissen aanbieden aan koningin Beatrix.
De portefeuilles en het ambt van de bewindslieden van CDA- en van ChristenUnie-huize zal hij ter beschikking stellen. Dat zei Balkenende in een eerste verklaring na de val van zijn kabinet.
Als premier Jan Peter Balkenende bij koningin Beatrix het ontslag van zijn kabinet heeft aangeboden, worden uiterlijk 83 dagen nadat de koningin het ontbindingsbesluit heeft ondertekend, nieuwe verkiezingen gehouden.
Bron : ANP


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meerderheid Amerikanen is Obama beu
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Het staat ergens weggemoffeld op pagina 21 in een mini-stukje overgenomen van CNN dat 52% van de Amerikanen niet wil dat de huidige messias-president een tweede ambtstermijn in het Witte Huis zou aanvangen. Amper 49% van de bevolking blijft er nog over om te zeggen, dat hij het goed doet als president.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht nieuws voor de varkens : geen halalvlees bij belgische Quick

 

In Frankrijk wordt bij wijze van proefproject halal vlees ingevoerd in een aantal Quick-restaurants. In ons land is dat vooralsnog niet aan de orde.

  

"De test die momenteel bij onze zuiderburen loopt is uitgevoerd door Quick Frankrijk en heeft geen betrekking op de Belgische en Luxemburgse markt. Het experiment met de invoering van gecertificeerd halal vlees wordt beperkt tot 8 van de 362 vestigingen van de restaurantketen in Frankrijk", zegt Rudy Hulsman, Algemeen Directeur Quick Belux.

"Na afloop van deze test en op basis van de analyse van de resultaten zal Quick Frankrijk beslissen om dit aanbod al dan niet te weerhouden in sommige restaurants in Frankrijk."

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cassatie bevestigt uitverkoopstrategie CD&V

 

 

"De Franse machtsgreep en de gouden zaak die BNP Paribas dankzij Didier Reynders met de nachtelijke en weinig transparante uitverkoop van Fortis deed, wordt bevestigd door het Hof van Cassatie", zegt Gerolf Annemans (VB), "het ultieme sluitstuk van het regime, dat ondermeer tegen het Vlaams Belang reeds bewees dat het niet vies is van een stevig scheutje politieke rechtspraak als het er op aan komt."

"Begrippen als algemeen belang en motiveringsplicht zijn zaken die bevreemden en veel speelruimte geven aan wie ze wil gebruiken. Het beruchte Arrest van het hof van Beroep was integendeel buitengewoon goed gemotiveerd."

"De zaak gaat nu naar Luik, de machtsbasis van Reynders. Het eindresultaat laat zich raden. De politieke strategie van de Belgische door de CD&V geleide regering om ons land verder uit te bouwen tot een Franse kolonie zal er verder worden bevestigd."

 Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag door Ludo

 

 

Jean-Luc Dehaene, Guy Guynokkio, Lowie Michel en Willy Claes... zijn de "Lernout en Hauspies" van de de Belgische staat !

Ludo


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtbal : adoptieneger vermoordt grootmoeder omdat ze het woord neger gebruikte.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Vorige week vrijdag 12 februari werd in de wijk Luchtbal (Antwerpen) een dame van 82 jaar vermoord. Dat bericht werd pas dinsdag publiek gemaakt door het gerecht en/of de politie.

Luchtbal is een gebied aan de Noordkant van de stad dat hoofdzakelijk bestaat uit torengebouwen met sociale flats en kluitjes eensgezinswoningen. Deze wijk is steeds een rode burcht geweest, waar de legendarische Frans Detiège twee flats naast mekaar bewoonde met zijn gezin temidden van zijn kiezers. Steeds was er een actieve christelijke minderheid, die zich groepeerde rond de kerk en het parochiecentrum en ook enkele actieve politici voortbracht, zoals Frans Tijsmans, later opgevolgd door zijn echtgenote Lisette.

Langzamerhand is zowel de sociale als de politieke samenstelling van de wijk veranderd.  Vele Antwerpenaars trokken weg en allochtonen deden hun intrede : veel Marokkanen en negers. Het zijn vooral de jongeren die gebruikmaken van de aanwezige sportaccomodaties, zij het dat iedere gemeenschap zijn eigen clubs heeft en dat er nauwelijks sprake is van vermenging.  De allochtonen kiezen zelf voor deze levenswijze en hebben lak aan de vrolijke kleuren van de diversiteit.

Toen vorige vrijdag de vermoorde vrouw ontdekt was (hoe weten wij niet) ging dit gerucht als een lopend vuurtje doorheen de ganse wijk. Met de tam-tam als het ware. Er verblijven ook nog menige authentieke Antwerpenaars op Luchtbal, van wie velen de vermoorde vrouw en haar familie kenden.  De geruchten zwollen aan maar niemand wist precies wat er aan de hand was en politie en gerecht hielden de lippen stijf opeen.  Zonder zich iets aan te trekken van de nefaste psychologische weerslag dat die geheimdoenerij veroorzaakte in de Antwerpse gemeenschap. Terecht bestonden er gevoelens van angst, omdat de "blokken" beschikken over meerdere ingangen en het niet moeilijk is voor vreemden om in de gangen door te dringen als men dat per se wil.

Ook de media ware ofwel niet ingelicht, ofwel gaven ze gevolg aan de instructies van het parket, niets over de zaak te publiceren. Kortzichtige en wereldvreemde reactie : Luchtbal is als een stedelijk dorp en de feiten lekken langs honderden wegen uit.

Vlaams Belang werd ingelicht door verschillende bronnen uit de wijk en gaf maandag 15 februari een persmededeling uit, waarin gewezen werd op het luidruchtige bekendmaken van het neersteken van een Turks meisje en het stilzwijgen over de moord op de oude Antwerose dame.

Dinsdag werd schoorvoetend melding gemaakt van de Luchtbalaanslag en kort nadien werd gezegd dat de vermoedelijke dader opgepakt was en dat het om "een aangenomen schoonzoon" bleek te gaan, even later gecorrigeerd in een kleinzoon.  Tenslotte bleek die kleinzoon een adoptiekind van nu 18 jaar te zijn uit Haïti. Hij heeft de grootmoeder neergeslagen met een hamer en haar vervolgens gewurgd met een touw.

De wijk is opgelucht dat de misdadiger opgepakt is maar noch de buren, de vrienden of de pastoor van de parochie wordt iets verteld over het verdere verloop. Bijvoorbeeld wanneer het lichaam zal vrijgegeven worden om de begrafenis te regelen.

Gedurende dagen hebben de inwoners van de wijk Luchtbal in angst en onzekerheid doorgebracht.  Zij hebben alles uit de krant moeten vernemen, toen die uiteindelijk enig nieuws kon of mocht uitbrengen.

De moordenaar verklaart dat hij razend was op zijn grootmoeder, omdat die veertien dagen geleden het woord ’neger’ gebruikte, als ze het over een kleurling had. Hij zou door het lint zijn gegaan omdat hij in de lagere en de middelbare school slachtoffer was van verregaande racistische pesterijen. Het heeft wel veertien dagen geduurd vooraleer hij door het lint ging. Maar zijn twee advocaten (2) weten nu al te vertellen, dat hij zeer veel spijt heeft.

Onaanvaardbaar, dom en arrogant is het optreden van politie en gerecht in deze affaire.  Gewoonweg omdat ze met de handen in het haar zaten dat het hier om een zoveelste wandaad ging, begaan door een vreemdeling, hullen zij zich in een onvergeeflijk stilzwijgen. Zonder de minste rekening te houden met de gevoelend van de wijk. Kan het dommer, arroganter en wereldvreemder ?

Ray

PS : Wat is er in onze Nederlandse taal mis met het woord "neger" ? Een neger is nu eenmaal een neger. Het staat in het woordenboek : "iemand van een zwart, van oorsprong Afrikaans ras".  Wij moeten onze taal niet laten aanranden door idioten die hun eigen cultuur opofferen voor tromgeroffel uit de brousse of de woestijn.  Stem Vlaams Belang !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat Peter Velle het eens vertellen

 

Veroordeelde terrorist is eigenaar van Antwerpse boekhandel

"GIA bedreigt België". Deze boodschap sierde in juni 1999 de Belgische krantenkoppen. "België moet leden van GIA (Groupe Islamique Armé) vrijlaten. Anders dreigt een bloedbad." Dit liet de Algerijnse terreurgroep weten in een Egyptische krant. Voorheen was Parijs al het toneel geweest van enkele bloedige aanslagen van de Algerijnse terroristen. Onder andere de Parijse metro was het doelwit. Vanuit Algerije werd de 'heilige oorlog' tegen de ongelovigen nu verder uitgebreid naar het Europese vasteland om Frankrijk en haar bondgenoten te straffen. 

Een grote anti-terreur operatie van de Belgische rijkswacht in maart 1998 zou de aanleiding worden voor deze terreurdreiging. Verschillende GIA militanten, waaronder Farid Melouk en Ibrahim Azaouaj, werden in Brussel met groot machtsvertoon gearresteerd door de speciale eenheden. Ze zouden plannen smeden om aanslagen te plegen in België. Er werden wapens, explosieven, ontstekingsmechanismen en valse documenten in beslag genomen. Italiaanse veiligheidsdiensten hadden bij islamitische militanten adressen gevonden in Algerije, GB en België. Een geslaagde samenwerking tussen de verschillende Europese inlichtingendiensten dus. 

                                

Eind maart 1999 startte het proces tegen de vermeende leden van de Algerijnse terreurbeweging GIA. Farid Melouk staat onder andere terecht wegens poging tot moord op een rijkswachter. Tegen Ibrahim Azaouaj en de anderen luiden aanklachten voor verboden wapenbezit, bendevorming en valsheid in geschrifte. Uiteindelijk kwam Ibrahim Azaouaj er heel goedkoop vanaf. Na hoger beroep werd hij veroordeeld tot slechts een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 jaar. Een blunder van jewelste van Belgische justitie blijkt nu anno 2010. De heer Azaouaj is momenteel immers de spilfiguur binnen een Antwerps-Brussels netwerk van moslimextremisten dat het monopolie bezit over een wijdvertakte handel in agressief jihad-propagandamateriaal. Jihadi boeken, cd's en dvd's die oproepen tot haat en geweld tegen de ongelovigen, kan je momenteel aankopen in zijn islamitische boekhandel 'Iqra' in de Antwerpse Abdijstraat. De boekenshop staat al geruime tijd bij onze veiligheidsdiensten bekend als één van dé belangrijkste ontmoetingsplaatsen voor moslimextremisten in het Antwerpse. Ook in Brussel, waar Azaouaj zijn 'officieel' adres heeft, is zo'n Iqra boekhandel gevestigd. De shops staan officieel geregistreerd als bvba AZ waarvan Ibrahim Azaouaj zaakvoerder is. Vooral de extremistische organisatie 'De Middenweg' (alias 'Jongeren Voor Islam') wordt bevoorraad met het jihad-propagandamateriaal van Iqra. Azaouaj zou ook samenwerken met de beruchte islamitische boekhandel 'Al-Nur' in het Deense Kopenhagen. Deze shop is dan weer in handen van een netwerk rond de veroordeelde GIA terrorist Said Mansour. Deze man van Marokkaanse afkomst wordt zowel in verschillende Deense als Belgische terreuronderzoeken vernoemd. Er gaan ook geruchten rond in de Antwerpse moslimgemeenschap dat Ibrahim Azaouaj een rol zou hebben gespeeld bij de rekrutering van de Belgische zelfmoordterroriste Muriël Degauque. Deze bekeerde moslima was de eerste westerse kamikaze die zich op 9 november 2005 de lucht inblies in Irak.

         

'People Against Islam' stelt zich de vraag waarom Belgische justitie gevaarlijke terroristen als Ibrahim Azaouaj hun gang laten gaan. We eisen dan ook een grondig onderzoek naar deze man en zijn ongure praktijken. België lijkt wel een speeltuin voor het islamitisch extremisme en terrorisme! 

People Against Islam
Voorzitter Peter Velle
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt u het maar

 

Foto Massimiliano Puccini

(Gisteren zag u vanuit de lucht  de kuststrook met keurig gerangeerde ligzetels in Viareggio en vlak daarvoor bootjes. Vandaag is het wellicht makkelijker)
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politie patrouilleert in Anderlecht

 

 

 

.


19-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een première op Angeltjes : onze eerste Zuid-Afrikaanse mop

 

 

 

 

 

Grappie: 'n Man sit in die ekonomiese klas tydens 'n lange vlug. Sy vrou hoor die lugwaardin in die besigheidsklas terwyl sy 'n wyntrollie aanstoot: "Sou u belangstel in 'n glas wyn. Ons het chardonnay of burgundy". 'n Minuut later kom sy deur die gordyn na ekonomiese klas met dieselfde trollie en sê vir ons: Sou u belangstel in 'n glas wyn, ons het wit en rooi".
.
.
Op feesboek weggeplukt bij Robbert V.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodsbedreigingen aan Dewinter voor de rechtbank
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Het openbaar ministerie heeft een jaar cel en 550 euro boete gevorderd voor Samir B. (23) uit Wielsbeke, omdat hij een raplied schreef waarin hij Filip Dewinter van het Vlaams Belang met de dood bedreigde. Hij had ook een videoclip gemaakt en op de internetsite YouTube geplaatst. De zaak is vandaag behandeld voor de correctionele rechtbank van Antwerpen, maar de beklaagde liet verstek gaan.

Dewinter ontdekte het filmpje en diende op 21 november 2008 klacht in wegens doodsbedreiging. De tekst was zeer expliciet: "Filip Dewinter, kankerracist met een grote mond, je zal sterven door middel van een dodelijke schotwond. Heb je niet geleerd met Theo Van Gogh en Pim Fortuyn? Dit is Cicatris en Cyko, we zien dit niet als een grap."


Onderzoek wees uit dat "Cicatris" Samir B. was en "Cyko" Kevin V. (27) uit Peer. Ze hadden het liedje een tweetal jaar voordien geschreven als reactie op het antimoskeelied van het Vlaams Belang. Kevin V. kreeg in december al een werkstraf van 80 uur. Het aandeel van Samir B. werd toen afgesplitst, omdat hij niet correct gedagvaard werd. Filip Dewinter, die aanwezig was op de zitting, vroeg een morele schadevergoeding van 800 euro. Het vonnis volgt op 19 maart.

@ Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeten kernwapens uit Europa verdwijnen ? POLL

 

 

 

Vier belgische staatsministers lanceren een oproep om alle kernwapens uit Europa te verwijderen. De Koude Oorlog is voorbij, zeggen de heren Jean-Luc Dehaene, Guy Guynokkio, Lowie Michel en Willy Claes.

Kleine Brogel zou aldus niet langer om de zoveel tijd aangevallen worden door linkse extremisten aangevoerd door de stalkende dokter Patrick van Krunkelsven.

348 Belgische gemeentebesturen hebben zich reeds geschaard achter de oproep van de burgemeester van Hiroshima voor een kernwapenvrije wereld ten laatste tegen 2020. Pax Christi en Vredeseilanden, evenals andere linkse organisaties zijn best tevreden met deze actie van de bende van Vier

En wat vinden de mensen die nooit wat gevraagd wordt, die de boel hier aan de gang houden en die hun ganse leven afgedragen hebben voor een staat die hen minacht, over dit voorstel ?

Laat u zich nog eens gaan bij onze poll. In de linkerkolom bovenaan.

Lijst van de nog in levende zijnde ministers van staat


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe gaat het met de NMZS ? *

 

 

 

Voor zover de vele ministers en ex-ministers van de talrijke regeringen van dit land een geweten hebben, zijn er nu een aantal die zich onbehaaglijk voelen door de 18 doden en de vele zwaar- en lichtgewonden bij de treinramp.

Wij kennen onze politieke pappenheimers, we volgen ze met veel aandacht en verwondering sedert vele tientallen jaren. Toen we ze daar samen met de keuning op de plaats van het drama met stijve benen zagen rondstappen, moet bij hen het mechanisme van de zelfverdediging op gang geschoten zijn. Doofpotten, commissies, doolwegen, afwentelsystemen, doorgeefluiken, dat flitste door ze heen toen ze de omvang van de ravage in ogenschouw namen. Arrogante one-liners of conférencier-peptalk zouden ditmaal niet volstaan.

Inge Vervotte, de politiek verantwoordelijke voor de NMZS, loopt er dezer dagen bij als een levende mummie maar zij denkt er niet aan een daad van eer te stellen en ontslag te nemen.  Het onkreukbare meisje dat bij de verkiezingen in 2007 sympathie opwekte door haar gedreven idealisme, is herleid tot een paniekerig heksje dat enkel omwille van haar syndicale loyauteit overeind blijft.

Voor de rest is het in de politieke wereld "sauve qui peut, ieder voor zich, vergiffenis voor ons allen, maar vooral voor mij." Ik word misselijk als ik het zootje bij mekaar zie staan gedurende hun 1 minuut stilte.  Ze hebben met zijn allen jarenlang de veiligheid aan hun laarzen gelapt, niettegenstaande de veroordeling en de verplichtingen die aan de NMZS opgelegd waren. En dat geldt voor de ministers, de leiding van de ijzeren weg én de vakbonden. (Wat die omhooggevallen syndcale pauper met een Burberrysjaal om zijn dikke nek uitkraamde, was misplaatst. Men herdenkt àlle doden en "die van ons" niet een beetje meer dan de anderen, boer Sjarel)   

Naast de politieke verantwoordelijken zijn er de politieke leiders van de NMZS. Iedereen bij de trein heeft een kleur, een partijkaart en is aan zijn job geraakt dankzij zijn partij.  U kon het zelfs in de Standaard lezen : het triumviraat van de ijzeren weg bestaat uit Jannie Haeck, de gewezen kabinetschef van Vande Lanotte, een SP-er, Marc de Scheemaecker is een liberaal en Luc Lallemand hangt vast bij de Parti Socialiste.

Deze partijvrienden hebben niet veel te vrezen in deze affaire.  Zij zijn de best geïnformeerden, beschikken over alle kennis en dat maakt hen onmisbaar en sterk. En zij lossen wat hen goed uitkomt.

Voor hun aantreden,  was er die andere  afschuwelijke man, Karel Vinck. Ooit veroordeeld in Italië voor zijn aandeel in de dodelijke afloop voor de slachtoffers van het bedrijf Eternit. Het was ontluisterend Vinck bezig te horen tijdens de tv-journaals : de man blijkt gewoonweg van niets op de hoogte te zijn in verband met het automatisch remsysteem.  Het meest ontluisterende deel van zijn interview was de bemerking tegen de journalist dat het helemaal niet gepast is in deze omstandigheden vragen te stellen over de verantwoordelijkheid ...  Zie hieronder de verklaring voor NMZS.

Savat

* NMZS : Nationale Maatschappij Zimbabwaanse Spoorwegen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen telt 52 regeringscommissarissen

 

 

 

Begin december van vorig jaar stelde Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn aan alle Vlaamse ministers een reeks schriftelijke vragen omtrent het aantal regeringscommissarissen, hun selectieprocedures, verloning, of ze cumuleren met andere functies, enz.

Een rapport van het Rekenhof maakte enkele weken geleden bekend dat het compleet onduidelijk is hoeveel commissarissen en andere afgevaardigden er bij de Vlaamse overheid werken.

Het Rekenhof stelt : “Bij gebrek aan een generieke regelgeving kan niet zonder meer worden gesteld dat elke cumulatie onwettelijk is” en “op het vlak van bestuur, integriteit, gevaar van partijdigheid of schijn van partijdigheid kunnen er vragen rijzen”. Dit is dus het Rekenhof die dat zegt.

Nog enkele merkwaardige vaststellingen :

In totaal blijken er nu 52 regeringscommissarissen en afgevaardigden actief te zijn. Om in aanmerking te komen moeten ze "inhoudelijk deskundig" zijn en het "vertrouwen genieten van de minister". De minister duidt dus zelf iemand aan. Het Rekenhof heeft dus gelijk als het stelt dat er een "gevaar van partijdigheid" is.  Wij kunnen dat gewoonweg bevestigen : van elke regeringscommissaris bij de grote instellingen, is geweten tot welke politieke familie hij/zij behoort en meestal zijn het er meerderen per instelling.

Ook opmerkelijk is dat de meeste regeringscommissarissen in hoofdberoep kabinetsmedewerker zijn, parlementair medewerker of ambtenaar.  Bovendien kan in vele gevallen de functie van regeringscommissaris in vraag gesteld worden en is dit niet meer dan een schijnfunctie gezien de raden van bestuur samengesteld zijn volgens het cultuurpact.  De politieke partijen plaatsen hun mannetjes en vrouwtjes en de voorzitters van de raad van bestuur behoren tot de regeringspartijen. De meeste commissarissen volstaan met het doorsturen van de verslagen van de zittingen en/of beslissingen van de raad van bestuur naar "hun" minister.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindje-planeet ontdekt buiten ons zonnestelsel

 

Britse wetenschappers hebben de jongste planeet ooit ontdekt. Hij is pas 35 miljoen jaar oud, aldus de universiteit van het Engelse Hertfordshire vandaag.

De tot nu toe meest bekend jongste planeet was 105 miljoen jaar oud. Het nieuwe model werd zeer origineel BD+20 1790b genoemd. Hij bevindt zich op een afstand van 83 lichtjaren van de aarde en is vijf keer groter dan Jupiter. Hoe oud is de Aarde ? Raadpleegt u even uw koran of een mohammedaanse geleerde. En laat het ons weten.

Er zijn geen foto's van planeten buiten ons zonnestelsel. Laat u niet beetnemen door de klassieke media die om het even wat van internet plukken om indruk te maken.

Onze fotograaf wist binnen te glippen in een van de vergaderruimtes van de universiteit van Hertfordshire en nam deze foto van de vermoeide wetenschappers.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt u het maar

 



 

foto Massimiliano Puccini


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Ronse kent zijn kleine faits divers

 

 

Schommelen is populair in sommige Prachtlanden

 

Het moet niet altijd de stad van Allah of de toeristische gebieden van Anderlecht of Molenbeek zijn : ook de faciliteitengemeente Ronse uit Oost-Vlaanderen wordt getooid door de kleuren van de diversiteit en de multicriminaliteit.

Vader kraakt schouder sportleraar

Hij wou dochter niet in korte broek : leerkracht blijvend gehandicapt
 

RONSE/MAARKEDAL - De rechter in Oudenaarde verbiedt een man uit Oman nog één stap te zetten in het Sint-Antoniuscollege in Ronse. Dik twee jaar geleden ontwrichtte hij zwaar de schouder van sportleerkracht Patrick Vanden Broucke (43) omdat hij niet wou dat zijn dochter in korte broek turnde. 'Ik ben blijvend gehandicapt', zucht de gebroken leerkracht.

'4 december 2007 was mijn verjaardag', zegt Patrick Vanden Broucke uit Maarkedal. Het klinkt grimmig. Bij het oproepen van het incident dat zijn leven onherroepelijk zou veranderen, wellen de emoties weer op.

'De week voordien had een meisje van tien uit het derde leerjaar geweigerd het sportuniform van onze school aan te trekken. In het bijzijn van de directrice had ze de korte broek, het T-shirt en de witte kousen dan toch aangetrokken.'

'De volgende week was ik aan het lesgeven in de sporthal toen we een grote struise vent zagen afkomen. Haar vader. We kenden hem maar al te goed, want kort voordien had hij al eens een vrouwelijke leerkracht verbaal aangevallen.'

'Hij kwam op me af met een brede glimlach en drukte me de hand. You're very smart, begon hij in het Engels, want hij is een Arabier uit Oman. Hij wou blijkbaar niet dat zijn dochter een korte broek droeg in de turnles. Ik legde hem uit dat iedereen zich aan het schoolreglement moest houden. Ondertussen liet hij mijn hand niet los. Hij kneep en wrong steeds harder. Ik wrong tegen en zei dat hij mij pijn deed. Hij liet los en ging weg. Ik voelde de pijn uitstralen naar mijn rechterschouder.'

Uitdagende grijns

Patrick Vanden Broucke probeerde nog enkele dagen te werken, maar de pijn was niet te harden. Uiteindelijk bleek dat zijn schouder was ontwricht en dat het volledige kapsel van zijn rechterschouder aan flarden was getrokken. Pas negen maanden en een zware operatie later kon hij weer gaan werken.

De tranen wellen weer op bij Patrick als hij vertelt hoe bij de eerste keer dat hij na al die maanden opnieuw lesgaf, zijn kwelgeest daar opnieuw stond. 'Weer met die uitdagende brede grijns. Ik kon niets anders dan opnieuw een klacht indienen.'

Patrick Vanden Broucke, die al twintig jaar lesgeeft op dezelfde school, heeft zich nooit gesteund gevoeld door het Sint-Antoniuscollege. 'Wel door de collega's, maar jammer genoeg niet door de directie. Ze hebben de feiten altijd geminimaliseerd. Hoewel die man niet meer op het schoolterrein mocht komen, deed men niks toen hij om de haverklap op school opdook tijdens de lessen.'

De rechter in Oudenaarde heeft daar nu paal en perk aan gesteld. Abdullah A. (46) werd gisteren veroordeeld tot twee jaar met uitstel en een boete van 2.200 euro met uitstel. De straffen worden effectief als hij het waagt zich nog een keer op school te vertonen. Hij moet ook een schadevergoeding betalen van 6.500 euro aan de sportleraar en een cursus impulscontrole volgen.

De school zelf wenst geen commentaar te geven in de pers. 'Wij zullen afspraken maken met die man', klinkt het kort bij Fabien De Ruyck, een van de drie directeuren.

'Ik ben blijvend gehandicapt', zegt Patrick Vanden Broucke. 'Bovenhandse bewegingen kan ik niet meer maken. Vorige week ging ik bowlen. Ik moest na drie ballen stoppen van de pijn. En tijdens de les een badmintonsmash voordoen levert me een avondje op met mijn schouder in de ijszak.'

 

 Geert Neyt en Paul Darragas
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het hospitaal van Anderlecht

 

 

 

.


18-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spectaculaire kamikaze-actie in Austin (Texas)

 

 

Donderdagochtend (plaatselijke tijd) vloog een klein vliegtuig een kantoorgebouw binnen in de Texaanse hoofdstad Austin.  Eerst werd gevreesd voor een terroristische aanslag, al vlug bleek het te gaan om een eenmansactie van een wanhopige man die voordien zijn huis in brand had gestoken.  Hij bleek zware problemen te hebben met de belastingdienst, volgens een door hem nagelaten bericht.

Vermoedelijk zijn er geen slachtoffers behalve de kamikazepiloot zelf. De psychiaters zullen weer een flinke kluif hebben om de zaak toe te lichten. Wat wij ons met onze simpele geest afvragen : "Moet dat nu zo ?"

(foto : Fox News) 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!