Angeltjes
19-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt u het maar

 



 

foto Massimiliano Puccini


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Ronse kent zijn kleine faits divers

 

 

Schommelen is populair in sommige Prachtlanden

 

Het moet niet altijd de stad van Allah of de toeristische gebieden van Anderlecht of Molenbeek zijn : ook de faciliteitengemeente Ronse uit Oost-Vlaanderen wordt getooid door de kleuren van de diversiteit en de multicriminaliteit.

Vader kraakt schouder sportleraar

Hij wou dochter niet in korte broek : leerkracht blijvend gehandicapt
 

RONSE/MAARKEDAL - De rechter in Oudenaarde verbiedt een man uit Oman nog één stap te zetten in het Sint-Antoniuscollege in Ronse. Dik twee jaar geleden ontwrichtte hij zwaar de schouder van sportleerkracht Patrick Vanden Broucke (43) omdat hij niet wou dat zijn dochter in korte broek turnde. 'Ik ben blijvend gehandicapt', zucht de gebroken leerkracht.

'4 december 2007 was mijn verjaardag', zegt Patrick Vanden Broucke uit Maarkedal. Het klinkt grimmig. Bij het oproepen van het incident dat zijn leven onherroepelijk zou veranderen, wellen de emoties weer op.

'De week voordien had een meisje van tien uit het derde leerjaar geweigerd het sportuniform van onze school aan te trekken. In het bijzijn van de directrice had ze de korte broek, het T-shirt en de witte kousen dan toch aangetrokken.'

'De volgende week was ik aan het lesgeven in de sporthal toen we een grote struise vent zagen afkomen. Haar vader. We kenden hem maar al te goed, want kort voordien had hij al eens een vrouwelijke leerkracht verbaal aangevallen.'

'Hij kwam op me af met een brede glimlach en drukte me de hand. You're very smart, begon hij in het Engels, want hij is een Arabier uit Oman. Hij wou blijkbaar niet dat zijn dochter een korte broek droeg in de turnles. Ik legde hem uit dat iedereen zich aan het schoolreglement moest houden. Ondertussen liet hij mijn hand niet los. Hij kneep en wrong steeds harder. Ik wrong tegen en zei dat hij mij pijn deed. Hij liet los en ging weg. Ik voelde de pijn uitstralen naar mijn rechterschouder.'

Uitdagende grijns

Patrick Vanden Broucke probeerde nog enkele dagen te werken, maar de pijn was niet te harden. Uiteindelijk bleek dat zijn schouder was ontwricht en dat het volledige kapsel van zijn rechterschouder aan flarden was getrokken. Pas negen maanden en een zware operatie later kon hij weer gaan werken.

De tranen wellen weer op bij Patrick als hij vertelt hoe bij de eerste keer dat hij na al die maanden opnieuw lesgaf, zijn kwelgeest daar opnieuw stond. 'Weer met die uitdagende brede grijns. Ik kon niets anders dan opnieuw een klacht indienen.'

Patrick Vanden Broucke, die al twintig jaar lesgeeft op dezelfde school, heeft zich nooit gesteund gevoeld door het Sint-Antoniuscollege. 'Wel door de collega's, maar jammer genoeg niet door de directie. Ze hebben de feiten altijd geminimaliseerd. Hoewel die man niet meer op het schoolterrein mocht komen, deed men niks toen hij om de haverklap op school opdook tijdens de lessen.'

De rechter in Oudenaarde heeft daar nu paal en perk aan gesteld. Abdullah A. (46) werd gisteren veroordeeld tot twee jaar met uitstel en een boete van 2.200 euro met uitstel. De straffen worden effectief als hij het waagt zich nog een keer op school te vertonen. Hij moet ook een schadevergoeding betalen van 6.500 euro aan de sportleraar en een cursus impulscontrole volgen.

De school zelf wenst geen commentaar te geven in de pers. 'Wij zullen afspraken maken met die man', klinkt het kort bij Fabien De Ruyck, een van de drie directeuren.

'Ik ben blijvend gehandicapt', zegt Patrick Vanden Broucke. 'Bovenhandse bewegingen kan ik niet meer maken. Vorige week ging ik bowlen. Ik moest na drie ballen stoppen van de pijn. En tijdens de les een badmintonsmash voordoen levert me een avondje op met mijn schouder in de ijszak.'

 

 Geert Neyt en Paul Darragas
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het hospitaal van Anderlecht

 

 

 

.


18-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spectaculaire kamikaze-actie in Austin (Texas)

 

 

Donderdagochtend (plaatselijke tijd) vloog een klein vliegtuig een kantoorgebouw binnen in de Texaanse hoofdstad Austin.  Eerst werd gevreesd voor een terroristische aanslag, al vlug bleek het te gaan om een eenmansactie van een wanhopige man die voordien zijn huis in brand had gestoken.  Hij bleek zware problemen te hebben met de belastingdienst, volgens een door hem nagelaten bericht.

Vermoedelijk zijn er geen slachtoffers behalve de kamikazepiloot zelf. De psychiaters zullen weer een flinke kluif hebben om de zaak toe te lichten. Wat wij ons met onze simpele geest afvragen : "Moet dat nu zo ?"

(foto : Fox News) 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Jacht Op Sarah Palin Is Open

 

 
De Democraten zijn bang van Sarah Palin. Ze is op dit moment een populaire en charismatische ‘mogelijke’ presidentskandidaat voor de Republikeinen. Ze spreekt met gloed op Tea-party manifestaties, en levert ongezouten kritiek op de Obama politiek. Fox News, de meest bekeken TV nieuwszender op de kabel (meer dan de vier volgende zenders tezamen!) boekte Palin als een opiniemaker. Hiermee heeft ze een grote spreekhoorn en is ze praktisch dagelijks op TV. Ze verdedigt de gewone familie, de kleine ondernemer, de zwakke in de maatschappij. Links heeft moeite om haar argumenten tegen Obama te weerleggen, en dus probeert links het imago van Palin verder te vernietigen. We hadden al een pak leugenachtige propaganda van de Democraten gezien tijdens de jongste Presidentsverkiezingen. De dag na de aankondiging dat ze kandidaat Vice-President was, was de dag dat tientallen Democratische ‘dirt-diggers’ landden in Alaska om alle details uit haar leven uit te spitten. Zo werd bijvoorbeeld beweerd dat haar jongste zoontje niet van haar maar van haar dochter was.
 
Had McCain niet gekozen voor Palin als zijn running-mate, Obama zou gewonnen hebben met 25% verschil. Het verschil strandde op amper 7%. McCain ontgoochelde het conservatieve deel van de bevolking. Velen zwoeren niet te gaan stemmen. Zijn selectie van Palin als zijn vice-presidentskandidaat keerde de conservatieve desillusie gedeeltelijk. De polls toonden een voorsprong van het McCain-Palin paar op het Obama-Biden paar begin September. Het uitbreken van de financiële crisis de maand voor de verkiezingen en de ‘hoop op verandering’ na 8 jaar Bush resulteerde in de winst van Obama. De McCain ploeg maakte een vergissing tijdens het begin van de campagne door Palin te muilkorven, en haar slechts de vrije teugel te geven twee weken voor de verkiezingen. Op dat moment was het kalf al verdronken.
 

Wie is die Palin? Niet gemakkelijk om weten voor Vlamingen, die afhankelijk zijn van de Belgische regime-pers, die netjes de Amerikaanse regime pers napraat. Beide hebben dezelfde linkse sympathie.
 

Sarah Palin was Gouverneur van Alaska op het moment van haar selectie. Voordien was ze ook burgemeester van de stad Wasilla, en zetelde ze in de commissie die de exploitatie van de grondstoffen in Alaska, voornamelijk olie en aardgas, beheert. Haar ouders zijn gewone werkende mensen, die voor zichzelf en hun familie een leven bouwden in het ruige Alaska. Haar vader gaf les aan de plaatselijke middelbare school. Palin studeerde voor sportjournalist aan de universiteit van Idaho. Ze bracht vijf kinderen ter wereld. Haar man heeft Eskimo grootouders, en is wat de vrijgevochten vrouwen van deze wereld een ‘hunk’ noemen, een alfa-man, een wereldkampioen lange afstand sneeuw-mobiel rijden. Met haar man exploiteert ze een visbedrijf. Haar oudste zoon is soldaat en kwam enkele maanden geleden terug van zijn eerste toer in Irak. Tijdens de verkiezingscampagne was haar oudste tiener-dochter zwanger door een schoolvriendje. Ze is nu een ongehuwde moeder. Palin’s jongste zoontje heeft Down syndroom (Mongooltje) en werd geboren enkele maanden voor haar selectie door McCain. Palin gelooft in het bestaan van de Christelijke God. Ze vertrouwt er op dat God haar de weg zal tonen. Maar God wijst de weg enkel aan mensen die handelen, meent ze, niet aan zij die op de zijlijn blijven staan.
 

In de vorige paragraaf staan er zeven zaken die de linkse medemens kippenvel doen krijgen.
 
1/ Sarah Palin had bestuurservaring in tegenstelling met de straathoekwerker van Chicago, die nog nooit enige verantwoordelijkheid gedragen had. Het resultaat van de verkiezing van een dergelijke onervaren man is nu duidelijk voor de meerderheid van de Amerikanen. Hij kan het niet. Hij is het voorbeeld van het Peter-principe: hij promoveerde tot de positie die zijn petje te boven gaat. In haar politieke loopbaan deed Palin telkens wat ze beloofde. Stel je voor! Hoe verfrissend! Ze verminderde de uitgaven, ze verminderde de belastingen en gaf dus meer vrijheid aan de mensen. Ze verwezenlijkte de openbare werken, die ze beloofd had. Ze gaf een stroomstoot van energie en vernieuwing aan zowel eerst haar stad en dan de gehele Staat Alaska. Dit alles deed ze met een ‘open-en-bloot’ politiek, waarbij alle besprekingen, contracten en ‘deals’ op het internet en in de klassieke pers voor iedereen te raadplegen waren. In elk van de verkiezingen, die ze won, vocht ze tegen de gevestigde macht. Bijkomend detail: deze macht was Republikeins en dus van haar eigen partij. Ze versloeg de zittende burgemeester. Ze versloeg de zittende Gouverneur. Ze gaf haar ontslag in de Mineralen-commissie toen ze vast stelde dat de leiders van haar eigen Republikeinse partij, zetelend in dezelfde commissie, corrupt waren. Ze klaagde die aan, en deze Republikeinse leiders werden veroordeeld. Haar populariteit in Alaska was 80%.
 
2/ Ze studeerde aan een kleine universiteit in een kleine Staat, Idaho. De verlichte geesten in de VS hebben gestudeerd aan grote bekende (Ivy League) universiteiten genre Yale, Stanford, en Harvard. Iemand die niet gestudeerd heeft aan deze linkse universiteiten wordt geacht op de achterste bank te gaan zitten, slechts te spreken als hij gevraagd wordt, en voorrang te verlenen aan de uitverkorenen. Het gevolg is een binnenring van dergelijke geprivilegieerden in de linkse en Democratische milieus. De intellectuele capaciteiten van Palin worden niet serieus genomen wegens wat en waar ze studeerde.
 

3/ De feministische organisaties, uitgesproken links, anti-huwelijk en pro-abortus, stelden het vrouw zijn van Palin en haar intelligentie in vraag. Sarah verklaart namelijk gelukkig te zijn in een huwelijk met een alfa-man. Palin verdedigt zonder schroom het huwelijk als de basis van onze samenleving, en vloekt in de feministische kerk door te stellen dat ze als vrouw meer bereikt heeft, en een beter voorbeeld voor andere vrouwen is, dan alle linkse feministen tezamen.
 

4/ Palins grootste zonde in de ogen van de linkse kerk is haar standpunt tegen abortus. De doodzonde is dat Palin leeft volgens dit principe. Palin was namelijk op de hoogte van het Down-syndroom van haar kindje toen die nog in haar schoot leefde, maar ze koos het kindje ter wereld te brengen.
 

5/ Palin en haar man hebben sedert vele jaren een vissersbedrijf in Alaska. Gedurende het visseizoen werkte Palin aan land bij de verwerking van de gevangen vis. Palin weet wat het is om een bedrijf financieel gezond te houden, en om iedere week voldoende fondsen beschikbaar te hebben zodat het personeel betaald kan worden. Obama heeft nog nooit een werknemer uit eigen zak moeten betalen. Dat werd hem trouwens vorige week nog in het openbaar onder de neus gewreven door de Democratische Senator van Arkansas, Blanche Lincoln. Palin stelt dat de rijkdom van het land, en het succes van de bevolking alleen gegarandeerd is door een maximale vrijheid van het privaat ondernemen. De politiek en de ‘staat’ zijn belemmeringen bij het ontplooien van het individu.  Er kan slechts vrijheid zijn als er economische vrijheid is.
 

6/ Palin erkent het gevaar van Islam terrorisme en steunde de Bush-politiek terzake: breng de oorlog naar de vijand. Aanvallen is de beste verdediging. Ze steunde de oorlogsinspanningen in Irak en Afghanistan. Haar oudste zoon vecht mee. Dat maakte het moeilijk om voluit kritiek te geven op haar standpunt.
 

7/ En dan haar geloof in God, en haar stelling dat God haar zal leiden om de juiste beslissing te nemen. Zoals altijd aarzelt ze niet om voor haar standpunt uit te komen, als het haar gevraagd word. Ze begint er zelf niet over. Geloven in God is echter niet ongewoon in America want 90% van de Amerikanen bekennen in God te geloven. Dat kan Europeanen verwonderen. Palin is dus hier in Amerika niet abnormaal in haar geloof. Het erkennen dat God in feite de leiding heeft, wordt niet aanvaard. De linkse blogs en commentatoren trekken de aandacht naar dit aspect in haar leven, en zien dit als bewijs van haar domheid. Bush werd trouwens hetzelfde verweten, maar werd toch twee keer verkozen.
 
Palin schreef vorig jaar haar levensverhaal, tot en met de periode van de Presidentsverkiezingen, in een boek, ‘Going Rogue’. Ze verkocht meer dan één miljoen exemplaren op de eerste dag dat het boek in de winkel lag. Hiermee zette ze een record, en deed ze Hillary Clinton in het stof bijten.  Ai, dat deed pijn!
 

Vorige week werd opgemerkt dat ze enkele trefwoorden in haar handpalm had geschreven als geheugensteuntje bij een speech. Grote hilariteit bij de Democraten, tot en met de pers-verantwoordelijke van Obama zelf. Daarbij wordt bewust onder tafel gevaagd dat Obama NOOIT een voordracht houdt zonder dat hij het kan aflezen van een teleprompter, zelfs niet voor een kort gesprekje in een klaslokaal van 11-jarigen zoals onlangs nog bleek. Obama is een zeer slechte spreker, maar een zeer goede voorlezer. Zonder teleprompter kan hij moeilijk vijftien woorden na elkaar zeggen zonder herhalingen, pauzes en euhs. Amerikanen hebben dat al opgemerkt, want nu wordt gelachen: ‘de teleprompter zegt’ in plaats van ‘Obama zegt’.
 

Of Palin opkomt tegen Obama in 2012 is een open vraag. Daarvoor zou ze eerst verkozen moeten worden in de Republikeinse voorverkiezing, die gehouden wordt in het voorjaar van 2012. Of ze daar in slaagt is lang niet zeker. Misschien wordt ze hier verslagen door andere Republikeinen met meer politieke ervaring. Palin heeft nog niet de gravitas, de uitgebreide politieke ervaring en uitstraling van de vroegere President Reagan toen die zich kandidaat stelde. Ze zal nog moeten werken aan haar persoonlijkheid en haar relatie met de pers. Voor de jongste verkiezingen ging ze aardig in de fout, door niet te willen antwoorden op de vraag welke kranten ze las. Nadien werd dit uitgespeeld als een bewijs van haar onwetendheid. Zij stelt zich beledigd gevoeld te hebben door de vraag. Nog drie jaar onafgebroken indeuken op haar imago kan haar fataal beschadigen. Maar het feit dat de regime pers, de Democraten en alle linkse blogs nu alles in het werk stellen om haar belachelijk te maken, om haar als zo dom als mogelijk voor te stellen, duidt aan dat ze bang zijn voor haar kandidatuur, en haar dus een serieuze kans geven Obama te kunnen verslaan in 2012.

johnny-fincioen-logo.jpg

From the desk of Johnny Fincioen on Mon, 2010-02-15 09:43


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delicaat diamantstof uit Japan

 

 

Hier zijn we weer ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op reis naar Anderlecht

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ali Yakital van Rome naar Ankara (enkel)

 

Ali Yakital
.
Ali Yakital is ook maar een mensch
.
De Turkse ambassadeur in Rome is teruggeroepen naar Ankara nadat hij schuldig is bevonden aan seksueel wangedrag.  Neen, we kunnen u niet zeggen, wat hij op zijn kerfstok heeft, met wie, hoeveel keer en of het een beetje aangenaam was. Het Turks ministerie van Buza start een eigen intern onderzoek. Na een carrière van 37 jaar zal Ali vermoedelijk op rust gesteld worden. Ali Yakital behoorde tot de interne kring van adviseurs voor buitenlandse politiek bij de sympathieke dictator Erdogan.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lange allochtone tenen in Culemborg

 

 

Eind vorig jaar hebben wij verschillende keren verslag uitgebracht van de rassenrellen tussen Marokkanen en Molukkers in de normaal rustige Nederlandse gemeente Culemborg. Wekenlang waren de gemoederen in beweging. Politie en gemeentebestuur moesten voortdurend optreden en tussenkomen.

Momenteel wordt er niet meer gevochten of met auto's in mekaars tuinen rondgereden, maar er is nog steeds overleg aan de gang. Dit is nu eenmaal inherent aan een multicriminele maatschappij, nietwaar. Wij, de burgers, hebben dit met zijn allen gewild en nadrukkelijk gekozen voor diversiteit, dan is het verdorie niet meer dan normaaal dat we er voor opdraaien ook.

Tot zover de inleiding en wie niet akkoord gaat, wordt verzocht het land te verlaten.

De Vertegenwoordiging Marokkaanse Nederlanders Culemborg schort het overleg met burgemeester Roland van Schelven over de problemen in de wijk Terweijde op. Aanleiding is een brief aan gezinnen van Marokkaanse afkomst waarin wordt gedreigd met huisuitzetting, aldus de Marokkaanse vertegenwoordigers woensdag.De brief is volgens woordvoerder Farid Azarkan verstuurd door Woningcorporatie Kleurrijk Wonen na overleg met politie en gemeente. Alleen een tiental Marokkaanse gezinnen kreeg de brief, aldus Azarkan. ''Hij is niet naar Molukse zijde gestuurd.''

In de wijk Terweijde liggen Molukse en Marokkaanse jongeren al jarenlang met elkaar overhoop. In januari escaleerde de onrust en zette de politie de mobiele eenheid in om de rust te herstellen. In de wijk golden een noodverordening en een samenscholingsverbod.

In de gewraakte brief staat dat kinderen uit de Marokkaanse gezinnen medeveroorzakers zijn van overlast. De gezinnen krijgen daarom een waarschuwing in de vorm van een gele kaart. Bij een rode kaart volgt huuropzegging en huisuitzetting, aldus Kleurrijk Wonen in de brief.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jos Delbeke wordt directeur-generaal KLIMAAT bij Euro-Commissie

 

 

Het is altijd leuk in deze barre economische tijden te mogen melden dat een landgenoot een goede job gevonden heeft.  Een familielid van mij zal gedurende zes maanden bij een bedrijf in de Kempen in de onderhoudsploeg meedraaien. En Jos Delbeke, geen familelid,  zal de nieuwe directeur-generaal klimaat van de Europese Commissie worden. Zijn benoeming dateert al van eind januari en Trends schetst een lovend portret van deze Vlaming die economie met ecologie wil verzoenen.

Delbeke was eerder adjunct-directeur-generaal milieu. Voortaan zal hij de hoogste post op klimaat bekleden. De man verwierf bekendheid met zijn medewerking aan het Europese klimaatplan. Ook dacht hij het Europese systeem van emissiehandel mee uit.  Wij feliciteren onze landgenoot, ook al begrijpen we geen fluit van die hele emissiehandel die veel wegheeft van gebakken emissielucht. Maar dat is natuurlijk niet waar. Dit is die fameuze verzoening van economie met ecologie, waarbij het opduiken van geldwolven zowat het enige milieu-element is dat resteert.

Het zou ook intressant zijn te vernemen wat onze expert, die een verstandig en beminnelijk man schijnt te zijn, denkt over heel de ontmaskering die al geruime tijd aan de gang is in verband met de vervalste wetenschappelijke gegevens die verspreid worden inzake de opwarming van de aarde.

Wij citeren uit een artikel van Elsevier door Robin van der Kloor :

Professor Robert Watson, oud-chef van het IPCC, wil een soort Wikipedia voor klimaatverandering maken naar aanleiding van alle klimaatschandalen. De Brit heeft klimaatgoeroe Al Gore, zelfverklaard schepper van het internet, gevraagd om mee te doen.

Watson wil dat alle wetenschappers een bijdrage kunnen leveren aan deze open source-pagina. Door openheid te scheppen zou het wantrouwen rond de klimaatwetenschap mogelijk verdwijnen, hoopt hij. Het plan van Watson komt na alle ophef over bedriegende klimaatwetenschappers en allerlei fouten in het IPCC-rapport. Watson wil bovendien dat de VN de werkwijze van het IPCC gaat onderzoeken. Of dat iets zal opleveren, is de vraag, want het IPCC is een VN-orgaan.

De Britse wetenschapper roept de hulp in van Al Gore, die niet alleen klimaatgoeroe is, maar naar eigen zeggen ook het internet heeft geschapen. Een wetenschapper is hij niet.

Gore kan worden gezien als een van de grootste klimaatalarmisten ter wereld. In 2007 won hij samen met het IPCC de Nobelprijs voor de Vrede. Rond zowel Gore als het IPCC hangt steeds meer een sfeer van onbetrouwbaarheid. Een woordvoerder van Gore, maker van de paniekdocumentaire An Inconvenient Truth, wil nog niet reageren op het plan van Watson. Ook de huidige chef van het IPCC, de Indiër Rajendra Pachauri, was niet bereikbaar voor commentaar.

Het thema van het klimaat wordt gemanipuleerd, zoveel is duidelijk.  Het dient hogere en geheime doelen. De wetenschap offert haar geloofwaardigheid en serieux op, omwille van goedbetaalde opdrachten, studies, rapporten en roem. 

Waarin kan de gewone burger nog geloven, mijnheer Jos Delbeke ? In u ?  Ik zou willen dat het waar was.  Maar om terecht te komen op de plaats waar u zit, moet het regime erg zeker zijn over uw trouw.  Dus  ... ?

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook niet-lezers hebben een mening

 

 

Een lezer schrijft naar Seniorennet (de webstek, niet de blogafdeling) het volgende :

"Ik lees elke dag het nieuws, weerbericht en de leuke weetjes en grapjes op de website. Er is geen gemakkelijkere website dan het SeniorenNet waar je zoveel informatie kan terugvinden."

Dan kent de brave lezer(es) Angeltjes nog niet.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smerige streken in Afghanistan

 

 

Amerikaanse militairen hebben een gehandicapte Talibanstrijder beet.  Zo is het makkelijk winnen tegen die arme mensen :  de Westerse wreedaards ontketenen een offensief tegen  mannen met één been.

 

De Taliban maken gebruik van menselijke schilden in de stad Marjah in het zuiden van Afghanistan. Dat laat de Afghaanse generaal Ghulam Mahaiuddin Ghori weten. ''Onze troepen zagen dat ze vrouwen en kinderen op daken van huizen neerzetten en achter hen het vuur openden. We hebben strikte bevelen om niet te vuren op gebieden waar burgers zijn'', benadrukt hij.

Een 15000 man sterke troepenmacht met Amerikaanse, Britse en Afghaanse militairen probeert de stad Marjah met 80.000 inwoners en het district Nad Ali sinds zaterdag te veroveren. Vooral in Marjah loopt het offensief vertraging op. Naast de menselijke schilden moeten militairen rekening houden met een hoog aantal bermbommen en Talibanstrijders die zich in bunkers hebben opgesteld. Amerikaanse mariniers moesten vandaag de hulp inroepen van gevechtshelikopters om verder te komen.

De opmars van Afghaanse en Britse eenheden in district Nad Ali verloopt voorspoediger. Britse militairen hebben een wapenopslagplaats van de Taliban ontdekt. Er lagen gestolen wapens van het Afghaanse leger en politie-uniformen. Het duidt erop dat de Talibanstrijders mogelijk van plan waren aanvallen uit te voeren verkleed als leden van het Afghaanse veiligheidsapparaat, aldus de BBC.

Bij de operatie zijn gisteren twee ISAF-militairen gesneuveld. De strijd heeft nu aan vier ISAF-militairen het leven gekost. Hoeveel Afghaanse militairen zijn gedood, is onbekend. Het aantal doden aan Talibanzijde bedraagt zeker dertig. Het is de grootste aanval op de Taliban sinds 2001

@ Spitsnieuws

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-jarig Turks meisje neergestoken op Kiel (stad van Allah)

 

 

belager steekt hatice neer omdat ze hem niet wil

Door onze cursus snellezen, die wij ooit eens gevolgd hebben, schrokken wij ons een hoedje toen we in de Gazet van Antwerpen onderstaande titel lazen :

Belager steekt Hatice neer omdat ze hem niet wil

Wij hadden eerst Belanger gelezen in plaats van Belager.  Het kan natuurlijk nog een Belanger worden, want volgens de verklaringen van de vader van de Turkse jongedame gaat het om "een zestienjarige belg met ros haar".  Die zijn er veel minder dan Turken of Marokkanen met zwart krullend haar. Vreemd die kenmerken per ras. Hoe zouden we die kunnen uitschakelen ?  Gelukkig is Hadice goed aan het herstellen en hopelijk zal de politie de dader vlug vatten, want die kerel is flink gestoord.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbaars slachten van schapen is een schande voor een modelland (*)

 

Naar aanleiding van het Islamitisch Offerfeest eind vorig jaar werd bijna 13 ton slachtafval van illegaal geslachte schapen door Net Brussel opgehaald. Dat blijkt uit een antwoord van Brussels staatssecretaris Emir Kir op een schriftelijke vraag van Brussels Vlaams Belang-fractievoorzitter Dominiek Lootens.
 
Eind 2009 haalde Net Brussel 5,68 ton slachtafval en 6,76 ton huiden op langs de openbare weg in het Brussel.

20.000 schapen geslacht
Tijdens het Offerfeest werden er in het Brussel Gewest naar schatting een 20.000 schapen afgeslacht. Hiervan gebeurden 1.993 slachtingen in de diverse erkende slachtinrichtingen. Het overgrote deel van de offerdieren zou dus op een onwettige manier thuis ritueel geslacht worden, aldus de partij.
 
Vlaams Belang vraagt nu met aandrang dat de diverse bevoegde overheden strenger optreden tegen deze illegale praktijken. Wetsovertreders dienen opgespoord en bestraft te worden, aldus de partij. (belga/vsv)

@ De Morgen

(*) : Modelland is een beetje ironisch bedoeld
 


17-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois wil goede punten scoren bij politiek-correcte elite

 

De Open-VLD burgemeester van Gavere, Hugo Leroy stuurde een kettingmail naar de Oost-Vlaamse provinciegouverneur, Andre Denys.

Daarin ging het ondermeer over "de aanval van vijf allochtonen op een blanke man in Brussel, deze zoveelste misdaad door moslims" en "Molenbeek, waar de socialistische Philippe Moureaux 5x daags zijn gebed tot Mekka en Moskou richt". Dit zijn slechts enkele zinnen uit de mail.

Denys, die bekend staat om zijn nijdige en stuntelige optredens heeft als een ware Judas deze mail doorgespeeld aan Bourgeois, de Vlaamse Biza-minister. Deze opgewekte man, die in een volgend leven zal terugkomen als een citroenpers, likkebaardt bij dergelijke onnozele nieuwtjes, want zo kan hij zich profileren bij de politiek-correcte collega's als een trouwe discipel. "Ikke ook poco zijn".  Onmiddellijk startte hij een onderzoek tegen de burgemeester.  Op basis van racistische uitspraken.  Ongeacht of de man van Gavere deze uitspraken deed in zijn publieke hoedanigheid of als privé persoon. Voor Bourgeois is de jacht heel het jaar door open, op al wie de waarheid spreekt over crimineel tuig.

Burgemeester Leroy wil zich alvast verontschuldigen voor het geval hij iemand gekwetst heeft. "Maar de mensen mogen toch weten wat er in Brussel gebeurt. Ik ben een vredelievend iemand en geen racist", aldus de burgemeester. Hij kwam eerder in opspraak toen bleek dat hij een aantal wapens op de slaapkamer bewaart.

Wat hebben we geleerd uit dit voorval, Piet ?

1°/ Wie rondvertelt,  dat in Brussel 5 moslims een  blanke man hebben aangevallen, wordt beticht van racisme. 

2°/ Dat gouverneur Denys een kerstekind is met Judasstreken.

3°/ Dat Bourgeois, als een humanistische pezewever, probeert Jozef de Witte te evenaren

Bijna waren we het vergeten : de NVA zit in het Europarlement samen met de Groenen in één fractie, daar zal Brepoels (die ook een vaste afnemer is bij het azijnfabriek van de Blauwe Hand) ook weer goed scoren.

Ray 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu voor onze vrienden, de sacochentrekkers !

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALARM !!! ALERTE !!! TOETA-TOETA-TOETA : ONDERUIT !

 

 

In Nashville (Tennessee in de Verderfelijke Staten)  werd door racisten dit schandelijke opschrift aangebracht op een moskee : "Muslims go home" !

Waar gaat het heen, nietwaar.  Het minste wat Hoessein de Mesias kan doen, is zijn verontschuldigingen aanbieden aan heel de moslimgemeenschap op Aarde en in het Paradijs.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand is verantwoordelijk voor de treinramp. Niemand.

 

Wat te verwachten was, doet zich inderdaad nu reeds voor.  Niemand is verantwoordelijk voor de treinramp. Het zal een lang onderzoek worden met veel schermutselingen en doofpotten steeds bij de hand.

Het SM-slavinnetje

Ministerin Vervotte, het SM-slavinnetje van de vakbonden, had nochtans de ideale schuldige ontdekt : "Europa", zei ze in de TV-studio's van de 0000, waar de vakbonden instaan voor licht, geluid, technische onderbrekingen,  aanwervingen, arbeidsreglementen, benoemingen en financieel geknoei. De ideale biotoop voor Vervotte om even door te gassen. Het is trouwens opmerkelijk, dat om het even welk probleem dat zich voordoet bij de NMBS (maar ook bij privé-bedrijven, zoals Opel) er steeds enkele figuren van de vakbond klaarstaan om de "leiding" alle schuld in de schoenen te schuiven. De basis voor een gezonde economie steunt op een evenwichtige verstandhouding tussen arbeid en kapitaal.  Het kapitaal vlucht  echter terug in zijn directiekantoren en laat tegenwoordig het woord voeren door de vertegenwoordigers van de arbeid. Dan is de baas natuurlijk altijd een smeerlap.

"Come maar af to Belgium"

Niet te verwonderen dat er in dit bedrijfsklimaat nog weinig buitenlandse investeerders gevonden worden om zich te vestigen (of uit te breiden) in het land B : zowat de hoogste loonkosten ter wereld, een bemoeizieke overheid, onverantwoorde vakbonden die voor elk sociaal probleem het werk dreigen neer te leggen, criminaliteit alom in het land en onbetrouwbare politici die geen continuiteit in het beleid respecteren. "Come maar af to Belgium, here it is tof, you go from grote honger de muur op and from grote dorst you come er af".

In afwachting van het onderzoek, enkele verdachtmakingen

De treinramp had vermeden kunnen worden, sprak Vervotte, als Europa snel genoeg had beslist over een remmingssysteem dat in werking treedt na het voorbijrijden van een stoplicht. Ze deed daar heel resoluut over, liet zich niet onderbreken en zei in één adem, dat we moeten wachten op de uitslag van het onderzoek, maar intussen schoof zijzelf wel de Zwarte Piet door naar de bende van Barroso.   Wie ook niet kon wachten met het ploffen van een mes in de rug, was de socialistische gouverneur De Witte die 's namiddags het personeel reeds de schuld in de schoenen had geschoven.  Dat schijnt een familietrek te zijn bij die De Wittes: iedereen aanklagen. Wat zouden die in de oorlog gedaan hebben ?

Pécrot heeft de NMBS en de staat niets geleerd 

Dinsdagavond kwam Dirk Sterckx (de hardwerkende Euro-parlementair van de VLD, die achter de schermen heel Europa  bestuurt)  vertellen, dat het land B volledig autonoom  een eigen remsysteem had kunnen invoeren, precies zoals Nederland en Frankrijk dat hebben gedaan. Europa heeft belgië geen enkel obstakel in de weg gelegd. Vervotte had zich in de luren laten leggen door Marc de Scheemaecker, de plezante politieke baas van de NMBS. 

In 2001, toen twee treinen botsten in Pécrot, vielen er acht doden.  Na dat drama  werd de spoormaatschappij verplicht maatregelen te treffen om dergelijke ongevallen te voorkomen. Er gebeurde niets.

De NMBS lapt veroordeling aan zijn laars

De NMBS werd in 2004 veroordeeld tot een boete van  100.000 euro, gedurende vijf jaar met opschorting, voor haar verantwoordelijkheid in de treinramp van Pécrot. De veroordeling werd gekoppeld aan de voorwaarde dat de spoormaatschappij binnen de drie jaar in veiligheidsmaatregelen moest investeren en dat voor een bedrag dat overeenstemde met de boete. Tamelijk onrealistisch bedrag, maar de rechter had wel een principiële houding aangenomen.  De NMBS werd ook  schuldig bevonden aan fouten bij de vorming en het opvolgen van nieuwe werknemers, die moeten kunnen ingrijpen in crisissituaties.

“Na Pécrot werd beslist dat alle treinbestuurders vanuit de stuurhut zouden kunnen telefoneren naar de spoorverkeersleiding. De NMBS schreef in zijn investeringsplan een bedrag in van omgerekend 180 miljoen euro voor een systeem dat een trein automatisch tot stilstand brengt als de machinist een stopsignaal of een snelheidsbeperking niet naleeft. Negen jaar later is die signalisatiebeveiliging nog niet voltooid”, schrijft de De Standaard.

Een automatisch remsysteem bestaat en is gekend. De seinen op de spoorlijn Halle Quiévrain zijn hier mee uitgerust. Maar slechts een kwart van de treinen hebben de overeenstemmende remmonitor.

Boeiende vragen over verantwoordelijkheden

De werken die het gerecht liet uitvoeren tegen 2007 zijn niet gebeurd. En daar hebben wij vragen bij :  

- Wat heeft de Raad van Bestuur in deze gedaan inzake de opvolging van het vonnis ?  

- Waar zaten de vakbonden, die het voor de camera goed kunnen uitleggen, met hun opmerkingen in hun ettelijke syndicale commissies ?

- Heeft justitie zelf toegekeken op de uitvoering van het vonnis ? 

- En wat hebben de opeenvolgende ministers met hun kabinetten vol adviseurs en pluimstrijkers uitgevoerd ?  

We begrijpen nu zeer goed waarom de keuning met zijn hoge hoed rondliep tussen de wrakstukken met in zijn kielzog een tiental ministriële mislukkelingen, meewarig rondkijkend en de reddingswerkers in de weg lopend.  Het regime weet zich verantwoordelijk voor tenminste 18 doden  en enkele honderden gekwetsten, van wie 20 zeer ernstig. Dit is iets anders dan de putten in de snelwegen dichten met een emmertje asfalt, een borstel en 5 arbeiders.

Zou een van de machinisten geen VB-er zijn ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Om schadeclaims te vermijden  van o.a. buitenlandse toeristen, moeten er dringend borden geplaatst worden op alle grensovergangen met de tekst :

BELGIE : Enkel betreden op eigen risico ! 

Stefaan


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De godsdienst van de vrede in het Westen

 

 

 

Een overzicht uit verschillende Westerse landen, met niet steeds aangename beelden. Zet uw geluid niet te ver open, tenzij u van veel rumoer houdt. Als de godsdienst van de vrede manifesteert, is het steeds een beetje oorlog. Beelden liegen niet.  Het is een nogal lang u!tgevallen verslag. De bezetting zal nog veel langer duren. Met onze dank aan de collaborerende elite-politici dankzij wie wij dit mogen meemaken. 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!