Angeltjes
27-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : raadslid VB-Zedelgem doorbreekt cordon
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 


Een kleine doch niet onbelangrijke overwinning voor het Vlaams Belang in de strijd tegen het verwerpelijk 'cordon'. Op de gemeenteraad van Zedelgem is VB raadslid Dominiek Sneppe bij geheime stemming als afgevaardigde met raadgevende stem voor IVBO verkozen. (18 stemmen voor, 6 tegen, 1 onthouding, 1 ongeldig. Tegenkandidaat was een raadslid van GROEN! .
Dit betekent dat haast de volledige CD&V-Nieuw meerderheid, incluis de ACW-vleugel, voor het Vlaams Belang koos. Een teken aan de wand ... ?
 
Pol


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware aardbeving Chili - 8.3 Richterschaal

 

 

Chili is zaterdag getroffen door een zware aardbeving. De beving had volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS een kracht van ongeveer 8,5 op de schaal van Richter.

Chili is zaterdag getroffen door een aardbeving van ongeveer 8,5 op de schaal van Richter. ANP
Chili is zaterdag getroffen door een aardbeving van ongeveer 8,5 op de schaal van Richter. ANP

Het epicentrum lag bij de kustplaats Concepcion, ongeveer 400 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago.

Na de aardbeving vaardigde het Tsunamiwaarschuwingscentrum een tsunami-alarm uit voor Chili en het noordelijke buurland Peru. Ook Ecuador wordt gewaarschuwd voor een vloedgolf.

Er zijn nog geen berichten van schade en slachtoffers.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen en het wapenbezit

 

Pas op ! Met een paraplu kan je iemand doodslaan.

(tekening : Luc de Rop)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deense krant biedt excuses aan voor Mohammed cartoons

 

 

   

 

 

Denen hebben vrijdag verbolgen gereageerd op de excuses van een Deense krant voor het afdrukken van een spotprent over de islamitische profeet Mohammed. Zij vinden dat het dagblad Politiken zwicht voor moslims en afstand neemt van de vrijheid van meningsuiting.

Een knieval voor islamisten, compleet overbodig, beschamend en pijnlijk, aldus politici en commentaren in Deense media. In een groot artikel biedt Politiken iedereen excuses aan die door herpublicatie van de spotprent werd beledigd. Het zijn de eerste excuses van een Deens dagblad in de affaire. Zij komen na overleg met acht internationale moslimorganisaties.

De krant, die als liberaal gold, toonde in 2008 de spraakmakende karikatuur van Mohammed als bomterrorist opnieuw. Net als vele andere Deense kranten reageerde Politiken met de actie op de bekendmaking dat de tekenaar van de prent, Kurt Westergaard, met de dood was bedreigd. Ook Westergaard zelf noemde de stap van Politiken een afscheid van de vrijheid van meningsuiting.

De Deense krant Jyllands-Posten publiceerde in september 2005 de spotprent als eerste, samen met elf andere karikaturen over de islam. Maanden later kwam het tot protesten in de islamitische wereld. (ANP)

Algemeen Dagblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smile - Charlie Chaplin

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Vlaams-Nederlandse Confederatie

 

Baarle Werkgroep (burgerbeweging voor de Verenigde Nederlanden)
Onder invloed van de Belgische desintegratie en de globalisering groeien Vlaanderen en Nederland steeds dichter naar elkaar. De Baarle Werkgroep is een ontmoetingsgroep van pragmatisch ingestelde burgers uit Noord en Zuid die dit proces willen versnellen. Wij streven naar de snelle oprichting van een Vlaams-Nederlandse Confederatie als kern van de Verenigde Nederlanden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U zegt het maar

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie : aandacht voor borstkanker

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijk met de geit

  

Twee heren uit Mozambique, die op stap waren, hebben een geit versierd en van het een kwam het ander en dat andere was, zoals wij allen weten, seks. Niet "seks met die blonde", maar seks met de geit. Als de nood het hoogst is, is in Mozambique en andere Prachtlanden, de geit of het schaap nooit veraf.

Wij besparen  de details, liefde is tenslotte een kwestie van intimiteit, ook al betrof het hier een sandwichtrio. Genoeg, de kinderen zijn nog niet naar bed.

De twee verliefde heren moeten voor de rechtbank verschijnen onder beschuldiging van diefstal. Van de geit om precies te zijn.

Ook de eigenaar van het dier stapt naar de rechter. Hij eist een schadevergoeding en wil dat de twee  vurige minnaars onderworpen worden aan een traditionele huwelijksceremonie met de geit. De man rekent ook op een goed gespekte bruidsschat.

Later kunnen de mannen naar Europa reizen en asiel aanvragen, wat geen probleem zal zijn. Eens geïnstalleerd, kunnen zij in het raam van de gezinshereniging  mevrouw  laten overkomen en de zeven kleine  geitjes.

En zo kent ook deze liefdeshistorie een happy-end. Begrijpt u nu waarom wij fervente voorstanders zijn van de multiculturele stal ?

Ray

Bron : HLN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Vanhecke : Nieuwe jobs in EU om kameraden op te vangen

 

 

.

 


26-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams inburgeringsbleid ? De Vlamingen moeten zich maar aanpassen

 

 

Voor het ogenblik komen in de plenaire vergadering van het parlement de verschillende beleidsnota’s aan bod. De beleidsnota Inburgering van Vlaams minister Geert Bourgeois bevat weinig nieuws tegenover het beleid van de vorige Vlaamse Regering. Zoals dat vroeger al het geval was, wordt van allochtonen en immigranten in realiteit niet verwacht dat ze zich inpassen in onze Vlaamse en Europese modelcultuur. De uitgangspunten van het inburgeringsbeleid zijn interculturaliteit en diversiteit.

De beleidsnota beklemtoont dat de culturele en etnische diversiteit in onze samenleving een feit is en dat Vlaanderen als gevolg van de aanhoudende immigratie verder verkleurt.

 
Vlaams Volksvertegenwoordiger Frank Creyelman legde hierbij echter de vinger op de wonde : “Indien deze Vlaamse regering het federale niveau niet kan overtuigen het roer drastisch om te gooien, zal onze samenleving inderdaad voort verkleuren en zal Vlaanderen de financiële en maatschappelijke kostprijs van die Belgische “verkleuringswoede” voort blijven betalen. Het federale immigratiebeleid lijkt wel een middel om de volkseigenheid van Vlaanderen op langere termijn kapot te maken. Misschien hopen sommigen in dit land uit de chaos en de mengelmoes die ontstaat, ooit nog eens een echte Belg te scheppen, iemand die geen voeling heeft met de cultuur of met het verleden van dit land !”.


Frank Creyelman betreurde dat de Vlaamse Regering ook een andere “feitelijkheid” niet wenst te onderschrijven. Die andere feitelijkheid is dat wij in Vlaanderen onderdeel zijn van de Europese beschaving met eigen normen en waarden, gewoonten en tradities. Frank Creyelman : “Men zou dus toch mogen verwachten van allochtonen en vreemdelingen dat ze daar enig respect voor hebben én dat ook de beleidsnota Inburgering door een zekere vaderlijke strengheid ervoor zou zorgen dat zij worden geholpen – lees: verplicht – om in te burgeren. Maar daar wringt het schoentje. De Vlaamse regering gaat uit van een maatschappijmodel waarin mensen samenleven op grond van gelijkwaardigheid met respect voor ieders eigenheid. Uiteraard zijn alle volkeren gelijkwaardig, maar onze Vlaamse en Europese modelcultuur moet vooraan staan. Dat is onvoldoende het geval.”

De inburgering van moslims is volgens Vlaams Belang tot mislukken gedoemd omdat het inburgeringsbeleid van de Vlaamse Regering niet is gericht op resultaatsverbintenissen, maar op een inspanningsverbintenis. Het is al voldoende dat men een poging onderneemt om Nederlands te leren en naar de inburgeringscursus komt, en men is zogenaamd ingeburgerd. Frank Creyelman : “Heel het effectief afdwingbaar inburgeringsbeleid is in de praktijk een lachertje, met duizenden die zich straffeloos onttrekken aan hun inburgeringsverplichtingen en belachelijk lage straffen. Het Vlaams Belang vraagt dat verplichte inburgering wordt gekoppeld aan de toekenning van de verblijfsvergunning. Laat immigranten niet enkel een cursus afleggen maar ook zichzelf bewijzen via een inburgeringsexamen.” Frank Creyelman somde tenslotte nog eens de standpunten van Vlaams Belang op : “Laten we eindelijk ophouden met de vaagheid die kenmerkend is voor het huidige inburgeringsbeleid en overschakelen naar een duidelijk beleid van assimilatie aan de Vlaamse en westerse modelcultuur. Vul eindelijk het beleid aan met concrete eisen inzake strenge beperkingen aan de gezinshereniging, het sluiten van achterpoortjes voor misbruik van de asielwetgeving en stel in deze harde eisen aan de federale regering".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALARM ! ALERTE ! De nazi's zijn er, Apartheid is terug, Fascisten in aantocht, Vlaams Belang : in uw schuilkelders !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

UTRECHT - Wim Vreeswijk, de Lijstrekker van de Partij Vrij Utrecht, heeft sterke banden met Filip de Winter van het Vlaams Belang.

Volgens Kafka, een groep antifascistische activisten, zijn die banden het bewijs dat Vreeswijk een rechts-extremist is en dat hij een gevaar vormt voor de democratie.

Vreeswijk zelf vindt dat hij zich nergens voor hoeft te schamen. Hij zegt dat de mensen achter het Vlaams Belang vrienden zijn en vindt dat Kafka zelf een criminele organisatie is en dat ze op hun woorden moeten passen.

Het Vlaams Belang is een Belgische nationalistische partij die vrijwel overal in België vertegenwoordigd is. Critici noemen de partij extreem-rechts en wijzen op banden met onder meer neo-nazi's en aanhangers van de apartheid.

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/230866


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbara Pas : Leve de Republiek !

 

 

Klein meisje met leuze

Gisterenochtend brachten Albert II en Paola een officieel bezoek aan Dendermonde. Zij kregen ter plaatse een warm welkom van enkele tientallen Vlaams-nationalisten. Toen het koningspaar omstreeks 11 uur op de Grote Markt verscheen, scandeerden actievoeders van de Vlaams Belang Jongeren (VBJ) en Voorpost op verschillende plaatsen langsheen het parcours republikeinse slogans. De manifestanten protesteerden met de leuze ‘Vlaanderen onafhankelijk’ en staken affiches op met de boodschap ‘Leve de republiek!’. Het protest verliep bijzonder vreedzaam, maar toch werden de meeste jongeren onmiddellijk – en sommigen zelfs hardhandig – opgepakt door de Belgische veiligheidsdiensten. Geestig detail: officieel deed Coburg geen ronde tussen het publiek omdat hij een verkoudheid had, maar bij de politie kon worden vernomen dat de geplande rondgang werd afgezegd “omdat er te veel nationalisten in het publiek” aanwezig waren.

In een persmededeling stelde VBJ nadien nog dat het Belgische koningshuis voor Vlaanderen geen enkele meerwaarde heeft, integendeel. De Belgische monarchie is een ondemocratische staatsvorm, kost de belastingbetaler handenvol geld (aan dotaties alleen al bijna 13 miljoen euro per jaar) en is bovendien uitgesproken anti-Vlaams. Saksen-Coburg is voor Vlaanderen niet alleen overbodig, maar ook schadelijk.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Vanhecke : België, het Griekenland aan de Noordzee

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Margriet Hermans en de dee-jay van Wilrijk stappen wellicht in het bootje

 

 

Er zijn drie mogelijkheden : ofwel is het een kwakkel, ofwel is het de uiting van de grote behoefte om nog eens in het nieuws te komen, ofwel is het verdorie pure waarheid : twee eminente politici uit de provincie Antwerpen zijn van plan de grote stap te wagen en samen in het bootje te stappen.

Uit wel ingelichte bron uit de entourage van deze politiekers en tegelijk media-figuren kregen wij te horen dat Margriet Hermans en de dee-jay uit Wilrijk al een aantal  maanden in het grootste geheim werken aan een nieuwe relatie.

De publieke aankondging zou gebeuren op 18 maart. De twee teamspelers zouden samen verder door het leven willen gaan als V&H, de voorletters van beider familienamen. Op onze vraag hoe zij op dit lumineuze idee waren gekomen, bekenden de beide VIPs, dat zij zich hadden laten inspireren door de modehuizen C&A en H&M : "Wij hebben allebei steeds wat gehad met modieuze kleding en tevens staat V&H ook voor "Vlaanderen en Helemaal anders". U merkt het, hier zijn briljante geesten aan het werk, die de geweldige Antwerpse reclameman PJ naar de kroon steken.

Toen we de V en de H vroegen, hoe lang zij denken het samen uit te houden, was het antwoord klaar en duidelijk.  "Losers als wij beiden, is geen lang leven beschoren, het enige wat wij wensen, is opnieuw een mandaat te versieren en meer moet dat niet zijn." Waarop V nog verder borduurde met : "Ik ben eigenlijk geen politicus maar een geboren zeteldief ; als ik niet op een parlementszetel zit, is het wel een ander kieken." H keek hem vertederend aan en knikte betekenisvol naar onze reporter : "Hij kan het nogal eens uitleggen, niet ..."

Er staan ons nog mooie dagen te wachten.  Wij blijven voorlopig bij BV  van VB met FDW&GA.

Bron : vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gebed tot god bij Angeltjes ? Jazeker, dankzij de Frut van Koekestad

 

 

Lieve God,
U hebt mijn lievelingszanger Michael Jackson,
mijn lievelingsacteur Patrick Swayze en
mijn lievelingsactrice Farah Fawcet ontnomen.
Nu heeft U  me zelfs mijn allerliefste Nonkel Bob ontnomen.

Mag ik U eraan herinneren dat Didier Reynders
mijn lievelingspoliticus is?

Dank U Wel



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spoednieuws van het Persagentschap Senior

 


 

Bert Anciaux gaat een eigen advokaten bureau opstarten gezien zijn wankele positie bij de SP.a. Als pro-deo (b)pleiter voor de multiculwinkel zal hij zeker aan de kost komen. Alweer met ons aller belastinggeld.


Kolonel Khadaffi,de tofste tronie in de Arabische wereld en van het prachtland Libië heeft de "jihad" afgekondigd tegen Zwitserland. Hij neemt het niet dat dit westers Alpenland de bouw van minaretten verbiedt. De Zwitsers zijn bij deze gewaarschuwd en zullen buiten lawines nog wat anders over zich heen krijgen. Er zijn nog geen protesten genoteerd uit de Westerse wereld tegen Khadaffi.

Bekijk de afbeelding op ware grootte

Paul Geudens, multicul-redacteur bij de Gazet-van-de-stad-van-allah schrijft in zijn hoofdartikel dat ook democratie grenzen heeft : "Bij de volgende opstoot van vuilbekkerij in het EU-parlement moet de voorzitter de micro afsluiten".  Het beste ware nog, dat alleen verkozenen van de  correcte meerderheden mogen deelnemen aan de verkiezingen.  De democratie heeft haar grenzen.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ledeberg : politie-actie, verboden foto's te nemen ...

 

 

 Deze morgen ontplooide zich een grote politiemacht te Ledeberg (nabij Gent).  Met de klaarblijkelijke bedoeling een krakerspand te ontruimen.  Toen een van onze wakkere vriendinnen, YesitsMe, ten tonele verscheen met haar fototoestel, kwam een agent bliksemsnel uit de politiebus op haar toegevlogen. U ziet op de foto de ordehandhaver (een zwarte  man) de bus verlaten. "Het is verboden foto's te maken op de openbare weg, zoniet nemen wij uw toestel in beslag".  De politie wil nadrukkelijk niet in beeld komen, als er een actie gevoerd wordt tegen het ongeregelde zootje dat de regels van de maatschappij (en individuele burgers) aan de laars lapt.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage nagelt de hypocrieten aan de schandpaal.

 

Onze Manten wist vlug van wanten : Farage of Farhage, zolang er maar gedweild wordt

 

Er is flink wat geschommel ontstaan over het incident in het Euro-parlement, waarbij de leider van de United Kingdom Independent Party (UKIP) de voorzitter van de Europa Raad, Herman van Rompuy, luid en duidelijk meedeelde wat hij van hem en zijn functie dacht.

Van zodra af de video beschikbaar was, (op 24.02.10 rond 22 uur) hebben wij hem geplaatst en via een peiling naar uw mening gevraagd.  Op 24 uur tijd hebben bijna  250 mensen gereageerd, van wie 81% van oordeel is, dat volksvertegenwoordiger Farage het recht heeft te spreken zoals hij gedaan heeft. 18% vindt van niet en 1% onthoudt zich.

De UKIP is een rechts-liberale partij, met als kernthema de uittreding van Groot-Brittannië  uit de Europese Unie.  Bij de verkiezingen in 2009 werd UKIP na de Conservatieven de tweede grootste partij en veroverde  13 van de 73 Britse zitjes, 4 meer dan vorige legislatuur.

De partij is lid de fractie "Europa van vrijheid en democratie" bestaande uit 32 leden.

Met zijn aanval op Van Rompuy heeft Farage in enkele striemende zinnen en scherpe bewoordingen een deel van zijn partijprogramma vertolkt en tegelijk deze Europese Unie ontmaskerd als een (gevaarlijke) poppenkast. De spelers bedisselenen alles onder mekaar en duiden een  compleet onbekende aan om hun inzichten door te drukken. Van Rompuy is de "puppet on a string" voor Merkel, Sarkozy, Barroso e.a.

Wij in het land B kennen deze tjeef en zijn schijnheilige maniertjes van zich te laten pramen om als vazal van de hogere machten op te treden. Tijdens zijn korte premierschap heeft hij zich beperkt tot het noteren van de aangroeiende tekorten, een generaal pardon afgekondigd met een ander naam, zodat de liberalen er mee weg konden, en de Franstalige minderheid in dit land een meerderheid bezorgd in de regering.  Je moet inderdaad een dweil zijn, om dat te presteren.

De verontwaardiging bij de vertegenwoordigers van het Grote Eigen Gelijk betrof niet zozeer de beschadiging van hun strooien man, maar wel de pijnlijke waarheden over hun bedoelingen en hun machtsmisbruik. De hypocrieten aan de schandpaal jankten : hun nazipraktijken werden blootgelegd door een niet te stuiten redenaar.

Tijdens de aanstaande  Britse verkiezingen in mei zal Farage meedingen voor een zetel in het Lagerhuis. Als hij die behaalt, zal hij ontslag nemen in het Euro-parlement. Ook al is de UKIP  niet direct onze eerste politieke  keuze, een man als Nigel Farage is in elk palement een garantie voor het bewaken van de democratie. Iemand die durft ingaan tegen het establishment, ligt bij ons altijd goed.

Ray 

"Wat zijn jullie belgen kleinzerig ..." Farage reageert vanuit Londen op het gemekker van Leterme & C° : hier klikken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Royalisten dienen klacht in tegen affiche ANZ

 

 

Bij de Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP) werd een klacht ingediend tegen de affiche van het 73ste Vlaams Nationaal Zangfeest dat nu zondag plaatsvindt in de Lotto Arena in Antwerpen. De affiche zou “vernederend” zijn “voor alle Belgen”. Boosdoener is het beeld van een schaakbord waarop een pion, in de vorm van een Vlaamse leeuw, de koningspion ten val brengt. De symboliek van een verslagen Belgische koning kan niet voor de royalisten en zij eisen de stopzetting van de campagne.

Het ANZ, organisator van het Zangfeest, reageert laconiek op de klacht. “Humor is blijkbaar niet de sterkste eigenschap van de royalisten. Wat we duidelijk willen maken is dat Vlaanderen aan zet is en we maximaal moeten inzetten op de eigen toekomst. We mogen niet langer lijdzaam toezien hoe onze welvaart en welzijn wegkwijnt door het Belgisch immobilisme. Vlaanderen moet de institutionele patstelling doorbreken.” De organisatoren verwachten zondag een grote toeloop voor het Zangfeest. In voorverkoop werden al meer dan 4.000 kaartjes verkocht.

Bron : ANZ




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!