Angeltjes
03-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier, nog een Tolero-nieuwtje : illegale spuiter op tram niet bestraft

 

Ahlamim A., een 37-jarige illegaal uit Soedan, reed vorig jaar, 27 oktober met de tram in de stad van Allah, toen hij onverhoeds een zaadlozing kreeg. Stel u dat voor, heren !  We willen niet nieuwsgierig zijn en wij zullen er geen poll over inrichten, maar is het u al overkomen ? Het hoeft niet op de tram te zijn, of in de stad van burgemeester Slaapmans. Om het even waar op straat, tijdens het winkelen, het wandelen, het joggen, het slenteren, het haasten om voor de bui binnen te zijn, of voor het zingen de kerk uit. Dat laatste zou kunnen.

Wat was er aan de hand ? Als u het niet wil weten, moet u niet verder lezen, het is op eigen risico en niet klagen bij Seniorennet dat ze Angeltjes moeten buitenkieperen. Wij zijn de boodschappers, niet de zaadlozers.  

Ahlamim raakte opgewonden van meisjes die tegen hem aanschuurden in de drukbezette tram. En toeval, de rits van de broek van de Soedanees stond wagenwijd open. Neen, neen, niet lachen of verontwaardigd zijn, dat kàn, een rits kan ook vanzelf stiekem en gluiperig openschuiven, zonder dat de eigenaar van de verborgen kroonjuwelen er iets van merkt.

Voor Ahlamin stond een jongen van 13 jaar en die kreeg de volle lading over zijn jas en zijn schoenen, want Ahlamin was opvallend dicht naar die jongen opgeschoven, vermoedelijk door de meisjes achter hem. En zo gebeurde het.

De politie kwam er bij te pas met veel patati en patata, ten langen leste bleek Ahlamim ook  in het bezit te zijn van een verboden wapen. Dat is niet abnormaal voor een illegaal die graag schiet of steekt dat hij een wapen heeft.  Dat is toch zo, niet ?  Zijn we tolero of niet ?

Gelukkig was de rechter dat ook toen de illegaal voor hem verscheen.  In plaats van de man wegens zedenfeiten tegenover minderjarigen + illegaal wapenbezit, het land uit te sturen, oordeelde de rechtbank dat Ahlamim een opschorting van straf verdiende, omdat een veroordeling zijn regularisatie zou bemoeilijken.

Het bericht staat vandaag in de Gazet van Antwerpen op pagina 41 onder de titel "Sperma morsen op tram niet bestraft".

En nu is het aan u.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een koeltoerverrijkend nieuwtje : Sla op siekenhuispersoneel

 

In Schiedam heeft een Turkse familie, na het overlijden van een naaste, ziekenhuispersoneel bedreigd en het interieur gesloopt. Een massale vechtpartij kon net worden voorkomen.
De Turkse familie was met 25 leden naar het Vlietlandziekenhuis in Schiedam gekomen om afscheid te nemen van een overleden familielid.

Dit wilden zij doen op de intensive caremaar regels van het ziekenhuis schrijven voor dat rouwen niet op deze afdeling mag gebeuren. Het mortuarium is hiervoor de geschikte plaats, aldus het ziekenhuis.

‘De intensive care is niet hiervoor bedoeld, en al helemaal niet voor zo’n grote groep,’ zegt een woordvoerder tegen persbureau Novum. Andere patiënten en personeel zouden last hebben gehad van de drukte.

Het ziekenhuis hoopte op begrip van de familie, maar dat bleek tevergeefs. ‘Zij moeten begrijpen dat we ons werk doen en dat ze ons niet op zo'n manier kunnen bejegenen.’
De Turkse familie werd woedend nadat het lichaam werd verplaatst naar het mortuarium en begon het personeel te bedreigen. Ook begonnen leden te gooien met meubilair. Uiteindelijk werd een vechtpartij voorkomen en raakte niemand gewond.

De politie was snel ter plaatse, maar heeft niemand aangehouden. Er is geen aangifte gedaan. Volgens een woordvoerder hebben deze incidenten wel vaker plaats, maar is er geen sprake van een toename. ‘We zitten hiermee al drie of vier jaar op hetzelfde niveau.’

Door Robin van der Kloor @ Elsevier

Zie ook :
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/258610/Bedreiger-ziekenhuispersoneel-Harderwijk-aangehouden.htm
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/258290/Ziekenhuisrelschoppers-zonder-aangifte-vervolgen.htm
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/258214/Weer-incident-Marokkaanse-familie-in-ziekenhuis.htm
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/256050/Ziekenhuis-neemt-maatregelen-na-Marokkanenincident.htm

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Blauwenburgs : een boeiende serie over gedistingeerde Profiteurs

 

Nu de succesvolle VTM-serie de Rodenburgs op zijn laatste benen loopt, kondigen wij u de geboorte aan van een nieuwe spannende reeks : de Blauwenburgs.  Wij gunnen u een inkijk achter de schermen van de Grote Politiek en een inkijk in menig décolleté. Intriges, verwarrende handtekeningen, sofabenoemingen, sofaseks, gebroken carrières, verwarrende evaluaties, vervroegde pensioneringen, ijdeltuiterijen, seks (hebben we dat al gezegd ?),  machtsmisbuik, bejaarde loverboys bij wie alleen nog de touwtjes strak staan ... en seks. De Blauwenburgs, u zal geen aflevering willen missen.

.

Christa, het vrouwelijke hoofdpersonage

.

Christa is criminiloge, het is bijna onvermijdelijk dat zij met die opleiding in de politiek terecht komt, want Christa is niet van de slimsten, maar wel van de sluwsten. Zij werkt bij de Peetvader, excellentie Patrick Blauwenburg die opperbaas is van alle Polities van het land, voorwaar een machtig man die talrijke geheimen kent en voor wie velen buigen en sidderen. Christa wil hogerop en daar moet zij lagere paden voor bewandelen. Voor een vrijgekomen functie bij de Algemene Inspectie van de Politie neemt zij deel aan de selecties. Helaas, omdat zij niet van de slimsten is, vermeldt haar resultaat : "Ongeschikt". Verdorie, dat kan toch niet ... ? Christa roept de hulp in van enkele blauwe kompanen.  Luc Blauwenburg, Inspecteur-generaal bij de Algemene Inspectie en haar collega Roger Blauwenburg die ook wat zit te knoeien tussen politiek en politie.

 

Luc Blauwenburg van de Rijskwacht naar de politie, van deblauwe  regen in de bruine drop

 

Plots verandert op het resultatenblad van Christa's examen "ongeschikt" misterieus in "geschikt".  Zou een of andere  Heilige, wonderen verrichten voor de vrienden van de Loge ? Ja, het kan bijna niet anders. Die van Rome zijn nogal gasten ...

Helaas, driewerf helaas, het wonder van de gewijzigde uitslag lekt uit en Christa en haar vrienden worden beticht van "verwarring van geschriften" (u ziet het, wij spreken niet over vervalsing, het is tenslotte een fictieve reeks). Veel herrie alom, ook de media die altijd blij zijn met sensatie, want de waarheid is toch maar routine, laten hun beren los.  Patrick Blauwenburg, de peetvader,  weet van niets, ontkent maar hij laat wel een  kabinetspipo, die aangeworven was als pispaal voor dergelijke gevallen, ontslag nemen. Tegen Christa wordt een tuchtprocedure ingespannen, maar dat was niet ernstig bedoeld ; er wordt gezorgd voor de nodige stommiteiten en de tuchtprocedure kan afgevoerd worden. Christa is blij en zij trekt naar de Algemen Inspectie van de politie, een taak niet naar haar kunde, maar naar haar goesting.

 

.

De immer angstig kijkende Roger Blauwenburg in de rol van korpschef van Brussel, een Blauwenburg in dienst van een Rodenburg

.

Haar vriend en collega Roger Blauwenburg (een schitterende rol van een acteur die voortdurend angstig om zich heen kijkt en het gezag uitstraalt van een gebruikt oorstaafje) is inmiddels korpschef van de politiezone Brussel-Elsene. Hij rapporteert aan de fijne burgemeester en herhaaldelijk geweigerd lid bij de AA, de heer Freddy Beulemans (een Rodenburger).  Guido wordt nog steeds genoemd als medeplichtige in het vervalsen van de uitslag van Christa's examen maar de sluwe burgemeester  behoudt het vertrouwen in zijn korpschef.  Die is van dan af compleet schatplichtig aan de wensen en verlangens van Beulemans. En die zijn niet gering.

 

.

Gladde Glenn Blauwenburg, Kuifje op middeldikke leeftijd

.

In de maand februari van dit jaar, treedt Christa in dienst als adviseur bij Gladde Glenn Blauwenburg, de directeur van de gerechtelijke politie te Brussel. Glenn ziet er uit als een opgedirkt Kuifje van middeldikke leeftijd, altijd verzorgd, nooit in de fout, pluimstrijkend bij iedereen die in het regime wat betekent en zo blauw als een Blauwenburg maar kan zijn. Alhoewel in zijn functie enige discretie welkom is, staat Glenn Blauwenburg uitgebreid te pronken op Facebook met zijn 1100 vrienden en vriendinnen en zijn voorkeuren. Zijn vrienden zijn al de machtige mannen van de liberale partij, en wat klein blauw grut om de tafels af te ruimen en de vaat te doen, maar ook de opperdweil en flegmatieke Euro- president,  en als krant, de Morgen om een link te hebben naar de Rodenburgs.Bij de voorkeurvrouwen van Glenn straalt de knappe blondine  Anne de Baetzelier-Dedecker,  die denkelijk niet op de hoogte is,  dat haar politieke patron het ontslag van Glenn eist.  Maar dat is onbelangrijk, Jean-Marie Dedecker eist het ontslag van heel het Blauwe Fabriek van de Blauwenburgs. Terecht overigens.

.

Patrick Blauwenburg, de peetvader

.

En zo komen we aan de laatste episode : de onderzoeksrechter van het parket van Brussel heeft Christa in verdenking gesteld wegens "verwarring" in geschrifte. Christa, niet van de slimsten, maar wel bij de sluwsten, ontkent. Zal zij voor de rechtbank verschijnen ?  Zullen de Blauwenburgs haar opnieuw hun protectie aanbieden ?  Roger blijft buiten schot en staat ten dienste van Beulemans.  Luc Blauwenburg is op pensioen.  En de peetvader Patrick Blauwenburg is voorzitter van de praatbarak : hij kijkt toe op het goed functioneren van de democratie. Glenn Blauwenburg kan gerust zijn, van ontslag is er geen sprake.

Productie : Woestijnrioolratten 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste wensen voor een sterk Nederlands Nederland !

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transplantaties bij leven : dé oplossing

 

 

Frontale of liberale kwab - Parietale of socialistische kwab - Occipitale of LDD kwab - Temporale of tjevenkwab - De onverzettelijke Vlaams-nationale kwab is niet zichtbaar.

Artsen van het Rotterdamse Erasmus Medische Centrum komen met een een controversieel voorstel: ze willen bij een een stervende orgaandonor op de intensive care één of beide nieren al wegnemen nog voor die overlijdt meldt De Telegraaf. De dokters denken dat er op deze manier in Nederland meer en betere nieren voor transplantatie beschikbaar kunnen komen. Bovendien wordt volgens de artsen op die manier "de wens van de patiënt om te doneren beter gehonoreerd", en kan "de begeleiding van het stervensproces van de donor hierdoor in alle rust plaatsvinden.

In medische kringen van de gerenommeerde Vlaamse euthanasiepromotor, Dokter Dood, wil men nog een stap verder : hersen-wegnemingen op middelbare leeftijd.  Voor velen zal dit geen enkele wijziging in gedrag of omgangsvormen met zich brengen. Hierboven een schematische weergave van de diverse ingrepen die mogelijk zijn.  Het feit dat er meer donoren zijn dan ontvangers is geen enkel bezwaar volgens de gezondheidsdienst van de Euronazi commissie.

Bron : HLN 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Oostenrijk : hetzelfde liedje

 

Terwijl de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken iedere nieuwe asielzoeker verplicht een maand in detentie wil nemen, zorgt vooral de bouw van een groot asielzoekerscentrum, de derde in het land, voor opschudding. De extreemrechtse FPÖ spint er garen bij.

Bewoners van de provincie Burgenland zijn fel tegen de bouw van een nieuw centrum. Volgens de Freiheitliche Partei Österreichs (FPÖ) moet de regering gewoon meer asielzoekers uitzetten in plaats van voor nieuwe opvang zorgen.

"Een derde asielzoekerscentrum draagt alleen maar bij aan 'asielfraude'", zei partijleider Harald Vilimsky. "De meeste asielzoekers en immigranten zijn fraudeurs en criminelen." De FPÖ heeft haar aanhang in de provincie zien verdrievoudigen.

Afgelopen jaar hebben 15.000 mensen asiel gevraagd in Oostenrijk. Volgens de autoriteiten is twee derde van het land via een andere EU-lidstaat binnengekomen.

Sentiment

Veel Oostenrijkers verbinden immigratie met criminaliteit. Volgens commentatoren spelen de extreemrechtse FPÖ en de Alliantie voor de Toekomst van Oostenrijk (BZO) in op dit sentiment om politieke steun te verkrijgen. De partijen wonnen tijdens de nationale verkiezingen in 2008 samen 29 procent van de stemmen.

FPÖ-leider Heinz Christian-Strache zei afgelopen maand dat de veiligheid van het land was "ingestort" nadat was gebleken dat de meerderheid van overvallen in de hoofdstad Wenen door allochtonen was gepleegd.

Volgens critici doet de regering, bestaande uit sociaaldemocraten en conservatieven, zelf ook mee aan de polarisatie in het land.

De conservatieve minister van Binnenlandse Zaken, Maria Fekter, spreekt regelmatig over het "grove misbruik" van asielregels, wil criminele asielzoekers sneller kunnen uitzetten en vindt dat integratie van migranten prioriteit moet krijgen boven het binnenlaten van nieuwe migranten. Afgelopen maand heeft de regering een actieplan aangenomen om strengere eisen aan immigranten te kunnen opleggen, waaronder een omstreden taaltoets.

Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Commentaren verkiezingen Nederland

 

Vult u hier uw reacties in aub - Voorlopig 22.50 uur :

PVV in Almere (voorlopig) 24%

Den Haag : was erg onduidelijk

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

23.15 uur

Omdat de PVV slechts in twee steden opkomt, gaat alle aandacht op de televisie uit naar de linkse en centrumpartijen.

De uitslagen voor de gemeenteraden worden verdrongen door een peiling van de NOS/ANP op landelijk niveau.  Daaruit blijkt dat de verliezers CDA en PvdA toch de twee grootste blijven, ook al verliezen zij veel zetels. De PVV zou de derde partij worden van 9 naar 24 zetels. Maar de andere grote overwinnaars zijn D66 met de afschuwelijke ijdeltuit Pechtold die van 3 naar 15 zetels klimt en Groen/Links dat van 5 naar 12 zetels gaat.  De communisten van Agnes Kant (SP) verliezen gigantisch maar dat is de schuld van de thuisblijvers.  Tenslotte zijn de liberalen van de VVD enorm tevreden dat  hun oppositierol hen behoudt op een zelfde aantal zetels : geweldig !

Voor de NOS is het heerlijk propaganda voeren voor de linkse kameraden.  Ook als zij achteruitstormen, wordt er gejuicht.  In Den Haag schijnt de PvdA de grootste partij te blijven en wordt de PVV nummer 2.

In Rotterdam voeren Leefbaar met de PvdA een tweestrijd.

En in Almere is de kans groot dat de PVV nummer een wordt.

Tot hiertoe, tenzij wij misleid worden door de televisie, is het teleurstellend dat de socialisten, niettegenstaande hun verlies, toch stand houden en er geen sprake is van een PVV-vloedgolf maar van een sterke overwinning voor een partij die gedemoniseerd werd en over het hoofd gezien in de media.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 24.00 uur

Het is nu duidelijk dat de PVV in Almere de grootste partij is en in den Haag met een gedeeeltelijke uitslag op 77% van de stemmen de tweede partij wordt (ca. 17.5%) na de Pvda die aan 21% zit.

Voor Rotterdam wachten wij tot donderdagmorgen.

------------------------------------------------------------------------

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dure benzine ?

 

Na zorgvuldig onderzoek is nu eindelijk de ware reden van de hoge benzineprijzen aan het licht gekomen. De Pvda moet natuurlijk al zijn vriendjes betalen.

Kom op Wouter !  Op naar de 0 zetels.

@ Den Haag blogt

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage wordt gestraft ! Mijn eer is mijn portemonnee
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Nigel Farage, de man die Herman Van Rompuy vorige week de huid vol schold, is door Europees Parlementsvoorzitter Jerzy Buzek gestraft. De Brit zal tien dagen lang geen toelage als Europarlementslid krijgen.

Jerzy Buzek had Farage verzocht om zich te excuseren bij Van Rompuy maar dat weigerde de Brit te doen. Hierop besloot de voorzitter, die oordeelde dat de uitspraken van de Brit zowel voor Van Rompuy als voor België beledigend waren, zijn dagelijkse toelage tien dagen lang in te trekken. In totaal gaat het om een som van 2.980 euro.

Farage, het boegbeeld van de anti-Europese partij United Kingdom Independence Party (UKIP), noemde de voorzitter van de Europese Raad vorige week "een laaggeschoolde bankbediende". Ook zei hij dat Van Rompuy het charisma had van een dweil en dat België niet eens een land was.

Het Europarlement deelt straffen uit aan volksvertegenwoordigers die de stem van het volk laten weerklinken. Zoals in een heus dictatoriaal stelsel.  En even typisch aan de beperkte denkwereld van dat zootje : wie niet braaf is, krijgt geen centjes ! 

Mijn eer is mijn portemonnee. Heb je die Poolse sukkelaar al eens bekeken en bezig gehoord ? Een uitgewrongen schoteldoek, om in de terminologie te blijven.

Ray 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U zegt het maar

 

 

 


02-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus :
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

"Nederland wordt gegijzeld door zeer rechts." (cfr.de gratis bijlage bij MO mondiaal magazine) "Nederland wordt onbestuurbaar" (cfr. de Standaard) Heiliger dan de paus, politiek correcter dan Bos en Pinokkio samen. Gretig nemen ze de lasterlijke bakerpraatjes over, de linkewinkies van onze pers in het zuiden. Linkser dan een linkse mafkees, zolanng ze maar papier vullen en hun lezers en abonnees kunnen beliegen en bedriegen, kan de pret niet op. Nederlanders geef ze een klop op hun degoutante electorale smoel. Stem voor de Vrijheid!

Lucky9

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 0000 en de NL-verkiezingen

 

 

Affiche ontworpen door onze goede collega's van

 The West is the very Best

 

 

De Nachrichtendienst van de 0000 heeft een reporter naar Rotterdam gestuurd (de tweede grootste stad van Nederland, preciseerde het guitige Nachrichtenlezeresje van dienst) om een impressie te geven van de sfeer de dag voor de verkiezingen. Het beeld opende met PvdA-militanten met een rode roos in de hand,  die zij in close up gingen aanbieden bij een burgeres die duidelijk een partijlid was. De Hoofdman van de Rode Rozen-brigade mocht nadien uitgebreid en niet onderbroken zijn eigen lof zingen voor de 0000-verslaafden.

Vervolgens was het de beurt aan een ernstig kijkende communist van de SP. Die man zag er bezorgd uit, oei, oei,  alhoewel hij gefilmd was in een wijk waar naar eigen zeggen,  zijn partij grote aanhang heeft.  Het leek echter of er een aardbeving had plaatsgevonden, want de populaire SP-wijk werd door het stadsbestuur afgebroken. Da's een drastische maar afdoende manier om van je politieke tegenstanders verlost te zijn.  

De 0000-reporter ging toen over naar het extreem rechts gevaar van Leefbaar Rotterdam, de opvolgers van Pim Fortuyn.  De frontman, Pastors, werd niet rechtstreeks geïnterviewd maar kwam aan het woord tijdens een gefilmd radiogesprek, waar hij even kwijt mocht dat de integratie niet erg gelukt is. Het was duidelijk voor de kijkers, dat het niet wenselijk is, dat die smeerlappen in de door een Marokkaanse burgemeester bestuurde stad de rooie Bevrijders van de troon stoten. 

De gewezen burgemeester van Rotterdam, Bram Peper, is een van die luxe-socialisten die veroordeeld werd wegens ongebreideld graaien. Hij was destijds gehuwd met de liberale frontvrouw Neelie Kroes, die zich inmiddels heeft voorzien van een jong mannelijk exemplaar voor de afwas en nog wat. Gelijk heeft ze ! Dat politiek geïntresseerd Vlaanderen vooral uitkijkt naar Den Haag en Almere is de 0000 ontgaan. U weet dat u morgen best afstemt op Nederlandse zenders. Niet omwille van de objectiviteit maar zij kunnen de uitslagen niet doodzwijgen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stemp oep Moslimdemocraten of anders stoemp oep bakkes

 

Affiche van vorige verkiezing : de sfeer is nog even sereen

Weer is de partij Islam Democraten in opspraak geraakt. Na het gebed in de As-Soennah-moskee in Den Haag heeft een kandidaat-raadslid een man buiten westen geslagen.

 De kandidaten op de lijst van de Islam Democraten. Hegiel staat op de achterste rij, de tweede van links
Partij Islam Democraten presenteert zichzelf

Volgens het AD verloor Naser Hegiel, de nummer zeven op de kieslijst van de Haagse Islam Democraten, zijn geduld bij een ruzie over verdwenen folders van de partij.

Gebroken
Na het gebed in de omstreden As-Soennah-moskee begon hij er op los te slaan totdat de man tegen de grond ging. Het slachtoffer raakte buiten westen en hield er ook een gebroken hand aan over.

De partij zegt zich enorm te schamen voor het voorval. ‘Als dit waar is moet het consequenties hebben,’ aldus lijsttrekker Dilaver Delikaya in het AD. Het slachtoffer heeft na behandeling in het ziekenhuis aangifte gedaan.

Kinderen met wapens
Onlangs kwam de moslimpartij ook al in het nieuws toen er op de Hyves-pagina van de lijsttrekker foto’s van kinderen met wapens stonden.

Volgens Delikaya ging het niet om zijn kinderen, maar om die van een ander. Hij haalde de foto’s eraf en beweerde vervolgens dat er een hetze tegen zijn partij wordt gevoerd.

Door Robin van der Kloor

 

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/259519/Kandidaat-Islam-Democraten-slaat-man-neer-na-gebed.htm

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeken die Guy Mortier leuk zou vinden (als hij las)

 

'Er rot iets in de republiek der letteren.' Benno Barnard hoorde wie De Gouden Humo-Uil dit jaar zou kunnen krijgen en ziet ze vliegen als hij aan juryvoorzitter Guy Mortier denkt. 

Er rot iets in de republiek der letteren: dat heeft mijn geestelijke vaderland gemeen met het Denemarken van prins Hamlet.

Er is sprake van een systematische belangenverstrengeling tussen partijen en personen rondom het weekblad Humo, met als inzet de Gouden Uil. Dat beest is een met bladgoud overtrokken stuk boerenbedrog. Ik zal u uitleggen waarom.

Waarvoor staat voornoemd weekblad? Voor de eigentijdse cultuur van niet al te ingewikkelde jonge mensen. Bij die sociologische groep behoort een bepaald stelsel van overtuigingen, ontworpen in de late jaren zestig en in de loop van de jaren negentig van rood naar paars verkleurd.

De volgelingen knielen voor het altaar van hun eigen maakbaarheid, waarop de metropoliet van dit bijgeloof, Guy Mortier, de valse lichtjes van de entertainmentindustrie heeft ontstoken. Deze gelovigen, gevormd als ze zijn door de filosofie van hun parochieblad, zullen beslist niet van het voorgeschreven groepsgedrag afwijken; en verblind door de schittering van alle flauwekul die ze wekelijks krijgen opgedist, zullen ze niet inzien dat hun individualiteit uit weinig anders bestaat dan de bevrediging van aangeprate behoeften.

Bij de merkwaardige paradox van een dominante subcultuur behoort, behalve een bepaald soort muziek en een bepaald soort film, ook een bepaald soort literatuur. Dat soort literatuur vinden we jaarlijks terug op de lijst van boeken die voor de Gouden Uil in aanmerking komen. Daar zitten altijd wel een paar goede boeken bij, want hoewel Humo er alles aan doet om zijn lezers precies op dat ontwikkelingspeil te houden waarop de illusie van de autonome smaak en het zelfstandige oordeel niet wordt aangetast, zijn natuurlijk niet alle juryleden uit de redactie van Humo afkomstig. Ik sluit zelfs de mogelijkheid niet uit dat een redactielid - hoewel zelf het product van de voorbije veertig jaar - een goed boek goed vindt.

In de jury van de Gouden Uil zetelen dit jaar behalve Mortier zelf, verrassend genoeg voorzitter, ook Sam De Graeve en Jeroen Maris, redacteurs van Humo. Jeroen Vullings moet de aandacht afleiden van het dogmatische karakter van de samenstelling: hij speelt de rol die een paar christen-democraten eertijds in het Oost-Duitse parlement mochten vervullen.

Dit eminente gezelschap zal de prijs aan een boek geven dat netjes binnen de afgebakende criteria blijft, dat keurig in de grote groef van de voorspelbaarheid schiet, en dat bij voorkeur door een medewerker van Humo is geschreven. En kijk eens, die grappige, o zo correcte Tom Lanoye heeft precies het soort boek geschreven waar ze dol op zijn bij Humo! Feilloos accorderend met de tijdgeest, vol grapjes, maar tegen een fond van menselijk tekort... in de stijl van Lanoye kortom, want de criteria zijn tautologisch. Een boek, met andere woorden, dat precies in het hoofd van Guy Mortier past.

Wat heeft Guy Mortier in godsnaam met literatuur te maken? De enige schrijver die hij ooit oprecht heeft bewonderd, was Godfried Bomans, onvermoeibaar door hem geïmiteerd in de periode waarin hij zelf een pen hanteerde, wat net lang genoeg duurde om een ongeneeslijke vorm van obsessief-compulsieve leukheidsdwang op te doen. Het denken van Mortier laat zich als volgt samenvatten: God is dood en alles is leuk, hoewel misschien een beetje tragisch. Lanoye is leuk . Van Kooten is leuk . Komrij is leuk . Grunberg is leuk , vooral als hij met modder gooit naar Stefan Hertmans of Benno Barnard of zo iemand. Enfin, ik weet niet wie er momenteel allemaal columns in Humo vullen, maar leuk zijn ze ongetwijfeld.

Humo is de met klatergoud, banaliteit en modderkuilen bezaaide omweg die ons van het kapitalisme naar het kapitalisme heeft gevoerd. In de salon waar Humo links zit te wezen, barst het van de miljonairs, Guy Mortier voorop.

Nu zal ik u uitleggen waarom u, in tegenstelling tot vroeger, nooit een boek van mijn hand bij de Gouden Uil zult aantreffen. Ik ben namelijk een afvallige van de in Humo verkondigde heilsleer. Lang geleden drukte ik me, onder invloed van Herman de Coninck, ooit journalist bij Humo, nog correct uit. Ik zei niet zozeer wat ik meende als wel datgene waarvan ik wist dat ze het in onze kringen graag hoorden. Daarvoor beloonde Humo mij met een interview, een nominatie, een uitnodiging voor een feestje, het verzoek om een tekst... Dat laatste wrong natuurlijk. Niets van wat ik schrijf past bij de in Humo gepredikte superstitie.

 
 

Op een goeie dag had ik dan ook genoeg van mijn eigen oneerlijkheid, een oneerlijkheid waarin ik overigens bepaald niet alleen stond, want in de literaire wereld was iedereen beducht voor de macht van Mortier. Op die dag vergeleek ik Mortier met een bekend staatshoofd uit de Karpaten, aan wie geniale trekken werden toegedicht. Op dat moment was Mortier al een jaar of wat aan het aftreden als hoofdredacteur, zonder ooit werkelijk op te hoepelen. Zo promoveerde ik mijzelf dus tot persona non grata .

Inmiddels is de longlist van kandidaten voor de jongste Gouden Uil bekendgemaakt. Daarop prijkt, behalve dat boek van Lanoye, een verzameling columns van Arnon Grunberg, die eerder in Humo zijn gepubliceerd. Ik kan u niet zeggen hoe verbaasd ik was dat te vernemen. 

Benno Barnard 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persmededeling Vlaams Belang : dat is keurig !

 

02.03.2010 14.05u - Naar aanleiding van de mediastorm rond de “financiële keuken” van het Vlaams Belang, wensen we nogmaals te bevestigen dat – zoals ere-voorzitter Frank Vanhecke zondag op de partijraad heeft gesteld en vandaag nog eens heeft bevestigd - interne aangelegenheden ook intern dienen besproken te worden. De voorzitter, het partijbestuur en de partijraad staan garant voor een correcte, serene en transparante afhandeling van welke interne aangelegenheid dan ook.

Wij zijn ervan overtuigd dat alle betrokkenen het Vlaams belang en het partijbelang voorop stellen. Meer dan ooit zullen we onze energie stoppen in de politieke strijd die de onze is en ons niet laten afleiden door een amalgaam van bijeengesprokkelde berichten die enkel tot doel hebben de partij en haar boegbeelden te schaden.

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang

Joris Van Hauthem
Woordvoerder Vlaams Belang

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een anonieme juridische studie ... over Daerden

 

Wat gaan we nog horen in dit afschuwelijke land ?  Een anonieme juridische studie ... Angst voor represailles ?  Maffiapraktijken ?  Fysieke uitschakeling ? 

Minister van Pensioenen Michel Daerden (PS) en zijn zoon Frédéric liggen weer onder vuur door een anonieme juridische studie. Ze worden opnieuw beschuldigd van illegale praktijken bij BGC & Associés, het revisorenbureau van Frédéric Daerden.

 

Het document is momenteel in handen van het parket van Luik, van verschillende redacties en van enkele leden van de PS. De Luikse procureur-generaal heeft het dossier naar de bevoegde magistraat gestuurd.

De studie spreekt over het "systeem-Daerden... een krachtige en uiterst efficiënte organisatie". Er staat in feite niets nieuws in, maar voor het eerst wordt ook juridisch aangeduid dat Daerden en zijn zoon zich schuldig hebben gemaakt aan criminele feiten.

Daerden zelf gaat nu een klacht indienen tegen onbekenden indient wegens laster en eerroof.

De minister zou zich schuldig gemaakt hebben aan belangenvermenging bij BGC & Associés. Toen Michel Daerden minister werd, verkocht hij de zaak aan zijn zoon. Vader en zoon zouden hun politieke invloed gebruikt hebben om opdrachten binnen te halen.

@ Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop met afbraakwerken, de openbare aanbesteding gaat niet door.

 

 

Als een politieke partij  enkel maar correcte tegenstanders heeft en door de media behoorlijk objectief behandeld wordt,  dan is het te begrijpen, dat zo'n partij eens extra in de kijker wil lopen. Dat is normaal, dat is menselijk, partijen zijn niet ijdel, maar de mensen die aan de top staan, durven het al eens vreselijk uithangen. Vindt u dat ook, of overdrijven wij ?
 
Ik denk dat een aantal figuren bij Vlaams Belang de laatste tijd denken : "Wij hebben geen vijanden genoeg, laten we onze eigen vijand worden". 
 
In Vlaanderen lopen een aantal  onderzoeksjournalistenrond,  die zichzelf omschrijven als bekwame talenten, scherpe pennen, mannen met meer fantasie dan de kostumiers van Eddy Wally en  met het karakter van valse ratten. Die willen wat graag de partij of de politici die snakken naar extra aandacht een handje toesteken. Meestal hebben die getalenteerden tijd zat,  want het zijn de verongelijkten die bij elke ontslaggolf door hun linksige hoofdredacteurs als eersten aan de deur gezet worden. Talent en speurzin worden niet meer gewaardeerd, mijnheer. De betrokkenen zijn nochtans al meer dan 20 jaar dezelfde complotten aan het bewijzen : het is een mooie levenstaak, de vervulling van een jongensideaal.
 
Een politicus die zijn ei niet kan leggen in eigen nest, roept de hulp in van deze persridders. Ook als hij of zij zich daarbij in de eigen voet schiet, er wordt gerekend op de steun van de kleine maffia-opruimers om de tegenstanders uit eigen rangen te schaden. Het Eigen Gelijk, mijnheer. Dat en passant het werk, het geloof en de inzet van duizenden vrijwilligers genegeerd wordt, is van ondergeschikt belang. Het Eigen Gelijk primeert, want er zijn er nog die denken als ik.
 
Je kan bijvoorbeeld de eigen partij-afgevaardigden bij de Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep afschilderen als klunzen. Bingo !  Terwijl jezelf nauwelijks ooit een idee hebt ontwikkeld over hoe die omroep tot stand is gekomen en wat je er mee aan moet. Buiten wat megalomane fantasieën die ooit ingeblazen  werden door een disc-jockey die al jaren bij de concurrentie de boel zit te verzieken. 
 
Of je kan financieel gesjoemel, dat onder je eigen leiding georganiseerd zou zijn, aanklagen.  Ik schrok mij een hoedje toen ik het juichende artikel in de neutrale pers las vanmorgen over financieel gesjoemel. Is Vlaams Belang plots een ministerie geworden, dacht ik ?  Werken die mensen met openbare aanbestedingen of offertevragen zoals de Regie der Gebouwen of een federale overheidsdienst  ?
Nogal logisch dat wanneer een bestelling wordt geplaatst door een politieke partij   dit bij voorkeur gegund wordt aan een bevriende firma. Dat er andere offertes worden opgevraagd,  is een vorm van controle op het bevriende bedrijf. Wat is daar mis mee ?  
 
Dat dit zogenaamde gesjoemel (na zoveel jaren) weer opduikt, is een blijk van moedwil en tegelijk van onvermogen. Zoiets ontstaat bij amateurs zonder bedrijfservaring. Wat zij kennen van adminsitratieve geplogenheden,  is opgevist bij openbare diensten waar andere normen gelden dan bij privébedrijven. Natuurlijk houden wij geen pleidooi voor gesjoemel, maar wel een oproep om te stoppen met kinderachtig gedoe.
 
Stop met de afbraakwerken (de aanbesteding gaat niet door, de prijs is te hoog) of doe wat anders. 
 
Nog steeds even goede vrienden ?  Wij wel, hoor.
 
De redactie van Angeltjes
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lex Molenwiekt er op los

 

Vandaag verschijnt in Gazet van Antwerpen een merkwaardig Antwerps Standpunt van Lex Molenaar dat we u in extenso (bijna) aanbieden.

Heeft Antwerpen plaats voor extra disctrict ?

"Bart de Wever heeft terecht de gevolgen van de komende regularisatiegolf op de agenda van de Antwerpse gemeenteraad geplaatst.Er zijn bijna 7000 aanvragen ingediend. Antwerpen moet na de gezinshereniging rekenen op ruim 12000 officiële nieuwe inwoners, de bevolking van een klein district.

Veel geregulariseerden zijn niet de meest gefortuneerde mensen, anders waren ze niet op zoek gegaan naar betere oorden. Daarom zal een deel van hen een beroep doen op het OCMW, dat de extra kosten op 6,2 miljoen euro raamt. En dat terwijl de OCMW-begroting nu al een tekort van 30 miljoen had.

Over naar de sociale huisvesting. Ook die komt zwaar onder druk staan. Vlaams parlementslid Liesbeth Homans (N-VA) zocht uit dat in Antwerpen de wachtlijsten zullen aangroeien met 30%, naar een totaal van 21000 aanvragen. De gemiddelde wachttijd gaat van 3 naar 4 jaar. Daarbij is de kans groot dat geregulariseerden in een aantal gevallen voorrang zullen krijgen op anderen. Wat blijft er op deze manier nog over van het streven naar een goede sociale mix ?

Al deze toestanden stellen ons rechtvaardigheidsgevoel zwaar op de proef. Antwerpen kan niet het OCMW worden voor de hele wereld. Dat heeft niets te maken met een gebrek aan solidariteit met mensen die het minder goed hebben.  Er zijn gewoon grenzen aan de hoeveelheden nieuwkomers die een stad maatschappelijk en financieel kan slikken.

(Dan volgt er een jeremiade aan het adres van de federale overheid en Lex Molenwieker besluit) :

De Antwerpse politici moeten zich dringend bezinnen over krachtiger signalen aan de federale overheid. Dit kan zo niet verder."

***

Op deze manier maken onze lezers kennis met de strategie die Gazet van Antwerpen hanteert. Omdat de grootste stad van het land afstevent op een financieel débâcle dat haast uitsluitend veroorzaakt wordt door de ongebreidelde toestroom van vreemdelingen, wordt er luid alarm geslagen.  En wie wordt ingeschakeld om de boodschap die al tientallen jaren duidelijk en nadrukkelijk door Filip Dewinter en zijn fractie van de daken wordt geschreeuwd ?  Juist, ja : de Vlaamse loopjongen van de NV-België mag als een opgedirkte en afgestofte Vlaams Belanger het warm water komen heruitvinden.  Het getal van + 12000 extra inwoners is natuurlijk een gewilde onderschatting, alsof 7000 illegalen slechts 1,7 nieuwe vreemdelingen zouden meebrengen ! De waarheid blijft een te mijden optie. Het liegen en bedriegen zit in hun genen.

Jarenlang heeft de Gazet van Antwerpen geweigerd de werkelijkheid onder ogen te zien, de cijfers werden verdoezeld, de feiten gemanipuleerd en de critici uitgescholden als racisten, xenofoben, verzuurden. Als er echter vers geld zou aangevoerd worden, is alles in orde, dan kan de uitverkoop van onze stad en ons land verdergaan ... We zullen een handje toesteken aan de ongeloofwaardig bekeerden  die nu tegen de muur staan gedrukt : wat vinden jullie van een totale immigratiestop ?  Niet alleen als centenkwestie maar om voor een keer iets te doen voor de eigen mensen, en onze eigen beschaving,  en noem het voor mijn part een "herstel van de sociale mix".

Deze stad (en dit land) hebben jullie jarenlang opengesteld voor iedereen en ons verplicht te zwijgen en te aanvaarden : open uw ogen, wandel rond, kijk om u heen. Nu de centen op zijn, valt er niet veel meer te verdoezelen. Probeer nog iets te redden. Neen, niet uw eer, daarvoor is het te laat.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een debat

 

 

  

De beste debater volgens een internetpeiling onder ruim 5300 kijkers, maar feller dan ooit onder vuur bij de meeste politieke partijen. Maandag overkwam het PVV-leider Geert Wilders opnieuw. 
 
Dit keer tijdens het verkiezingsdebat van het tv-programma EenVandaag in de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Vooral SP-fractievoorzitter Agnes Kant en D66-leider Alexander Pechtold vielen Wilders hard aan, na opnieuw stevige teksten van de PVV'er over de aanpak van ''Marokkaans tuig''.

''Uw politiek is een grotere bedreiging dan de islam'', zei Pechtold. Hij sprak van een ''xenofobe boodschap''. Volgens Kant zoekt Wilders geen oplossingen maar slechts zondebokken en dat is, zo verwees ze naar de geschiedenis, ''levensgevaarlijk''.

PvdA-leider Wouter Bos botste hard met Wilders in een rechtstreeks debat over integratie en veiligheid, maar distantieerde zich van de opmerkingen van Kant. Volgens hem is de geschiedenis niet nodig om duidelijk te maken dat Wilders' plannen ''buitengewoon onverstandig'' zijn.

Bos verwijt Wilders vooral dat hij met zijn opstelling juist bereikt dat moslims die welwillend zijn, zich van de Nederlandse samenleving afkeren. ''De mensen die je het hardste nodig hebt, zijn de moslims die het wel goed doen.''

De PVV-leider kreeg zowel applaus als boegeroep vanuit de zaal tijdens zijn betoog dat de islam een gewelddadige en allesoverheersende ideologie is. Hij wees erop dat relatief veel moslims en dan vooral Marokkanen zich schuldig maken aan geweld, intimidatie en criminaliteit.

Somaliërs komen volgens hem vooral in de bijstand. Wilders stelde dat er niemand uit een moslimland meer naar Nederland mag komen.

In het debat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag bleek ook het plan voor de kilometerheffing de partijen uiteen te drijven. VVD, PVV en SP zijn fel tegen de heffing. Bos bekritiseerde vooral VVD en D66 omdat zij suggereerden dat ze de files zouden kunnen oplossen. ''Elke politicus die vertelt dat hij de files kan oplossen, verkondigt sprookjes.''

Het verkiezingsdebat was maandag het laatste voor 3 maart waaraan ook Wilders meedoet. Dinsdag treft een aantal politieke kopstukken elkaar nog in het tv-programma Pauw&Witteman. Na het debat bleek uit een internetpeiling dat 32 procent Wilders aanwees als beste in het debat. Bos volgde met 24 procent.

Dinsdag voeren de partijen nog volop campagne, voordat woensdag de kiezer aan het woord is. Potlodenfabrikant Bruynzeel heeft tussen de 50.000 en 100.000 potloden verspreid over de 394 gemeenten waar kan worden gestemd. Amsterdam is hiervan de grootste afnemer.  

Het oude vertrouwde potlood vervangt de stemcomputers die de afgelopen jaren bij het stemmen werden gebruikt maar niet als veilig genoeg worden beschouwd.

Aan het weer zal het woensdag niet liggen. Volgens het KNMI wordt het een zonnige droge dag. In de ochtend is het nog wat fris, maar de temperatuur loopt door de zon snel op naar 5 tot 6 graden.

© ANP 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis Pub

 

 

logo

.

 

Veel Vlamingen kennen de onvolprezen webstek HVV. In deze drukke dagen voor de Nederlandse politiek (en voor gans Europa) nodigen wij u uit regelmatig onze Nederlandse collega's, die ook al eens naar Angeltjes verwijzen, te raadplegen over de laatste evoluties.

 

Hier klikken.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!