Angeltjes
05-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee woordenkramers

 

 

http://www.deredactie.be/permalink/1.730266

(schokkende beelden, niet voor gevoelige kijkers)

 

Het kotsbakje staat hieronder en is gratis tot uw beschikking


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mon Restaurant : bien manger njam-njam, chez Loudovique et Jurgan à Hal

 

 

 

In de officële aankondiging van het populaire VTM-programma Mijn Restaurant lezen we het volgende bij een van de 5 deelnemende stellen :

"De boezemvrienden Ludovic en Jurgen mogen de eer van Vlaams-Brabant verdedigen. Ze doen dat in de stad van de Kriek: het kleine maar gezellige Halle. Jurgen beseft dat hij nog heel wat moet leren, maar dat is geen obstakel om zich als enthousiaste hobbykok achter het fornuis te gooien, samen met een ervaren chef weliswaar. Ludovic zal het uithangbord van de zaak worden. Ze willen uitpakken met een gastronomische fusionkeuken. Over het pand dat ze kregen toegewezen mogen ze alvast enthousiast zijn: een knap herenhuis op de Markt van Halle."

De Standaard meldt vandaag dat er inmiddels een kleine taalrel is losgebarsten in Halle. De twee Vrolijke Vrienden hebben een Franstalige naam voor hun zaak bedacht : "Les Deux". Dat wordt in het Vlaamsgezinde en door Brussel bedreigde Halle niet gewaardeerd.  Door het schepencollege (met de sympathieke NVA-er Marc de Mesmaecker) wordt er gewaarschuwd dat in Halle nieuwe bedrijven en winkels best een Nederlandstalige naam kiezen. U kan het verhaal hier verder lezen.

Terloops : de politiek-correcte de Standaard, die huivert van discriminatie en ongelijke behandeling, schroomt er niet voor de Vrolijke Vrienden platweg te omschrijven als "de twee homo's". Even het Spionnencentrum bellen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Personeel Carrefour en Willy Claes : éénzelfde strijd voor behoud van de job

 

 

In een vorig leven met de glimlach de doos in

http://www.politicsinfo.net/willy-claes-lid-van-raad-van-bestuur-carrefour-t53492.html


Sp.a-voorzitster Caroline Gennez “leeft mee” met de 1.672 mensen die bij Carrefour hun job verliezen. “We mogen dit sociale bloedbad niet zomaar pikken”, schrijft Gennez op de website van de sp.a. “We kunnen samen opkomen tegen toplui die met onze job spelen.”

Wat Caroline Gennez er even niet bij vertelde, is dat één van die “toplui die met onze job spelen” lid is van haar eigen partij. Willy Claes, sp.a-kopstuk-op-rust, ex-minister, en voormalig NAVO-baas zetelt namelijk sinds twee jaar in de Raad van Bestuur van Carrefour België. De socialistische excellentie vindt de 1.672 ontslagen bij Carrefour alvast geen reden om op te stappen in de raad van bestuur op te geven. “Ik ben er de man niet naar om als het brandt op de vlucht te slaan”, liet Claes in de kranten optekenen. Carrefour haalt de hakbijl boven, maar Willy Claes (sp.a) blijft dapper op post.  Net zoals Dehaene keurig bij Inbev bleef graaien, toen de werknemers in staking waren.

“Zeg het zoals het is: een zitje in een raad van bestuur betaalt goed”, meent professor Carl Devos, “Nogal wat politici vinden het hun goede recht om zelf te zorgen voor hun appeltje voor de dorst.”

Hoeveel Claes exact verdient aan zijn bestuursmandaat is een goed bewaard geheim. Maar het zal per zitting heel wat meer zijn dan het maandloon van een gemiddelde werknemer bij Carrefour.

Die politici redeneren dat zo'n job hen toekomt, terwijl ze niet eens in staat zijn een balans of verlies- en winstrekening te lezen.  Wat op dat niveau een minimale vereiste is.

Alweer een klein steentje bijgebracht in onze zorgvuldige opbouw van een betere wereld.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren hebben nieuw speeltje : laserpistolen om vliegtuigen te jennen

 

 

 

Belgische luchtvaartautoriteiten zien een toenemend aantal incidenten waarbij piloten vanop de grond bestraald worden met een verblindende laser.

Luchtverkeersleider Belgocontrol stuurde begin deze week al een officiële waarschuwing uit naar piloten die op Zaventem vliegen. Er werd ook een speciale inspecteur aangesteld die de problemen moet aanpakken, zo bericht Het Laatste Nieuws donderdag. Tot voor kort bleef ons land nog behoorlijk gespaard van gevaarlijke laserincidenten. Vorig jaar waren er 'slechts' drie geslaagde aanvallen op Zaventem. Sinds begin dit jaar lijkt dat aantal echter versneld toe te nemen. Zo werden de voorbije vier weken alweer zeker twee piloten 'onder vuur' genomen. "Gelukkig nog zonder erg, maar de gevolgen kunnen dramatisch zijn", luidt het op het kabinet van bevoegd staatssecretaris Etienne Schouppe (CD&V). "Piloten kunnen tijdelijk verblind raken, waardoor een ernstig ongeluk mogelijk is. Daarnaast kan het afbreken van een landing of een vertrek het verkeer op een luchthaven in de war sturen." Bij incidenten in het buitenland liepen enkele piloten ook ernstige oogschade op, waardoor ze tijdelijk werkonbekwaam werden. De laserpistooltjes die gebruikt worden, zijn niet groter dan een balpen en kunnen tot meer dan een kilometer ver schijnen. "Ze zijn vooral populair bij jongeren, waardoor we vermoeden dat de daders ook jongeren zijn", zegt Jan Pauwels, woordvoerder van Schouppe. "We nemen de trend zeer ernstig. Op het moedwillig in gevaar brengen van honderden levens staan celstraffen van 10 tot 30 jaar."

http://www.nieuws.be/nieuws/Piloten_vaker_verblind_met_laser_b598e7d5.aspx

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa

 

 

José Manuel Barroso huidig voorzitter van de Europese Commissie en voorheen lid van de Maoistische Proletarische Partij van Portugal, werd luid toegejuicht in de Euro-Slavenbarak door het zootje Graaiers toen hij aankondigde dat dankzij de volmachten in het Lissabonverdrag Europa het economisch beleid van de lidstaten definitief zelf zal vastleggen.

Dat was een lange zin, nietwaar ?  Het is ook een plechtstatige aankondiging en dan wordt er niet geademd of gekrabd aan intieme lichaamsplekken. In één adem-uitstoot àlles eruitgooien. En dan tevreden rondblikken : het leven heeft nog fijne momenten.

Barroso had het over de volledige macht die het Lissabonverdrag hem verleent,  om economische controle uit te oefenen over elke lidstaat. "De Commissie zal per land specifieke aanbevelingen doen en verwittigingen uitsturen bij onvoldoende opvolging". En hij vervolgde : "Vijf jaar geleden, bij het opstellen van deze teksten, rees er sterke tegenkanting tegen dergelijke inmenging. Maar nu doen de zaken zich anders voor. Er is een duidelijk besef dat we mekaar moeten helpen en de Europese leiders zijn het daar mee eens."

President Dweil moet zich geen zorgen maken dat hij in de Europese Raad van ministers veel overtuigingskracht zal moeten gebruiken. Barroso heeft voor hem het pad geëffend.  Die twee zullen nooit een conflict kennen : den Dweil neemt op wat de Maoïst aanwijst.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U zegt het maar

 

 

 

  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet Manten ook ditmaal van Wanten ?

 

 

.

 


04-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bezadigd overwinnaar, een wijs politicus : luistert u maar

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziet u onregelmatigheden ?

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De PvdA is terug ...

 

 

 

 

Van 1845 naar 1192 zetels : wij zijn terug !

Van 24% naar 16% : wij zijn terug !

In Amsterdam van 20 naar 14 zetels : wij zijn terug !

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrikaanse toestanden in Rotterdamse kieslokalen

 

De heer President van Suid-Afrika

 

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Rotterdam leden van stembureaus naar huis gestuurd na onregelmatigheden bij de verkiezingen. ,,Dit waren Afrikaanse toestanden,'' roept Ronald Buijt van Leefbaar Rotterdam.

De partij speculeert op het ongeldig laten verklaren van deze verkiezingen, maar de kans daarop is klein. Lijsttrekker Marco Pastors spreekt in het AD/Rotterdams Dagblad wel hardop de wens uit voor een hertelling, nu de PvdA met een nipt verschil de grootste partij is geworden.

In de loop van de middag werden bij meerdere stembureaus stadswachten te hulp geroepen om te voorkomen dat mensen samen in één stemhokje stonden, wat in de Kieswet is verboden. Vaak ging het om oude allochtonen die hulp kregen van familie, omdat ze analfabeet zijn en slecht Nederlands spreken. ,,Maar het mag nooit, om beïnvloeding uit te sluiten,'' zegt Buijt. ,,We zagen zelfs nog stembureauleden die hielpen.''

In de wijk Bospolder in het Rotterdamse Delfshaven gaven de stembureauleden toe dat zij het samen stemmen soms toestonden omdat zij er 'geen kwade bedoelingen' inzagen. De sfeer werd grimmig toen leden van Leefbaar Rotterdam, die een kijkje namen bij twintig lokalen in wijken met veel Turken en Marokkanen, het stembureau op de fouten wezen.

Yvonne van Stiphout, algemeen directeur Publiekszaken, besloot uiteindelijk in te grijpen 'uit het oogpunt van zorgvuldigheid'. In de loop van de middag werd de bezetting van het bureau 93 vervangen.

De Kiesraad komt vrijdag bijeen om de uitslag vast te stellen. Daar kan Leefbaar bezwaar tegen aantekenen.

Tja ... Onze grootouders hebben wel voor iets anders gestreden toen zij algemeen stemrecht eisten.

 Algemeen Dagblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders : Eén tegen allen !

 

De Nederlandse Staatsomroep NOS en de zendgemachtigden hebben zich in de voorbije weken zwaar ingespannen om al wat links is (PvdA, Groen/Links, D66 en SP) ruim aan bod te laten komen en vooral de PVV van Wilders in de rol te duwen van de vervaarlijke fascist die mensen uitsluit en geen waardering opbrengt voor de zegeningen van de islam.

De Staatsomroep had zich voorbereid op een fikse nederlaag en om de pil te vergulden, werd om halftien gisteravond, toen er nog geen uitslagen waren,  de resultaten van een grootse landelijke enquête  kenbaar gemaakt. Eentje van eigen makelij samen met het persagentschap ANP. Daaruit bleek dat het Christen Democratisch Appel de grootste partij bleef, gevolgd door de socialisten van de PvdA en op de derde plaats  de verderfelijke PVV. De overige partijen gingen vooruit of bleven haperen en de communisten van de SP kregen de zwaarste verliezen te incasseren. De bitch Agnes Kant telt niet mee in het establishment, dus weg ermee.

De avond kon op die manier voor niemand van de linkse vrienden nog stuk. Hoe barslecht de gemeenteraadsuitslagen ook zouden zijn, er bleef steeds de virtuele houvast van een plots uit het niets opgedoken opiniepeiling. Wat een behendige smeerlapjes ...

Dat er diezelfde dag een peiling van Maurice de Hond verschenen was (geen maatje van Wilders) die de PVV wél op de eerste landelijke plaats neerzette, was een vervelend neveneffect, waar liefst niet naar verwezen werd.

Tot zover de intriges, de scenario's en de "objectieve" voorlichting  die precies zoals in Vlaanderen in handen is van  Nederlandse Sovjets.

De cijfers zijn ze echter wat ze zijn.  Deze raadsverkiezingen zijn grandioos verloren door de PvdA. In 2006 behaalden de socialisten 23,5%, gisteren 15.9%. Zij zijn de helft van hun aanhang kwijtgespeeld.

Voor de SP-communisten is het beeld milder van 5.5% naar 4.2%, maar zij kwamen op in meer gemeentes dan voorheen.

Femke Halsema van Groen/links recupeeert een stukje van het rode verlies en gaat van 5.8% naar 6.5%.

En tenslotte de links-liberalen van D66 halen de grote linkse buit binnen met een aanzienlijke stijging van 2.7% naar 8.1%.

De linkerzijde gaat in de totaliteit met bijna 3% achteruit. En toch een reden om te juichen, want het had net zo goed 5% kunnen zijn.

Vergelijkingen ter rechterzijde hebben weinig zin, daar de PVV met zijn aanwezigheid in slechts 2 gemeentes het beeld vertekent.  De geringere opkomst van kiezers heeft alleszins te maken met het ontbreken van een PVV-lijst in hun gemeentes. 

Het CDA van Balkenende gaat hoe dan ook achteruit, van 17% naar 14.8% en de liberale VVD gaat vooruit van 13.7% naar 15.4% : die 2 houden mekaar in evenwicht. Rita Verdonk haalt met 1.2% niet de PVV-kiezers naar zich toe waar stiekem op gerekend werd.

Over de moslimpartij valt niets te zeggen, zij haalde nauwelijks enkele honderden stemmen. De moslims weten dat zij momenteel beter gediend worden door traditioneel links dan door de eigen vrienden. Nog even wachten.

Verder viel het op dat burgemeesters in Nederland (niet verkozen door de bevolking maar aangeduid door de regering) een voor ons ongekende neutraliteit aanhouden. Ook al zijn het allen politici met een partijkleur. Zoals Annemarie Jorritsma van Almere en Jozias van Aartsen van Den Haag,  toevallig twee VVD-ers die zich niet lieten verleiden tot politieke uitspraken.  Wat een klasseverschil met foorkramers uit Vlaamse steden die met het schuim op de bek hun partijdige haatgevoelens komen toelichten.  Termont, Tobback, Willockx om het bij dat trio te houden.

"Burgemeesters voor iedereen", iets wat bij ons onbestaand is, siert de Nederlandse democratie, ook als het in de interne realiteit wel een beetje anders kan lopen.

Er zullen nog harde politieke gevechten gevoerd worden tot 9 juni.  Het zal niet gemakkelijk zijn voor de PVV om overeind te blijven en inderdaad de grootste landelijke partij te worden.  De Staatsomroep en de media zullen niets onverlet laten om hun grote invloed aan te wenden om Wilders en zijn collega's in een slecht daglicht te stellen. Tot hiertoe zijn hun verenigde pogingen nauwelijks geslaagd, want de Nederlanders lhebben zich niet van de wijs laten brengen.

Geert Wilders en de PVV : gefeliciteerd en verder doen !

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TON deed het wel goed

 

Rita Verdonk, het Tweede Kamerlid dat zich van de VVD afscheidde en daarna Trots op Nederland oprichtte, kreeg woensdag goed en slecht nieuws. Volgens een peiling zou ze haar Kamerzetel kwijtraken bij de verkiezingen in juni. Tegelijk haalde haar partij meer dan vijftig zetels in de 41 gemeenten waar ze meedeed. In Den Helder werd TON zelfs tweede.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Congo in Kuifjesland

 

Kuifje op bezoek in Matongéwijk in Brussel

“Het is voor Congolezen gemakkelijk om te emigreren naar België.” Dat zegde vicepremier Joelle Milquet gisteren in een gesprek met de Congolese Radio Okapi.

In het interview zegt Milquet dat er wel voorwaarden zijn. Wie hier wil komen wonen, moet kunnen terugvallen op een persoon die hem of haar onderhoudt, of moet zelf over voldoende inkomen beschikken. Het kan ook in het kader van familiehereniging.

Volgens Joëlle Milquet kan dat geen probleem zijn voor de Congolezen die naar hier willen komen omdat er hier al veel Congolezen wonen. En we zijn allemaal familie van mekaar, we stammen allen af van dezelfde ge weet wel.

De boodschap van Milquet staat haaks op die van Patrick Dewael vier jaar geleden. Hij trok toen naar Kinshasa met een video onder de arm waarin aangetoond wordt dat België helemaal niet het land van melk en honing is en dat veel Congolezen hier in de armoede belanden. Maar we kunnen dat omzeilen, een beetje knoeien en liegen, en de zaak is beklonken.  Alweer goede vooruitzichten voor de economie.

Bron : Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kafka in Kuifjesland : asielzoekers vangen 500 euri per dag van belgische staat

 

De afgelopen vier maanden heeft de overheid in totaal al 205.250 euro aan dwangsommen moeten uitbetalen aan asielzoekers voor wie ze geen slaapplek vond. Voor meer dan tweeduizend asielzoekers, onder wie 760 kinderen, was er vanaf oktober geen plaats op hotel of in een regulier centrum. Dat bericht De Morgen donderdag.

Sinds november stapten 55 asielzoekers naar de rechtbank omdat de overheid hen geen dak boven het hoofd kon bieden. Die gaf hen gelijk en legde de overheid dwangsommen op van 500 euro per dag per persoon. De afgelopen vier maanden moest de federale regering voor deze ’dakloze’ asielzoekers al 205.250 euro ophoesten. Drieënveertig van deze asielzoekers zijn nieuwkomers die voor het eerst een asielaanvraag deden in ons land, vier personen dienden al eerder een aanvraag in, twee gezinnen verbleven hier illegaal.

De betaling van de dwangsommen gebeurt via hun advocaten, het geld komt uit een spaarpot die Fedasil, bevoegd voor de opvang van asielzoekers, opzij heeft gezet voor juridische geschillen. Als de asielzoekers na de veroordeling een plaats aangeboden krijgen en ze niet ingaan op dat aanbod, worden de dwangsommen niet langer uitbetaald.

Ja, want als het er op aankomt, kunnen wij streng zijn ...

Bron : Het Nieuwsblad



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders en de PVV : een grootse prestatie !

 

In Almere is de PVV (21%) afgetekend de grootste partij met 4% voorsprong op de socialisten. In Den Haag behaalt de PVV (17%) de tweede plaats na de PvdA. In Rotterdam eindigt Leefbaar Nederland (de opvolgers van Pim Fortuyn) op 500 stemmen minder dan de socialisten. Met alle inspanningen die geleverd werden door de staatsomroep om de PVV te verzwijgen of in een slecht daglicht te stellen en al wat links is,  op te hemelen, heeft Nederland de kant gekozen van de partij van Wilders. We komen hier later op terug.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is VERBODEN met Hoogwaardigheidsbekleders te LACHEN

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U zegt het maar

 

U mag ook gewoon zwijgen ... en kijken

 


03-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo, Hallo : Het is 12 uur, 12 heit de klok

 

Even meldden dat - na Brussel - nu ook Antwerpen in sneltempo afstevent op een allochtone meerderheid. Volgens de nieuwste cijfers van de Studiedienst Stadsobservatie (waarin voor het eerst rekening wordt gehouden met de allochtonen met Belgisch paspoort) is nu reeds 36 procent van de Antwerpse bevolking van vreemde origine. In de leeftijdscategorie van 0 tot 9 jaar vormen zij met 56,4 procent ondertussen zelfs al de meerderheid.

De linkse socioloog Jan Hertogen – die eenzelfde cijferoefening reeds maakte voor heel Vlaanderen – lijkt alvast niet verrast door dit nieuws. “Antwerpen gaat gewoon Brussel achterna”, zo stelt hij vandaag in Het Nieuwsblad. In één adem voegt Hertogen er aan toe dat er zich ook in de Vlaamse centrumsteden zoals Gent (25,6 procent), Mechelen (24,7 procent), Leuven (26,3 procent) en Genk (37,5 procent) een gelijkaardig proces aan het voltrekken is.

Het Vlaams Belang stelt reeds langer dat, wanneer de huidige evolutie zich doorzet, de autochtone Vlamingen een minderheid in eigen stad dreigen te worden. Deze analyse wordt vandaag overigens met zoveel woorden bijgetreden door een uitgesproken tegenstander van het Vlaams Belang. “Over tien jaar zal de echte Vlaamse autochtoon tot de absolute minderheid behoren in onze grote steden”, zo laat Jan Hertogen immers in Het Nieuwsblad optekenen.

Voor wie er nog aan mocht twijfelen: het is twaalf uur.

Patrick de Roo

Met dank overgenomen van Veilig Zelzate

Dank je, Patrick !  Als je nog leuk nieuws hebt : wij zijn een en al oor en oog.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toetreding Europees Mensenrechtenverdrag, kritiek Philip Claeys

 

 

 Philip Claeys is natuurlijk veel te deftig en te fatsoenlijk om zijn toespraak te beginnen met :"Voorzitter, dames en heren, Ik kom uit het land van den dweil  en daar wordt niet veel gedaan aan de rechten van de mensen, althans niet aan die van sommigen ..."  Maar toch weer een voortreffelijke tussenkomst.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!