Angeltjes
17-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws : de lente is in aantocht

 

 

De winterjas kan de kast weer in. De ergste kou is uit de lucht en de lente is in aantocht. De komende dagen schijnt de zon volop en is het met temperaturen van rond de vijftien graden zelfs goed vertoeven buiten, meldt het KNMI maandag. Vanmorgen is het nog 3 tot 5 graden maar dat waait weg. 

Vooral woensdag en donderdag laat de zon zich vaak zien en lopen de temperaturen plaatselijk op tot vijftien tot zestien graden. Ook vrijdag en in het weekend worden temperaturen van tussen de tien en vijftien graden verwacht, maar is de kans op neerslag groter.

Na het weekend wordt het weer weliswaar minder zacht, maar het kille weer is volgens een woordvoerder van het KNMI nu toch echt wel over.

http://nieuws.nl.msn.com/algemeen/article.aspx?cp-documentid=152582659

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeklo : samenwerking VB en N-VA voor 11 juliviering gekelderd


Vlaams Belang betreurt dat de N-VA-top niet is ingegaan op de uitnodiging om samen te werken voor een eigen 11juliviering en een gezamenlijk optreden in de gemeenteraad. 'Wij hebben dat voorstel gedaan aan N-VA'er Jaak De Muynck, die enthousiast reageerde, maar nu door zijn partijtop werd teruggefloten', zegt VB-voorzitter Peter Pauwels.

In een mail aan gemeenteraadslid Filip Lecompte en voorzitter Pauwels schrijft Jaak De Muynck dat de verzuchtingen over de 11-juliviering gelijklopend zijn, maar dat hij niet kan ingaan op de vraag om verder gezamenlijk op te treden tegen het schepencollege. Hij beëindigt dan ook de gesprekken hierover. VB betreurt dat:

 

 'De traditionele herdenkingen aan de monumenten voor Karel Lodewijk Ledeganck en Jan Frans Willems werden vorig jaar afgelast en op 11 juli slaagt het stadsbestuur er niet in zijn minachting weg te steken voor al wat Vlaams is. Jammer dat N-VA nu zwicht voor nationale en partijbelangen.' (emv)

© 2010 Corelio


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen steunt en stimuleert islamonderricht.

  

 

 

Vlaams volksvertegenwoordiger  An Michiels ondervroeg onderwijsminister Smet over de islamindoctrinatie in onze scholen. De roze SP.a-er antwoordde dat in niet minder dan 255 scholen van het gemeenschapsonderwijs islamitische godsdienstleraars aan de slag zijn. Het cijfer voor het katholiek onderwijs ligt lager (21 scholen), maar ook daar kijkt men verbaasd op : islamles in een katholieke school ?

Omdat de opeenvolgende regeringen steeds meer islamieten in ons land toelaten, is er nu zelfs een tekort aan islamleraars. Daarom heeft de Vlaamse regering van CD&V, NVA en SP.a subsidies uitgetrokken voor de ‘Postacademische Vorming Verdieping in de islamitische godsdienst’ binnen de Universiteit Antwerpen. Deze opleiding zal bijkomende leerkrachten afleveren die de leer van Allah zullen uitdragen van Lanaken tot De Panne. Ook Groep T Hogeschool Leuven krijgt subsidies, volgend jaar zullen de eerste moslimleerkrachten daar afstuderen.


U merkt het: de wreedzame leer van Allah groeit en bloeit in Vlaanderen.

Beseften de kiezers van CD&V, NVA en SP.a dit alles toen zij vorig jaar hun stem uitbrachten ?

Filip de Man

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nele Jansegers en de hoofdsjaal

 

Een aantal ministers vindt dat hun collega van Ambtenarenzaken een algemene reglementering moet uitvaardigen over het dragen van een hoofddoek. Zo kreeg Nele Jansegers (Vlaams Belang) te horen bij een rondvraag over de hoofddoekproblematiek in het openbaar ambt. Zij is ook voorstander van een algemene regel, maar dan wel een algemeen verbod. 

 
 
 
Uit de rondvraag van de senatrice bleek dat de vraag over de hoofddoek zich in 4 van de 13 federale overheidsdiensten (FOD's en POD's) stelde. Bij 12 instellingen van openbaar nut was dat ook het geval, bij 10 andere niet. Minister Annemie Turtelboom (Binnenlandse Zaken), Didier Reynders (Financiën) en Paul Magnette (Energie) gaven in hun antwoord aan dat ze voorstanders zijn van een algemene reglementering door de minister van Ambtenarenzaken. Wat de overheidsdiensten betreft, bepaalde de POD Maatschappelijke Integratie dat het dragen van een hoofddoek zonder beperkingen toegelaten is. Bij de FOD Justitie is de toelating afhankelijk om welke dienst het gaat, kreeg Jansegers als antwoord. Bij de FOD Personeel en Organisatie kan een hoofddoek, ook voor opleidingsambtenaren, enkel indien er geen contact is met het publiek. Ook bij de FOD Economie is het dragen van een hoofddoek toegelaten, maar er is wel geen contact met het publiek, luidt het nog. (ROJ)

http://www.metrotime.be/nlnewsbelga.html?telexid=46994937

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt u het maar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Eerst gaan we de vraag van gisteren oplossen : de foto is genomen op een strandje van een der Galapagos eilanden, in de Stille Oceaan, een duizend kilometer buiten de kust en behorend tot Ecuador.  Het diersoort "mens" is daar bijna onbekend, alhoewel er een 40.000 inwoners zijn sedert de laatste honderd jaar. De eilanden vormen een natuurpark en  vandaar dat de zeehonden (het kunnen ook zeeluipaarden of zeeleeuwen zijn) gewoon blijven liggen als enkelen van die  waarschijnlijk ongevaarlijke wezens opduiken. U heeft allen flink uw best gedaan.

Vandaag zijn we ergens totaal anders. Waar jonge mannen druk in de weer zijn.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saint Patrick's Day - Eire

 

 

Congratulations,  Eire

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veneto is niet Italië

 

 

De regio Veneto in Italië bezit een eigen identiteit  en een bevolking van 5 miljoen inwoners, niet eens zo veel minder dan Vlaanderen. De problematiehk ligt anders, de hunkering is dezelfde.

 


16-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij konden de Dalai Lama geruststellen, Luc van Balberghe is terug

 

 

Deze wijze man vraagt ons hoopvol : "Is het echt waar dat Luc van Balberghe van Vrij van Zegel een nieuw artikel heeft gepleegd ?"

"Jazeker, Zijne Onsterfelijkheid, zonet verscheen 'Wie stopt de vakbondsterreur ?' Wil u misschien klikken op het gekleurde bruggetje hieronder  ? Of doen wij het voor u, zodat u zich niet bovenmatig vermoeit ..." 

Vrij van Zegel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dossier 27082 - Hugo Claus

 

 

 

Frank Hellemans pakt in Knack uit met de ontdekking van het repressiedossier 27082  uit 1944/45 van Hugo Claus, die toen 15 jaar was.

Wie "Het Verdriet van België heeft gelezen" dat in grote mate autobiografisch is, zal niet verbaasd opkijken. De vader van Claus was een overtuigd Vlaams-nationalist die sympathiseerde met "den Duits" en ook de jonge Hugo dweepte met Vlaanderen.

Dat hij enkele jaren later en tot het einde van zijn leven, het Vlaams-nationalisme verfoeide, verachtte en beschimpte is vermoedelijk een psychologisch te verklaren reflex.  Wat Claus  "psychologisch" nooit heeft kunnen verstoppen in sommige van zijn werken, was de genetische verbondenheid met zijn land en zijn volk, dat hij officieel verafschuwde. Hij was een Vlaming tegen heug en meug.

Een bevreemdende vaststelling in het stuk van Hellemans is dat hij er van uit gaat dat de jonge Claus niet opgesloten werd, wegens zijn leefijd. En ook omdat de Krijgsauditeurs zich niet konden bezighouden met klein grut, omdat er belangrijker vissen te vangen vielen. 

Wat een onkundige en domme uitleg.

De Krijgsauditoraten werd aangevuld met inderhaast benoemde piepjonge krijgsauditeurs, zoals een Willy Callewaert (later BSP-minister voor onderwijs) en Willy Clymans (Antwerps socialist en kunstliefhebber) die lukraak en zonder enige ervaring te werk gingen als wraakengelen.

Jongeren die een uniform hadden gedragen van de Hitlerjugend of de NSJV werden zonder enige consideratie opgesloten in die dagen.  Alles en iedereen die verdacht was, werd de nor ingedraaid, en dat waren niet steeds gevangeniscellen. Het bekendst waren de kooien in de dierentuin van Antwerpen, die gratis kon bezocht worden door het publiek.  Er waren geen dieren meer, maar zwarten. Helaas, gebeurde dat massaal !

Als Hugo Claus niet heeft vastgezeten, heeft hij geluk gehad, omdat er nauwelijks wat zal gevonden zijn geweest, of omdat zijn auditeur misschien rekening hield met de familiale omstandigheden. En wist dat het dossier geen concrete feiten bevatte.

Dat de poco-gemeenschap deze vervelende ontdekking zal wegwimpelen als een fait divers staat buiten kijf. Een van hun idolen is het slachtoffer van een rechterlijke dwaling, laten we erover zwijgen. Het ware anders geweest, mocht het er een van "ons" geweest zijn.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu iedereen naar de boerkawinkel

 

 


Find more videos like this on AdGabber

Deze dames zouden stiekeme aanhangers van liaisons dangereuses zijn ?  (overspelige relaties)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interview met Jean-Marie Le Pen

 

Wij zijn het niet per se altijd eens met Le Pen en zijn Front National, maar in Frankrijk is er geen alternatief, behalve in sommige regio's waar de identitairen proberen van de grond te komen. Voorlopig met weinig succes.

Deze morgen was er op de Franse televisie een interview met de nog steeds combattieve Le Pen die zoals we hem kennen, nagels met koppen slaagt. Opmerkelijk is ook de houding van de journalist, die op een gemoedelijke manier het gesprek voert, zonder hinderlijke onderbrekingen, zonder nijdig smoelwerk en zenuwtrekken. De kans dat die man een FN-aanhanger is, is onbestaand in het Franse media-gebeuren, maar de evidente hoffelijkheid is een bij ons ongekend gebeuren. Op de nieuwsdienst van de VRT werken in vergelijking razende boeren en boerinnen die AB spreken.

http://info.francetelevisions.fr/video-info/index-fr.php?id-categorie=EMISSIONS_LES_4_VERITES

 

(met dank aan Krista)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse politie schendt Rechten van 13-jarige dief

 

De Antwerpse jeugdrechter heeft een 13-jarige jongen vrijgesproken die een poging tot diefstal had bekend, omdat er bij het verhoor van de jongen geen advocaat aanwezig was. De uitspraak is vorige maand gevallen, maar raakt nu pas bekend.

"De voor hem belastende verklaring die hij aflegde zonder bijstand van een advocaat, vormt een onrechtmatig bewijs dat geweerd moet worden," oordeelde de rechter oprecht en wij vinden dit terecht. Het moet nu maar eens ophouden met het culpabiliseren van jongeren.

De 13-jarige knaap werd op 17 april 2009 betrapt terwijl hij in een Mediamarktwinkel aan het prutsen was aan een laptop. Tijdens het politieverhoor bekende hij de feiten, maar later trok hij die verklaring in.

De politie is vaak nalatig, dat moeten we eerlijk toegeven. Wij hebben zelf ooit een incidentje meegemaakt tussen een groepje kattenkwaadjongeren en fascistische politie-agenten in het district Hoboken. De agenten stopten met hun combi bij de jongens, die met enkele passanten een gesprekje voerden over een multicrimineel onderwerp. Toen de agenten geïntresseerd wilden meepraten, keerden de jongeren zich tegen hen. Ongewild kwamen enkele fluimen terecht op een uniform en de leider van het groepje zegde tot een jonge agent "a moeder is een hoer". Waarop de aangesprokene riposteerde met het uitdagende (luister goed !)  "Helaba ..."  Wij zijn toen doorgewandeld, want we waren op weg naar een bijeenkomst ingericht door de stad Antwerpen over "Open de deuren voor de vele kleuren ; 't Stad is van iedereen, behalve van u".

Hopelijk zal die jonge agent een serieuze reprimande hebben gekregen wegens brutaal optreden en het onrechtmatig gebruik van de racistische term : Helaba.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik maak oe kapot

 

Korpschef Yves Bogaerts) van de Mechelse politie is met de dood bedreigd door een 22-jarige kickbokser die afgelopen weekend een van zijn agenten in elkaar sloeg.

De jonge vechtersbaas is niet aan zijn proefstuk toe. Sinds november 2008 heeft hij al zeven politiemensen met de dood bedreigd. Dat gebeurde vooral tijdens arrestaties voor vechtpartijen waar hij bij betrokken was.

In totaal heeft de agressor met zijn vuisten vier slachtoffers gemaakt. Twee van hen waren agenten. De andere twee burgers. Voor een van hen, een 32-jarige Mechelaar, eindigde de confrontatie met een ernstig hoofdletsel in het universitair ziekenhuis van Leuven.

Burgemeester Somers wil werk maken van een wetsvoorstel voor nultolerantie tegen geweld op agenten. "Daders van zulke feiten moeten hun straf tot de laatste dag uitzitten", vindt hij.

De Antwerpse korpschef Baelemans werd vorig jaar al in het ziekenhuis geslagen en beroofd. Waarom moet die van Mechelen achterblijven ? Voor het geval u zich mocht afvragen, "Wie doet nu zoiets ?" moeten wij het antwoord schuldig blijven. Vermoedelijk mensen van bij ons, nietwaar.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Discussie over deelname Congolees leger met 21 juli klucht

 

 

Madame Non dit Oui

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons ontbijtmenu op dinsdag 16 maart 2010
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Vandaag gaat Angeltjes internationaal : samen met de Lega Nord bevrijden wij Padania - Een Suid-Afrikaanse mijnheer beoordeelt onze "strenge" wapenwet en vergelijkt - De Zwitserse legerstafchef voorspelt migratie-miserie en hij mag ophoepelen - Een video met verrassende beelden van geheime oorlogswapens in de Alpen - Een Japanse Pas-de-deux in de sneeuw vol passie - En Juffrouw Ellen stelt u de misterieuze vraag : "U zegt het maar" - Morgen zijn we terug onder onze kerktoren en minaret om stilletjes te prevelen, dat we ons niet laten temmen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor u alleen : een pas-de-deux

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : De Crem

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lega Nord streeft naar een onafhankelijk Padania

 

 

.Bestand:Padania-Italia.png

Het heftig roodgekleurde gedeelte is Padania (Noord-Italië). De Lega Nord is een rechtse partij die zich keert tegen de immigratie en de islamisering. En die streeft naar de onafhankelijkheid van Noord-Italië. Momenteel maakt Lega Nord deel uit van de Italiaanse regering met "Het volk voor de Vrijheid"  (il popolo della libertà) van Berlusconi.  De gekendste Lega Nordist is Umberto Bossi en bij ons in Vlaanderen, het Europese parlementslid,  de flamboyante Mario Borghezio.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : uit Suid-Afrika over onze strenge wapenwet
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

In vanaand se VRT-nuus op televisie is daar genoem dat 'n sekere persoon wat na 'n polisie-agent geskiet het, en wat die agent se gehoor beskadig het, slegs 6 maande selstraf gekry het.  Daar is ook genoem dat die Belgiese wette op vuurwapens "heel streng" is.
Indien so-iets in Suid-Afrika gebeur het, sou die misdadiger 10 jaar selstraf gekry het omdat hy na 'n polisieagent geskiet het; 5 jaar selstraf omdat sy wandaad die agent se gehoor beskadig het; en miskien 3 jaar selstraf omdat hy 'n vuurwapen sonder 'n lisensie besit het, en of 'n vuurwapen in stedelike gebied afgevuur het.  Indien hy wel 'n lisensie besit het, sou die hof dit permanent ingetrek het.
Peter.
Ministerin Turtelbaum (die sedert enige tijd dagelijks ons scherm teistert),  betweter Brice de Ruyver en de rest van de bende zolderkiekens , nu horen jullie het van een ander. "Strenge wapenwet"  ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt u het maar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Van vandaag af, lieve allemaaltjes, zal ik mij ontfermen over de rubriek van de misterieuze foto : "Zegt u het maar", waarin u uw rijke fantasie de vrije loop kan laten. U blijft ons verbazen met uw grappige uitspraken en u brengt velen aan het lachen. Anderen niet, dat zijn dan de zuurpruimen. Mijn eerste "Zegt u het maar" is uiteraard een vrouwvriendelijk gegeven, met strand, zee, zon en een verleidelijke mevrouw

Uw immer genegen Juffrouw Ellen

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!