Angeltjes
03-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever is geschikt

 

de wever is geschikt 
 
de wever werd gewogen en geschikt bevonden
door het regime om de klus te klaren
hij is nu het gedroomde wapen tegen vlaams belang
want jean marie dedecker zingt zijn zwanenzang
dus moet de wever nu dat zaakje ronden
 
la libre denkt alvast dat bart gaat winnen
maar ander resultaat dan wordt verwacht
want vlaams belang gaat weer de hoogte in
dat is niet de bedoeling en niet naar de zin
van peeters en leterme, die zich gaan bezinnen
 
de vrt, de kranten en de blaadjes mogen stoppen
het was genoeg, de maat is meer dan vol
het doel is niet bereikt, de kevers blijven komen
bart gaat niet bij 't Vlaams Belang de stemmen roven
dus geen reclame meer zeggen de tjeven
voortaan mag bart zijn eigen bonen doppen
 
moraal van het verhaal:
een oud vlaams spreekwoord is terug actueel
de democraten zouden stilaan moeten weten
dat wie een put voor andren graaft
zich meestal op glad ijs gewaagt
en ervan af komt, dikwijls, met gebroken leden.

jos


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Een brave Turk verhuist

 

Ray,  

daarnet gaat een oude kennis van mij hier buiten ... een praatje geslagen ... hij verhuurde een winkel/appartement aan een turk ... alles wat aan winkelmeubilair vast zat, was uitgebroken en meegenomen ... de waterteller dichtgedraaid (gelukkig) en alle apparatuur uitgebroken en meegenomen ... de afvoerleidingen verstopt ... in de kelder een halve meter afval opgestapeld ... kortom mijn kennis heeft ongeveer 8.000 euro schade ... turk op een nacht met de noorderzon vertrokken ... klacht bij de politie neergelegd ... .antwoord van de politie :   a.  wij gaan dat zaakje eens oplossen zie ... b.   leg uw klacht maar bij de hoop ...  mijn kennis  is "racist" (geworden) ... ik moet er echter bij vertellen dat de turk een 'gematigde' brave moslim is ... naar 't schijnt een vriendelijk man, zou geen vlieg kwaad doen . u kent de verhalen ! ik vraag mij af of mijn kennis in 't vervolg nu turken mag weigeren als huurder ?

(Naam en adres bekend)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benno Barnard : Dewinter had altijd gelijk

 

 

 

 

Ik heb twintig jaar lang Filip Dewinter uitgemaakt voor fascist", zegt Barnard. "Ik was fout. De fascisten zitten bij de moslims. Dewinter had dus altijd al gelijk. En dat zegt een oude linkse jongen als ik."

Gazet van Antwerpen

 


02-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holala ! De regering neemt maatregelen ...ga zitten dan valt u niet omver van het lachen.

 

 

Wie belg wil worden, zal binnenkort aan een aantal extra voorwaarden moeten voldoen. Vroeger volstond het om drie jaar in ons land te verblijven, die duur wordt nu opgetrokken tot vijf jaar.

De kandidaat Belg moet ook over een wettelijke verblijfsvergunning beschikken en kunnen aantonen dat hij of zij is ingeburgerd. De kandidaat moet ook Nederlands of Frans kunnen praten. Het wordt ook onmogelijk om de belgische nationaliteit vanuit het buitenland aan te vragen.

Wie een schijnhuwelijk aangaat of ernstig misbruik maakt van zijn nationaliteit, kan die ook opnieuw kwijtspelen.

Tot zover de mededeling in de media. En zijn wij daar blij mee ?

Ronduit gezegd, dit is ontgoochelend, want het lost slechts een miniem deel van de problemen op. Het gaat enkel over de naturalisaties, terwijl nergens aan de bron ingegrepen wordt : bij diegenen die het land binnenkomen als politieke of economische vluchteling. We noemen ze beiden in één adem, want échte politieke vluchtelingen laten zich niet onderscheiden van de leugenaars en bedriegers. Sorry, maar zo is het dan maar.

Verder niets over gezinsherenigingen, een van de gigantische sluipwegen om ganse families en volksstammen binnen te loodsen. Over de schijnhuwelijken wordt enkel gezegd, dat ze niet mogen. Misschien kan minister De Clercq meedelen, dat hij de criminaliteit de oorlog verklaart, want hij heeft neergeschreven, dat het verboden is mensen te beroven of ze af te knallen.  Dat schiet lekker op.

Wat de regering bekokstoofd heeft, is zoals de geweldige maatregel die Guynokkio Verhofstadt destijds lanceerde om veroordeelden in hun eigen land hun straf te laten uitzitten. We hebben het deze week gehoord : over een periode van 5 jaar is dit toegepast op 29 gevallen.

Het ridicule compromis dat er thans is doorgesleurd, getuigt van een  zelfde knullige nietszeggendheid.

Wij lazen net in een interview met Pia Kjaersgaard van de Deense Volkspartij, die vanuit de oppositie een minderheidskabinet steunt, hoe zij de immigratie aanpakken.  Immigranten krijgen gedurende de eerste zeven jaar van hun verblijf geen volledige toegang tot de Deense verzorgingsstaat, enkel tot een overlevingsminimum.  Verder moeten immigranten en hun echtgenoten minimum 24 jaar zijn om een verblijfsvergunning te krijgen. Dit laatste reglement heeft geleid tot een opmerkelijke daling van de schijnhuwelijken. Kortom, Denemarken heeft voor vele tafelschuimers zijn aantrekkingskracht verloren. Daarom zakken ze af naar lagere regionen, waar met list en bedrog verblijfsvergunningen, sociale voordelen en sociale roofbouw toegankelijk zijn voor heel de wereld : ondermeer in het idiote keuninkrijk belgië.

Bovendien kan de federale regering bazelen wat zij wil, als de uitvoering in handen komt van een mosselfiguur, genre Wathelet en een troep linksige rechters en ambtenaren, gebeurt er juist niets.

Heeft men nu nog niet begrepen, dat een voorlopige immigratiestop het enige middel is om een eind te maken aan de vernieling van onze eigen maatschappij ?  Grenzen dicht, koppen tellen en wie niet beantwoordt aan de normen, terug naar eigen land. (dank u, Jade, mannen weten waarom)

Vervolgens zullen er vele jaren nodig zijn,  om  te proberen deze beschadigde maatschappij, de rust en veiligheid te geven waar de burgers recht op hebben en zij zwaar voor betalen. 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is officieel : Rijksdag wordt Moskee

 

Nu is het officieel: op 8 juni 2010, 1378 jaar na het overlijden van de profeet, krijgt de Reichstag in Berlijn een andere bestemming.: het Duitse parlementsgebouw wordt dan een moskee.

Dit heeft Angela Merkel n.a.v. haar bezoek aan Turkije aan Erdogan beloofd.  Door een onvrijwillige indiscretie van Peter Ammon, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, en begeleider van mevrouw Merkel kwam dit tijdens haar bezoek aan Londen aan het licht.

Tijdens een receptie met premier Gordon Brown in het traditierijke Simpons-in-the-Strand verloor de pechvogel Ammon een USB-Stick, waarop de Agenda 2020 ongecodeerd opgeslagen was.  

De Reichstag werd gebouwd volgens de plannen van architect Paul Wallot in de jaren 1884 - 1894 en na de Duitse hereniging in de oude glorie hersteld.  Meer dan dat: de toegevoegde glaskoepel, die zomaar eventjes € 300 miljoen gekost heeft, was oorspronkelijk aan “het Duitse volk” opgedragen en was niet bedoeld om voor een moskee te dienen.  Het Duitse parlement zou naar verluidt op 1 juni 2010 uitwijken naar het gerenoveerde stadskasteel.

Een week na de verhuis zal Angela Merkel samen met haar gast Erdogan officieel het gebouw “inwijden”.   Voor die gelegenheid werd er in de eeuwenoude klokkengieterij (1620) van Mark Brockscheid uit de Eifel een gouden halve maan besteld.  

De herbestemming van de Reichstag naar een islamitisch gebedshuis is een eerste stap van de Agenda 2020, die moet leiden naar het doel van de toekomst: “Eén staat, twee volkeren”, zoals afgesproken tijdens het bezoek van Merkel aan Turkije. 

Verwacht wordt immers dat de bevolkingssamenstelling in 2030 ertoe zal leiden dat de autochtone Duitse staat stilletjesaan zal verdampen in een Turks-islamitische realiteit.  Daarom werd er een stappenplan uitgedokterd om de overgang zonder grote schokken te bewerkstelligen. 

Erdogan verklaarde zich grootmoedig bereid de Duitse taal gedurende de eerstkomende 15 jaren een “beschermd” minderheidsstatuut toe te staan.

Bron : Politically Incorrect op 1 april

(met dank aan Floriaan Terbeke)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie gelooft die mensen nog ? Varkensgriep-uitvinders

 

In de Verenigde Staten moeten mogelijk miljoenen doses vaccin tegen de Mexicaanse griep weggeworpen worden. Heel wat minder dosissen dan gedacht zijn gebruikt geworden, en de vervaldatum komt steeds dichterbij.

Niet eens de helft van de 229 miljoen dosissen onder de vorm van injecties of neusspray werden gebruikt. Dat berichtte de Washington Post donderdag. Naar schatting 60 miljoen dosissen werden aan arme landen weggegeven of voor een toekomstige gebruiksmogelijkheid bewaard.

Maar daardoor blijven er nog altijd meer dan 70 miljoen vaccins over waarvan de houdbaarheidsdatum bijna is verstreken. In totaal heeft het inentingsprogramma de Amerikaanse belastingbetaler 1,6 miljard dollar gekost.

De belaste farmaceutische ondernemingen hadden wel in een recordtijd een vaccin tegen het H1N1-virus vervaardigd, maar bij de massaproductie waren er zoveel problemen opgedoken dat het hoogtepunt van de tweede besmettingsgolf al voorbij was.

Toch toonden de vertegenwoordigers van het Amerikaanse CDC (Center for Disease Control) zich tevreden over de inentingsactie. Naar schatting 81 miljoen mensen in de Verenigde Staten werden ingeënt tegen de Mexicaanse griep.

@ de Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Cordoba eisen moslims met geweld kathedraal op

 

 

Meer dan 100 moslims zijn eergisteren de Mesquita-kathedraal van Cordoba binnengedrongen om daar hun islamitische gebeden te doen.  De Spanjaarden ervaarden dit – terecht – als provocatie; tenslotte is de moslimbezetting van het Spaanse schiereiland al lang voorbij.  

De interne veiligheidsdienst verzocht hen de kerk te verlaten, wat geweigerd werd.  Daarop werden de veiligheidsagenten door de moslims bedreigd.  Noodgedwongen werd de politie ingeschakeld, die op hun beurt door de moslims aangevallen werden.

De wereldberoemde kerk werd in de 8ste eeuw door de moslimbezetters als moskee gebouwd.  Tot in de 13de eeuw was ze de grootste moskee van onze contreien.  Nadat de moslims uit Spanje verdreven werden, werd het gebouw in 1236 als katholieke kerk in gebruik genomen.  De plaatselijke moslims eisen dat de kerk gedeeld wordt voor moslimerediensten. Eisen… dat kunnen ze… stel u eens voor dat de katholieken hetzelfde zouden doen in een mohammedaans land!

Bron : Politically Incorrect

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het multicriminele leventje in Brussel gaat lustig door : 30 maart 2010

 

 

Beelden van de bewakingscamera's in het metrostation nabij de Naamse Poort


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joris van Hauthem ondervraagt de Vlaamse Regering

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het versleten plaatje van Maingain (FDF) over de fascisten ...

 

 

 

Woensdag 31 maart vergeleek FDF-voorzitter Maingain de Vlaamse overheid met het nazi-regime. Dat deed hij nadat bekend raakte dat de niet-benoeming van de drie kandidaat-burgemeesters van Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem wordt herbevestigd. Nochtans is het net het FDF dat zich, met voorstellen voor een Brusselse ‘Anschluss-politiek’ ten aanzien van de Vlaamse Rand, al jaren bedient van nazi-jargon.

Voor het Vlaams Belang is het de hoogste tijd dat afstand wordt genomen van het FDF-imperialisme dat de situatie in Vlaams-Brabant nu al decennialang verziekt. In de Kamer vroeg Bart Laeremans aan premier Leterme dat hij aan Didier Reynders, de kartelpartner van Maingain, duidelijk zou maken dat er geen gesprekken meer mogelijk zijn zolang de MR dit soort creaturen in bescherming blijft nemen.

In het Vlaams Parlement ondervroeg Joris Van Hauthem minister-president Peeters (CD&V). Van Hauthem herinnerde eraan dat Luc Van den Brande in 1993 door Philippe Moureaux (PS) al voor ‘Gauleiter’ werd uitgescholden. Dat werd destijds door Dehaene rechtgezet. Het Vlaams Belang-parlementslid, dat de uitspraken van Olivier Maingain “crapuleus” noemde, drong er dan ook - vergeefs - op aan dat Kris Peeters namens de Vlaamse regering en de Vlaamse Gemeenschap formeel verontschuldigingen zou eisen van Reynders en Maingain.

Hoeft het tot slot gezegd dat het VRT-journaal  zowat elke partij in het Vlaams Parlement aan het woord liet over de uitlatingen van Maingain, maar het Vlaams Belang als initiatiefnemer onvermeld liet ?

vb



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie gelooft die moslims nog ?

 

 

Terzake hield zich gisteravond bezig met de afgelaste spreekbeurt door Benno Barnard in de Universiteit Antwerpen. De langgerokte moslims van Sharia4belgium die de voordrachtgever het spreken belet hebben onder het slaken van wildemanskreten, waren niet aanwezig bij het Gelaarsde Vrouwtje. Zoals in bijna alle gevallen, zijn deze mensen tot niet veel meer in staat dan tot het scanderen in groep van simpele slogans. Voorlopig.

Terzake deed beroep op een rijzend sterretje aan de koranhemel, Samira Azabar, een sociologe die enkele weken geleden in debat is getreden met Etienne Vermeersch over de hoofddoek. Ook daar hebben wij een stukje over geschreven.  De vraag was of Samira, de geleerde moslima, afstand zou nemen van de salafisten die de dag voordien in praktijk hebben gebracht welk soort maatschappij hier zal gevestigd worden :  een puur islamitische volgens de regels van de koran en daarmee basta.

Wie 5 jaar geleden had gewaarschuwd,  dat  dergelijke heerschappen hier hun woestijnwaanzin  wilden vestigen, was op hoongelach onthaald geworden. Wat zal het over nog eens 5 jaar zijn ?

Hoe dan ook, het Gelaarsde Vrouwtje peuterde om uit Samira, die fungeerde als de brave ingeburgerde moslima, een woord van afkeuring los te krijgen. Tevergeefs. Etienne Vermeersch en Benno Barnard, dàt zijn de extremisten en zolang die hun stellingen handhaven, zijn de jongens van de sharia4belgium gemachtigd om ook hun ding te doen. Hier werd gewoon bewezen wat wij gisteren (en bij ander gelegenheden) gesteld hebben :  de brave moslims, ook zij die een universitair diploma hebben, zullen nooit hun geloofsgenoten laten vallen. Desnoods met de mond vol dure woorden, zoals deze vrouw, hanteren zij onze democratische gebruiken en begrippen om hun eigen middeleeuwse opvattingen te rechtvaardigen en onze kritische protesten gelijk te schakelen met hun opdringerige islam.

We gaan het nog eens duidelijk zeggen : in Europa hoort de islam niet thuis. Een islam-light, waar de linkse kerkpastoors mee oplopen, is een utopie. Wij hebben een hartsgrondige hekel aan deze als religie vermomde autoritaire levensstijl.  Géén erkenning, geen subsidies, geen moskeeën en geen minaretten, ook geen speciale toegevingen gebaseerd op religieuze gronden. En wie dat niet aanvaardt, trappe het af.

Barnard noemde diegenen van onze kant,   die niet inzien wat er aan de hand is, "sufkoppen". Het is zwak uitgedrukt maar een begin.  Het zijn niet zozeer de individuele moslims die hier hun invloed willen vergroten, die de eerste blaam verdienen, neen, het zijn de volksverraders uit de traditionele politiek die Europa en Vlaanderen uitleveren aan de woestijnridders. 

De kwekkende moslima had wel een geste gedaan naar onze Westerse beschaving : haar hoofd was ingepakt als een Paasei.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brug of tunnel : De NV-A is altijd verliezende partij

 

Het was opvallend hoe tijdens de voorbije dagen, de Antwerpse burgemeester  zich triomfantelijk gedroeg en de christen-democratische minister-president, onder de lof bedekte. Dankbaarheid ligt niet direct in het karakter van Janssens. Dit alles voor de Oosterweelbeslissing die geen beslissing is.

Janssens moet in de besloten onderhandelingen erg getwijfeld hebben of Kris Peeters zich niet zou laten verleiden om voor de brug te kiezen en hém, Janssens, voor paal te zetten.  Toen bleek dat de brug er (waarschijnlijk) niet zal komen, was de opluchting groot. En de overmoed ook : Janssens verkondigt overal dat de tunnels (het zijn 4 kokers) goedkoper zullen zijn dan de elegante Lange Wapper en technisch voor geen extra-problemen zullen zorgen. Hoe weet die man dat ? En wat als het anders zal blijken te zijn ?

De NVA die voor de brug had geijverd, probeerde nog even te glimlachen en te schermen met schijnargumenten van "we zullen nog zien" en "ik ben zo blij dat wij ons tracé behouden hebben" ...

Wat het ook wordt, de NVA heeft deze strijd altijd verloren.

Een tunnel betekent een politieke nederlaag voor de hardnekkige visie van de NVA. Dàt is duidelijk.

Wordt het toch een brug, dat is dit den democratische nederlaag voor de NVA : dan wordt een bouwwerk gerealiseerd tegen de wil van 60% van de deelnemers aan het referendum.

De NVA weet dit zeer goed en dat is de reden dat er nors gekeken wordt.  Als puntje bij paaltje komt, kiezen de traditionele partijen voor mekaar. Het zal niet de laatste keer zijn.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tranen over Suid-Afrika (2)

 

Politiek In Suid-Afrika

(Aflewering 2)

 

Aan die begin van die vorige eeu is die politieke toneel in Suid-Afrika hoofsaaklik deur die Engelstalige gemeenskap (en ‘n klein groepie Afrikaners wat Brittanje goedgesind was) oorheers.

Die oorlog tussen Brittanje en die 2 Boererepublieke, wat van 1899 – 1902 geduur het, is onder ‘n verskeidenheid van name bekend.  In Brittanje staan dit as die “South African War”, en as die “Boer War” bekend.  In Suid-Afrika staan dit as die “Tweede Vryheidsoorlog”, die “Engelse oorlog”, die “Anglo Boer War”, en die “South African War” bekend.*

Politiek was aanvanklik ‘n “white man’s game” en swartmense was van die prosesse uitgesluit.  In 1910 is “Die Unie van Suid-Afrikagestig.  Die Unie het uit die 2 voormalige Boere-republieke (Vrijstaat en Transvaal), en die 2 Britse kolonies (Natal en Cape of Good Hope) bestaan.

Die Afrikaners/Boere was, as gevolg van die vernietigende uitwerking van die Tweede Vryheidsoorlog, grootliks ‘n verarmde volk, want die Engelse het alle plaaswonings en koringlande * afgebrand, diere wreedaardig doodgemaak, en die infrastruktuur sodanig verwoes, dat dit haas onmoontlik vir die Boere was om na hul eiendomme terug te keer.

Uit die bevolking van sowat 330 000 Boere, is 22 000 kinders en 5 000 vroue in Britse konsentrasiekampe uitgewis.  Daar was ook honderde bejaarde en gestremde mans in die kampe, wat ook omgekom het.  Op die oorlogsfront het dit vir die Boere ‘n bietjie beter gegaan.  Die Engelse was slegte skuts, en kon nie die Boere raak skiet nie.  Gevolglik is min Boere doodgeskiet, maar wel vele gewond.

Na die oorlog het die Boere in groot getalle die platteland verlaat en in die goudmyne in Johannesburg gaan werk.  Daar was geen werk op die platteland nie.

Die “South African Party”, “Unionisteparty”, en “Arbeidersparty”, was van die eerste partye wat in die parlement verteenwoordig was.  Mettertyd het die Afrikaners/Boere van die oorlogskade herstel, en het hulle weer hul selfvertroue herwin.  In 1914 is die “Nasionale Party” deur die meer gematigde Afrikaners gestig, wat daartoe gelei het dat ‘n groepie regses besluit het omweer oorlog te maak”.  Die bekendeRebellie van 1914 – 1915” het uitgebreek.  Dit was mense wat ontevrede was oor die besluit van sekere Boere-generaals om vrede met die Britse regering te sluit.  Die rebellie is egter gou onderdruk, en verskeie leiers is tereggestel.  Dit was in dié tyd dat die bekende Generaal Koos de la Rey in ‘n lokval doodgeskiet is.  Die regering se amptelike verklaring was dat De la Rey “per ongelukdeur ‘n polisiebeampte doodgeskiet is, maar niemand het dit geglo nie.  Die volk glo tot vandag toe dat hy doelbewus deur die regeringuitgeskakel” is.

Die Unie van Suid-Afrika, wat in 1910 gestig is, is wel deur die internasionale wêreld erken, maar deur die meeste Afrikaners verwerp.  Tydens die Tweede Wêreldoorlog het die Suid-Afrikaanse gemeenskap nog méér verdeeld geraak.  Die S.A.P. (Suid-Afrikaanse Party) het besluit om aan die oorlog deel te neem, en duisende Suid-Afrikaners (wit, swart en bruin) het in Italië en Noord-Afrika aan die gevegte deelgeneem.  Die Nasionale Party het besluit omneutraalte bly.  Buitendien het die Duitse bloed nog sterk in die are van die meeste Afrikaners gevloei, en sou ‘n deelname aan die oorlog beteken het dat hulle teen hul eie vlees en bloed moes veg.  Dit was ook ondenkbaar dat die Afrikaners, wat so onlangs soos 1902 in ‘n oorlog met  Brittanje was, ewe skielik in 1936 saam met die Engelse sou veg!  Die deelname aan WOII was grootliks daarvoor verantwoordelik dat die Nasionale Party die regerende SAP in die verkiesing van 1948 verslaan het, en ‘n Afrikaner party vir die eerste keer die land regeer het.

Peter

* Koringlande = korenvelden

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 april Goede Vrijdag

 

 

 

 

 


01-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tranen over Suid-Afrika (1)

 

 

Politieke partye van die Republiek van Suid-Afrika

 

Suid-Afrika is ‘n land met ‘n groot verskeidenheid van mense, en dus ook van vele politieke partye.  Tans is daar sowat 50-miljoen mense in die land met Suid-Afrikaanse burgerskap, maar daar is ‘n onbekende getal illegale immigrante.  Na raming is die onwettige immigrante tussen 10-miljoen en 20-miljoen.

.

In die ou Suid-Afrika is die bevolking in 4 groepe verdeel: swartes, wittes, bruines en Asiërs.  In die nuwe Suid-Afrika mag daar amptelik geen onderskeid gemaak word nie, maar in die praktyk bestaan apartheid steeds – slegs in omgekeerde vorm.  Die ANC se beleid van “affirmative action” bepaal dat alle staatsdiensdepartemente uit slegs 10% blankes mag bestaan.  Maar, dit word nie slegs tot die staatsdiens beperk nie; privaat-firmas wat nie aan die kwotastelsel voldoen nie, se registrasies word gestop.  Die ANC erken nie die ou Suid-Afrika se merietestelsel nie, maar wel die kwotastelsel.  Swartes kry voorkeur; Asiërs tweede; bruinmense derde; en blankes vierde.  Wanneer ‘n ongeskoolde, onervare, swart vrou om ‘n pos as ingenieur aansoek doen, en ‘n blanke man met ‘n doktorsgraad, met 10 jaar ervaring as ingenieur, vir dieselfde pos aansoek doen, sal die swart vrou die pos kry.

 

 

Die Suid-Afrikaanse politieke spektrum bestaan uit (1) ‘n Nasionale Vergadering en ‘n Nasionale Raad van Provinsies (daar is 9 provinsies).  Daar is ‘n President; Adjunkpresident; Ministers; ‘n Speaker van die Nasionale Vergadering; en ‘n Leier van die Opposisie.  Die land beskik ook oor ‘n Grondwetlike Hof; Appélhof; en Hoërhof.  Slegs geregistreerde kiesers mag aan verkiesings deelneem.

.

Daar is tans 12 politieke partye in die Suid-Afrikaanse parlement; 43 daar buite; en 22 wat die afgelope 20 jaar ontbind het.

.

Die parlementêre partye is: ANC (African National Congress) wat in 1912 gestig is; ACDP (Afrika Christen Demokratiese Party) 1993; AZAPO (Azanian People’s Organisation); DA (Demokratiese Alliansie) 2000; IFP (Inkatha Freedom Party); MF (Minority Front); ID (Independant Democrats); PAC (Pan Africanist Congress); SACP (South African Communist Party); UCDP (United Christian Democratic Party); UDM (United Democratic Movement); en VF+ (Vryheidsfront Plus) 1994.

 .

 Peter

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Justitiehervorming : vooruit of achteruit ? Wat denkt ge ?

 

Met De Clerck boert Vlaanderen achteruit in plaats van vooruit

Het Vlaams Belang is zeer ontevreden over het justitie-akkoord dat gisteren door de regering is goedgekeurd. Met name de ingewikkelde hertekening van de arrondissementen en de ressorten kan voor ons onmogelijk door de beugel. In plaats van een heldere en eenvoudige structuur, met een duidelijke bevoegdheidsverdeling, krijgen we nu een onoverzichtelijk kluwen, waarbij de arbeids- en handelsrechtbanken per ressort georganiseerd worden maar voor materiële zaken onder het arrondissementeel beheer vallen. De wijze raad van de magistratuur om de rechtbanken op provinciale leest te schoeien (met een reductie tot 10 of 11 rechtbanken) werd in de wind geslagen. In plaats van een tussenstap naar een grote vereenvoudiging naar Nederlands model, wordt de latere vereenvoudiging met deze hybride structuur zo goed als onmogelijk gemaakt.

Gevolg van dit ingewikkeld Belgisch compromis is niet alleen dat er nog steeds geen splitsing wordt doorgevoerd van het gerechtelijk arrondissement Brussel; veel erger nog is dat de Vlaamse arbeids- en handelsrechtbank van Leuven nu samengevoegd worden met de tweetalige rechtbanken van Brussel. Dit is dus een grote stap achteruit in plaats van vooruit. De stap naar een meer autonome Vlaamse Justitie wordt hierdoor nog verder bemoeilijkt in plaats van bevorderd.

Voor het Vlaams Belang is deze Belgische recuperatie absoluut onaanvaardbaar. Onze partij zal alles in het werk stellen om dit te verhinderen. We roepen alvast alle Leuvense magistraten op om hiertegen in het verzet te komen.

Een groepering van arbeids- en handelsrechtbanken per ressort is voor Vlaanderen alleen maar aanvaardbaar wanneer de bevoegdheid van het Hof van Beroep van Brussel wordt herleid tot het grondgebied van Brussel-19. Het is een zoveelste reden om dringend werk te maken van een derde hof van beroep in Vlaanderen.

Bart Laeremans Volksvertegenwoordiger

 

 

Bert Schoofs Volksvertegenwoordiger

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : 1 aprilgrap, of toch niet ?

 

Volgens bepaalde media is premier Leterme die een fervent fan is van Le standard de Liége zo sterk onder de indruk van zijn ploeg dat hij Vlaanderen om een gunst gaat verzoeken.

Het stadion van Sclessin is in een verregaande staat van ontbinding en is dringend aan renovatie toe. Echter, zoals gewoonlijk lijdt ook deze Waalse club aan de chronische ziekte die héél La Wallonie aantast : geldgebrek.

De club heeft niet genoeg sollen en de Waalse regering nog minder, dus moet er elders gebedeld worden. Nonkel kruk is premier van alle belgen en zou het iniatief nemen om eens te polsen of er Euro's los te peuteren vallen bij de Nazi's in Vlaanderen.

Een goei 1 aprilgrap of...bittere ernst?
Met die tjeven weet je nooit waar je aan toe bent nietwaar.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is niets aan de hand

 

Terwijl overal in Europa (én in de Verenigde Staten én in Australië) moslims onrust en terreur veroorzaken, houden de politici van de traditionele partijen, die  niets betekenen zonder de steun van de burgers, de ogen potdicht gesloten voor de permanente dreigingen.

Kijk in eigen land, naar de grote en kleine daden van criminaliteit. Wie zijn vaak de daders ?  Of mogen we de waarheid niet vaststellen ?

In Brussel wordt deze week een proces gevoerd : het Justitiepaleis en omgeving zijn veranderd in een militair afgezet gebied.  Een gek wijf resideert in dit land, omdat ze hier vergoedingen kan opstrijken, zij predikt tegen onze beschaving en recruteert fanatici (wat ze ontkent) om Westerlingen die de vrede proberen te handhaven in haar Prachtland, omver te knallen. Op basis van onze gekke wetten, subsidiëren wij deze haatvrouw.

Stilletjes wordt ons duidelijk gemaakt dat wij in bepaalde wijken van onze steden, beter wegblijven. Een wereldvreemde aartsbisschop wordt al bestolen, voor hij er definitief gaat wonen.  Als er gedurende één week in moslimwijken minder criminaliteit genoteerd wordt,  verschijnt de minister van Biza triomfantelijk op televisie met de mededeling, dat haar beleid rendeert.  Intussen bestormen asielaanvragers, gewapend met machetes een dorpscafé.  Als een linkse islamkritische auteur een spreekbeurt wil houden in een linkse universiteit, dagen fanatici in pyjama's op om in pure nazistijl het evenement te verhinderen.  Sharia4belgium ... De politiek zwijgt behalve natuurlijk de énigen die dit al jaren voorspellen, maar die moeten uitgesloten en tot zwijgen gebracht worden. Hun proces is in voorbereiding.

Er is niets aan de hand : de politiek-correcte misdadige politici (want dat zijn ze)  blijven deze onheilspellende toename van fanatisme, ondermijning en verovering ontkennen. Zij houden het liever  bij "de vele brave moslims".  Ik vraag me af, hoeveel zij er kennen. En dan heb ik het niet over de subsidievangers uit allerlei leugenachtige en overbodige VZW's.

Ik heb van deze "brave" moslims nog niet vaak gehoord of gelezen dat zij de wandaden van hun broeders en zusters afkeuren. Waarom zouden zij ?  Ook zij richten hun leven op het groene boek, zij het minder extrovert dan de roepers. Als zij bekennen dat zij zich van de islam afkeren, worden zij overal buitengesloten. Je bent moslim of je bent het niet. Ik zal het u even uitleggen : zij zitten "braaf" te wachten tot de extremisten uit de voorhoede de sharia binnenhalen met hulp van de fantasten en lafaarden die hier geen bezwaar zullen tegen hebben.

Of verwacht u dat  Marianne Thyssen, met haar slappe en onkundige levensopvattingen vanuit haar afgeschermde villa in het groen onze beschaving zal verdedigen ? Zij die de hoofddoeken zo charmant en elegant vindt.

Hieronder een stukje van de webstek van Peter Velle over de Pakistaanse terrorist Choudary. Wij hebben het al dikwijls over deze kerel gehad. De linkse eencelligen beschouwen hem als een buitenbeentje, een folklorefiguur. Hij is een gevaarlijke gek mét aanhang.  Als wij zeggen wat die kerel verkondigt, staat de staatsveiligheid voor onze deur.

Britse moslimextremist Anjem Choudary bedreigt België

"Ik roep alle moslims in België op om Koning Albert II en Premier Yves Leterme af te zetten."
"We zullen onze broeders van Sharia4belgium steunen bij de oprichting van een shariastaat in België."
"Desnoods sturen we extra manschappen naar België om een shariastaat af te dwingen."

Anjem Choudary, Britse moslimextremist en leider van de verboden organisaties Islam4UK en Al Muhajiroun

          

Anjem Choudary, een beruchte Britse moslimextremist van Pakistaanse afkomst, werpt zich in een schokkende videoboodschap op als de onbetwistbare leider van 'Sharia4belgium'. Enkele weken geleden lieten onze onbekwame veiligheidsdiensten en politici deze fundamentalist België binnen. Het resultaat hiervan is de onlangs opgerichte groepering 'Sharia4belgium', een initiatief van enkele Antwerpse 'hard-line' islamisten. Een moedige journalist van De Standaard / Nieuwsblad kon enige tijd geleden de woordvoerder van de shariabeweging, Abu Imran, interviewen. Het artikel dat hieruit vloeide veroorzaakte heel wat commotie en de klachten stromen intussen binnen bij het 'Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding (CGKR)'. Ikzelf heb als woordvoerder van 'Vlaams Comité voor Ex-moslims' en 'People Against Islam' tevens klacht ingediend bij het CGKR tegen 'Sharia4belgium' en haar woordvoerder Abu Imran. Er werd ook officieel een klacht ingediend bij het Parket tegen 'Sharia4belgium', Abu Imran en Anjem Choudary wegens het oproepen tot haat, racisme, geweld en moord op holebi's en niet-moslims. De schokkende videoboodschap van Choudary herinnert ons nog eens aan de grote dreiging van de islam in ons land die democratie en vrijheid beschouwt als de grootste misdaad!  


People against Islam

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 11 april : Waarheen met Vlaanderen ?

 

 

Zondag 11 april om 11 uur

.

Waarheen met Vlaanderen ?

.

Zaal Ravelingen - De Vrièrestraat 51 - Heist a/z (Knokke-Heist)

.

.

    

.

Joris van Hauthem - Vlaams Belang

Peter Reekmans (Lijst Dedecker)

Hugo Coveliers (VLOTT)

Een vertegenwoordiger NVA

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benno Barnard verjaagd van spreekgestoelte door moslims en sharia4belgium

 

 

De Nederlandse schrijver en notoir islamcriticus Benno Barnard gaf gisteravond een lezing met als titel Het islamdebat: lang leve God, weg met Allah!. Die kaderde in een reeks lezingen over de Verlichting, georganiseerd door de Vrijzinnige Dienst van de Universiteit Antwerpen. Enkele radicale moslimorganisaties hadden op voorhand via websites opgeroepen om naar de aula aan de Rodestraat af te zakken en de lezing te verstoren. Toen de voordracht om 20uur begon, had een veertigtal moslims zich onder het publiek gemengd. De organisator van de voordracht probeerde hen nog op andere gedachten te brengen, maar zodra Barnard aan zijn betoog begon, stonden de jongeren recht en begonnen te roepen. 'Ik had amper een paar woorden gezegd, of de leider stond recht en riep Met Allah wordt niet gespot', vertelt Barnard. 'Daarna begonnen hij en zijn volgelingen 'Allah akbar' te roepen en bestormden ze het podium. Als ik geen lijfwachten had gehad, dan had ik u nu niet te woord kunnen staan.'

Enkele agenten waren in burger aanwezig in de zaal en traden snel op. Een twintigtal onruststokers werd naar buiten begeleid maar niemand werd aangehouden.

Rector Alain Verschoren van de Universiteit Antwerpen betreurt het incident. 'Het stoort mij enorm dat ze de lezing al na twee minuten hebben afgebroken. Die jongeren hebben niet eens geluisterd waar het betoog over ging. Dat kan alleen betekenen dat ze ofwel bang waren voor de inhoud, of dat ze de inhoud niet wílden horen.'

Op de website van de radicale organisatie Sharia4belgium werd vooral de titel van de voordracht op de korrel genomen: 'De titel is een zoveelste klap in het gezicht van de moslimgemeenschap', staat er te lezen. Rector Verschoren relativeert: 'De lezing had inderdaad een provocerende titel, maar ik vind dat extreme meningen moeten kunnen. Zolang er mogelijkheid is tot antwoord en discussie mag zoiets aan een pluralistische instelling als de UA.'

Barnard zelf was niet te spreken over het incident: 'Is het niet schrijnend dat anno 2010 een intellectueel die een lezing wil geven, politiebescherming nodig heeft? Eigenlijk is dit mijn beste lezing ooit. Dit incident bewijst wat ik al jaren probeer duidelijk te maken: dat de islam een volstrekt intolerant systeem is.'




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!