Angeltjes
13-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' dagprogramma aangekondigd op feesboek

 

Wil u voorgelogen worden, dan moet u de regimekranten lezen die verhullen, opsmukken en doen "alsof alles normaal is". Bent u kritisch en niet bang van een harde waarheid, dan komt u vandaag lezen bij Angeltjes, ondermeer over :

De kwaliteit van ons onderwijs - De universiteit van Cambridge biedt cursussen paaldansen...
ook een geweldige vooruitgang - Hebben wij al een Superbacterie-commissaris ? - En dan de faits divers : plagerige jongeren vallen politiecommissariaat aan in Brussel, dat was lachen - Er zijn links en rechts wat juweliers neergeschoten, dat is het beroepsrisico.

Na lectuur moet u naar buiten, genieten van de klimaatwijziging, de lentepollen opsnuiven, superbacteriën laten voorgaan, de farmaceutische industrie danken dat zij elk jaar een formidabele wereldgrap bedenkt en ... de raad opvolgen van uw premier, de weledele heer Leterme : zwijgen dat ge zweet onder uw neus over BHV.

Tot morgen ? Of tot nooit meer ?

De redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beschouwingen over ONS onderwijs

 

 

Reeds jaren daalt de kwaliteit van ons onderwijs zienderogen. Dat komt vooral door een enorm hoog aantal allochtonen in onze stedelijke scholen. Onze eigen leerlingen lopen een achterstand op omdat allochtone leerlingen teveel aandacht opeisen vanwege hun achterstand. Veel allochtonen spreken onze taal onvoldoende. Daar komt nog bij dat hun houding vaak te wensen over laat. Dikwijls wordt hun wangedrag niet bestraft en dit zet soms onze eigen jeugd ook aan tot wangedrag.

Tegenwoordig wordt er ook meer en meer allerhande drugs verkocht in onze scholen.

 Al die factoren samen zorgen ervoor dat de kwaliteit van het onderwijs drastisch daalt. Niet alleen voor de allochtonen trouwens. Onze eigen jeugd wordt hierin gewoon meegesleurd.

Mensen met voldoende kapitaal kunnen verhuizen naar een rustiger dorp of gemeente. Zo kunnen ze hun kinderen naar scholen sturen waar allochtonen nog in de minderheid zijn.

Kinderen van ouders die het wat minder breed hebben moeten naar scholen gaan waar ze vreemdeling zijn in eigen land.

Wanneer ze GOKleerlingen een voorkeursbehandeling geven zal het voor de autochtone leerling moeilijk zijn om zelfs in hun eigen stad nog een school te vinden.

Onze politiekers zijn echt goed bezig hoor. Het multiculturele plaatje is totaal failliet en ze willen het nog steeds niet inzien. Arm belgië.

Ik denk dat er weinig landen zijn die hun eigen bevolking achteruitstellen om immigranten te bevoordelen. Geloof het of niet, in belgië spelen onze politiekers dat klaar.

We mogen niet vergeten dat na een schoolopleiding een loopbaan start. Een dalende kwaliteit van het onderwijs is niet goed voor de toekomst van onze Vlaamse bedrijven. Soms is nu al te merken dat er werknemers zijn die hun job niet ernstig nemen. Velen willen zelfs nog niet werken.

Er moet dringend gewerkt worden aan een goed en haalbaar immigratiebeleid. Want zoals de situatie nu is kan het echt niet meer verder. We worden gewoon overrompeld.

12/04/2010 Korneel @ Deurne 2012


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Universiteit Cambridge : cursus paaldansen

 

Britse studentes aan de prestigieuze universiteit van Cambridge krijgen goedkope cursussen paaldansen aangeboden. Zij worden op die manier van de examenstress afgeleid, meldt de krant Daily Telegraph.

De lessen kosten omgerekend twee euro per uur en vinden plaats in een zaal waar onder meer Winston Churchill en de Dalai Lama toespraken hielden. ''Het paaldansen is bedoeld om geestelijk en lichamelijk fit te worden en heeft geen seksuele lading'', benadrukt organisator Juan de Francisco. ''Het dragen van hoge hakken wordt ontmoedigd.''

Wie de examenstress iets conventioneler wil bedwingen, kan aan de universiteit overigens ook yoga beoefenen.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/raar/2010/04/paaldansen_op_school.html

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superbacterie bedreigt mensheid : is er al een Bacteriecommissaris ?

 

 

Gezondheidsexperts maken zich zorgen over de opmars van een nieuwe, uiterst resistente bacterie. Ongeveer 10 procent van de bevolking zou al drager zijn. Volgens het Europees centrum voor ziektebestrijding zou de bacterie in 2007 al enkele duizenden Europeanen het leven hebben gekost.


Gevallen waarin zelfs de zwaarste antibiotica totaal geen effect meer hebben op de bacterie, zijn vooralsnog relatief zeldzaam, maar specialisten voorspellen een toename. Afgelopen weekend is op een congres rond infectieziekten in Wenen gewaarschuwd voor de opmars van deze bacterie.
Het gaat om een zogenaamde esbl-vormende bacterie. Die bacteriën maken zelf stoffen aan die belangrijke antibiotica zoals penicilline, amoxicilline en cefalosporinen inactiveren. Daardoor worden de bacteriën ongevoelig voor behandelingen.

"Dit is een veel groter probleem dan de bekende ziekenhuisbacterie", zegt professor microbiologie Herman Goossens (UZA), de Belgische expert ter zake. "Vandaag is de bekendere ziekenhuisbacterie mrsa in de ziekenhuizen nog een groter probleem dan esbl, maar dat zal ongetwijfeld veranderen".

Bij vrouwen veroorzaakt de resistente bacterie een moeilijk te behandelen blaasontsteking. Bij ziekenhuispatiënten kan een besmetting met de bacterie leiden tot long- en darmontstekingen en tot infecties van wonden en bloed.

Volgens een Britse studie is in dat land al 43 procent van de ziekenhuis- en rusthuisbewoners drager van de bacterie. In Nederland zou 80 procent van het kippenvlees ermee besmet zijn.

Hopelijk treedt de Wereld Gezondheids Organisate vlug in actie, net zoals bij de Mexicaanse Griep, waar wij godzijdank aan ontsnapt zijn dankzij het bliksemsnelle ingrijpen van velen die geen banden met de farmaceutische industrie.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teddy Scholten is niet meer

 

 

 

Zangeres Teddy Scholten is vorige week op 83-jarige leeftijd overleden. Ze won met het liedje Een Beetje in 1959 het Eurovisie Songfestival. In de jaren veertig gooide de zangeres hoge ogen als onderdeel van het duo 'Scholten & Van 't Zelfde'. Na haar overwinning op het Songfestival in '59 ging ze samenwerken met haar man Henk Scholten. Samen maakten ze verschillende televisieprogramma's voor de KRO, zoals de Snip en Snap-Revue en het muziekprogramma Zaterdagavondakkoorden. Ook presenteerde ze de voorloper van Banasplit, Kiekeboe, in 1963. In '66 presenteerde ze het Nationaal Songfestival.  Ze is maandag in besloten kring gecremeerd. "Op haar eigen verzoek", vertelt haar dochter René.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiecommissariaat aangevallen door plagerige jongeren

 

 

Een dertigtal jongeren bekogelden maandagnamiddag een wagen en een commissariaat van de lokale politie Brussel Zuid met stenen en andere projectielen. Er sneuvelden verschillende ruiten, maar niemand raakte gewond.

 

Kort na het middaguur werd een politiepatrouille om een nog onduidelijke reden aangevallen met stenen, flessen en andere voorwerpen. Het voertuig raakte beschadigd.

Even later verzamelde zich een groepje van een dertigtal heethoofden voor het commissariaat op het Sint-Gillis Voorplein. De jongeren bekogelden het commissariaat. Ook daar moesten verschillende ruiten eraan geloven. 

Ministerin Turtelbaum van Binnenlandse en Hopeloze Zaken zal in de komende dagen verklaren dat alles onder controle is in de Far West.

video : RTL  Tekst : vandaag


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de steden gebeurt wel eens een fait divers : niets aan de hand

 

Bij een overval op een juwelier in de Philomenestraat in Schaarbeek is maandagavond één dode gevallen. De juwelier schoot een van de twee daders dood, de andere overvaller raakte zwaargewond en is buiten levensgevaar. Eerder op de dag viel er ook al een dode bij een gewapende overval op een juwelierszaak in Elsene en werd een gangster neergeschoten op de Brusselse Ring.

Juwelier doodgeschoten

Maandagnamiddag werd de uitbater van de juwelierszaak City Tex aan de Waversesteenweg in de Brusselse gemeente Elsene neergeschoten bij een overval. Een gewapende buurman snelde de juwelier te hulp. Daarop ontstond er een vuurgevecht.

De juwelier overleed aan zijn verwondingen. Er vielen ook twee gewonden. In die zaak heeft de politie twee verdachten opgepakt.

Gangster doodgeschoten

n de nacht van zondag op maandag werd een gangster doodgeschoten bij een achtervolging op de Brusselse Ring. Een tweede verdachte raakte zwaargewond. Het gaat om twee dieven die via de E19 wilden wegvluchtten in de richting van Nijvel.

Eveneens in het Brusselse bekogelden tientallen jongeren maandagnamiddag een wagen en een commissariaat van de lokale politie Brussel Zuid met stenen en andere projectielen. Er sneuvelden verschillende ruiten, maar niemand raakte gewond.

Begrijpen de politieke verantwoordelijken en de goedpraters van de media enigszins wat er aan de hand is ?  Beseffen zij ook, dat zij verantwoordelijk zijn voor de ontwrichting van onze maatschappij, niet zozeer het geboefte, want dat zijn gewetenloze smeerlappen die enkel kunnen genezen door de dood met de kogel.

Soms verlang ik naar 1789 en de guillotine, ik ben altijd een romanticus geweest.


12-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annonce in Le Soir, la libre Belgique et la dernière heure opgedragen aan alle lezers

 

 

De franstaligen gedragen zich als moffen in 1940 : zij annexeren Vlaams grondgebied.

 Nu weten we tenminste  waar de nazis zitten.

Les francophones se comportent comme les boches en 1940 : ils annexent notre territoire.

Il est clair maintenant, on sait où se trouvent les nazis.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren overvallen serviceflats Borgerhout : in de media op de frontpagina's

 

Overgenomen van Facebook - mededelingen gestart rond 15.45 uur

Dit weekend beleefden de bejaarden van de service-flats aan de Fonteinstraat, in Borgerhout, de schrik van hun leven, toen ongeveer 15 kut-Marokkaantjes de blok boven het OCMW, binnendrongen. Eén van de bejaarden kreeg een mes op de keel. Janssens en Janssens (Baelemans) hebben hun uiterste best gedaan, om deze heldendaad van moslim-pubertjes in de doofpot te stoppen. wordt vervolgd
ongeveer een uur geleden.

Johan : Zei Monica De Coninck  van het OCMW niet: "Ge moet er vooral niet ... te veel aan doen. En vooral niet te veel over babbelen."?


44 minuten geleden.Paul :  ze zijn toch zo lief ! dankzij de linkse paljassen !

42 minuten geleden.Achilles  Ja, dat zei Monica De Koninck op Clara, letterlijk: Niet teveel over praten. Waarom eigenlijk ???

28 minuten geleden.Achilles : De jongste werd geschat op zo'n 10 jaar, volgens de bejaarden, die op geen enkele hulp konden rekenen van slachtofferhulp. Ze waren immers racistische oudjes.

24 minuten geleden.Achilles : Vooral doodzwijgen tot er een dode valt, is wat SP.A wil. Voor een stem van een allochtoon ga je immers over lijken. Ook Groen deelt die mening.

Overgenomen op Angeltjes om 16.35 u

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV : tik-tak, tik-tak

 

BHV: de puzzelstukken van Dehaene vallen stilaan op hun plaats (PRESS)

.        
BRUSSEL 12/04 (BELGA) = De puzzel die "ontmijner" Jean-Luc Dehaene ineenlegt om het dossier BHV op te lossen, krijgt volgens La Libre Belgique stilaan vorm. Er zouden verschillende pistes op tafel liggen die de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde verteerbaar maken voor de Franstaligen. Die pistes zouden volgens de krant Le Soir dan weer "onvoldoende" geacht worden door de Franstaligen.
La Libre Belgique heeft het over de mogelijkheid voor Franstaligen
in BHV om zich te verdedigen voor de rechtbanken van Brussel of
Nijvel. De Franstaligen in de zes faciliteitengemeenten zouden ook zich bij parlementsverkiezingen ook kunnen inschrijven in een Brusselse gemeente om er te stemmen. De federale regering zou bevoegd worden voor de faciliteitengemeenten, waardoor de neutraliteit van de gemeenten gegarandeerd zou zijn. De rechtstreekse verkiezing van de burgemeesters in die gemeenten zou vanaf 2012 voorzien zijn.

Volgens Le Soir zouden de onderhandelingen donderdag van start gaan om zondag te landen. NEV/PIM/(TEL)/

http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/575210/le-puzzle-de-dehaene-se-met-enfin-en-place.html

Le puzzle de Dehaene se met (enfin) en place

Les pistes ont été évoquées par Jean-Luc Dehaene pour compenser la scission de BHV. Mais le démineur est encore loin d’un accord.

Voilà un plombier qui sue à grosses gouttes. Alors qu’il reste cinq jours à Jean-Luc Dehaene pour conclure la mission que lui a confiée le Souverain - à savoir présenter une solution acceptable pour la scission de l’arrondissement de Bruxelles-Hal-Vilvorde-, aucune réunion cruciale à ce sujet ne devrait avoir lieu avant jeudi ou vendredi. Primo, le Premier Leterme est en mission à Washington; secundo, les ténors sont (encore) en vacances (Di Rupo et Reynders en Italie, Javaux au ski, ). Ajoutez-y les récentes flambées communautaires dans la périphérie bruxelloise et vous comprendrez que l’optimisme affiché par Dehaene sur une chaîne de télévision française tient (pour beaucoup) de la méthode Coué.

Car où en est-on, Monsieur le démineur ? M. Dehaene a jusqu’ici réussi à brouiller les pistes en évitant de trop en dire à ses interlocuteurs. Il ressort néanmoins, à plusieurs sources, que la "solution D" devrait notamment inclure ou tourner autour de ces quelques éléments évoqués avec une série de négociateurs:

1. L’élection directe des bourgmestres dans les six communes à facilités de la périphérie à partir de 2012. Ceci pourrait aider, notamment, à faire baisser la température autour des trois maïeurs non-nommés. Mais, côté francophone, on pointe déjà le fait que c’est (très largement) insuffisant comme compensation à la scission de BHV. "C’est typiquement flamand, pointe un expert francophone. On donne l’impression d’une grande avancée mais, en fait, ça ne change strictement rien dans les faits. Les bourgmestres sont déjà partout francophones dans ces communes. Cela ajoute même un problème : cela empêchera les accords entre formations politiques pour le partage de la durée du mandat de bourgmestre". Un autre francophone : "Cela peut aider pour les bourgmestres; reste à présent à traiter le cas des communes et de leurs habitants" Un euphémisme pour dire que cette piste n’est pas une compensation valable à la scission flamande de l’arrondissement bilingue

2. Placer les communes à facilités dans le giron du gouvernement fédéral. Les six communes à facilités de la périphérie bruxelloise dépendraient ainsi du ministère fédéral de l’Intérieur. Ceci permettrait d’éviter ce que les francophones considèrent comme un travail de sape du gouvernement flamand à leur encontre. Le gouvernement fédéral (où la parité linguistique est de mise) deviendrait le garant de la neutralité dans ces communes. L’article 5 de la Constitution règle ce point sur le statut spécial des communes : il peut donc être modifié uniquement par l’échelon fédéral. En revanche, ceci nécessite une majorité des 2/3 (ce que le gouvernement fédéral n’a pas) et une majorité simple dans chaque groupe linguistique (ce que le gouvernement fédéral n’a pas non plus). L’appoint d’Ecolo, de Groen! mais aussi du SP.A est donc crucial pour JLD s’il veut forcer un accord sur ce point.

3. Le droit d’inscription. Les francophones des six communes à facilités disposeraient de la possibilité de s’inscrire dans une commune bruxelloise afin de voter lors des élections législatives. Cette piste avait déjà été ébauchée lors de la (quasi) solution de 2005 sous le gouvernement Verhofstadt. Elle nécessite également une majorité des 2/3 à la Chambre pour être praticable.

4. Enfin, la scission de l’arrondissement judiciaire de Bruxelles-Hal-Vilvorde est également à l’ordre du jour. La piste de compensation avancée serait de permettre aux francophones de Hal-Vilvorde de pouvoir se défendre en justice devant les tribunaux francophones de Bruxelles ou de Nivelles dans le Brabant wallon. Certains francophones ont également fait valoir auprès de Jean-Luc Dehaene que les Flamands habitant dans le Brabant wallon pourraient eux aussi bénéficier de ce mécanisme et choisir d’aller en justice en néerlandais à Louvain ou à Bruxelles.
Quoi qu’il en soit, dans son travail sur les ébauches de compensation à la scission de BHV, Jean-Luc Dehaene tente coûte que coûte d’éviter d’avoir à passer par le gouvernement flamand. La N-VA est en effet présente à ce niveau de pouvoir et, c’est un euphémisme, elle n’a pas l’intention de payer un euro aux francophones en contrepartie de la scision de BHV. Mais les nationalistes flamands ont fait passer ce message dimanche : "On ne va pas quitter le gouvernement flamand pour une erreur de ceux qui sont au Fédéral " En clair : si des compensations pour les francophones peuvent être trouvées sans passer par l’échelon régional flamand, ils ne quitteront pas le gouvernement. Dimanche, toujours, les députés flamands CD&V Eric Van Rompuy et Open VLD Marino Keulen ont répété leur mantra préféré à la VRT : "Sans solution acceptable de Dehaene, nous voterons la scission de BHV à la Chambre."


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Vlaamse partijen rekenen op Dehaene

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kamerlijst voor de PVV

 

De Kandidatenlijst voor de PVV is vandaag bekend gemaakt.

HIER klikken

 

  

Hier nummers 1 en 2

Nummer 3 is een nieuwkomer : een Venlose advocate

En wie te veel in de wijngaard des Heren vertoefd heeft, zal moeten knokken : het leven is hard.

Alle succes toegewenst aan Geert en zijn ploeg : wij duimen voor de PVV en dat is niet nieuw.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang is een klein beetje kwaad

 

“Uitgerekend aan de vooravond van de BHV-climax komt de VRT de Vlamingen een schuldcomplex aanwrijven.” In een vrije tribune noemt Vlaams Belang-Kamerlid Bart Laeremans de Panorama-reportage over de beschermingsmaatregelen die gemeentebesturen in de Vlaamse Rand nemen een schoolvoorbeeld van tendentieuze berichtgeving en desinformatie: “Met zo’n VRT hebben we geen RTBF meer nodig.”

Onder meer op deze webstek las u al hoe zowel Eric Van Rompuy (CD&V) als Marino Keulen (Open VLD) de betrokken burgemeesters een mes in de rug ploften. Nochtans zijn de maatregelen ter bescherming van het Nederlands allerminst een overbodige luxe. “Gemeenten die geen beschermingsmaatregelen nemen, worden gewoon onder de voet gelopen,” aldus Laeremans. “In het Zaventem van Eric Van Rompuy zien we de gevolgen van zo’n liberale bouwpolitiek: volgens de cijfers van Kind en Gezin werd daar in 2008 nog amper 34% van de kinderen in een Nederlandstalig gezin geboren.” Het Vlaams Belang neemt het minimalistische beleid van de Vlaamse regering op de korrel, en pleit integendeel voor krachtige maatregelen.

Hoeft het tot slot nog gezegd dat de vrije tribune die Bart Laeremans vorige week aan De Standaard had aangeboden, andermaal niet werd gepubliceerd? Na eerdere ingezonden teksten van Bruno Valkeniers is dit reeds de vierde weigering op een drietal weken tijd. Over de zaak-Barnard en de maatregelen in de Rand kregen politici van andere partijen nochtans wel ruimte in de opinierubriek van De Standaard. Zou de zelfverklaarde ‘kwaliteitskrant’ zichzelf nog ernstig nemen ?

@ webstek Vlaams Belang

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen twee watertjes (zwemmen) : wie kan beter ?

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervelend nieuws uit Hongarije : rechts behaalt volstrekte meerderheid

 

De centrumrechtse Hongaarse partij Fidesz is de grote winnaar van de parlementsverkiezingen die zondag werden gehouden. De partij kreeg 52,8 procent van de stemmen en won daarmee 206 zetels in het 386 zetels tellende parlement.

Zoals tevoren werd gedacht boekte ook de extreemrechtse partij Jobbik een aanzienlijke winst. Met 16,7 procent van de stemmen is Jobbik de derde partij van Hongarije geworden. De regerende socialisten kregen een opdoffer te verwerken en bleven met 19,3 procent ver achter op centrumrechts.

De winst van extreemrechts, hoewel voorspeld, is opmerkelijk. Sinds Hongarije in 1990 van het communisme afstapte en terugkeerde naar de democratie behaalde een partij zo ver ter rechterzijde van politieke spectrum nooit zo'n hoge zetelwinst. Het verlies van de socialisten was dramatisch, bij de laatste verkiezingen vier jaar geleden kregen zij nog 43 procent van de stemmen.

Eind april wordt een tweede verkiezingsronde gehouden voor 111 zetels die nog verdeeld moeten worden door 57 kiesdistricten waar geen enkele kandidaat minimaal vijftig procent van de stemmen behaalde.

Bron : Trouw

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Douce France : een vage herinnering

 

80% des détenus de nos prisons sont musulmans... du balai !
.
.
Volgens de Franse poltiecommissaris , mevrouw Lucienne Bui Trong , een Française gehuwd met een Viëtnamees, vallen 85% van de stedelijke geweldplegingen op conto van maghrebijnen. Frankrijk is het meest criminele land binnen Europa, het is ook het land dat de meeste migranten opneemt, waar ook de meeste vrouwen doodgeslagen worden.  Volgens de commissaris is er een direct verband tussen deze jammere gegevens en de immigratie uit islamitische Prachtlanden. 
Een criminoloog, Xavier Raufer zegt een lijst ingezien te hebben van 3000 stedelijke geweldplegers in Parijs, waaronder slechts 59 "gallische" namen. De tijd van La Douce France of het romantische I love Paris in the spring is een vage herinnering aan wat de elite-politici van nu geringschattend  "belachelijke oude tijden" noemen. Ik begin terug te verlangen naar 1789 en de guillotine.
.
Bron : facebook - Groep "80% des détenus de nos prisons sont des musulmans du balai"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knokke-Heist : Vlaams debat zonder NVA

 

Zondag organiseerde de plaatselijke afdeling van het Vlaams Belang in de Heistse zaal Ravelingen een debat tussen de zogenaamde V-partijen. Naast het Belang waren ook de Lijst Dedecker en het Vlott van Hugo Coveliers present. Grote afwezige was de N-VA.
Tijdens de gesprekken werden hete hangijzers zoals Brussel-Halle-Vilvoorde en samenwerking tussen de V-partijen uitvoerig besproken. Ook over kwesties zoals een boedelscheiding tussen Vlaanderen en Wallonië en de toekomst van Brussel werd gedebatteerd. Uit de gedachtenwisseling bleek alvast, dat er zeker zaken zijn die de V-partijen scheiden, maar nog meer zaken die hen binden. Het Belang hoopt dat de Vlaamse kiezer daar volgend jaar z’n conclusies uit zal trekken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang geleden dat we er nog eens samen zijn op uitgetrokken in de ruimte

 

 

In het midden van deze scherpe telescoopopname steelt de zo'n 15.000 lichtjaar verre en circa 150 lichtjaar metende bolvormige stercluster Omega Centauri (NGC 5139) de show. Volgepakt met ongeveer 10 miljoen sterren, die alle veel ouder zijn dan de Zon, is Omega Cen de grootste van de ruwweg 200 tot dusver bekende bolhopen die door de halo van ons Melkwegstelsel zwerven. Hoewel de meeste sterrenhopen bestaan uit sterren die alle dezelfde leeftijd en samenstelling hebben, blijkt de geheimzinnige Omega Cen verschillende sterpopulaties te bevatten met een spreiding in leeftijd en chemische abundantie. Omega Cen is dan ook waarschijnlijk de resterende kern van een klein melkwegstelseltje, dat werd uiteengereten en verorberd door onze Melkweg.

Foto en tekst : Astronomy Picture of the Day (vooraleer we beschuldigd worden van plagiaat  door een of andere wijsneus  - Van wie is de ruimte, dacht u ? Dit stuk van Omega Centauri is van nu af van ons ; wij claimen het en we sturen onze vrienden van de islam met goed uitgeruste ruimteschepen op weg om de zaak te exploiteren en onze vrienden mogen alles houden, het is allemaal van hen en ze mogen het Spionnencentrum ook meenemen. Nog suggesties ?)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de rommelmarkt in Keulen

 

 

 

Een gebruikelijk beeld van de islamisering van het dagelijkse leven vindt men op de grote rommelmarkt in Köln-Poll, die  elke zaterdag plaatsvindt en vooral bezocht wordt door een grote meerderheid van allochtonen.  

U vindt er allerlei tweedehands dingetjes maar ook "verdwenen" mobieltjes, fietsen die uit zichzelf weggefietst zijn bij u, juwelen, huisraad, enz.

Onder de bezoekers treft u ook personen aan in verhullende carnavals-vermomming, we zijn tenslotte in Keulen, zoals op bovenstaande foto te zien valt.

Bron : PI

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.President Dweil in de Frankfurter Allgemeine

 

Herman van Rompuy is een van de verstandigste belgische politici, met een behoorlijk intellectueel niveau en wat voor een politicus van onschatbaar belang is, met een economische opleiding. De rest van zijn persoonlijkheid is gekleurd door zijn christelijk geloof (waartegen geen bezwaar is) maar helaas ook een onbetrouwbare CVP-mentaliteit. Zijn conservatisme is verworden tot aanhankelijkheid aan regime en macht, hoe ver die ook van het volk staan. Zonder die instelling, zou hij het nooit gebracht hebben tot president van de Europese ministerraad.  Hij vereenzelvigt zich, onder het masker van zijn valse bescheidenheid, met deEuropese Leiders die zichzelf bekronen en die in de plaats van het volk handelen : democratie is fictie voor dit soort lieden. Ze hanteren het begrip als een symbool van weldenkendheid, zolang het beperkt blijft tot een electoraal spektakel zonder impact op de échte macht.

Hierna een stukje uit de Frankfurter Allgemeine Zeitung waarin Van Rompuy in zijn politieke kaarten laat kijken. Eerst een sneer naar Vlaams Belang, daar leeft die partij al jaren mee. Maar dan, echt op zijn tjeefs : zware tijden voorspellen aan de Europese leiders, met als beloning achteraf een electorale overwinning. Eerst afzien tijdens uw aarde leven en de beloning volgt in de hemel.

Wo sieht Van Rompuy die größten Risiken für Europa? „Die große Gefahr ist der Populismus. Als Belgier weiß ich, was das heißt“, antwortet er, auf die Wahlerfolge des fremdenfeindlichen „Vlaams Belang“ anspielend. Die Versuchung sei groß, Sündenböcke zu finden, was sich auch in einem „mangelndem europäischen Engagement“ äußere. Es sei aber falsch, nur kurzfristig zu denken. Unpopuläre Reformen seien unausweichlich. „Was ich den verantwortlichen Politikern in den Staaten mit auf den Weg geben kann, ist, dass eine Honorierung durch die Wähler nicht ausgeschlossen ist. Ich habe es in meinem Land selbst zweimal, 1985 und 1995, erlebt.“

Waar ziet Van Rompuy de grootste risico's voor Europa? "Het grote gevaar is het populisme. Als Belg weet ik,  wat dat betekent" antwoordde hij, verwijzend naar de electorale successen van het xenofobe Vlaams Belang. De verleiding is groot om zondebokken te vinden, hetgeen zich ook in een "gebrek aan Europees engagement ut".. Maar het is verkeerd om  op korte termijn te denken. Impopulaire hervormingen zijn onvermijdelijk. "Wat ik aan de verantwoordelijke politici in de EU te bieden heb, is dat een beloning door de kiezers niet uitgesloten is. Ik heb dat tweemaal ervaren in mijn eigen land, in 1985 en in 1995. "

Frankfurter Allgemeine Zeitung




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!