Angeltjes
15-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is wel niet waar, maar het is leuk

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De poco's van Gazet van Antwerpen doen aan humor ...

 

 

Bij de Frut (Gazet van Antwerpen) laat men geen gelegenheid voorbijgaan om pleidooien af te steken over de verrijking die de multiculturele maatschappij ons oplevert : hoe meer Antwerpen (en Vlaanderen) volgestouwd wordt met vreemdelingen, hoe vrolijker de "stadskrant" zich voelt. De redactie is er van overtuigd, dat al die vreemdelingen onmiddellijk een abonnement zullen nemen op de Frut. In het 4de kwartaal 2009 bereikte de GvA  101.313 kranten per dag (-1,7 %).

Na het vliegtuigongeval waarbij de Poolse president en 90 andere personen omkwamen, publiceerde de slimmeriken van de Frut bovenstaande "cartoon" : The eagle has landed, de arend (het symbool in de Poolse vlag) is geland.  Met vreemdelingen lachen of spotten, is uit den boze, want dat hoort niet. Een drama en een ramp zoals dat van het vliegtuigongeval daar mag best mee gelachen worden. De hoofdredactuer heeft zich vandaag verontschuldigd.  De bijna 5000* Polen in de stad van Allah zullen blij zijn en nemen direct een abonnement.

PST :

Uit het jaarboek "bevolking Groot-Antwerpen in 2008" volgens getalsterkte

12642 Nederlanders

12027 Marokkanen

4456 Polen

4358 Turken

+Aanpassing 16 UUR : dit zijn werkelijke of volbloed vreemdelingen, geen dubbele nationaliteiten, géén nieuwe belgen.

 

PST, PST : 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen moet 100% eigen verkeersbeleid voeren

 

 

 

Volgens cijfers van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe vielen er vorig jaar 837 verkeersdoden, een status quo ten opzichte van 2008. Maar het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid schat het totaal aantal doden op 955, rekening houdend met de slachtoffers die tot 30 dagen na het ongeval sterven. Dat is een stijging tegenover 2008 (922 doden).

In 2010 zou het aantal verkeersdoden volgens de regeringsdoelstelling moeten dalen tot maximum 750. Nu de cijfers van 2009 bekend zijn, is het zo goed als zeker dat men deze doelstelling niet zal halen en dus deelt het Vlaams Belang het gematigd positivisme van staatssecretaris Schouppe niet.

Het is schrijnend te moeten vaststellen dat Vlaanderen wel degelijk inspanningen levert, maar dat Wallonië weinig of niets onderneemt om de verkeersveiligheid te verbeteren. In het Vlaams Gewest is het aantal ongevallen met 4,2 procent gedaald en ook het aantal dodelijke slachtoffers is gedaald tot 483. Het Waals Gewest daarentegen kent een stijging van het aantal ongevallen met 1,6 procent.

Vlaanderen int jaarlijks nog steeds ongeveer 83% van alle verkeersboetes (Wallonië slechts 5%), maar krijgt amper 56% van het geld terug via het Verkeersveiligheidsfonds. Een groot deel van de middelen waar het recht op heeft, wordt Vlaanderen dus ontzegd. Voor het Vlaams Belang is het dan ook duidelijk dat het volledige verkeersbeleid naar de gewesten moet worden overgeheveld. Een eigen beleid en meer middelen moeten Vlaanderen in staat stellen om een efficiënt verkeersbeleid te voeren en veel sneller een daling van het aantal verkeersongevallen te realiseren.

Jan Mortelmans Volksvertegenwoordiger

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het Justitiepaleis van Bruxelles

 

Bij de goede en gewaardeerde blog-collega Roeland van Walleghem (Le Camps des Saints in Vlaanderen) een leerrijk stukje weggeplukt :

Volgend lijstje dateert al van 2006. Ondertussen is het allemaal nog veel erger geworden. Voor wie nog zou twijfelen aan het aandeel van de Ijslanders, kijken maar   

 

Een lijst van ‘de rol’ van de 45ste en van de 56ste  correctionele kamers. Er zijn 5 kamers die dagelijks zetelen. De twee vernoemde kamers  houden zich vooral bezig met diefstallen, handtasdiefstallen, inbraken enz.

 

Op 18 april 2006 werden volgende personen die een misdrijf pleegden opgeroepen : 56ste Kamer, 9 zaken en 45steKamer,17 zaken

 

TEMASSI  Samir

JABERT Ali

FAOUZI  Brahim

SAIDI Karim

EL MOSTAPHA  Abdallaoui

MICHEL Driss

ALLALI  Noureddine

HADOUTTI Moloud

SAKORI  Mohamed

LAHRACH Karim

KORDANE Majouh

AISSA Mosaab

POLINO  Leonardo

HADDOUL Mohammed

SAOUTI  Mohamed

HAGON Jean-Luc

EMANKAF  Ahmed

IMACHAAL Farid

MIRON Christian

BEN AHMED Morad

IVAN Sergei

MALO Stephane

REYAYO  Hakim

GORDTS Danny

EL BOUDKHANI  Mohamed

AKHEDDIOU Hakim

BENALLAL  Rachid

HAMMOUCHE Moustafa

BEN MOKKADEM  Hassan

ZAMMOUR Mohamed

SAOUTI  Mohamed

HAMMOUCHE Youssef

BELO WANGOMBO  Eduardo

SWAELENS Gustave

KIPAVA  Ida

LHOAS Philippe

MESU KASENDE

MOUSATI Norddin

DIEKA  Mbaki

 

CHAZAL  Abderrahman

 

BOUILFANI  Rachida   

 

 

Roeland

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorrang voor kamelen in Dilsen-Stokkem
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

De gemeentearbeiders van Dilsen-Stokkem zijn het beu dat vandalen steeds weer de lokale verkeersborden bekladden. Systematisch worden er op omgekeerde driehoeken zwarte dromedarissen gespoten.

 

Elke keer weer moeten de verkeersborden schoongemaakt worden, maar de dromedaris-borden blijven opduiken.

Het opzet van de onbekende grapjassen blijft een raadsel. De gemeente zit verveeld met de affaire.

Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Afghaanse chantage
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Vandaag kunnen we weer eens genieten van een aflevering "zelfvernietiging" van het land B.
Hier wie go !!
35 Afghanen die 33 dagen geleden in hongerstaking zijn gegaan (Elsene) hebben hun aktie stopgezet nadat ze een akkoord bereikt hebben met de DVZ (dienst vreemdelingen zaken).Het akkoord bevat wel strenge voorwaarden :

1)Zo mogen de "uitgehongerden" nadat ze terug op krachten zijn gekomen GEEN beroep op het OCMW doen of er afhankelijk van worden
2) Zij moeten werk zoeken
3) Zij moeten zich integreren
4) Hun kinderen MOETEN naar school gaan.

Voilà,een betere regulairsering zonder teveel pottenkijkers kan men zich niet wensen.De "clou" van deze aflevering is de vraag van een groep andere binnengewaaide Afghanen om hetzelfde pand in Elsene te mogen gebruiken om ook in hongerstaking te gaan.

Maar jongens toch... zoveel moeite doen om hier te kunnen blijven, is niet nodig.Vraag gewoon aan madam Joëlle "brugpensioen" aan en de zaak is opgelost.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugvoorlichting in Zelzate

 

Dit is geen wereldnieuws, maar we vinden het de moeite aandacht te besteden aan een zwaar maatschappelijk probleem, druggebruik, dat behandeld werd op lokaal vlak in Zelzate op initiatief van Vlaams Belang en met medewerkig van gemeentelijke instellingen.

Ondanks wat aandachttrekkerij in de pers ging de drugvoorlichtingnamiddag van het Vlaams Belang in Zelzate sereen door. Zo'n 40 geïnteresseerden zakten, ondanks het goede weer en de aanlokkelijke muziek van de kermis, af naar Café Becks op de markt.

In zijn inleiding stelde moderator Bart Debie de deelnemers voor. Elk kreeg de beurt om voor te stellen waar ze voor stonden. Debie citeerde alvast burgemeester De Vilder die stelde dat de problematiek in Zelzate alvast leeft.

Als eerste kwam preventie-ambtenaar Brigitte Lahousse aan het woord die het werk van het drugpreventiecentrum ELZA voorstelde, wat een samenwerking is tussen Evergem, Lochristi, Zelzate en Assenede is. Dit is een dienst die informatie ter beschikking stelt aan ouders en kinderen en samenwerkt met de politie. Ze gaf tips aan ouders om te zien hoe ze kunnen weten dat hun kind aan de drugs zitten en gaf uitvoerig uitleg bij de diverse drugs.

Wie daar direct mee in contact komt is de politie. Hoofdinspecteur Gert De Smet gaf bevlogen weer welke inzet de lokale politiezone Puyenbroeck doet. De Smet wond er ook geen doekjes om: drugvoorlichting geven begint steeds jonger (tot in de lagere school) omdat de producten die circuleren ook gevaarlijker worden. Cannabis wordt steeds sterker - waardoor die drug meer en meer naar hard drugs neigt - en er is de opkomst van het zeer gevaarlijke vloeibare XTC en ook cocaïne. Hij stelde ook vast dat door de wijziging van het beleid in Nederland de productie van drugs in de streek toeneemt. Een fenomeen dat zich helaas ook niet beperkt tot de grensstreek.

Nadien volgde Josephine Smits van 'Moeders tegen Drugs', die indertijd protesteerden tegen de de facto legalisering van soft drugs als cannabis. Smits doet dit vanuit haar hart want zoals zovelen moest zij leven met de gevolgen van een kind dat aan drugs verslaafd raakte en er uiteindelijk aan bezweek. Haar verhaal blijft beklijven en is veel sterker dan alle aanmatigende praatjes van de drugprofeten.

Tot slot kwam Hugo Van Den Berghe aan bod. Hij  is directeur van 'De Pelgrim', een instelling die drugverslaafden poogt te laten ontwennen van drugs.

Nadien konden de geïnteresseerden vragen stellen aan de aanwezigen.

Het Vlaams Belang blijft overigens van mening dat een lakse aanpak van drugs enkel maar het probleem vergroot. De vorige paarse regering heeft een verpletterende verantwoordelijkheid maar ook de huidige minister van Justitie, Stefaan De Clerck, heeft de deur opengezet voor de drugsmaffia. Het initiatief van de afdeling Zelzate is dan ook op zijn plaats.

http://www.vlaamsbelanggenteeklo.org/4/643


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel opnieuw een sjansende stad dankzij de Standaard

 

De Standaard vervult vandaag zijn politiek-correcte plicht door enkele artikels te wijden aan de Brusselse "faits divers". De problematiek (zo er al sprake is van een probleem) wordt bondig geanalyseerd, verstandig besproken zonder vooroordelen en een oplossing wordt gesuggereerd.

Deze wijze raadgevingen gebruiken als leidraad en binnen de kortste keren zal Brussel opnieuw de sjansende stad van Jacques Brel zijn.

Eerst komt pater Leman (de vroeger baas van het Spionnencentrum) ons duidelijk maken dat slechts 300 jongeren de boel verzieken in Brussel. Niet een hele generatie is verloren. Een individuele aanpak en het leed is geleden, zoals in Rotterdam gebeurde : de ene vloog in de cel, de andere in de psychiatrie, nog een andere moest begeleid gaan wonen en sedertdien is Rotterdam een drugsvrije stad zonder jeugscriminaliteit. Zegt de pater. Deze theorie werd ook reeds ontwikkeld door de TV-flamingant voor de stad van allah : daar gaat het slechts om een tiental jongeren.

Zo gezegd, zo gedaan : deze zaak is van de baan. Klikken

 

 

Het volgende probleem : de gewapende overvallen.

In 2008 grepen er op het vaderlandse grondgebied 2189 overvallen met wapenbedreiging plaats. In 2009 waren het er 2662 en voor het lopende jaar zal het weer een stuk hoger liggen. Overvallen op juweliers zijn tamelijk uitzonderlijk : slechts 30 tot 40 per jaar, of ongeveer 1 alle 10 dagen. Dat valt binnen de perken van de redelijkheid.

De daders zijn in zowat 75% van de gevallen allochtone belgen. De bendes worden groter, de plegers worden jonger. Dat zal te maken met de "reserve" van 300 kinderen van pater Leman, denken wij. Zonder iemand met de vinger te wijzen, want voor je het weet, heb je een klacht van het Spionnencentrum aan je been wegens valselijke betichting van een groep onschuldigen.

De overige gewapende overvallers zijn bijna allen vreemdelingen die werken volgens het systeem van de zogenaamde Pink Panthers uit ex-Joegoslavië : zij verplaatsen zich per auto of vliegtuig, slaan hun slag en verlaten onmiddellijk het land, terug naar moeder de vrouw. Oost West, thuis best.

Ook hier worden oplossingen gesuggereerd. De politie moet alerter optreden en beter samenwerken. Maar ook de potentiële slachtoffers hebben een taak : geld bewaren in intelligente koffers en betonnen muren neerzetten in plaats van etalageramen. Stedenbouwkundige verguningen zijn nooit een probleem.

Zo gezegd, zo gedaan : ook deze zaak is van de baan. Klikken.

Zijn er nog problemen inzake de multicriminele samenleving ?  Neen ? Dan is dat keurig geregeld en dan willen wij van nu af aan geen gezeur meer horen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.President Lech Kaczynski, een Poolse nationalist

 

 

Behoudens het sensationele element van een vliegtuigcrash met aan boord ettelijke Poolse vooraanstaanden, wordt weinig aandacht geschonken aan de figuur van Lech Kaczynski, de Poolse president die om het leven kwam.  Hij behoort namelijk niet tot de club der Eurocraten die  mekaar wederzijds besprenkelen met geparfumeerd Euro-water.
Hij was een kritisch medestander, die meer om zijn land gaf dan om de glorie van het ondemocratische Europa.  Polen heeft een tragische geschiedenis van bezetting door vreemde naties en miljoenen verloren levens in zinloze militaire acties. De gebroeders Kaczynski zijn nationalisten in een Unie die er alles aan doet om de identiteit van landen en volkeren uit te wissen.
 
Net als Ronald Reagan, was Lech Kaczynski een president die voor het eerst bekend werd dankzij de film. Hij en zijn tweelingbroer Jaroslaw waren de sterren van een populaire Poolse film.

Het duo stapte in de politiek met de anti-communistische beweging Solidariteit. Zij waren mede-oprichters van de nationalistische en conservatieve partij "Recht en Rechtvaardigheid". De ene broer was president van Polen, de andere minister-president, wat vaak verrassende beelden en uitspraken opleverde.

Polen is toegetreden tot de Europese  Unie in 2004. Maar Lech Kaczynski stond bekend om zijn diepe wantrouwen ten opzichte van de Unie. Hij besefte wel de voordelen die Europa kon opleveren voor de welvaart van zijn land, maar hij zag ook het grote gevaar in het prijsgeven van de nationale autonomie.
 
De relatie met Duitsland is steeds bijzonder gevoelig geweest, gekenmerkt door eeuwen van wantrouwen en diepe littekens die de Tweede Wereldoorlog veroorzaakt heeft. Maar Kaczynski eindigde met een goede verstandhouding met bondskanselier Angela Merkel.
Volgens de Poolse wet, is de parlementaire voorzitter Bronislaw Komorowski nu waarnemend president en de verkiezing zal plaatsvinden tegen het einde van juni.
 
Inmiddels rouwt Polen diep, want niet alleen de president kwam om bij dit vreselijke vliegtuigongeval, maar tevens ettelijke vooraanstaande politici en ambtenaren. Ook de Poolse gemeenschap in Vlaanderen rouwt mee met het thuisland.

Aartsbisschop André-Joseph Léonard leidt vrijdag een herdenkingsviering in de Sint-Michiel- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel voor de slachtoffers van de ramp met het Poolse vliegtuig vorige zaterdag. Naast Léonard zullen Giacinto Berloco, de nuntius of diplomatieke vertegenwoordiger van de Heilige Stoel voor België, en André Dupuy, de nuntius bij de Europese Unie, de viering mee opdragen.De mis begint om 18 uur.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bomaanslag in Algerije

 

- Wie gelooft er in de Godsdienst van de Vrede ?

- Ikke, ikke ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het slimme Anti-Fascistisch Front valt door de mand.

 

De pientere jongens van het AFF hebben een mooi verslag geschreven over de begrafenis van Eugène Terre'Blanche : met veel begrip en caritas, zoals we kunnen verwachten van dit clubje dat van een Vlaams kabinet uit zou werken, wordt gezegd, maar het raakt onze kouwe kleren niet.  In hun onverdroten ijver om vooral juist te informeren, hebben ze onderstaande foto geplaatst op hun webstek. Tijdens de begrafenis van Terre'Blanche.

De man met de camera draagt een band met een swastika, zoals u ziet. Het zijn nazi's, nietwaar, want hun groet is ook met gestrekte arm.  Het embleem van de Afrikaner Weerstandsbeweging van Terre'Blanche ziet er echter een beetje anders uit. Niet dat wij er kapot van zijn, maar een hakenkruis is dit niet. 

Tamelijk zielig dat je op deze manier in je kaarten laat kijken. Links voelt zich altijd geroepen om moordenars, gangsters, verkrachters en ander crapuul in verdediging te nemen.  Ieder heeft zo zijn eigen aanhang en voorkeur.

 

 

 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molotovcocktails, wie wil er versgemaakte molotovcocktails ? Turtelbaum ?

 

 

Een straatveger vond rond 8.30 uur een twintigtal flesjes", meldt de Brusselse politiezone Zuid. "Ze lagen op de openbare weg."

Sinds maandagvoormiddag is de gemeente en de politie het doelwit van crapuul dat zich willen wreken voor de dood van een jonge inwoner van Sint-Gillis. Die werd maandag doodgeschoten na een achtervolging in Woutersbrakel.

De dames en heren politici, stellen onze grenzen al jaren open, zodat de invasie ongestoord haar gang kan gaan.  Niet alleen tafelschuimers en schaamteloze profiteurs zuigen dit land leeg maar zowat alle schorremorrie en tuig wordt met open armen binnengehaald. De zogenaamde "inburgering"  is een farce : het aantal geslaagden en goedbedoelenden is een minderheid. De meesten komen zich hier vestigen, zonder zich iets aan te trekken van een minimum aan sociaal gedrag.  Vooral de islam-aanhangers weigeren na meerdere generaties zich in te voegen. En toch blijven hansworsten zoals Piqué, maar ook Leterme, de afgrijselijke 1000-quet en tutti quanti volharden in de boosheid : er is niets aan de hand ...

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims rukken op in Polen

 

 

De bestaande moskee in Warschau

 

Nu rukken de moslims ook op in het katholieke Polen. Ze beginnen met zich voor te stellen als een gematigde religie. Ze willen naast hun bestaande moskee in Warschau een nog monumentalere maar ze weigeren te zeggen, wie de financier is.  Gematigd liegen en intrigeren : zo kennen we de woestijnriders.

De Moslim Liga Polen gaat een grote moskee in Warschau neerzetten met Saoedische financiering. De drie etages hoge moskee zal verrijzen vlak naast een winkelcentrum. Er komt een minaret van 18 meter. In de moskee komen naast een gebedsruimte, een multimediaruimte, een kunstgalerie, een restaurant, een café en een winkel.


Hoofd van de Moslim Liga, Samir Ismail: ‘we zullen hier bidden en de Polen bewust maken van de islam als gematigde religie’. Ismail wil niet zeggen wie de Saoedische sponsor is, noch hoe duur de moskee zal gaan worden.

 
In Polen wonen zo’n 35.000 – 40.000 moslims, waaronder Polen, Tataren, Arabieren, Turken en Palestijnen. Daarvan wonnen ca. 13.000 in Warschau. Er staat al een moskee van de Muslim Religion Association, die plannen heeft voor een nieuwe moskee met vier minaretten van 20 meter.

 

@ Newsweek.pl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erdogan & de Toerken : logica in de waanzin

 

 

Over Erdogan schrijven betekent over schandalen schrijven.  Toen de Turkse premier begin april Parijs bezocht, schreven de Duitse kranten hoofdzakelijk over de flagrante ontsporing toen hij stelde dat “Israel de grootste bedreiging voor de vrede” was.  De engere band met Israëls buurlanden werd daarmee duidelijk gemaakt, ook al kwam dit niet onverwacht.  Geen enkel woord over de terreuracties tegen Israël, geen enkel woord over de voortdurende bedreiging uit Teheran.   Op de achtergrond bleef datgene, waarover de Turkse media wel degelijk berichtten. 

Hij hield net dezelfde oproep tot de 10.000 aanwezige Turken als hij in 2008 reeds in Keulen gedaan had, nl. dat de Turken in een gastland de dubbele nationaliteit moesten eisen.   Onverbloemd riep hij hen op gebruik te maken van hun kiesrecht.

Alhoewel hij de “buitenland-Turken” opriep te integreren in de gastsamenleving, deed hij dit onmiddellijk teniet door nogmaals te stellen dat “assimilatie een onrecht tegen de mens(elijk)heid” betekent.  Deze belediging tegenover het gastland gebruikt Erdogan bewust om Turkse interesses in het buitenland te verdedigen.

Daarmee mag duidelijk zijn dat Erdogan zowel de Europese als de Nabije-Oostenkaart getrokken heeft met als doel Turkije meer invloed te verschaffen.  Dat een premier van de Turkse regering zijn uitgeweken landgenoten oproept tégen de interesses van de gastlanden op te treden, dat hij daarmee alle gedane moeite en uitgegeven geld om de integratie te doen lukken doorkruist, is ongezien.

De bodemloze arrogantie wordt pas duidelijk als men zich herinnert aan zijn woorden over de 100.000 Armeense Turken, nl. of hij eventueel moest overwegen of hij die “terug naar hun thuisland moest sturen, omdat ze niet zijn landgenoten zijn”!

In eigen land wordt door Erdogan voor staatsrede gepleit, wordt staatsbelang geëist – het is zijn maatstaf voor zijn bevolkingsgroepen, maar als het over andere “bevriende” landen gaat, dan ondermijnt hij zonder enige scrupule hun belangen.   Bovenop komt de autoritaire stijl waarmee Erdogan zijn landgenoten beïnvloed met het doel zijn interesses te dienen.  

Een politieke en staatsaffiniteit, die lichtjaren verwijderd is van de Europese mentaliteit.

Deze feiten en de voortdurende onopgeloste en oplosbare problemen met de Turken, die weliswaar in gastlanden wonen, maar geen deel uitmaken van de samenleving, sluit een EU-lidmaatschap van Turkije uit. 

Terwijl de Europese Unie een waardengemeenschap wou en zou zijn, met afspraken en consensus, probeert Erdogan niets anders dan door middel van zijn Trojaanse paarden deze samenleving van binnenuit te destabiliseren.   Tegelijkertijd wil hij de indruk geven dat hij deel wil uitmaken van die samenleving – we hebben zo onze twijfels over zijn goede wil -   met de integratieweigering van de buitenland-Turken volgen zij slechts hun thuislandpolitiek.   

Een voorbeeld:  „socioloog“ Dr. Yasar Aydin van het Hamburger Wereldeconomisch Instituut schrijft in Migazin dat het echte probleem in Duitsland “niet de integratie is, maar wel de vervreemding van buitenlanders”…  Hij wil insinueren dat het “vreemde” niet bestaat, maar slechts een constructie is.

“Vervreemding van buitenlanders” dus: Aydin zou door vraaggesprekken vernomen hebben, “dat de gevraagden bij het woord “buitenlander” onmiddellijk aan Turken denken”.  Bijgevolg: boosaardige Duitsers!  Nooit zullen ze bij woord “buitenlanders” (buitenlandse medebewoner, inboorling, medebewoner, migrant, mens met migratieachtergrond…) aan Zweden, Nederlanders of Oostenrijkers, Japanners of Chilenen, Italianen of Portugezen relateren.  Tja, hoe zou dat nu komen?

Nog interessanter is een andere gevolgtrekking van Aydin.  Zo heeft een meerderheid van de geconsulteerden op de vraag “wie ze liefst niet als buurman zouden zien” geantwoord: “Turken”.  Nogmaals, hoe zou dat nu komen?  En dat ondanks de jarenlange pogingen om zekere buitenlanders om te scholen en de politiek-correcte hersenspoeling over “verrijking”? 

Het resultaat van zijn “onderzoek” is echter consequent met het onderzoek dat in de herfst 2009 in omgekeerde richting met steun van de EU uitgevoerd werd : 

Elke derde Turk wil geen christen als buurman.  Dit werd in verschillende Turkse kranten gepubliceerd.  Een duidelijke Turkse meerderheid (55 %) wijst een functie van een niet-moslim bij justitie of bij de politie af.  Zelfs in de gezondheidssector wil 44 % geen arts met een christelijke of joodse achtergrond zien.  Nog meer cijfers: 57 % der Turkse bevolking af wijst een atheïst als buurman af, 42 % een Jood, 35 % een inheemse christen.  

Een andere meningsrondvraag uit Oostenrijk, gepubliceerd in de Bayernkurier:

Meer dan de helft van de ca. 220.000 Turkse migranten – 2.65 % van de 8.3 miljoen Oostenrijkers – verlangt van de Oostenrijkse justitie de invoering van het islamitisch rechtssysteem, de Sharia dus.  Bijna drie vierde (72 %) vindt de geboden van het geloof belangrijker dan de democratie.

Dan zou men willen vragen: “…en dan ?”  Daarmee is toch alles gezegd.  Moet een zo’n Turkije in de EU? 

Als bekroning geeft Aydin dat “de politiek (…) in Duitsland het gevoel verspreid dat migranten geen deel uitmaken van het wij-gevoel”.

Over welke politiek heeft Aydin het hier?  Het kan toch slechts over de Turkse gaan, die met toestemming van hun (niet onze!) burgers staan op de Turkenstatus van de buitenlandse Turken.  “Wij”?  Dat zijn de Duitsers, de Europeanen. 

Ik wil beëindigen met een citaat van Erdogan in 2010 “waarom deze haat tegen Turkije?”.  Om haat gaat het niet, wel om gemeende, eerlijke, gefundeerde afneiging, zelfs niet algemeen, maar tegen de integratieweigeraars.   

Interessant is terug te denken aan wat staatslui van een kaliber als Helmut Schmidt voor een kleine twintig jaar over het thema “buitenlanders” konden zeggen en wat nu als racisme of discriminatie aangeklaagd en bestraft wordt.  Zo hebben zich de tijden binnen enkele jaren zich veranderd. 

De volgende video van 09.51 min. “Turken, Duitsers, buitenlanders in Duitsland” toont enkele citaten om over na te denken van / over Helmut Schmidt, Erdogan, Kenan Kolat, Claudia Roth, Joschka Fischer en Herwig Birg.

Floriaan Terbeke

(Onze medewerker Floriaan Terbeke is op rondreis tot eind april)

http://www.youtube.com/watch?v=mI3YYLnTUzU&feature=player_embedded


14-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op een Suid-Afrikaanse luchthaven

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als hoofddoek mag, is Vlaamse Leeuw ook toegelaten in Sint Niklaas

 

 
  


Vlaams Belang heeft het duidelijk niet begrepen op het dragen van hoofddoeken op OCMW-terrein. Gisteravond voor de start van het bijzonder comité wapperde de Vlaamse leeuw uit protest. Sylvain Luyckx
Vlaams Belang probeerde eerder al een hoofddoekenverbod te verkrijgen voor personeel van het OCMW en stad Sint-Niklaas. Tot nu toe slaagde de oppositiepartij daar niet in. Nu heeft de partij een nieuwe aanleiding gevonden om het verbod aan te kaarten.
Een OCMW-ambtenaar begon met het dragen van een hoofddoek tijdens vergaderingen van het Bijzonder Comité Sociale Dienst. Daar worden steunaanvragen behandeld voor mensen die de centen niet kunnen missen. 'De zaak is ernstig. Door als ambtenaar een hoofddoek te dragen, maakt het betrokken personeelslid duidelijk dat ze zich niet wil aanpassen', zegt Rob Verreycken, fractievoorzitter van Vlaams Belang in de OCMW-raad.
'Wij vinden dat OCMW-medewerkers de godsdienst mogen belijden die ze willen, maar op OCMW-terrein moeten ze zich neutraal gedragen. Bovendien is het frappant dat betrokken personeelslid slechts de hoofddoek is beginnen dragen, nadat de vaste benoeming een feit was. Vlaamse ambtenaren moeten zich nu eenmaal gedragen, zowel tijdens officiële vergaderingen als recepties.'
De hoofddoek blijkt een symbool waarmee het Vlaams Belang moeilijk kan leven, als het om OCMW- en gemeentepersoneel gaat. 'Vandaar dat wij besloten hebben om een protestactie op touw te zetten', vertelt Verreycken. 'Wij zwaaien met een Vlaamse leeuw met zwarte klauwen. Als hoofddoeken toegelaten zijn, dan hoeven wij ook onze neutraliteit voor, tijdens en na afloop van dergelijke officiële vergaderingen niet meer te behouden.'
'Wij gaan een van de komende gemeenteraden trouwens een algemeen hoofddoekenverbod opnieuw aankaarten. De vorige keer was de meerderheid al verscheurd over de keuze. Wij proberen het verbod in ieder geval door te drukken.'
De bestuursmeerderheid pakte de ludieke actie diplomatisch aan. De Vlaams Belangers met leeuwencape mochten in hun zetel blijven zitten. 'Als de heren van het Vlaams Belang de clown willen uithangen, mij niet gelaten', zegt waarnemend OCMW-voorzitter Freddy Van Gasse (CD&V). 'Mij kan het niet schelen. Ik heb niets tegen hoofddoeken en evenmin tegen leeuwenvlaggen.'

De actie van de twee Vlaams Belangers had geen invloed op de vergadering. "Alles verliep normaal", verklaarde voorzitter Roland Syvertsen (sp.a) achteraf. Ook partijgenoot Chris Van der Coelden lag er niet wakker van "Als zij zo nodig een petje en een vlag met een Vlaamse leeuw willen rondlopen om zich te bewijzen: voor mij niet gelaten. Zo lang ze maar hun Wehrmachtuniformen in de kast laten."
Burgemeester Freddy Willockx kon de actie van Vlaams Belang niet appreciëren. 'Dat protest met die Vlaamse leeuwenvlaggen is weer een typische Vlaams Belang-stunt. We zijn dat ondertussen gewend van meneer Verreycken. Ik wens daar niet verder op te reageren', zegt Willockx.

@ Het Nieuwsblad en http://www.verreycken.net/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevolking Samestelling Suid Afrika

 

Op vraag van enkele lezers geeft onze vriend Peter hierna een laatste overzicht van de ethnische samenstelling in Suid-Afrika en nog een aantal historische en andere gegevens. Wij danken Peter voor zijn minutieuze verslagen die vervat zijn in de twaalfdelige boeiende reeks "Tranen over Suid-Afrika  die begonnen is bij Angeltjes op 1 april 2010 en die hiermede afgesloten is.

Suid-Afrika bestaan uit ‘n groot verskeidenheid etniese groepe, elk met sy eie tale en dialekte.  Die elf grootste tale word as die land se amptelike tale erken. 

Aangesien die klimaat van streek tot streek verskil; die reënval wissel; en plantegroei nie orals dieselfde is nie, is die verspreiding van die bevolking ook oneweredig.  Die land bestaan uit ‘n kusstrook; bergland; sandwoestyn; klipwoestyn; woestynagtige vlaktes; graslande; en vele meer.  Temperature wissel van 20 gr. Celsius tot 50 gr. Celsius in die somer; en van minus 15 gr. Celsius tot plus 30 gr. Celsius in die winter. 

Ras-samestelling: Swart = 80%; Blank = 9%; Bruin = 9%; en Indiër/Asiër = 2%.

Taal-samestelling: IsiZulu = 23,8%; IsiXhosa = 17,6%; Afrikaans = 13,3%; Sepedi = 9,3%; Setswana = 8,2%; Sesotho 8,2%; Engels 8,0%; Xitsonga = 4,5%; SiSwati = 2,7%; TshiVenda = 2,3%; IsiNdebele =1,5%; en ander 0,6%.

Daar is sowat 100000 Jode in die land; 3-miljoen Afrikaanssprekende blankes (Boere/Afrikaners); 2-miljoen Engelssprekende blankes (Souties of Rooinekke); en 500 000 Portugese, Grieke, Italianers, Nederlanders, Duitsers, en ander Europeërs. 

Die land se kleurlingbevolking (of Bruinmense) is oor die hele land verspreid, maar sowat 70% van alle kleurlinge woon in die Wes-Kaap.  Die Indiërs woon hoofsaaklik in KwaZoeloe-Natal, maar sedert die afskaffing van apartheid, het hulle nou ook na ander provinsies begin verhuis.  Van 1854 tot 1994 was Indiërs en Moslems verbode om langer as 24-uur in die Vrystaat te vertoef, maar nadat apartheid in 1994 afgeskaf is, word die Vrystaat deur hulle oorstroom, en het hulle reeds verskeie Moskees in die voormalige Boere-Republiek opgerig.  Chinese woon hoofsaaklik in Port Elizabeth en in Johannesburg.

Durban - Kwazoeloe-Natal

KwaZoeloe-Natal is tradisioneel Zoeloe-gebied, en sowat 80% van alle Zoeloes woon daar.  Die Xhosas, wat honderde jare gelede deur die Zoeloes verwilder is, het suidwaarts getrek en hulle in die Oos-Kaap gevestig.  Omdat daar gedurig stamtwiste onder die Xhosas was, het sommige stamme weggebreek van die hoofstroom, en weswaarts begin trek.  In 1771 het die vlugtende Xhosastamme hulle by die Gamtoosrivier teen die Voortrekkers (Boere) vasgeloop, wat op hul beurt weer ooswaarts getrek het, om van die Engelse owerhede in Kaapstad weg te kom.  Die Voortrekkers (wat toe nog nie ‘n hegte Boerevolk was nie, maar wel ‘n “volk in wording”), het uit Nederlanders, Duitsers, Franse en ander Europeërs bestaan.  Hulle is oor die hele land versprei.

Die eerste (of oudste) bewoners van Suider Afrika was nie die swart Nguni-stamme – soos wat die meeste uitlanders dink nie – maar wel die Xhoi-stamme.  Die Xhoi-Xhoi was voorheen deur die Europese setlaars “Hottentotte” genoem, en die Xhoi-San was die “Boesmans” (of “Bosjesmannen”) genoem.  Hierdie stamme, wat nomade en wildjagters was, het geen vaste blyplek gehad nie, maar het vir duisende jare agter die wild aan getrek.

Die hoeveelheid reën, en die toestand van die weiveld, het die Xhoi-San se bewegingspatrone bepaal.  Oorlogsugtige Xhosas het feitlik die hele Xhoi-gemeenskap uitgeroei, en vandag woon hulle hoofsaaklik in die woestynagtige dele van Suider Afrika (soos die Kalahari en die Karoo), waar die swartes hulle nie kan agtervolg nie.  Terwyl die swart stamme se skryftaal hoofsaaklik deur Engelse sendelinge ontwikkel is, is die Xhoi-Xhoi en die Xhoi-San se tale deur Afrikaanse (Boere) sendelinge ontwikkel.  So is die Bybel reeds byna volledig in Nama en in !Xung vertaal.

 

Toe Suider Afrika ‘n Britse kolonie was, het Engeland aan die twee koninkryke – Lesotho en Swaziland – onafhanklikheid gegee.  So ook aan die Tswanas van Botswana.  Dr H F Verwoerd, eertydse Eerste Minister van die Republiek van Suid-Afrika, wou dieselfde met elke ander volk in Suid-Afrika doen, maar ewe skielik was die idee “rassisties”, en het die hele wêreld vas geskop en geskree:”Apartheid, apartheid!”  Brittanje se doen en late was toe nie verkeerd nie, maar omdat Dr Verwoerd ‘n Boereleier was, en presies dieselfde wou doen, is hy van rassisme beskuldig.  Die moord op Dr Verwoerd in die parlement, was waarskynlik internasionaal beplan.

 

Namibië, wat ‘n Duitse kolonie was, en voorheen as Duitswes-Afrika bekend gestaan het, was deur Suid-Afrika as mandaatgebied geadministreer.  Die VN (Verenigde Nasies) het die mandaatskap beëindig en aan die gebied – wat voortaan Namibië sou heet –  onafhanklikheid gegee.  Die Boerevolk, wat sedert die dae van die Groot Trek in 1834 na onafhanklikheid smag, is nie beskore om sy eie, soevereine land te besit, waar hy homself kan regeer en sy kultuur kan uitleef nie.  Alle republieke, en pogings om onafhanklik te word, is eers deur Brittanje, en later deur die Verenigde Nasies tot niet gemaak.  Een van die eerste republieke wat deur die Voortrekkers gestig is, was die Republiek van Swellendam, wat spoedig deur die owerhede in Londen as onwettig verklaar is.  Die Republiek van Vryheid (waarvan die grond wettiglik deur die Boere van die Zoeloes in Noord-Natal gekoop is) is ook deur Brittanje geannekseer.  In die Tweede Vryheidsoorlog teen Brittanje (1898 – 1902) het die Boerevolk sy laaste republieke (die ZAR en die Oranje Vrijstaat) verloor.  Laasgenoemde 3 republieke is wel deur die internasionale wêreld as wettige eiendom van die Boerevolk erken, maar is nogtans deur Brittanje geannekseer. 

Die Ndebele-, Venda-, Tsonga-, en Pedi-stamme woon hoofsaaklik in hul tradisionele gebiede in Limpopo en Mpumalanga.  Apartheid het hulle nie noodwendig ontwrig en ontwortel nie, maar wou juis dat elke stam onafhanklikheid in sy tradisionele gebied moet kry.

Dr Verwoerd was ‘n toegewyde Christen, en as professor in Sosiologie en in Sielkunde, was dit nooit sy bedoeling om enige volk of enige individu skade aan te doen nie.  Die teenoorgestelde was juis sy strewe.  Omdat die land uit so ‘n groot verskeidenheid volke, tale, kulture en Geloofsoortuiginge bestaan het, het hy besef dat dit noodwendig tot botsings moet lei.  Deur middel van apartheid (of Afsonderlike Ontwikkeling) het Dr Verwoerd geglo hy kan elke volk sy vryheid gee.  Daardeur sal hy alle vorme van rassegeweld in die kiem smoor.  Apartheid was juis besig om te slaag, maar die wêreld het egter nie in vrede, voorspoed en harmonie belang gestel nie.  Die wêreld se doelstellinge was juis die teenoorgestelde.  Uit die chaos wat moet volg, sal dit vir die imperialiste en die gierigaards veel makliker wees om die ontsaglike groot minerale rykdomme van Suider Afrika te steel en te plunder.

Peter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Godiva : brugpensioen van 52 jaar af ...

 

 

Verleden week kwam chocolatier Godiva eventjes in het nieuws toen deze weet had van een op til zijnde staking : de directie sloot toen de poort en kondigde een lock-out af.

Alles draaide om het feit dat de inpakafdeling zou uitbesteed worden en een 90-tal banen op de tocht stonden. Dat er in de firma veel vandalisme,geweld en tegenwerking van het personeel was, werd zedig door de media verzwegen, idem door de pakbond(en), want zoals steeds is"den boas ne smeirlap".  Madame NON,ministerin van "weirk" en nog wat,  is zich "personnellement" met de zaak gaan bemoeien want er zitten daar nogal véél laaggeschoolden met een chocoladekleurtje. En zie,de zaak is al in kannen en kruiken.


Het resultaat van de tussenkomst van Madame 1000-quet is qua efficiëntie een voltreffer  :  BRUGPENSIOEN op 52 jaar !


Ondanks het feit dat de pensioenkassen meer en meer hun bodem laten zien, Minister zatteman Daerden orakelt dat we toch een beetje langer zullen moeten werken, economen en aanverwanten waarschuwen dat "brugpensioen" MOET afgebouwd worden,  enz ... is bij Godiva, Sinterklaas in spoedtempo langsgeweest met ... belastinggeld voor de brave sukkeltjes.

Voor hen die de jeugdige leeftijd van 52 jaar nog niet bereikt hebben en toch uit de boot zouden vallen zal voor "begeleiding" (verhoogd dopgeld ?)gezorgd worden.

Ziezo,in Koekelberg zijn ze weer gered,  op de kap van de belastingafdokker die weldra tot zijn 67ste zal moeten werken.

Het zou ook kunnen zijn dat deze oplossing naar voren geschoven is om "rellen" te voorkomen, wetende hoe licht ontvlambaar ze daar in Mekka II zijn. Gelukkig was Joëlle niet op fakantie !

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgegroeid op de taalgrens - De stem van de redelijkheid

 

Opgegroeid op de taalgrens, letterlijk

12 / 04 / 2010

Chacun à son tour. Op “oui” en “non” en enkele scheldwoorden na –raar toch dat je die altijd het snelst leert in een vreemde taal- waren het de eerste woorden Frans die ik sprak. Mijn moeder had ze me geleerd, nadat ik voor de zoveelste keer zeurend van het speelplein naar huis was gekomen omdat de Walen niet van de schommel wilden komen.

Ik ben opgegroeid op de taalgrens. OP ja, letterlijk. Tien jaar aan de Waalse kant, daarna 10 jaar aan de Vlaamse kant, in het vermaledijde arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. In afstand maar 5 kilometer verderop, maar een wereld van verschil.

Enghien/Edingen

In de faciliteitengemeente Enghien/Edingen, waar zeker een derde van de inwoners Nederlandstalig was, moest je expliciet vragen om een Nederlandstalige identiteitskaart. In het postkantoor was het zoeken naar iemand die je aan een postzegel kon helpen en mensen die wilden trouwen in het Nederlands werden vaak doorgestuurd naar een naburige gemeente omdat niemand op het stadhuis de taal voldoende kende om de plechtigheid tot een goed einde te brengen.

Veel oudere winkeliers waren tweetalig, maar bij de jongere deed men meestal geen enkele moeite om je in het Nederlands verder te helpen. Ik kwam ooit naar huis met 16 broodjes omdat de bakkersvrouw niet begreep dat “zes pistolets” niet hetzelfde was als “seize pistolets”. In Edingen kon je niet stemmen voor Nederlandstalige partijen. Mijn vader stemde faute de mieux op een partij die aanleunde bij wat hij dacht, mijn moeder tekende varkentjes op het stembiljet. Ze vonden het geen van beiden leuk, maar goed, we woonden in Wallonië, de faciliteiten waren een gunst en dat was dat.

Geen Nederlandstalige school

Ondanks de faciliteiten was er in Edingen geen Nederlandstalige school. In theorie konden de Vlamingen die eisen, in de praktijk was er een makkelijkere oplossing waar iedereen mee kon leven: de Vlaamse kinderen uit de cité waar wij woonden, werden opgehaald door de schoolbus uit Kokejane, aan de overkant van de taalgrens. Een Nederlandstalige school in een ééntalig Vlaamse gemeente, waar ze extra moeite deden om meertalige kinderen te kweken. Wij kregen Frans vanaf het derde leerjaar, omdat dat nuttig was in de streek waar we woonden.

In mijn klas zaten gewone Vlaamse kinderen, Vlaamse kinderen die in Edingen woonden en kinderen uit tweetalige gezinnen. Maar ook kinderen van wie geen van beide ouders een woord Nederlands sprak. Het Nederlandstalig onderwijs had ook toen al een veel betere naam dan het Franstalig. En veel ouders vonden het interessant dat hun kind Nederlands kon.

Niet de minste moeite

Vreemd genoeg vonden ze dat vooral omdat het goed stond op een CV, zo’n Nederlandstalig diploma. Zelf deden ze vaak niet de minste moeite om de taal van het huiswerk van hun kinderen te leren of deel uit te maken van het schoolleven.

Dat leidde soms tot schrijnende situaties. Ik herinner me mijn plechtige communie, waarop één van mijn klasgenoten bijna een uur te laat in de mis verscheen omdat zijn ouders niet hadden begrepen wanneer die begon. Huilende kleuters ook op schoolfeesten waar hun ouders niet kwamen opdagen en kinderen die op schoolreis geen zwempak mee hadden omdat hun ouders het briefje in de boekentas ongelezen bij het oud papier hadden gegooid.

Ik haatte Sebastien

Sommige ouders presteerden het zelfs hun kind in het zesde leerjaar over te hevelen van een Franstalige school naar onze school. Om ze na dat ene jaar –en dat diploma- weer in een Franstalige school te steken. Toen ik in het zesde zat, kregen we zo’n nieuw kind in de klas. Sébastien heette hij. Ik hààtte Sébastien. Niet dat het geen leuke jongen was, maar Sébastien haalde altijd een tien op het dagelijks dictee. Niet omdat hij buitengewoon slim was, maar omdat hij als enige het dictee de avond voordien mee naar huis kreeg om zich voor te bereiden. “Want hij spreekt geen Nederlands”, zei de juffrouw. Ik sprak wel Nederlands en had het gevoel dat ik daar voor gestraft werd, want ik haalde vaak maar een negen of een acht voor dictee.

Het niveau van het onderwijs

Het schooltje van toen is intussen compleet uit zijn voegen gebarsten. Maar kinderen die van huis uit Nederlandstalig zijn, zitten er nog amper. De directie en de leerkrachten hebben altijd veel moeite gedaan om anderstalige kinderen hartelijk te verwelkomen. Zoveel moeite dat de Nederlandstaligen zijn gaan lopen en nu niet meer in hun eigen dorp naar school gaan. Want scholen vol anderstalige kinderen, daar zakt onvermijdelijk het niveau van het onderwijs, omdat de leerkrachten steeds meer tijd steken in het vertalen en in het bijstaan van kinderen die nauwelijks weten wat ze er zitten te doen.

Leerkrachten die eigenlijk niet zijn opgeleid om met die problematiek om te gaan, in een school die ook geen extra middelen krijgt om de problemen aan te pakken omdat ze niet in een tweetalig gebied of in een grootstad ligt. Leerkrachten die op ouderavonden driekwart van de tijd Frans moeten spreken omdat de ouders gemakshalve zelfs zijn vergeten dat het een Nederlandstalige school is. Want al die andere ouders spreken toch ook Frans, niet?

Méér dan een symbooldossier

Ik begrijp dat voor de overgrote meerderheid van de Vlamingen B-H-V niet meer is dan een symbooldossier waarover politici al decennialang met veel plezier ruziënd over de grond rollen. Maar voor de mensen die er wonen, is het veel meer dan dat. De verfransing is geen doembeeld van angstige, radicale, Walenhatende Vlamingen. Het is een reëel probleem dat ingrijpt in het dagelijkse leven van ouders en kinderen.

En ik beweer niet dat de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde dat zomaar zal oplossen. Maar ik hoop wel dat welke beslissing er ook wordt genomen, dat ze op zijn minst duidelijk is en definitief. Zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Zodat Franstaligen in de rand beseffen dat ze in Vlaanderen wonen en dat ze daar welkom zijn als ze dat kleine beetje moeite willen doen om enkele woorden Nederlands te leren, om eens een Nederlandstalige krant te lezen en op de plaatselijke politici te stemmen.

Zodat hun kinderen naar een school kunnen gaan waar ook de andere kinderen in het dorp nog naartoe willen, kunnen en mogen gaan. Want als je graag ergens wil wonen, dan zou dat toch moeten zijn omdat je het daar fijn vindt en omdat je deel wil uitmaken van de gemeenschap? Niet omdat je de dingen naar je hand wil zetten tot de gemeenschap waar je voor hebt gekozen, ontwricht achterblijft.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter Beke legt het ei van Columbus + Aanpassing 14.04.10 - 8.30 u

 

Senator Beke (CD&V) heeft een origineel ei uitgebroed en vervolgens in de media gelegd  : die dienen daarvoor. 

"Stuur gevangenen met zakgeld naar hun thuisland". Op die manier bekampen we de overbevolking in de gevangenissen en besparen we kosten. Beke 's redenering is niet zomaar uit het ijle geplukt, hij gebruikt ook cijfers, wat veel te weinig het geval is bij politici. Dat maakt van zijn idee, of je het er mee eens bent of niet, alleszins een prijzenswaardig voorstel.

Er zijn momenteel 10553 gevangenen voor 8529 cellen, exclusief de 500 gehuurde in Tilburg. Dan volgen er cijfers die we reeds kenden van VB-kamerlid Stevenheydens : 4482 vreemdelingen van wie 1182 Marokkanen, 583 Algerijnen, enz. De boeven kunnen slechts naar hun thuislanden gestuurd worden, als er een akkoord terzake bestaat met belgië én als de boef in kwestie instemt ... dat laatste blijven we een aberratie vinden, maar het is nu eenmaal zo op dit ogenblik. Er zijn geen andere riemen om mee te roeien.  En dan verschijnt weer dit andere magische getal, dat er van 2005 tot nu slechts enkele tientallen veroordeelden gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om in eigen thuisland in de cel te vertoeven. Dat is een zoveelste dooie mus, met veel poeha opgediend destijds door het tragische duo Verhofstadt-Onkelinx.

Er zijn nog andere details en overwegingen in het plan Beke maar die zijn van ondergeschikt belang.

Dan slaat Beke aan het rekenen (en het is niet op zijn Muyters', het klopt) : de buitenlandse gevangenen kosten ons per dag 565.000 euri of 206 miljoen per jaar.  Als we er in gelukken 50% van  de boeven naar hun thuisland te sturen,  dan besparen we de helft, zijnde 103 miljoen uitgaven ; de andere helft verdelen we tussen het thuisland en de betrokken boef.

In concreto kan dit betekenen : een gevangene kost de staat 126 euro per dag, waarvan bv 50 euro naar het thuisland zou gaan (per dag) en 13 euro naar het tuig. Op die manier verzamelt de gevangene een spaarpot om een nieuwe start te maken. Het land B moet niet onmiddellijk nieuwe cellen bouwen, de cellenhuur in Nl kan opgezegd worden (30 miljoen per jaar) en nog eens een 50 miljoen voor de weggevoerden, gebaseerd op de helft.

Tot hier het huiswerk van Wouter Beke.

Het is een slim maar een immoreel voorstel, want de ploert-vreemdeling wordt beloond. Een buitenlander die bv 5 jaar in de gevangenis van Tanger doorbrengt, krijgt als hij afzwaait € 13 x 365 dagen x 5 jaar = € 23.725.  

Het is ook en weer maar eens een onrechtvaardit voorstel tegenover ons eigen geboefte, dat na zijn zittijd, enkel wat luttele centen kan oprapen.

Marokko heeft bijvoorbeeld met ons land een overeenkomst afgesloten dat wij, zonder toestemming van de gevangene, hem automatisch mogen uitleveren, als de rechter dit beslist.Marokko heeft deze overeenkomst nog niet geratificeerd, dus dat is lucht.  Beke haalt dit gegeven zelf aan maar hij speculeert op de geldzucht, om met zijn plan meer succes te oogsten. Is dit geen tweede immorele vaststelling ? 

Mogen wij herhalen dat veel van onze hedendaagse politici beloning of straf benaderen vanuit een financieel gezichtspunt.  Of zoals Brecht zegde : "erst das fressen, dann die Moral".

Waarom niet de regel afschaffen dat gevangenen recht hebben om te weigeren waar ze ondergebracht worden ? Waarom niet van een bepaalde straf af, de belgische nationaliteit afnemen en de betrokkenen na de jailperiode terugsturen naar hun Prachtland ?  ER zijn ongetwijfeld nog andere maatregelen, maar die zullen wel te "straf" zijn voor onze zwakke politici.

Ray

PST : Tijdens de uitzending van Terzake op 13.04.10 wees de Dendermondse politierechter Freddy Troch dit CD&V-voorstel van de hand, omdat het ondenkbaar is veroordeelden te belonen. Wij hadden dit niet afgesproken met mekaar.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!