Angeltjes
18-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu B terug aaneengenaaid is : Aandacht voor de Ronde van F

 

MarioDope.jpg

@ Mario de Koninck via www.geenstijl.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Drie Wijzen die Sire ons aanbiedt zijn op weg

 

 

De Drie Wijzen, Melchior de Donnéa, Caspar Langendries en Balthasar Lambertz op weg om het prachtland B te redden.  Zij maken gebruik van een multicultureel vervoermiddel.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontslag geweigerd - Leterme leidt Regering voorzichtige zaken

 

De symboolman uit Laken heeft zopas (23 uur - 17.07.08) het ontslag van Yves Leterme geweigerd.  Voor ons herneemt de man uit Ieper zijn rol als Nonkel Kruk.

De Nonkel krijgt van de keuning de opdracht (hou u vast !) een "Regering van voorzichtige zaken" te leiden.  Men vindt in dit Schandland aan de lopende band terminologieën uit die de lachspieren van de weireld in werking brengen.  Een regering van dringende of lopende zaken, dat kenden we al.  Maar voorzichtige zaken, daar hebben nog niet veel landgenoten van gehoord.  Is dat een uiting van het wantrouwen dat de keuning heeft in Nonkel Kruk ?  Er was toch een mooie begrotingscontrole met een overschot van 100 miljoen die zou besteed worden aan het bevorderen van "de koopkracht van de mensen" ?  Is dat een voorzichtige zaak, of een onmogelijke zaak ? Nu we het er over hebben, gaat Kris Peeters zijn 400 miljoen van de Vlaamse Gemeenschap gebruiken of houdt hij ze in reserve om de Federale put te helpen dempen ?  Stop, wij vragen te veel.

Als tweede luik zijn drie figuren aangeduid die moeten onderzoeken tegen 15 september (alweer een einddatum in het verschiet) in welke mate en onder welke condities een dialoog kan starten inzake de communautaire problemen. Het trio bestaat uit de perfect tweetalige Brusselaar De Donnéa (MR, Franstalige liberalen), Raymond Langendries (CdH, Tubize, Waals Brabant) en Lambertz, als Duitstalige, lid van de Franstalige Socialisten. 

Leg het maar eens uit in Manila of zelfs in Deventer.

In een eerste reactie kunnen wij enkel vaststellen, dat van alle grote  verwachtingen van  Vlaanderen sedert de verkiezingen van 10 juni 2007  niets werd ingevuld.  De gedoodverfde witte ridder uit Ieper heeft over heel de lijn gefaald.  Een opeenstapeling van vergissingen, verkeerde uitspraken,vage beloftes, ontslagnemingen, de taak door anderen laten volbrengen, het is eigenlijk één trieste afgang.  Niemand ontkent de schandalige tegenwerking van de Franstaligen, maar Leterme heeft niet de kwaliteiten en het gezag om deze perfiede mensenstropers het hoofd te bieden. Verspilling van energie, enorme misrekening, en een zoveelste nederlaag voor de Vlamingen.

De Franstaligen winnen op alle terreinen.  Geen enkele evidente Vlaamse verzuchting werd voldaan, zij hebben gedurende maanden met een overmatig aantal politici de federale kabinetten gevuld, ze hebben de Vlamingen op diverse internationale fora afgeschilderd als racisten en imperialisten, ze hebben elk normaal beleid verhinderd door hun constante dwarsdrijverijen en toen ze een moegeplaagde,, verwarde en onbekwame premier lieten afdruipen, hebben ze onmiddellijk geëist dat de man terugkwam !  En dat gebeurt dan ook nog.

Zal de CD&V akkoord gaan met de beslissingen van Laken ?  Zal de N-VA akkoord gaan ?  Dat horen we bij het ontwaken, nog niet in ons vrije Vlaanderen maar alleszins alweer een stap dichter, want de huidige toestand is zo hilarisch en wanhopig dat hij nooit zal standhouden tot 15 september.

Savat, uw toegewijde nachtridder en bevoorrecht commentator.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschil moet er zijn

 

 

Terwijl de moslims op straat komen om de wereld te overtuigen van  hun vredelievende godsdienst,bereiden de Joden in hun labo's hun 159ste Nobelprijs voor.

http://www.thereligionofpeace.com/ 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL heft extra belasting bij Euro-parlementariërs

 

Het kabinet vindt het onwenselijk dat Nederlandse Europarlementariërs meer gaan verdienen dan hun collega’s in de Tweede Kamer. Daarom moeten de Europarlementariërs vanaf volgend jaar extra belasting betalen.

Vanaf volgend jaar juli worden de leden van het Europees Parlement volgens het Statuut betaald door de Europese Unie en niet meer door het land waar ze vandaan komen.

Salaris
Naar verwachting gaan de
Nederlandse leden straks meer verdienen dan de volksvertegenwoordigers op het Binnenhof in Den Haag. Zij verdienen ruim 7.000 euro per maand.

Belastingen
Het kabinet vindt dit onwenselijk en zal daarom aanvullende belastingen heffen voor de parlementsleden. De EU heft zelf al belastingen op de vergoedingen maar staat toe dat lidstaten extra heffingen doorvoeren.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil de wet schadeloosstelling, uitkering en pensioenen voor Europarlementariërs wijzigen.

Door Marloes Oelen @ Elsevier

***

U zal zich de video herinneren die wij hier ruim een week geleden onder uw vriendelijke aandacht brachten over de gluiperige Euro-parlementariërs die 's ochtends vroeg  vlug-vlug een register kwamen tekenen om hun dagvergoeding op te strijken en onmiddellijk naar huis vertrokken.  Toen werd precies aangetoond dat de basiswedde circa € 7.000 per maand beloopt, maar dat de bijkomende vergoedingen bijna het dubbele kunnen opleveren. Om het niet te hebben over de extra-vergoedingen voor een stafmedewerker die toegekend wordt aan de leden van de grote fracties met minimum 25 verkozenen.  NL probeert de schijn op te houden door een zwaardere belasting voorop te stellen, het land B weet uiteraard van toeten noch blazen.

Ray

http://www.elsevier.nl/web/10195937/Nieuws/Europese-Unie/Onvrede-over-hoge-lonen-EU-parlementarirs.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egyptische moslims zijn onbeschaafde seksmaniakken

 

Bijna twee derde van de Egyptische mannen heeft toegegeven vrouwen seksueel te hebben lastiggevallen. Volgens de meesten is het de schuld van de vrouwen zelf. Dat toont een donderdag gepubliceerde enquête van het Egyptische Centrum voor Vrouwenrechten.

Respect tonen ?  Neen, de klabanus tonen.

Het lastigvallen betreft onder meer aanraken van en lonken naar vrouwen, het maken van seksuele opmerkingen en het tonen van het mannelijk geslachtsdeel. ''Dit is een ernstig probleem aan het worden in de Egyptische maatschappij'', luidde het verslag.

Toeristes

Ruim 2000 mannen en vrouwen waren in de hoofdstad Caïro ondervraagd. Van de Egyptische vrouwen zei 83 procent te zijn lastiggevallen. Bij buitenlandse vrouwen ging het om 98 procent. De helft van de vrouwen liet weten dat het dagelijks gebeurt.

@ www.geenstijl.nl


17-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wallo-Brux Front is gevormd

 

Het front dat zich nu aftekent tussen Wallonië en Brussel is voorspeld geweest in de jaren '60 toen de taalgebieden vastgelegd werden in de grondwetswijziging van juli 1963. Het decor was toen ook Hertoginnedal, het kasteel van de Vlaamse nederlagen. De Vlaams-nationalisten van destijds hebben gelijk gekregen : Brussel als derde gewest wordt de natuurlijke bondgenoot van de Walen. Het Waalse parlement heeft de samenwerking op 16 juli 2008 bekrachtigd.

 

Demotte, de president van de Waalse Gewestregering verklaart met de evidentie, eigen aan wie de dictatuur dient, dat een miljoen Brusselaars niet mogen uitgesloten worden van de communautaire onderhandelingen.  De man beseft niet hoe cynisch die woorden klinken in de oren van 1 miljoen Vlamingen die hun vertrouwen gaven aan Vlaams Belang.

Wij, de separatisten die ons niet door halve waarheden, laat staan hele leugens laten paaien, zien met lede ogen dat vandaag opnieuw de ideologische opvolgers van de CVP en helaas ook van de VU zich weer in de luren laten leggen. Als Laurette Onkelinx als een voldane Madame de Pompadour het paleis verlatend, de verzamelde pers een orgaïstische beschrijving geeft van de toestand van de keuning en aansluitend kirt dat een nieuwe staat in voorbereiding is, "évidemment, oewij hebben nooit anders geoewild"  dan moeten de Vlaminkjes goed uit hun doppen kijken.  De kelders van Hertoginnedal lonken.

Dames en heren, er valt nog maar een zaak te onderhandelen : de scheiding.  Het enige waar Vlamingen en Walen over akkoord gaan, is dat ze over niets akkoord gaan.  Het Nieuwsblad blokletterde gisteren : ça suffit.  Wij willen er aan toevoegen :

C'est fini

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang neemt politieke rol Koning Albert op de korrel

 

Persmededeling

Uiterlijk morgen moet ontslag Leterme aanvaard worden.

Circus heeft lang genoeg geduurd.

 

Na de oproep van fractievoorzitter Gerolf Annemans om de Kamer dringend bijeen te roepen en het resultaat dat nu op tafel ligt, is het Vlaams Belang tegelijk tevreden en ontevreden.

Ontevreden, omdat niet morgen vrijdag, maar pas volgende week dinsdag de Conferentie der Voorzitters zal bijeen geroepen worden.

Tevreden anderzijds, omdat de meerderheid toch heeft erkend dat de huidige toestand niet langer houdbaar is. Het is eerder ongehoord dat bijvoorbeeld morgen de regering kan verder werken zonder zich in het parlement te moeten vertonen of zonder dat een mededeling wordt gedaan over de politieke toestand.

Los van beschouwingen over het weinig democratische feit dat een koning en zijn kabinetschef blijkbaar kunnen beslissen over het politieke lot van een heel land, protesteert het Vlaams Belang tegen het feit dat in Laken nog langer zou getalmd worden met het aanvaarden van het ontslag van Premier Leterme. Uiterlijk morgen moet daarover klaarheid komen.

Het Vlaams Belang doet overigens opmerken dat de betrokkene dus helemaal geen louter protocollaire rol heeft zoals meerdere malen door alle Vlaamse partijen in het vooruitzicht werd gesteld, maar dat hij integendeel een politieke sleutelrol vervult. Overigens zonder dat hij gehinderd is door de vaststelling dat hij daarbij tijdens zijn consultatieronde meer dan 1.100.000 kiezers buitenspel zet.

Dimitri Hoegaerts - Persverantwoordelijke VB

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even het geknoei van de Vlaamse Excellenties

 

We hebben intussen het "Verslag van het Rekenhof over de Consultancyopdrachten gegund door de kabinetten" van juli 2008 kunnen inzien.

Het document telt 26 pagina's en het is gesteld in de typisch ambtelijke stijl van de deftige instelling die het Rekenhof is.  Daar zitten géén redacteurs van Angeltjes die bijvoorbeeld zouden schrijven "En op het kabinet van den Bleiter wordt er ook flink met de centen gemorst, biologisch voedsel en urinekoekjes als de camera's draaien, maar in de keuken troffen wij een diepvriezer met een half edelzwijn, met een nota "enkel op te dienen als Mohammed Ben Chouffa te lang blijft zitten mekkeren".

Vernietigend kan ook deftig zijn, iets waar wij nooit zullen in slagen.

Van 22 juli 2004 tot 21 december 2007 werden 68 consultancy-opdrachten verleend voor een totaal bedrag van € 1.727.182,15. Circa 70 miljoen frank of 1 miljoen frank per opdracht.

Bij zijn onderzoek kwam het Rekenhof tot de volgende bevindingen.

Meestal werd de toepassing van de onderhandelingsprocedure niet(10) of onvoldoende(11) gemotiveerd. In vier gevallen was sprake van een verkeerde motivering. Twee keer werd gemotiveerd dat de opdracht onder een grensbedrag bleef (artikel 17, §2, 1°, a), maar ging het om verlengbare opdrachten en overschreed de kostprijs verbonden aan de maximale periode dat grensbedrag. Twee keer werd ten onrechte technische of artistieke specificiteit (artikel 17, §2, 1°, f) ingeroepen.

 Meestal werd geen beroep gedaan op de mededinging, doorgaans zonder motivering. Tijdens dit onderzoek wezen de kabinetten er vaak op dat er een vertrouwensband nodig is tussen minister en dienstverlener. Motivering blijft echter ook dan verplicht. Bovendien werd de vertrouwensband in geen enkel geval bij de selectie- of gunningscriteria opgenomen.

 Slechts bij twee ministers is het de regel dat een gemotiveerde gun-ningsbeslissing wordt opgemaakt. Bij de anderen gebeurt dat maar uitzonderlijk.

De meest opmerkelijke vaststelling is onzes inziens "de vertrouwelijke band die bestaat tussen de minister en de dienstverlener".

Savat

PS : Als u de dames en heren Vlaamse excellenties volgende keer vol verontwaardiging hoort janken over "gied estuur voor de mensen", kan u even aan dit verslag terugdenken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wil een rapportje of een studie maken ? Wij betalen super goed. Opdracht voor de hoogste bieder.

 

In de slijkperiode dat Trientje Moerman nota bene door haar eigen kabinetschef aan het kruis werd genageld wegens sjoemel en boemel op haar kabinet (en daarbuiten) sloeg de minister-president, Kris Peeters, op tafel en eiste dat de wilde raadplegingen van zogenaamde consultants moesten stoppen.

Voor ons is een slijkperiode een gouden tijd, we wentelen er ons in en wie daar rare vergelijkingen wil bij maken, heeft gelijk.  Ziezo.

Naast de kwistige onkostennota's die mevrouw zich veroorloofde, ondermeer in Canada en de VS, bleef het vooral gonzen omtrent de speciale opdracht die er gegeven werd om de werking van het eigen kabinet na te gaan.  Dit was zo nadrukkelijk amateuristisch een in mekaar geflanst opzet om overheidsgeld te laten wegvloeien, dat in om het even welk ander land, de betrokken politieker die zich daaraan bezondigt,het  voor de rest van zijn dagen kon schudden. Echter niet in Vlaanderen : "Wat wij zelf doen, is een even grote knoeiboel als wat de belgen doen." En op dat vlak is de Vlaamse VLD een waardige tegenhanger van de Waalse PS. 

Sorry, we moeten de waarheid niet verdoezelen omdat het over de Vlaamse Gemeenschap gaat. Madame Moerman nam ontslag als minister en wandelde enkele maanden later, zonder enige blijk van schaamte, terug het parlement binnen onder luid applaus en gejuich van de figuren die ons daar vertegenwoordigen.  De Vlaamse verkozenen leken op dat moment bureaupersoneel dat samen in de disco zit. Niemand wil in de buurt van Sven Gatz zitten, want als die een kwade dronk heeft, weet je maar nooit

Het Rekenhof heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar het gebruik door de diverse Vlaamse ministers van betaalde adviseurs.  Het rapport is nog niet openbaar maar volgens de Tijd is het een vernietigend document. Een fragmentje :

"De grootste fout is het niet motiveren waarom men voor een bepaalde consultant kiest ofwel gebeurt die keuze op basis van valse argumenten. Bepaalde consultants werden bijvoorbeeld geselecteerd omdat ze goedkoper zouden zijn, maar dat bleek dan helemaal niet te kloppen. Voor sommige contracten zijn er geen volledige dossiers terug te vinden op de kabinetten, ontbreken er handtekeningen en werd er geld uitgegeven dat nog niet begroot was. Er werden ook prestaties betaald die geleverd werden voor de ingang van het contract of die niet onder de opdracht vielen."

De beslissing die achteraf genomen werd om een einde te stellen aan deze praktijken, die al te makkelijk aanleiding  kunnen geven tot onrechtmatige bevoordeliging en verrijking, wordt verstevigd door het huidige verslag.  Een aantal figuren zitten klaarblijkelijk met de daver op het lijf, maar wees gerust, niemand zal zich écht schuldig vinden, voor alles is een uitleg, en de sfeer van scandalitis werkt de anti-politiek in de hand, nietwaar.   En wie vaart daar goed bij ? 

Tot slot : indien er voldoende kwaliteit is onder het ambtenarenkorps en bij de politici, is het overbodig buitenstaanders in te huren, die in vele gevallen het maatwerk leveren dat de minister van hen verlangt. Kijk naar de externe opdracht die BAM gegeven heeft om de Oosterweelverbinding en de Lange Wapper te onderzoeken.  Op voorhand wordt gezegd : "De studie zal ons gelijk geven".

En de belastingbetaler zal blijven betalen.

Savat

 http://www.tijd.be/nieuws/binnenland/Ministers_overtraden_wetten_bij_inschakelen_consultants_.7874259-438.art


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerkasiel wordt misbruikt, Danneels vindt het in orde.

 

Als je vrijzinnig beweert te zijn, moet je niet voortdurend op de kerk zitten hakken. Zoals veel zelfbenoemde humanisten, die zich van Rome hebben afgekeerd vervuld van rancune, dit doen. Ik heb dat soort bekeerde vrijzinnigen nooit moeten hebben. Jef Geeraerts, Johan Anthierens (+), pater Etienne Vermeersch : frustro's, wier bestaan wordt en werd gevoed door rancune.  Mochten we terug in de tijd kunnen reizen, deze kerels stonden vooraan bij de Inquisitie met hun van nijd vertrokken gezichten, klaar om de brandstapels aan te steken. (Er waren voor de liefhebbers ook tonnen water om de afgedwaalden in te verdrinken en levende begravingen, kortom voor elk wat wils. En de duivel voor ons allen.)

Van kardinaal Danneels hebben we nooit veel begrepen en dat hoeft natuurlijk niet maar als hij zich bemoeit met de politiek dan hebben we wel het recht om de man van antwoord te dienen. Dit bericht lezen we bij VTM :

Kardinaal Danneels vraagt dringend een degelijke politieke oplossing voor mensen zonder papieren. "Door de politieke crisis na het ontslag van premier Leterme dreigen ze vergeten te worden", zegt de kardinaal. Hij vraagt een rechtvaardige regularisatie voor de asielzoekers die in de kerk van Vorst al bijna 2 maanden in hongerstaking zijn. Tegelijk roept hij hen ook op om hun honger- en dorststaking te beeindigen.

Ieder mens is gedreven door medelijden en caritas voor een lijdende medemens.  Wat zich voordoet met de hongerstakers in de kerken is misbruik maken van onze primaire en zuivere emoties. Door de betrokken illegalen zelf maar vooral door hun onzichtbare raadgevers.  Van wie velen cirkelen rond allerlei sociale en goed betoelaagde VZW's.

Men pleegt ronduit chantage en ministerin Turtelbaum heeft weliswaar een grote mond maar ze is niet in staat om een coherent migratiebeleid op poten te zetten.  Ze wil onmiddellijk scoren en vooral op een goed blaadje staan bij de politiek-correcte wereld.  Nu kan ze ook de christelijken rond zich scharen, dankzij Danneels.

De onwettig aanwezigen in dit land en in gans Europa worden gemanipuleerd door de hypocriete Westerse wereld ; onder welke valse voorwendels en erbarmelijke  omstandigheden deze sukkelaars hier binnengedwarreld zijn, is op zich een schande voor hun vaderlanden.  Hier komen zij terecht in een maatschappij die op  drift is maar die nog steeds baadt in ogenschijnlijke weelde voor wie niets heeft. De illegalen, opgevangen en opgemaakt door linkse raddraaiers, maken misbruik van het kerkasiel en zetten de gemeenschap voor voldongen feiten. Elke toegeving wordt in de thuislanden ervaren als een uitnodiging om de overzet ook te proberen. 

In plaats van het kerkasiel aan te moedigen als de poort naar het Vrije Westen, zou Danneels met zijn kerk uit weloverwogen caritas de moslims en andere vluchtelingen kunnen doorverwijzen naar de moskeeën, die hier ruim aanwezig zijn. En de niet-moslim illegalen kan er op gewezen worden, dat chantage geen christelijke deugd is. Als Rome het tot zijn taak rekent om stiekem de Westerse beschaving, die haar normale habitat is, om te vormen tot een cultuurloos mengelmoesje dat op een bankroet afstevent, kan ik enkel tevreden zijn niet tot die club te behoren. 

Alweer heel wat vrienden bijgewonnen vandaag.  Bekeerde vrijzinnigen, fans van de kardinaal, heel de ABVV-top (maar die lopen al lang mee met ons), De Spaanse furie Turtelboom en haar corrida, en onze allerbeste vrienden die in plaats van naar Mekka,op weg zijn naar Molenbeek of Borgerocco. 

Vervoeg het paradijs der Illegaliteit.

Ray

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2.200.000% inflatie : Ja, dat komt in het Guinness recordboek.

 

Zimbabwaanse inflatie op 2.200.000%

In Zimbabwe heeft de jaarlijkse inflatiegraad met 2,2 miljoen procent een nieuw record bereikt.

In februari bedroeg de officiële inflatiegraad nog 165.000 procent, wat toen ook een mooi record was. De Directeur van het Centraal bureau voor de statistiek bevestigde het cijfer van 2,2 miljoen, maar zei dat de cijfers wegens een gebrek aan gegevens maar weinig betrouwbaar zijn. De oorzaak van deze toestand ligt bij Ian Smith en de andere blanke uitzuigers uit het voormalige Rhodesië.

@ Belga


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terroristen ontvluchten massaal land B

 

Het land B, waar wij allen ons dagdagelijks elegant doorheen het fijn stof ademen, leeft nog steeds met een terreuralarm. 

Dit tot grote onvrede van de enkele duizenden terroristen die dit land rijk is.  Deze mensen voelen zich beperkt in hun bewegingsvrijheid en vrije aanslaguiting.  Hoe lang nog ? Moeten zij soms ook in honger- en dorststaking ? Momenteel zijn een aantal terroristen op de vlucht omdat het hier niet meer leefbaar is voor hen.

Verder goed nieuws op dit vlak : de OCAD heeft eindelijk een directeur.  DE OCAD staat voor : "Orgaan voor Coördinatie en de Analyse van de Dreiging" en het vervangt de "Antiterroristische Gemengde Groep".  Met dergelijk "orgaan" zal Osama Bin Laden niet lachen, zeker niet als hij verneemt dat de nieuwe leider een tjeef is, André Vandoren, een braaf christelijk man maar voor de andere zijde "een ongelovige hond".  Het is moeilijk voor iedereen goed te doen. 

Alles is onder controle in het keuninkrijk.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feiten, mythes en leugens over VL, W & B

 

 

.

Engelstalige video (10 minuten) voor internationaal gebruik

Met dank aan Janice die dit document ontdekte op Youtube


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse klauwaarts

 

In Namen besliste het Waalse parlement unaniem om een Wallo-Bruxelles samenwerking op te zetten.

De Franstalige partijen zitten regelmatig bij mekaar om te overleggen en gemeenschappelijke standpunten uit te werken die met de nodige show en Latijnse chi-chi bravoure door de diverse protagonisten voorgedragen worden. Men is verontoewaardigd, gekoewetst, bedroefd, geskrokken, kortom het hele pallet van emoties zoals in de Comédie Française door de Pensionaires nog steeds gebruikt,  wordt tentoongespreid.

De Vlaamse klauwaarts zijn ervan overtuigd, dat er tijd zat is voor overleg.  Geen zorgen maken, de Vlamingen zijn behendige onderhandelaars, dat heeft de geschiedenis bewezen. Elke keer worden zij in de zak gestopt en dan roepen ze "Ziet eens, wat een schone zak".

Op 16 juli heeft het uitgebreide Bureau van het Vlaams Parlement beslist dat er geen enkele reden is om te vergaderen. Vlaams Belang en de twee overlopers van LDD drongen aan op een onmiddellijke bijeenroeping. Het parlement is op vakantie en de leden moeten niet terugkeren.  

Mocht de minister president, Kris Peeters, aangeduid worden om betrokken te worden vanuit zijn functie in de onderhandelingen, dan zal hij dit doen op eigen houtje.  Zo werkt de democratie.  Maar er is natuurlijk meer : dat een volksvertegenwoordiging op zulke cruciale momenten weigert zijn verantwoordelijkheid op te nemen en te doen waartoe het verkozen is, is een daad van verregaand incivisme.

We verwachtten niet anders van de traditionele knoeiers en anti-democraten maar dit is er vér over, om eens een gemeenplaats te gebruiken waar wij normaal van gruwen.

Ray

 

 Slogan : niet letterlijk te nemen aub !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruno Valkeniers ontvangen bij Koning Albert II !

 

 

Met veel discretie en buiten de camera's en microfoons om werd in de vroege vooravond de Heer Bruno Valkeniers ontvangen op het Paleis te Laken door zijne Majesteit Koning Albert II.  De Heer Valkeniers is voorzitter van de conservatief-rechtse partij Vlaams Belang die bij de verkiezingen van juni 2007 19% van de stemmen behaalde en 17 volksvertegenwoordigers telt in de Kamer. Ter vergelijking :  De socialisten hebben 14 kamerleden, Groen 4 en de liberalen tellen 18 bekwame en aangename mensen van onbesproken gedrag in hun fractie.

Ondervraagd door ons over zijn onderhoud met de Koning, dat ruim een uur duurde, weigerde de Heer Valkeniers resoluut maar hoffelijk in te gaan op de inhoud van het gesprek. "Ik zou niet weten waar het over ging" zei hij "we hebben wat zitten ademen en zuchten".

Uit paleiskringen hebben wij vernomen, dat Zijne Majesteit een groot voorstander zou zijn van de Forza Flandria en een volstrekte meerderheid van de rechterzijde in Vlaanderen.  De Koning wil graag het peterschap op zich nemen van die groep en zou graag  (wij gebruiken de conditionele wijze) de Heer Annemans benoemen tot President en de Heer Dedecker tot Eerste Minister. Ook voor de Heer De Wever heeft de Vorst een mooie functie in gedachten : Admiraal van de  Vloot & Vismijnen.

Bij aankomst aan het Paleis waren er enkele kleine obstakels te overwinnen door de Heer Valkeniers

Ray

(Bron & Inspiratie : de frut van koekestad)


16-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klare taal : zonder belgië

 

Zonder België!

16.07.2008 16.42u - Dat het Belgisch federaal model niet meer werkt, is ondertussen nu wel voor iedereen duidelijk geworden. Zoals Vlaams Belang-voorzitter Bruno Valkeniers in zijn nieuwe column stelt, is het echter verbazend dat sommigen nog steeds niet willen ontsnappen uit de Belgische dogmatiek en niet resoluut willen kiezen voor de enige logische conclusie: Vlaamse onafhankelijkheid.

Die koudwatervrees manifesteert zich helaas niet alleen bij prominente CD&V’ers, die blijven goochelen met vage termen als confederalisme. Zo hoorden we bijvoorbeeld ook N-VA-voorzitter Bart De Wever pleiten voor een scenario waarin de regio’s zouden overleggen wat ze nog samen willen doen in een Belgische bondsstaat. We kunnen er niet genoeg op wijzen dat dergelijk confederalisme verzinkt in vage en misleidende dubbelzinnigheid. In dit verband is het misschien interessant eraan te herinneren dat ook PS-boegbeeld Philippe Moureaux zich reeds uitsprak voor confederalisme, maar daar natuurlijk een heel eigen invulling aan gaf (zie actueel 19.06.2008).

Voor de volledigheid zetten we hier nog eens de puntjes op de ‘i’. Confederalisme in de ware betekenis van het woord, betekent een verbond tussen soevereine staten die op basis van een verdrag vrijwillig overeen komen om bepaalde aangelegenheden gemeenschappelijk te regelen. Zoals Karim van Overmeire het in zijn
jongste boek stelt: “Als Vlaanderen een confederatie wil aangaan met Wallonië, moet het dus eerst onafhankelijk worden en daarna bepalen wat het samen met Wallonië wil doen.”

Elk ander gebruik van het begrip confederalisme is boerenbedrog, want komt neer op een doorgedreven vorm van Belgisch federalisme, waarbij voor elke belangrijke beslissing niet alleen in Vlaanderen maar ook in Wallonië een meerderheid moet gevonden worden. Dat systeem leidt tot voortdurende blokkeringen, halfslachtige compromissen en slecht bestuur, zoals dezer dagen nog maar eens bewezen wordt.

Het is het een of het ander: ofwel zijn de Vlamingen baas in eigen huis in een onafhankelijke staat, ofwel blijft België op een of andere manier bestaan en blijven Waalse politici dus mee over Vlaanderen beslissen. Zoals vandaag alweer blijkt, is het Vlaams Belang de enige partij die consequent voor de eerste optie kiest. Zonder België dus, omdat het moet en niet anders kan!

@ Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De slimmeriken van Canvas, de boeren van Terzake.

 

Als ik had geweten dat onze vriend Jos naar Terzake had gekeken vanavond, had ik het niet moeten doen, want het is een ongelooflijke ergernis met die afschuwelijke onderbreker van een journalist, Lieven Verstraeten of zoiets.  Wat een onbeschrijfelijk, onbeschoft personage !

Ik herinner me toen de man begon te presenteren op het scherm, dat hij daverde  en bibberde als een koning die de eed aflegt.  Inmiddels is dat al verschillende jaren geleden, maar nog steeds jaagt Verstraeten rillingen door de huiskamers met zijn nerveuze gedrag.  Die man moet kalmeringsmiddelen nemen. En een cursus wellevendheid volgen. Je kan best een indringend interview afnemen en antwoorden lospeuteren zonder iedereen de gordijnen in te jagen. 

Het zal de strategen en sukkels van de VRT een zorg zijn : hoe meer er geknoeid wordt, hoe dieper de putten worden en hoe vlotter Bourgeois over de brug komt met vers geld.

Na Terzake werd een boeiende reeks voorgesteld over de landschappen in China die zondagavond start.  Ik ga kijken en hopelijk velen onder u ook.

En hoe kondigen de slimmeriken van Canvas, China aan ?  Als " Het land van de rijzende Zon".  Da's dus Japan !  China is desnoods "Het land van het Midden" of voor mijn part "Het land van de glimlach". En voor Lieven Verstraete, "Het Land van de Boeren".

Rik Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Laatste Uur : Brusselse Liberale smeekbede tot de Keuning.

Sire, genadevol, àlles maar niet hij ! 

 

Sire, de grâce, tout mais plus lui !

 

Hij had de Francofonen de boom ingejaagd door ze te bestempelen als dommige eentaligen. Tweemaal ontslag genomen tijdens zijn formatie-opdracht. En nu komt hij opnieuw afdienen als eerste-minister na nauwelijks zestien weken in functie geweest te zijn. Hij heeft geweldig plezier gevonden  gedurende dertien maanden om alles te torpederen wat anderen in zijn plaats voorbereid hadden, Jean-Luc Dehaene, Herman van Rompuy en Didier Reynders, om hem voort te helpen.

Alzo Sire, genadevol vragen wij U, als U deze regels leest, opent U Uw ogen ! En benoemt U wie U ook maar wil, maar zeker niet Yves Leterme ! Er zijn voldoende redenen om het niet te doen.  De man is ongetwijfeld als privé persoon een hartelijke kerel. We willen best geloven dat hij eerlijk is en ijverig.  Maar het pak van eerste-minister past hem niet.
 
Uw onderdanen verdienen beter, Sire. En zij verwachten veel van U, aan de vooravond van de Nationale Feestdag.  Zij hopen op een bekwaam man met gezag, iemand die een vergelijk weet te sluiten, iemand met charisma en visie.  Een  openhartig en bekwaam Staatsman die met verbeelding een ploeg kan samenhouden voor de uitvoering van een gedeeld project.  Een ambitieus man, dat ook, maar niet enkel voor de de eigen persoonlijke toekomst of die van zijn kartel. Wel ambitieus voor zijn medeburgers die lijden, voor zijn medeburgers die verontrust zijn. Voor zijn medeburgers die elke dag wat harder moeten roeien om in waardigheid het einde van de maand te halen. En voor al diegenen die verwachten in rust te leven in dit land dat de vernieling wordt ingedreven en waarvan in het buitenland de wildste geruchten de ronde doen over zijn toekomst.
 
Wij vertrouwen op Uw goede zorgen om te weten of deze man Reynders zal heten, Verhofstadt of Peeters.  Een zaak lijkt ons duidelijk :  wie ook de man zal zijn die U aanduidt, hij zal onmiddellijk en zonder dralen de dialoog, die vreemd genoeg door de N-VA getorpedeerd is,  tussen de gemeenschappen moeten heropstarten. Want hij alleen zal het land van morgen kunnen uittekenen. Met samenspraak.  Luisterbereidheid.  Respect.  Eindelijk !

© La Dernière Heure 2008

***

Eigen vertaling 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keuning

 

 

Wij worden misselijk van de keuning, zijn gladde hovelingen en zijn wereldvreemde adviseurs en terwijl we toch bezig zijn, vooral van de politieke macht die  nog steeds aan de man toebedeeld wordt.  Ook als deze macht gestuurd wordt. Het is een ijzingwekkende poppenkast, die aan de kant moet geschoven worden : een verzameling profiterende, vrij oninteressante en niet bijster slimme personages vervullen een rol, die ze zelfs niet beheersen.

Wie er wel of niet ontvangen wordt door de keuning, is minder belangrijk, vooral omdat de slippendragers die zich naar het paleis haasten met ernstig kijkende koppen en een verse onderbroek, met verzegelde lippen terugkeren.  Wat er in dat donkere, ongezellige paleis bedisseld en bekokstoofd wordt, mag niet openbaar gemaakt worden.  Er bestaat zelfs geen Nederlandstalige uitdrukking voor le colloque singulier.  Het eenzijdige gesprek, het dovemansgesprek, de  eenrichtingsbabbel, het onderwerpingsritueel,  de keuninklijke briefing, de cafépraat, het kinderuurtje, het wiegenliedje ?  U noemt maar, we hebben er geen idee van.

Grappig is weer dat de zelfbenoemde republikein Jean en Marie Dedecker zich om 18 uur zal aanbieden bij Albert. Als die man écht was, bedankte hij voor de eer en bleef hij thuis. De uitnodiging betekent echter  voor de judoman een consecratie en een opluchting : hij behoort wel degelijk bij de goeden, bij de geaccepteerden.  Met genoegen vervult hij de rol van de hofnar van de politiek-correcte democratie.  Uit angst om mee in het cordon te verzeilen, leent hij zich tot de platste buikkruiperijen : die man is niet écht. De hofnar mocht ook veel zeggen maar als het er op aankwam, werd hij opgesloten of een kopje kleiner gemaakt. Die man doet kwaak-kwaak en dat is geestig maar geef hem een kus op zijn snoet en hij verandert niet in een waardig en bekwaam politicus.  Hij doet weer kwaak-kwaak.

En wie staat er morgen nog te trappelen op de trappen van ons paleis in Laken ?  De vakbonden.  Zij worden eens te meer officieel erkend als medespelers in de partijpolitieke kuiperijwedstrijd.  Marie-Rose Morel, wij rekenen op jou en je medewerkers om de stalinisten onderuit te halen, spaar ze niet, ontmasker ze deze profiteurs van het regime.

De werkelijkheid is straffer dan de fictie in het Schandland.  De schaamteloosheid van de Lakense poenschepper kent geen grenzen. Het is alleszins overduidelijk dat de symboolman in Laken bang is voor de echte Vlamingen.  Hij doet het alleen met pseudovolk, om zijn hachje te redden en zijn kroost ook op de troon te helpen.  "Ik oewil ook keuning worden" zit vanop het toilet de binnenrijdende auto's te volgen.

Vrienden, we maken boeiende dagen mee.

Savat, de roeper aan de zijlijn zonder leiband.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!