Angeltjes
22-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dan is er ook nog de godsdienst van de vrede ...

 

Het onderwerp van deze video is de Al Aqsamoskee in Jeruzalem. Aan het woord hoort u een vredelievende minister van Hamas over de Joden, de Amerikanen en de Europeanen : het gaat over varkens die moeten vergiftigd worden, over mensen die geen mensen zijn en uiteraard gebeuren alle moorden en vernietigingen met de zegen van allah, datr is evident.

Voor we het vergeten : in gans Europa (en Amerika) zijn de moslims, ook de gematigden, de braven, de thuisblijvers, het volmondig eens met de politiek van Hamas. Dat bewezen de volksopstanden en betogingen toen Israël de Gazastrook binnenviel.

De islam is de islam is de islam, laat u niets wijsmaken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joris van Hauthem, de man van de duidelijke taal

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hou me tegen of ik bega een ongeluk ...

 

Voor de derde opeenvolgende dag zaten premier Yves Leterme, voormalig premier Jean -Luc Dehaene en de voorzitters van de meerderheidspartijen (MR, CD&V, PS, CDH en Open VLD) en de groenen woensdag van 17.30 uur tot middernacht samen over Brussel-Halle-Vilvoorde.

De onderhandelaars zijn  rond 24 uur uiteen gegaan zonder akkoord. Open VLD spreekt van een vertrouwensbreuk in de meerderheid en gaat zich beraden : zij wilden een akkoord  tegen het begin van het vragenuurtje in de Kamer op donderdagnamiddag. De oppositie zal daar de regering over B-H-V aan de tand voelen.

Er kwam geen onderhandeld akkoord uit de bus. CD&V, MR, PS, CDH en de groenen raakten het wel eens over een verklaring die premier Leterme donderdagnamiddag in de Kamer zou afleggen.

Die zou inhoudelijk weinig precies zijn, maar wel een engagement bevatten om de onderhandelingen voort te zetten om tot een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde te komen.

De deadline die Open VLD had gesteld, wordt dus niet gehaald. Onmiddelijk na de vergadering liet de partij weten dat de verklaring volgens haar totaal onvoldoende is en niet tegemoet komt aan de afspraken die eerder waren gemaakt om tegen Pasen tot een oplossing voor B-H-V te komen.

Het is afwachten wat daar beslist zal worden en of Open VLD effectief uit de regering-Leterme stapt zoals de partij eerder had gedreigd. Zonder Open VLD beschikt de federale regering nog over een zeer nipte meerderheid in de Kamer. De Vlaamse "meerderheid" die er sedert de start van regering niet is in de Vlaamse groep, zal nog kleiner worden.

Niet getreurd echter, iedereen wordt nu fél Vlaamsgezind en zal, wacht maar af, Vlaanderen redden van den ondergang. Tot ze in de regering zitten, dan wordt het plots moeilijk en primeren de partijbelangen.  De VLD spreek vandaag krasse taal (we zullen zien hoe lang) uit electorale berekening.  Precies zoals de NVA, die enkel krasse taal spreekt op televisie en in de kranten en in het Vlaams parlement de CD&V achternahinkt ...

Leterme, de man van de 5 minuten politieke moed, de 800.000 stemmen en vele beloftes heeft zich laten maneuvreren aan de kant van de Franstalige  belgicisten met als enige Vlaamse compagnons, 4 milieufanaten van Groen.  Goed gedaan, Nonkel Kruk, handige bliksem !

Ray

Bron : Trends


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U zegt het maar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Onze donderdagse opgave is een typische havenfoto ; zij kan om het even waar ter wereld in een havenstad genomen zijn. Maar ook in een gewone stad, niet aan zee of stroom. Waar gaat het om ? Ik durf er niet te diep over nadenken, want dàt zullen mijn lieve Angeltjesvrienden wel doen.  Tot morgen voor alweer een misterieuze foto, zo uit het leven gegrepen door uw Juffrouw Ellen.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janssens vertrouwt zijn allochtonen niet

 

“De allochtonen in de partijfracties zijn nog niet rijp om mee te besturen.” Met deze uitspraak verdedigde  Patrick Janssens zich tegen een opmerking van zijn Rotterdamse collega Ahmed Aboutaleb. Deze laatste vindt het ondenkbaar dat een schepencollega volledig blank kleurt. Dit alles tijdens een Antwerps-Roterdams burgemeesterdebat in het Toneelhuis.

"Bij de volgende gemeenteraadsverkiezing in België moet er diversiteit komen in het Antwerpse stadsbestuur. Ik vrees voor een probleem met de vertegenwoordiging van de diversiteitgraad als dat niet gebeurt”, zegt Janssens.

Voor deze bestuursperiode blijft hij bij zijn keuze voor een blank schepencollege. “In de partijfracties werken allochtonen, maar die hebben te weinig bestuurservaring. Ik heb geopteerd voor het sterkste team.“  De 9 Marokkanen en Turken die in de Antwerpse gemeenteraad zetelen zullen blij zijn dit te horen.

Zijn Rotterdamse collega Aboutaleb wijst op een valkuil in de redenering van Janssens: “Een gebrek aan ervaring mag geen uitvlucht zijn om allochtonen niet te betrekken. In Rotterdam leven 174 nationaliteiten. Als enkel de autochtone gemeenschap bestuurt, heeft de stad geen toekomst.” Met andere woorden : een goed bestuur gebeurt op basis van de rassen, dat is een krasse uitspraak van de Marokkaan Aboutaleb.

Janssens meent dat de allochtonen in het openbaar te weinig kritiek durven uiten op hun eigen gemeenschap. Toch kan het ook anders. “Ik stond perplex toen er vanuit de moslimgemeenschap openbaar commentaar kwam op Sharia for Belgium, een organisatie die de sharia-wetgeving wil invoeren in België. Een unieke gebeurtenis in Antwerpen.” Inderdaad, uniek, want het is de eerste keer. Bovendien kwam de voorzichtige afkeuring van enkele individuen die allen in de politieke mantel van het subsidie-gebeuren schuilen.  Of ronduit politiek geëngageerd zijn.

Als Janssens niet uit zijn doppen kijkt, zit er volgende keer een Vlaamse Aboutaleb opde burgemeesterszetel in de stad van allah.

Bron : vandaag.be


21-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strijd tegen islamterrorisme

 


Echte moslims moeten zelfmoord plegen als ze een vreemde naakte vrouw zien !  Wij wisten dat niet, we betwijfelen het, maar komaan, van die vrienden kan je alles verwachten.

Daarom hebben de Canadezen, in hun strijd tegen het islamterrorisme, nieuwe biljetten in omloop gebracht.

Wanneer volgt onze euro ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie letters, u mag raden, niet ABC, maar wél ...

 

Het is niet omdat we weinig schrijven over BHV dezer dagen, behalve de oproep tot betogen in Vilvoorde morgenavond, dat we de ontwikkelingen niet op de voet volgen.

Maar wat baat het om elke dag vast te stellen dat er geen onderhandeld akkoord zal komen over de splitsing van BHV. En dat is voorlopig een goede zaak.  Of er nu al dan niet "deadlines" bestaan, ook dat zijn spelletjes van de traditionele belgische partijen, zowel de zogenaamd Vlaamse als de overtuigde Waals-Brusselse.

Dehaene heeft er zich gemakkelijk van afgemaakt. Hij heeft zijn opdracht vervuld : een voorstel dat uit zijn koker is ontsproten, heeft hij op tafel gelegd, want meer was van hem niet verwacht. Hij heeft aan de partijvoorzitters of -delegaties uiteengezet wat er moet gebeuren en nu is het aan hen en vervolgens aan Yves Leterme. Dan ziet het er goed uit : als Nonkel Kruk de vergaderingen zal leiden, schieten we lekker op.

Tot hiertoe is niet officieel geweten wàt Dehaene nu precies uit zijn hoed heeft getoverd. We vernamen alleen dat de Franstaligen in geen jaren akkoord zouden gaan met de plannen van Dehaene. Et les flamands ?  De partij van het duo Leterme/Dehaene laat niets van zich horen, maar wordt geacht haar twee leidersfiguren te volgen.  Voor de liberalen moet morgen, donderdag, voor het zakken van de zon in de zee, de zaak geklaard zijn, of zij doen niet meer mee. 

Inmiddels hebben de Franstaligen aan hun nadrukkelijke afwijzing, gedicteerd door het rabiate FDF, een genuanceerde wending gegeven : "nu gaan we onderhandelen" zeggen zij en daarmee maneuvreren zij zich in een goede uitgangspositie. Als de zaak vastloopt, zal het niet hun schuld zijn, maar die van de domme en hardleerse Vlamingen. Telkens opnieuw laten de Vlaamse boerkes zich in de hoek drummen.

Er is trouwens niemand die de moed heeft uit naam van Vlaanderen te zeggen : BHV splitsen én de positie van de Vlamingen in hun eigen Vlaamse Rand versterken, dàt is wat moet gebeuren.  Neen, dergelijke taal is ongepast. We horen wel de pretentieuze Marc Eyskens dreigen dat als we hier niet doorkomen, we in een Griekse tragedie terechtkomen en het land failliet gaat. 

Morgen zal in de Kamer veel herrie gemaakt worden, Nonkel Kruk zal zweten onder zijn neus, iedereen zal iedereen beschuldigen en finaal zal de zaak opnieuw op de lange baan geschoven worden. Het enige ongewisse momenteel, is de houding van de Open-VLD Als die voet bij stek houdt, moeten hun ministers morgen ontslag nemen. Niet zozeer omdat ze BHV opgelost willen zien, maar wel omdat hun electorale kaarten goed liggen. Ook dan triomferen de Franstaligen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastoor met grote integratiebereidheid.

 

 

Pastoor Edouard Kabongo had niet alleen in Zemst een gezin, maar ook in Zwitserland. De speurders die zich bezighouden met het geval-Kabongo vallen van de ene verbazing in de andere. Terwijl Kabongo pastoor is in Loyers, heeft hij een gezin in Zemst, en nu blijkt hij ook nog eens in Zwitserland een familie te hebben.

Niet te verwonderen dat hij regelmatig ook naar Zwitserland reisde. Tegen zijn parochianen zei hij dat hij zijn diploma godsdienstwetenschappen in Fribourg gehaald heeft en daarom terug daarheen moest. Uit het onderzoek is nu gebleken dat die reislust veel minder theologische motieven had: Kabongo had er gewoon een tweede vrouw en nog wat kinderen.

Het is trouwens de Zwitserse politie die de Belgische speurders op het spoor van Kabongo gezet heeft. Hij kwam in 1997 uit Congo naar België en vroeg hier asiel aan onder een valse naam. Zijn vrouw en kind kwamen later bij hem. Twee jaar nadien kwam Kabongo naar België onder zijn echte naam, toen als priester met een Zwitsers doctoraatsdiploma. Hij is actief in verschillende parochies maar trekt ondertussen onder zijn valse naam van OCMW naar OCMW om steun te krijgen voor zijn vrouw en kind.

De raadkamer besliste gisteren Kabongo een maand langer in de gevangenis te houden. Niet omdat er een risico is dat hij zou herbeginnen: daarvoor is hij stilaan te veel in de media geweest. Maar de raadkamer vreest dat hij er wel eens vanonder zou kunnen muizen. Hij heeft namelijk ook in Congo nog een huis.

Al voor het gerechtelijke onderzoek van nu vonden sommige priesters de voortdurende afwezigheid van de man toch maar verdacht. In 2003 werkte Kabongo een jaar in Gembloux. Zijn collega's van hetzelfde decanaat hebben toen aan de bisschop gevraagd hem over te plaatsen. Er kwamen te veel klachten van parochianen over hem.

‘Toen hij toekwam, had de vicaris-generaal nog gezegd hem geen geld in handen te geven. Maar het probleem zat daar niet, wel dat hij er nooit was', zegt pastoor Ferard, de toenmalige deken. Hij reageert nogal bitter op allen die nu zeggen dat ze nooit enige verdenking tegen Kabongo koesterden. ‘Wij hebben destijds toch maar die brief gezonden om hem te laten overplaatsen.'

‘Zijn houding is echt bedroevend, vooral omdat hij daarmee alle Afrikaanse priesters in een slecht daglicht plaatst', vindt Ferard. ‘Zij hebben het al zo moeilijk om aanvaard te worden.'

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=JF2P6ARG


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamgeleerde vindt wetenschappelijk bewijs oorzaak aardbevingen

 

 

 

Een vooraanstaande Iraanse geestelijke denkt de oorzaak van aardbevingen gevonden te hebben. De schuld ligt volgens hem bij losbandige vrouwen en moslima's die weinig verhullende kleding dragen.

"Vrouwen die zich niet zedig kleden, brengen het hoofd van de mannen op hol. Ze zijn een bedreiging voor de goede zeden en zetten aan tot seksuele omgang. Een direct gevolg hiervan is een grotere kans op aardbevingen", aldus iman Hojatoleslam Kazem Sedighi.

Zijn uitspraak komt er na de waarschuwing van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad. Die is bang voor een aardbeving in de hoofdstad Teheran en vraagt zelfs dat vijf miljoen mensen de stad verlaten.

Volgens Sedighi zijn alle problemen dus al lang opgelost als alle losbandige vrouwen de stad verlaten.

@ Gazet van Antwerpen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims worden beledigd in Southpark : is de profeet een beer ?

 

Extremisten hebben de makers van de Amerikaanse, komische tekenfilmserie South Park, Matt Stone en Trey Parker, via internet bedreigd wegens ridicule voorstellingen van de profeet Mohammed. Daarbij tonen ze een foto uit 2004 van de net vermoorde Theo van Gogh en vragen ze of Stone en Parker dat zijn vergeten.

South Park. ANP
South Park. ANP

De Amerikaanse website Revolutionmuslim.com verwijst daarbij ook naar een artikel over het landgoed waar de twee wonen en geeft adressen van het station dat South Park uitzendt en dat van de productiemaatschappij van Parker en Stone in Los Angeles.

De verantwoordelijke voor de website ontkende echter tegenover news.blogs.cnn.com dat het hier om een doodsbedreiging gaat. De informatie over waar Parker en Stone kunnen verblijven, biedt moslims de mogelijkheid tegen de uitzending te protesteren.

De profeet verschijnt in de tweehonderdste aflevering van South Park in berenpak, tot woede van een aantal internetters. (ANP)

@ Algemeen Dagblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze dagpresentatie op feesboek

 

Kijk eens, wie we hier hebben : onze lieftallige Juffrouw Ellen, mooier dan de zonsopgang, vriendelijker dan alle feesboekvrienden samen en slim genoeg om de vraag "Wat was er voor de big-bang, slimmeriken ?" nonchalant te beantwoorden.

 

Juffrouw Ellen is terug met haar misterieuze foto van de dag. Wat deed de rest van de redactie ? Zo weinig mogelijk, natuurlijk, want als Juffrouw Ellen hier rondwaart, kunnen wij enkel stiekem loeren en staat ons verstand (sic) op 0.

Zoals de 0-tolerantie die minister Declerck in Brussel beweert toe te passen. Wat ee
n oetlul is die man. Wij hebben ook een leuk en fier West-Vlaams gedicht. Zouden onze Suid-Afrikaanse vrienden dat begrijpen, vraag ik me af ? En de andere Vlamingen ? In Engeland is het ook tof : op school worden de domste boys and girls geprezen, in het raam van het Wereldprogramma : "Intelligentie is de vijand van de democratie".

Dedju, Erdogan is er ook weer bij vandaag : den Turk, die heel Europa in zijn zak steekt en door president Hoessein Obama de hemel wordt ingeprezen. Leuke dag vandaag, niet ? Ssst ... de Juffrouw schrijdt binnen ... stil mijn oude hart, stil. (maar niet té)

Ray van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 0-tolerantie werkt : hoe naief kan een minister zijn ?

 

Tussen 6 februari en 20 april werden in de Brusselse politiezone Zuid (Anderlecht-Sint-Gillis-Vorst) waar de nultolerantie van kracht is, 297 mensen administratief aangehouden (in het kader van de handhaving van de openbare orde) voor maximum 12 uur. Daarnaast waren er nog 935 gerechtelijke aanhoudingen (in het kader van een onderzoek naar een strafbaar feit).

Dat zei justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) dinsdag in de Kamer. De top vijf van misdrijven waarvoor personen werden aangehouden bestond uit: inbraak; illegaal verblijf; slagen en verwondingen; diefstal met geweld; drugs.

Op 29 maart vond een eerste snelrechtzitting plaats en daarop werden 4 dossiers afgehandeld. Op 26 april volgt er een tweede, waarop zes dossiers aan bod komen. Volgens De Clerck werkt de nultolerantie, maar ze kan niet constant overal in heel Brussel worden toegepast. De minister was zelf "verbaasd" over het grote verschil tussen gerechtelijke aanhoudingen (935) en het aantal zaken dat voor de snelrechter komt (10). "Maar het kan zijn dat aan die misdrijven veel moet onderzocht worden", zo luidde het nog.

Tot zover dit bericht dat we uit Vandaag.be overnamen. Het enige wat gebeurt, is dat "verdachten" opgepakt worden gedurende 12 uur nadat vastgesteld werd dat een crimineel feit gepleegd is. Verder blijkt uit deze gegevens dat op 73 dagen 297 administratieve aanhoudingen plaatsvonden, of 4 per dag. Dat er ook 935 gerechterlijke aanhoudingen waren, (13 per dag) behoort tot de gewone routine.

In heel de genoemde periode zijn 4 (vier) dossiers behandeld door een snelrechtzitting ...

We hebben nog een vraagje : snelrecht is bedoeld om de veroordeelde psychlogisch de relatie misdaad-straf  op korte termijn te laten aanvoelen. Maar ook om het slachtoffer op een vlugge manier te informeren over zijn situatie.  Hoe zit het met de slachtoffers, mijnheer de minister, want de 935 "dossiers" gaan ondermeer over inbraak, diefstal met geweld, slagen en verwondingen ...  

Nultolerantie ?  Nulbeleid zal u bedoelen.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U zegt het maar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goedemorgen, lieve Angeltjeslezers. Na onze laatste crash, waarbij veel van ons archiefmateriaal verloren is gegaan, ondermeer al de misterieuze foto's die wij her en der op het net ontdekken, heb ik terug een kleine verzameling opgebouwd die ik aan uw scherpzinnig oog wil onderwerpen, om ze te voorzien van uw commentaren : uw creatieve en humoristische invallen worden heel erg op prijs gesteld. Hier gaan we met nummer één van de nieuwe reeks. Vele groetjes van uw dienstwillige Juffrouw Ellen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil de EU, na Turkije, Iran toelaten ?

 

 

 

Hoe kortzichtig kan Europa zijn om een land binnen de Unie te loodsen, dat cultureel of geografisch niets te maken heeft met ons continent  ... die opmerking horen we al jaren, maar intussen gaat het mollenwerk in de EU-ondergrondse verder zijn gang.  Ook  bovengronds wordt er zwaar en continu gelobbyd.  En niet zonder succes.

Verder zijn er de miljoenen Turken die al in de Unie verblijven, die een machtig stemmenwapen voor vele Euro-parlementsleden betekenen. Zoals het Vlaamse islamvriendje Bart Staes, dat deel uitmaakt van dezelfde fractie (EGP-EVA) als de zure Frieda Brepoels van de NVA. De grote verdedigers voor het binnenhalen van Turkije in de EU bevinden zich in deze fractie. U verneemt dat niet via de klassieke media en de NVA zal het u niet komen vertellen.

Nu naar Turkije zelf, waar Erdogan tijdens een USA-reis liet weten dat er geen bewijzen bestaan dat de Iraanse nucleaire activiteiten zouden leiden tot de vervaardiging van een atoombom. "Iraanse officiële woordvoerders hebben steeds gezegd dat Iran enkel vreedzame doeleinden nastreeft".  De Turkse eerste-minister vertelde dat vorige week maandag op de "Georges Mason University for global islamic studies" net buiten Washington. Een universiteit voor islamitische studies in Amerika.

Erdogan, verdedigde onvoorwaardelijk het  pro-Iraanse standpunt en hij onderstreepte dat het land van Ahmadinejad geen voorstander is van atoomwapens. Dat klinkt altijd goed : ik ben tegen oorlog en geweld maar intussen liquideer ik politieke tegenstanders, want die hebben het niet goed voor.  

Verwijzend naar Israël, sprak de Turk, dat het echte probleem voor de internationale gemeenschap zich bevindt in Israël, dat het non-proliferatieverdrag voor nucleaire wapens niet ondertekende. Dat is nogal wiedes  voor wie de situatie in het Midden-Oosten een beetje kent :  het volledig ingesloten Israël kan gewoonweg niet anders dan een sterke militaire politiek voeren. Als Israël overrompeld wordt door de Arabieren, dan ligt de weg open voor de verdere verovering van het Westen. Speel maar Chamberlain en zeg dat het niet waar is. En nu zullen wij weer een aantal haatmails krijgen, maar dat stoort ons niet.

Ankara treedt de politiek van Iran bij in het internationale conflict en is ver verwijderd van de bemiddelende rol waar Amerika (en andere Westerse landen) hadden op gerekend. Op de steun van islamitische landen moet je nooit rekenen.  

Dat Europese politieke warhoofden blijven aandringen om Turkije op te nemen in de Unie is bijna misdadig te noemen.  Turkije zal niet alleen de EU overspoelen met uitgeweken Turken maar zal Europa politiek verdelen om zelf beter te kunnen heersen.

Ray

Bron : http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=123174§ionid=351020104

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neem uw bengeltjes eens mee op een educatieve uitstap naar Sint Lenaarts

 

 

De fijne sport "kooivechten", zoals ten tijde van de Romeinse beschaving wordt in de landelijke gemeente Sint Lenaarts (Brecht) met overtuiging beoefend (zie foto). Een uitstapje met het kleine grut (zie zelfde foto) bereidt hen alleszins voor op een geciviliseerde toekomst. De burgemeester van Brecht is de brave CD&V-er Luc Aerts, een fervent sportliefhebber. Vandaar.

foto : Gazet van Antwerpen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500 euri per dag

 

dit is belziek
 
't vrouwke met haar mohamed
is in belgië aangekomen
maar helaas er is geen bed
we gaan moke eens belonen
ook madam deelt in de pret
voor de kientjes is er snoep
maar ze moeten al te gader
wèl gaan slapen op de stoep
 
toch zijn mo en co gebleven
spijts de regen en de wind
want ze krijgen daaglijks euro's
tot men hier een huisje vindt
mohamed heeft stil gebeden
dat hij hier zijn droom beleeft
in het gekkenhuis belziekske
waar men hem veel centjes geeft
 
mo weet goed de klepel hangen
bij moniekske van de sossen
waar hij eurokes kan vangen
om zijn vrouwke uit te dossen
maar de poen raakt stilaan op
monica zal straks staan janken
als ze niet vèrder kan smossen !

jos
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Myn huus, myn linde, myn mensch'n

 

MYN HUUS, MYN LINDE, MYN MENSCH’N.

 

 

Neë'w! Me goan nuus Vlams nie loat'n!

lat 't verschuwd zyn en verduwd!

Vlamsche klank'n, Vlamsche sproake

zyn diep in nuus hêrt' êgruujd!

 

Ol voe vele hoengerd joar'n

kloenk nus Vlams hier ov'rol roend!

Moeders klapt'n ' by de wiege

en de boer'n up ulder groend.

 

Mo de joeng'ns in kêrke en schole

leër'n doa nuj dam ' Frânsmâns zyn!

Meug'n me nuj geen Vlams mê klapp'n

moe'm' wyder nuj bastoards zyn?

 

Neëw'! Me goan nuus Vlams nie loat'n,

mo' me klapp'n 't voört, êneë?

Zoenger Vlams, geen Vlamsche leute!

Zoenger Vlams, geen Vloaming'n n'meë!

 ______________________________________________________

 

Geschreven door Joris Declerq, geboren in 1921 op Paasavond, op 23 april in Westouter, net aan de grens tussen Vlaanderen-belgië en Vlaanderen-in-Frankrijk.

(Ingezonden door Christina)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engeland : intelligentie is de vijand van de democratie.

 

 

Leraars moeten ophouden met oubollig gedoe zoals het bestraffen van  leerlingen die een zogenaamd “fout” antwoord hebben geven. Het concept “juist” is een elitair principe, omdat leerlingen die het “juiste” antwoord op een vraag niet kennen daardoor gediscrimineerd worden. Deze leerlingen zouden integendeel beloond moeten worden omdat zij beschikken over andere kwaliteiten zoals verbeelding (je moet er maar op komen dat 6 x 4 = 32) en origineel denken (bijvoorbeeld denken dat Frankrijk de hoofdstad is van Afrika, of dat Winston Churchill de uitvinder is van de aardappel, is niet aan iedereen gegeven).

-Het geven van punten in functie van de kwaliteit van het afgeleverde werk zaait verdeeldheid omdat hierdoor het geloof gepropageerd wordt dat het beter is om “slim” en “hardwerkend” te zijn dan “dom” en “lui”. Alle leerlingen zouden evenveel punten moeten krijgen, zonder rekening te houden met hun inzet en bekwaamheden.


-Om het stigmatiseren van leerlingen te vermijden moeten leraars ophouden met het gebruik van negatieve terminologie. In plaats van een leerling te vertellen dat zijn antwoord “verkeerd” is, zou de leraar hem moeten zeggen dat zijn antwoord “afwijkt van de norm”. In plaats van het gedrag van een leerling te beschrijven als “ongehoorzaam”, zou de leraar beter de term “onorthodoks” gebruiken. In plaats van een leerling in het aanwezigheidsregister in te schrijven als zijnde “te laat” is de term  “uitgesteld aanwezig” meer aangewezen. En in plaats van op het rapport van een leerling te schrijven dat hij “gebuisd” is zou beter de term “geslaagd” op dat rapport moeten komen.



-Het geschiedenisonderwijs zal afgeschaft worden omdat het zich veel te veel op het verleden richt. In de plaats ervan zou een heel nieuw en relevant vak komen, Het Heden. De studie daarvan zou uitsluitend bestaan uit het op de voet volgen van de berichten op Twitter.

-Leerlingen die plagiaat plegen door hun opstellen en verhandelingen te plukken van het internet krijgen extra goede punten omdat zij duidelijk beschikken over een goede technologische expertise.


-En tot slot zouden leraars de creativiteit van hun leerlingen niet meer mogen afremmen door aan te dringen op het naleven van willekeurige en aftandse regels zoals diegene die betrekking hebben op zinsbouw, spelling, huiswerk of de wet.



(gelezen in de Telegraph)

Voor zover nog niet van toepassing in Vlaanderen, rekenen wij er stellig op dat Pascal Smet zo rap mogelijk nieuwe onderrichtingen zal rondsturen zoals hierboven vermeld.  We moeten nondedju zorgen dat we over korte tijd een wereldbevolking hebben met uitsluitend domoren. Intelligentie is de vijand van de democratie.

 

 


20-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beeldverslag VB-congres

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vilvoorde donderdag 22 april om 19.30 uur

 

 

 

De wetsvoorstellen voor de splitsing van B-H-V, die in overeenstemming zijn met de grondwet, mogen in het Parlement niet op een democratische manier, meerderheid tegen minderheid gestemd worden, maar... wij Vlamingen zouden wel een voorstel moeten slikken dat door het gekonkel  van een loodgieter, bijgestaan door 4 Franstalige partijen, vertegenwoordigd door kanonnen van voorzitters en 3 Vlaamse partijen, vertegenwoordigd door 3 debutanten, in mekaar geflanst wordt. Wie niet akkoord gaat, niet collaboreert,  mag gewoon niet meepraten, ook al vertegenwoordigen hij/zij de meerderheid in Vlaanderen. Dat kunnen wij niet nemen. Wij moeten gewoon donderdag 22 april om 19:30 op de Franklin Rooseveltlaan in Vilvoorde zijn.

Rita de Bont en vele anderen steunen deze oproep.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!