Angeltjes
23-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeuw van Vlaanderen : Crepeer !

 

LEEUW VAN VLAANDEREN

CRÈVE !

 

ALLONS-NOUS SUPPORTER ENCORE LONGTEMPS LES DIKTATS D’UNE FLANDRE NÉO-NAZIE QUI AFFIRME DE PLUS EN PLUS CLAIREMENT SA HAINE DES FRANCOPHONES ?

NON !

BHV N’EST QUE LE LAMENTABLE PRÉTEXTE POUR PIÉTINER NOS DROITS, LES RÉDUIRE A UNE PEAU DE CHAGRIN ET TRAITER LES FRANCOPHONES DE LA PÉRIPHERIE COMME DES UNTERMENSCH.

 

ILS NOUS TRAITENT AINSI, TRAITONS-LES DE LA MÊME FACON.

 

La Flandre : voilà l’ennemi des francophones !

 

JOURNAL FRANCOPHONE D'OPINION - IDENTIFICATION DES PRINCIPAUX FOSSOYEURS ET INCIVIQUES PRONANT LA DESINTEGRATION DE L'ETAT BELGIQUE

http://blogsimages.skynet.be/images_fixed/static_1/pixel.gif

 

23-04-2010

Politique

Utilisez ce lien si vous voulez ajouter un signet ou un lien direct vers cet article...251. L'ENNEMI


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaamse Leeuw in het belgisch parlement - video

 

 

Deze beelden zijn de wereld rondgegaan. Tijd dat internationaal bekend wordt, dat de dictatuurstaat belgië aan het einde van zijn Latijn is.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt u het maar (bis)

 

(met dank aan Manten)

er is hier een waardeloos krantje
in een even waardeloos landje
van peet vandermeer
die loopt om het smeer
gewillig aan 't belgische handje !
  

jos
 
 

Uw commentaren zijn welkom, indien ze binnen de normale fatsoensnormen vallen,iets waar Vandermeersch zélf niet over beschikt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interviews die u niet zag bij 0000

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vragen bij het belgisch communautair probleem door Jan Verroken

 

Kent u Jan Verroken nog ? Hij is een gewezen CVP-politicus die in 1950 kamerlid werd voor het arrondissement Oudenaarde en die een terechte Vlaamse reputatie genoot en ook die van een lastigaard. In veel gevallen zijn die twee reputaties onlosmakelijk met mekaar verbonden.  Hij was fractievoorzitter die ten tijde van de splitsing van de universiteit van Leuven, de katholieke regering Van den Boeynants tot ontslag dwong na een bevlogen interpellatie in de Kamer. 

Dat was in 1968.  Verroken is nog lang politiek actief gebleven in de Kamer en in het Europees parlement. Hij was ook enkele malen burgemeester van Oudenaarde. Jan Verroken is nu 93, hij is een collega-blogger op Seniorennet en hij heeft een pagina op Facebook.

Omdat ik me een recent artikel van hem herinnerde over de communautaire problemen, heb ik het opgezocht en het lijkt me intressant genoeg het in extenso over te nemen.

Wij behoren tot een andere partijpolitieke familie maar dat neemt niet weg dat er van onze kant respect bestaat voor Jan Verroken. Wij wensen hem nog een lang en gezond leven toe.

Ray

 

http://blog.seniorennet.be/janverroken/ 

Een voorafgaande bemerking:

niemand van de thans levende generatie heeft schuld noch verdienste aan het verleden, maar de gevolgen blijven?

Dat het, bij de stichting van dit land, communautair fundamenteel verkeerd liep, is niet de schuld noch de verdienste van de thans levende generatie.

Maar als het thans nog verkeerd loopt is wel haar schuld? 

Laten wij de zaken eens bij hun ware naam noemen.

Het België van 1830 werd gesticht als een anti- Vlaams land.

Nadat wij eerst Twintig jaar door Frankrijk werden ingelijfd en nadat er even lang met de bezetter werd gecollaboreerd,  was het ganse bestuur in al zijn geledingen verfranst.

Tijdens de Nederlandse periode, bleef die nieuw geschapen en bestaande toestand te lang aanslepen, om pas in 1823 een poging te doen teneinde die toestand in de Vlaamse gewesten weer te normaliseren en te vervlaamsen.

Ge kent de stoplap : “too late and too little”, te laat en te weinig.

Nog voor 1830 was alles alweer ongedaan, behalve de scholen en die werden na 1830 ook weggevaagd.

 Vlaanderen kreeg in 1830 hoogstens een soort koloniaal statuut.

Elke poging om daar iets aan te veranderen werd als antivaderlands weggehoond, en alle nationale symbolen werden uit de kast gehaald om elk snode ontvoogdingbeweging halt toe te roepen. (Zie onze vorige bijdrage over de Brabançonne.) 

De vraag: indien men, namens België, Wallonië  en de Franstalige gemeenschap had behandeld lijk men Vlaanderen en de Vlaamse gemeenschap heeft behandeld---------Hoelang zou zulk een België kunnen bestaan hebben?

 Mijn antwoord: geen jaar? 

Het verleden is geweest wat het was, en daar is niets meer aan te veranderen, maar de gevolgen blijven en hebben zich vertaald in onderscheidene mentaliteiten? 

En wat zijn die gevolgen? Een tegenstrijdig redelijkheidgevoel  een ander schaamtegevoel een verschillend vanzelfsprekendheidgevoel.

Wij leven naast mekaar,  niet met elkaar?

Wij spreken naast mekaar, niet met elkaar?

Het resultaat:het dovemansgesprek van vandaag?

De oorzakelijke oorzaak? De manier waarop men , namens België, ook het Vlaamse landsgedeelte heeft bestuurd en de Vlaamse gemeenschap heeft  behandeld?

Noch min noch meer als een door de Francofonie bezet gebied? Als een kolonie?

Een kolonie waar administratie, gerecht, politie en leger volledig in handen in handen was van de Francofonie.

De Francofonie speelde de overheid, ook in Vlaanderen en de Vlaamssprekenden speelden voor onderdaan. De Francofonie speelde voor elite en de Vlaamse bevolking voor lagere klasse. 

Vlaanderen werd onder de leiding van de elite een reservaat van meiden en knechten, van seizoen arbeiders, van emigranten, ook naar Wallonië, waar o.a. nooit een faciliteitenschool werd opgericht? Waar zolang België bestaat slechts een regel heeft gegolden: immigreren is assimileren.

Zelfs integreren was daar en is daar nog steeds onvoldoende? 

En de Francofonie achtte zulks redelijk, vanzelfsprekend en

hielden er geen enkel schuld of schaamte gevoel aan over. 

Daar is zeker, onder druk van de Vlaamse ontvoogdingsbeweging, die in de grond een dekolonisatie- beweging was en is,een sociale ontvoogdingbeweging, ontzettend veel veranderd in de feiten; maar nog steeds niet in dezelfde verhouding een verandering in de mentaliteiten. 

Daar de Vlaamse massa geen stemrecht had kon de ontvoogdingbeweging slechts buiten het Parlement ontstaan. Een zelfgenoegzame kaste, Installeerde in Vlaanderen een “sociale” taalgrens.

Maar wie waren die vertegenwoordigers? Een volksvreemde kaste, verkozen door nauwelijks iets meer iets meer dan I% van de bevolking. Niet te geloven maar waar?

Voor de verkiezing van de constituante, de grondwetgevende vergadering namen slechts 30.000 kiezers een stem uit. 

En weer dé vraag ? 

Men had Wallonië eens moeten behandelen lijk men het Vlaamse landsgedeelte en de Vlamingen heeft behandeld ??? Hoelang zou zulk een België bestaan hebben ?

Wellicht geen jaar? Overdrijven wij ?

 Stel u eens voor dat men in dit land, waar de Vlamingen toch steeds de meerderheid hebben uitgemaakt ( in 1830 woonden in West- en Oost-Vlaanderen alleen evenveel mensen als in alle Waalse Provincies samen)

Stel u eventjes  voor

dat men in Wallonië het Vlaams, als taal van de meerderheid de Vaderlandse bevolking, als enige officiële taal had gebruikt, dat ge in dit gemeenschappelijk land, met Vlaams alleen, overal ook in Wallonië, alle officiële posten en functies kon bezetten en met Frans alleen niets, ook in Wallonië en Brussel niets ?

Stel u voor dat men, met Frans alleen, in dit land niets had kunnen worden en niemand van enige betekenis had kunnen zijn, ook in Wallonië niet?

Lees deze vraag driemaal en antwoordt zelf ? 

Stel u voor dat, ook in Wallonië en een in Wallonië gelegen hoofdstad, vrijheid van taal ook zou betekend hebben dat de taalvrijheid van de inwoners zou ophouden waar het recht voor de overheid om  de taal van de burgers niet te kennen? Stel u voor dat men in dit land 100 jaar had moeten wachten op het recht op een Franstalige Universiteit?

Dit alles is toch niets om van wakker te liggen, als het over Vlaanderen en de Vlamingen gaat?

Wij kennen dat slaapliedje waarmee men de Vlamingen meer dan 175 poogt in slaap te wiegen.

Hoelang zou dit bij de Walen gepakt hebben? Hoelang zou zo een België hebben kunnen bestaan???

Mijn pronostiek: geen jaar ?  En terecht.

Of overdrijf ik ?

Stel u voor dat de aldus hoofdzakelijk Nederlandstalig geworden hoofdstad van dit land in Wallonië lag, en dat ze te pas en te onpas aan gebiedsuitbreiding wil doen ten koste van het verder Waalse landsgedeelte?

Wat zou er gebeuren bij de Walen ?

Binnen de kortste keer staan de deuren van de initiatiefnemers vol hakenkruisen en mogen ze een eventueel nieuw mandaat vergeten?

Overdrijf ik? Denk aan wat er gebeurd is met Gilson of met Fayat?

Allebei werden ze in Brussel van de lijst gezet, de eerste omwille van de taalwet, de tweede omwille van zijn houding in de zaak Leuven Vlaams. 

Als België ooit in twee delen uiteenvalt zal dit nooit door de Vlamingen gebeuren, maar vanwege het nooit aflatend Brussels imperialisme,altijd weer op zoek naar “le tres grand Bruxelles” in plaats van ervoor te zorgen dat er wat minder menselijke miserie zou zijn binnen de grenzen van het huidig Hoofdstedelijk gebied, in plaats van zich te gedragen als hoofdstedelijk gebied voor het ganse land, als een gastvrij  ontmoetingsgebied voor de beide Volksgemeenschappen? 

Het nooit aflatend achterscherms intrigeren door een zekere Francofone fractie, is de echte splijtzwam van dit land?

Voeg daarbij de eeuwig aarzelende Vlaamse heelmeesters, die er steeds in lukken nieuwe stinkende wonden te maken.

Wanneer gaan de Vlamingen er mee stoppen te pas en te onpas op het bankske van de beschuldigden te gaan zitten?

Wij vragen toch niets anders dat in Vlaanderen dezelfde regels zouden gelden als in Wallonië? Noch min noch meer?

En dat men de eed die ze allen in aflegden in het parlement zou uitvoeren en de Grondwet zou naleven. 

Stel het vriendelijk maar onwrikbaar: Het koloniaal tijdperk is definitief voorbij en er is in Vlaanderen geen plaats meer voor kolonisten in de Rand.

Wij vragen zelfs niet dat zij assimileren zoals in Wallonië, hoogstens dat zij zich zouden integreren. Voor de rest kunnen ze zoveel Frans of een andere taal praten als ze willen, maar wij staan erop dat in Vlaanderen gelijkaardige regels zouden gelden als in Wallonië.

Geen twee maten en twee gewichten.

En stop met aarzelen en zeker met compromitterende compromissen, want daar komt geen einde aan. 

Daar is maar één veilige methode: de verdediging van een eerbaar ver-GELIJK i.p.v. die compromitterende compromissen 

Vlaanderen moeit  zich communautair toch ook niet met Wallonië? Ze moeten het toch eens leren om Vlaanderen zijn eigenheid en zijn grenzen te respecteren.

Jan Verroken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betoging Vilvoorde 22.04.10 - Fotoreportage

 

met dank aan Gerda voor de foto's

 

betoging BHV 22 april 2010 001

Vilvoorde kleurt geel-zwart in de avondzon

 betoging BHV 22 april 2010 005

Waals kieken weet niet wat er aan de hand is

 betoging BHV 22 april 2010 008

 Verkoper van "Splits belgië" - buttons probeert Marc Platel te strikken

betoging BHV 22 april 2010 018

 Oud-ondervoorzitter van Vlaams Parlement, Luk van Nieuwenhuysen, betoogt mee in de straten van Vilvoorde

betoging BHV 22 april 2010 013

Jean-Marie met zijn kornuiten : Splitsen of uitroken, wat zal het zijn ?

 betoging BHV 22 april 2010 012

Twee West-Vlamingen : "Wa komme gie iere doen' ?"

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor Gerolf Annemans

 

Een spoedig herstel toegewenst, Gerolf

(Redactie en trouwe lezers van Angeltjes)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NRC - Belgisch Politiek Woordenboek - Wetstratees

 

 

 


Brussel/Rotterdam, 22 april. Als het crisis is in de Belgische politiek, schakelen Belgen over op Wetstratees. Een klein verklarend woordenboek.

 
Het is crisis in de Belgische politiek. Alweer. En opnieuw gaat het over het omstreden kiesdistrict
Brussel-Halle-Vilvoorde, kortweg ‘BHV’. Veel Belgen zeggen dat ze het niet meer kunnen volgen. Meestal doen ze dat dan toch, waarna ze opmerken dat buitenstaanders het natuurlijk écht niet meer kunnen volgen. BHV is een ingewikkelde puzzel die illustratief is voor de Belgische politiek. Een klein verklarend woordenboek.

A
Alles: In de Belgische politiek wordt alles altijd aan alles gekoppeld. Dat maakt het land een ingewikkelde kluwen van gemeenschappen en gewesten met maar liefst tien (*) regeringen. Veelgehoorde uitspraak: er is over niets een akkoord, tenzij er een akkoord is over alles. Zie ook: Staatshervorming.

Aanhechting: Willen de Franstaligen graag. Ze hebben het dan over de randgemeenten van Brussel. De hoofdstad is officieel tweetalig, maar in de praktijk vooral Franstalig. In de randgemeenten is Nederlands de officiële taal. Vlamingen zijn bang dat ook daar het Frans de overhand krijgt wanneer de gemeenten aan Brussel worden gehecht. Voor hen is het dan ook eerder een annexatie. Zie ook: Randgemeenten; Verfransing.

Alarmbelprocedure: Mogelijkheid voor een taalgroep om de procedure voor het stemmen van een nieuwe wet te stoppen als een andere taalgroep die wil doordrukken. Het wetsvoorstel gaat dan naar de ministerraad, die eventueel een vernieuwd wetsontwerp kan voorstellen. De alarmbelprocedure duurt dertig dagen.

B
BHV: Brussel-Halle-Vilvoorde. Kiesdistrict in de Vlaamse rand rond Brussel waar Franstaligen ook voor Franstaligen kunnen stemmen. Zorgt al jaren voor crisis na crisis. BHV staat symbool voor het vaak moeizame samenleven van Vlamingen en Walen in hetzelfde land. Lees ook: Vier vragen en antwoorden over BHV.

C
Compromis: Zijn Belgen goed in, zeggen ze zelf. En is één van de weinige dingen waarop ze trots zijn. Het land valt heus niet uit elkaar, zoals buitenlanders denken, we vinden wel weer een compromis, zeggen ze dan. Een goed compromis is zo ingewikkeld dat zowel Vlamingen als Franstaligen tegen hun kiezers kunnen zeggen dat ze hebben gewonnen.

Communautair: De grootste politieke problemen in België zijn communautair. Dat wil zeggen dat Vlamingen en Franstaligen er verschillend over denken. Ook wanneer je dat niet zou verwachten, blijken problemen vaak ‘een communautair kantje’ te hebben. Gezondheidszorg, belastingen, defensie: je vindt op alle beleidsterreinen communautaire problemen.

Compensatie: Wil de ene partij als de andere partij iets krijgt. Gebeurt vaak in de vorm van geld. Daarom zijn de politieke problemen de laatste jaren in België ook zo groot: het geld begint op de raken. In het verleden bestonden compromissen er vaak uit dat de Vlamingen meer bevoegdheden kregen en de Franstaligen meer geld. Zie ook: Wafelijzerpolitiek.

Corridor: Idee van Franstaligen, zou Brussel moeten verbinden met Wallonië. Voorkomt ‘omsingeling’ van de hoofdstad, die nu wordt omringd door Vlaamse gemeenten. Zie ook: Quarantaine.

Voor de rest van het alfabet : ga naar NRC langs onderstaand bruggetje :

http://www.nrc.nl/buitenland/article2529353.ece/Belgisch_politiek_woordenboek_Wetstratees

 * 10 regeringen is nogal royaal. Wij komen tot 6 : de federale R, de Vlaamse R, de Waalse gewest R, de Franstalige Gemeenschap R, Duitse gemeenschap R de, Brusselse Hoofdstedelijk Gewest R. (de Vlaamse cultuurcommissie van Brussel is o.i. géén regering).  Wie corrigeert of vult aan ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het schiet lekker op in Suid-Afrika

 

.
Vanaand se 7-uurnuusbuletin op TV het 3 groot nuusberigte uitgesaai.
.
(a) Die 2010-voetbaltoernooi, wat oor 50 dae moet begin, is in die weegskaal.
.
(b) 'n Splinternuwe trein het tussen Pretoria en Johannesburg ontspoor.  Twee mense dood, en honderde buitelandse toeriste beseer.
.
(c) Regter Hannes van der Merwe het aangekondig dat daar tans 100 moorde per dag gepleeg word; daar is 'n agterstand van 100 000 hooggeregshofsake in die land; 22 000 streekhofsake; en 10 000 distrikshofsake.
Die burgemeester van Johannesburg kondig met trots aan dat Johannesburg "een van die beste stede ter wêreld" is, maar toe 'n joernalis hom oor dienslewering uitvra, kon hy geen positiewe antwoord gee nie.  "What about the many potholes in our streets?", het die joernalis gevra.  "Oh, we are working on it," was sy antwoord.
Dit begin nou regtig opwindend raak in ons Nuwe Suid-Afrika.
.
Peter
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt u het maar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik voel mij lichtelijk verlegen, lieve Angeltjeslezers, u na een surrealistische dag als gisteren te confronteren met een "misterieuze" afbeelding.  Maar gelukkig weet ik intussen, hoe scherpzinnig en humoristisch sommigen onder u kunnen zijn. Wie in een land als belgië woont, heeft veel fantasie en inlevingsvermogen nodig. Gisteren toonde ik u de roodverlichte vitrines met lichtekooien en de bijhorende tekst van Ottorongo was net een beetje origineler dan de andere :  "Voorstelling van de vrouwelijke kopstukken van de sossen, vlnr : genez, schuddenbol en pascal smet.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wakkere Somalische piraten vallen Frans marineschip aan

 

 

Somalische piraten hebben bij vergissing geprobeerd een Frans marineschip aan te vallen. Zes piraten werden door de bemanning van de 3800 ton metende La Somme ingerekend.

Dit heeft een woordvoerder van de Franse marine woensdagavond bekendgemaakt.


La Somme werd in de Somalische kustwateren midden in de nacht door piraten in twee bootjes beschoten. De schoten misten doel en de piraten gingen er vandoor toen zij, omdat het schip waarschuwingsschoten loste, hun vergissing bemerkten. La Somme zette de achtervolging in en uiteindelijk werden zes piraten in hechtenis genomen.

La Somme is een bevoorradingsschip. In oktober werd het ook al een keer aangevallen door piraten die het kennelijk voor een commercieel vrachtschip hielden.

 
http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1372118.ece/Piraten_in_actie_tegen_Frans_marineschip


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Son excellence Olivier Maingain

 

 


22-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Correctie : Tussen 3500 en 4000 betogers !

 

 

 Correctie om 22.00 telefonisch ontvangen en om 22.05 uur geplaatst op blog :

Tussen 3500 en 4000 betogers te Vilvoorde

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2000 Enthousiaste betogers te Vilvoorde

 

Meer dan duizend Vlamingen betogen voor splitsing BHV

foto de Standaard

De inderhaast georganiseerde betoging te Vilvoorde om de politiek aan te zetten kortspel te maken met de splitsing van BHV is een succes geworden.

Tweeduizend betogers zijn op het appèl aanwezig. Zowat het voltallige mandatarisenkorps van Vlaams Belang, ook NVA-ers,  een delegatie van LDD en van VLOTT stappen mee op.

(Bericht telefonisch ontvangen om 20.15 u en gepubliceerd om 20.25 u)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuning Albert lapt het weer : hij verhindert het parlement om te vergaderen

 

België is geen democratie. Vlaams-nationalisten wisten dat al veel langer, maar het failliet van het Belgische systeem werd vandaag nog eens duidelijk voor de rest van de wereld. Zelfs de openbare vergadering van de Kamer werd geschrapt.

Het Vlaams Belang had de voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers verzocht om het BHV-voorstel in de plenaire vergadering op de agenda te plaatsen, zodat het vandaag nog kon worden goedgekeurd. Servais Verherstraeten en Hilde Vautmans, de fractieleiders van CD&V en Open VLD in de Kamer, klopten zich op de borst en kondigden de goedkeuring van het BHV-splitsingvoorstel aan. Kamervoorzitter Dewael verzekerde iedereen dat de Kamer wel degelijk zou bijeenkomen.

Rond 14 uur heeft keuning Albert de parlementsvoorzitter bij zich ontboden om 15.15 uur, nadat hij kennis had genomen van het ontslag van de regering Leterme. Het zoveelste ontslag van deze onbekwame man.  Als het moeilijk wordt, zijn het altijd buitenstaanders die voor Nonkel Kruk de kastanjes uit het vuur mogen rapen. Of hij er weer tussenuit komt met hulp van anderen,  valt te bewtijfelen.

Toen Kamervoorzitter Dewael terug naar het parlement  kwam, deelde hij mede dat de openbare vergadering van donderdag geen doorgang zou vinden.  Daardoor kan het wetsvoorstel tot splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde vandaag niet meer worden gestemd. Overduidelijk is Dewael gezwicht voor de aanbevelingen van de Saksen-Coburger, die de democratie weer eens een been uitvijst. Die kerel en zijn familie moeten dringend uit het land gezet worden.

In belgië worden  de politieke werkzaamheden bepaald door de Franstaligen en door de Saksen Coburger. Maar ook de andere Vlaamse meerderheidsfractievoorzitters gingen plots akkoord met de afschaffing van de openbare zitting en natuurlijk ook de oppositiepartij Groen met  Meyrem Almacci, de kleine Turkse "altijd kwaad en verontwaardigd".

Het is nu aan de Vlaams-nationalisten om, al was het maar tijdelijk, een eensgezind front te vormen tegen alle belgicisten. VLAANDEREN ONAFHANKELIJK is geen eis van zonderlingen maar het is de enige oplossing om de toekomst voor iedereen leefbaar te houden. (En die van Laken mogen naar Wallonië verkassen).

Ray



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Leeuw weerklinkt in belgisch parlement

 

 

Het Vlaams Belang heeft vanmiddag actie gevoerd in de Kamer. Er werd een spandoek opgehangen en er werd gezongen.


België verkeert in diepe crisis en voor het Vlaams Belang is de maat meer dan ooit vol; "Het wordt tijd dat er eens naar de mensen geluisterd wordt en dat het land gesplitst wordt", aldus Anke Van dermeersch voor de tv-camera's.

De VB-leden hingen vervolgens een spandoek met de tekst "Vlaamse onafhankelijkheid" op, om vervolgens te applaudiseren. Daarna werd de Vlaamse Leeuw ingezet. Enkele Franstalige toehoorders in de publiek tribune riepen "awoert". Maar dan in het Frans.


Bron en foto : Het Belang van Limburg

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen moet ordelijke opdeling voorbereiden

 

Het Vlaams Belang stelt vast dat vandaag het ultieme bewijs werd geleverd van het totale failliet van het Belgisch systeem. De heer Leterme kan dus na drie jaar strompelen beter de eer aan zichzelf houden en in juni de wil van de kiezer ondergaan. Verkiezingen kunnen evenwel enkel rechtmatig plaatsvinden wanneer de kieskring BHV is gesplitst. Daarom werd door het Vlaams Belang aan de Kamervoorzitter het verzoek overgemaakt om deze namiddag het BHV-voorstel in plenaire te agenderen  zodat het vandaag nog kan worden goedgekeurd.

Gezien de sterke eensgezindheid bij de Franstalige partijen, doet Vlaams Belang tevens het voorstel om dit weekeinde nog strategisch overleg te organiseren met alle Vlaamse partijvoorzitters. Op dit overleg moet politiek Vlaanderen eindelijk de ordelijke boedelscheiding voorbereiden.

 

 

 

 

Bruno Valkeniers, voorzitter Vlaams Belang Gerolf Annemans, fractievoorzitter Kamer Joris Van Hauthem, fractievoorzitter Senaat dd.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een ontluisterend gebeuren ...

 

Moeten we ons even voorstellen, als dit land ooit geconfronteerd wordt met een écht drama, een natuurramp bijvoorbeeld, hoe dit zootje amateurs, gaat reageren.

Roofkippen zijn het, kleine mensjes die zichzelf proberen op te blazen tot reuzen, zelfingenomen kwasten die  niet in staat zijn  tot serieus denkwerk, ieder zit en blijft opgesloten in zijn eigen kippenren. Deze aflevering van Villa Politica zou men in Europa en daarbuiten verplicht moeten uitzenden : ladies and gentlemen ... kom kijken hoe een welvarende natie door politieke paljasserij haar bevolking tot de bedelstaf leidt. Want zo is het : de kunstmatige instandhouding van belgië, betekent de verarming op àlle vlakken, niet in het minst door de verwoede pogingen om onze Vlaamse identiteit uit te wissen.

Wij kijken met afwisselend, verveling en stijgend ongeloof, naar het door mekaar krioelen van de verantwoordelijken voor dit ontluisterend gebeuren. Leterme verdwijnt naar de keuning. Die zegt "blijf nog maar even bezig net zoals al die voorgaande keren, dat ge hier aan mijn bel hing".

Dit is niet goed voor het land, zegde de kleine Tobback, terwijl hijzelf en zijn doorluchtige vader al jaren mee het beleid heeft uitgestippeld dat tot deze chaos leidt. Nu praat hij vanuit de oppositie en dan bekt het lekker, zo'n uitspraak.

Vervolgens zijn er de Grote Tjeven met Verherstraeten die direct bereid is voor volk en vaderland een beetje te sterven. En de Kleine Tjeven die nog altijd in grote spreidstand zowel Ja als Neen proberen te verkopen ...

De liberalen van hun kant zorgen voor een grappig moment : hun voorzitter is niet in het Kamer maar zijn papa spreekt uit zijn naam ... Het opblazen van de regering zou een nogal eenzijdig initiatief zijn van de Quick en Decroo, tegen de zin van anderen : de drie groepen die ontstaan waren naar aanleiding van de voorzittersverkiezingen blijken ondergronds mekaar nog behoorlijk stokken in de wielen steken.

Wij duimen dat er vanavond veel volk moge zijn in Vilvoorde tijdens de betoging. Die gaat niet enkele meer over de splitsing van BHV maar hopelijk ook over de splitsing van dit land.

Vervolgt

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leterme naar de keuning + AANPASSING 14.20 U

 

Open-VLD heeft woord gehouden en aangezien er geen oplossing is gekomen voor BHV, beslist de partij uit de regering te stappen.

Leterme is naar de keuning en die zal waarschijnlijk het ontslag in beraad houden.

Deze namiddag in de Kamer : grote boel, scheldpartijen, ruzies. Iedereen weet dat belgië aan het kapseizen is. En het is niemands schuld, ja, behalve die van de Vlaams-nationalisten. 

Wij zijn niet rouwig om deze gang van zaken.  Het scenario dat de VLD nu in de Vlaamse regering zou stappen (als de NVA deze verlaat) zou o.i. zeer ongeloofwaardig overkomen. Maar je weet maar nooit.

Dit land is onbestuurbaar.  Scheldend afscheid nemen van mekaar.  Splits belgië en roep de Vlaamse onafhankelijkheid uit. 

 

+ AANPASSING 14.20 u

Op het moment dat wij dit stukje opmaakten, was gezegd dat Leterme op weg was naar de keuning. Dat bleek achteraf niet juist te zijn. Hij was/is in vergadering met de ministers. Het is nauwelijks te doen om op de voet de vele tegenstrijdige en soms juiste info weer te geven. Zoals vriend Jos voorschrijft : laten wij ons focussen op Vlaanderen en zijn échte schildwachten, het VB.  Laat de grote democraten, de helden van la belgique zelf hun stal uitmesten : geen cent compassie verdienen ze. Zij hebben ons genoeg de duivel aangedaan, verketterd en misprezen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als een kat op een heet zinken dak.

 

 

 

Wij laten ons niet verleiden om  een prognose te maken over het verloop van de regeringscrisis. Straks om 14.20 uur kunnen we de debatten in de Kamer volgen op de openbare televisie.  Tenzij de eerste minister naar de keuning is op dat moment.

Er zijn veel scenario's mogelijk en het heeft geen zin om te speculeren.  Het land B wordt danig door mekaar geschud. En dat is altijd prettig nieuws.

Wij zegden het reeds enkele malen en kregen vandaag de bevestiging van anderen : de reputatie van president Rompuy zou geschaad worden als blijkt dat zijn land in een diepe crisis verkeert.  Daar bovenop is er het EU-voorzitterschap dat op 1 juli aanvangt. Stel u voor : Yves Leterme en Herman Rompuy, twee eminente  CD&V-figuren, regelmatig op de frontpagina's in de internationale media. Ook de andere federale ministers ontvangen met champagne en kaviaar hun EU-collega's en laten zich van hun meest intelligente kant zien. Terwijl zij in de salons gedempt besprekingen voeren, knallen in de straten van Bruxelles de kalasjnikovs en worden politiecommissariaten in de fik gezet door onze actieve jeugd. Ik hoor het ministerin Mie Turtelbaum in haar mooiste Frans al verantwoorden : "Cela sont les faits divers que vous entendre dehors "

Gisteren vergaderde het Vlaams Parlement in plenaire zitting.  Joris van Hauthem kon niet begrijpen, dat terwijl het verenigde politieke front van Franstaligen druk in de weer is, om Vlaams grondgebied binnen te rijven, beslissingen afdwingt om de Vlaamse bestuurlijke autonomie af te bouwen, de Vlaamse regering onbewogen toekijkt.  De meeste parlementairen luisterden verveeld toe, op uitzondering van die van Vlaams Belang en LDD.  Toen Filip Dewinter zijn collega Bart de Pezewever herinnerde aan diens stoere taal  als oppositiepartij in 2004, verschenen er kwaadaardige grimassen op de facie van de TV-flamingant.

In de loop van de avond noemde hij in zijn dagelijkse televisieshow de eisen van de Franstaligen "gruwelijk". 

En wat dan nog ?

Laten we hopen dat de huidige crisis openbarst als een rijpe zweer en het begin moge wezen van de belgische ondergang. Dat dit gepaard zal gaan met  internationaal gezichtsverlies, is niet de schuld van Vlaanderen. Wij vragen toepassing van de grondwet en verdragen niet dat ons grondgebied afgenomen wordt. Wie kan ons ongelijk geven ?

Of we ook in staat zullen zijn, dit naar buitenuit te communiceren, valt te betwijfelen, want zoals we slechte politieke strategen zijn, hebben we evenmin een overschot aan talent in PR.

We gaan ons echter niet te veel opwinden en wij laten ons niet meesleuren door emoties, die ons opgesolferd worden door politici die we nooit en nergens betrouwd hebben. Die medeverantwoordelijk zijn voor de poespas waarin we terechtgekomen zijn  en die nu als een kat op een heet zinken dak heen en weer springen.

Voor ons wordg elk probleem herleid tot die ene kernvraag : Is Vlaanderen hiermee gebaat ?

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!