Angeltjes
26-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenaar-Kladschilder in de war. Trefwoorden : politiek, godsdienst, fanatisme

 

 

Vlaams Belang, afdeling Borgloon, heeft zaterdag klacht ingediend tegen kunstenaar Jos Herck omdat hij hun affiche met zijn eigen werk overschilderde.

Jos Herck verzet zich op zijn manier tegen “de belemmering van een extreme partij van zijn kunstige kijk op de maatschappij”.

De VB-affiche van 20 vierkante meter hangt tegen zijn huurhuis. Vlak naast de affiche heeft hij nu een van zijn laatste creaties opgehangen, een kruisbeeld met daarop een varkenskop getooid met een hoofddoek.

"Ik heb als statement mijn eigen godsbeeld gecreëerd dat toevallig een varkenskop is die op een kruisbeeld hangt en een hoofddoek draagt.”

@ Vandaag.be

PST : "Ocharme" is zowat het enige antwoord dat deze zielige figuur oproept. Los van het feit dat hij privé eigendom beschadigt.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Revere (Johnny Cash)

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Guy Vanhengel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even een komisch intermezzo

 

 

Na 32 seconden meeslepende muziek en hartverwarmende boodschappen, komt de Leider zelf aan het woord, om zijn plannen te ontvouwen ; zelfs de volgelingen vinden het ontzettend grappig. Als puntje bij paaltje komt, is het natuurlijk ver van komisch, want dergelijke kereltjes zijn wel degelijk tot een en ander in staat, zoals we zowat overal in de wereld vaststellen. Als er bloed stroomt, zijn er aanhangers van de godsdienst van de vrede in de omgeving.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongaren herbevestigen verkiezinguitslag van de eerste ronde

 

 

Gisteren zondag greep in Hongarije de tweede ronde plaats van de nationale verkiezingen.

We beginnen met het goede nieuws : de socialisten kregen op hun donder en behaalden 59 zetels. Ho, wat spijtig voor al die grabbelaars, want het was plezant.

We gaan voort met het betere nieuws : de rechts-liberale groep Fidesz behaalt de absolute meerderheid in het parlement met 262 zetels (2 weken geleden waren er reeds 206). Nu moeten ze enkel nog uitvoeren wat ze beloofd hebben, en dat is niet altijd evident. Maar vooruit, met het voordeel van de twijfel, is het leuk om in de EU een rechtse regering bij te krijgen.

We sluiten af met het beste nieuws (om onze kameraden, de graaiers van links, nog een extra portie jeuk aan de maagwand te bezorgen) : de rechts-nationalisten van Jobbik bezetten nu 48 zetels. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijkse president blijft linten knippen

 

Barbara Rosenkranz met HC Strache

President Heinz Fischer, de sociaal-democraat hernieuwt met 79% van de uitgebrachte stemmen zijn mandaat. De christen-democratische kandidaat deed het ook zeer goed met 4,5% en de felicitaties van de paus.

Er was ook nog een afschuwelijke extreemrechtse vrouw die meedeed, Barbara Rosenkranz, die met 15% een vervelend goede score neerzette. Er was hoop op meer, maar dat is gelukkig niet doorgegaan. Het onderdanige verstand heeft gezegevierd : "wir haben es gewusst" sprak de socialist.

De functie van president in Oostenrijk is vooral ceremonieel. Knippen, lachen, handjesgeven, (handjes wassen na het handjesgeven), wuiven, niet slurpen van de champagne tijdens recepties , niet zeggen tijdens diners "dat moet ik niet hebben",  niet gapen tijdens slaapverwekkende toespraken, ceremoniemeesters van andere naties begroeten en doen alsof je iedereen graag ziet (behalve Barbara Rosenkranz) en nadien een goed pensioen en vele extra's ten laste van de bevolking.

@ Der  Standard von Austria   - Hauptredaktion Petrus Vondermeerscht

 


25-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Marathon + 10 miles : een groot feest in Antwerpen

 

Dit jaar waren er meer dan 27.000 deelnemers, van wie 18.000 voor de 10 mijlen (16 kilometer), 2000 marathonathleten en de overigen waren tevreden met een verdienstelijke loopafstand van 5 kilometer.  Hier een zicht op de Meir tijdens deze heerlijke lentedag. 

Het schijnt voor velen leuk te zijn om door de Kennedytunnel van Linkeroever naar de stad te rennen. Hier ziet u het bergopwaartse gedeelte na de tunnel. En onmiddelijk daarna komt de (korte) Amamtunnel aan de beurt, nog eens bergopwaarts.

Voor pompiers in volle uitrusting  is 16 kilometer lopen, een zware opgave, maar deze jongens hebben al voor hetere vuren gestaan.

 10 miles Antwerpen 25-04-2010 007

Ook boeven, achtervolgd door een een agent met fantasie-uniform lopen mee.

 

60 tot 70.000 toeschouwers moedigen de sportievelingen aan.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kan verkeren

 

"het kan verkeren"
 
de koning is druk in de weer
om de democratie te nekken
in plaats van er de stekker uit te trekken
gaat hij integendeel tekeer,
als lucifer in gewijd water
hij roert zijn koninklijke snater
waarmee hij open vld bedreigt
en zorgt dat 't zoontje van de croo weer zwijgt
 
voorlopig heeft hij 't land gered
hij heeft dewael aan 't werk gezet
die moest het parlement beletten
om verder stappen nog te zetten
die zouden kunnen leiden
en dàt is zeker te vermijden
dat 't land uiteen zou vallen
en dat in Vlaandren, god behoede ons,
champagnekurken zouden knallen
 
de koning gaat zijn boek te buiten
normaal zou dat op weerstand stuiten
maar niet in 't land van dwaas en waal
in belgië kan dat allemaal
daar zet men liever 't land op stelten
om zich daarna snel uit te sloven
en om heel plechtig te beloven
dat het de laatste keer zal zijn
de koning in zijn rust te storen
 
de koning moet echter beseffen
dat door dit deksel op te heffen
de geest voorgoed de fles verliet
en om die weer erin te krijgen
zal het niet helpen door te dreigen
 
moraal van het verhaal :
 
wie iets teveel de kruik te water laat
moet weten dat ze breken gaat
en zal met scha en schande leren,
de les van bredero : 't kan verkeren

jos

 



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aliens bestaan natuurlijk : ze spreken Frans

 

De vooraanstaande natuurkundige en kosmoloog Stephen Hawking is ervan overtuigd,  dat er buitenaards leven bestaat. Dat zegt hij in The Sunday Times.

"In een universum met meer dan honderd miljard sterrenstelsels die elk honderden miljoenen sterren bevatten, is het bijna onmogelijk te denken dat de aarde de enige plek is waar leven is geëvolueerd. Volgens mijn wiskundige brein geven die cijfers alleen al aan dat het rationeel is om na te denken over buitenaards leven."

Die buitenaardse wezens zouden wormen kunnen zijn, maar misschien ook wel mensachtigen die als nomaden op zoek zijn naar een nieuwe planeet.

"Als die ons bezoeken, zou dat net zulke gevolgen kunnen hebben als toen Columbus in Amerika aankwam. Dat is niet goed afgelopen voor de indianen", aldus Hawking.

Tot zover dit artikel in de Gazet van Antwerpen.  Wij voegen er graag aan toe, dat het land B al 180 jaar geregeerd wordt door Aliens, die mentaal niet bekwaam zijn tot het aanleren van een andere taal maar die zich superieur wanen. Zij laten zich graag onderhouden door anderen en zij vertoeven het liefst in hangmatten, waar zij zich geestelijk verrijken met de lectuur van o.m. Le Soir, een pamflet dat ook door Vlaamse collaborateurs aanbeden wordt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De overheid maakt ons land volledig kapot : een hartenkreet van Freddy van Gaever

 

25 april  2010

De "overheid" maakt ons land volledig "kapot"
!
 
Ik ben woest. Ik ben geweldig boos omdat ik iedere dag meer en meer besef dat de huidige beroepspolitiekers dit land volledig naar de bom aan het helpen zijn. De totale laksheid van onze "rechters" die de misdaad aanmoedigen in plaats van ze te bestraffen; het schandalig gepamper door enkele politieke partijen van een steeds stijgend aantal vreemdelingen die de volledige sociale onderbouw van ons land uit elkaar aan het trekken zijn; kortom : ik zie de chaos naderen en besef dat ik als Vlaams Belang Mandataris daar niets maar dan ook niets kan aan helpen veranderen omdat wij het slachtoffer zijn van dat vreselijk laffe en ondemocratische cordon. Waarom ben ik nu zo kwaad?
 
Waarover gaat het?
  
Gisterenavond zaten we met bevriend koppel rustig te eten in een restaurant in Kontich toen ik een onverwachte oproep kreeg van onze overbuur. "Mijnheer Van Gaever uw alarm is juist afgegaan en ik ben gaan kijken en liep in de handen van twee verdachte personen met een vreemd type. Ik heb niets durven doen omdat ik van dat soort mensen schrik heb en ze zijn weggegaan in de zijstraat. Wel heb ik juist de politie verwittigd.Waar bent U als ik vragen mag?"
 
Vijftien minuten later kwam ik toevallig juist samen met een politiecombi aan ons huis aangereden. Een minuut later stonden we naar onze volledig in stukken geslagen achterdeur te kijken. Het gaf de indruk dat men er met een stormram was tegenaan gegaan. Het hele onderste gedeelte van de deur was weggeslagen zodat een volwassen persoon er zo door kon.
Waarschijnlijk is toen het alarm afgegaan en zijn ze gaan lopen.
 
In tegenstelling tot vorige inbraken had de politie geen tijd om rond het huis te gaan kijken langs waar de inbrekers misschien weer de omheining hadden stukgeknipt. "We nemen zeer kort enkele gegevens op want het is wederom een zeer zware nacht Mijnheer. We komen juist van een inbraak in Wijnegem en werden reeds opgeroepen voor een volgende opdracht.......In de loop van de volgende week zal er wel iemand van ons nog eens komen kijken........We gaan nog snel enkele vragen stellen aan uw overbuur en moeten dan verder.......We kunnen nog weinig doen en als we er eens een "klissen" laat men hen toch steeds weer snel vrij......Het wordt werkelijk erg...........We kunnen er echt niets aan doen....... Snel nam een van de agenten een foto van de ravage en dat was het dan.Wommelgem; Vlaanderen anno 2010!!
 
 Dit is nu onze TIENDE inbraak!! De laatste maanden heb ik grote inspanningen moeten leveren om mijn echtgenote in ons huis te houden omdat ze het na de negende inbraak niet meer zag zitten. Hedennacht hoorde ik haar terug zeggen;"ik wil hier weg....weg....weg....!! We hebben de nacht in huis doorgebracht maar geen oog dicht gedaan wetende dat onze achtergevel een gapende wonde vertoonde. Vroeger was het om de 25 jaar oorlog. Vandaag is het in onze steden en gemeenten bijna dagelijks een soort oorlog aan het worden waarbij men kan gekwetst geraken door een overval; inbraak;Carjacking of wat ook. Onze "leiders"; onze "beroepspolitiekers" zijn van ons destijds mooie en welvarende Vlaanderen een Chaos aan het maken. We hebben nu méér dan 300 teksten geschreven met allerlei voorstellen hoe we het zouden veranderen als we iets in de pap te brokkelen hadden. Maar we hebben niets te zeggen en kunnen alleen onze inwendige woede trachten te koelen. Voorlopig ontbreekt ons de moed om nog iedere dag teksten te schrijven waarvan het resultaat steeds nul komma nul zal blijven. We danken dan ook onze trouwe lezers en vragen hen wat geduld uit te oefenen. Na deze TIENDE inbraak ontbreekt ons voorlopig de moed om nog verder te blijven schrijven. Zonder totaal nieuwe gezichten voor het besturen van ons land is de kans nihil dat we er nog uit geraken. De financiele ramp die op ons aan het afkomen is zal voor een zeer groot gedeelte van onze bevolking zwarte sneeuw betekenen. Van al de kiesbeloften en van alle reeds genome beslissingen zullen er nog maar weinig kunnen uitgevoerd worden. Zelfs onze pensioenen komen duidelijk in gevaar. We worden belogen en bedrogen maar uiteindelijk hebben we de "leiders" die, zij het op ondemocratische wijze, werden verkozen,
 
Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever - Senator


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over Pat Condells verbluffende gelijkenis (Lucky9)

 

Als men de namen wijzigt in cijfers, valt, in wat Pat Condell zegt vooral de verbluffende gelijkenis op met de situatie hier in Vlaanderen.

Zijn haarscherpe analyse van de opeenstapeling van misbruiken bij de traditionele "grote drie", is alvast een eerste enorme waarheid die de fascistoïde regime-pers ook hier systematisch indoctrinerend en vervalsend tot onherkenbare pulp maalt op uw, mijn en ieders kosten.

Een tweede waarheid is (helaas) het totaal gebrek aan democratische legitimiteit in het officiële en artificiële Europa, dat niet voor niets EUSSR genoemd wordt. In Groot-Brittannië gaat het zoals in de Nederlanden en Vlaanderen deze (volgende) keer inderdaad om het verlies van de vrijheid. Want dat zal het resultaat zijn als we de onbekwame en volledig of half-criminele machthebbers niet afstraffen.

Het enige verschil met Vlaanderen is dat hier bovendien een historisch juk van ondergeschiktheid en feitelijke onderhorigheid of slavernij eerst moet afgeschud worden , alvorens we kunnen spreken van een verlies van wat we nooit volledig bezaten: onze feitelijke en juridische vrijheid als mensen.

In Vlaanderen voegt zich dus nog een echt sociale dimensie aan het rechtvaardige stemadvies. Laat het lasterlijke francofone Herrenvolk en hun collaborateurs dus de prik van uw eigen stem voelen. Het is maar een pijl. Maar een lucht verduisterd door een wolk pijlen kan verandering brengen. Wie zegt dat dit niet waar is liegt en probeert U te bedriegen.

Luister naar Condell. Verbluffend hoe hij de naakte waarheid kort en begrijpbaar samenvat.

Lucky9

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag : géén actualiteit ! Marathon en Tien Mijlen

 

 

Vandaag zal de actualiteit het zonder ons moeten doen. Het is voorlopig nog zonnig weer, straks gaat het wellicht druppelen maar dat deert ons niet. Vandaag worden in de stad van allah de marathon en de tien mijlen gelopen. De Kennedytunnel houdt één pijp gesloten voor het verkeer en de Waaslandtunnel is deze namiddag voor alle verkeer in beide richtingen afgesloten.  Naar jaarlijkse gewoonte mengt mevrouw Gerda zich tussen de lopers. Ik sta me schor te supporteren naast het parcours en zal weer te laat zijn met nemen van "actie-momenten". 

 

10 Miles Antwerpen 26/04/2009

Vorig jaar : de moedigen komen uit de Waaslandtunnel op Linkeroever aan


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over een Suid-Afrikaans mini-feitje, weggeplukt bij Facebook

 

"Een man van in de 60 werd in zijn buitenverblijf aangetroffen, vermoord in zijn slaapkamer, net voor het week-end, delt de politie van Gauteng mede. Twee elektriciens die een herstelling kwamen verrichten, vroegen aan de tuinman om hen aan te melden bij de eigenaar.  Hij ging het huis binnen en vond daar in een grote plas bloed de eigenaar, die doodgeslagen was."

Zo zijn er tientallen gevallen per dag.

Mevrouw Adriana Stuyt, een uitgeweken Suid-Afrikaanse journaliste die in Nederland woont, verzamelt deze trieste feiten en publiceert ze, ondermeer op Facebook.  Dit was haar bijhorende commentaar :

"Nergens is het nog veilig. De bendes zijn overal. En als ze 'blanken' aanvallen zijn ze er op uit om ze te vermoorden, dat is het belangrijkste doelpunt. De 'misdaad' is niet de hoofdmotivatie. Ze stelen meestal mobieltjes zodat de slachtoffers geen hulp kunnen inroepen. In het gros van deze aanvallen wordt HEEL WEINIG van waarde gestolen. Ze laten meestal de meest waardevolle spullen gewoon liggen. Enkel moorden ..."



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De manipulatoren van onder de 0000-toren
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Onze redactie ging commentaren sprokkelen in Leuven, zo zei de in Ukkel geboren Gentenaar Ivan De Vadder in het 13uur journaal. Daarmee wou hij aantonen dat Vlaanderen niet wakker ligt van de BHV-affaire, want de mensen mogen niet wakker liggen van BHV, vinden ze bij het rode regimezendertje.

Een paar bakvisjes kwamen vertellen dat het allemaal een beetje ingewikkeld is. Anderen kwamen aandraven met het van buiten geleerd zinnetje, dat de economische en sociale problemen prioritair zijn. ‘Welke problemen?’, werd natuurlijk niet gevraagd. En natuurlijk werd er in Leuven niemand gevonden die ‘wel’ wakker ligt van BHV. Een peiling op hun eigen webstek - De Redactie - toont een ander beeld dan de ‘gesprokkelde’ commentaren uit Leuven. 68% van de bezoekers is van mening dat BHV wel een crisis waard is. Rond 13 uur werd de peiling van de webstek verwijderd. Te negatief voor de regimezender. Ooit, en daar ben ik zeker van, zullen we die nestbevuilers de rekening presenteren.

Roeland Van Walleghem

Om 14u22 was de peiling terug te zien. 68% (van de ongeveer 13.000 deelnemers) ligt wel wakker van BHV.

http://www.bloggen.be/roeland/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eens de Vlaams Leeuw: de Franstaligen zijn er kapot van.

 

“Zelfs de makers van 'Bye bye Belgium' hadden dit niet kunnen verzinnen,” schrijft het Nederlandse dagblad Trouw. “In die uitzending werd het lied wel gezongen, maar dan door zogenaamde flaminganten op straat, voor het Vlaamse parlement.” De krant heeft het natuurlijk over de volksvertegenwoordigers van het Vlaams Belang die in de plenaire zaal van de Kamer de Vlaamse Leeuw zongen. Die beelden gingen de afgelopen dagen de wereld rond.

Onmiddellijk na de actie rende een aantal Franstalige politici gillend door de gangen van het parlement: “C’est scandaleux!” ’s Avonds was de Vlaams Belang-actie het eerste item in het RTBF-journaal. In de studio toonde Mark Eyskens (CD&V) zich “geschokt” en vrijdag schreeuwden de Franstalige kranten moord en brand over de “onaanvaardbare provocatie”.

“De chaos wordt alleen maar groter,” stelt PS-nestor Philippe Moureaux vandaag vast in De Standaard. “Niet alleen gisteren in de Kamer, met die manifestatie van Vlaams Belang die toch niet zonder betekenis is, maar fundamenteel. Dit keer zitten we echt in de voorkamer van een regimecrisis.” In dezelfde krant laat overigens ook Groen!-voorzitter Wouter Van Besien een opmerkelijke reactie optekenen: “Toen Vlaams Belang in het halfrond de Vlaamse Leeuw zong, wat ik overigens een wrange en agressieve actie vond, bleef dat deuntje in mijn hoofd zitten. Ik betrapte me er daarna op dat ik, op de tonen van de Vlaamse Leeuw, al fluitend door de gang liep. Wie weet wat had de Franstalige pers daarvan gemaakt als ze mij zo hadden gezien?”

De Franstaligen laten het er in ieder geval niet bij: vrijdag schreef MR-fractieleider Daniel Bacquelaine een brief naar Kamervoorzitter Patrick Dewael. Bacquelaine vraagt een officiële en publieke reactie van de Kamer op het “incident” met het Vlaams Belang donderdag. Volgens persagentschap Belga schrijft Bacquelaine in zijn brief dat de Franstalige partijen “zeer verontwaardigd” zijn en vraagt hij aan Dewael of er een intern onderzoek is gevoerd naar het uitblijven van een reactie van de veiligheidsdienst van de Kamer. Daarnaast vraagt de MR-kopman “of de identiteit bekend is van iedereen die aan de actie heeft deelgenomen” en “of er gerechtelijke stappen worden overwogen”.

Als het de bedoeling van de Franstaligen is om de bedienden van het parlement of de mandatarissen van het Vlaams Belang te intimideren, zullen ze alvast van een kale kermis thuiskomen. Volgens de MR-fractie moet er bij het begin van de volgende plenaire zitting een “officiële reactie” komen. Die plenaire zitting mag er wat ons betreft zo vlug mogelijk komen: dan kunnen de Vlamingen eindelijk de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde stemmen. Dat zou alvast een mooie gelegenheid zijn om de Vlaamse Leeuw opnieuw aan te heffen.

@ VB 

 


24-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell : over de Britse verkiezingen

 

Stem in geen geval voor een van de 3 grote partijen, niet voor de Conservatieven, niet voor de Liberaal-Democraten en zeker niet voor de "bastards" van Labour. Stem voor kleine partijen en Pat Condell adviseert nadrukkelijk om voor UKIP te gaan, de Verenigd Koninkrijk Onafhankelijkheidspartij, met de fameuze redenaar Nigel Farage. U kent hem, de man die in het Euro-parlement gestraft werd omdat hij Van Rompuy durfde aan te pakken.  Wij verwachten niet dat Pat Condell, die de traditionele machtspartijen weer een genadeloze afrekening aanbiedt, zou pleiten voor de BNP, want daarmee zou hij zichzelf en zijn goede werk compleet uitsluiten.  In Engeland is de situatie op dat vlak geen haar beter dan in Vlaanderen, of om het even waar in de EU, waar de machtspartijen enkel mekaar dulden en alle anderen uitsluiten.  UKIP is nog net aanvaardbaar.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fantasia in blue, een politiek kortverhaal met 3 intermezzi en veel spelers

 

Fantasia in blue

Een politiek kortverhaal met 3 intermezzi

In de hoofdrollen :

Alexandertje,  de keuning, Patriek, de papa en de mama

In kleinere rollen : de Feldwebel, Patries en Monseigneur van Gheluwe, de Deftige Dame, Leuteraar Leterme, de keuningin vanuit haar keuken, Ket Vanhengel, Piet van Roe en Phara

 

We hebben zelden een politieke persconferentie op tv gezien, zoals die van Open-VLD waarbij een zichtbaar super gestresseerde voorzitter mededeelde, dat zijn partij uit de regering treedt. De stem van Alexandertje Decroo klonk schor en hij haperde bij het voorlezen van zijn boodschap. Naast hem zat minister Van Quickenborne met een ijzeren facie als een Feldwebel, nadrukkelijk aanwezig om zijn nerveuze voorzitter bij te staan als die mocht bezwijken. Aan de andere kant hing Patries Ceyssens, gezicht en hals vol couperose vlekken, alsof ze net een onderhoud had gehad met monseigneur Van Gheluwe.

Het gebeuren had iets onwezenlijks : 3 acteurs deden een auditie voor een stuk waar zij totaal niet in geloofden : "De blauwe Leeuwen van Noord-België"

We leven echter in Grotemensenland en het kwaad was  geschied : Open-VLD hield woord en stapte uit de regering na het ellendige getalm en gesleur van de Franstaligen. Politiek belgië was verrast en geschokt. De hypocriete Franstaligen nog het meest van al : na 47 jaar onderhandelen, stonden ze klaar om een akkoord te bereiken. Echt waar.

De Deftige Dame van de CD&V, die een partij leidt met een traditie en jarenlange ervaring in de politieke prostitutie, was uit haar gewone doen : "Hoe kan dit nu ? Dit is woordbreuk ..." sprak ze bleek en ontdaan.    Het is de eerste keer dat we de Deftige Dame zagen zonder dat ze een nummertje opvoerde.  Laat ons zeggen, opdat u het goed zou begrijpen,  zoals ze thuis is, in de keuken als ze de meid gul een uurtje vrijaf geeft,  of in de salon naast haar deftige echtgenoot terwijl ze van een glaasje sherry nippen, na een uitgeregende wandeling. Gewoontjes, echt. Ontluisterend.

Haar reactie was trouwens die van elkeen uit de politieke wereld. Een Vlaamse partijvoorzitter, in casu Alexandertje Decroo,  kan toch niet verwachten dat Franstaligen rekening zouden houden met afspraken : Franstaligen zijn Franstaligen, dat wil zeggen, heersers zonder eer. Heel de geschiedenis door hebben zij zich geen bal aangetrokken van de Vlaamse meerderheid in dit land : zij liegen, zij kronkelen en zij zeggen alleen "oui" als er veel geld op tafel komt, zoals echte "croqueuses de diamants" dat doen, jonge vrouwen die met oudere vermogende weduwnaren optrekken.

Alexandertje Decroo had de boter gegeten. Als het even had gekund, had men hem in een cordon sanitaire opgesloten, maar dat zit vol.

De aalvlugge  reactie van de keuning was knap, il faut le dire.  Direct nadat hij voor de vijfde keer Leuteraar Leterme met zijn beteuterd ontslagbriefje had wandelen gestuurd, convoceerde hij Patriek Dewael, Opperhaan over de kippenren, ook wel  Kamer van Volksvertegenwoordigers genoemd, met een paar hitsige kippen, die als zij op de knieën gaan in de vergaderzaal berispt worden door de voorzitter,  en veel pronkerige hanen, altijd paraat om te kraaien en nadien te graaien.

(Intermezzo I.  Leterme komt bij de keuning aan in het paleis. "Zijt ge er nu weer ? Ik zal mij beraden, of ik ditmaal nog eens een body-guard voor u kan inhuren zoals de vorige keren" - Paolo vanuit de keuken : "Ché c'è, Alberto ?" (wat is er Albert ?) "Niente, het is die Leuteraar van Leterme weer, die door zijn zetel is gezakt" Paola (ineens, in vertaling) : "Ik moet die kerel niet, als die gondelier was in Venetië, hij verzoop elke week in het een of het ander kanaal").

Met Patriek heeft de keuning een goede verstandhouding, mannen weten waarom. Wij mogen de kroon niet ontbloten (alhoewel de kroon de eigen juwelen soms tentoonstelt) en gaan nu over tot een fictief gesprek.

(Intermezzo II. "Ha, Patriek, oewist met Kreet Indebeek ?". De keuning is een expert in social talk. "Gij moet zorgen dat die kippenren in géén enkel geval de splitsing van BéHaVé stemt en nu moogt ge mij eens vertellen hoe is dat zover gekomen dat mijn trouwe blauwe onderdanen mij in de steek laten ?". Waarop Patriek uiteenzet, dat hij zich samen met Ket Vanhengel heeft verzet tegen de dwaze beslissing. En dan knipoogt hij naar zijne majesteit, die gruwt van parvenus die met hem op vertrouwelijke voet willen omgaan : "U moet met papa Herman telefoneren, dat hij zijn bengel aan zijn oren trekt en dan komt het wel goed, Sire")

In de wandelgangen van het parlement lopen de kippen en de hanen kakelend en doelloos door mekaar, want zij hebben niemand om de regie van hun ondermaats spel te leiden.  Papa Decroo wordt door de media opgevorderd om de strapatsen van zoonlief toe te lichten en dat doet hij met gênante aanhankelijkheid.  Hij verdedigt niet zijn partijvoorzitter, maar zijn kindje. Ontroerend. Beschamend. Ongepast. En vernederend voor Alexandertje.

Niet boeiend voor de parlementaire en mediatieke meute die zich verveeld wegdraait van die verwaande uil die zijn zoon als een paradijsvogel probeert aan te prijzen. Met de drift, die verveling en onzekerheid oplevert, werpen zij zich gezamenlijk op de Brusselse Ket Vanhengel, die op het punt staat zijn aanhankelijkheid aan Yves Leterme per nota te betuigen en zich te verontschuldigen voor zijn stomme voorzitter en dito partij.

Als Dewael terugkomt van het paleis, opgekikkerd door de dankwoorden van de keuning en gevleid door de overrompelende media-aandacht, is hij plots niet meer de Eerste Burger van de Natie maar een ordinaire Lakei van Alberto, die de om democratie tierende verkozenen, de toegang tot de vergaderzaal ontzegt. De wensen van de keuning zijn wet. Punt.

(Intermezzo III. Alexandertje zit klappertandend bij de keuning. "Hé bien, fiston" zegt deze monkellachend "gij hebt dat goed gedaan en de burgers zullen u belonen in het stemhokje, maar nu gaan we Nonkel Kruk -zoals men op het paleis van Laken de huidige premier gemeenlijk noemt- terug in het zadel helpen en gij gaat onderhandelen over BéHavé met mijn Waalse vrienden, want anders krijgt uwe poepa zijn belangrijke titel niet ... en dat willen we die brave man niet onthouden, Alexandertje."  Deze laatste mompelt iets terug, maar dat kunnen we zelfs fictief niet begrijpen).

Het paleis neemt contact op met de regimezender 0000 en beveelt dat in een van hun programma's (liefst niet de Kinderpuzzel) Alexandertje zijn excuses zal komen aanbieden en dat moet verschillende keren herhaald worden in de loop van de komende dagen. Piet van Roe, ook een Open-VLD-er, zweert plechtig het nodige te doen voor Vorst en Vaderland. Die avond zit Phara te grijnslachen, met naast zich haar schandknaap en aan haar tafel de kladschilder uit Leuven én Alexandertje die bereid is terug te praten.

De volgende dag heeft de pers een onderhoud gevoerd met de mama van Alexandertje, Françoise Desguin.  Ook zij leeft mee met haar kindje. "Ik hoop dat hij de juiste beslissing heeft genomen, maar dat is typisch voor moeders. Altijd een bang hartje als hun kinderen iets doen." Lees het mamaverhaal door hier  te klikken. 

Er wordt vaak gezegd dezer dagen, dat de politiek niet meer gevoerd wordt in een geest van wederzijds begrip en vertrouwen, zoals dat tot voor de opkomst van Vlaams Belang het geval was (dat laatste zeggen wij). Het is juist, vroeger heeft nooit één regimejournalist het durven bedenken naar de moeder van Jan Verroken te trekken, toen die de regering Vanden Boeynants had laten vallen, om Janneman in bescherming te nemen.  Toen waren politici volwassen venten (en vrouwen) en geen verwende fils-à-papas die als ze in de problemen kwamen, op de hulp van papa en mama konden rekenen. De keuning weet dat zeer goed, want hij zit ook opgescheept met zo'n geval.

EINDE

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek, kan even de boom in - Geniet van bloeiende Japanse kerselaars

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angst bij de Franstaligen - Poll bij RTL

 

betoging BHV 22 april 2010 006

 

De Franstaligen zijn erg geschrokken deze week : de rebellie van de jonge VLD-voorzitter, die intussen bakzeil heeft gehaald, heeft Wallobrux in de war gebracht. Het zingen van de Vlaamse Leeuw in de belgische praatbarak, waarvan de beelden de wereldpers hebben gehaald, wordt ervaren als een heiligschennis. Tenslotte is er de betoging te Vilvoorde, waar 4000 overtuigde Vlamingen opstapten en ... de zogenaamde 3 V-partijen "hand-in-hand" manifesteerden : Vlaams Belang, NVA en LDD.

Op de webstek van RTL is een bevraging aan de gang met meer dan 6000 antwoorden op de vraag : hoe ziet u de toekomst van belgië ?

6253 kiezers op 24.04.10 om 7.30 uur

Fin de la Belgique: 3 états indépendants (Flandre, Wallonie, Bruxelles) - (einde van belgië, 3 onafhankelijke staten VL - W - BRU)  9%

Fin de la Belgique: 2 états indépendants (Flandre et Wallonie+Bruxelles) (idem 2 onafhankelijke staten VL en W + BRU) 24%

Une Belgique confédérale sur le modèle Suisse (Confederaal belgië naar Zwitsers model) 18%

Fin de l'état fédéral: une Belgique unie et trilingue (Einde van het federale belgië : een verenigd en drietalig land) 26%

On ne change rien: Belgique fédérale (er wordt niets veranderd) 17%

Peu m'importe (het kan me niet schelen) 4% 

Autre (andere) 2% 

 Als u écht gehecht bent aan het land B, weet u wat u te doen staat : Hier klikken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België moet afzien van EU-voorzitterschap

 

Vlaams Belang vindt dat België moet afzien van het tijdelijk voorzitterschap van de EU vanaf 1 juli. Hongarije zou het voorzitterschap kunnen overnemen. Dat heeft de partij vrijdag bekendgemaakt. Hongarije is volgens de officiële EU-agenda pas na België aan de beurt om voor zes maanden het voorzitterschap van de EU te bekleden.

„Het vervroegen van het Hongaars EU-voorzitterschap met zes maanden zou voor dat land en voor de Europese Unie wellicht een aantal ongemakken veroorzaken, maar die ongemakken wegen niet op tegen de problemen die ontstaan indien België in de huidige omstandigheden het voorzitterschap van de EU zou waarnemen", vindt Vlaams Belang.

De partij zegt verder dat een land dat zelf onbestuurbaar is „niet de pretentie kan en mag hebben het roterende voorzitterschap van de EU te bekleden".

Het zou niet de eerste keer zijn dat een land wegens een binnenlands probleem wordt overgeslagen voor het roulerend voorzitterschap van een internationaal orgaan. In september 1994 mocht de voormalige Belgische kolonie Rwanda de VN-Veiligheidsraad niet voorzitten wegens de genocide in het Centraal-Afrikaanse republiekje.

Ondanks de politieke crisis gaat de voorbereiding van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie gewoon door. Dat heeft staatssecretaris Olivier Chastel, belast met die voorbereiding, vrijdag gezegd aan het Belgische persbureau Belga. Hij beklemtoonde de 'continuïteit' van de werkzaamheden. „We kunnen het niet maken op 1 juli geen werkschema te hebben."

Volgens de woordvoerster van Chastel gaat ook als de koning het ontslag van de regering aanvaardt - en de regering alleen lopende zaken afhandelt - het werk gewoon verder.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!