Angeltjes
03-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het politiek debat in de Zevende Dag, bekeken door Jade

 

Muppetshow voor depressievelingen en triestige planten 

Heb met enorme overmoed, ten koste van lijf en leden en eventuele breinbeschadiging een paar minuutjes gekeken naar die reserve- verzameling uit het Belgische politieke rariteitenkabinet.

Als er nu echt niemand anders meer overschiet op de tweede rij en daarachter ... man, wat een miserie, wie gelooft hen en vooral hun kappers nog ?  En ja, JMDD was de meest normale mens in dat kransje ;  moet je niet vragen.

Allez, allez, wat een tronie heeft die Servais nu, en dan bedoel ik niet zijn gezicht waar ie mee geboren is, maar wat ie ermee doet voor de partij. Je kan net zo goed zeggen dat je er eigenlijk zelf niet meer in gelooft maar dat je hond niet naar de studio wou komen omdat ie wormpjes heeft en niet kan zitten.  Hopelijk mocht Servais thuis nog binnen na vandaag.

En Bruno-de-zoon-van,  over het verdedigen van pensioenen bezig horen, is van dezelfde orde als 300 kilogram bedorven stoofvlees krijgen om, van uw ooit levend paard geslacht door ene Lowie, terug een koerspaard te maken. De ezel. Bitter gehinnik alom.

Om te eindigen bij die liberale madam. Bent u uw winkel beu ? Zet dat mens erin, de klanten gaan achteruit terug buiten en de kringloopwinkel zal de resterende spullen komen halen, onder begeleiding van de politie en met psychologische bijstand voor de échte werkmensen.

Wat wou ik nu eigenlijk zeggen? ... ah ja! 't Was niet goe.

Jade

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De hele kwestie BHV bewijst één ding : de Vlaamse meerderheid zal nooit op een wettelijke basis een beslissing kunnen afdwingen zonder akkoord van de franstaligen. Hieruit valt slechts één conclusie te trekken : eigenmachtig de onafhankelijkheid uitroepen. Er is maar één partij die daarvoor gaat en dus is het kiezen of delen : ofwel kies je voor slavernij en dan moet je niet zeuren, ofwel stem je Vlaams Belang, een partij die volgens de media niet bestaat.

Maurice


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goed advies voor de ontslagnemende regering

 

Wij lazen op feesboek bij een Suid-Afrikaanse vriend, de zanger André Swiegers,  een ronduit schitterend voorstel voor zijn regering. Zoals we weten, gaat het ginder zo mogelijk nog een pak slechter dan bij ons.

As ek die SA-regering raad kan gee... Huur kundige, goed-opgeleide mense om die land namens julle te bestuur en gaan dan op 'n baie lang verlof. Kom na 10 jaar terug en prys julself vir 'n baie positiewe bydrae tot die land.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De socialisten en hun kiezers door Philip Claeys (Euro-parlementslid)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

De Britse socialistische premier Gordon Brown gooide vorige week ongewild de maskers af toen hij op verkiezingscampagne was in Rochdale. Eén van de mensen die door medewerkers van Brown ter plaatse werden geselecteerd om een praatje te maken met de eerste minister, was de gepensioneerde Gillian Duffy.

Deze kranige mevrouw heeft zich dertig jaar ingezet voor gehandicapte kinderen, en stamt uit een familie die sinds generaties Labour stemt. Gillian had het over meerdere thema’s, onder meer over de staatsschuld, maar sneed plots ook het immigratieprobleem aan. Rustig, waardig, rationeel.

Brown deed zich vriendelijk voor, en nam afscheid. Toen hij in zijn Jaguar stapte, begon hij echter meteen tegen zijn medewerkers te fulmineren dat het ’vreselijk’ was dat hij met zo’n bigoted person (een onverdraagzaam iemand) had moeten spreken.

Hij was echter vergeten dat hij een micro droeg van een nieuwszender. Nu kon iedereen meteen horen wat een socialist als Brown écht denkt van zijn nog resterende kiezers uit de blanke arbeidersklasse.

Enkele observaties van uw dienaar.

1. Dezelfde arrogante en wereldvreemde mentaliteit bestaat evengoed in Vlaanderen als in Groot-Brittannië. De minachting voor ’gewone’ mensen met ’gewone’ problemen is zeer groot.

2. De kloof tussen de ’gewone man’ (m/v) en het politieke establishment wordt steeds dieper, zeker als het over thema’s als immigratie en onveiligheid gaat. Mensen als Brown weten zichzelf overigens goed af te schermen van de gevolgen van hun beleid. Zij rijden in limousines, wonen in beveiligde en exclusieve wijken, en sturen hun kinderen naar elitescholen.

3. Had een gelijkaardig incident bij ons plaatsgevonden met pakweg Verhofstadt of Vande Lanotte, dan hadden ’onze’ media dat hele zaakje meteen in de doofpot gestopt en had niemand er iets van gehoord.

4. Het thema van de immigratie behoort tot de belangrijkste aandachtspunten van de kiezers. Verschillende Britse kranten wijzen vandaag naar onderzoek dat dit bevestigt. Toch hebben de drie traditionele partijen kennelijk met elkaar afgesproken dat het thema niet aan bod mag komen tijdens de verkiezingscampagne. Sounds familiar...

Philip Claeys


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vakbondsbonzen (jos)

 

de vakbondsbonzen
 
ze zitten graag in luxe-hotels
in sarkozy zijn land
de zon schijnt op hun
blote lijf, ze bruinen
op het strand
 
de weirkmins draait
zijn pekel af, de leeuw
zuipt rode wijn
en renders rookt graag
een sigaar, veel meer
moet dat niet zijn
 
een beetje kaviaar misschien
zei renders, nog voor mij
hoe later op de avond
hoe schoner volk erbij
 
en 's anderdaags lagen ze niet
alleen meer op het strand
maar hielden nu
dankzij de vakbond
een bruintje aan hun hand
 
de weirkmins draait
zijn pekel, de leeuw
ligt in de zon en renders
heeft een houten kop
hun nieuwe dag begon
 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dubbele nationaliteit ... en dan ?

 

Zoals bekend, trekken verscheidene partijen de allochtone kaart. De Parti Socialiste staat wat dat betreft op één. Le Vif herinnert er nog eens aan dat Laurette Onkelinx er in 2005 voor gepleit heeft het ontkennen van de Turkse genocide op de Armeniërs buiten de strafwet te plaatsen. Dit om Brussels PS-staatssecretaris Emir Kir, notoir ontkenner van de Armeense genocide, tegemoet te komen. Niet enkel Onkelinx maakt zich hieraan schuldig, ook bijvoorbeeld Yves Leterme trok ooit de genocide in twijfel.

“Een debat over de islam wordt snel aanzien als godslastering en ‘islamofobie’”, vervolgt het Franstalige weekblad, dat terecht spreekt over een inperking van de vrijheid van meningsuiting. Voorbeelden zijn er te over, met als meest recente ‘incident’ de
lezing van Benno Barnard die onmogelijk werd gemaakt door een groep extremistische moslims.

Tot slot nog een woordje over de dubbele nationaliteit. Volgens een bevraging van de Koning Boudewijnstichting uit 2009, definieert 55% van de personen met de Belgisch-Marokkaanse nationaliteit zich als ‘Marokkaan’. Slechts 7% voelt zich ‘Belg’ en 36% beschrijft zich als ‘Marokkaanse moslim’. “De invloed van de cultuur van herkomst wordt dus absoluut niet weggevaagd door een langdurige aanwezigheid en de dubbele nationaliteit”, aldus Le Vif.

@ VB

En wat nu ?

 


02-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze nacht : de eerste Open-VLD affiche bij Angeltjes

 

 

Gezien onze goede persoonlijke relatie met de top van de Open-VLD (Alexander, Quickie en ons Leuvense framboosje,  Patries) kregen wij de exclusiviteit om de eerste verkiezingsaffiche van de blauwe ridders aan het publiek te tonen.  Zonder tegenprestaties ? Neen, wij moeten vooral verder gaan met iedereen belachelijk te maken. Iedereen, ook de Open VLD  ?  Natuurlijk, de nieuwe strategie van Alexander is gebaseerd op naamsvermelding. Da's dan afgesproken.

Vannacht om 24.00 uur wordt het doek geheven. U hoeft niet op te blijven voor deze première. Morgen hangt ze er nog.

http://www.vld.be/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om het week-end af te sluiten

 

Om het week-end af te sluiten met een giller :

  

"Eerst communautair akkoord, dan pas samen in regering"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koyaanisqatsi

 

Muziek Philip Glass


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Sinterklazenconferentie moeit zich met staatszaken

 

 


"Het Europese migratiebeleid is hard aan een totale herziening toe. De veelheid en gevarieerdheid van culturen in Europa is een onomkeerbare realiteit, die door alle landen positief benaderd moet worden. Immigranten mogen niet als een bedreiging van de Europese identiteit worden gezien".

De Raad van Europese Bisschoppenconferenties constateert in haar slotdocument dat migranten in Europa steeds vaker problemen ondervinden. "Immigratie mag geen culturen verloren laten gaan en mag niet tot geweld tussen verschillende etnische groepen leiden. In plaats van 'culturele dominantie' moet er plaats zijn voor een culturele dialoog", aldus de bisschoppen van de CCEE.


De Europese bisschoppen roepen de Europeanen op om migratie niet alleen als een economisch fenomeen te zien. Zij vinden dat gezinshereniging ook voor migranten een fundamenteel recht is. Voor de migranten zelf hebben de Europese bisschoppen een persoonlijke boodschap. "Wij wijzen iedere poging tot uitsluiting af. Wij willen samen met u aan de toekomst van Europa bouwen", aldus de Europese bisschoppen.

Tot zover dit stuk uit de Morgen.

Wij worden behoorlijk misselijk van deze misplaatste bemoeienis van katholieke bisschoppen met zaken van de staat. Bovendien laten zij het uitschijnen, alsof migranten in Europa slachtoffer zijn van geweld ... Hé, Sinterklazen, het is net omgekeerd, of lezen jullie geen kranten ?  Zijn er in het eigen kringetje geen  problemen te onderzoeken over "dominantie" ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen (Johan)

 

Vlaanderen

je overvloed is op aan het drogen
je wordt door parasieten leeggezogen
je regeerders duwen je naar beneden
terug naar je grauwe verleden

zal er ooit eens iemand op gaan staan
om de hand aan de ploeg te slaan
of om het zwaard te hanteren
om onze vrijheid te forceren

zal men in eendracht uw lof nog zingen
kan men alle krachten nog eens dwingen
SAMEN voor onze vrijheid te gaan
en te scheiden van die bedelende haan

Johan


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei : Feest van het Tuig

 

Foto : Radio Swiss

Hieronder vindt u een artikel + video over geweld en gevechten in Nederland (Rotterdam en Nijmegen)  tijdens zogenaamde "1 mei manifestaties". Ook in Duitsland (o.m. in Hamburg en Berlijn), in het failliete Grekenland en in het rustige Zwitserland (Bazel en Zürich, in deze laatste stad met 250 arrestaties) werd door lieden die er niet aan denken te werken, de boel op stelten gezet. Zoals een van onze reageerders vanmorgen zegde : "Maar ondertussen wel elke maand het handje openhouden om de sociale vergoedingen te ontvangen".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijken naar de moskee in Rotterdam

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New York ontsnapt aan zware aanslag

 

(foto Fox News)

Burgemeester Michael Bloomberg verklaart dat de stad is ontsnapt aan een moordend gebeuren, nadat de politie een zware bom, verstopt in een SUV op Times Dqaure heeft ontdekt en onmiddellijk de hele buurt heeft ontruimd. Gisteravond rond 18.30 uur (bij ons, iets na middernacht) werd de wagen, waaruit rook opsteeg opgemerkt en direct werd actie ondernomen. Potverkoffie, wie zou nu zoiets uitsteken ? 


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In of uit de Eurozone ?

 

Geert Wilders van de  PVV pleit ervoor, dat Nederland zou overwegen uit de Eurozone te stappen. Dit naar aanleiding van de Griekse toestanden.

Volgens Wilders is het niet denkbeeldig dat Spanje en Portugal de Grieken volgen. En wellicht komen er nog andere Eurozone landen in de moeilijkheden.

"We kunnen de Grieken niet dwingen uit de eurozone te stappen, maar zelf kunnen we er als Nederland wel uitstappen. Het kabinet moet die optie nu onder de loep nemen en er serieus naar kijken voor het geval het met Griekenland, Spanje en Portugal verder fout gaat", aldus de PVV-er.

Zou ook het land B, dat in slechte financiële en economische papieren zit, deze stap moeten overwegen ? Of is het juist een voordeel om, in de gegeven belabberde omstandigheden,  binnen de eurozone te verblijven ?

U heeft het woord met onze poll, iun de linkerkolom bovenaan.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro-politici reppen zich naar het Verre Oosten

 

 

Voor enkele weken, op 6 april om precies te zijn,  was onze  premier, Nonkel Kruk, in Zuid-Korea, waar hem een eredoctoraat honoris causa overhandigd werd door de universiteit van Seoel. U zal het zich herinneren, wij hebben er opgewekt en trots een artikel aan gewijd.  Het zal nog niet zijn, zeker : kijkt u maar even naar de foto. De Nonkel toog vervolgens verder naar Tokyo en dat zal alles hopelijk ooit leiden tot nog betere economische resultaten.  Laten we maar optimistisch zijn.

Voorbije week was premier Balkenende in China om de opening van de wereldtentoonstelling van Shangai mee te maken.Hij mocht even op de foto met president Hu Jintao. Een moment van glorie voor Nederland, maar vooral voor de minister-president.

Balkenende, die ook een ontslagnemende regering leidt, voelde zich direct een wereldleider en streng sprak hij de Chinezen toe, dat het maar eens moest gedaan zijn met Noord-Korea de hand boven het hoofd te houden.  De Chinezen bogen diep het (eigen) hoofd en beloofden de Grote Nederlandse Leider, dat zij rekening zouden houden met zijn wijze raadgevingen.

Er zullen ongetwijfeld nog andere Europese politici de weg naar het Verre Oosten volgen, zeker nu Shangai hen die kans biedt. 

In eigen land zijn stuntels als Leterme of Balkenende niet bij machte om hun mini-landjes te besturen.  Zij doen net het tegenovergestelde van wat een groot deel van de bevolking wil, maar ze houden stoer vol. Ze liggen in hun eigen parlementen constant onder vuur van de oppositie en hun coalitieregeringen zijn oorden van intriges, geheime tegenwerking en op de spits gedreven vriendjespolitiek.  Geregeerd wordt er nauwelijks, geïntrigeerd dagelijks.

Naar het buitenland gaan, is voor die heren premiers een verademing, een luxe. Zij worden ontvangen met alle protocollaire eer, de rode loper ligt uit, terwijl zij de militaire erewacht schouwen, weerklinkt de Brabançonne of het Wilhelmus. Zonder valse noten want in China en buurlanden heerst discipline. Hier worden zij behandeld als volwaardige Leiders en wordt hen niet de huid volgescholden. In het Verre Oosten staan vormelijkheid en plichtplegingen hoog in het vaandel geschreven. Hier maakt men geen onderscheid tussen de functie en de man  : respect heerst alom ... Wie zou daar niet van genieten ?

Nonkel Kruk en Harry Potter zijn échte premiers, zeg maar Wereldleiders, voor enkele dagen. In hun respectieve naties verkommeren de eigen burgers, stapelen de beschavingsproblemen zich op, de openbare schulden zullen nog tientallen jaren een dynamisch beleid verhinderen maar dàt is geen punt in Het land van de Glimlach. Het Verre Oosten heeft altijd een magische aantrekkingskracht uitgeoefend op Europa.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meiklokjes - Lelietjes-van-dalen

 

 

Voor al onze lieve lezeressen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jef Elbers : ballade van de ratten

 

 

 "Ik zal vir niemand zwijgen ..." :  een slogan die wij op de redactie graag huldigen.

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt u het maar

 

(

(foto ontleend bij oze collega Kartuizer)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werkschuw tuig viert ook Dag van de Arbeid in Nederland...

 

 

 

Links plebs is vanmiddag in Rotterdam bezig geweest de sfeer te verstieren. Volgens de aloude redeneertrant ‘Ik geen leuk leven, dan jullie ook geen leuk leven’ was het gestaalde kader (marxistisch-leninistische groepen waaronder De Rode Morgen) voornemens de laarzen weer eens goed door de straten van de havenstad te laten dreunen. Wat voor de buitenwacht was getooid als een onschuldige 1 mei-demonstratie (het is voor sommigen vandaag Dag van de Arbeid) was in werkelijkheid een soort knokploegmanifestatie waarbij men wel even met pijpen en stokken door de straten zou marcheren. Resultaat: confrontatie tussen de politie en betogers, charges te paard, tal van arrestaties. Mooi zo. Opgeruimd staat netjes.

@ www.geenstijl.nl

Ook in Nijmegen kwam werkschuw tuig de straat op om de dag van de arbeid te "vieren"

 

.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!