Angeltjes
09-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De Zevende Dag of de Nulste Dag ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

We plannen een debat over de problematische situatie van de euro, die wellicht vervangen zal worden door de zeuro. Dit alles om de kijkers een onrustige zondag te bezorgen en een slapeloze week.

Politieke gast is Paul Magnette, ontslagnemend minister van energie voor de PS. Hoe kijkt zijn partij aan tegen de komende verkiezingen ? Het antwoord is gekend : Magnette is positief en belooft een grote staatshervoring aan de Vlamingen waarvoor zij uiteraard, als kostwinners de financiële gevolgen moeten dragen. Eerlijk = eerlijk.

Onze centrale gast is Jan Callebaut, een sociologisch onderzoeker. Hij heeft bij de verkiezingen van 2007 Yves Leterme geadviseerd. Wat verwacht hij van de komende campagnes ?  Callebaut heeft zijn tarotkaarten geraadpleegd, dat zal vonken geven.

Club Brugge of Gent? U krijgt de beslissende wedstrijdbeelden. In de studio praten we met trainer Guido Brepoels van Sint-Truiden, de verrassing van het seizoen. Hooligans luisteren dit onderdeel op met luide kreten en vechtpartijen.

Culinair nieuws komt uit Antwerpen, waar het Paleis op de Meir open ging. Chocolatier Dominique Persoone speelt daarbij een belangrijke rol. De archittect van het Paleis heet namelijk Bauerscheid.

In de rubriek gezondheid legt dr. Marleen Finoulst uit waarom matig zonnen gezond is. Een Open VLD-politicus die niet bij naam genoemd wordt, kijkt toe vanuit de coulissen.

Onze muzikale gast is Tom Dice. Hij vertegenwoordigt België op het Eurovisiesongfestival in Oslo. Hij zingt ‘Me and my guitar’, het nummer voor Oslo. U mag indutten, als u op het einde maar applaudisseert en zegt dat het " wreed schoon" is.

Begrijpt u nu hoe het komt dat de VRT zo weinig geld krijgt van de overheid ?  Het lijkt toch nergens op, niet ?

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom, Rikske

 

Geplukt bij de 0000 : commentaren van een aantal CD&V-ers op de komst van Rik Torfs, "die mediageile onnozelaar" zoals iemand hem noemt. Bij de NVA valt kritiek op de Logeman Ziegfried Braake onder de sanctie : "Buiten zonder pardon".

  • "Die man is niet geschikt. Hij beschikt niet over politieke competenties. Hij zal wel zeer verstandig zijn, zeer belezen en aangenaam om naar te luisteren, maar daar houdt het op. Professor zijn is een andere stiel dan politicus zijn. Het opportunisme van die BV's begint me de keel uit te hangen."
  • "We halen een tribunespeler binnen, een showman die de tweede plaats op een gouden schoteltje krijgt aangeboden. We hebben geen gebrek aan bekwaam politiek personeel. Alle Senatoren voelen zich gepasseerd. Ik vrees voor accidenten met deze figuur."
  • "Ik heb vertrouwen in de beslissing van de CD&V-voorzitter, maar ze laat wel een wrang gevoel na bij wie het op eigen kracht moet doen. Een grote naam die plots binnenvalt, dat valt niet goed bij wie al jaren aan het ploeteren is."
  • "Absoluut geen goede zet. Welke toegevoegde waarde brengt hij aan? Zero. Inhoudelijk? Kerkelijk recht, allez kom."
  •  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de ellende groeit de hoop : een optimisitisch geluid uit NL

     

    Het is vandaag 9 mei, precies één maand voor de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen. In het kunstmatige land België gaat men op 13 juni a.s. naar de stembus. Een mooi moment om terug te blikken, maar ook om vooruit te kijken.

    Naast Nederland en België, begin ik met Oostenrijk. Het is februari 2000. Oostenrijk heeft een nieuwe regering. Een regering met de conservatieve ÖVP, en, nog veel ‘erger’, met de ‘extreem-rechtse’ FPÖ van Jörg Haider.

    De linkse, zelfbenoemde elitaire kliek in Europa is verontwaardigd. De propagandamachines van de socialistische staatsmedia draaien overuren. Want ‘dit nooit meer’. Oja, nog wat, ‘de nazi’s zijn terug’ en ‘wat zijn die Oostenrijkers toch dom’ zijn veelgehoorde kreten uit de main stream media van die tijd. Oostenrijk werd geboycot, de betrekkingen met het land werden door de EU op een ‘laag pitje’ gezet, staatsbezoeken werden afgeblazen en er werd een anti-Haiderlied opgenomen met als titel ‘Kauft nicht von Österreichern’ verwijzend naar de nationaal-SOCIALISTEN uit WO II.

     

    Zo verging het ook wijlen Pim Fortuyn. Zijn partij, de LPF, werd zwartgemaakt, LPF- kiezers geïntimideerd door de staatsomroep, nazi-vergelijkingen waren in de media en bij de meeste andere politieke partijen aan de lopende band te horen. Dit alles resulteerde in de moord op de LPF-leider, op 6 mei 2002. Dezelfde hetze is nu weer gaande, nu zijn de PVV en haar kiezers het slachtoffer.

    Ook in Vlaanderen ging het niet anders. Gelukkig werd er bij onze Zuiderburen nog niemand om zijn mening vermoord, maar de doodsbedreigingen aan het adres van Vlaams Blok/Vlaams Belang-politici door links-extremisten geven natuurlijk al te denken.

    Het VB wordt geboycot door de Belgicistische media en natuurlijk is er ook nog het zeer ondemocratische cordon sanitaire, dat er voor moet zorgen dat de traditionele partijen aan de macht blijven. Ondanks dat de staatsmedia niets leren van deze hètze tegen rechts-nationale partijen, zijn de Europese burgers niet gek. Ze geloven niet langer in de linkse luchtkastelen van de traditionele machtspartijen, die steeds meer terrein verliezen.

    In Oostenrijk wordt de stem van de gewone man in de straat vertolkt door de FPÖ en de BZÖ. Deze partijen wonnen flink bij de laatste verkiezingen, en zijn samen goed voor ruim 29 % van het electoraat. Dit aantal zal bij volgende verkiezingen alleen nog maar groeien, omdat de regerende SPÖ en ÖVP er weer een ouderwetse janboel van maken.

    In Nederland gaat de PVV bij de komende verkiezingen een enorme overwinning boeken, en zal, voorspel ik, zeker de 26 zetels die de LPF in 2002 behaalde, gaan overtreffen.

    Ten slotte is de Belgische boedelscheiding gelukkig nog maar een kwestie van tijd, waardoor het Vlaams Belang (de enige echte Vlaams-nationale partij i.p.v. de regeergeile N-VA) ook hier een overwinning moet kunnen boeken.

    Uit de ellende groeit de hoop. De hoop op betere tijden, de hoop op een vrij en Europees Europa en vooral natuurlijk, de hoop op een Europa zonder de Islam. In deze 3 hierboven genoemde landen, en trouwens voor geheel Europa, ziet het toekomstperspectief er op deze manier weer een stuk beter uit.

    Yoni de Wolff


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sp-a pakt ook uit met haar Lijstduwer

     

    Productie Theo

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inderdaad : belgië barst !

     

    De haat, nijd en minachting druipt van de franstalige krantenpagina's. Maar je moet ze wel lezen natuurlijk want anders weet je van toeten noch blazen.

    Bij de VRT doen ze dat alvast niet maar voeren ze doodleuk uit wat hen opgedragen werd. Op een andere manier weliswaar : nog valser, nog leugenachtiger, nog hypocrieter en, jawel,  nog racistischer. Zo lang de Vlamingen maar rechtstreeks of onrechtstreeks de kop van Jut zijn is alles geoorloofd : stalinistische praktijken, maoïstische praktijken, lasterpraktijken, nazi-propagandistische praktijken, kortom alles wat ze trachten aan de anderen ten laste te leggen doen ze zelf onbeschaamd, onbeschoft en op een stuitend arrogante manier.

    En zeggen dat een medium als televisie onvoorstelbaar positieve mogelijkheden biedt, om de waarheid en de rechtvaardigheid onder het objectieve oog van de camera, democratisch te laten zegevieren.

    Een debat met toegemeten en vooraf aangekondigde identieke vraag- en antwoordtijd tussen vertolkers, twee schijnbaar tegenstrijdige meningen die om beurten aan het woord komen zonder enige mogelijkheid van onderbreking of interventie. Wat is er gemakkelijker te organiseren ?  Wat is er eenvoudiger? Wat is er eerlijker ? Wat is er duidelijker?

    Ze doen in hun broek van schrik mocht dit gebeuren met vertegenwoordiging van een écht Vlaamsgezinde spreker als één van de twee deelnemers aan het debat. Daarom is er het cordon soit-disant sanitaire. Men gunt de wassalons en nieuwkuisshops bij wijze van spreken de kaas tussen de boterhammen niet. Want er zou wat belanden in die poco slippen en broeken !

    Ik deel de vaststellingen en het besluit van de heer Van den Eynde en ik weet verdorie goed waarom. Elke politieker/politica van "de laffe drie" komt er met natte, respectievelijk vuile slip uit tegen een echte Vlaams-nationalist met gelijke spreektijd en een eerlijke omroep. Ze durven gewoon geen eerlijk debat aan. Alles moet dus gemanipuleerd worden.

    Letterlijk alles. Ik vrees zelfs tot en met de digitale computergestuurde uitslagen toe. Mensen, wordt wakker omwille van wat er niet gebeurt en toch evident is. U wordt gemanipuleerd, belogen en bedrogen dat het echt de spuigaten uitloopt als drek uit een Kärcher aangesloten op een beerput. Ik zou voor minder en met graagte de douche van een weliswaar koud en realistisch Vlaams standpunt met zuiver en bacterie-vrij water willen ondergaan. De vuiligheid er afspoelen kan nooit kwaad.

    Allemaal naar Angeltjes en het Vlaams Belang , de carwash voor de geest met warm water, beschermende hotwax en deugdelijke naspoeling.

    Lucky9


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond op TV

     

     

     

    @ http://hetgroteongenoegen.skynetblogs.be/post/7869697/

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan en Jean de Frontière

     

     

    (met dank aan Daniel)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De PS stelt Vlaanderen gerust

     

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V affiche nummer 5

     

    Productie Theo

     


    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francis Van den Eynde : belgië barst !

     

     

    .


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liverpool Street Station

     

     

    Muziek maakt mensen blij

    .


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quo vadis, N-VA door Philip Claeys

     

    De linkse logeman Siegfried Bracke gaat dus de lijst van de N-VA trekken in Oost-Vlaanderen. Velen reageren daar verrast op: een boegbeeld van de rode, onvlaamse VRT bij de N-VA? Die verbazing is echter niet helemaal terecht. Waar staat immers geschreven dat de N-VA een rechtse partij is?

    Het ’rechtse’ imago dat sinds enige tijd aan de N-VA toegemeten wordt, is een dun vernislaagje dat gretig in stand wordt gehouden door de media om de kiezers een "alternatief voor het Vlaams Belang" aan te praten. In de aanloop van de verkiezingen van vorig jaar kreeg Jean-Marie De Decker dat rolletje toebedeeld. Zot van glorie begon De Decker teveel naast zijn schoenen te lopen; hij haalde minder stemmen dan verwacht en werd door zijn journalistieke vrienden weggegooid als een gebruikte papieren zakdoek.

    Veel parlementsleden en kaderleden van de N-VA staan links van het centrum. Zij verzetten zich niet tegen de eerder rechtse opiniestukken van Bart De Wever, omdat ze beseffen dat er rechts meer stemmen te rapen vallen dan in de overbeviste linkse vijver. Het moet die mensen veel voldoening schenken om een links beleid te voeren met rechtse stemmen. Vraag het bijvoorbeeld maar aan Frieda Brepoels, die in het Europees Parlement in de ultra-linkse ’groene’ fractie zetelt. Of aan Geert Bourgeois, die in de Vlaamse regering duchtig meedoet met de multikul.

    Ook op het Vlaams-nationale thema bestaat er een essentieel verschil tussen de N-VA en het Vlaams Belang. Het Vlaams Belang komt duidelijk en ondubbelzinnig op voor Vlaamse onafhankelijkheid. Bij de N-VA was het tot voor kort de flou artistique, maar nu staat die partij voor Belgisch confederalisme.

    "We moeten met de Franstaligen afspreken wat we in de toekomst nog samen willen doen", zei De Wever onlangs. Tja, voor de Franstaligen is het simpel: alles. Is het De Wever nog niet duidelijk dat de Franstaligen over niets willen onderhandelen, behalve over meer geld en gebiedsuitbreiding voor Brussel?

    Dat is het gekke wanneer De Wever en consorten beweren dat zij, in tegenstelling tot het Vlaams Belang, meespelen. Meetellen. Met de grote heren kersen eten. En het resultaat is… niets.

    België oplappen tot een confederatie, welke meerwaarde zou dat overigens voor Vlaanderen hebben? Ook niets. Soms lijkt het alsof de N-VA, net zoals het FDF, teert op de oeverloze, eeuwig durende communautaire problemen. In dat opzicht lijkt ze meer en meer op de oude VU. Het Vlaams Belang heeft een oplossing waarmee het Belgische probleem eens en voorgoed opgelost wordt: een onafhankelijke Vlaamse staat.

    http://www.philipclaeys.be/

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legaal maar tegen de Grondwet : moet kunnen !

     

     

    De ontslagnemende belgische premier Nonkel Kruk verklaart in

    Knack

    De verkiezingen zijn legaal, maar tegen de grondwet.

     

    Dergelijke uitspraken maken het land B enorm populair in de wereld.

     

    Is er nog ergens een universiteit die een doctoraat honoris causa te veel heeft voor deze man ?

     

     

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Praatvaders van de politiek

     

    In de politiek komt het volgens ons aan op :

    - ideeën en sociale opvattingen over de inrichting van de maatschappij,

    - het streven naar geluk voor de groep en het individu,

    - nederigheid en wijsheid om de gedachten van de groep die men wil vertegenwoordigen tot uiting te brengen,

    - dienstbaarheid aan de gemeenschap,

    - zin voor verantwoordelijkheid en respect voor andersdenkenden,

    - leiderschap die steunt op kennis en ervaring.

    Zijn dat enkele  bruikbare elementen voor een politicus ? U kan er nog heel wat meer bij verzinnen.

    In een aantal kranten wordt vandaag uitgebreid het woord verleend aan types die de voorbije periode in het partijpolitieke wereldje over de tong gingen en die, nadat hun pedigrees door de televisie geanalyseerd werden, nu ook door de geschreven pers vriendelijk de kans krijgen zich voor te stellen als sympathieke, vlotte kerels. 

    Voor Rik Torfs, die zich al jaren laat doorgaan als een zichzelf relativerende underdog, valt die confrontatie het minste mee.  Torfs kan er niet langer onderuit om met zijn ware intellect zijn politieke overtuiging te schragen. Dat valt verwonderlijk slecht mee : men hangt niet ongestraft jarenlang de slimme clown uit om vervolgens als ernstige dienaar te fungeren van de Deftige Dame, die lachen beschouwt als een zondig verdrijf. Alles beperkt zich weer tot kleine grapjes over nachtelijk vergaderen met Inge Vervotte en als uitsmijter "CD&V is de partij met de minste ideologie".

    In de hoge CD&V-regionen bestaat trouwens zeer weinig enthousiasme voor de parachutesprong van Rik Torfs als nummer 2 op de senaatslijst. Er wordt gewrongen en gewrikt met de ellebogen ; enkele senatoren verhuizen naar Kamerlijsten. Pol Van den Driessche, destijds ook een mediafiguur, zien we waarschijnlijk niet terug in de nationale politiek.

    Wat Torfs wil in de politiek, is  "het langetermijn denken introduceren". U ziet het genre ? Die man met zijn radde tong en gespeelde nederigheid, is niet meer dan een politieke neofiet die zichzelf oplaadt met een onmogelijke opdracht : het langetermijn denken introduceren in een wereld die leeft van het ene einde van de maand naar het andere ... Wie trouwens Marc Eyskens als voorbeeld neemt voor de eigen politieke carrière, laat bij velen de wenkbrauwen fronsen.

    Ook Bart de Wever met Siegfried Bracke worden uitgebreid aan het woord gelaten en ze worden voorgesteld als een intelligent komisch duo, dat op alles een antwoord heeft. Klinkt het niet, dan botst het maar, het is allemaal vrolijk en zij zijn de tovenaars van het Woord.

    De Wever zwelgt in zijn eigen rethoriek en is zo ijdel geworden dat het gênant is.  "Geef mij een volle zaal en ik overtuig ze binnen een halfuur" zegt hij.. Na zulke uitspraken  verwacht je dat twee mannen in het wit met een dwangbuis binnenkomen en de sprekerd wegvoeren. 

    Een andere doorzichtige en eigenlijk domme uitspraak is deze :  "Een mens die niet verandert, is een heel saai mens en een achterban die dat niet aankan, is een hele saaie achterban".  Dat is toch toogpraat ?   De Wever wordt de hemel ingeprezen omwille van zijn duidelijkheid en zijn intellect maar hij is niet bestand tegen al die lof en dan begint hij door te hollen. Het is de man in zijn hoofd geslagen al die lovende uitlatingen. Tussen al dat gewauwel door, ontdekt de aandachtige lezer/toehoorder de ware drijfveer en  de echte verwaande kerel.

    Savat

    De Standaard - Het Nieuwsblad

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Godiva

     

    In 1926 opende de belgische chocolatier Joseph Draps zijn pralinenwinkel Godiva nabij de Grote Markt in Brussel.  Godiva, een naam die tot vandaag internationaal garant staat voor kwaliteit met meer dan 1000 verkooppunten van New-York tot Tokyo over Parijs en Istanboel.

    Godiva is al lang geen belgisch bedrijf meer, het werd overgekocht door de Amerikaanse Campbell Groep en voor enkele jaren van de hand gedaan voor 850 miljoen dollar aan de Turkse holding Yildiz, waar Godiva ondergebracht werd bij de voedingsgroep Ulker. De productie gebeurt nog steeds in Koekelberg (Brussel) en Pennsylvania. 

    Savat


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Ongelooflijk Domme Leeuwenvlag en Zijne Zwaarlijvigheid

     

     Bart de Wever in Het Nieuwsblad over de Leeuwenvlaggen-actie :

    Ik vind het "ongelooflijk dom", want zo'n Vlaamse Leeuwen boven autosnelwegen, dat "zaait alleen verdeeldheid".

     

    Marc de Mesmaecker loopt met Ongelooflijk Domme vlag over straat

    Geschonden Geert Bourgeois staat voor een Ongelooflijke Domme vlag

     

    Zijne Zwaarlijvigheid telefoneert : "Haal die Ongelooflijke Domme vlag hier weg"

    Bij het CD&V-NVA kartel werd veel gezwaaid met Ongeloolflijke Domme Vlaggen 

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stem voor de ZZDGP

     

     

    U weet het, als het er écht op aankomt, zijn wij even zwak en principeloos als een doorsnee poco-politicus. In ruil voor een dik pak centen, gaan wij héél ver. Zo deed deze oprichter van de politieke formatie ZZDGP ons een aanbod dat we niet konden weigeren. Vergelijkbaar met wat Bracke aan De Wever voorstelde, maar dan nog veel principelozer.

    U ziet het resultaat : wij bieden onze lezers, vrienden en vijanden met genoegen de campagnevideo aan van ZZDGP, hopelijk uw partij op 13 juni. Als u ook reclame wil voor een of andere louche affaire, wij discrimineren niemand.  Met poen valt er veel te doen.

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De PVV en de Griekse Tragedie

     

    In de federale Kamer stemde Vlaams Belang tegen de "lening" aan Griekenland van bijna 3 miljard euri.  ieronder vindt u de mondelinge tusenkomst van het PVV-Tweede Kamerlid Tony van Dijck (foto) over deze zelfde aangelegenheid in Nederland, waar bijna 5 miljard euri belastinggeld in de Griekse put gegooid wordt.

    Griekenland staat op de rand van de afgrond. Dat is eigenlijk geen nieuws. We weten al sinds de Griekse toetreding tot de Euro in 2001 dat dit land er niet klaar voor was. Het gesjoemel met cijfers, zaken rooskleuriger voorstellen dan dat ze waren en frauderen met EU-afdrachten werden meerdere keren blootgelegd. Net als de grootschalige belastingontwijking en corruptie, de riante pensioenvoorziening en de uit de kluiten gewassen publieke sector (20% van de beroepsbevolking = ambtenaar). Griekenland is samen met Bulgarije en Roemenie het meest corrupte land van de Europese Unie (volgens Transparency International 2009)

    Je zou kunnen zeggen: maar wat hebben wij daarmee te maken? Dat moeten ze toch zelf weten, hoe ze hun eigen land de vernieling in draaien? Helaas is dat niet zo. Dit kabinet is voornemens bijna 5 miljard van onze belastingcenten te pompen in deze failliete boedel.

    De minister probeert het ons te verkopen als een goede deal waar we door de hoge rente veel op kunnen verdienen. Maar wij zijn niet gek en de Nederlandse burger ook niet! Dat het allemaal goedkomt is ons ook al eerder wijsgemaakt bij IJsland en Icesave en op het teruggeven van die 1,3 miljard wachten we nog steeds. En ook de 4,7 miljard aan Griekenland is een ongedekte (achtergestelde) cheque zonder keiharde garanties dat we dat geld ooit terugzien.

    Nederland zit ondertussen zelf in de diepste crisis sinds de jaren 30 met een torenhoge staatsschuld  van 380 mld (het land B 333 miljard) en gapend financieringstekort van 35 mld (het land B ca. 20 miljard)  De komende jaren moeten wij miljarden bezuinigen om dit gat te dichten en dit gaat de burger al veel pijn doen. En ondanks dit alles denkt dit demissionaire kabinet dat ze het aan de Nederlandse burger kunnen verkopen dat we 4,7 miljard moeten pompen in Griekenland. Hoe naïef kan je zijn!

    Voorzitter, De eurolanden en het IMF hebben een akkoord bereikt om Griekenland te helpen met 110 miljard euro. 30 miljard komt van het IMF en 80 miljard komt van de Eurolanden.En Nederland betaalt dus bijna 5 miljard aan de Grieken. Voorzitter, wie goed luistert hoort Portugal of Spanje ook al aan de deur kloppen. Want we zien nu al vergelijkbare problemen bij Portugal en Spanje ontstaan. Het vertrouwen is weg en de rente in deze landen rijst nu ook al de pan uit. Als we niet oppassen gaan we dadelijk ook nog tientallen miljarden aan de Spanjaarden en Portugezen betalen.

    De PVV zegt daarom tot hier en niet verder. Dit is een doodlopende weg! We laten ons niet meer gijzelen door corrupte landen. Er gaat wat de PVV betreft geen cent naar Griekenland. Fout gedrag mag niet lonen.

    Griekenland moet zijn eigen boontjes doppen, zo is het ook afgesproken, en moet met de banken gaan praten om leningen te herstructureren. Zij hebben gegokt en verloren. Nu moeten zij zelf maar op de blaren zitten en niet de Nederlandse burgers.

    Het zou het beste zijn als Griekenland de eurozone zou verlaten. Maar dat kan je helaas niet afdwingen. Maar om te voorkomen dat Nederland verder wordt meegesleurd in de Zuid Europese financiele ellende, wil de PVV de regering oproepen om serieus te overwegen om uit de Euro te stappen en de Gulden weer te introduceren. Bereid maar een plan B voor. Als dadelijk na Griekenland ook de Spanjaarden en Portugezen om miljarden euro’s komen bedelen kunnen we nog meer gaan betalen zonder garantie dat we er ook maar 1 eurocent van terugzien. Het failliet van Europa mag niet het failliet van Nederland worden. Wij mogen niet in deze ellende worden meegesleurd. Wij kiezen voor Nederland, voor onze pensioenen, onze huizen en ons spaargeld.

    De Nederlandse belastingbetaler moet al flink bloeden om de puinhopen van de economische crisis en dit kabinet op te ruimen. We gaan nu niet ook nog eens de puinhopen van andere landen opruimen. Tot hier en geen cent verder.

    Tony van Dijck

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetteren : ach, die democratische partijen toch ...

     

    Elke  fractie spreekrecht in commissies

    Vlaams Belang Wetteren heeft gelijk gekregen in de betwisting van de samenstelling van de gemeenteraadscommissies. 3 maand geleden werden hiertegen een klacht ingediend bij de gouverneur. Volgens Vlaams Belang is de oppositie ondervertegenwoordigd in de commissies. Kleine oppositiepartijen mogen niet in elke commissie een vertegenwoordiger hebben.

     
    De gouverneur heeft de beslissing van de gemeenteraad nu geschorst. ‘Het kan niet zijn dat de gemeente als uitleg geeft dat het "systeem gybels" wordt toegepast om de commissies te verdelen’ zegt gemeenteraadslid Wouter Bracke.

    In zijn antwoord schrijft de gouverneur dat het gemeentedecreet bepaalt dat elke fractie een vertegenwoordiging moet hebben. De kleinste fracties in Wetteren (Vlaams Belang en sp.a) kunnen nu voor de commissies waarin ze niet zetelen een raadslid aanduiden die met raadgevende stem de commissie kan bijwonen. In feite kunnen zij dat nu ook want de commissies zijn openbaar, maar nu hebben ze geen spreekrecht.

    @ Wetteren Webnieuws
     

     


     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Valérie Déom

     

     

     




    Golfbrekers

    Verbonden maar niet aan banden. 

    KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


    Foto

    Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

     banknr 610-5790800-88 

     IBAN BE56 6105 7908 0088 

     BIC DEUT BE BE




    Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


    Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!