Angeltjes
15-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB-kandidatenlijst Antwerpen

 

Effectieve kandidaten 

1. Gerolf Annemans                                                    

2. Rita De Bont                                                               

3. Bruno Valkeniers                                                      

4. Jan Mortelmans

5. Marleen Van den Eynden

6. Dimitri Hoegaerts                                                     

7. Peter Lemmens                                                        

8. Lieven Van Haelst                                                    

9. Peggy Pooters                                                           

10. Philip Maes                                                               

11. Mieke De Moor                                                      

12. Staf Neel                                                                   

13. Tim Willekens

 

14. Ingrid Kluppels

15. Angie Bosmans

16. Walter Vochten

17. Rosa Van Cleempoel

18. Manu Dox

19. Ella Cornelis

20. Suzy Lismont

21. Guy Dirckx

22. Valerie Van Gorp

23. Fanny Schenkels

24. Alexandra Colen

Opvolgers 

1. Jan Mortelmans

2. Ilse Van Echelpoel

3. Paul Meeus

4. Johan Van Brusselen

5. Steven Vollebergh

6. Caroline Drieghe

7. Jan Claessen

8. Sabine De Wit

9. Annemie Van Noten

10. Frans Poortmans
11. Chris Luyckx
12. Lieve Kempen

13. Jan Penris


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : 33 redenen om niet voor de N-VA te stemmen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 1) Nooit in een vlaamse regering zonder splitsing BHV.  Of zoals Bourgeois zijn eigen kiezers uitlachte : " Ik wist wel dat we dat niet konden realiseren maar mijn kiezers verwachten nu eenmaal zulke belofte" . Of dentsjever die deadline na deadline stelde en keer op keer door het stof kroop.

 
2) N-VA stemde in het eerste regeerakkoord van Leterme in met de massale regularisatie van illegalen : 100.000-den illegalen hadden die mogelijkheid.
 
3) N-VA vormde en vormt nog steeds( lokaal en provinciaal) kartel met meest koningsgezinde partij, de CVP .
 
4) De N-VA is zogezegd tegen het cordon maar in Hoboken verkiezen ze de STALINISTEN van de PVDA boven het VB omdat men nu eenmaal niet links genoeg kan zijn.
 
5) De N-VAvormt in Europa een fractie met rood-groene en uiterst-linkse partijen en het stemgedrag van Frieda Brepoels is in lijn met dat van haar RAF- terrorist Cohn -Bendit fractieleider. Ondermeer het rechtse Italie van Berlusconi moest veroordeeld worden. Ook is deze fractie de grootste voorstander van de Turkse toetreding en andere linkse follietjes.
 
6) N-VA steunt in de commissie naturalisaties de snel-belgwet. 100.000-den vreemdelingen werden zo tot belg gebombardeerd en kunnen om de verfransing  teversterken. Het partijtje  gaf ook zijn goedkeuring aan de naturalisatie van Afghaanse mensensmokkelaars en Albanese maffiosi.
 
7) met de N-VA in de VL regering nam de islamisering een hoge vlucht. Meer geld voor moskeeën, imams etc  De N-VA heeft geen enkel probleem met de ongebreidelde bouw van minaretten en nieuwe moskeeën dat bleek in het actualiteitsdebat na het verbod in Zwitserland.
 
8) Niet erg bekend maar voor dat De Wever ging aankloppen bij de CVP had hij al een beginselverklaing van KARTEL met de OPEN VLD : we spreken anno 2003, dus de VLD in haar meest paarse anti-Vlaamse dagen. Pittig detail : Bourgeois had toen een boek" De puinhopen van paars". De N-VA wou er echter blijkbaar zelf deel van uitmaken!
 
9) Bourgeois deed een koehandel met de PS waardoor zijn toen eenmansfractie in de senaat (2003) financiering zou krijgen via steun van franstalige partijen,  in eenzelfde beweging zou het mogelijk worden om het VB zijn financiering te ontnemen. De N-VA had toen geen Kamerzelels;  enkel  1 in senaat.
 
10) De N-VAals zogenaamde republikeinse partij stemde in met handelsdotaties en andere subsidies voor prins Filip op handelsreizen onde Vlaamse vlag.
 
11) Dat komt later, anders is het niet plezant genoeg.
 
12) De N-VA deed in Brussel aan lijstverbinding met BUB, groen , SPA etc TEGEN een eventuele blokkeringsmeerderheid van het VB toen die partij daar nog sterk stond. De N-VA ondersteunt niet enkel vandaag belgie, ze deed dat in het verleden ook al
 
13) Toen in Wetteren een vlaamse eenheidlijst tussen plaatselijke N-VA-ers en VB'ers werd opgericht ,werd die afdeling zowat geschorst en tal van leden buiten de partij gezet. met spa of groen mag men echter gerust lijsten vormen....
 
14) De N-VA is een elitaire partij en fel gekant tegen referenda.Nochtans zouden referenda het democratisch deficit kunnen terugdringen. Ook inzake de Lange Wapper wou De Wever de beslissing van bovenhand opdringen zonder de mening van de burger te horen.
 
15) De N-VA is een eurofiele partij die meer macht wil geven aan Europa en die eigenlijk Vlaanderen doet verdampen. Matthias Storme had in het verleden al forse kritiek op die eurofiele houding van departij en het delegeren van alle bevoegdheden naar Straatsburg/Brussel. Zo wordt Vlaamse onafhankelijkheid uiteraard een lege doos.
 
16) van onafhankelijkheidsstreven is blijkbaar al geen sprake meer aangezien De Wever de mond vol heeft over confederalisme. Terwijl steeds meer duidelijk wordt dat belgie geen land is, wil de N-VA de doodstrijd tot in den treure rekken.
 
17) met de N-VA in de Vlaamse regering of in de federale regering werd er 0,0% gerealiseerd van de resoluties van het Vlaamse parlement...het verwijt aan het VB dat zij enkel aande de zijkant staan, klinkt wel zeer hol als men zelf machtsdeelname enkel gebruikt omwille van partijpolieke doeleinden, ipv om het programma te realiseren.
 
18) van het zogezegde breekpunt van een vlaamse kinderbijslag in 2009 kwam zoals steeds bij de N-VA NIKS in huis.
 
19) De zogezegde vertrouwenswekkende maatregelen die genomen zouden worden in ruil voor niet splitsing BHV,  bleken een fopspeen :  Vlaanderen kan nog altijd niet de franstalige scholen in vlaanderen inspecteren...terwijl die scholen met Vlaams geld gefinancierd worden. Vlaanderen betaalt zijn eigen verfransing en de N-VA financiert die.
 
20) Philip Muyters ( de onverkozen minister) tilt niet zo zwaar aan de kennis van het Nederlands. Op een jobbeurs in Zaventem verklaarde hij dat de kennis van het Nederlands niet zo belangrijk is. Het juiste signaal in een regio die kreunt onder de verfransingsdruk.
 
21) Onlangs vroeg N-VA senatrice Helga Stevens in de senaat  meer geld voor het inquisitiecentrum van Dewitte. Het centrum was volgens haar ZEER NUTTIG en moest MEER MIDDELEN krijgen.
 
22) Bourgois is  geruime tijd mediaminister geweesy en dat zal men geweten hebben. Niet dat de rode zender iets minder rood werd of dat het Vb iets meer aan bod kwam...neen de censuur werd verstrakt en ook na de uitzendingen voor derden worden ook de verkiezingsspots afgeschaft. Kwestie van het mediaboycot rond het VB compleet te maken. LDD en N-VA deden hier gretig mee met de andere estbalishmentspartijen. De uitzendingen voor derden van het VB haalden vaak 3 x zo veel kijkers als die van de andere partijen. De Wever werd( nadat andere linkse medipoulain Dedecker had afgedaan) de meest opgevoerde politicus ooit. Volgens het nieuwsblad kwam de man meer op TV dan wie ook ....
 
23) Onlangs kwam men met de aankondiging Dat Sigfried Bracke de rode corryfee van een al even rode zender de kamerlijst van de N-VAzou trekken in Oost-Vlaanderen. Deze logebroeder en goede vriend van Guy Polspoel, zegt dat hij aan politiek wil doen in de traditie van Schiltz ... En dat hij dus belgie wil redden ...
 
24) Zoals eerder gezegd vormt de N-VA lokaal en provinciaal nog steeds kartel met de tsjeven. En vaak tonen de n-va'ers zich nog linkser dan de tsjeven zelf met meer geld voor multiculinitiattieven. ook in a'pen zit men samen met Janssens in het bestuur!
 
25) De Wever kon  in het verleden niet nalaten om steeds te schelden tav het VB of om WO2 te betrekken in zijn columns in de Morgen en de Standaard ...Twee kranten die hem maar al te graag opvoeren. Dat De Wever ook bij het VB kwam aankloppen voor een postje en dat hij vroeger dweepte met Le Pen wil hij niet geweten hebben. Alles voor salonfahigkeit.
 
26) Ook de N-VA eiste het ontslag van Wathelet, wat wel heel erg hypocriet is. De partij bekritiseert namelijk op federaal niveau de regularisatiemisbruiken terwijl de partij het federale regeerakkoord waarin het principe van een nieuwe regularisatie stond ingeschreven, destijds mee goedkeurde. Bovendien werkt de Vlaamse regering met minister van Werk Muyters  misbruiken in de regularisatieprocedure in de hand door valse attesten toe te laten. De VDAB – die onder de bevoegdheid van Muyters valt – heeft immers aan haar werkwinkels en kantoren laten weten dat op eenvoudig verzoek van elke illegaal, zonder verder onderzoek naar de identiteit van de betrokkene of de werkbereidheid, een attest van werkbereidheid moet worden afgeleverd. Zo’n attest is in het leven geroepen naar aanleiding van de regularisatieprocedure en wordt in aanmerking genomen om te bepalen of een illegaal ‘duurzaam lokaal verankerd’ is. Zelfs een medewerker van het Vlaams Belang bekwam in een werkwinkel op eenvoudig verzoek een attest van werkbereidheid. Een bedenkelijke werkwijze, gezien de normale procedures voor werklozen veel strenger zijn. Bovendien treedt Philippe Muyters erg laks op wat betreft de beoordeling van de regularisatiecriteria. Een van die criteria is de regularisatie om economische redenen, waarbij illegalen die sinds 31 maart 2007 ononderbroken in dit land verblijven een arbeidscontract kunnen voorleggen en een arbeidskaart kunnen verkrijgen. Deze arbeidskaart kan normaal gezien slechts toegekend worden in knelpuntberoepen, waarbij eerst een arbeidsmarktonderzoek moet worden gevoerd om uit te vissen of er geen Vlaamse werknemers kunnen gevonden worden voor de job. Minister Muyters heeft echter al laten weten dat in het kader van de regularisatie geen arbeidsmarktonderzoek zal worden gevoerd.
 
27) Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen voerde Cd&nv/n-va met turkse kandidaten vaak campagne met eentalig Turkse folders met daar vaak een belgische of turkse vlag op. De n-va heeft daar naar mijn weten nooit tegen geprotesteerd! Ook in 2003 maakte n-va GENT( ronduit een linkse afdeling) reclame voor etentjes van de beweging in het Turks!
 
28) N-VA-parlementslid Mark Demesmaeker zal niet ingaan op de uitnodiging van Frank Vanhecke. De Vlaams Belang-voorzitter had Demesmaeker gisteren uitgenodigd voor een gesprek nadat die in het Vlaams-nationale weekblad ’t Pallieterke enkele opmerkelijke uitspraken over het cordon sanitaire had gedaan. “Natuurlijk mogen coalities met het Vlaams Belang van mij,” zei Demesmaeker in het interview . Uit elektronische briefwisseling tussen Vanhecke en Demesmaeker naar aanleiding van het interview menen we alvast te mogen afleiden dat de hoop op toenadering en Vlaamse frontvorming niet bij voorbaat begraven mag worden. Mark Demesmaeker is ongeveer het enige N-VA-boegbeeld dat beseft wat leeft bij de achterban van zijn partij. In tegenstelling tot Geert Bourgeois en Bart De Wever ziet Demesmaeker in dat N-VA en Vlaams Belang natuurlijke bondgenoten zouden moeten zijn. Zijn eerlijke analyses kunnen echter op weinig begrip rekenen, omdat de partijtop zich daardoor de toorn van Yves Leterme en het ACW op de hals dreigt te halen. N-VA-voorzitter Bart De Wever maakte  in Terzake duidelijk wat hij dacht van de demarche van Demesmaeker en verklaarde dat zijn partij weliswaar tegenstander is van het cordon sanitaire, maar toch niet zal samenwerken en zelfs niet wil spreken met het Vlaams Belang. Begrijpe wie kan.
 
29) hypocriet De Wever die met zijn houding "wij zijn tegen het cordon maar passen het strenger toe dan jos gysels" vooral scoort bij de linkse media gooide onlangs een raadslid uit Geraadsbergen( Julien Borremans) uit de partij omdat die had durven spreken op een colloquim van het VB.
 
30) Toen het VB op verscheidene plaatsen moties indiende ter verwijdering van foto's van het koningskoppel, reageerden sommige N-VA-ers  zeer monarchistisch.  Volgt u even : "  We waren dan ook bitter teleurgesteld toen Patrick Paridaens van de N-VA een vurig pleidooi hield voor het koningshuis. “We leven nog altijd in een monarchie,” zei Paridaens, “en uit respect voor de bevolking van Borgerhout, van wie 40% van vreemde afkomst is, keur ik de motie van Vlaams Belang-Vlott niet goed. Het is bovendien dank zij Koning Albert I  dat de frontstrijders het in ’14-’18 zolang hebben volgehouden.”" Dus we moeten respect tonen voor het koningshuis omdat de koning er vooral is voor de vreemden???
 
31) iedereen herinnert zich hoe Dewever collega windhaan Dedecker een mes in de rugs stak. het zegt veel over wat een woord van De Wever waard is ...evenveel als de realisaties van zijn partij 0,000.
 
32) De Wever kruipt voor de meerderheid http://www.vlaamsbelang.org/1/186/ Inzake de europese grondwet waar de n-va fors voor is wou Dentsejver plots wel een referendum om zogezegd spirit te ontmaskeren. Ze stemden voorstel tot raadpleging van Vb weg maar van het beloofde eigen voorstel kwam evenveel in huis als van de realisatie van het programma 0,00. Dewever trekt beloftes sneller in dan Zorro zijn sabel hanteert.
 
33) Toen Van Rompuy tot Eu president werd benoemd en bleek dat hij in het verleden tegen de Turkse toetreding was, reageerde de Europese fractie van de N-VA door die uitspraak “zeer verontrust” te zijn en eiste dat van Rompuy de “unanieme beslissing van de lidstaten om onderhandelingen te starten die zullen leiden tot toetreding van Turkije” “Wij zullen daarover waken”.
 
Zo kan ik nog wel even door gaan.... En ik moet zeggen dit is enkel wat  in mijn geheugen opkomt. De N-VA is voor mij dus geen haar beter dan eender welke establishmentspartij.
Armando


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort mogen wij uitwijken om de Prachtlanden te bevolken.

 

 

In de grote steden beginnen meer en meer allochtonen te wonen. Momenteel is meer dan 20 procent van de Belgen van allochtone afkomst. Dat cijfer komt voort uit een nieuw sociologisch onderzoek van de KULeuven.

De onderzoekers zijn drie generaties terug gegaan. Ze nemen ook de nieuwe Belgen en hun nageslacht op. Enkel wie tot drie generaties terug geen allochtonen in zijn stamboom heeft, is volgens de onderzoekers een autochtone Belg.

Grote steden

Terwijl momenteel ongeveer 20 procent van de Belgen van allochtone origine is, zou dat binnen 10 jaar 30 procent zijn. Vooral de grote steden hebben nu soms al veel meer allochtone inwoners: Antwerpen (39,7 procent), Mechelen (27,3), Leuven en Gent (26,3 procent).

Het Brussels gewest spant de kroon, want daar hebben bijna zeven op de tien inwoners buitenlanders in hun stamboom. Sint-Joost-ten-Node heeft 96,2 procent allochtonen en Sint-Gillis 91,7 procent.

In Vlaanderen wonen vooral veel Nederlanders en Marokkanen, in Wallonië zijn dat vaak mensen met Italiaanse roots. Het onderzoek stelt dat de autochtone Belgen binnen enkele tientallen jaren in de minderheid zullen zijn in de grote steden.

Integratieprovincie

Limburg is dan weer de provincie met de meeste allochtonen. 19 procent van de Limburgers is vreemde herkomst. Met 18 procent worden ze op de voet gevolgd door Antwerpen. In Vlaams-Brabant is 14 procent van de inwoners van allochtoonse afkomst, in Oost- en West-Vlaanderen is dat telkens minder dan 10 procent.

Dat Limburg als kleinste Vlaamse provincie meer allochtonen telt dan bijvoorbeeld Antwerpen is te wijten aan de verschillende migratiegolven die sedert de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Vooral vroegere gastarbeiders uit Griekenland, Turkije en Marokko maken nog een belangrijk deel uit van de bevolking in voormalige mijngemeenten zoals Genk, Beringen en Heusden-Zolder.

@ Gazet van Antwerpen

 


14-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is die Afrikaner/Boerevolk se vryheid ? - Deel 1

 

 

Die Portugese tydperk

 

Die Afrikaanssprekende blankes in Suider Afrika se begeerte om vry en onafhanklik te wees, kom reeds ‘n lang pad, en in die jaar 2010 is daar nog geen teken van vryheid nie. 

 

Om die frustrasies by die Afrikaner beter te begryp, moet mens liefs eers sy hele geskiedenis bestudeer.  Die geskiedenis van die blankes in Suid-Afrika het reeds in die tyd van die Portugese seevaarders begin.

 

 

Die eerste Portugees wat voet aan wal op Suider Afrikaanse boden gesit het, was Bartholomeus Dias wat op 3 Februarie 1488 in die huidige Mosselbaai aangekom het.  Hy het die plek Aguada de Sao Bras genoem.

 

Die volgende Portugees wat hier aangedoen het was Vasco da Gama, wat op 20 November 1497 in Bras aangekom.  Dit was hier waar die eerste kontak tussen Europeër en Hottentot gemaak is.  Dit was egter nie juis vreedsaam nie, want die ontmoeting het in ‘n konfrontasie geeindig.

 

Met sy terugkeer het Dias op 6 Junie 1488, naby Kaap Punt vasgemeer.  Die naam wat hy die Kaap gegee het, was Cabo de Boa Esperanza.

 

Da Gama het nêrens in sy dagboek melding gemaak van swart volkere wat hy aan die Kaapse kus opgemerk het nie, maar wel bruin mense met die kenmerkende eienskappe van die Hottentotte (of Xhoi-Xhoi) wat later jare ‘n algemene gesig in die Wes-Kaap was. 

 

Hy skryf wel dat hy in 1498 by die monding van die Limpoporivier ‘n swart stam ontmoet het wat waarskynlik die Tsongas was.  Geeneen van die stamme wat hy ontmoet het, was potensiële handelsvennote nie.  Dit was eers in Mei 1498, toe Da Gama die kus van Mozambique bereik het, dat hy handelaars ontmoet het.  Hulle was Mohammedane en ook oorlogsugtig, wat beteken het dat daar gedurig onrus geheers het.

 

Oor die jare heen het daar egter soveel Portugese skepe aan die Kaapse wes- en suidkus in storms op die rotse geloop en gestrand het, dat hulle vertroue in die Kaap verloor het, en dit “Kaap van Storms” genoem het.

 

In 1503 het Antonio de Saldanha, as gevolg van ‘n navigasie-fout, per ongeluk in Tafelbaai beland.  Hy was glo die eerste Europeër wat Tafelberg uitgeklim het.  Francisco d’Almeida het in 1510 in Tafelbaai aangekom, en is daar deur Hottentotte aangeval en gedood.

 

Die Engelsman, Sir Francis Drake, wat berug was vir sy plundertogte tydens sy “round the globe voyage”, het Kaapstad in 1580 bereik.  Hy was so beïndruk met die Kaap, dat hy dit “The fairest Cape” genoem het.  Tydens sy kort verblyf aan die Kaap, het hy ook met die Hottentotte te doen gekry en hulle “black savages, very brutish” bestempel.

 

 Peter

Morgen : Die VOC tydperk

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Luc van der Kelenkelen

 

 

 

"Vlamingen 1st is de slogan van het Vlaams Belang, en als ze nummer 9 uitloten, gaan ze dan hun slogan veranderen in Vlamigen 9de, ha ha ha ?" schreef de hyperkineet Luc Van der Kelenkelen.

En Van der Kelenkelen, wanneer ga jij de naam van je pulpgazet veranderen in "Het Sekssensatie Nieuws ?" voor de échte belgen van B- Plus ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstmededeling

 

 

 

Vrijdag 14 mei 2010  zullen lezersreacties

slechts na 19 uur verschijnen

 

 

De weersverwachting voor Blankenberge   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzoekschrift VB afgewezen

 

Over de komende stembusgang is reeds heel wat inkt gevloeid. Voor het Vlaams Belang is het duidelijk dat de komende verkiezingen door de niet-splitsing van BHV ongrondwettig zijn. Gisteren diende onze partij bij de Raad van State dan ook een verzoekschrift ‘tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid’ in tegen het Koninklijk Besluit dat de praktische organisatie van de verkiezingsverrichtingen regelt. “Fundamenteel probleem is vanzelfsprekend de ongrondwettigheid van de kiesverrichtingen omwille van de handhaving van de unitaire kieskring BHV, tegen het overduidelijke arrest van het Grondwettelijk Hof in”, preciseerden Kamerlid Bart Laeremans en senator Jurgen Ceder.

Zopas raakte bekend dat de vordering van het Vlaams Belang wordt afgewezen omdat enerzijds onvoldoende wordt aangetoond dat ondergetekenden een "moeilijk te herstellen ernstig nadeel" ondervinden, en anderzijds omdat het niet tot de bevoegdheid van de koning zou behoren af te wijken van de formele kieswetgeving. Het verkiezings-KB blijft dus gehandhaafd.

Helaas laat de Raad van State na een uitspraak te doen over de ongrondwettigheid van de komende verkiezingen. De duidelijke bepalingen uit het beruchte arrest uit 2003 worden daarmee genegeerd. Aangezien de voorzitter van het Grondwettelijk Hof er al herhaaldelijk op heeft gewezen dat vervroegde verkiezingen zonder wijziging van de kieswet ongrondwettelijk zijn, overweegt het Vlaams Belang om zich eerstdaags tot het Grondwettelijk Hof zelf te wenden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De volledige VB-kandidatenlijst voor Oost-Vlaanderen

 

1 Guy D'haeseleer
  Neigem
 
 
2 Barbara Pas
  Dendermonde
 
 
3 Tanguy Veys
 Gent

 
4 Steve Herman
  Aalst
 
 
5 Sabrina Dessein
 Maldegem
 
 
6  Frauke Wolf
 Sint-Gillis-Waas
 
 
7 Stéphan Bourlau
 Goeferdinge
 
 
8 Olaf Evrard
 Hansbeke

 
9 Toon Truyman
 Beveren

10 Mia Wauters
 9770
 
 
11 Lena Van Boven
 Lokeren

 
12 Steven Creyelman
 Buggenhout

 
13 Patricia Segers
 Eeklo
 
 
14 Wouter Bracke
 Wetteren
 
 
15 Ilse Craessaerts
 Lebbeke
 
 
16 Jan Lievens
 Lede
 
 
17 Gabi De Boever
 Gent
 
 
18 Sylvia Rombaut
 Temse
 
19 Veerle De Gussem
 Evergem
 
20 Frans Wymeersch
 Belsele
 
 OPVOLGERS         

1 Alain Cleyman
 Elversele
 
2 Gerda Van Steenberge
  Aaigem
 
 
3 Ortwin Depoortere
 Gent
 
4 Kristof Slagmulder
  Denderleeuw
 
5 Marleen Reyniers
 Deinze

 
6 Patrick De Roo
 Zelzate
 
 
7Heidrun Van Moeseke
 Berlare
 
 
8 Bart Wallaert
 Zomergem

9 Marie-Jeanne Mathys
 Merelbeke
 
10 Gilberte Geers
 Stekene
 
11 Erik Tack
  Ronse


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa wil financiële bevoegdheden aan nationale parlementen onttrekken

 

Als het van de Europese Commissie afhangt, zouden de lidstaten vanaf 2011 al in de lente de krachtlijnen van de volgende begroting moeten indienen.

Dat staat in de voorstellen van de Commissie om een herhaling van de Griekse crisis te voorkomen.Na een eerste evaluatie zouden de nationale begrotingsplannen in juni besproken worden door de Europese ministers van Financiën.

Momenteel worden de begrotingen pas op het einde van het jaar aan het Europese beleidsniveau bezorgd, nadat ze ziijn goedgekeurd in de nationale parlementen.

Europa bepaalt dat de lidstaten geen begrotingstekort mogen hebben dat hoger ligt dan drie procent van hun bruto binnenlands product (BBP). Daarnaast mag de staatsschuld maximaal 60 procent van het BBP bedragen. De Europese Commissie wil verder gaan dan dat en oppert de uitbetaling van Europese fondsen te koppelen aan een gezond begrotingsbeleid. Zo zouden subsidies voor hardnekkige zondaars opgeschort kunnen worden.

Van Rompuy en Barroso staan samen achter deze fundamentele beknotting van de nationale bevoegdheden.  Welk parlementaire meerderheid zal de moed hebben een door de EU gecorrigeerde begroting weg te stemmen ?  Wat met goede voorstellen van parlementsleden (ongeacht of zij tot  de meerderheid of de oppositie behoren)  die, zoals het gebruikelijk moet zijn in een  parlementaire democratie, aanvaard worden ?  Wat weet Europa méér over de besteding en ontvangst van nationale gelden dan de verkozenen van een natie ?

Dit is een greep naar de macht, een duidelijke stap in de richting van het vestigen van een Europese dictatuur.  Men had veel selectiever te werk moeten gaan bij de aanvaarding van lidstaten tot de Unie, maar grootheidswaanzin, zelfoverschatting en machtshonger en politieke berekeningen, hebben bedriegers als Griekenland toegelaten.  Nu wordt dit débâcle aangegrepen om de democratie een poot meer uit te vijzen.

Dat uitgerekend een belgische tjeef zijn medewerking verleent aan de uitschakeling van de grondwettelijke prerogatieven van parlementen, mag eigenlijk niemand verbazen.

Ray 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1961 : Uitreiking literaire prijzen Den Haag

 

In de Raadzaal aan de Javastraat te Den Haag reikt burgemeester H.A.M.T. Kolfschoten de literatuurprijs van de Jan Campert Stichting uit aan Simon Carmiggelt voor zijn hele oeuvre. Kolfschoten en Carmiggelt houden een toespraak en Wim Kan houdt een conference.

 


13-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de Raad van State

 

Het Vlaams Belang heeft woensdag een verzoekschrift 'tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid' ingediend bij de Raad van State om het Koninklijk Besluit van 10 mei aan te vechten.

Het KB, dat de praktische organisatie regelt van de verkiezingsverrichtingen, raakte volgens het VB pas woensdag in zijn volledigheid bekend op de website van het Staatsblad. Aangezien donderdag een belangrijk onderdeel plaatsvindt van deze kiesverrichtingen, met name het neerleggen van de kieslijsten, moest de partij naar eigen zeggen werken met een spoedprocedure.

Het fundamenteel probleem is volgens het VB de ongrondwettigheid van de kiesverrichtingen door de handhaving van de unitaire kieskring BHV. De pleidooien vonden donderdagochtend plaats. Een uitspraak wordt in de loop van donderdagnamiddag verwacht.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit ons beknopt zakwoordenboekje

 

Uit ons beknopt zakwoordenboekje :

ACW = Aftandse Contraproductieve Warhoofden, verzamelaars van belgische koekendozen

Rerum Novarum = eens een degelijke pauselijke encycliek over de arbeidersbeweging, nu een feestdag voor wanhopige verzamelaars van belgische koekendozen

La Cenerentola : Assepoester, een sloerie die moet werken op Rerum Novarum om de shit van verzamelaars van belgische koekendozen op te ruimen

Angeltjes : brave lieden die u elke dag vergasten op een lepeltje gal ... en muziek uit de oude koekendoos. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Mannen, geef Cortebeeck een pint !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De oproep van Cortebeeck doet mij denken aan de donderpreken die mijne pa 50 jaar geleden kreeg in de kerk als meneer pastoer vanop de kansel riep: "gij steek uwe stok van plezier niet in het hol der verdoemenis." Niet dat hij zich daar, gezond als hij was, veel heeft van aangetrokken. Maar soit, das een ander verhaal. Of in de jaren 30 was er 'n "leuke" socialistische groep, dromend van een groot Europa, die riep: kauft nicht bei Juden... En veel later een zekere Michel (neen, niet Follet), die opriep om niet naar Oostenrijk op vakantie te gaan. Cortebeeck toch, zielepoot van formaat, ge hebt rechts geen groter plezier kunnen doen dan dergelijke onzin te vertellen. Veel groene boekjes zullen ingeleverd worden! Een vakbond heb ik niet nodig, en een écht Vlaams ziekenfonds zal er beter van worden. Mannen geeft die vent een pint

Capricorn


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij zingt niet alleen : kijk maar

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is die Afrikaner/Boerevolk se Vrijheid ? Een nieuwe reeks

 

 

Van morgen 14 mei af verschijnt gedurende 10 opeenvolgende dagen een nieuwe reeks afleveringen over Suid-Afrika door onze correspondent, Peter.

We starten in het Portugese tijdperk om vervolgens dag na dag de VOC-periode te belichten, het Britse tijdperk, de eerste Boerenrepubliek, de Grote Trek, de Gelofte, Goud en Diamanten, de Unie van Zuid-Afrika en de Republiek van Zuid-Afrika.

De redactie van Angeltjes

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs zoals het is. Parijs zoals wij het graag zouden hebben

 

Die Welt brengt een artikel over het toenemend geweld in de Parijse voorsteden zonder toelichting over het waarom en wie ervoor verantwoordelijk is.  De lezersbrieven  geven meer duidelijkheid dan het artikel zelf : de lezers hadden de beelden immers op tv gezien. 

Zo hebben laatst drie jonge meisjes in Aulnay-sous-Bois een vrouwelijke buschauffeur, voor de ogen van haar 10jarig dochtertje,  in elkaar geslagen, omdat ze niet bereid was voor het drietal een omweg te rijden.  Een lijnbus is ten slotte geen privé taxi, nietwaar ?  Het gebeurde tijdens de vooravond van 10 mei – het trio werd meegenomen.   De chauffeuse wordt in het ziekenhuis behandeld. 

Nergens in het artikel stond een verwijzing naar de identiteit van de daders – uit de tv-beelden blijkt dat het om cultuurverrijkers gaat.

Het buspersoneel heeft uit protest het werk neergelegd.  Al verschillende weken worden de bussen met stenen bekogeld door vermomde jongeren.  Er werd een veiligheidsdienst ingeschakeld om deze geweldplegingen te voorkomen.  Aanleiding van het geweld zou een omvangrijk politie-optreden zijn tegen een drugskartel.  Er werden 4 verdachten gearresteerd en 1 miljoen Euro, 2 kg cocaïne en 100 g heroïne in beslag genomen.

 Zie ook : RTL

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1956 : de eerste Prijs der Nederlandse Letteren voor Herman Teirlinck

 

Minister J.M.L.T. Cals reikt, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het Nederlands Belgisch Cultureel Verbond, voor de eerste keer de Prijs der Nederlandse Letteren in de Ridderzaal te Den Haag uit aan de 76-jarige Vlaamse schrijver Herman Teirlinck. Met verder o.a. dichter Jan Engelman, hoogleraar Nederlandse letterkunde prof. Garmt Stuiveling, de Vlaamse schrijver Gerard Walschap,
dichter Adriaan Roland Holst, de Belgische letterkundige Hugo Claus en prof. Anton van Duinkerken. Cals houdt een toespraak en reikt de oorkonde uit, waarna L.J.E. Collard, Belgisch minister van Onderwijs, een toespraak houdt. Tot slot spreekt Teirlinck een dankwoord uit.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook het ACV stort zich in de verkiezingsstrijd

 

 

Studio Theo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven in Italië in de jaren '50

 

 

 

.


12-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LDD plaatst Turkse imam (ex sp-a) op lijst in Oost-Vlaanderen

 

De Gentse imam Cemal Cavdarli, tot 2007 kamerlid voor SP.A, krijgt de derde plaats op de Oost-Vlaamse lijst van Lijst Dedecker. Cavdarli was al langer ontevreden over de gang van zaken binnen de binnen de Oost-Vlaamse afdeling van SP.A.

Dat maakt Jean-Marie Dedecker zopas zelf bekend. Naar eigen zeggen is Cavdarli bij SP.A opzijgeschoven voor andere kandidaten van allochtone afkomst.

Cavdarli is imam in een Gentse moskee en godsdienstleraar. 'Ik heb al jaren een goede band met Jean-Marie Dedecker', motiveert het oud-kamerlid zijn keuze. 'Hij is altijd rechtlijnig en hij zegt wat hij denkt. En neen, ik voel mij als allochtoon helemaal geen excuustruus.' Ook geen Trees ?

Bij de vorige federale verkiezingen in 2007 stond Cemal Cavdarli nog zevende op de senaatslijst van SP.A. Hij raakte toen niet verkozen.

Wil dat zeggen, dat LDD van nu af aan voorstander is van de toetreding van Turkije tot de EU ?  En moet Jean-Marie nu elk jaar op bedevaart naar Mekka en nadien naar Ankara om verantwoording af te leggen bij Big Boss Erdogan ?

Wat een stelletje zakkenwassers die politici.

Ray

Bron : Het Nieuwsblad

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!