Angeltjes
15-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 politie-auto's vliegen in brand - zomaar, uit zichzelf. Straf hé !

 

 Productie : Whathitthefan

Oorlogszone Denemarken : 13 politie-auto's in Brødby, bij Kopenhagen, brandden uit op 13/14 mei.
Een getuige hoorde een ontploffing en zag vervolgens een aantal voertuigen branden. Veel van deze vernietigingen zijn gericht tegen de Deense maatschappij door migranten die de Westerse cultuur haten.

U moet daar niet zwaar aan tillen, anders bent u een racist.  Eens deze jongeren zich nuttig zullen hebben voortgeplant, behalen zij over enkele tientallen jaren de meerderheid in Europa en dan zal u wat meemaken. U, uw kinderen, uw kleinkindjes, de gelukzakjes zullen dan pas in vredige omgeving verblijven. Waar de islam heerst, is er vrijheid en vallen er vele toffe dingen te beleven.

http://nyhederne.tv2.dk/krimi/article...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterke sp-a verkiezingsvideo : Weet u nog niet voor wie stemmen ?

 

 

Weet u nog niet voor wie stemmen ? Luister dan naar Caroline, die kan goed memmen.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erkenning moskeeën

 

Naar aanleiding van ons stukje over de vergadering in de Hasseltse Basr-moskee ontvingen wij volgende reactie :

Subsidie?! Voor een moskee?! Betaald door de Belgische belastingbetaler?! Och mensen toch! Waar zijn jullie mee bezig ...
Reactie op bericht "Badr moskee Hasselt : géén subsidies voor extremisten !" van zaterdag 15 mei 2010
Ingegeven op zaterdag 15 mei 2010 om 10:46:56, door
Hammar

Hammar is duidelijk niet op de hoogte.  Vandaar wellicht zijn meewarig toontje, dat typisch is voor domoren, zowel die van bij ons als die met het brandend geloof in een achterlijke godsdienst.

Zet u neer, Hammar, een kopje thee ? Of heb je liever een pintje ?

De islam is erkend in het land B vanaf 1974, maar er worden pas subsidies betaald, sedert er sprake is van een structuur die beantwoordt aan de vereisten voor subsidiëring en erkenning.

Vlaanderen telde in 2007 zowat 160 moskeeën. Daarvan waren er in 2009, 16 erkend. Dat wil zeggen, dat zij aan een aantal verplichtingen voldoen : een meerjarenbegroting, een behoorlijke boekhouding en een financieel comité dat toekijkt op ontvangsten en uitgaven. Het loon (en de pensioenrechten) van imams worden betaald door de federale overheid, als hij bewijst een inburgeringscursus gevolgd te hebben, geen extremisme aanmoedigt en  in het Nederlands communiceert met de overheid.

In 2009 waren 6 Vlaamse moskeeën in orde met hun verplichtingen en zij ontvingen van de provincies 254.220 euri.  Los van mogelijke loonkosten voor de imams.

In 2007 hadden in het Brussles hoofdstedelijke Gewest 23 moskeeën een aanvraag tot erkenning ingediend.

De bereidheid van de overheden is meer dan groot om moskeeën te erkennen.

Eens het systeem gekend is in islamitische kringen, zal men volop genieten van dezelfde voordelen die bv. de rk-religie in eigen land te beurt valt.

Hammar, vooraleer je de wijsneus wil uithangen, informeer je even. Aan mijn overtuiging laat ik je niet twijfelen : de islam hoort niet thuis in het Westen, mag niet erkend worden en zeker geen subidies ontvangen. Weet je waarom, Hammar ? Omdat de islam achterhaalde maatschappelijke principes handhaaft, die wij niet in onze maatschappij dulden.  De islam is geen religie, dat is een opdringerige sekte. Overal waar de islam verschijnt, zijn het de extremisten die nagelopen worden door de brave gematigden en steeds ontstaat er boel, herrie, geweld en doodslag. 

Ray

@ Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe zou dit nu komen ?

 

Gefotografeerd, ergens in Thailand

"Arabieren moeten hier niet komen zitten - Wij willen niet dat Arabieren hier alcohol gebruiken en vrouwen aanklampen - Wij eerbiedigen jullie geloof in de islam - Dank u".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Vlaming en zijn werklust

 

 

Vroeger wist de Vlaming waarvoor ie werken ging : voor een betaalbaar huis en een redelijke overschot aan het einde van de maand, voor de studies van de kinderen opdat zij het beter zouden hebben, voor verdiende vacanties en voor een eerlijk pensioen.

Nu weten de werkenden ook waarvoor zij moeten gaan werken : voor den hond zijn kl... 

Zwemmen of verzuipen : om niets over te houden maar wèl goed genoeg voor het onderhouden van een O.C.M.W. voor de hele wereld, daarbovenop nog uitgekafferd te worden als racist.

Vergeet niet, dat de meeste arbeiders vroeger verdedigd werden door de vakbonden die tot op een bepaald moment goed werk verrichtten. Dat zijn nu echter de vakbonden van de vreemden geworden en dat is op alle werkterreinen zichtbaar en voelbaar. De 'Vlaming' presteert niet meer zoals vroeger ? Bedoelt men die goedkopere 'Vlamingen' in onderaanneming of als interimmers om de winsten van de aandeelhouders te maximaliseren ? Die 'Vlamingen' die de dagen tellen tot zij op alles recht hebben en hun (?) geld dan voor een groot deel naar 'vacantielanden' sturen?

En hoe zit het met die geschoolde werkkrachten? Hoe zit het met het beroepsonderwijs, worden daar fiere vakmensen gevormd of is dat grotendeels maar een wachtdok geworden voor gedelibereerde beroepsdoppers ?

Zou het niet eerder zo zijn dat alle ooit geroemde kwaliteiten van ons landje en onze mensen opgeofferd werden ? Neerwaarts getrokken om een kunstmatige maatschappij op te dringen ? Het is als estafette lopen waarbij je verplicht een rondje moet wachten omdat de volgende er geen zin in heeft.  Aan de meet wordt dat beschamend zichtbaar : de hele ploeg verliest.

Jade

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Turk en de Eurosul : wil de echte racist opstaan ?

 

Verboden: anonieme K.I. 

Turkije verbiedt kunstmatige inseminatie door anonieme donoren, ook voor koppels woonachtig in het buitenland.  Overtreders kunnen met drie jaren gevangenis bestraft worden. 

Het verbod rust niet op ethische redenen maar wel op ethnische redenen: “de afstamming van het land moet beschermd worden”.  Met andere woorden: de Turken moeten van een zuiver ras blijven! 

De woordvoerder van het Turkse ministerie van gezondheid verklaart dat dit niets met racisme te maken heeft – men wil slechts het voortbestaan van het “Turkendom” zeker stellen en dat is uiteraard iets heel anders.  Het gaat erom de afstammingslijnen van het land te beschermen.  

Het verbod kwam er nadat vastgesteld werd dat meer en meer paren naar het buitenland trokken om K.I. te laten toepassen.   De Turkse wet laat slechts eigen sperma of eitjes toe, niet van donoren buiten het huwelijk.  

Bron : Politically Incorrect

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen zonen ? Klop dood (ies koeltoer)

 

 

Een Palestijns koppel woont op de westelijke Jordaanoever. Er zijn er meerderen, dit stel was iets anders.  Woensdagavond wurgde de man zijn vrouw toen na een echo bleek dat ze zwanger was van een dochtertje.  Volgens familieleden was hij jaloers op zijn broer die niet minder dan negen mannelijke nazaten geproduceerd had.  Zelf had de dader al drie zonen en één dochter, maar hij wenste, eiste, absoluut nog een zoon.  Tijdens de zwangerschap van dat dochtertje had hij al geprobeerd zijn vrouw te doden toen, eveneens na de echo, duidelijk werd dat ze een dochtertje op de wereld zou zetten.  De vermoorde vrouw werd regelmatig geslagen en toonde verschillende kwetsuren, waaruit vastgesteld kon worden dat ze zich hevig verzet had.

Het is ditmaal niet het wrede Israëlische leger dat ruwweg arme, onschuldige burgers doodschiet.  "Moslima's eisen het recht om rond te lopen in een kooi en ook het recht om doodgeslagen te worden door hun brave moslimpartners als ze geen mannelijke nazaten baren". Dat zijn pas verrijkende toestanden voor onze achterlijke Westerse cultuur.

Bron : PI


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse investeerders in Vlaanderen : Auf Wiedersehen !

 

Antwerpen slaagt er sinds een drietal jaar niet meer in om Duitse investeerders aan te trekken. De terugval wordt op minstens 50% geraamd. Bij de opening van het Duitsland-jaar aan de Universiteit Antwerpen werd dit bekend gemaakt.

De gunstige centrale ligging, de aan- an afvoer van producten angs de Schelde en het degelijke transport per sppor, baan en water, het hoge opleidingsniveau en de talenkennis van het personeel lokten in de jaren zestig veel buitenlandse bedrijven naar Antwerpen. Nog steeds vormen de vestigingen van Duitse multinationals als Bayer, BASF en Evonik de basis van de Antwerpse petrochemie; de tweede grootste ter wereld trouwens, na Houston (USA).

De baas van BASF Antwerpen, Wouter De Geest is ver van opgezet met de overheidsbemoeiingen. “De overheid mag de bedrijven niet beknotten met telkens nieuwe administratieve regeltjes en procedures.” BASF moest onder meer zeven jaar wachten op de goedkeuring van hun genetisch gemanipuleerde aardappel Amflora.

Ook de wisselvalligheden van het beleid en de hoge loonkosten zijn een handicap volgens De Geest. “Ploegenarbeid kost in Vlaanderen tot 20% meer. Bovendien wil de Vlaming zich niet meer inspannen zoals vroeger.”

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij willen de wereld zien door een spleet of een gaas !

 

U komt toch ook ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het CD&V hoofdkwartier

 

Productie Theo

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Badr moskee Hasselt : géén subsidies voor extremisten !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Vandaag 15 mei vindt in de Hasseltse Badr-moskee een lezing plaats van de moslimextremist Sheikh Said el-Mokadmi. El-Mokadmi is echter één van de topmannen in Nederland van de radicale moslimgroepering Jamaat Tabligh. Deze organisatie behoort tot de uiterst radicale 'deobandi-strekking' binnen de islam, dezelfde leer die ook de Taliban volgen. Ondermeer de Nederlandse, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse inlichtingendiensten zijn ervan overtuigd dat Jamaat Tabligh banden heeft met bepaalde terreurorganisaties die aanleunen bij Al Qaeda en de Taliban.

De Badr-moskee ontving op 27 mei 2008 zijn erkenning van de toenmalige Vlaamse regering (CD&V, Open VLD, SP.a, N-VA). Eens erkend komt de Badr-moskee in aanmerking om gesubsidieerd te worden. Zo wordt de provincie Limburg verplicht om te werkingstekorten van de Badr-moskee bij te passen. In 2009 kreeg Badr 38.790 euro provinciale subsidies. Ook nu zal de provinciale belastingbetaler kunnen opdraaien voor de kosten van de lezing van Sheikh el-Mokadmi .

Om in aanmerking te komen voor erkenning diende de verantwoordelijke van Badr een document te ondertekenen waarin hij er zich namens de moskee toe verbond “in geen geval, op welke wijze dan ook, medewerking te zullen verlenen aan activiteiten als zij in strijd zijn met de Grondwet en het verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden”. Het Vlaams Belang waarschuwde reeds in 2008 dat de Badr-moskee op zijn website verwijzingen had naar radicale moslimorganisaties. Nu blijkt andermaal dat er contacten zijn tussen Badr en de radicale islam.

Voor het Vlaams Belang is het duidelijk dat de Vlaamse belastingbetaler niet mag opdraaien voor de financiering van een radicale moskee als Badr. Het Vlaams Belang vraagt dan ook van de bevoegd minister Geert Bourgeois (N-VA) de intrekking van de erkenning van Badr en een onmiddellijke subsidiestop voor deze moskee. Het Vlaams Belang zal de minister bij monde van Hasselts Vlaams volksvertegenwoordiger Katleen Martens hieromtrent ondervragen in de bevoegde parlementaire commissie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB Senaatslijst Vlaanderen

 

Effectieven
1. Filip Dewinter  
2. Anke Van Dermeersch  
3. Jurgen Ceder  
4. Nele Jansegers  
5. Karim Van Overmeire  
6. Linda Vissers  
7. Frank Creyelman  
8. Jan Laeremans  
9. An Braem  
10. Annemie Peeters-Muyshondt  
11. Koen Ooms  
12. Barbara Bonte  
13. Wim Van Dijck  
14. Johan Deckmyn  
15. Wim Wienen  
16. Sonja Warpy  
17. Katty Tournoij  
18. Hilde Raman  
19. Geert Smets  
20. Christel Heilen  
21. Patsy Durnez  
22. Karel Indeherberghe  
23. Hilde De Lobel  
24. Freddy Van Gaever  
25. Hugo Coveliers  
Opvolgers
1. Yves Buysse  
2. Nele Jansegers  
3. Frederic Erens  
4. Werner Somers  
5. Hilde Van Echelpoel  
6. Goedele Van Haelst  
7. Veronique Doucet  
8. Roland Pannecoucke  
9. Peter Pauwels  
10. Martine Decanniere  
11. Nadia Van Beughem  
12. Etienne Vlaeminck  
13. Reddy Demey  
14. Marijke Dillen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hala, een vereiste voor u en voor ons

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB-kandidatenlijst Antwerpen

 

Effectieve kandidaten 

1. Gerolf Annemans                                                    

2. Rita De Bont                                                               

3. Bruno Valkeniers                                                      

4. Jan Mortelmans

5. Marleen Van den Eynden

6. Dimitri Hoegaerts                                                     

7. Peter Lemmens                                                        

8. Lieven Van Haelst                                                    

9. Peggy Pooters                                                           

10. Philip Maes                                                               

11. Mieke De Moor                                                      

12. Staf Neel                                                                   

13. Tim Willekens

 

14. Ingrid Kluppels

15. Angie Bosmans

16. Walter Vochten

17. Rosa Van Cleempoel

18. Manu Dox

19. Ella Cornelis

20. Suzy Lismont

21. Guy Dirckx

22. Valerie Van Gorp

23. Fanny Schenkels

24. Alexandra Colen

Opvolgers 

1. Jan Mortelmans

2. Ilse Van Echelpoel

3. Paul Meeus

4. Johan Van Brusselen

5. Steven Vollebergh

6. Caroline Drieghe

7. Jan Claessen

8. Sabine De Wit

9. Annemie Van Noten

10. Frans Poortmans
11. Chris Luyckx
12. Lieve Kempen

13. Jan Penris


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : 33 redenen om niet voor de N-VA te stemmen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 1) Nooit in een vlaamse regering zonder splitsing BHV.  Of zoals Bourgeois zijn eigen kiezers uitlachte : " Ik wist wel dat we dat niet konden realiseren maar mijn kiezers verwachten nu eenmaal zulke belofte" . Of dentsjever die deadline na deadline stelde en keer op keer door het stof kroop.

 
2) N-VA stemde in het eerste regeerakkoord van Leterme in met de massale regularisatie van illegalen : 100.000-den illegalen hadden die mogelijkheid.
 
3) N-VA vormde en vormt nog steeds( lokaal en provinciaal) kartel met meest koningsgezinde partij, de CVP .
 
4) De N-VA is zogezegd tegen het cordon maar in Hoboken verkiezen ze de STALINISTEN van de PVDA boven het VB omdat men nu eenmaal niet links genoeg kan zijn.
 
5) De N-VAvormt in Europa een fractie met rood-groene en uiterst-linkse partijen en het stemgedrag van Frieda Brepoels is in lijn met dat van haar RAF- terrorist Cohn -Bendit fractieleider. Ondermeer het rechtse Italie van Berlusconi moest veroordeeld worden. Ook is deze fractie de grootste voorstander van de Turkse toetreding en andere linkse follietjes.
 
6) N-VA steunt in de commissie naturalisaties de snel-belgwet. 100.000-den vreemdelingen werden zo tot belg gebombardeerd en kunnen om de verfransing  teversterken. Het partijtje  gaf ook zijn goedkeuring aan de naturalisatie van Afghaanse mensensmokkelaars en Albanese maffiosi.
 
7) met de N-VA in de VL regering nam de islamisering een hoge vlucht. Meer geld voor moskeeën, imams etc  De N-VA heeft geen enkel probleem met de ongebreidelde bouw van minaretten en nieuwe moskeeën dat bleek in het actualiteitsdebat na het verbod in Zwitserland.
 
8) Niet erg bekend maar voor dat De Wever ging aankloppen bij de CVP had hij al een beginselverklaing van KARTEL met de OPEN VLD : we spreken anno 2003, dus de VLD in haar meest paarse anti-Vlaamse dagen. Pittig detail : Bourgeois had toen een boek" De puinhopen van paars". De N-VA wou er echter blijkbaar zelf deel van uitmaken!
 
9) Bourgeois deed een koehandel met de PS waardoor zijn toen eenmansfractie in de senaat (2003) financiering zou krijgen via steun van franstalige partijen,  in eenzelfde beweging zou het mogelijk worden om het VB zijn financiering te ontnemen. De N-VA had toen geen Kamerzelels;  enkel  1 in senaat.
 
10) De N-VAals zogenaamde republikeinse partij stemde in met handelsdotaties en andere subsidies voor prins Filip op handelsreizen onde Vlaamse vlag.
 
11) Dat komt later, anders is het niet plezant genoeg.
 
12) De N-VA deed in Brussel aan lijstverbinding met BUB, groen , SPA etc TEGEN een eventuele blokkeringsmeerderheid van het VB toen die partij daar nog sterk stond. De N-VA ondersteunt niet enkel vandaag belgie, ze deed dat in het verleden ook al
 
13) Toen in Wetteren een vlaamse eenheidlijst tussen plaatselijke N-VA-ers en VB'ers werd opgericht ,werd die afdeling zowat geschorst en tal van leden buiten de partij gezet. met spa of groen mag men echter gerust lijsten vormen....
 
14) De N-VA is een elitaire partij en fel gekant tegen referenda.Nochtans zouden referenda het democratisch deficit kunnen terugdringen. Ook inzake de Lange Wapper wou De Wever de beslissing van bovenhand opdringen zonder de mening van de burger te horen.
 
15) De N-VA is een eurofiele partij die meer macht wil geven aan Europa en die eigenlijk Vlaanderen doet verdampen. Matthias Storme had in het verleden al forse kritiek op die eurofiele houding van departij en het delegeren van alle bevoegdheden naar Straatsburg/Brussel. Zo wordt Vlaamse onafhankelijkheid uiteraard een lege doos.
 
16) van onafhankelijkheidsstreven is blijkbaar al geen sprake meer aangezien De Wever de mond vol heeft over confederalisme. Terwijl steeds meer duidelijk wordt dat belgie geen land is, wil de N-VA de doodstrijd tot in den treure rekken.
 
17) met de N-VA in de Vlaamse regering of in de federale regering werd er 0,0% gerealiseerd van de resoluties van het Vlaamse parlement...het verwijt aan het VB dat zij enkel aande de zijkant staan, klinkt wel zeer hol als men zelf machtsdeelname enkel gebruikt omwille van partijpolieke doeleinden, ipv om het programma te realiseren.
 
18) van het zogezegde breekpunt van een vlaamse kinderbijslag in 2009 kwam zoals steeds bij de N-VA NIKS in huis.
 
19) De zogezegde vertrouwenswekkende maatregelen die genomen zouden worden in ruil voor niet splitsing BHV,  bleken een fopspeen :  Vlaanderen kan nog altijd niet de franstalige scholen in vlaanderen inspecteren...terwijl die scholen met Vlaams geld gefinancierd worden. Vlaanderen betaalt zijn eigen verfransing en de N-VA financiert die.
 
20) Philip Muyters ( de onverkozen minister) tilt niet zo zwaar aan de kennis van het Nederlands. Op een jobbeurs in Zaventem verklaarde hij dat de kennis van het Nederlands niet zo belangrijk is. Het juiste signaal in een regio die kreunt onder de verfransingsdruk.
 
21) Onlangs vroeg N-VA senatrice Helga Stevens in de senaat  meer geld voor het inquisitiecentrum van Dewitte. Het centrum was volgens haar ZEER NUTTIG en moest MEER MIDDELEN krijgen.
 
22) Bourgois is  geruime tijd mediaminister geweesy en dat zal men geweten hebben. Niet dat de rode zender iets minder rood werd of dat het Vb iets meer aan bod kwam...neen de censuur werd verstrakt en ook na de uitzendingen voor derden worden ook de verkiezingsspots afgeschaft. Kwestie van het mediaboycot rond het VB compleet te maken. LDD en N-VA deden hier gretig mee met de andere estbalishmentspartijen. De uitzendingen voor derden van het VB haalden vaak 3 x zo veel kijkers als die van de andere partijen. De Wever werd( nadat andere linkse medipoulain Dedecker had afgedaan) de meest opgevoerde politicus ooit. Volgens het nieuwsblad kwam de man meer op TV dan wie ook ....
 
23) Onlangs kwam men met de aankondiging Dat Sigfried Bracke de rode corryfee van een al even rode zender de kamerlijst van de N-VAzou trekken in Oost-Vlaanderen. Deze logebroeder en goede vriend van Guy Polspoel, zegt dat hij aan politiek wil doen in de traditie van Schiltz ... En dat hij dus belgie wil redden ...
 
24) Zoals eerder gezegd vormt de N-VA lokaal en provinciaal nog steeds kartel met de tsjeven. En vaak tonen de n-va'ers zich nog linkser dan de tsjeven zelf met meer geld voor multiculinitiattieven. ook in a'pen zit men samen met Janssens in het bestuur!
 
25) De Wever kon  in het verleden niet nalaten om steeds te schelden tav het VB of om WO2 te betrekken in zijn columns in de Morgen en de Standaard ...Twee kranten die hem maar al te graag opvoeren. Dat De Wever ook bij het VB kwam aankloppen voor een postje en dat hij vroeger dweepte met Le Pen wil hij niet geweten hebben. Alles voor salonfahigkeit.
 
26) Ook de N-VA eiste het ontslag van Wathelet, wat wel heel erg hypocriet is. De partij bekritiseert namelijk op federaal niveau de regularisatiemisbruiken terwijl de partij het federale regeerakkoord waarin het principe van een nieuwe regularisatie stond ingeschreven, destijds mee goedkeurde. Bovendien werkt de Vlaamse regering met minister van Werk Muyters  misbruiken in de regularisatieprocedure in de hand door valse attesten toe te laten. De VDAB – die onder de bevoegdheid van Muyters valt – heeft immers aan haar werkwinkels en kantoren laten weten dat op eenvoudig verzoek van elke illegaal, zonder verder onderzoek naar de identiteit van de betrokkene of de werkbereidheid, een attest van werkbereidheid moet worden afgeleverd. Zo’n attest is in het leven geroepen naar aanleiding van de regularisatieprocedure en wordt in aanmerking genomen om te bepalen of een illegaal ‘duurzaam lokaal verankerd’ is. Zelfs een medewerker van het Vlaams Belang bekwam in een werkwinkel op eenvoudig verzoek een attest van werkbereidheid. Een bedenkelijke werkwijze, gezien de normale procedures voor werklozen veel strenger zijn. Bovendien treedt Philippe Muyters erg laks op wat betreft de beoordeling van de regularisatiecriteria. Een van die criteria is de regularisatie om economische redenen, waarbij illegalen die sinds 31 maart 2007 ononderbroken in dit land verblijven een arbeidscontract kunnen voorleggen en een arbeidskaart kunnen verkrijgen. Deze arbeidskaart kan normaal gezien slechts toegekend worden in knelpuntberoepen, waarbij eerst een arbeidsmarktonderzoek moet worden gevoerd om uit te vissen of er geen Vlaamse werknemers kunnen gevonden worden voor de job. Minister Muyters heeft echter al laten weten dat in het kader van de regularisatie geen arbeidsmarktonderzoek zal worden gevoerd.
 
27) Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen voerde Cd&nv/n-va met turkse kandidaten vaak campagne met eentalig Turkse folders met daar vaak een belgische of turkse vlag op. De n-va heeft daar naar mijn weten nooit tegen geprotesteerd! Ook in 2003 maakte n-va GENT( ronduit een linkse afdeling) reclame voor etentjes van de beweging in het Turks!
 
28) N-VA-parlementslid Mark Demesmaeker zal niet ingaan op de uitnodiging van Frank Vanhecke. De Vlaams Belang-voorzitter had Demesmaeker gisteren uitgenodigd voor een gesprek nadat die in het Vlaams-nationale weekblad ’t Pallieterke enkele opmerkelijke uitspraken over het cordon sanitaire had gedaan. “Natuurlijk mogen coalities met het Vlaams Belang van mij,” zei Demesmaeker in het interview . Uit elektronische briefwisseling tussen Vanhecke en Demesmaeker naar aanleiding van het interview menen we alvast te mogen afleiden dat de hoop op toenadering en Vlaamse frontvorming niet bij voorbaat begraven mag worden. Mark Demesmaeker is ongeveer het enige N-VA-boegbeeld dat beseft wat leeft bij de achterban van zijn partij. In tegenstelling tot Geert Bourgeois en Bart De Wever ziet Demesmaeker in dat N-VA en Vlaams Belang natuurlijke bondgenoten zouden moeten zijn. Zijn eerlijke analyses kunnen echter op weinig begrip rekenen, omdat de partijtop zich daardoor de toorn van Yves Leterme en het ACW op de hals dreigt te halen. N-VA-voorzitter Bart De Wever maakte  in Terzake duidelijk wat hij dacht van de demarche van Demesmaeker en verklaarde dat zijn partij weliswaar tegenstander is van het cordon sanitaire, maar toch niet zal samenwerken en zelfs niet wil spreken met het Vlaams Belang. Begrijpe wie kan.
 
29) hypocriet De Wever die met zijn houding "wij zijn tegen het cordon maar passen het strenger toe dan jos gysels" vooral scoort bij de linkse media gooide onlangs een raadslid uit Geraadsbergen( Julien Borremans) uit de partij omdat die had durven spreken op een colloquim van het VB.
 
30) Toen het VB op verscheidene plaatsen moties indiende ter verwijdering van foto's van het koningskoppel, reageerden sommige N-VA-ers  zeer monarchistisch.  Volgt u even : "  We waren dan ook bitter teleurgesteld toen Patrick Paridaens van de N-VA een vurig pleidooi hield voor het koningshuis. “We leven nog altijd in een monarchie,” zei Paridaens, “en uit respect voor de bevolking van Borgerhout, van wie 40% van vreemde afkomst is, keur ik de motie van Vlaams Belang-Vlott niet goed. Het is bovendien dank zij Koning Albert I  dat de frontstrijders het in ’14-’18 zolang hebben volgehouden.”" Dus we moeten respect tonen voor het koningshuis omdat de koning er vooral is voor de vreemden???
 
31) iedereen herinnert zich hoe Dewever collega windhaan Dedecker een mes in de rugs stak. het zegt veel over wat een woord van De Wever waard is ...evenveel als de realisaties van zijn partij 0,000.
 
32) De Wever kruipt voor de meerderheid http://www.vlaamsbelang.org/1/186/ Inzake de europese grondwet waar de n-va fors voor is wou Dentsejver plots wel een referendum om zogezegd spirit te ontmaskeren. Ze stemden voorstel tot raadpleging van Vb weg maar van het beloofde eigen voorstel kwam evenveel in huis als van de realisatie van het programma 0,00. Dewever trekt beloftes sneller in dan Zorro zijn sabel hanteert.
 
33) Toen Van Rompuy tot Eu president werd benoemd en bleek dat hij in het verleden tegen de Turkse toetreding was, reageerde de Europese fractie van de N-VA door die uitspraak “zeer verontrust” te zijn en eiste dat van Rompuy de “unanieme beslissing van de lidstaten om onderhandelingen te starten die zullen leiden tot toetreding van Turkije” “Wij zullen daarover waken”.
 
Zo kan ik nog wel even door gaan.... En ik moet zeggen dit is enkel wat  in mijn geheugen opkomt. De N-VA is voor mij dus geen haar beter dan eender welke establishmentspartij.
Armando


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binnenkort mogen wij uitwijken om de Prachtlanden te bevolken.

 

 

In de grote steden beginnen meer en meer allochtonen te wonen. Momenteel is meer dan 20 procent van de Belgen van allochtone afkomst. Dat cijfer komt voort uit een nieuw sociologisch onderzoek van de KULeuven.

De onderzoekers zijn drie generaties terug gegaan. Ze nemen ook de nieuwe Belgen en hun nageslacht op. Enkel wie tot drie generaties terug geen allochtonen in zijn stamboom heeft, is volgens de onderzoekers een autochtone Belg.

Grote steden

Terwijl momenteel ongeveer 20 procent van de Belgen van allochtone origine is, zou dat binnen 10 jaar 30 procent zijn. Vooral de grote steden hebben nu soms al veel meer allochtone inwoners: Antwerpen (39,7 procent), Mechelen (27,3), Leuven en Gent (26,3 procent).

Het Brussels gewest spant de kroon, want daar hebben bijna zeven op de tien inwoners buitenlanders in hun stamboom. Sint-Joost-ten-Node heeft 96,2 procent allochtonen en Sint-Gillis 91,7 procent.

In Vlaanderen wonen vooral veel Nederlanders en Marokkanen, in Wallonië zijn dat vaak mensen met Italiaanse roots. Het onderzoek stelt dat de autochtone Belgen binnen enkele tientallen jaren in de minderheid zullen zijn in de grote steden.

Integratieprovincie

Limburg is dan weer de provincie met de meeste allochtonen. 19 procent van de Limburgers is vreemde herkomst. Met 18 procent worden ze op de voet gevolgd door Antwerpen. In Vlaams-Brabant is 14 procent van de inwoners van allochtoonse afkomst, in Oost- en West-Vlaanderen is dat telkens minder dan 10 procent.

Dat Limburg als kleinste Vlaamse provincie meer allochtonen telt dan bijvoorbeeld Antwerpen is te wijten aan de verschillende migratiegolven die sedert de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Vooral vroegere gastarbeiders uit Griekenland, Turkije en Marokko maken nog een belangrijk deel uit van de bevolking in voormalige mijngemeenten zoals Genk, Beringen en Heusden-Zolder.

@ Gazet van Antwerpen

 


14-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is die Afrikaner/Boerevolk se vryheid ? - Deel 1

 

 

Die Portugese tydperk

 

Die Afrikaanssprekende blankes in Suider Afrika se begeerte om vry en onafhanklik te wees, kom reeds ‘n lang pad, en in die jaar 2010 is daar nog geen teken van vryheid nie. 

 

Om die frustrasies by die Afrikaner beter te begryp, moet mens liefs eers sy hele geskiedenis bestudeer.  Die geskiedenis van die blankes in Suid-Afrika het reeds in die tyd van die Portugese seevaarders begin.

 

 

Die eerste Portugees wat voet aan wal op Suider Afrikaanse boden gesit het, was Bartholomeus Dias wat op 3 Februarie 1488 in die huidige Mosselbaai aangekom het.  Hy het die plek Aguada de Sao Bras genoem.

 

Die volgende Portugees wat hier aangedoen het was Vasco da Gama, wat op 20 November 1497 in Bras aangekom.  Dit was hier waar die eerste kontak tussen Europeër en Hottentot gemaak is.  Dit was egter nie juis vreedsaam nie, want die ontmoeting het in ‘n konfrontasie geeindig.

 

Met sy terugkeer het Dias op 6 Junie 1488, naby Kaap Punt vasgemeer.  Die naam wat hy die Kaap gegee het, was Cabo de Boa Esperanza.

 

Da Gama het nêrens in sy dagboek melding gemaak van swart volkere wat hy aan die Kaapse kus opgemerk het nie, maar wel bruin mense met die kenmerkende eienskappe van die Hottentotte (of Xhoi-Xhoi) wat later jare ‘n algemene gesig in die Wes-Kaap was. 

 

Hy skryf wel dat hy in 1498 by die monding van die Limpoporivier ‘n swart stam ontmoet het wat waarskynlik die Tsongas was.  Geeneen van die stamme wat hy ontmoet het, was potensiële handelsvennote nie.  Dit was eers in Mei 1498, toe Da Gama die kus van Mozambique bereik het, dat hy handelaars ontmoet het.  Hulle was Mohammedane en ook oorlogsugtig, wat beteken het dat daar gedurig onrus geheers het.

 

Oor die jare heen het daar egter soveel Portugese skepe aan die Kaapse wes- en suidkus in storms op die rotse geloop en gestrand het, dat hulle vertroue in die Kaap verloor het, en dit “Kaap van Storms” genoem het.

 

In 1503 het Antonio de Saldanha, as gevolg van ‘n navigasie-fout, per ongeluk in Tafelbaai beland.  Hy was glo die eerste Europeër wat Tafelberg uitgeklim het.  Francisco d’Almeida het in 1510 in Tafelbaai aangekom, en is daar deur Hottentotte aangeval en gedood.

 

Die Engelsman, Sir Francis Drake, wat berug was vir sy plundertogte tydens sy “round the globe voyage”, het Kaapstad in 1580 bereik.  Hy was so beïndruk met die Kaap, dat hy dit “The fairest Cape” genoem het.  Tydens sy kort verblyf aan die Kaap, het hy ook met die Hottentotte te doen gekry en hulle “black savages, very brutish” bestempel.

 

 Peter

Morgen : Die VOC tydperk

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Luc van der Kelenkelen

 

 

 

"Vlamingen 1st is de slogan van het Vlaams Belang, en als ze nummer 9 uitloten, gaan ze dan hun slogan veranderen in Vlamigen 9de, ha ha ha ?" schreef de hyperkineet Luc Van der Kelenkelen.

En Van der Kelenkelen, wanneer ga jij de naam van je pulpgazet veranderen in "Het Sekssensatie Nieuws ?" voor de échte belgen van B- Plus ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstmededeling

 

 

 

Vrijdag 14 mei 2010  zullen lezersreacties

slechts na 19 uur verschijnen

 

 

De weersverwachting voor Blankenberge   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzoekschrift VB afgewezen

 

Over de komende stembusgang is reeds heel wat inkt gevloeid. Voor het Vlaams Belang is het duidelijk dat de komende verkiezingen door de niet-splitsing van BHV ongrondwettig zijn. Gisteren diende onze partij bij de Raad van State dan ook een verzoekschrift ‘tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid’ in tegen het Koninklijk Besluit dat de praktische organisatie van de verkiezingsverrichtingen regelt. “Fundamenteel probleem is vanzelfsprekend de ongrondwettigheid van de kiesverrichtingen omwille van de handhaving van de unitaire kieskring BHV, tegen het overduidelijke arrest van het Grondwettelijk Hof in”, preciseerden Kamerlid Bart Laeremans en senator Jurgen Ceder.

Zopas raakte bekend dat de vordering van het Vlaams Belang wordt afgewezen omdat enerzijds onvoldoende wordt aangetoond dat ondergetekenden een "moeilijk te herstellen ernstig nadeel" ondervinden, en anderzijds omdat het niet tot de bevoegdheid van de koning zou behoren af te wijken van de formele kieswetgeving. Het verkiezings-KB blijft dus gehandhaafd.

Helaas laat de Raad van State na een uitspraak te doen over de ongrondwettigheid van de komende verkiezingen. De duidelijke bepalingen uit het beruchte arrest uit 2003 worden daarmee genegeerd. Aangezien de voorzitter van het Grondwettelijk Hof er al herhaaldelijk op heeft gewezen dat vervroegde verkiezingen zonder wijziging van de kieswet ongrondwettelijk zijn, overweegt het Vlaams Belang om zich eerstdaags tot het Grondwettelijk Hof zelf te wenden.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!