Angeltjes
17-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6de symfonie Beethoven (de Pastorale) - 5de beweging

 

 

Gaan we even de wanhoop van de politiek laten voor wat ze is ? De kakelende paniekkippen van de EU hebben de problemen veroorzaakt, dat ze ze nu oplossen : macht is niet alleen pronkend over de rode lopers schrijden, graaien in de schatkist en lonken naar de mooie meiden maar werken "voor de menschen".  Wij gaan met de karwats over njullie ruggen, prutsers, maar eerst luisteren we naar Beethoven, dat kon de arme man zelf niet meer op het laatste van zijn leven : stokdoof en nog vol inspiratie.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe komen we uit de Eurohel ?

 

De ministers van Financiën in de eurolanden gaan maandag opnieuw in overleg over de eurocrisis en de aanhoudende ellende op beurzen. Ze snappen niet waarom de munt in waarde blijft dalen ondanks de reddingsplannen.


Redding ?
Maandag komen de ministers bijeen op zoek naar een oplossing voor de eurocrisis. Namens Nederland neemt minister Jan Kees de Jager (CDA, Financiën) plaats in het overleg en België is vertegenwoordigd door ontslagnemend financieminitser Didier Reynders.


Vorige week kondigden de zestien eurolanden een groot reddingspakket voor de euro aan, dat bestaat uit een investering van 500 miljard euro. Het IMF pompt nog eens 220 miljard euro in de euro.

Grieken
Eerder werd Griekenland ook al gered met een enorm leningenpakket, waar Nederland 4,7 miljard euro in investeert en België bijna 3 miljard.


De munteenheid en de Europese beurzen zakten de afgelopen weken steeds verder weg door de schuldencrisis in landen als Griekenland, Spanje en Portugal.

Einde euro
De reddingsplannen van vorige week leken een eind te maken aan die vrije val, maar dat bleek van korte duur. Vrijdag sloten alle Europese graadmeters in de min en de euro staat momenteel op 1,236 dollar. Dit is het laagste niveau sinds september 2008, toen de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging.


Onlangs waarschuwde de Duitse bondskanselier voor het einde van de EU en de euro en dreigde de Franse president Nicolas Sarkozy uit de euro te stappen.


De president van de Europese Centrale Bank, Jean-Claude Trichet, noemt de huidige gang van zaken 'de meest moeilijke situatie sinds de Tweede Wereldoorlog'.

Door Robin van der Kloor @ Elsevier

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen geblazen met die Jan Hertogen ...

 

"Er zijn nu al een pak mensen die Mohammed of Joop heten maar die nog amper iets te maken hebben met Marokko of Nederland. Hun ouders of grootouders zijn daar wel van afkomstig, maar zelf zijn ze hier geboren en hebben ze de Belgische nationaliteit. Dat vergeten wij dikwijls nog. " Einde citaat.

Tja, we moeten er gewoon aan geraken dat die Nederlanders hun companen uit de commissariaten komen bevrijden als zij weer eens ten onrechte aangehouden worden. Ook die talrijke keren dat de brandweer en de politie van St. Martens Latem, Brecht, 's Gravenwezel, Schilde of Weelde moet uitrukken om de door Joopen in brand gestoken voertuigen te blussen, zullen we er maar bij moeten nemen.


Kan iemand die Jan Hertogen a.u.b. opsluiten ? Mocht ik Nederlander zijn, zou ik die correcte paljas een proces wegens laster en eerroof aandoen : over dezelfde kam geschoren worden met een volkje dat bijna uitsluitend van bijstand leeft, de dubbele nationaliteit en de dubbele mentaliteit hanteert, als het iets opbrengt en voor 99% dagelijks in de media komt wegens criminele feiten of godsdienstwaanzin, incluis het bedekken van hun vrouwen om de zuiverheid van het gelovige 'ras'.

Krankejorum zou Joop zeggen en ongelovige-varkensvleeseter zou Mohammed zeggen bij zoveel onzin. Of liever... laat die Hertogen maar schriftelijk verder ijlen en zijn ranzige onnozelheden debiteren. Het toont aan hoe de linkse en belgicistische miserie-veroorzakers in dit land, stilaan de pedalen verliezen.

Stuiptrekkingen in kinderlijk gebrabbel. Dat sommige kranten dit nog willen publiceren, maakt hen medeplichtig en belachelijk. , Hoofdredacteurs zijn ofwel te dom, of omkoopbaar door het regime. Vooral niet de waanzin aanklagen, eerder uw lezers bewerken. Eigen pensioen eerst !  

Jade

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te verwachten Bocht nummer 3

 

 

Duplo


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bocht nummer 2

 

Duplo 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bocht Nummer 1

 

 

Duplo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : de aswolk

 

 

 


16-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar Is Die Afrikaner/Boerevolk Se Vryheid ? - Deel 3

 

 

Die Britse tydperk

 

Nederland is in 1795 deur Napoleon oorwin, en die Britte het van die geleentheid gebruik gemaak om die Kaap te annekseer.  Boonop het Brittanje slawerny afgeskaf, sonder om slawe-eienaars aan die Kaap te vergoed.  Weens die afskaffing van slawerny het die meeste koloniste swaar verliese gely.

 

Diegene wat toe nie langer in diens van die VOC wou bly nie, kon hul eie plase koop.  Alhoewel die plase nie werklik aan hulle behoort het nie, maar aan hulle geleen is, kon die Europese immigrante tog ‘n mate van vryheid geniet.  Hulle is “Vryburgers” genoem.

 

Maar, die drang na vryheid het egter by die dag gegroei.  Eers was dit die onmenslike behandeling van die VOC, die gebrek aan geriewe, die slegte weersomstandighede, die wilde diere, die strooptogte en moorde deur die Xhoi, en toe kom die Engelse en skaf slawerny af.  Die Engelse kultuur, wat veel van die Europeërs se kultuur verskil het, was ‘n verdere probleem.

 

Enkelinge het reeds vroeg in die sestiende eeu die Kaap verlaat, hoofsaaklik om beter weiveld vir hul beeste te soek.  Daar was ook grootwildjagters en avonteriërs wat die onbekende binneland ingetrek en verken het.

 

Die ontevredenheid onder die koloniste, veral die Hugenote, en ander Calviniste in die Kaap, het daartoe gelei dat die eerste gedeelte van die Groot Trek in 1834 begin het.  Omdat hulle die eerste georganiseerde groep was om die Kaap te verlaat, is hulle Voortrekkers genoem.

 

Goeverneur Simon van der Stel, na wie die dorp Stellenbosch vernoem is, was met ‘n kleurling getroud.  Sy seun – Willem Adriaan van der Stel – het hom as goeverneur opgevolg, maar was erg ongewild onder die bevolking aan die Kaap.

.

 

Stellenbosch

 

Daar was ook ongeruimdhede met die boerdery en hy is daarvan beskuldig dat hy familie en vriende bevoordeel het met die uitreiking van leenplase.  Hy het ook immigrasie verbied, sodat weinig of geen immigrante uit Europa die getalle kon aanvul.  Handel is gemonopoliseer, die administratiewe, wetgewende en geregtelike magte is in een liggaam saamgesnoer, die boere is voorgeskryf hoe om te boer en watter gewasse om te verbou, groot persentasies van elke oes moes as belasting betaal word, en die lewe is vir die boere moeilik gemaak.

 

Die boere het verder en verder weg van die Kaap getrek, en probeer om buite die gebied wat amptelik aan die VOC behoort het, te beweeg.  Die VOC wou hierdie “ongehoorsaamheid” straf deur die boere te verbied om buite die VOC se grense te boer.

 

 Peter

.

Morgen : Die eerste Boererepublieke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel en Antwerpen danken hun voortbestaan aan actieve jongeren !

 

In de Brusselse gemeenten Schaarbeek, Evere en Laken werden de voorbije dagen elf wagens in brand gestoken. Het parket houdt er rekening mee dat er een pyromaan aan het werk is.

In de nacht van donderdag op vrijdag viel een wagen ten prooi aan de vlammen in Schaarbeek.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een BMW 320 in brand gestoken in de Stroobantsstraat in Evere. De dader sloeg een zijruit in en stak de binnenbekleding van de wagen in brand.

In de Haagwindenlaan in Laken werden zes wagens in brand gestoken. Twee voertuigen gingen volledig in vlammen op en vier anderen raakten zwaar beschadigd. In de nabijgelegen Japanse Torenstraat werden nog eens drie wagens in brand gestoken.

In Antwerpen hebben vrijdag vandalen stevig huisgehouden. In de vroege ochtend hebben onbekenden twee auto's in de Schelde geduwd. De politie gaat na of er een verband is tussen de verschillende incidenten.

Rond 6 uur meldde een getuige dat jongeren auto's in de Schelde aan het duwen waren aan de Sint-Michielskaai. Zij sloegen de zijruiten van de wagens in, schakelden de handrem uit en duwden de voertuigen daarna de Schelde in.

Drie kwartier later kreeg de politie een melding dat onbekenden een bromfiets in brand hadden gestoken in de Broederminstraat. Toen een patrouille ter plaatse was, werd die tegengehouden door een dertigjarige bewoner wiens autoruit was ingegooid.

Rond zeven uur verwittigde een buschauffeur van De Lijn de politie. Aan het kruispunt van de Brederodestraat met de Montignystraat had iemand een betonnen klinker tegen de vooruit gegooid. Niemand raakte gewond.

Om 10.45 uur werd er weer een bromfiets in brand gestoken in het Rivierenhof in Deurne. Onbekenden probeerden in Deurne ook het raam van een Blokkerfiliaal op de Ruggeveldlaan in te gooien. In Merksem werd een raam aan de achterkant van het scoutslokaal Sint-Joris op de Bredabaan ingegooid.

's Avonds kreeg de politie meldingen van een stukgegooid raam in een kleuterschool in Dr. Decrolystraat op de Luchtbal en twee brandende glascontainers aan de Laarsebaan in Merksem.

De socioloog-syndicalist Jan Hertogen schreef in zijn recente wetenschappelijke studie :  "Zonder vreemdelingen zou Brussel een ruïne zijn  en Antwerpen een stervende stad zonder al die verrijkende vreemden".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts nieuws voor Wereldbeker Voetbal in SA

 

Voetbalwedstrijden op tv bekijken, luisteren naar muziek of een filmpje pakken: het is sinds kort allemaal verboden in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Overtreders worden bestraft met dertig zweepslagen. Dat meldt de website Afrika Nieuws. De islamistische bewegingen Al Shabab en Hisbul Islam, die het grootste deel van de stad controleren, hebben het verbod opgelegd.

Sinds 3 april mag er al geen muziek meer worden gemaakt in de hoofdstad van Somalië. In de wijken van Mogadishu waar Al Shabab het voor het zeggen heeft,  mogen evenmin videofilms  worden bekeken of voetbalduels van buitenlandse competitie worden gevolgd. Eigen miserie eerst !

Dinsdag kwamen in Mogadishu veertien Somalische burgers om het leven tijdens gevechten tussen strijders van Al Shabab en aanhangers van de danig verzwakte interim-regering. De twee islamistische organisaties leggen al maanden de islamitische wet sharia op. Sindsdien worden de verboden talrijker.

Gelijk hebben ze, om tot de godsdienst van de vrede te behoren, moet een mens wat over hebben. 

Bron : Het Laatst Nieuws  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van Wanten : Splitsen

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 7de Dag : Flut & Flair on the air
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Onze muzikale gasten zijn De Kreuners. Zij hebben een nieuwe CD uitgebracht ‘Jonge Honden’, ook al zijn ze samen 250 jaar. U kan nu zien waar het échte talent ligt van de Kleine Trommeljongen uit Blokken : Rataplan, rataplan.

In ons politieke hoofdstuk bespreken Europees Commissaris Napoleon De Gucht en ontslagnemend premier Nonkel Kruk de toestand van de belgische begroting en de eisen van Europa. Staat ons land onder druk nav de Griekse crisis ?  Een heel klein beetje, want onze situatie is fundamenteel gezond. Hoe kan het anders met zulke bekwame en kundige politici.

Zaterdagavond speelden AA Gent en Cercle Brugge de bekerfinale. Het is de laatste wedstrijd van ref Paul Alaerts. Hij is onze studiogast, samen met Werner Helsen die de scheidsrechters op het WK in Zuid-Afrika zal begeleiden. En zoals iedereen weet, is Zuid-Afrika een land waar sportiviteit hoog in aanzien staat. Zowel in de stadions als daarbuiten.

Het filmfestival van Cannes is woensdag van start gegaan. Ward Verrijcken is voor ons ter plaatse. Hij zal het onder meer hebben over de Belgische film "Litte Baby Jesus of Flanders", een productie van Alexandra Colen.

In de rubriek gezondheid slaat huisdokter Marleen alarm over de hygiëne van onze computer-toetsborden. Als u koekjes, pralines, een pakje friet met tartaar verorbert tijdens het surfen, tikken, klikken, moet u regelmatig de vingers aflikken. Dat is een wijze raad van Marleen, die wij al jaren in toepassing brengen.

Culinair journalist Marc Declercq heeft een interessant boek geschreven over middeleeuwse kookboeken en gerechten. We praten met hem en lieten chef Quinten De Paepe van restaurant ‘Trente’ een oud gerecht in een nieuw jasje steken. Middeleeuwse kookboeken, geschreven door monniken, dat zal smullen worden.

Zondag, om 11u00 bij 0000

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchthaven Antwerpen

 

Vandaag scheren oude vliegtuigen door het Antwerpse Luchtruim.  Een zin die bol staat van chauvinisme en zelfgenoegzaamheid, alsof het Luchtruim opgedeeld is in één groot wereldvak voor Antwerpse vliegers en de rest is voor die van den buiten. Natuurlijk overdrijven we, maar onderstaand artikel uit het Nieuwsblad is geschreven door een journalist "van bij ons". We kunnen er maar één zaak aan toevoegen : die vliegtuigen maken behoorlijk wat lawaai, maar het is slechts één dag en het is plezierig ze bezig te zien boven het Antwerpse Luchtruim ...

Tientallen historische dubbeldekkers klieven vandaag door het Antwerpse luchtruim. Blikvangers zijn, zoals elk jaar, de SV4's van de legendarische vliegtuigbouwer Jean Stampe, die destijds nog piloot was aan het hof van Albert I.

Hommage

Dit jaar wil organisator Danny Cabooter een hommage brengen aan de aviatrices die de Belgische luchtvaart gedomineerd hebben. 'In het Museum Stampe-Vertongen hebben we prachtige zwart-witbeelden van deze avontuurlijke dames', vertelt hij. 'Het is soms onvoorstelbaar wat zij hebben meegemaakt.'

Zo was er de Doornikse Hélène Dutrieu, de eerste vrouw die in 1910 haar vliegbrevet behaalde. Voorts wordt ook Yvonne Cunha geëerd. Zij was de eerste vrouw die met een Boeing vloog. En ten slotte is er nog Elza Leysen, moeder van voormalig Agfa-Gevaertbaas André Leysen en grootmoeder van de bedrijfsleiders Christian en Thomas Leysen. Zij gaf haar voormalige vliegleraar Jean Stampe de opdracht een licht acrobatisch vliegtuig te bouwen: de wereldbefaamde SV4b. 'Elza vloog voor de sport, maar was gepassioneerd. Voor de kust van Knokke durfde ze zelfs loopings te maken', aldus Cabooter. 'Af en toe leek het fout af te lopen, maar dan liet ze alles los en kwam het vanzelf weer goed. Want de dubbeldekker, waar zij mee vloog, was één van de veiligste toestellen ooit.'

Vliegtalent

Naast een mooie expo over deze markante vrouwen, kunt u zaterdag vanaf 10uur en zondag vanaf 11uur gratis gaan kijken naar de spectaculaire vliegshows op de luchthaven van Deurne. Tussendoor kunt u ook uw vliegtalent testen in een F16-simulator.

@ Het Nieuwsblad

 Luchthaven Antwerpen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braeke en Zijne Zwaarlijvigheid.

 

 

Verdorie, het gaat vlugger dan we gedacht hadden, het gaat évidemment véél sneller dan de splitsing van Brussel, Halle, Vilvoorde of de splijting van het land B. Wij hebben het over het splitten tussen de voorzitter, Zijne Zwaarlijvigheid De Wever en diens opstandige Oppereunuch Siegfried Braeke.

Bij de persconferentie rook het al enigszins aangebrand : De Wever moest bijna klappen uitdelen om aan het woord te komen, je zag met momenten die loense blik van hem nijdig worden, en Siegfried Braeke trad op het voorplan alsof hij zonet op zijn eentje de N-VA had uitgevonden, gesticht,  geprogrammeerd en van spraak en wijsheid had voorzien.  Als De Wever wat zegde, keek Braeke gniffelend en trots toe : "Mijn beste leerling ..."

Braeke is op de korte tijd dat hij het flamingantisme heeft uitgevonden al meer op televisie en in de gazetten verschenen, dan om 't even welke hardzwoegende N-VA-er voor hem. Behalve Bourgeois, maar die komt pas op tv na een kinderachtig maar peperduur lachprogramma en de wekelijkse Hitleraflevering om de kijkerds een fijne nachtmerrie toe te wensen.   Braeke, die zo mogelijk nog ijdeler is dan De Wever, is ook de eerste binnen die partij, die openlijk het Alleenspreekrecht van de voorzitter negeert.

 

  
 
Twee torens, twee werelden van verschil

Binnen de N-VA heerst een kadaverdiscipline waar u en ik, simpele zielen die zelf ook graag een woordje placeren,  zich geen voorstelling kunnen bij maken. Wie zich niet houdt aan de adoratieplicht van Zijne Zwaarlijvigheid, wordt zonder  plichtplegingen aan de deur gezet.  Een opstandig VB-er die de partij al jaren beschadigt in de pers, zou bij N-VA na één keer geliquideerd zijn.

Heel wat reputaties zijn vaak anders dan ze ons verkocht worden.

Siegfried Braeke heeft dat nog niet door en het is zeer waarschijnlijk dat hij het nooit zal begrijpen, want hij is een karakteriële kopie van De Wever : ook hij wéét altijd àlles en hij laat zich niet van zijn stuk brengen door gepruttel en gepreutel van kleine keffers binnen het asiel van de VRT en nu de N-VA. 

Het misbruik van de democratie heeft in het land B eigenaardige creaturen voortgebracht die het in de Sovjet-Unie ver zouden geschopt hebben en die hier schuilgaan onder de paraplu "Wij zijn democraten, dus jullie houden je smoel".

 

Un ami de la patrie

Wat zich momenteel afspeelt tussen de twee N-VA-hoogspringers is best grappig.  De Wever doet al jaren moeite om zich in het zwaarbewaakte kamp van het belgische regime te laten aanvaarden als un ami de la patrie,  en tegelijk in de floddertenten van de semi-flaminganten de indruk te wekken  van redelijke Vlaamsgezinheid. Zo'n houding leidt   tot schizofrenie in het kwadraat. Vandaar een van Barts bijnamen : Den Tsjever. Door échte nationalisten uitgespuwd, door biseksuele flaminganten te eten gevraagd en door belgen nooit toegelaten tot het salon. Laat staan de slaapkamer. Schizofrenie, een jammere kwaal.

Braeke heeft voor zichzelf uitgemaakt dat hij niet de kant van de TV-flaminganterie zal kiezen.  Hij heeft zijn eigen Braeke-programma : BHV moet onderhandeld worden samen met andere details, zoals de benoeming van de 3 koekoekburgemeesters, de uitbreiding van Brussel met het verzwegen vooruitzicht dat Leuven en Mechelen faciliteiten mogen invoeren binnen een aantal jaren, de aanhechting van de Rand bij Brussel, een innige wens van Maingain en 1000quet maar als tegenprestatie zullen de Franstaligen  het Rolstoelen- en Gehoorapparatenbeleid overlaten aan de gewesten. 

De Wever en zijn trouwe legioensoldaten maken inmiddels de bevolking wijs, dat er geen onderhandelingen (lees toegevingen) zullen plaatsgrijpen over BHV.

De botsing der gladiatoren is er vlugger dan we gedacht hadden.  Braeke imiteert Schiltz, die wou ook altijd met de Franstaligen akkoorden afsluiten.  En tegenwoordig wordt Hugo door links aanbeden als de Heiland.  Zelfs de kleine Trommeljongen die Blokken presenteert, prijst de Grote Staatsman Schiltz alsof ze samen in Hemiksem hebben vastgezeten tijdens de repressie. 

Bejubeld door zijn ideologische vijanden, misprezen door velen van zijn medestanders : een tragisch leven.

Een kennis van mij die op het kabinet van de FDF-er Outers (uitspreken als Oetèrsse) kwam werken, wist me te vertellen dat toen zij aan de staatssecretaris werd voorgesteld, deze haar lacherig zegde : "Ah oui, vous m'avez été recommandé par Hugo Skiltz, celui-là, il m'aime bien". (u werd mij aanbevolen door Hugo Schiltz, die is erg op mij gesteld). Dàt is de stijl en Braeke leeft nog in die denkwereld. Hij heeft zich tot doel gesteld de reïncarnatie van Schiltz te worden en niemand zal hem daar van af brengen. Ook Zijne Zwaarlijvigheid niet.

Staat u me nog een omweg toe om het karakter van De Wever te schetsen. Die man is politiek fundamenteel ontrouw. Herinner u de one-nightstand met Jan-Marie Dedecker. De twee politieke geliefden waren samen de koffer ingedoken en kondigden de volgende dag hun huwelijk aan. Tot de pleegouders van Bartje lieten weten, dat zij niet gediend waren van deze strapatsen en de kleine zouden onterven als die zijn affaire met Jean-Marie zou verder zetten. Remember ?  Op slag en zonder de minste scrupules werd Dedecker gedumpt op een schandalige manier. Dàt is De Wever, zo zit die mooiprater in mekaar.

Ontzettend impulsief, zichzelf overschattend, dommige beslissingen nemen met de overtuiging dat heel de wereld zal juichen en als dat niet het geval is, wordt de kar gekeerd, ongeacht de gekneusde mensen. 

Braeke is voorlopig beschermd tot 13 juni maar de kiemen van de tweespalt zijn nu al gezaaid. Boeiend om volgen. Hoe lang gaat dit duren ?   De Wever heeft voor de zoveelste keer zonder zijn partij te raadplegen, een strategische blunder begaan. 

 

Bart is nooit de Slimste geworden. Misschien zijn sommige vragen niet doorgetelefoneerd ? Zo gaat dat soms bij quizprogramma's

Wij hebben het al vaker gezegd : het betekent niet omdat je een radde sprekerd bent, dat je ook een goed beleidspoliticus of tacticus bent.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV opgelost

 

bhv opgelost
 
zogezegd is zo gedaan
we pakken bhv eens gróndig aan
we steken het in één pakket
én dames, heren opgelet
hier leerling-tovenaar sieg brake
vertelde ons al in terzake
hoe hij die zaken anders ziet
een vette vis ligt in 't verschiet
tesamen met de sos en liberaal
en tot tevredenheid van brusselaar en waal
toont sieg zich van zijn 'vlaamse' kant
hij wil het beste voor zijn land,
gedaan dat eeuwige geruzie
zo denkt hij aan "een vorm van fusie
van brussel met de rand"
en bovenop een zak vol poen
daar is het brussel om te doen.
wat hebben we vandaag geleerd ?
dat nva zich heeft bekeerd
die heeft het al zó ver gebracht
dat albert in zijn vuistje lacht
maar bartje heeft zijn wit konijn
veel meer moet dat voor hem niet zijn
 
moraal van het verhaal
weet, wie het laatste lacht het beste lacht
en dat het Vlaams Belang geduldig wacht

jos

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caroline Gennez levert het bewijs

 

 

Productie Theo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : belgië

 

 

 


15-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar Is Die Afrikaner/Boerevolk Se Vryheid ? Deel 2

 

Die VOC- tydperk 

 

 

Aan die begin van Maart 1647 het die Nederlandse skip Nieuwe Haarlem aan die Kaapse kus gestrand.  Die oorlewendes het ‘n klein fort gebou en dit Zandfort genoem.  Na ‘n jaar se verblyf aan die Kaap, is hulle deur ‘n vloot van 12 Nederlandse skepe, onder aanvoering van W.G. de Jong, gered en aan boord geneem.

 

Van hierdie skipbreukelinge het later die VOIC (Vereenigd Oost-Indies Compagne) oorreed om ‘n handelspos in die Kaap te stig.  In 1652 het die VOC vir Jan van Riebeeck afgevaardig om met sowat 90 Hollanders na “Kaap de Goede Hoop” te vertrek.  Op 6 April het 3 passasiersskepe (De Rijger, De Dromedaris en De Goede Hoop) Tafelbaai binne gevaar, terwyl 2 vragskepe (De Olifant en De Walvisch) buite die hawe voor anker gelê het.

Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

In 1671 het Van Riebeeck grond van die plaaslike bevolking – die Xhoi-Xhoi – (Hottentotte) gekoop.  In sy eerste verslag aan die HereSewentien in Amsterdam skryf Van Riebeeck dat die plaaslike bewoners (Hottentotten) “geen handellaars is nie”, en dat daar “geen sprake van handelsvennote” in hierdie gebied is nie.

 

Die grootste gedeelte van die eerste “koloniste” was van die werkersklas en het nie veel omgegee oor die ontwikkeling van die “handelspos” nie.  Van die nuwelinge, wat later na die Kaap gekom het, was wel van ‘n “beter” klas, en het professionele mense ingesluit.

 

Die Hollandse immigrante is deur Franse en Duitse immigrante aangevul en die groep het spoedig ‘n eenheid gevorm. Klik op de afbeelding om de link te volgen

 ‘n Groep Franse Hugenote, wat uit Frankryk gevlug het, het in 1688 in die Kaap aangekom.  Die gebruik van Frans is egter verbied en almal moes Nederlands praat.

 

In 1713 en 1755 het daar pokke onder die Xhoi uitgebreek en feitlik die hele Xhoi-bevolking aan die Kaap uitgewis.

 

Weens die streng wette van die VOC, het hy mettertyd ongewild by die koloniste geword.  Lewensomstandighede was nie maklik nie.  Die Kaap, met sy ongerepte natuur, was ‘n wilde land sonder enige infrastruktuur.  Roofdiere was volop, en moordlustige Xhoi het die wêreld vir die immigrante moeilik gemaak.  Aanvanklik was daar hopeloos té veel werk, en té min arbeiders.

 

As gevolg van die moeilike omstandighede het die koloniste ‘n drang na vryheid begin kry, en was die strewe na onafhanklikheid waarskynlik reeds gebore.  Die koms van die slawe het nie veel gehelp om die tekort aan werkers aan te vul nie, aangesien die slawe op sigself ook probleme veroorsaak het.

 

Peter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 politie-auto's vliegen in brand - zomaar, uit zichzelf. Straf hé !

 

 Productie : Whathitthefan

Oorlogszone Denemarken : 13 politie-auto's in Brødby, bij Kopenhagen, brandden uit op 13/14 mei.
Een getuige hoorde een ontploffing en zag vervolgens een aantal voertuigen branden. Veel van deze vernietigingen zijn gericht tegen de Deense maatschappij door migranten die de Westerse cultuur haten.

U moet daar niet zwaar aan tillen, anders bent u een racist.  Eens deze jongeren zich nuttig zullen hebben voortgeplant, behalen zij over enkele tientallen jaren de meerderheid in Europa en dan zal u wat meemaken. U, uw kinderen, uw kleinkindjes, de gelukzakjes zullen dan pas in vredige omgeving verblijven. Waar de islam heerst, is er vrijheid en vallen er vele toffe dingen te beleven.

http://nyhederne.tv2.dk/krimi/article...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterke sp-a verkiezingsvideo : Weet u nog niet voor wie stemmen ?

 

 

Weet u nog niet voor wie stemmen ? Luister dan naar Caroline, die kan goed memmen.

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!