Angeltjes
22-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus :
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik ben 59jaar ,uitgestapt na 42jaar shiftarbeid. Ik heb mijn bijdrage geleverd aan de maatschappij. Trouw belastingen betaald in de hoogste schijf, als alleenstaande zonder kinderen. De RMZ die ik gedurende al die jaren ook trouw heb betaald op mijn shiftpremie ben ik gewoon KWIJT.

Als beloning wordt mijn pensioen(tje) nog eens flink belast !Op het overlevingspensioen van mijn overleden vrouw heb ik geen recht want het bedrag van mijn rustpensioen is te hoog. Met een eigen huis en tuintje, wat spaarcentjes en een extra legaal pensioenfonds voel ik mij in dit land dat de rijkdom (335 miljard schuld) altijd maar verder wil verdelen onder de ingevoerde wereldbevolking, ZOALS EEN KONIJN VOOR EEN LICHTBAK.

Als mijn jongere zus dit huisje ooit erft zal ze daar meer dan 50% successierechten op betalen .Ik ben een solidair iemand voor de zwaksten in de samenleving maar DIT is eenrichtingsverkeer ! DIT is electoraal hangmat-socialisme!  Ik ben beter af als vreemdeling in een ander land dan als Vlaming in belgie ! Ik heb mijn huis en tuintje dan maar verkocht en vanaf eind juli (na het verlijden van akte) woon ik op mijn boot.Mijn eerste cruse zal een exodus worden naar Frankrijk waar ik mijn belgisch (bewust met kleine letter) pensioen(tje) BRUTO zal ontvangen met op het einde van het jaar een Franse belastingsbrief van ongeveer 700 €. Dat scheelt een slok op de borrel ! Het ontvangen van mijn extralegaal pensioen ga ik na mijn domiciliering in Frankrijk 2 jaar uitstellen (wetgeving is veranderd) Dat is dan de tweede slok op de borrel !

VOILA!!! Het enige wat ze van mij nog kunnen verwachten zijn twee enorm grote dieselwalmen maar dat is dan ook van harte gegund !

NAW bekend bij de redactie



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een van onze lezers deelt mee :

 

Ik stuurde gisteren dit bericht naar SODEXO:

Geachte,
Ik ontving deze week de bestelde dienstencheques, vergezeld van een Franstalige handleiding. Is het de bedoeling dat jullie mij gratis een cursus Frans laten volgen opdat ik de taal van de echte bazen van België kan begrijpen?
Mersie bookoe davans!
Ludo

Vandaag reeds kwam het antwoord in bijna perfect Nederlands:

Geachte Heer Ludo,
Onze oprechte excuses voor het ongemak wij versturen vandaag nog een handleiding in het Nederlands.
Met vriendelijke groeten
Ange Hannon

Sodexo Service Vouchers and Cards
Customer Service Departement



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verarmde blanken in plakkerskampen. Al van gehoord ?

 

Vandaag verschijnt de laatste bijdrage van onze vriend Peter over de geschiedenis van zijn vaderland, Suid-Afrika. Hij heeft met zijn 9 afleveringen gestreefd naar een zo objectief mogelijke weergave van het verleden ; dat daarin soms treurnis, weemoed en liefde te bespeuren viel, maakt het geheel des te menselijker maar daarom niet minder waarheidsgetrouw. 

Geschiedenis is meer dan de optelsom van data en interpretatie van feiten.  Geschiedenis gaat over mensen, die liefhadden, zich vergisten, twijfelden, maar die net als wij hunkerden naar een beter leven in een goede omgeving. Mensen die met het diepe natuurinstinct dat wij onbewust met ons meedragen, gebonden zijn aan hun geboortegrond (of je dat nu graag hoort of niet)en met een diepe bekommernis voor zij die na ons komen. 

Dat zat allemaal in de bijdragen van Peter, waarvoor wij hem danken, ook als sommigen van zijn landgenoten of van onze lezers, er anders over denken.

De informatie die de media ons bezorgen over Suid-Afrika is gekleurd en eenzijdig. Zoals tijdens het apartheidsbewind de blanken afgeschilderd werden als onmensen, wordt nu het ANC-bewind bewierookt en wordt de wilde jacht op vele blanken doodgezwegen : eigenlijk is het linkse mediageweten van oordeel, dat de genocide die stilletjes aan de gang is in Suid-Afrika een revanche is voor de jaren van blank overwicht. "Doe maar, ze hebben er om gevraagd". Niet met zoveel woorden, wordt dit verteld, maar het is wel het Leidmotief op de nieuwsredacties.

Na het lezen van Peters geschiedenisoverzicht, wilden wij graag vernemen, hoe het er heden ten dage aan toegaat in Suid-Afrika. 

Peter heeft op onze vraag nog een drietal hoofdstuken bijeengeschreven over zaken waar wij in de pers nooit wat over horen en die het leven in het prachtige land voor velen dramatisch inkleurt.

Wat zijn plaasmoorden ?  Wat weten wij over Afrikaners die op de loop gaan en elders een nieuw leven proberen op te bouwen ? En heeft u al gehoord over verarmde blanken in plakkerskampe ?

Vanaf morgen zondag.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radicale 11-juli viering Voorpost : zaterdag 26 juni Merksem

 

 

Met een speciale boodschap uit Suid-afrika :

Stop de moord op de blanke Boeren

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar Is Die Afrikaner/Boerevolk Se Vryheid ? - deel 9

 

.

Die Republiek van Suid-Afrika

.

Aanvanklik het ‘n klein meerderheid blankes téén republiekwording gestem, maar dr Verwoerd het hulle oortuig dat dit “in die beswil van almal” sal wees om ‘n republiek te stig.  Op 31 Mei 1961 was dit ‘n voldonge feit – Suid-Afrika is voortaan ‘n republiek.

 

Die regses was nie aanvanklik téén die plan om ‘n “Republiek van Suid-Afrika” te stig nie, maar mettertyd het dit gebleik nie die regte besluit te wees nie.  Die regses wou ‘n “Boere-republiek” hê, en nie ‘n “Suid-Afrikaanse Republiek” nie.  Indien Dr Malan reeds in 1948 ‘n gedeelte van Suid-Afrika sou gereserveer het vir ‘n Boere-republiek, en Dr Verwoerd dit in 1961 as Boeregebied verklaar het, sou omstandighede vir die Afrikaner/Boerevolk vandag heel anders gewees het.

 

In 1948 sou die Boerevolk proporsioneel op ‘n groot gebied aanspraak kon maak.  Die swart bevolking het toe maar slegs ‘n paar miljoen getel, en sou te vinde gewees het om “helfte” van Suid-Afrika te kry.  Hul aanwas oor die afgelope 60 jaar was enorm, en sedert 1994 stroom die illegale immigrante uit die res van Afrika teen ‘n tempo van ‘n paar duisend per dag die land binne.

 

Oud-president Thabo Mbeki het beweer dat grensdrade deur die Afrikaners uitgedink is om op swartes te diskrimineer.  “Dis rassisties, dit moet afgebreek word, die hele Afrika behoort aan die swartes.  Daar mag geen grense wees nie,” het hy gesê.  Sederdien stroom die res van Afrika Suid-Afrika teen ‘n ongekende tempo binne.  Niemand weet tans hoeveel mense daar binne die grense van die Republiek van Suid-Afrika woon nie, maar sekere deskundiges skat dat dit 60-miljoen moet wees – waarvan slegs 3-miljoen Afrikaners is.           

 

Indien die Internasionale Hof in Den Haag, of die Verenigde Nasies in New York, of die Europese Unie in Brussel, of watter liggaam ook al, sou besluit dat die Boerevolk “op ‘n plekkie in die son geregtig is”, en dat hulle ‘n republiek op die Afrika-kontinent mag stig, sal dit waarskynlik slegs proporsioneel toegestaan word.  Dit wil sê, sowat 60 000 vk kilometer van Suid-Afrika sal dan Boeregrond wees (wat 2 keer die grootte van België is).  Dit sou beter wees as niks, maar dink net watter gedeelte sou die Boerevolk in 1948 kon gekry het (610 000 vk kilometer, wat groter as Frankryk is ! ). 

 

Intussen bly die Boerevolk se begeerte, om ‘n eie, vrye, soevereine volksrepubliek te besit, net ‘n hersenskim.

 .

Peter

.


21-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk tussendoortje : rarara ...

 

 

http://stemvanvlaanderen.vtm.be/

 

Wij houden ons niet vaak bezig met politiek op deze blog, maar het schijnt dat er verkiezingen op komst zijn, dus de eventuele geïntresseerden kunnen deelnemen aan een leuk spelletje. Door een aantal vragen te beantwoorden, berekent de computer van VTM met welke politicus of BV uw maatschappelijke/politieke opvattingen het best overeenstemmen. Wij weten het al : ht is niet Peter Vandermeersch en ook niet de Deftige Dame. Rarara ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Faciliteiten - antwoord aan Jan Verroken

 

Geachte heer,

Vlamingen hebben het steeds over "geen gebiedsroof". Hoe komt het dat het kanton Ronse ten tijde van de fusies in de zestiger jaren Rozenaken, Amougies en Orroir naar Henegouwen moesten laten gaan, gemeenten die in de provincie Oost-Vlaanderen gevestigd waren, weliswaar franstalig maar met een groot percentage nederlandstaligen. Konden die niet bij Ronse ingelijfd worden zoals Moeskroen gedaan heeft met Dottenijs en Luigne en Voeren (6 gemeenten) die allemaal faciliteiten voor de minderheid verworven hebben. Waarom kon dat in Ronse niet? Welke CVP en andere Oudenaardse belangen hebben er gespeeld? Bij mijn weten ligt Ronse nog steeds in Oost-Vlaanderen. De N 60 werd van aan de Sterre in Gent getrokken tot Leupegem. Achteraf het stukje Nukerke-Leupegem. Voor Ronse dat een moeilijke economische situatie kende NIETS, met alle gevolgen vandien. Armste stad van Vlaanderen. Een enorme toevloed van arme allochtonen, grote werkloosheid... En de N 60 die misschien iets aan de achteruitstelling zou kunnen doen is weeral afgevoerd ten voordele van wie? Bedankt M. Verroken voor uw fantastische bijdrage. Uw voormalige CVP kiezers uit Ronse mogen u dankbaar zijn.

Reactie op bericht "Jan Verroken over de taalgrens in Knack" van woensdag 12 mei 2010 - getekende Luc VdV


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingsprogramma's radio & tv juni

 

Zonder garantie op volledigheid en onder voorbehoud van wijzigingen, ontvangen van VB Antwerpen

 

  

 

04.06.2010 om 20.00u

  .....  

Filip Dewinter vs Annemie Turtelboom op Canvas (Terzake)

 

06.06.2010

  .....  

Filip Dewinter op VRT (Kopstukkendebat)

 

07.06.2010 om 18.00u

  .....  

Bruno Valkeniers vs Rudi Kennes over werk op Radio 1 (Vandaag)

 

08.06.2010 om 20.00u

  .....  

Filip De Man vs Siegfried Bracke over democratie op Canvas (Terzake)

 

09.06.2010

  .....  

Filip Dewinter vs Guy Vanhengel op VRT (Oog in oog)

 

09.06.2010 om 08.00u

  .....  

Gerolf Annemans vs Guy Vanhengel over geld en begroting op Radio 1 (De Ochtend)

 

09.06.2010 om 19.00u

  .....  

Bruno Valkeniers op Eén (Het Journaal)

 

10.06.2010 om 08.00u

  .....  

Filip Dewinter vs Annemie Turtelboom over asiel en migratie op Radio 1 (De Ochtend)

 

11.06.2010

  .....  

Filip Dewinter op VTM (Kopstukkendebat)

 

11.06.2010 om 20.00u

  .....  

Gerolf Annemans vs Steven Vanackere op Canvas (Terzake)

 

14.06.2010

  .....  

Bruno Valkeniers op VRT (Afterdebat)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergelijk mij niet met Maingain ...

 

 

... maar met Obama


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : het Koreaans kruitvat
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie.Het is toch opvallend hoe het ganse linkse mediazootje bijzonder behoedzaam en omzichtig met niet al te veel woorden de laffe agressie van het rode prachtland Noord-Korea naar buiten brengt.

Nu het onomstotelijk bewezen is dat het Noord-Koreaanse regime enkele maanden geleden opzettellijk een Zuid-Koreaans marineschip getorpedeerd heeft met vele doden tot gevolg, zou men denken dat er door het poco wereldje moord en brand geschreeuwd wordt. Neen, dus. Buiten wat stoere en dreigende taal èn dan nog hoofdzakelijk van de V.S. blijft het vrij stil in de rest van de wereld.Nochtans is het van het grootste belang dit niets ontziend dictatoriaal èn gevaarlijk regime met de grootste argwaan te behandelen.Die gekken zijn bekwaam om een bloedig conflict uit te lokken met verregaande gevolgen. Evenals de even doortrapte ruziestoker in Iran zijn de Noord-Koreanen gebrand op het bezit van nucleaire rotzooi die ze daadwerkelijk ook zouden gebruiken eens ze die in handen hebben.  


Zulke regimes zijn gevaarlijker dan een meute uitgehongerde bloedhonden.Innerlijk wetend  dat ze bij een confrontatie met grote mogendheden finaal van de kaart geveegd zouden worden, zijn deze gekken en in het bijzonder deze van Noord-Korea, zoals kamikazes bereid hun "gebrainwasht" lijf te offeren voor hun God-president. Indien Zuid-Korea, nu het bewijs van torpederen gevonden is, ook enkele meppen gaat uitdelen dan vliegt het Koreaans kruitvat terug in de fik. Misschien is dàt wel de achterliggende bedoeling van het rode vredelievende Noord-Koreaanse communistische regime ! 

Senior
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart de Wever verkoopt weer eens bla-bla, ongehinderd door kennis van zaken

 

Het Nieuwsblad meldt vandaag dat de provinciale toelagen voor de politieke partijen de afgelopen acht jaar verviervoudigd zijn. In 2008 kregen de politieke fracties liefst 4,3 miljoen euro belastinggeld. Het is overigens een publiek geheim dat ook de provinciale dotaties destijds fors gestegen zijn toen de socialistische partij in zware geldnood verkeerde naar aanleiding van het Agusta-schandaal.

Intussen beloven verschillende partijen - niet gespeend van hypocrisie - “in te grijpen”. Bart De Wever (N-VA) gaat nog een stap verder door te verklaren dat “de drie traditionele partijen en het Vlaams Belang voor zichzelf duidelijk een comfortabel systeem van partijfinanciering (hebben) gevonden”.

In de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant maakt de N-VA deel uit van de meerderheid en is de partij dus zelf mee verantwoordelijk voor de verhoging van de toelagen. De Vlaams Belang-mandatarissen stemden daarentegen in élke provincie tegen de verhoging van de fractietoelagen, en tegen de begrotingen waarin dergelijke onaanvaardbare verhogingen werden ingeschreven. De hypocrisie van N-VA gaat zeer ver : officieel hield het kartel met CD&V al een tijd geleden op te bestaan, maar waar de samenwerking met CD&V lucratief is, blijft het kartel in de praktijk onverkort gelden.

De Wever "vergeet" nog al gemakkelijk dat zijn partij mede de bestuursmeerderheid vormt in 3 provinces, zoals dat ook in de stad Antwerpen het geval is.  Deelnemen aan de macht en tegelijk oppositie voeren, is het handelsmerk van de N-VA. 

In Vlaanderen loopt De Wever met het rechts etiket maar in het Euro-parlement loopt hij gedwee mee aan het handje  van de extreemlinkse Groenen met wie hij een fractie vormt. 

Het Vlaams Belang pleit al vele jaren voor de afschaffing van het bestaande provinciale bestuursniveau. De N-VA graait waar er te graaien valt.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nietig

 

Lang voordat Stonehenge werd gebouwd, en ruim voor de Dode Zee-rollen werden geschreven, schilderden prehistorische kunstenaars levensgrote figuren op de wanden van ravijnen in Utah (VS). Waarom ze dat deden weet niemand. Het hele paneel van figuren, circa 7000 jaar oud, wordt de Great Gallery genoemd en werd aangetroffen op de wanden van Horseshoe Canyon in het Canyonlands National Park. De mensen die ze schilderden waren waarschijnlijk Mammoetjagers. Vanwege het vreemde wazige uiterlijk van de grootste figuur wordt dit deel van de wandtekening informeel ook wel het Heilige Geestpaneel genoemd, hoewel we niets afweten van de bedoelingen van deze mensen.
 
De bovenstaande opname werd gemaakt tijdens een heldere nacht afgelopen maart. De oudste objecten in deze foto zijn dus niet de tekeningen maar de sterren in ons Melkwegstelsel, ver in de achtergrond, waarvan sommige vele miljarden jaren oud zijn. Wat moeten de mensen van toen gedacht hebben, toen zij omhoog keken ? En wat denken wij, die nu iets meer weten ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbele moraal : varken, neen - alcohol, ja

 

Nadat de Zwitsers de bouw van islamitische machtssymbolen aan banden gelegd hebben, staat er nu een lezenswaardig artikel in de “Zeitung der Schweizer Armee”, zeg maar de huiskrant van het Zwitsers leger, over de huichelarij van vele moslims. 

Het artikel “Koexistenz der Kochtöpfe” (samenleving van de kookpotten)  maakt duidelijk dat er voor moslims in het Zwitsers leger geen aparte pot gekookt wordt, geen Halalworst of dergelijke recepten.  Men wijst erop dat er al genoeg toegevingen gedaan worden door de gerechten met varkensvlees te voorzien van een varkentjessymbool, zelfs al is de varkenstoevoeging bijzonder klein.  En men gaat verder door te stellen dat de huidige spijskaart een veelvoud van recepten aanbiedt, zodat er niet dagelijks varkensvlees opgediend wordt. 

Samuel Du Buisson, keukenchef, ergert zich aan de dubbele moraal van vele moslims.  Ook bij ons is genoegzaam bekend dat de moslims weliswaar hun geloof als alibi gebruiken om de ongelovigen de gordijnen in te jagen, maar hun geloof even vlot aan de kapstok hangen als het erom gaat van de verboden vruchten van de christenen te snoepen.

Hij verduidelijkt : "Aan de eettafel hangen zij de devote moslimvolgeling uit – ’s avonds keren zij stomdronken in de kazerne terug".  Oneervol, vindt hij.

Bron: PI en Zeitung der Schweizer Armee



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onwettige verkiezingen in chaotische omstandigheden : belgië ten voeten uit !

 

De voorbereiding van de verkiezingen van 13 juni ligt zowat stil. Doordat de centrale mailserver van justitie al de  hele week kapot is, kan het personeel van de vredegerechten geen mails  van aangeschreven voor- en bijzitters meer ontvangen. Niemand weet  welke aangeschreven voorzitters en bijzitters van kiesbureaus nu  bevestigd hebben, zo schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.  Het is één grote chaos. De mails komen niet door", luidt het bij zowat  alle griffiers in het land, die met de handen in het haar zitten.

Begin juni moeten de 15.000 kiesbureaus bemand zijn, schrijft de  wet voor. "Maar of we die datum halen? Niemand die het weet", luidt  het. "Vele voorzitters en bijzitters hebben ons wellicht te goeder  trouw gemaild dat ze al dan niet beschikbaar zijn. Alleen weten wij het  niet en als later zou blijken dat de mails niet meer te recupereren  zijn, zitten de verkiezingen helemaal in het slop. Want zonder  bemande kiesbureaus kunnen we uiteraard geen verkiezingen houden."

Justitie hoopt dat de problemen vandaag/vrijdag van de baan zijn en dat de mails terechtkomen. De server is tien jaar oud en tot op de  draad versleten. Hij is ook compleet niet voorzien op het  mailverkeer van de 15.000 personeelsleden van justitie. Het departement  belooft dat vanaf het najaar een nieuwe, 'grote' server operationeel zal zijn.

Iets anders nu : veel steden hebben de grootste moeite om hun  stembureaus voor de verkiezingen van 13 juni bemand te krijgen. Antwerpen heeft voorlopig pas voor een derde van de 351 kiesbureaus een voorzitter gevonden. In Gent, dat 500 voorzitters nodig heeft, hebben 280  mensen positief gereageerd tegenover meer dan 80 weigeringen. Dat  bericht De Morgen vrijdag.

Volgens Mark Jespers van de Antwerpse rechtbank vragen meer mensen dan  vroeger om zich te laten vervangen. Vaak grijpen weigeraars de  BHV-kwestie aan en beroepen ze zich op de onwettelijkheid van de verkiezingen. 

 

Elke voorzitter heeft ook nog eens vier of vijf bijzitters nodig. "Ik verwacht dat tot de helft van de opgeroepenen niet komt opdagen",  zegt Jan Vandenbosch, medeorganisator van de verkiezingen in  Leuven. "Daarom roep ik in plaats van de gebruikelijke vier bijzitters en  vier plaatsvervangers meteen twaalf bijzitters op." De oproepingsbrieven voor de voorzitters van de telbureaus en de  talloze bijzitters zijn overigens nog niet eens verstuurd.

Bron : diverse media


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburg allein

 

 

Bert Schoofs Lijstaanvoerder & Annick Ponthier, 2de op de lijst Limburg

Bert Schoofs is lid van de kamer van volksvertegenwoordigers sedert 1999 en werd bij elke verkiezing door de Limburgers terug naar Brussel gestuurd.  Madame Lieten van de socialisten is NIET-VERKOZEN in het Vlaams parlement maar aangeduid als ministerin in de Vlaamse Regering. Zij presenteert zich nu in Limburg voor een Kamerzetel die zij NIET zal bezetten. Zo zijn de democraten !

Terwijl Ingriet Lieten van de sp-a op kosten van de gemeenschap naar de Wereldtentoonstelling in Shangai trekt met een uitgebreide delegatie slippendragers, zijn de Limburgse vrienden van Vlaams Belang bezig met de problemen van hun provincie.

Dat is het verschil tussen politici van partijen die zich "democratisch" noemen en de échte verkozenen die het volk vertegenwoordigen. Een fragmentje weggeplukt op de webstek van Bert Schoofs :

Het Vlaams Belang is voorstander van het opheffen van België en van het afschaffen van de provincies als bestuursniveau. Limburg heeft nooit een gouverneur of députés met chauffeur nodig gehad om “Limburg” te zijn. En zal dat ook niet nodig hebben om “Limburg” te blijven. Alleen een eigen Vlaamse staat zal onze Limburgse regio volledig tot haar recht laten komen.

Voor alle duidelijkheid: ons oprecht geliefde Limburg zal dus niet verdwijnen als het provinciaal bestuursniveau wordt afgeschaft, en zeker niet indien België verdwijnt. Integendeel, het zijn zelfs nationale staten naar 19de eeuws model zoals België die de Limburgse scheiding bewerkstelligd en verder bestendigd hebben. Niet vergeten: België werd met toestemming van de Engelsen kunstmatig gesticht als bufferstaat tegen Nederland, op aandringen en ten bate van Frankrijk. De Duitsers mochten de koning leveren. Limburg was onder andere het kind van de rekening. Wat niet gesplitst moest worden werd toch uiteengerukt: daarom spreken we vandaag over... “de beide Limburgen”. Eén stuk ligt in Vlaanderen en een ander stuk in Nederland, even kunstmatig van elkaar gescheiden als datgene wat destijds onnatuurlijk werd samengevoegd. Want wat na Napoleon al ongelukkigerwijze werd bijeengeklutst en niet bij elkaar hoorde werd in 1830 definitief “verenigd” tot België, nl. Wallonië en Vlaanderen zoals we deze landsgedeelten vandaag noemen. Dit moest uiteindelijk en onontkoombaar leiden tot het schabouwelijk schouwspel dat we vandaag op het politieke toneel zien ontrollen: een land waar de koning-miljardair verkiezingen probeert te verhinderen omdat het anders uit elkaar valt. Zo zijn we op het ogenblik dat dit artikel wordt geschreven in feite al aan de zesde federale regering toe sinds 10 juni 2007... Zonder dat de burger zich heeft mogen uitspreken via het kieshokje.

http://www.bloggen.be/bertschoofs/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis knuffels en omhelzingen : is dit niet prachtig ?

 

 Gedurende één ogenblik waren onze levens samen, hebben onze zielen zich verstrengeld (Oscar Wilde).

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar Is Die Afrikaner/Boerevolk Se Vryheid ? Deel 8

 

Kommandant Koos de la Rey was een trotse lang man

.

Die Unie van Suid-Afrika

 

 .

In 1910 is die Unie van Suid-Afrika gestig, wat die einde van alle Boere-republieke amptelik en finaal bevestig het.  ‘n Paar Boere-generaals en hul volgelinge het in 1915 in opstand gekom.  Hierdie optrede is die “Rebellie van 1915” genoem.  Dis egter gou gestop toe Generaal Koos de la Rey doodgeskiet is, en van die ander generaals in hegtenis geneem is.

 

Generaal Louis Botha was die eerste Eerste Minister van die Unie van Suid-Afrika.  na hom het generaal Jan Smuts, wat ook lojaal teenoor die Britte was, Eerste Minister geword.  Alhoewel hy tydens die oorlog baie gewild onder die burgers was, en hy ‘n dapper en suksesvolle Boere-generaal in die oorlog was, het sy gewildheid as politikus afgeneem.  Sekere Afrikaners beskou Smuts as “die grootste verraaier van alle tye”.  Smuts het in Londen in die Regte gaan studeer, en hy was ook ‘n stigterslid van die Verenigde Nasies.  Afrikaners wat nie lojaal aan Brittanje wou wees nie, is deur hom geillemineer.

 

In die verkiesing van 1948 het Smuts se Verenigde Party, wat eers as die Suid-Afrikaanse Party bekend gestaan het, teen Dr D F Malan se Nasionale Party verloor.  Dit was ‘n reuse deurbraak vir die Boerevolk (of Afrikanervolk, soos wat hulle toe genoem is), wat toe vir die eerste keer in die geskiedenis, volle beheer oor die hele land gehad het.

 

Van 1948 tot 1994 was ‘n tydperk van ekonomiese groei vir die land, wat van Suid-Afrika ‘n sogenaamde “Eerstewereldland” gemaak het, maar terselfdertyd was die land ook – weens sy beleid van Afsonderlike Ontwikkeling (apartheid) – ongewild (hier te lande, maar ook oorsee en elders in Afrika).

 

Die Afrikaner/Boerevolk was teen hierdie tyd (1948) reeds 296 jaar op die sub-kontinent, en het veel ervaring van die groot verskeidenheid etniese groepe gehad.  Die leiers (Malan, Strijdom en Verwoerd) het maar té goed besef dat die kultuurverskille té groot was, en dat daar skeiding tussen die verskillende groepe moet kom.  (Die metodes wat gevolg is om die gesamentlike ideaal te bereik, het miskien verskil.  Dit is veral die nageslagte, wat nou in die 21ste eeu leef, wat voel dat daardie leiers van 50 en 60 jaar gelede, anders moes opgetree het).

 

In 1960 het Dr Verwoerd die land se lidmaatskap van die Britse Statebond beeindig, en ‘n referendum uitgeroep sodat die blanke gedeelte van Suid-Afrika “vir” of “teen” ‘n republiek kon stem.  Aan die verskillende nie-blanke groepe wou hy (dr Verwoerd) mettertyd almal onafhanklikheid gee.  Daardie deel wat oorbly, wat nie tradisioneel aan swartes behoort het nie, sou outomaties “blank Suid-Afrika” wees.

 

Peter

Morgen : Die Republiek van Suid-Afrika

 


20-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Postbode, altijd 2 keer bellen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De knappe heren van sharia4belgium – de frisse aanhangers van de religie van de vrede die Europa asap terug naar de middeleeuwen willen en de doodstraf preken voor holibi’s en andere ongelovige honden - gaan toch betogen in den broussel, ondanks het verbod. "Wij betoege tog vreetzaam ?"

Gaat feldwebel oder oberststurmfürher, der herr Thielemans, nu ook zijn stoottroepen loslaten op “vreedzame” betogers? Wie het juiste antwoord geeft wint een vakantie van twee weken in één van prachtlanden waar deze heren van afkomstig zijn: all inclusive!

Capricorn


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De criminaliteit in de stad van allah

 

 

Dat in de Prachtwijken van Antwerpen die ingenomen zijn door vreemdelingen en aanhangers van de godsdienst van de vrede, onveiligheid en criminaliteit troef zijn, is geweten.  Er ontstaat zelfs een gevoel van gewenning. Een auto in brand ? Ach ...  Een handtas afgerukt ?  Niks speciaals ... Gewonden of halfdoden bij messengevechten ? Da's koeltoer, mijnheer, uw biefstuk met friet is toch in gevaar, racist ?

Vanmorgen rond 6 uur is in een van de  "veilige" wijken, het Harmoniepark, een man van 68  die op weg was naar zijn atelier, overvallen en neergestoken door vermoedelijk een blonde Fin of Zweed. Het slachtoffer weigerde zijn geld af te staan en werd daarop brutaal bewerkt met een mes.

De dader vluchtte weg in onbekende richting, zonder buit. De gewonde kon nog op eigen houtje naar de spoedafdeling van de Eeuwfeestkliniek strompelen, die daar vlak bij is. Hij verkeerde even in levensgevaar.

Overdag wordt dit doorgangspark, dat zich bevindt nabij een buurt waar veel Joden wonen, veelvuldig gebruikt door moeders met kinderen en er is regelmatig politiecontrole. 

De criminaliteit schuift op en neemt stelselmatig het ganse stedelijke grondgebied in. Volhouden dat er geen relatie bestaat tussen dit soort gebeurtenissen en de invasie van vreemdelingen, is belachelijk en laf. Verschillende tienduizenden extra-tafelschuimers worden momenteel geregulariseerd en zorgen voor nog meer verrijking in deze bezette stad.

Burgemeester Slaapmans is niet in staat voor de veiligheid van zijn burgers in te staan.  Het enige wat hij doet is lawaaiconcerten inrichten en pintjes tappen. Hij laat voor de rest "onze" stad verkommeren en ten onder gaan. Die man had  cafébaas of producer moeten worden in plaats van politicus. Hij is het slechtste wat onze stad ooit overkomen is.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De regimepers deelt rapporten uit
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Het fenomeen is enkele jaren geleden opgedoken : de loopjongens van het regime delen rapporten uit over het werk van de politici.

Uitgerekend zij die zichzelf bestempelen als "kwaliteitsmedium", de Standaard en de Morgen, maken zich intressant met dit spelletje en ze worden met genoegen aangehaald door het derde kwaliteitsmedium in Vlaanderen, de neutrale VRT. Hoe graag de Nieuwsdienst ook een eigen ratingsysteem voor politici zou hanteren, dàt is net een brug te ver, maar citeren à volonté.

In de rechtstreekse parlementaire uitzendingen van Villa Politica worden steevast richtinggevende commentaren en sturende informatie verstrekt door Van der Meersch (hoofdredacteur De Standaard)  en Desmet (politiek commentator De Morgen).  Terwijl de eindregie van de VRT  bepaalt welke sprekers naast Linda de Win hun momentje van televisie-glorie mogen beleven. En wiens parlementaire tussenkomst mag onderbroken worden.

Het is geweten dat de politieke creaturen, Peter en Yves,  hun pen en mond ter beschikking stellen voor de verdediging van het regime. Voor het leveren van voorspelbare commentaren, krijgen zij een gage en hun gazetten veel merkvermelding bij de openbare radio en televisie. 

Op het einde van de legislatuur veroorloven de redacties zich als finale, hun vriendjes te belonen met goede rapporten en de "slechten" publiek op de ezelsbank te zetten.  Uiteraard worden de meeste Vlaams Belangers barslecht beoordeeld (een uitzondering moet zorgen voor de schijn van objectiviteit)  ; in sommige gevallen zal een negatieve beoordeling terecht zijn maar wie hecht geloof aan de objectiviteit van broodschrijvers die jaar in jaar uit meespelen in scenario's om Vlaams Belang te dwarsbomen, te ridiculiseren of dood te zwijgen ?  

Sta ons toe nog even op een belangrijke realiteit te wijzen : politici van alle traditionele partijen, inclusief de N-VA en Groen, worden uit de administraties van de staat, voorgelicht door partijgenoten en/of vrienden. Zij beschikken over inside-informatie of bewuste lekken waar zij een stuk van hun politieke carrière kunnen op bouwen.  Deze officieuze kenniskanalen  zijn afgegrendeld voor Vlaams Belangers, die alles zelf moeten uitdokteren en bestuderen. Geen voorgekauwde kost, geen verklarende teksten bij dossiers, geen belangrijke achtergrondinformatie, geen spiekbriefjes.  Of dacht u dat Bruno Tobback, overigens een goed parlementair,  al zijn kennis en wetenschap zelf opzoekt ? 

Van ons krijgen zowel de Standaard als de Morgen 0 op 10 omwille van hun eenzijdige berichtgeving. En de VRT, dat weet u, die hebben en houden hun 4 Nullen als Onvlaamse Overbodige Openbare Omroep.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!