Angeltjes
21-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nietig

 

Lang voordat Stonehenge werd gebouwd, en ruim voor de Dode Zee-rollen werden geschreven, schilderden prehistorische kunstenaars levensgrote figuren op de wanden van ravijnen in Utah (VS). Waarom ze dat deden weet niemand. Het hele paneel van figuren, circa 7000 jaar oud, wordt de Great Gallery genoemd en werd aangetroffen op de wanden van Horseshoe Canyon in het Canyonlands National Park. De mensen die ze schilderden waren waarschijnlijk Mammoetjagers. Vanwege het vreemde wazige uiterlijk van de grootste figuur wordt dit deel van de wandtekening informeel ook wel het Heilige Geestpaneel genoemd, hoewel we niets afweten van de bedoelingen van deze mensen.
 
De bovenstaande opname werd gemaakt tijdens een heldere nacht afgelopen maart. De oudste objecten in deze foto zijn dus niet de tekeningen maar de sterren in ons Melkwegstelsel, ver in de achtergrond, waarvan sommige vele miljarden jaren oud zijn. Wat moeten de mensen van toen gedacht hebben, toen zij omhoog keken ? En wat denken wij, die nu iets meer weten ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbele moraal : varken, neen - alcohol, ja

 

Nadat de Zwitsers de bouw van islamitische machtssymbolen aan banden gelegd hebben, staat er nu een lezenswaardig artikel in de “Zeitung der Schweizer Armee”, zeg maar de huiskrant van het Zwitsers leger, over de huichelarij van vele moslims. 

Het artikel “Koexistenz der Kochtöpfe” (samenleving van de kookpotten)  maakt duidelijk dat er voor moslims in het Zwitsers leger geen aparte pot gekookt wordt, geen Halalworst of dergelijke recepten.  Men wijst erop dat er al genoeg toegevingen gedaan worden door de gerechten met varkensvlees te voorzien van een varkentjessymbool, zelfs al is de varkenstoevoeging bijzonder klein.  En men gaat verder door te stellen dat de huidige spijskaart een veelvoud van recepten aanbiedt, zodat er niet dagelijks varkensvlees opgediend wordt. 

Samuel Du Buisson, keukenchef, ergert zich aan de dubbele moraal van vele moslims.  Ook bij ons is genoegzaam bekend dat de moslims weliswaar hun geloof als alibi gebruiken om de ongelovigen de gordijnen in te jagen, maar hun geloof even vlot aan de kapstok hangen als het erom gaat van de verboden vruchten van de christenen te snoepen.

Hij verduidelijkt : "Aan de eettafel hangen zij de devote moslimvolgeling uit – ’s avonds keren zij stomdronken in de kazerne terug".  Oneervol, vindt hij.

Bron: PI en Zeitung der Schweizer Armee



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onwettige verkiezingen in chaotische omstandigheden : belgië ten voeten uit !

 

De voorbereiding van de verkiezingen van 13 juni ligt zowat stil. Doordat de centrale mailserver van justitie al de  hele week kapot is, kan het personeel van de vredegerechten geen mails  van aangeschreven voor- en bijzitters meer ontvangen. Niemand weet  welke aangeschreven voorzitters en bijzitters van kiesbureaus nu  bevestigd hebben, zo schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.  Het is één grote chaos. De mails komen niet door", luidt het bij zowat  alle griffiers in het land, die met de handen in het haar zitten.

Begin juni moeten de 15.000 kiesbureaus bemand zijn, schrijft de  wet voor. "Maar of we die datum halen? Niemand die het weet", luidt  het. "Vele voorzitters en bijzitters hebben ons wellicht te goeder  trouw gemaild dat ze al dan niet beschikbaar zijn. Alleen weten wij het  niet en als later zou blijken dat de mails niet meer te recupereren  zijn, zitten de verkiezingen helemaal in het slop. Want zonder  bemande kiesbureaus kunnen we uiteraard geen verkiezingen houden."

Justitie hoopt dat de problemen vandaag/vrijdag van de baan zijn en dat de mails terechtkomen. De server is tien jaar oud en tot op de  draad versleten. Hij is ook compleet niet voorzien op het  mailverkeer van de 15.000 personeelsleden van justitie. Het departement  belooft dat vanaf het najaar een nieuwe, 'grote' server operationeel zal zijn.

Iets anders nu : veel steden hebben de grootste moeite om hun  stembureaus voor de verkiezingen van 13 juni bemand te krijgen. Antwerpen heeft voorlopig pas voor een derde van de 351 kiesbureaus een voorzitter gevonden. In Gent, dat 500 voorzitters nodig heeft, hebben 280  mensen positief gereageerd tegenover meer dan 80 weigeringen. Dat  bericht De Morgen vrijdag.

Volgens Mark Jespers van de Antwerpse rechtbank vragen meer mensen dan  vroeger om zich te laten vervangen. Vaak grijpen weigeraars de  BHV-kwestie aan en beroepen ze zich op de onwettelijkheid van de verkiezingen. 

 

Elke voorzitter heeft ook nog eens vier of vijf bijzitters nodig. "Ik verwacht dat tot de helft van de opgeroepenen niet komt opdagen",  zegt Jan Vandenbosch, medeorganisator van de verkiezingen in  Leuven. "Daarom roep ik in plaats van de gebruikelijke vier bijzitters en  vier plaatsvervangers meteen twaalf bijzitters op." De oproepingsbrieven voor de voorzitters van de telbureaus en de  talloze bijzitters zijn overigens nog niet eens verstuurd.

Bron : diverse media


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburg allein

 

 

Bert Schoofs Lijstaanvoerder & Annick Ponthier, 2de op de lijst Limburg

Bert Schoofs is lid van de kamer van volksvertegenwoordigers sedert 1999 en werd bij elke verkiezing door de Limburgers terug naar Brussel gestuurd.  Madame Lieten van de socialisten is NIET-VERKOZEN in het Vlaams parlement maar aangeduid als ministerin in de Vlaamse Regering. Zij presenteert zich nu in Limburg voor een Kamerzetel die zij NIET zal bezetten. Zo zijn de democraten !

Terwijl Ingriet Lieten van de sp-a op kosten van de gemeenschap naar de Wereldtentoonstelling in Shangai trekt met een uitgebreide delegatie slippendragers, zijn de Limburgse vrienden van Vlaams Belang bezig met de problemen van hun provincie.

Dat is het verschil tussen politici van partijen die zich "democratisch" noemen en de échte verkozenen die het volk vertegenwoordigen. Een fragmentje weggeplukt op de webstek van Bert Schoofs :

Het Vlaams Belang is voorstander van het opheffen van België en van het afschaffen van de provincies als bestuursniveau. Limburg heeft nooit een gouverneur of députés met chauffeur nodig gehad om “Limburg” te zijn. En zal dat ook niet nodig hebben om “Limburg” te blijven. Alleen een eigen Vlaamse staat zal onze Limburgse regio volledig tot haar recht laten komen.

Voor alle duidelijkheid: ons oprecht geliefde Limburg zal dus niet verdwijnen als het provinciaal bestuursniveau wordt afgeschaft, en zeker niet indien België verdwijnt. Integendeel, het zijn zelfs nationale staten naar 19de eeuws model zoals België die de Limburgse scheiding bewerkstelligd en verder bestendigd hebben. Niet vergeten: België werd met toestemming van de Engelsen kunstmatig gesticht als bufferstaat tegen Nederland, op aandringen en ten bate van Frankrijk. De Duitsers mochten de koning leveren. Limburg was onder andere het kind van de rekening. Wat niet gesplitst moest worden werd toch uiteengerukt: daarom spreken we vandaag over... “de beide Limburgen”. Eén stuk ligt in Vlaanderen en een ander stuk in Nederland, even kunstmatig van elkaar gescheiden als datgene wat destijds onnatuurlijk werd samengevoegd. Want wat na Napoleon al ongelukkigerwijze werd bijeengeklutst en niet bij elkaar hoorde werd in 1830 definitief “verenigd” tot België, nl. Wallonië en Vlaanderen zoals we deze landsgedeelten vandaag noemen. Dit moest uiteindelijk en onontkoombaar leiden tot het schabouwelijk schouwspel dat we vandaag op het politieke toneel zien ontrollen: een land waar de koning-miljardair verkiezingen probeert te verhinderen omdat het anders uit elkaar valt. Zo zijn we op het ogenblik dat dit artikel wordt geschreven in feite al aan de zesde federale regering toe sinds 10 juni 2007... Zonder dat de burger zich heeft mogen uitspreken via het kieshokje.

http://www.bloggen.be/bertschoofs/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis knuffels en omhelzingen : is dit niet prachtig ?

 

 Gedurende één ogenblik waren onze levens samen, hebben onze zielen zich verstrengeld (Oscar Wilde).

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar Is Die Afrikaner/Boerevolk Se Vryheid ? Deel 8

 

Kommandant Koos de la Rey was een trotse lang man

.

Die Unie van Suid-Afrika

 

 .

In 1910 is die Unie van Suid-Afrika gestig, wat die einde van alle Boere-republieke amptelik en finaal bevestig het.  ‘n Paar Boere-generaals en hul volgelinge het in 1915 in opstand gekom.  Hierdie optrede is die “Rebellie van 1915” genoem.  Dis egter gou gestop toe Generaal Koos de la Rey doodgeskiet is, en van die ander generaals in hegtenis geneem is.

 

Generaal Louis Botha was die eerste Eerste Minister van die Unie van Suid-Afrika.  na hom het generaal Jan Smuts, wat ook lojaal teenoor die Britte was, Eerste Minister geword.  Alhoewel hy tydens die oorlog baie gewild onder die burgers was, en hy ‘n dapper en suksesvolle Boere-generaal in die oorlog was, het sy gewildheid as politikus afgeneem.  Sekere Afrikaners beskou Smuts as “die grootste verraaier van alle tye”.  Smuts het in Londen in die Regte gaan studeer, en hy was ook ‘n stigterslid van die Verenigde Nasies.  Afrikaners wat nie lojaal aan Brittanje wou wees nie, is deur hom geillemineer.

 

In die verkiesing van 1948 het Smuts se Verenigde Party, wat eers as die Suid-Afrikaanse Party bekend gestaan het, teen Dr D F Malan se Nasionale Party verloor.  Dit was ‘n reuse deurbraak vir die Boerevolk (of Afrikanervolk, soos wat hulle toe genoem is), wat toe vir die eerste keer in die geskiedenis, volle beheer oor die hele land gehad het.

 

Van 1948 tot 1994 was ‘n tydperk van ekonomiese groei vir die land, wat van Suid-Afrika ‘n sogenaamde “Eerstewereldland” gemaak het, maar terselfdertyd was die land ook – weens sy beleid van Afsonderlike Ontwikkeling (apartheid) – ongewild (hier te lande, maar ook oorsee en elders in Afrika).

 

Die Afrikaner/Boerevolk was teen hierdie tyd (1948) reeds 296 jaar op die sub-kontinent, en het veel ervaring van die groot verskeidenheid etniese groepe gehad.  Die leiers (Malan, Strijdom en Verwoerd) het maar té goed besef dat die kultuurverskille té groot was, en dat daar skeiding tussen die verskillende groepe moet kom.  (Die metodes wat gevolg is om die gesamentlike ideaal te bereik, het miskien verskil.  Dit is veral die nageslagte, wat nou in die 21ste eeu leef, wat voel dat daardie leiers van 50 en 60 jaar gelede, anders moes opgetree het).

 

In 1960 het Dr Verwoerd die land se lidmaatskap van die Britse Statebond beeindig, en ‘n referendum uitgeroep sodat die blanke gedeelte van Suid-Afrika “vir” of “teen” ‘n republiek kon stem.  Aan die verskillende nie-blanke groepe wou hy (dr Verwoerd) mettertyd almal onafhanklikheid gee.  Daardie deel wat oorbly, wat nie tradisioneel aan swartes behoort het nie, sou outomaties “blank Suid-Afrika” wees.

 

Peter

Morgen : Die Republiek van Suid-Afrika

 


20-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Postbode, altijd 2 keer bellen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De knappe heren van sharia4belgium – de frisse aanhangers van de religie van de vrede die Europa asap terug naar de middeleeuwen willen en de doodstraf preken voor holibi’s en andere ongelovige honden - gaan toch betogen in den broussel, ondanks het verbod. "Wij betoege tog vreetzaam ?"

Gaat feldwebel oder oberststurmfürher, der herr Thielemans, nu ook zijn stoottroepen loslaten op “vreedzame” betogers? Wie het juiste antwoord geeft wint een vakantie van twee weken in één van prachtlanden waar deze heren van afkomstig zijn: all inclusive!

Capricorn


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De criminaliteit in de stad van allah

 

 

Dat in de Prachtwijken van Antwerpen die ingenomen zijn door vreemdelingen en aanhangers van de godsdienst van de vrede, onveiligheid en criminaliteit troef zijn, is geweten.  Er ontstaat zelfs een gevoel van gewenning. Een auto in brand ? Ach ...  Een handtas afgerukt ?  Niks speciaals ... Gewonden of halfdoden bij messengevechten ? Da's koeltoer, mijnheer, uw biefstuk met friet is toch in gevaar, racist ?

Vanmorgen rond 6 uur is in een van de  "veilige" wijken, het Harmoniepark, een man van 68  die op weg was naar zijn atelier, overvallen en neergestoken door vermoedelijk een blonde Fin of Zweed. Het slachtoffer weigerde zijn geld af te staan en werd daarop brutaal bewerkt met een mes.

De dader vluchtte weg in onbekende richting, zonder buit. De gewonde kon nog op eigen houtje naar de spoedafdeling van de Eeuwfeestkliniek strompelen, die daar vlak bij is. Hij verkeerde even in levensgevaar.

Overdag wordt dit doorgangspark, dat zich bevindt nabij een buurt waar veel Joden wonen, veelvuldig gebruikt door moeders met kinderen en er is regelmatig politiecontrole. 

De criminaliteit schuift op en neemt stelselmatig het ganse stedelijke grondgebied in. Volhouden dat er geen relatie bestaat tussen dit soort gebeurtenissen en de invasie van vreemdelingen, is belachelijk en laf. Verschillende tienduizenden extra-tafelschuimers worden momenteel geregulariseerd en zorgen voor nog meer verrijking in deze bezette stad.

Burgemeester Slaapmans is niet in staat voor de veiligheid van zijn burgers in te staan.  Het enige wat hij doet is lawaaiconcerten inrichten en pintjes tappen. Hij laat voor de rest "onze" stad verkommeren en ten onder gaan. Die man had  cafébaas of producer moeten worden in plaats van politicus. Hij is het slechtste wat onze stad ooit overkomen is.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De regimepers deelt rapporten uit
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Het fenomeen is enkele jaren geleden opgedoken : de loopjongens van het regime delen rapporten uit over het werk van de politici.

Uitgerekend zij die zichzelf bestempelen als "kwaliteitsmedium", de Standaard en de Morgen, maken zich intressant met dit spelletje en ze worden met genoegen aangehaald door het derde kwaliteitsmedium in Vlaanderen, de neutrale VRT. Hoe graag de Nieuwsdienst ook een eigen ratingsysteem voor politici zou hanteren, dàt is net een brug te ver, maar citeren à volonté.

In de rechtstreekse parlementaire uitzendingen van Villa Politica worden steevast richtinggevende commentaren en sturende informatie verstrekt door Van der Meersch (hoofdredacteur De Standaard)  en Desmet (politiek commentator De Morgen).  Terwijl de eindregie van de VRT  bepaalt welke sprekers naast Linda de Win hun momentje van televisie-glorie mogen beleven. En wiens parlementaire tussenkomst mag onderbroken worden.

Het is geweten dat de politieke creaturen, Peter en Yves,  hun pen en mond ter beschikking stellen voor de verdediging van het regime. Voor het leveren van voorspelbare commentaren, krijgen zij een gage en hun gazetten veel merkvermelding bij de openbare radio en televisie. 

Op het einde van de legislatuur veroorloven de redacties zich als finale, hun vriendjes te belonen met goede rapporten en de "slechten" publiek op de ezelsbank te zetten.  Uiteraard worden de meeste Vlaams Belangers barslecht beoordeeld (een uitzondering moet zorgen voor de schijn van objectiviteit)  ; in sommige gevallen zal een negatieve beoordeling terecht zijn maar wie hecht geloof aan de objectiviteit van broodschrijvers die jaar in jaar uit meespelen in scenario's om Vlaams Belang te dwarsbomen, te ridiculiseren of dood te zwijgen ?  

Sta ons toe nog even op een belangrijke realiteit te wijzen : politici van alle traditionele partijen, inclusief de N-VA en Groen, worden uit de administraties van de staat, voorgelicht door partijgenoten en/of vrienden. Zij beschikken over inside-informatie of bewuste lekken waar zij een stuk van hun politieke carrière kunnen op bouwen.  Deze officieuze kenniskanalen  zijn afgegrendeld voor Vlaams Belangers, die alles zelf moeten uitdokteren en bestuderen. Geen voorgekauwde kost, geen verklarende teksten bij dossiers, geen belangrijke achtergrondinformatie, geen spiekbriefjes.  Of dacht u dat Bruno Tobback, overigens een goed parlementair,  al zijn kennis en wetenschap zelf opzoekt ? 

Van ons krijgen zowel de Standaard als de Morgen 0 op 10 omwille van hun eenzijdige berichtgeving. En de VRT, dat weet u, die hebben en houden hun 4 Nullen als Onvlaamse Overbodige Openbare Omroep.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zomer nadert

 

 

In Antwerpen is voorbije nacht een politievoertuig in brand gestoken door onbekenden, meldt de lokale politie.
 
Rond 3.15 uur kregen de hulpdiensten een melding over een brandend voertuig in de Paleisstraat. Eens ter plaatste stelden ze vast dat het om een politievoertuig type Volkswagen Golf ging. Vlakbij is er een wijkpost van de politie die 's nachts onbemand is. Het voertuig brandde volledig uit.
 
Naast het voertuig werden brandversnellende producten aangetroffen. De politie gaat dus uit van opzettelijke brandstichting. De politie leg je niet in de luren !Op basis van buurtgetuigenissen hopen de speurders de identiteit van de dader(s) te achterhalen. De wagen werd overgebracht naar het labo voor sporenonderzoek. Als dat met uw auto gebeurt, is de kans klein dat hij in het labo onderzocht wordt. Verschil moet er zijn.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De geschiedenis van het Midden-Oosten in 5 minuten

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De postbode had nog wat
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het is weer godgeklaagd. Zowel Groen, als de linkse krachten met de vakbonden op kop hervallen in hun oude simplistische praat. Alles wordt opgelost (meer nog we kunnen de mensen nog wat pensioen bijgeven) als we maar die fraude aanpakken, en o ja die stoute notionele intrestaftrek. Waarschijnlijk slaagt geen enkel lid van deze groeperingen er in uit te leggen wat de notionele intrestaftrek eigenlijk is. Dom, dommer, domst. Misschien kan de vakbond eens beginnen met haar boekhouding te openen en belastingen te betalen zoals iedereen. De vakbonden in Belgi๋ (als enige in Europa trouwens) betalen geen belastingen en moeten hun boekhouding niet openbaar maken. Dit is pas pure schande en zij gaan dan met het vingertje wijzen. Misschien kan men de vakbonden voor al die jaren van belastingontduiking en gesjoemel eens een eenmalige solidariteitstaks opleggen. We zijn niet voor belastingen maar voor deze ene keer maken we graag een inconsequente uitzondering. You are welcome.

Lydia

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische staatsschuld op 30 april 2010

 

 

Elke maand wat meer

335 miljard euri

SCHULD OP 30.04.2010
FEDERALE STAAT
335 258 947 890,89 EUR
 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moedige Brusselse bakker verjaagt overvallers met deegrol.

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons dagmenu op feesboek
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vandaag de 7de aflevering over Suid-Afrika : goud en diamanten, ja dat wilden de Britten wat graag voor zichzelf - De islaam ligt voor de 3de keer onder het ontleedmes : het ziet er niet goed uit met deze patiënt - Hola, de volgende regering moet op 4 jaar tijd 42 miljard euri besparen : we zullen het eens vragen aan Bartje, die weet toch alles - Kent u Het Slaafste Nieuws ? U bent daar enkel welkom als reageerder indien u een bewijs van politiek correct gedrag kan voorleggen en de waarheid ontwijkt - Van 1 januari tot vandaag 20 mei 2010, hebben 500.000 brave lieden Angeltjes aangetikt. Voor een land met 6 miljoen potentiële tikkers (neen, niet getikten) is dat behoorlijk, zeker omdat wij politiek-incorrect zijn. Dank u en we doen voort. Vandaag geen zonnebank, de échte Laura verwarmt ons. Toedeloe !

U kan een kijkje nemen bij Facebook zonder u te registreren : klikken op de afbeelding bovenaan in de rechterkolom van deze blog. Zo ziet u enkele van onze bijna 1200 vrienden en nog wat andere gegevens.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar Is Die Afrikaner/Boerevolk Se Vryheid ? Deel 7

 

 

Goud en diamante

 

 

Ongelukkig vir die Boerevolk, was die 2 republieke ryk aan grondstowwe, wat dit vir uitlanders, maar veral die Britte, erg aantreklik gemaak het.  Die wêreld het gegons toe ‘n reuse diamant in 1866 langs die Vaalrivier gevind is.  Van 1867 – 1871 is meerdere fondse gemaak toe vele diamante in Griekwaland-Wes, veral in die omgewing van die huidige stad – Kimberley – gevind is.  In 1871 het die Britte die gebied, wat deel van die Vrystaat was, by Kaapland ingelyf.  Sederdien is Griekwaland-Wes, wat Kimberley insluit, nie meer Vrystaatgebied nie, maar deel van Kaapland.  Kimberley is tans die hoofstad van die Provinsie Noord-Kaap.

 

 

 

Kimberley

 

 

In 1886 het nog ‘n slag die Boerevolk getref toe die wêreld se rykste goudneerslag op die Witwatersrand ontdek is.  Die reuse stad – Johannesburg – het op dié gebied ontstaan, en is waarskynlik vandag die jongste grootstad van die wêreld.  Daar woon sowat 2-miljoen mense in Johannesburg self, maar die Witwatersrandgebied, wat om Johannesburg ontstaan het, bestaan ook reeds uit meer as 2-miljoen mense.

 

Die minerale rykdomme van Suid-Afrika het die Britte geweldig gierig gemaak, en allerlei skelm planne is in Londen gesmee om die vryheidsliewende Boerevolk van alle rykdom te stroop.  Cecil John Rhodes, wat Eerste Minister van die Kaapkolonie was, het toe reeds vele aandele in die diamantreus – De Beers – gehad.  Kimberley het gou in ‘n  Engelse stad ontwikkel.  Rhodes se onderduimste planne het ook na Transvaal verskuif, en onrus is deur Rhodes onder die “uitlanders” in Transvaal aangevuur.  Die “uitlanders” het vinnig vermeerder, en hulle het begin om stemreg in die 2 Boererepublieke te eis (byna soos die Moslems in Wes-Europa vandag).  President Paul Kruger van die ZAR het verontwaardig uitgeroep:”Dit is nie stemreg wat julle soek nie, dis my land wat julle wil hê.  Julle wil my van my goud beroof!”.

.

 

Paul Krüger

 

Op 11 Oktober 1899 het die oorlog uitgebreek.  Die Boere het dit die Tweede Vryheidsoorlog genoem.  In Londen het dit as die Boer War, of South African War, bekend gestaan.  Sommige Suid-Afrikaners noem dit die Anglo-Boere-oorlog.

 

Die Britte in Londen was so selfversekerd, dat hulle voorspel het dat die oorlog “binne 14 dae” deur Brittanje gewen sou word.  Dit het hulle egter 32 maande gekos, en derduisende soldate het gesneuwel.  Op 31 Mei 1902 is die “Vrede van Vereeniging” onderteken.  ‘n Klein groepie van sowat 150 000 – 200 000 Boere, wat geen militêre opleiding gehad het nie, het die magtige Britse leër van 500 000 goed opgeleide soldate in byna elke skermutseling gewen.  Die Boere was by verreweg die beste vegters, maar nadat die Britte begin het om sy “verskroeide aarde”-beleid toe te pas, het dinge vir die Boerevolk begin skeef loop.  Alle plaaswonings is afgebrand, diere is vermink of gedood, weiding en ander gewasse is afgebrand, en vrouens en kinders (asook bejaardes en gestremdes) is na Britse konsentrasiekampe vervoer of sommer net aangejaag.

 

Peter

Morgen : Die Unie van Suid-Afrika

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Islaam (3 - slot)

 


De gedragsregels opgelegd door de Koran hebben weinig gemeen met de morele en ethische gedragsregels van het Christendom. De morele code van de Christenen kwamen voort uit het volk zelf, overeenkomstig een overlevering van verhalen over wie de moslims de profeet Christus noemden.

Uiteindelijk bleek deze code zo sterk dat hij de al de voordien bestaande ethische codes overtrof en hen in de schaduw stelde. Dat is de reden waarom het Christendom uiteindelijk erkend werd als staatsgodsdienst, nauwelijks honderd jaar na gruwelijke vervolging van de zelfde Christenen met identiek de zelfde code.

Deze morele code naleven was blijkbaar voor de kerkelijke machthebbers in de loop der eeuwen nadien wat veel gevraagd. Maar kom, wie zonder fouten is werpe de eerste steen. Gebruik dat overigens bij de aanhangers van de woestijn-profeet heden ten dage nog altijd zeer in trek is. Op tot hun middel ingegraven overspelige vrouwen bij voorbeeld, of om de Israëlische politie te pesten, om maar enkele voorbeelden te geven. Super-uitzonderlijke camera die een opname ervan overleeft.

Uiteraard kwamen er splitsingen en confrontaties tussen de volgelingen van de nagedachtenis aan Christus, maar niet zo snel als bij de Mohammedanen. Bij deze laatsten ging het om de wereldlijke macht en niets anders. Nauwelijks was Mohammed gestorven of de strijd om de macht barstte al los onder zijn militaristische volgelingen. Omdat verdere splitsing auto-destructief zou werken, bleef het in hoofdzaak ook hier bij. Sjiieten en soennieten maken sindsdien de dienst uit, en afwijkende meningen worden gedecimeerd binnen maximum 200 jaar. En de zogenaamde strekkingen en stromingen hebben altijd de fiat of stilzwijgende goedkeuring van een van deze twee. Kwestie van er ook te hebben natuurlijk, strekkingen en stromingen. Kwestie van normaal te lijken als men vergeleken wordt met niet-islaamitische religies. Wat een tegenstelling tot de geplogenheden die blijken uit de geschiedenis van de Christelijke godsdiensten !



Men beweert soms dat islaam geen ideologie is omdat het de inrichting van de samenleving niet als zelfstandig doel ziet, maar zo gezegd voortvloeiend uit de plichten tegenover god. Kijkend naar de dagelijkse praktijk blijkt alleen al hieruit dat islaam een ideologie blijkt te zijn vermomd als geloof. In hoofdzaak ideologie en deels geloof dus, maar geen van beide helemaal. Het gebruik van een godsdienstige woordenschat zet de westerling uiteraard op het verkeerde been. En dat is ook de bedoeling zoals een oplichter altijd de aandacht tracht te vestigen op iets wat er niet toe doet, en vooral op iets wat hem niet kan ontmaskeren als oplichter.

Wereldwijd groeit de overtuiging dat de islaam wel degelijk een religieuze sekte is, die middels een theocratische ingeklede ideologie de macht beoogt en in de islaamitische staten met geweld en de ijzeren vuist handhaaft ten voordele van de machthebbers. Eerlijk gezegd kan ik persoonlijk het onderscheid tussen Allah  en de bloeddorstige Bâal uit het vroegere tweestromenland, of zelfs de god der Azteken, onmogelijk inzien. De ethische code van de islaam is daarvoor veel te zwak en ronduit achterlijk te noemen in vergelijking met de Christelijke die ruim een half millennium voordien ontstond. De christenen dwongen niemand, predikten geweldloosheid en geloofden in hoofdzaak in vrede. De militaristische misbruiken kwamen eeuwen nadien.

Niet zo bij de moslims. Hun orde-woord was nog tijdens het leven van Mohammed zelf een en al strijd, jihad. De vrede wordt pas bereikt als iedereen onderworpen zal zijn en ingevolge een militaristische actie moslim geworden is. De naam zegt het zelf islaam = onderwerping. Niet alleen taalkundig maar ook inhoudelijk. De mogelijkheid bestaat om zich te bekeren en dus onderwerpen zogezegd uit vrije wil. Maar laat ons duidelijk zijn: dat kan niet ! Behoudens voor idioten, hypocriete smeerlappen of de slachtoffers van hersenspoeling zoals bij alle sekten het geval is. Geloofsijver wordt voor een moslim in een westerse rechtsstaat daarmee noodgedwongen tot synoniem voor puur criminele energie. De islaam eist immers niet alleen uitsluiting, hij eist openlijk haat tegen niet-moslims, hun uitbuiting, onderwerping, het ophoesten van religieuze belasting of -wat toch meer is dan een slok op een verboden borrel-: hun doding ! Nutteloos te vermelden dat uittreding altijd een sociale en soms feitelijk een halszaak is.



Samenleving of co-existentie met zulke lieden is ten enen male onmogelijk wat waarschijnlijk de bedoeling was en nog steeds is. Want geweld, gewelddadige onderwerping en moord is de rode draad in de Koraan. Mohammed was inderdaad een krankzinnige, een  monster dat geen enkele misdaad schuwde, een warlord, een roverhoofdman die de wind in de zeilen had en geen genade kende. Geen wonder dat de islaamieten zo gemakkelijk over hun toeren geraken bij elke vorm van kritiek tot en met de meest eenvoudige humoristische cartoon toe ! Ze zijn als het ware boos vanwege hun eigen domheid, omwille van hun eigen onderwerping en onmacht. Waarom spreekt men anders doodstraffen uit over schrijvers? Waarom moeten er doden vallen omwille van... cartoons? Waarom laat men vliegtuigen doelbewust met passagiers en al invliegen op bevolkte torengebouwen, en applaudisseert men daar openlijk voor ? Waarom laat men juichend bommen ontploffen op markten, pleinen en propvolle lokalen? Waarom ?



Overigens als er een religie als racistisch zou kunnen bestempeld worden is het wel de islaam vanwege haar onverbloemd antisemitisme. In de hedendaagse nieuwspraak en dus in de veronderstelling dat de Joden een ras zou zijn en geen volk, is de islaam dus een schoolvoorbeeld van het meest pure racisme. Jawel ! Bepaald walgelijk zijn de infantiele d'himmi-praatjes van bij voorbeeld een linkse Job Cohen. Ik begrijp nog steeds niet hoe het mogelijk is dat een massa Nederlanders zich laten belazeren door prietpraat van zo een lul met  vingers die van Amsterdam in een mum van tijd een ondergronds opererend kalifaat heeft gemaakt. Dat een linkse Gentse Professor uitgerekend deze Nederlander tot na te volgen voorbeeld proclameert op de VRT zegt uiteraard meer over deze Belgische in indoctrinatie gespecialiseerde staatszender en het academisch en pedagogisch niveau van de professoren aan de rijksuniversiteit in het onland B. dan over Job Cohen zelf. De voornaam lijkt me overigens een profetische dimensie te zullen krijgen. In het tegenovergestelde geval kan ik alleen maar zeggen : "arme Nederlanders, zalig de armen van geest want zij zullen Allah zien." De Koraan parafraserend voeg ik er aan toe: “en dat is een kwade gang”. Litterair toch een mooi staaltje vertaald Arabisch, niet ? Met evenveel recht en reden zou men kunnen schrijven “en vrouwen kruip in uw hol.” Maar dat zal wel litterair niet zo geapprecieerd worden door hypocrieten omdat het Nederlands nu eenmaal een duidelijke taal is.

Het zou de moslims duidelijk moeten gemaakt worden dat eremoorden en seksuele verminking echte misdaden zijn, dat de slavernij echt niet geduld kan worden, dat de vrouw evenwaardig is aan de man, dat verandering en aanpassing de wil is van Allah en niet de stilstand en zeker niet de jihad. Maar driewerf helaas dat kan niet. Islaam betekent ten enen male onderwerping en het zou een nieuwe profeet moeten zijn die daar verandering in brengt. Want nu zijn vrede en tolerantie in de islaam al zondig als concept en slechts een rustpauze, een geveinsde tactische zet om nadien dubbel zo meedogenloos toe te slaan. De islaam kent vrede alleen als bedrieglijk argument en misbruikt elke bestaande regelgeving listig om haar eigen doeleinden te bewerkstelligen.



Als men de islaam en zijn immams, mollahs en moefti's 'au sérieux' neemt is er maar een enkele conclusie mogelijk: het islaamitische "geloof" en de "religie" zijn onverenigbaar met de democratie en de rechtstaat, en zouden derhalve categoriek ten eeuwigen dage moeten verbannen respectievelijk verboden worden als uiterst gevaarlijke militante sekte met krankzinnige bedienaars van een pseudo-eredienst, wat het politiek correcte Belgisch regime en dito Nederlands of Europees establishment ook moge beweren.

De politieke elite die de transmigratie van militante moslims naar onze lage landen doelbewust organiseerde weet heel goed waarom ze dat deed. Om haar eigen privileges en macht te beschermen en te bestendigen, met de voorkennis dat elk geïmporteerd probleem noodzakelijkerwijze de aandacht en energie automatisch afleidt van de reeds bestaande reeks waarvoor ze zelf verantwoordelijk is. En wat is gemakkelijker dan het organiseren van een mediatiek welles-nietes spelletje over een religie ?

Zelfbediening is een goede zaak maar niet met macht, niet door verkozen vertegenwoordigers, niet door islaamieten, en zeker niet door niet-verkozen dictators. Het minimum minimorum is dus de afschaffing en terugvordering van elke subsidie ooit verstrekt aan islaamitische groeperingen.

Wie subsidieert  de eigen onderwerping en die van het eigen volk ? Wie als ik vragen mag en met welk recht ?

Lucky 9

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Het Slaafste Nieuws
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Volgens de Wiki is de krant Het laatste Nieuws een liberale, vrijzinnige én Vlaamse krant. Ik heb er nochtans vandaag mijn 4de uitsluiting verkregen in amper twee jaar tijd. Waarschijnlijk bleef ik de linkse ratten iets te hard tegen hun schenen schoppen bij de zeldzame artikels die toch van me verschenen. De krant die er voor alle Vlamingen wilt zijn en zich voordoet als hét kloppende hart van Vlaanderen wil echter geen dissidente stem (meer). Wilt geen Vlaming die het van de daken schreeuwt dat Vlaanderen beter af is zonder het verstikkende land B. Wilt geen lastige luis in de pels die de lezer wijst op de aanhoudende leugens en bedrog over geld, religie, maatschappij en wat weet ik nog allemaal. Wilt vooral geen Vlaming die de politiekcorrecte code doorbreekt en zegt waarop het staat, onomwonden. De linkse ziekte heeft ook deze krant in haar klauwen en dat is zonde. Ik beschouw deze krant vanaf nu als “het slaafste nieuws”.

NAW bekend bij de redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw rijbewijs

 

Vanaf 1 juli 2010 zullen 17 gemeentes het nieuwe rijbewijs (met beperkte geldigheid) gaan testen. Tegen 2012 wordt het veralgemeend. Het rijbewijs wordt fors duurder en krijgt het formaat van een bankkaart.

Het Koninklijk Besluit dat de invoering van het nieuwe "Europese" rijbewijs mogelijk moet maken, is klaar. Voortaan zullen alle nieuwe bestuurders die hun examen in 17 testgemeentes halen een rijbewijs krijgen met het formaat van een bankkaart. Het zal 20 euro kosten in plaats van 11 euro en moet alle tien jaar worden vernieuwd (tegenover het permanent geldige papieren rijbewijs dat we vandaag kennen). Tegen eind 2011 zullen alle gemeenten deze nieuwe chipkaart kunnen leveren. Vanaf 2013 zullen alle belgen verplicht worden om hun oude, papieren rijbewijs te laten vervangen door een chipkaart.  Ik zal node afscheid nemen van mijn rijbewijs uit 1967

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.42 miljard besparen in 1 lesgislatuur

 

De volgende federale regering moet over hele legislatuur in totaal net geen 42 miljard euro besparen om aan EU-begrotingseisen te voldoen. Dat zegt het Federaal Planbureau.

Europa eist tegen 2015 opnieuw een begrotingsevenwicht. Tegen 2012 moet het tekort al onder de 3 procent van het bbp liggen. Het Planbureau becijferde wat dat budgetair betekent.

In 2011 moet 3,5 miljard euro bespaard worden, luidt het. "In 2012 komt daar 5,2 miljard euro bij waardoor er dat jaar 8,7 miljard euro bespaard zal moeten worden om aan Europa's begrotingseisen te voldoen", aldus Henri Bogaert, topman van het Planbureau. "In 2015 moet 22 miljard euro bespaard worden."

Dat zit zo: in 2013 is bijkomend 4 miljard euro nodig waardoor er dat jaar 12,7 miljard euro bespaard moet worden. In 2014 is dat respectievelijk 4,3 en 17 miljard euro. In 2015 geeft dat bijkomend 5 miljard euro besparing, goed voor een totale besparing dat jaar van 22 miljard euro.

Indien de besparingssommen van 2010 tot en met 2014, dus de komende legislatuur, opgeteld worden, dan weet de nieuwe federale regering meteen waar ze aan toe is: een besparing van in totaal 41,9 miljard euro. In de periode 2010-2015 moet uiteindelijk 63,9 miljard euro bespaard worden.

Welke van de traditionele regimepartijen hebben in hun programma hun precieze plannen ontvouwd om de burgers te vergasten op een strenge period evan bezuinigingen ?  Het zijn zij nochtans die verantwoordelijk zijn voor deze catastrofale ontsporingen. De CD&V op op, gevolgd door de VLD en de sp-a langs Vlaamse kant.

Hoe denkt de gedoodverfde overwinnaar in Vlaanderen, de  N-VA, het financiële puin te ruimen ?  Uiteraard in overleg met Wallonië, want belgië blijft overeind in de filosofie van de partij van Bart de Wever. Zeker nu zullen de Walen niet bereid zijn, financiële risico's te lopen.  Maar zij kunnen evenmin afstand doen van hun expansiedrift inzake de uitbreiding van Brussel en nog minder wat betreft het behoud van de transfers, door hen vergoelijkend solidariteit genoemd.

De traditionele politici zullen ons opnieuw opzadelen met een periode van langdurige regeringsvorming - palavers, die doorkruist worden met zware financiële zorgen en communautaire revendicaties.  Het is ook al lang duidelijk dat de N-VA de kant zal kiezen van het belgische regime en angstvallig weigert met Vlaams Belang en LDD de handen in mekaar te slaan en dit land voor goed uit zijn miserie te verlossen en de Onafhankelijkheid uit te roepen.

Om deze redenen is het meer dan ooit nodig resoluut Vlaams Belang te steunen.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!