Angeltjes
24-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De jeugd treedt aan in Oost-Vlaanderen

 

 

14. Wouter Bracke, 18. Sylvia Rombaut, 9. Toon Truyman, 12. Steven Creyelman, 2. Barbara Pas, 1. Guy D’haeseleer, 5. Sabrina Dessein, 16. Jan Lievens, 15. Ilse Craessaerts, opvolger 4. Kristof Slagmulder, opvolger 7. Heidrun Van Moeseke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel en Antwerpen, vrijhavens voor moslim-extremisme

 

Als reactie op het recent in de Kamer van Volksvertegenwoordigers gestemde boerkaverbod – het Vlaams Belang diende reeds in 2003 een dergelijk wetsvoorstel in – plande de moslimorganisatie ‘Muslim Rise’ afgelopen zaterdag een betoging in Brussel. De verboden manifestatie vond uiteindelijk niet plaats, maar alleen omdat – volgens de leider van ‘Sharia4Belgium’ – de moslims “niet konden accepteren dat ongelovige agenten onze zusters tijdens de actie zouden bezoedelen”.

Tijdens een persconferentie in Antwerpen spraken de organisatoren, die naar eigen zeggen “pas zullen rusten als de vlag van de islam overal wappert”, dreigende taal aan het adres van de “ongelovigen”. De leider van het in Engeland verboden ‘Islam4UK’, Anjem Choudary, was gisteren op uitnodiging van ‘Sharia4Belgium’ in Antwerpen en kon er ongestoord zijn haatproza verspreiden. Voor het Vlaams Belang is het absoluut onaanvaardbaar dat een fundamentelist die in Groot-Brittannië wordt vervolgd, in België met open armen wordt ontvangen. Uitgerekend in een ‘buurthuis voor Samenlevingsopbouw’ riep Choudary op tot geweld, maar door de Belgische autoriteiten werd hem geen strobreed in de weg gelegd. Wellicht is dat ook de reden waarom hij verklaarde ernstig te overwegen zich in België te komen vestigen.

De afgelopen jaren kregen we in dit land een lawine van “anti-racistische” wetswijzingen, maar gevaarlijke extremisten als Anjem Choudary kunnen ongestoord hun gang gaan. In Antwerpen werden niet-moslims gisteren vergeleken met “apen en varkens”, maar bij het zogenaamde Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CKGR) bleef het oorverdovend stil.

Het Vlaams Belang eist dat de overheid strenger optreedt en haatzaaiers zoals Anjem Choudary onmiddellijk het land uitzet. Het lakse optreden van de overheid zorgt ervoor dat steden als Brussel en Antwerpen steeds meer als vrijhavens voor moslimfundamentalisten worden beschouwd. Voor onze partij is de vrijheid van meningsuiting absoluut, maar aan oproepen tot geweld moet resoluut paal en perk worden gesteld. Inzake immigratie en islamisering staat dit land voor de keuze: aan moslims moet voor eens en voor altijd duidelijk worden gemaakt dat zij zich moeten aanpassen aan onze waarden en normen. Over de basisbeginselen van onze Westerse democratie is geen enkel compromis mogelijk. Wie zich hier niet kan bij neerleggen, kan beter zijn toekomst gaan zoeken in landen waar boerka en sharia de norm zijn.

Bruno Valkeniers Voorzitter Vlaams Belang

Filip Dewinter Lijsttrekker Senaat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petula Clark volgt in 4 talen (wij in één)

 

Wij volgen in onze taal, het Nederlands, de schildwachten van Vlaanderen. Mocht u vergeten zijn, wie we bedoelen, hieronder 3 portretjes van de kapiteins

   

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang + VLOTT : fotosessie Antwerpen

 

  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bilderberg is op komst

 

 

 

 

 Over twee weken is het zover. Dan namelijk concentreert zich alle wereldlijke macht op één enkele plek op deze aarde. Dit vindt ieder jaar plaats. Dat gebeurt al sinds 1954. Destijds vond, zoals bekend, de eerste ontmoeting van hoge politici en vooraanstaande economische grootheden, gekroonde staatshoofden en prominente mediamagnaten plaats, uiteraard hermetisch afgesloten en onder het zegel van absolute geheimhouding. Men had het Nederlandse Hotel de Bilderberg als ontmoetingsplek uitgekozen, waarnaar de jaarlijkse conferentie in het vervolg ook werd genoemd. 

Nog nooit daarvoor was er zo’n samengepakte verzameling van macht geweest. De aan deze en gene zijde van de Atlantische Oceaan alles bepalende krachten gingen rond de tafel zitten om de toekomst van deze planeet voor de komende decennia te bepalen. De Europese Unie, de euro, de oliecrisis, de Irakoorlog evenals vele ontwikkelingen en gebeurtenissen uit het jongste verleden zijn voor rekening van deze wereldstrategen, net zoals het komen en gaan van menig staatshoofd. De afgelopen jaren konden we meemaken, hoe de agressieve globalisering met de dienovereenkomstige druk werd bespoedigd en de Verenigde Naties uitgroeiden tot een toenemende machtsfactor.

Insiderbronnen brengen de denk- en uitvoeringswijze van de ”elitisten” aan het licht. Actuele voorbeelden: varkensgriep en economische crisis. De paniekzaaierij rondom het griepvirus is heel duidelijk. We hoeven ons alleen maar te herinneren, hoe de mediawereld ons onder bijna middeleeuws aandoende gruwelijke scenario’s van pandemische vernietiging bedolf – en dat in een bijna meedogenloze, grote gelijkschakeling. Toen uiteindelijk de kostbare overeenkomsten voor de entstoffen waren ondertekend, werd er toch het signaal ”veilig” gegeven. Ja, wat denk je waarom? 

Weldra was sowieso duidelijk: de grote epidemie bleef uit. God of wie dan ook zij dank! Spoedig daarna werd er gezegd dat de eigenlijke grote bedreiging ons nog te wachten zou staan, we zouden in de herfst moeten rekenen op een terugkeer van de varkensgriep. Dat klonk al snel als een bedreiging. Hoe het ook zij, de meeste mensen bleven verbluffend genoeg behoorlijk kalm en afwachtend en de sombere voorspelling kwam niet uit.  

Langzamerhand sijpelde in bepaalde kringen de daadwerkelijke achtergrond van deze ”zwijnenboel” door. Onder uitsluiting van de publieke opinie vergaderende groepen, met vooraan de Bilderbergers, waren van plan om met paniekzaaierij een grotere bereidheid te verkrijgen tot het inrichten van overkoepelende instanties, vooral die van een wereldgezondheidsministerie, vertegenwoordigd door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Dit wordt ook gezegd door de langjarige Bilderberger-jager

James P. Tucker Jr. van American Free Press. Er dient ook een nieuwe, globale geldorde onder een wereldministerie van financiën te worden geschapen – geen twijfel mogelijk, bij de Nieuwe Wereldorde behoort ook een nieuwe geldorde!  

Om dit concept over het algemeen ook ”smakelijk” te maken en bovendien de absolute noodzaak hiervan duidelijk te onderstrepen, zorgen de elitaire krachten voor een veelomvattende globale recessie. Naar de wil van de Bilderbergers dient deze crisis nog een jaar in stand te worden gehouden om het verlangen naar zo’n overkoepelend ministerie onder protectie van de Verenigde Naties te versterken, terwijl nationalisten vechten tegen het opgeven van de soevereiniteit van individuele staten en daarmee een doorn in het oog van de vernieuwers zijn. De trend gaat gewoon in de tegenovergestelde richting – een stapsgewijze invoering van een wereldregering, waarbij de ons zo vertrouwde EU in een Amerikaanse Unie en tenslotte in de Aziatisch-Pacifische Unie dient over te gaan. Uiteraard zijn niet alle Bilderbergers het eens over het verdere verloop, want velen van hen zijn bang voor een verstrekkend verlies van controle. De aangewakkerde crisis zou zover kunnen escaleren, dat zij de machtigen zelf ook schade zou kunnen berokkenen. Wie een kuil graaft voor een ander … 

Maar in deze (diepe) val zou gewoon de – niet geheel onaanzienlijke – rest van de wereld meegesleurd kunnen worden in de Apocalyps. 

Weldra zullen de machthebbers van onze planeet weer beraadslagen over de, in hun ogen, juiste te bewandelen wegen m.b.t. de nabije en verdere toekomst. Als er achter de huidige informatie niet een van de toenemende afleidingsmanoeuvres steekt, dan zal de volgende ontmoeting van 3 tot 6 juni 2010 plaatsvinden in Sitges, ongeveer 30 kilometer verwijderd van Barcelona. De nauw aan de Bilderberg verbonden Trilaterale Commissie kwam van 6 tot 10 mei dit jaar al bijeen in het hotel ”Vier Jaargetijden” in het Ierse Dublin. Nu echter is de top van de geheime toppen op komst, gewoon de Bilderberg. 

Auteur: Andreas von Rétyi

Vertaald uit het Duits door: E.J.Bron

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL Lijsttrekkersdebat : Wilders & Rutte overwinnaars, Cohen gaat af als gieter

 

 

PvdA-lijsttrekker Job Cohen is de grote verliezer van het RTL-premiersdebat. Hij kwam vooral onder vuur van PVV-leider Wilders, die samen met VVD-voorman Mark Rutte de sterkste indruk maakte.

Cohen was als enige linkse lijsttrekker aanwezig bij het eerste televisiedebat en dus werd de PvdA-voorman hard aangevallen door de drie andere deelnemers, Wilders (PVV), Rutte (VVD) en CDA-premier Balkenende. Vooral de PVV-leider hakte in het begin van het debat snoeihard in op Cohen, toen beide lijsttrekkers samen in discussie gingen over immigratie. Wilders stelde dat Amsterdam onder het burgemeesterschap van Cohen onveiliger is geworden en noemde de opmerking van de PvdA-leider dat hij met Nederland hetzelfde wil doen als met Amsterdam een 'dreigement'. Cohen had niet terug van de harde persoonlijke aanvallen en kwam amper aan het woord. Even later moest de PvdA-lijsttrekker het antwoord schuldig blijven op de vraag op welke manier de PvdA het eigen risico in de zorg inkomensafhankelijk wil maken. Lees verder :

http://www.nieuwsdealers.nl/item/363/cohen-grote-verliezer-eerste-tv-debat

 Met dank aan http://www.hetvrijevolk.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het Wetenschappelijk Sprookjesboek

 

De mens veroorzaakte mogelijk 13.000 jaar geleden al eens een klimaatverandering, stellen wetenschappers in het vakblad Nature Geoscience. Na de komst van de mens op het Amerikaanse continent stierven grote herbivoren als de mammoet snel uit, en dat kan de oorzaak zijn van de plotse afkoeling van de aarde 12.800 jaar geleden.
 
Methaan
Zowat 13.400 jaar geleden, toen ze nog niets te vrezen hadden van de mens, stootten de ongeveer honderd soorten planteneters op het Amerikaanse continent gigantische hoeveelheden methaan uit. Dat was niet voldoende om te leiden tot een globale klimaatopwarming, hoewel het broeikasgas methaan dertig keer sterker is dan CO2.
 
Volgens de wetenschappers kan echter de intrede van de koude Jonge Dryas-periode 12.700 jaar geleden wél gelinkt zijn een plotse vermindering van de methaanuitstoot. Tijdens die periode, die duizend jaar duurde, daalde de gemiddelde temperatuur met ongeveer 7 graden.
 
Zware gevolgen
De uitroeiing van de grote herbivoren had zware gevolgen voor de methaanuitstoot en de concentratie van methaan in de atmosfeer, en dat kan geleid hebben tot een plotse klimaatverandering. Volgens de wetenschappers kan de teloorgang van de dieren de vastgestelde methaanreductie voor "12,5 tot 100 procent verklaren".
 
Als dat klopt, dan zou het antropoceen, het tijdvak waarin de mens grote invloed uitoefende op het klimaat, niet begonnen zijn met de industriële revolutie in de 19e eeuw, maar wel 13.400 jaar eerder, toen de mens zijn opwachting maakte in Amerika. (afp/sam)

Bron : He Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de onmachtige en afwezige Antwerpse politie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het loopt inderdaad de spuigaten uit in de stad van A en van Janssens. Sommigen van mijn oud-collega´s klagen vaak tegenover mij dat het hen inderdaad zeer moeilijk gemaakt wordt. Er wordt veel vergaderd, zeggen zij, maar er komt weinig concreets uit de bus.  Omdat zij weten dat ik bekend ben als "brievenschrijver" vragen zij mij dan hun probleem in de openbaarheid te brengen. Ik doe dat niet omdat ik geen brievenbus wil worden,maar het bewijst wel dat er een grote misnoegdheid is onder hen. Toback heeft de aanzet gegeven door destijds de Rijkswacht te ontmantelen en nu slaagt Janssens er in het ooit beste politiekorps van België te neutraliseren als goede volgeling van "het gebroken geweer" en als missionaris van Allah. Zeker in de aanloop naar de verkiezingen wil hij geen confrontaties tussen het uitschot en zijn "dienders" Het geboefte weet dat zeer goed en laat niet na dit voordeel te benutten Inwoners van A, met een burgemeester die geen enkele stad ons benijdt, het is spijtig dat het zo verloopt maar ik ben wat blij dat ik het niet meer moet meemaken want ik had echt mijn pensioen niet bereikt als politieman : daar ben ik van overtuigd.

NAW bekend


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Menschen aan het woord, want wij doen het allemaal voor hen ... en zij zijn wreed tevreden.

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier, hier, nog veel wreed tevreden menschen : luister maar

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : islamitische haute couture

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De godsdienst van de vrede : alweer een fijne actie

 

 

 

Een dertigtal gewapende fundamentalistische Palestijnen hebben verleden nacht in Gaza een zomerkamp voor kinderen van de UNRWA (UNO-vluchtelingenhulporganisatie) overvallen en de tenten in de fik gestoken.  Reden: de vrijetijdsbesteding van de kinderen was te “westers”.  Wie een echte Palestijn wil worden, mag zich louter en alleen bekwamen in een killercamp (…om de Joden uit te roeien) als voorbereiding van de bevrijdingsstrijd tegen Israël. 

Gelukkig waren er nog geen kinderen aanwezig.  Een veiligingsagent werd gekwetst. 

Tenten en houten constructies werden in brand gestoken, de veiligheidsagenten werden bedreigd.  Vooraleer ze het brandende kamp verlieten, overhandigden de vredelievende Palestijnen de veiligheidsagenten een dreigbrief met vier kogels, geadresseerd aan het hoofd van de UNRWA in Gaza, John Ging.

Deze beschreef de overval als “vandalisme met een extremistische achtergrond en een aanval op het geluk van kinderen”.  Het afgebrande kamp maakt deel uit van 35 soortgelijke voorzieningen, die de UNRWA voor het vierde jaar op rij inricht om de Gaza-kinderen “zomerspelen” aan te bieden.  Hiermee wil de vluchtelingenorganisatie meer dan 250.000 kinderen in de Gazastrook de kans bieden zich aan zee te amuseren.  En John Ging laat zich niet intimideren: “De UNRWA zal de kinderen verder blijven de ondersteuning geven, die ze nodig hebben omdat ze lijden aan fysische en psychologische stress.”

Een afdeling voor de rechten van Palestijnse vluchtelingen, die door de radicaal-islamitische Hamasorganisatie geleid wordt, had vooraf al kritiek geuit : de UNRWA zou “met culturele middelen in de harten van Palestijnse kinderen binnendringen”.

Volgens de Jerusalem Post is de reden van de brandstichting dat men zo’n zomerkamp immoreel vindt : zonder wapens en zonder hetze tegen Israel, dat kan niet. 

Bron : PI & Swisscom - Vertaling Floriaan Terbeke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slachtoffers van jongerengeweld moeten Janssens voor de rechter sleuren

 

Een groep van vier jongeren heeft in Antwerpen in de nacht van vrijdag op zaterdag zonder enig motief verschillende voorbijgangers neergestoken.

Twee van de jongeren die ons leven verrijken, waren gewapend met een mes, een ander met een zware steen. Eerst hadden ze twee buurtbewoners afgetuigd. Nadien dienden ze een 53-jarige man uit de Clementinastraat vijf messteken toe. Ze pikten het niet dat de ouwe zeur kwam klagen omdat er te veel lawaai op straat was.

Achteraf trokken twee jongeren verder. In de Montignystraat kwam het tot een treffen met andere jongeren. Een verrijker liep daarbij messteken op. Nadien wou het groepje fijne mensen in diezelfde straat de handtas van een vrouw stelen. Het slachtoffer verzette zich echter en dat moest ze bekopen. Ook zij werd gestoken. Haar vriendin kreeg ook een messteek in de zij.

De politie beschikt over sterke aanwijzingen dat het om de daders van het geweld in de Clementinastraat ging. Geen enkel slachtoffer verkeert in levensgevaar.

De Antwerpenaars, die zich op straat wagen in de avonduren zijn loslopend wild en Janssens met de slappe commissaris Baelemans verhinderen de agenten van politie op te treden tegen het jongerentuig, dat de straten terroriseert en voor zich opeist.  De socialist Janssens zou door elk slachtoffer van het brute jongerengeweld voor de rechter moeten gedaagd worden, omdat hij de politie verbiedt zijn fundamentele taak uit te oefenen : de burgers beschermen.

Antwerpen wordt met de dag meer een stad waar de eigen Sinjoren enkel goed zijn om hun belastinggeld te zien verdwijnen in de waanzin van vreemdelingenprojecten en -opvang, terwijl het crapuul de stad bezet en onleefbaar maakt.

Dit gaat dan enkel over de feiten die bekend worden gemaakt, terwijl het overgrote merendeel der misdaden en baldadigheden verzwegen wordt. 

Ray

Niet de eerbare burgers moeten bang zijn maar de gangsters en het tuig (Barbara Pas)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geweld tegen het kapitalisme in Basel

 

 De Freie Strasse in Basel, toneel van zinloze vernielingen

In Basel (CH) hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een twintigtal vermomde linkse chaoszaaiers tegen het kapitalisme betoogd in de Freie Strasse..  Het ging hen niet om een boodschap : slechts de verwoesting en beschadiging was belangrijk.  De banken, vooral de UBS (Union Bank), waren een doorn in het oog.  Omdat kapitalisme niet stopt bij banken, namen ze op hun slooptocht ook winkelvensters en geparkeerde auto’s onder handen met hamers.

De huizen kregen een laag graffiti met symbolen tegen het kapitalisme op hun gevels gespoten.  Over een afstand van 200 – 300 meter werd lukraak alles kapotgeslagen wat binnen bereik lag.  De schade zou meerdere honderdduizenden Zwitserse Franken bedragen. 

De politie werd gealarmeerd door voorbijgangers. Bij aankomst hadden de “betogers” zich al verspreid en hun vermommingen afgegooid.  Het baldadige groepje  had oorspronkelijk deel genomen aan een niet toegestane fakkeltocht door het centrum.  Met vermoedt, maar kan niet bevestigen, dat er een samenhang bestaat met de rellen op 1 mei, waarbij eveneens een “spontane” actie gevoerd werd : toen met molotovcocktails en verfbuidels, nu met hamers …

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wees niet beducht voor de waarheid : Vlaamse Onafhankelijkheid !

 

“We mogen niet wachten op een definitief akkoord vooraleer de regering van start gaat, want dan missen we op sociaal en economisch vlak de boot in moeilijke tijden. We moeten wel simultaan met onderhandelingen beginnen en een tijdslijn vastleggen, maar geen exacte deadline.”

Bovenstaand citaat komt van kersvers wit konijn bij de CD&V, Rik Torfs, en bevestigt eens te meer wat de voorbije dagen en weken in de lucht hing: geen enkele Vlaamse, traditionele partij stapt naar de kiezer met een minimumprogramma betreffende de staatshervorming en BHV. Terwijl de Franstalige partijen één front vormen en hun grenzen duidelijk afgebakend hebben –
met onder andere de eis tot uitbreiding en extra financiering van Brussel ingeval van een splitsing van BHV – houden de Vlaamse partijen vage pleidooien voor hervormingen allerhande, waarmee ze in feite een blanco cheque vragen aan de kiezer.

Het hoeft geen betoog dat een regering zonder een strikt communautair akkoord enkel zal leiden tot ofwel een nieuw status quo, ofwel een nieuwe Vlaamse knieval. Het Vlaams Belang herhaalt dat de Vlaamse partijen nu al een gezamenlijk minimumprogramma op tafel moeten leggen. Dat programma bestaat al geruime tijd, meer bepaald de herhaaldelijk in het regeerakkoord opgenomen Vlaamse resoluties. Hoewel het hier voorzichtige resoluties betreft, worden toch belangrijke eisen vastgelegd, zoals financiële en fiscale autonomie, splitsing van gezondheidszorgen en kinderbijslagen, splitsing van de nationale spoorwegmaatschappij en de volledige overheveling van de personenbelasting. Dit minimale pakket moet alvast vermijden dat de Vlaamse partijen na de verkiezingen opnieuw instemmen met verregaande toegevingen aan de Franstaligen.

De enige logische oplossing is natuurlijk dat Vlaanderen zijn onafhankelijkheid uitroept om voor eens en altijd verlost te zijn van de nooit-eindigende en verlammende communautaire problemen. Dan zal er niet alleen tijd zijn voor economische en sociale politiek, maar komt er tevens geld vrij om deze politiek in acties om te zetten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die Jongste Geskiedenis Van Die Afrikaner- Boerevolk 1990 - 2010 - SLOT

 

Emigrasie:

 

Huisrooftogte het die afgelope 5 jaar geweldig toegeneem, ten spyte van die polisie se versekering dat dit afneem.  Van alle misdaad is dit waarskynlik die een wat die grootste paniek en vrees onder gewone landsburgers veroorsaak.  Onskuldige kinders, bejaardes, gestremdes, en ander hulpelose mense, word die sagte teikens van gewetenlose rowers wat op inwoners se private eiendomme toeslaan.  Dit is een van die hoof-oorsake dat die stroom van emigrante op lughawens elke maand groter word.

 

Sedert 1990, toe mnr F W de Klerk – Suid-Afrika se laaste blanke president – sy gewraakte toespraak van “Adapt or die” gelewer het, en wat daartoe gelei het dat die land in 1994 aan die Kommunistiese swart ANC op ‘n skinkbord oorhandig is, het sowat 1,5-miljoen Suid-Afrikaners die land verlaat.  Daarvan is byna 1-miljoen Afrikaanssprekende blankes.  Hierdie mense sluit hoofsaaklik jongmense in, aangesien slegs jongmense onder die ouderdom van 40 jaar werk in die buiteland kry.  Maar, hulle is nie net jonk nie, hulle is die room van Suid-Afrika.  Hulle is talentvolle mense met hoë kwalifikasies.  Volgens ‘n professor in die ekonomie aan die Universiteit van Stellenbosch, is daar tans ‘n ernstige tekort van 25 000 rekenmeesters in Suid-Afrika.  Daar is ook ‘n tekort van 100 000 ingenieurs, 10 000 vliegingenieurs en ander tegniese personeel op lughawens, duisense dokters, verpleegpersoneel, en ander gespesialiseerde gesondheidsorgpersoneel.

 

Vele emigrante vind dit moeilik om in die buiteland aan te pas, en sommiges keer uit desperaatheid terug na hul geboorteland, net om uit te vind dat hulle nou geen werk meer in Suid-Afrika kan vind nie.  Daar was al gevalle van selfmoord, egskeidings en gesinsverbrokkeling.  Die trauma wat vele Afrikaner-emigrante moet deurgaan, is onmeetbaar.  Dit is asof die volk op alle terreine van die samelewing gestraf word.

 

Verarmde Blankes In Plakkerskampe:

 

Dit is moeilik om te glo dat Suid-Afrika, wat in die tyd van apartheid ‘n land van melk en heuning was, nou sowat 1-miljoen verarmde Afrikaners kan hê.  Veel meer swartes is werkloos, en honderde sterf elke dag van honger.

 

Die kloof tussen ryk en arm het in die tyd van ANC-regering slegs verdiep, en die land het nou veel meer armes EN rykes as in die tyd van apartheid.

 

In 2006 het Suid-Afrika sowat 100 blanke plakkerskampe, met gemiddeld 1 000 inwoners, gehad.  Tans is dit veel meer, want weens die ANC-regering se beleid van BEE (Black Economic Empowerment), en van AA (Afirmative Action), is daar geen werk en geen geld vir gewone Afrikaners nie.

 

Suid-Afrika en die voormalige Suid-Rhodesië was vir dekades lank die twee broodmandjies van Afrika, wat reuse surplusse koring, mielies en ander graansoorte geproduseer het, en oorvloede van vele voedselsoorte gehad het.  Die land was ‘n uitvoerland van wêreldformaat, maar sedert 1994 het die land reeds miljarde Euro’s se voedsel ingevoer.  In die apartheidsjare was daar geen werkloosheid, geen hongersnood en feitlik geen armoede nie.  Gesondheidsorg was van die beste ter wêreld, en die gehalte van die opleiding van dokters en verpleegpersoneel was ook van die beste.  Die wêreld se eerste hartoorplanting deur die Afrikaanse dokter, professor Christiaan Barnard, in die Grootte Schuur-hospitaal in Kaapstad, is bewys daarvan.  Suid-Afrika was op talle terreine ‘n ryk land.  Vandag is die agteruitgang (op alle terreine) enorm.

 

Peter

 


23-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinkstermededeling

 

 

Vandaag is Angeltjes potdicht gesloten en onbereikbaar. We zijn er het hart van in dat er vandaag geen uitzending is van de Zevende Dag bij de Onvlaamse Overbodige Openbare Omroep. Dus wij trekken er ook op uit, niet naar de Vlaamse kust, want daar is genoeg volk vandaag.  Neen, wij gaan elders de toerist uithangen.

U vindt hieronder een 8-tal stukjes met nogal wat video-materiaal. Uw reacties zullen pas verschijnen in de loop van zondagavond.

De redactie van Angeltjes

 

 

 http://www.photographypace.be/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenbeul afgestraft

 

 

Het gemartelde dier lukt er in de beul op de grond te krijgen en doorboort met zijn hoorn de kin en de mond van de sadist.  Sommigen vinden dit een nobele sport. Wij zijn beschaamd dat dergelijke mishandelingen deel zouden uitmaken van een cultureel erfgoed. De manier waarop in Spanje omgegaan wordt met windhonden, is zo mogelijk nog wreder. Wellicht een restant van de Arabische bezetting ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval in Venetië + veel uitleg

 

Bij het laatste canaval  in de maand februari, hebben wij u vergast op foto's uit eigen land en natuurlijk ook uit Rio. Een van onze lezeressen heeft toen direct haar abonnement opgezegd, want zij dacht dat wij een "serieuze" blog waren, zonder blote boezems met tjoepen.  Ja, toedeloe ! Deze blog is zoals het leven : de saaie momenten duren en blijven duren en de goede ogenblkikken zijn zo voorbij. Of zoals de Deense denker Carlsberg Tuborg het zegde : "Livet kan kun forstås baglæns, men det skal leves fremad". Wat in het Nederlands betekent : "Het leven kan enkel achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts geleefd worden". Het is ook  mogelijk dat de bedenker van deze gemeenplaats Soren Kierkegaard was, maar dat schrijven we niet graag, want we hebben geen / door zijn O.

Om een verward verhaal simpel te houden : in Venetië is het Carnaval een traditioneel Middeleeuws en christelijk gebeuren, waar heel de stad aan meewerkt. Prachtige kostuums, een engel komt uit het belfort naar beneden gedaald op het San Marcoplein, er zijn toespraken, kunstige maskers, traditie en respect zijn de kenmerken van de Dogestad. Het trotse Venetië is vandaag bezig zijn zelfstandigheid en identiteit te herveroveren in een verscheurd Italië, dat evenals de rest van Europa dreigt opgeslokt te worden door een bende politieke charlatans zonder democratische legitimatie. Ik zag liever de dievenbende van Barroso in de lagune verzinken, dan het mooie Venetië.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een moment van enthousiasme en blije verwondering

 

 

In de succesvolle televisiereeks "You've got talent" (Idool) waar ondermeer Pol Potts en Susan Boyle ontdekt werden, is in de nieuwe reeks opnieuw een unieke zangeres opgedoken, een 80-jarige dame. Kijk en geniet, zoals wij dit deden (niet geschikt voor zuurpruimen en jammerhouten)




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!