Angeltjes
28-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En hoe doen onze NL-buren het in de politieke peilingen ?

 

Ook deze week zijn er in de peiling van Maurice de Hond weer een aantal verrassingen en veranderingen te zien. Zo zakt de VVD voor het eerst in weken 1 zetel terug (naar 36) en het CDA stijgt er 1 (naar 25). Of er hier sprake is van een echte trendbreuk, waarbij het CDA bezig zou zijn met een duidelijke inhaalslag, is pas met zekerheid de komende dagen te zien.  

De neergang van de PvdA zet verder door, de partij van de tobbende Job Cohen zakt 2 zetels en valt terug naar 29 zetels. Een andere wijziging is dat de PVV nu ook voor het eerst in weken weer wat stijgt, en wel met 1 zetel naar 17. Aan de linkerkant stijgt de SP met 1 zetel naar 11 zetels.

Een aantal partijen blijft gelijk in de peiling, zoals D66 dat nu op 9 zetels blijft staan. Het lijkt erop dat deze partij stemmen blijft verliezen aan de VVD.

Per saldo staat de VVD nu 7 zetels voor op de PvdA en die staat nog maar 4 zetels voor op het CDA.

Verder blijkt Mark Rutte uitgelopen te zijn op Job Cohen voor wat betreft het kandidaatschap om premier van ons land te worden en ook qua vertrouwen loopt Rutte uit op de oud-burgemeester van Amsterdam.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat de netto meerwaarde van Neelie Kroes als premierkandidaat boven Rutte verder is afgenomen en nog maar klein is

@ de Telegraaf

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 Turkse CD&V-mandatarissen op bezoek bij Grijze Wolven

 

 

De Genkse Schepen Ali Caglar en het Antwerpese gemeenteraadslid Ergün Top zijn dit weekend opgemerkt op een bijeenkomst van de "grijze wolven" in Luik. Dat is een Turkse extremistische organisatie die het Turkse ras superieur vindt (en of !) en die geweld, bedreiging, intimidatie ten overstaan van critici van de islam en de Turkse identiteit propageren. Laat ons sympathiek samenvatten : hetzelfde programma als de AKP van Erdogan, maar wat meer gepeperd.

Caglar zelf, die voor CD&V op de vierde plaats staat voor de verkiezingen voor de Kamer, zegt dat hij geen Turks nationalist is en dat hij niets heeft gemerkt van de aanwezigheid van de 'grijze wolven'. Ofwel is Caglar een beetje blind, ofwel liegt Caglar zoals het een welopgevoede Turk uit een Vlaamse tjevenpartij betaamt, als het er op aankomt, zich eruit te praten tegen niet-moslims.

Dit is niet de groet van de wolfjes, maar van de grijze wolven (archief)

Op foto's en videobeelden zijn de rode vlaggen met drie halve manen - het symbool van de vereniging - te zien en maken mensen met hun handen het teken van de wolf - hetgeen betekent dat men lid is van de groepering. Daarnaast wordt ook de komst van de voorzitter van de MHP, de partij van de 'grijze wolven', aangekondigd. Caglar beweert dat hij er anderhalf uur was, maar dat hij in die tijd geen vlaggen van de extreemrechtse nationalisten gezien heeft.  Caglar moet dringend zijn ogen laten nakijken bij het Christelijk Ziekenfonds, dat kost bijna niets en bij Hans Anders is een speciale actie aan de gang voor fijne monturern tegen applausprijzen. Enkel op het einde van zijn bezoek heeft hij naar eigen zeggen mensen het teken van de wolf zien maken : dat is de pink en de wijsvinger uitsteken en de midden- en ringvinger wegplooien in de handpalm.

Naast Caglar was ook het Antwerps gemeenteraadslid Ergün Top (CD&V) aanwezig op de bijeenkomst. Hij was er naar eigen zeggen voor een concert. Top is een groot muziekliefhebber en toevallig had hij vernomen dat in Luik uitgerekend die dag een groep optrad, die hij absoluut wilde zien. En toen, als door de hand van allah geleid, stond hij patsboem temidden van zijn vaderlandgenoten. Straf hé ! Top is een advocaat, due ooit verklaarde op een Turkse meeting in Brussel, dat als het er op aankomt, hij de Turkse wapens zou opnemen tegen het land B.  Waarom niet ?  Hier wonen, profiteren en de grote mijnheer uithangen, maar als het echte Vaderland roept, gehoorzaamt den Top.

Het partijbureau van CD&V heeft voorlopig nog niet gereageerd op het nieuws en wij denken dat er niet zàl gereageerd worden. Sauwens is destijds kunnen opstappen als minister in de Vlaamse regering, omdat hij aanwezig was op een jaarlijkse viering van het Sint Maartensfonds, de vereniging van Vlaamse oud-oostfrontstrijders. Dat is staatsgevaarlijk, mannen van 70-80 jaar die hun kameraden herdenken.  Opzwepende Turkse veroveringspraat beluisteren, is koeltoer.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maurice Lippens : alles kits met het fortuin !

 

Een slecht mens

 

Ondanks de perikelen bij Fortis blijft Maurice Lippens, de vroegere voorzitter van de bankverzekeraar, nog altijd de 28ste rijkste man van België. Met een fortuin van 304 miljoen euro is hij rijker dan pakweg Marc Coucke (303 miljoen euro, Omega Pharma) of de famile Van de Velde (235 miljoen euro, Marie-Jo). De allerrijkste Belgen blijven veruit de families de Spoelberch, de Mévius en Vandamme. Hun aandelen in de Belgisch-Braziliaanse biergroep ABInbev zijn 17,4 miljard euro waard. Dat is een pak meer dan de 2,8 miljard euro die de famile Colruyt van het gelijknamige distributiebedrijf bezit. De lijst van België's rijksten wordt jaarlijks opgemaakt door Ludwig Verduyn van Actua TV en staat dit jaar in Le Soir Magazine.

De lijst houdt rekening met de evolutie van de beurskoersen of met de geschatte waarde van de bedrijven. De Antwerpse familie Emsens, eigenaar van zandwinningsbedrijf SCR Sibelco, haalt de derde plaats, zakentycoon Albert Frère staat op 4. Bovenstaande families bezitten elk meer dan 2 miljard euro. De top tien wordt vervolledigd door de familie Lhoist-Berghmans (1,989 miljard euro, grondstoffen en bouwmaterialen), de familie De Nul (1,564 miljard, baggerwerken), de families Cigrand, Boël,
D'Ieteren en Velghe-Bekaert.

@ Beursduivel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerolf Annemans - deel 1

 

 

.


27-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mening van 1000 (?) belgen ...

 

Iedere leeuw brult zoals hij gekooid is

Ooit gedacht dat de mening van 1000 (?) belgen zoveel commotie zou veroorzaken ?  Wij niet.  De manier waarop de opiniepeiling van Dimarso is "uitgelekt", kan onze kritische houding ten overstaan van de journalistiek in Vlaanderen alleen maar aanscherpen. In een eerste fase wordt 's morgens enkel de grote verkiezingsoverwinning van de NVA benadrukt, de nederlaag van de CD&V en de overige partijen kunnen het stellen met een vage en onduidelijke interpretatie. Tegen de middag verschijnt uiteindelijk het volledige rapport met de precieze cijfers : u kent het, we hebben het direct gepubliceerd zonder commentaar. Daar hebben onze lezers voor gezorgd ... sommigen met wijsheid en ironie, anderen met oprechte teleurstelling of veel geschreeuw en ontkenning. Iedere leeuw brult zoals hij gekooid is.

Het gaat om de mening van 1000 belgen en ook al zit er wellicht een juiste tendens in de cijfers, we zijn beter ons inderdaad geen te grote begoochelingen te maken, maar eerst de échte resultaten af te wachten en nu reeds bondig enkele feitelijkheden voor ogen te houden.

Is Vlaanderen hiermede gebaat ?

De eerste vraag die wij ons stellen (herinnert u het zich nog ?) : "Is  Vlaanderen hiermede gebaat ?"  Zou een verkiezingsuitslag zoals deze bijeengegaard bij 1000 belgen door Dimarso gunstig zijn voor Vlaanderen : NVA 26%, VB 10%, LDD 5% (samen 41%) tegen 59% voor de regimepartijen ? 

Neen, dit is in deze verhouding NIET gunstig voor Vlaanderen, want er is géén meerderheid voor de zogenaamde V-partijen. Binnen hun formatie is

- de ruggengraat (Vlaams Belang) verzwakt 

- de overwinnaar (NVA) intern verdeeld en onduidelijk

- LDD kampend met overlevingsproblemen.

Bovendien blijven de traditionele partijen (Groen inclusief) nog steeds beschikken over 59%, een cijfer dat telkens inkrimpt maar nog altijd een meerderheid omsluit. Maak u trouwens weinig illusies over welke richting NVA of LDD zouden uitgaan, mochten de 3 V-partijen + 50% behalen. De vele uitgestoken handen uit het recente verleden, zijn voor ons duidelijk genoeg.

Wat is het verschil tussen Bart de Wever en Susan Boyle ?

De tweede feitelijkheid houdt verband met de creatie van de persoon Bart de Wever. Nog nooit is het  bij ons weten voorgekomen, dat een politicus over gratis propaganda en publiciteitsmiddelen heeft beschikt zoals de voorzitter van de NVA.  Wat (bewust, twijfel daar niet over)  gestart is met een populair quizprogramma, is in een  opgezet scenario door alle media opgepikt tot een ongekende hype : Bart de Wever en Susan Boyle zijn beiden de producten van deze audio-visuele maatschappij.  Let wel, deze beide mensen beschikken over talent, Susan Boyle heeft een sterke stem, Bart de Wever heeft de gift van het gesproken en geschreven woord.  Dàt is precies de reden van beider succes : de basis is aanwezig en wordt gigantisch en op korte tijd uitvergroot en massaal verspreid. Wat de twee ontberen, is de normale groei naar de eenzame top waarop zij zich thans bevinden. Supermensen bestaan niet, hen worden eigenschappen toegedicht, waar zij niet over beschikken.  Het duurt een tijdje voor de publieke opinie dit doorheeft.

De Volksunie achterna ? Ze weten niet waarover ze het hebben ...

De derde feitelijkheid vloeit voort uit de vorige.  Susan Boyle mag als zangeres alleen staan, zij is soliste. Voor een politicus is deze positie fnuikend.  De Wever is natuurlijk intern omringd maar waarvoor staat zijn partij ?  Dat de populaire voorzitter zelf niet aanwezig was bij de voorstelling van het verkiezingsprogramma is een van zijn talrijke strategische blunders. Zeer vlug na de vorige dubieuze zet, de dubbelzinnige blijde intrede van Siegfried Bracke.  Vele Oost-Vlaamse NVA-ers konden daar niet mee lachen en in gans Vlaanderen was de verbazing in politieke kringen, zowel pro als contra de NVA, groot.  Ook al werden er direct zegebulletins uitgezonden over de aangroei met honderden leden : de Preludes van Liszt waren nét niet te horen.  De stress moet zeer zwaar doorwegen bij De Wever. Vorige week schreef een van onze reageerders over de druk bij politici : "Dit maken Filip Dewinter en Gerolf Annemans al bijna 30 jaar mee, ik wil Bart eens zien over 30 jaar."

De NVA is een éénmanspartij die haar eigen hoofddoelstelling niet durft voorop te zetten, uit angst de nieuwe aanhang te schokken. De Wever vermijdt angstvallig de woorden Vlaanderen en Onafhankelijkheid. Wollig heeft hij het  over "confederalisme,  dat de noodbrug is, die over het land B gespannen wordt naar Europa". In datzelfde Europa heeft de NVA zich neergevlijd  in één fractie met de extreemlinkse Groenen en communisten.  Het zal de ontgoochelde CD&V-kiezer voorlopig worst wezen, dat Frieda Brepoels de instructies van de kindervriend Cohn-Bendit opvolgt.

Vandaag schrijft de Standaard :  Theo Francken, de N-VA-lijsttrekker voor de kieskring Leuven, stelt op zijn blog zijn achterban gerust. De N-VA neemt geen genoegen met confederalisme, zijn partij gaat niet de Volksunie-toer op. Hoe ? Bart de Wever heeft er zich steeds op beroepen, dat zijn partij de weg van de Volksunie opgaat en Bracke waant zich nu al een tweede Hugo Schiltz. In Leuven (en elders) is men beter op de hoogte van de VU-slachtpartijen, de dubbelzinnigheden en afzwakkingen van de Vlaamse eisen dan Bart de Wever die toen nog met lintjes in zijn klompen liep.

Een debater is geen strateeg 

Laat ons toe in alle bescheidenheid te zeggen, dat wij in de voorbije jaren,  de ene keer al met meer verve dan de andere, de dubbelzinnigheden van de NVA  hebben blootgelegd en het systeem van the making of the king hebben ontmaskerd. Ook als sommigen vonden dat wij overdreven en jaloers waren. U mag van ons denken, wat u wil : wij hebben De Wever nooit gemogen, we vonden hem onbetrouwbaar, iemand met een hoge tjevenmentaliteit. En de bewijzen zijn er.  Een handige debater is iets anders dan een behendig politiek strateeg of een ervaren manager. Ook dat zal de tijd uitwijzen.

Met de moed van onze overtuiging

Een vierde feitelijkheid betreft de situatie van Vlaams Belang.  Die partij staat 30 jaar onwrikbaar op het standpunt van de Vlaamse Onafhankelijkheid en de kritische evaluatie van de islamitische overstroming in Vlaanderen en Europa.  "U verandert uw programma niet ?" vroeg een VRT-reporter, met de vereiste minachting in de stem  aan Bruno Valkeniers. Alsof de VB-voorzitter een collega is van  Karl Lagerfeld, die dit jaar dezelfde modelijn aanhoudt van vorig jaar. "Natuurlijk veranderen wij ons programma niet" zei de Valk sluwtjes  "Is Vlaanderen ondertussen onafhankelijk geworden zonder dat wij het gemerkt hebben of is het ons ontgaan dat  de migratiestroom ingeperkt is ?"

De trots van VB is, dat met alle openlijke en onderhuidse tegenwerkingen deze partij, haar kader en haar mandatrissen  overeind blijven.  Alle cordons worden aangespannen, alle middelen zijn toegelaten, de democratie is net als de grondwet een begrip dat dient om het regime overeind te houden. Maar ook Vlaams Belang blijft overeind.  

Tegen de mega-campagne van àl de media en the kingmaking van een concurrent is het deze keer moeilijk opboksen . En dan ?  Verandert dat iets aan onze opvattingen ? Is belgië plots een paradijs geworden ? Is de veiligheid toegenomen ?  De financiële chaos is opgelost ? De staatsschuld is in volle galop verdwenen ?  De gepensioneerden krijgen 200 euri per maand bij en binnen enkele jaren zijn er 500000 jobs bijgekomen ? 

VB wordt doodgezwegen door de media of geridiculiseerd. Als er wat verschijnt, hoort het thuis bij de toneelrecencies van het stuk Romeo en Julia. En dan ?  Verandert dat iets aan onze opvattingen, laten wij ons vangen aan deze bewuste strategie die verdeeldheid wil zaaien ? Er zijn er, die daarin trappen. Dat zij zich de vraag stellen "Is Vlaanderen hiermede gebaat ?".

10% van de stemmen zou weinig zijn, maar zover zijn we nog niet. De uitslag van VB is steeds anders uitgevallen dan de peilingen.  Vlaams Belang heeft steeds in stijgende lijn de verkiezingen gewonnen. Als deze trend afneemt, is dit een normale evolutie zoals van elke politieke partij.  Daarmee leren leven en omgaan is wat vele generaties Vlamingen voor ons ook gedaan hebben.

Wij stemmen op 13 juni met de moed van onze overtuiging voor de enige partij van de Vlamingen, op lijst 1

Ray, hoofdredacteur Angeltjes

(scheldmails naar het gebruikelijke adres)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse minister doet zoals landgenoten : kritiek is racisme

 

De Nederlandse politicus Barry Madlener, Europees parlementslid voor PVV, heeft het aan de stok met de Turkse minister voor Europese Zaken Egemen Bagis.

 

Madlener, een partijgenoot van Geert Wilders, had enkele kritische vragen gesteld aan Bagis. Eentje ging over de weigering van Turkije om Wilders te ontvangen.

De maat was even vol voor Bagis. Hij zei dat de Nederlander lijdt aan "aan een ziekte die racisme heet".

Bagis ontkende achteraf, maar er zouden beelden van de scheldtirade zijn. De PVV-Europarlementariër eist excuses van de Turk. "Of hij moet bewijzen dat ik een racist ben, en dat kan hij niet, want dat ben ik niet."

@ Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse blondines verven haar zwart

 

Voor de behandeling

Blonde Zweedse meisjes in buitenwijken van steden als Stockholm verven hun haar steeds vaker donker, uit angst om verkracht te worden. Dat stelt onderzoekster Maria Bäckman in haar studie 'Whiteness and gender'.

Lees verder bij Het Laatste Nieuws

 

Na de behandeling

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op wie stemde u in 1948 (NL) : Voor zonneschijn en goedkope aardbeien ?

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Integratie

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet van twee walletjes eten in Zwitserland

 

Een man van Turkse oorsprong, woonachtig in Zwitserland, was tegelijkertijd met een 20 jaar oudere Zwitserse en een Turkse vrouw getrouwd.  De Zwitserse had hem voor 7 jaren op die manier aan een Zwitsers paspoort geholpen en met de Turkse had hij een huwelijk-op-afstand in Turkije.  Polygamie is in Zwitserland verboden; de toegekende Zwitserse nationaliteit gebeurde op basis van valse feiten.  Het federaal gerecht in Lausanne besloot daarom dinsdag dat de man zijn Zwitsers paspoort terug moest inleveren.

De Zwitserse vrouw, die 20 jaren ouder was dan de in 1982 in Zwitserland aangekomen Turk, wist van de relatie met de Turkse echtgenote.  Zij had het dubbelleven echter geaccepteerd omdat ze van de man in het begin van de tachtiger jaren een dochter gekregen had.  Tijdens hun huwelijk reisde de Turk regelmatig naar zijn thuisland.  Daar werd hij in de negentiger jaren ook vader van twee dochters. 

In 2003 verwierf hij de Zwitserse nationaliteit, wat op basis van zijn huwelijk met de Zwitserse dame uit Bern mogelijk was.  Kort daarna beviel de Turkse echtgenote van nog een dochter.  De Turkse familie werd financieel door de man gesteund – hij bezocht hen meerdere keren per jaar.

Tenslotte werd het Bureau voor Immigratie door de Bernse overheid van het dubbelleven op de hoogte gebracht.  In oktober 2008 verklaarde dit Bureau de nationaliteitsverwerving ongeldig.  Deze beslissing werd dus nu door het gerecht bevestigd.

De Turk heeft intussen voor zijn Turkse vrouw gekozen… 

Bron : Der Spiegel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom ?

 

Vermoedelijk hopen de dames en heren van het regime dat de Vlaamsgezinde partijen samen geen 51% zullen halen. Om dat te voorkomen, zaait men kwistig verwarring met ongeloofwaardige peilingen.

Het doel is tweeërlei. In ieder geval zal men de NVA beschimpen met het argument dat ze niet eens de quota van de peilingen haalden, en dat dit de schuld is van het VB. Wie anders ? Halen de Vlaamsgezinde partijen wél 51%, wordt De Wever gegarandeerd premier honoris causa maar met een berg loze beloften die hij -in afwachting van het ogenblik dat hij er voor afgemaakt wordt- nooit ofte nimmer zal kunnen waarmaken.

Want dit onland IS failliet. Als ze deze vaststelling niet eens mee in de weging neemt, sterft de NVA een langzame dood door vergiftiging ten bate van een een bord linzensoep met truffelsap voor haar leider(s). De NVA geeft de geest, niet door een Vlaams volks-nationalisme, maar door een beschimmeld en surrealistisch maar giftig Belgisch operette-nationalisme.  Dit onland is het naleven van zijn verbintenissen al lang gestopt.

- De justitie is een maffiose puinhoop waar zelfs Berlusconi nog iets zou van kunnen leren.

- De meeste pensioenen zijn te laag om zich een bescheiden rusthuis te kunnen veroorloven.

- De financiën zijn een ramp².

- De import van profiteurs scoort tegelijkertijd hoge toppen omwille van het beetje stemmen dat de francofonen er mee binnen rijven.

- Allerhande maffia heeft meer macht dan de zieke regeringen. De misdaad tiert welig en grotendeels onopgemerkt ondergronds.

- De pers en de media zijn slaafjes van het regime en zij bedriegen de bevolking op een manier die even erg is dan die waarop het nazi-regime omsprong met de waarheid. 

- De Waalse socialisten doen alsof ze ministers zijn bij Gods genade.

- De Franstalige liberalen collaboreren openlijk en enthousiast met het volksvreemde en racistische FDF.

Vlamingen draai de geldkraan voor deze waanzin dicht. Financieel harakiri plegen is helemaal niet om trots op te zijn. Doe het, en doe het NU !

Lucky 9

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamas maakt huizen in Gaza met de grond gelijk

 

Bericht van Associated Press : Hamas politie trad hardhandig op tegen de inwoners in een zuidelijk stadje in de Gazastrook.  Zij sloegen op hen in, dreven hen uit hun huizen.  De gebouwen werden vervolgens door bulldozers met de grond gelijk gemaakt.   Dit gebeurde op zondag – de totale vernietiging zou op maandag voortgezet worden.  Volgens de Hamas leiding zouden de huizen illegaal op land van de overheid staan.  De daklozen waren razend dat Arabieren Arabische huizen vernietigden.

Jarenlang hebben Palestijnen Israël verweten hun huizen te vernietigen, meestal omdat ze zonder bouwvergunning van het leger neergepoot waren.  Nu wordt dit door hun eigen regering, de militante Hamas, zelf toegepast.

Getuigen verklaren dat vrouwelijke politieagenten, onkenbaar met een doek over het gezicht, met knuppels de families met kinderen uit hun huizen joegen.  Dertig tot veertig woningen, van blikken hut tot stenen huis, werden vernietigd.  Journalisten werden pas toegelaten nadat de bulldozers hun werk gedaan hadden.

Bron: Euronews


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Leeuw zegt waarom sp-a stemmen

 

 

Productie Theo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West-Vlaanderen bereidt zich voor

  

.


26-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hangmatters en hun vrees voor de Vlaamse waarheid

 

Er is opnieuw commotie ontstaan rond het grote verkiezingsdebat dat de VRT en de RTBF samen zouden organiseren. Beide zenders waren al volop voorbereidingen aan het treffen, toen de MR liet weten niet te zullen deelnemen. Reden? Het Vlaams Belang is ook uitgenodigd in het programma. PS, cdH en Ecolo sloten zich vervolgens aan bij de Franstalige liberalen.

Na eerder protest van de RTBF, had de VRT het programma al aangepast. Zo zou het Vlaams Belang niet rechtstreeks in debat treden met een van de Franstalige partijen, en zou het programma op voorhand worden opgenomen, wat de RTBF de kans gaf om flink in de uitzending te knippen. Ook zou geen enkele Franstalige journalist een vraag hoeven te stellen aan iemand van onze partij.

Deze haast lachwekkende maatregelen bleken dus nog niet te volstaan. Zoals RTBF-journalist Christophe Deborsu onlangs nog zei, wordt in Wallonië “met argusogen gekeken naar het resultaat van het Vlaams Belang”. Het recente optreden van de Franstalige partijen maakt in ieder geval duidelijk dat het Vlaams Belang de énige partij is die het Franstalige en Belgische establishment écht schrik aanjaagt.

@ vb


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om de opgehitste gemoederen wat te bedaren

 

 

 Het is alsof onze Japanse video-producent het wist, dat er vandaag een opiniepeiling zou verschijnen die de gemoederen in beroering brengt ... Kijkt u even hoe mooi de natuur kan zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Somalische bevolking in Finland groeit snel aan : wat fijn !

 

 

Dankzij de aanpassingen in de Finse immigratiepolitiek groeit het aandeel van Somaliërs in Finland zeer snel.  Begin 2010 waren er 11.881 die de Somalische taal spraken; drie vijfden daarvan werden in Somalië geboren.  Niemand weet welke cijfers er binnen 10 jaar zullen genoteerd worden.

De voorbije jaren is het aantal Somaliërs in Finland jaarlijks met 10 % gestegen.  Sommigen zijn asielzoekers, anderen kwamen in het raam van de gezinshereniging.  Vele kinderen werden in Finland geboren, zoals bv. in de Helsinki-regio.

Van de 1180 Somalische asielzoekers in 2009 kregen 548 een verblijfsvergunning.  Bijna alle toegestane verblijven dienden ook voor de familie(s).  Zo waren er in 2009 ca. 6000 aanvragen op basis van familiebanden.

Als het aan dit tempo voortgaat, zullen er de volgende jaren duizenden Somaliërs in Finland bijkomen.  De meesten van hen zijn analfabeet.  Volgens sociaal werker Abib, Somaliër van geboorte, zijn er genoeg mogelijkheden, zelfs voor analfabeten, om het in Finland waar te maken op voorwaarde dat ze genoeg gemotiveerd zijn.  De vrouwen zouden, volgens hem, moeten inzien dat “kinderen op de wereld zetten niet het enige middel is om respect van de gemeenschap te krijgen”


Verder moeten er dringend meer fondsen voor lees- en schrijflessen vrijgemaakt worden – anders dreigt de marginalisering van zijn bevolkingsgroep. Hij vindt dat de Somaliërs die zich in Finland willen “vestigen” beter moeten voorbereid worden op de Finse samenleving.  De Somaliërs, die reeds ter plaatse zijn, moeten hun landgenoten helpen.

En tot slot: er kan een sociaal verschil optreden met de samenleving, want bij de ene lukt het al wat beter dan bij de andere…

Bron: Euronews

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De TNS/Dimarso peiling

 

De peiling van TNS/Dimarso die vandaag voor veel ophef zorgt in de media en bij vele politiek werd door Actua-TV bekend gemaakt. Het onderzoek werd twee weken geleden telefonisch uitgevoerd  bij 1.000 Vlamingen en heeft een foutenmarge van 2,5 procent. Het aantal onbesliste stemmers bedraagt 25 procent. De gedetailleerde resultaten van deze peiling zijn aangekocht door de N-VA, SP.A en Open VLD.  Tussen haakjes de uitslagen van 2007 :


N-VA 26 %/ (in kartel met CD&V)
CD&V 19,5 %/ (29,6 % (in kartel met N-VA)
SP.A 16 %/ (16,3 % in kartel met Spirit)
Open VLD 12,4 % (18,8 % )
Vlaams Belang 10,3/ % (19 % )
Groen! 7,8 %/ (6,3 %)
Lijst Dedecker 5,4 %/ (6,5 %)

Bron : http://www.thalsfm.be/nieuws/lokaal/?ge=8&tid=49213



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sans Papiers, mais pas sans livres !

 

 


Sinds gisteren is het voor illegalen mogelijk lid te worden van de Antwerpse bibliotheken.

In het nieuwe gebruikersreglement van de stedelijke openbare bibliotheken  - dat gisteren werd goedgekeurd door NV-A, CD&V, Open VLD, SP.A en Groen! -  staat in artikel 3 vermeld dat iedereen zich in de bibliotheek kan laten inschrijven op vertoon van een geldig identiteitsbewijs. Burgers “zonder papieren” kunnen mits voorlegging van administratieve documenten waarop hun woonplaats vermeld wordt, eveneens lid worden van de bibliotheek. Deze kaart is geldig in alle Antwerpse openbare bibliotheken.

Het Vlaams Belang en LDD stemden tegen.

 Het Vlaams Belang wijst erop dat illegalen die in ons land verblijven op basis van artikel 75 van de vreemdelingenwet een strafbaar feit plegen en vervolgd worden met een gevangenisstraf van 8 dagen tot 3 maanden en/of een geldboete.

Tevens meent het Vlaams Belang dat het onaanvaardbaar is dat ambtenaren illegalen dienen in te schrijven als lid van de bibliotheek zonder dat zij aangifte doen aan politie of parket voor het feit dat de betrokken illegaal in ons land aanwezig is.

Artikel 29 van het Wetboek van Strafvordering zegt nochtans dat iedere gestelde overheid, ieder openbaar officier of ambtenaar die in de uitoefening van zijn ambt kennis krijgt van een misdaad of van een wanbedrijf, verplicht is daarvan dadelijk bericht te geven aan de procureur des Konings bij de rechtbank binnen wier rechtsgebied die misdaad of dat wanbedrijf is gepleegd of de verdachte zou kunnen worden gevonden, en aan die magistraat desbetreffende inlichtingen, processen-verbaal en akten te doen toekomen.

In de praktijk komt het erop neer dat ambtenaren door het Antwerps stadsbestuur verplicht worden de wet te overtreden. 

Het Vlaams Belang meent dat het bijzonder cynisch is dat de Antwerpse overheid die zoveel kritiek had - bij monde van OCMW-voorzitster en schepen voor Sociale zaken Monica De Coninck en burgemeester Patrick Janssens – op de regularisatie van illegalen en de vele extra kosten en overlast voor Antwerpen, nu zelf een mini-regularisatie in praktijk brengen.  Door illegalen de kans te geven lid te worden van de Antwerpse bibliotheken worden de “sans papiers” verder gebanaliseerd en genormaliseerd.

Binnenkort kunnen illegalen als bewijs van hun goede integratie in het kader van hun regularisatie hun bibliotheekkaart voorleggen. 

Het Vlaams Belang zal bij monde van fractievoorzitter Filip Dewinter klacht neerleggen bij de Antwerpse gouverneur. Dewinter vraagt de schorsing van het nieuw gebruikersreglement voor de stedelijke openbare bibliotheken.

Filip Dewinter

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!