Angeltjes
26-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om de opgehitste gemoederen wat te bedaren

 

 

 Het is alsof onze Japanse video-producent het wist, dat er vandaag een opiniepeiling zou verschijnen die de gemoederen in beroering brengt ... Kijkt u even hoe mooi de natuur kan zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Somalische bevolking in Finland groeit snel aan : wat fijn !

 

 

Dankzij de aanpassingen in de Finse immigratiepolitiek groeit het aandeel van Somaliërs in Finland zeer snel.  Begin 2010 waren er 11.881 die de Somalische taal spraken; drie vijfden daarvan werden in Somalië geboren.  Niemand weet welke cijfers er binnen 10 jaar zullen genoteerd worden.

De voorbije jaren is het aantal Somaliërs in Finland jaarlijks met 10 % gestegen.  Sommigen zijn asielzoekers, anderen kwamen in het raam van de gezinshereniging.  Vele kinderen werden in Finland geboren, zoals bv. in de Helsinki-regio.

Van de 1180 Somalische asielzoekers in 2009 kregen 548 een verblijfsvergunning.  Bijna alle toegestane verblijven dienden ook voor de familie(s).  Zo waren er in 2009 ca. 6000 aanvragen op basis van familiebanden.

Als het aan dit tempo voortgaat, zullen er de volgende jaren duizenden Somaliërs in Finland bijkomen.  De meesten van hen zijn analfabeet.  Volgens sociaal werker Abib, Somaliër van geboorte, zijn er genoeg mogelijkheden, zelfs voor analfabeten, om het in Finland waar te maken op voorwaarde dat ze genoeg gemotiveerd zijn.  De vrouwen zouden, volgens hem, moeten inzien dat “kinderen op de wereld zetten niet het enige middel is om respect van de gemeenschap te krijgen”


Verder moeten er dringend meer fondsen voor lees- en schrijflessen vrijgemaakt worden – anders dreigt de marginalisering van zijn bevolkingsgroep. Hij vindt dat de Somaliërs die zich in Finland willen “vestigen” beter moeten voorbereid worden op de Finse samenleving.  De Somaliërs, die reeds ter plaatse zijn, moeten hun landgenoten helpen.

En tot slot: er kan een sociaal verschil optreden met de samenleving, want bij de ene lukt het al wat beter dan bij de andere…

Bron: Euronews

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De TNS/Dimarso peiling

 

De peiling van TNS/Dimarso die vandaag voor veel ophef zorgt in de media en bij vele politiek werd door Actua-TV bekend gemaakt. Het onderzoek werd twee weken geleden telefonisch uitgevoerd  bij 1.000 Vlamingen en heeft een foutenmarge van 2,5 procent. Het aantal onbesliste stemmers bedraagt 25 procent. De gedetailleerde resultaten van deze peiling zijn aangekocht door de N-VA, SP.A en Open VLD.  Tussen haakjes de uitslagen van 2007 :


N-VA 26 %/ (in kartel met CD&V)
CD&V 19,5 %/ (29,6 % (in kartel met N-VA)
SP.A 16 %/ (16,3 % in kartel met Spirit)
Open VLD 12,4 % (18,8 % )
Vlaams Belang 10,3/ % (19 % )
Groen! 7,8 %/ (6,3 %)
Lijst Dedecker 5,4 %/ (6,5 %)

Bron : http://www.thalsfm.be/nieuws/lokaal/?ge=8&tid=49213



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sans Papiers, mais pas sans livres !

 

 


Sinds gisteren is het voor illegalen mogelijk lid te worden van de Antwerpse bibliotheken.

In het nieuwe gebruikersreglement van de stedelijke openbare bibliotheken  - dat gisteren werd goedgekeurd door NV-A, CD&V, Open VLD, SP.A en Groen! -  staat in artikel 3 vermeld dat iedereen zich in de bibliotheek kan laten inschrijven op vertoon van een geldig identiteitsbewijs. Burgers “zonder papieren” kunnen mits voorlegging van administratieve documenten waarop hun woonplaats vermeld wordt, eveneens lid worden van de bibliotheek. Deze kaart is geldig in alle Antwerpse openbare bibliotheken.

Het Vlaams Belang en LDD stemden tegen.

 Het Vlaams Belang wijst erop dat illegalen die in ons land verblijven op basis van artikel 75 van de vreemdelingenwet een strafbaar feit plegen en vervolgd worden met een gevangenisstraf van 8 dagen tot 3 maanden en/of een geldboete.

Tevens meent het Vlaams Belang dat het onaanvaardbaar is dat ambtenaren illegalen dienen in te schrijven als lid van de bibliotheek zonder dat zij aangifte doen aan politie of parket voor het feit dat de betrokken illegaal in ons land aanwezig is.

Artikel 29 van het Wetboek van Strafvordering zegt nochtans dat iedere gestelde overheid, ieder openbaar officier of ambtenaar die in de uitoefening van zijn ambt kennis krijgt van een misdaad of van een wanbedrijf, verplicht is daarvan dadelijk bericht te geven aan de procureur des Konings bij de rechtbank binnen wier rechtsgebied die misdaad of dat wanbedrijf is gepleegd of de verdachte zou kunnen worden gevonden, en aan die magistraat desbetreffende inlichtingen, processen-verbaal en akten te doen toekomen.

In de praktijk komt het erop neer dat ambtenaren door het Antwerps stadsbestuur verplicht worden de wet te overtreden. 

Het Vlaams Belang meent dat het bijzonder cynisch is dat de Antwerpse overheid die zoveel kritiek had - bij monde van OCMW-voorzitster en schepen voor Sociale zaken Monica De Coninck en burgemeester Patrick Janssens – op de regularisatie van illegalen en de vele extra kosten en overlast voor Antwerpen, nu zelf een mini-regularisatie in praktijk brengen.  Door illegalen de kans te geven lid te worden van de Antwerpse bibliotheken worden de “sans papiers” verder gebanaliseerd en genormaliseerd.

Binnenkort kunnen illegalen als bewijs van hun goede integratie in het kader van hun regularisatie hun bibliotheekkaart voorleggen. 

Het Vlaams Belang zal bij monde van fractievoorzitter Filip Dewinter klacht neerleggen bij de Antwerpse gouverneur. Dewinter vraagt de schorsing van het nieuw gebruikersreglement voor de stedelijke openbare bibliotheken.

Filip Dewinter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoog bezoek

 

Zondag j.l. kreeg het restaurant "MAGIS" in Tongeren een telefonische reservatie van twee tafels voor 'speciaal volk' .Over welk volk het juist ging wou de beller niet kwijt.

De volgende dag (pinkstermaandag) kreeg het restaurant het bezoek van een federaal agent die de plaats der tafels kwam bekijken maar uiteindelijk zelfs de plaats aanduidde waar het hoog bezoek moest gezet worden. Het "speciaal volk' bleek niemand minder dan Flup Coburg, zijn eega en hun spruiten te zijn, samen met wat veiligheidsmensen.

Op zichzelf is dat uiteraard geen nieuws want die losers kunnen voor mijn part gaan vreten waar ze willen, al was het bij Poverello.Het grappige van heel de zaak was de naam waaronder de fluppe reserveerde : de famillie DERMULLE.....Tja,met zo een "mulle"  is de schuilnaam snel gevonden.

Senior
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gladde Glenn

 

 

Productie Theo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezersreacties www.vandaag.be

 

N-VA: "Onafhankelijkheid blijft het einddoel"

Naar aanleiding van de persconferentie van de N-VA copieerden wij enkele lezersreacties bij Vandaag.be

- Deze verklaring zal de NVA geen goed doen. Het zal hen veel stemmen kosten. Een partij die opkomt voor iets, moet dat duidelijk stellen, en niet achter alles en nog wat verbergen. Deze houding was niet zo uitdrukkelijk bekend gemaakt tot hiertoe. Indien de NVA bij dit standpunt blijft, krijgen ze mijn stem niet.

- het enigste dat uitdooft jimmy, zijn de financiën. Het zal geen 25 jaar meer duren of Vlaanderen is leeggeroofd en niemand zal het nog willen.Dan is het gemakkelijk om het onafhankelijk te verklaren. Hoe kan de massa zo dom zijn. Elke dag de onafhankelijkheid wordt uitgesteld, elke dag zullen de kinderen en kleinkinderen er meer voor moeten boeten. De kassen zijn nu al leeg, veel van de gebouwen zijn al verkocht, veel ondernemingen zijn al dan niet gratis weggegeven en schiet al niet zoveel meer over

- Belgie moet DRINGEND besparen, ja, om b.v. die pensioenen zeker te stellen. Waarom wil dan alleen het VB onder ogen zien dat er NU komaf gemaakt moet worden met 60 ministers en hun kabinetten en kosten alsmede met een leegbloeden aan z.g vluchtelingen (maar in werkelijkheid tafelschuimers). Natuurlijk willen de gevestigde partijen geen einde maken aan die enorme baantjes machine en zullen dat ook niet in 2050 doen. Nooit, als het aan hen ligt!!

- en voor diegenen die de waarheid willen weten ; op http://blog.seniorennet.be/angeltjes/ staat wel wat anders dan het bochtenwerk van deze partij.

http://www.vandaag.be/binnenland/36413_nva-onafhankelijkheid-blijft-het-einddoel.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgens geheime peilingen : N-VA stevent af op 25%

 

De N-VA boekt op 13 juni een mon­ster­sco­re van zo’n 25 pro­cent, CD&V krijgt een his­to­ri­sche af­straf­fing tot onder 20 of zelfs 18 pro­cent en Lijst De­dec­ker wor­stelt met de kies­drem­pel. Dat leren in­ter­ne pei­lin­gen die door po­li­tie­ke par­tij­en zijn be­steld, maar niet wor­den ge­pu­bli­ceerd.
 
(tijd) - Naar­ma­te de re­sul­ta­ten toch naar de bui­ten­we­reld door­sij­pe­len, ver­oor­za­ken ze ech­ter een klei­ne schok in de Wetstraat.

Een van de pei­lin­gen is be­steld door N-VA, sp.a en Open VLD bij TNS Di­marso. Al­vast de trend van de N-VA-over­win­ning, de CD&V-ne­der­laag en de LDD-over­le­vings­strijd zijn sta­tis­tisch re­le­vant, luidt het. De N-VA zou ook het groot­ste aan­tal kie­zers heb­ben die be­we­ren dat hun stem vast­staat.

Open VLD, sp.a en Vlaams Be­lang zou­den rond hun ma­ti­ge score van de fe­de­ra­le ver­kie­zin­gen van 2007 blij­ven han­gen.

Qua ver­kie­zings­the­ma’s leert een van de pei­lin­gen dat de mees­te kie­zers in de eer­ste plaats bezig zijn met ge­zond­heids­zorg. Eco­no­mie en het com­mu­nau­tai­re wor­den als even be­lang­rijk be­schouwd, maar sco­ren lager.

@ De Tijd

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelbaum : Meer blauw op straat en de criminaliteit daalt

 

 

Wie van deze twee heeft de dikste nek  en doet het meeste voor de menschen ?

Tijdens de eerste vier maanden van 2010 is de straatcriminaliteit in de Anderlechtse probleemwijk Kuregem met 30,95 procent gedaald. Dat heeft uittredend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom dinsdag bekend gemaakt.

In bepaalde wijken in Anderlecht, zoals die van Kuregem, geldt er sinds begin dit jaar een nultolerantiebeleid. Dat beleid heeft zijn vruchten afgeworpen.

Tussen januari en april 2010 daalde het aantal diefstallen in vergelijking met dezelfde periode in 2009 met 48,31 procent. Ook het aantal sacjackings (-34,41 procent) en gewapende diefstallen met geweld (-17,39 procent) namen af.

Turtelboom zegt dat de nultolerantie, zo lang als dat nodig is, wordt voortgezet. "Meer blauw op straat komt de veiligheid ten goede", besluit ze.

Deze en gelijkaardige triomfalistische berichten verschenen in de dagbladpers en uiteraard bij de onvermijdelijke regimezender 0000.

Tegelijk werd met veel poeha en inschakeling van 550 politie-agenten gisteren in Anderlecht een drugsbende opgerold : 102 huiszoekingen, een cannabisplantage ontdekt, 29 opleidingen, van wie meer dan de helft 's avonds naar huis mogen voor de schotel couscous, enkele luxe-wagens en wapens in beslag genomen en 280000 euri. Dat is het.  Et alors ?

Het was gladde Glenn Audenaert, directeur van de federale gerechterlijke politie die de actie toelichtte. Hij had het over een indrukwekkende revanche voor de aanvallen die de Brusselse politie de laatste maanden moet ondergaan : beschietingen, commissariaten die aangevallen en in brand gestoken worden, enz.

Die redenering van Audenaert valt te begrijpen, maar is fundamenteel FOUT !  Als de politie ingezet wordt als een revanche-strijdmiddel, dan loopt er grondig wat mis.  De politie heeft gedurende jaren gemuilkorfd rondgelopen, mocht niet optreden, werd belachelijk gemaakt door de criminelen en hun clans, omdat de POLITIEK dat zo eiste.  De politie is er niet in de eerste plaats om zichzelf te wreken, maar om de burgers te beveiligen.

Als de politici hun handen van de politiagenten zouden afhouden, en deze mensen hun taak laten volbrengen, dan zouden er geen massale acties met 550 agenten moeten plaatsvinden, om ocharme wat cash dealersgeld te vangen en een plantage op te doeken. Dergelijke klussen worden overal geklaard in het land met heel wat minder Barnumreclame.

De begrippen "nultolerantie",  "meer blauw op straat" en "harde massale aanpak van het geboefte" worden door ministerin Turtelbaum en haar blauwe vriendjes  nu stoer in de mond genomen, alsof zij dit net allemaal ontdekt heeft.  Al jaren door Vlaams Belang voorgesteld, worden deze optredens al even lang weggehoond als extreemrechtse propaganda.

Dat deze grootscheepse optredens vlak voor de verkiezingen plaatsvinden, is uiteraard geen toeval. Glenn Audenaert vertoeft bij voorkeur in liberale kringen en als hij in het nieuws komt, is er altijd wel een blauwe politicus in de omgeving.  Gezien de vele terechte kritiek die ministerin Turtelbaum van bij haar aantreden te beurt valt, is deze actie van de federale gerechterlijke politie een electorale steun.

Elke misdaad die niet plaatsvindt of verhinderd wordt, is een winstpunt voor de maatschappij.  Wat we nu meemaken, is hopelijk  meer dan het tijdelijk stelpen van de criminaliteitsvloed.  De gangsters lezen ook de media, houden zich even gedeisd na de reclame-acties en hervatten binnenkort de bezigheden. Tenzij Glenn Audenaert en het ganse apparaat van de federale politie hun inspanningen coördineren en permanent het tuig blijven opjagen. En het gerecht ook een inspanning levert.

Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo, lieve rechtse vriendjes ...

 

 

 

Ik stem ook op nummer 1, want ik ben zelf een nummer 1

(tekening Manten via 'tscheldt)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Hartenkreet
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik heb even getwijfeld of ik dit zou doorsturen maar ik kan en mag niet meer zwijgen. De onophoudelijke kortzichtige omgang van links tuig met de opmars van de islam in Europa opent gelukkig de ogen van steeds meer mensen. Wie de niet mis te verstane bedreigingen leest van s4b tegen onze samenleving, moet wakker worden.

Buurthuizen (men noemt ze een ‘ontmoetingsplek voor de verschillende bevolkingsgroepen uit de buurt’) zijn haatfabrieken die vrijelijk hun anti-westerse propaganda mogen spuien. Ik heb familie wonen in het ooit zo prachtige Antwerpen. Mensen die hun buurt ten onder hebben zien gaan en de gevangenen zijn geworden van hun eigen woonst. Mensen die moeten zwijgen omdat heel de linkse rotzooi het zo wil ! 

Slaapmans en de zijnen hebben te lang de kl... gestreeld van hun aanhangers, aanhangers die vies zijn van alles wat westers is, die onze vrouwen afschilderen als hoeren maar wel geen kans onbenut laten om ze te bepotelen, of erger. Hij en zijn bende heeft de deuren wijd open gezet en nagelaten om tijdig op te treden. Neen, ze zijn enkel overladen met al het lekkers waar wij decennia voor gezwoegd hebben.

Maar trop is teveel, en teveel is trop. Er heerst angst, afkeer en vooral veel woede onder de bevolking. Daar zitten zo te horen in mijn omgeving, ook veel mensen bij die heel lang uit overtuiging links waren en ook zo stemden. Door de gestage opmars van de islam en de uitwerking van die religie op ons persoonlijke en maatschappelijke leven zijn de ogen van velen echter geopend .

En zeker door het internet ligt gigantisch veel informatie aan onze voeten en die is allesbehalve leuk. Nu is er geen weg meer terug. Het is daarom belangrijk steeds weer opnieuw te wijzen op het sterk bevuilde blikveld van links. Want zij, zij alleen zijn verantwoordelijk. Ik zeg Slaapmans en de zijnen, en met mij veel moegetergde burgers, kus MIJN kl... Want we rekenen af met jullie op 13 juni.

NAW bekend bij de redactie 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over cheerleaders en confederalisten (Philip Claeys)

 

 

Wat we de voorbije weken van de N-VA te zien kregen, is toch wel het betere bochtenwerk.

Oorspronkelijk was die partij voorstander van Vlaamse onafhankelijkheid. Dat was overigens geen evidente keuze voor de vele ex-VU’ers, zoals Geert Bourgeois die er nooit een geheim van gemaakt heeft dat hij tegen Vlaamse onafhankelijkheid is. Maar goed: het principe werd in de beginselverklaring opgenomen.

Nu de N-VA door de media gehypet wordt en de opiniepeilingen tot de wildste dromen leiden, wil de partij zich voor het Belgische establishment aanvaardbaarder maken. Dus is men nu niet meer voor een onafhankelijke Vlaamse staat, maar voor een confederaal België - zoals de VLD bijvoorbeeld.

"Onze kiezers begrijpen dat wel", zegt (en hoopt) Kamerlid Jan Jambon. Uw dienaar is geen N-VA-kiezer (en daar ligt het hem wellicht), maar begrijpt er in elk geval niets meer van. Vooral omdat Ben Weyts, collega van Jambon, op een persconferentie dit weekend zei dat België eigenlijk al een confederale staat is.

Wat is overigens de meerwaarde van een confederaal België? De geldstroom zal blijven vloeien, net als de (unaniem door de Franstalige partijen opgedrongen) immigratiestroom. In het geval van een confederatie zal België nog altijd een nutteloos, duur en inefficiënt tussenniveau blijven tussen Vlaanderen en de Europese Unie.

Nooit worden daar vragen over gesteld. Het enige dat we te zien krijgen, is cheerleader-journalistiek voor Bart de Wever. Vandaag alleen al zijn daar wel tien voorbeelden van te geven, maar de mooiste ponpons en ballonnen zijn ongetwijfeld van Yves Lambrix in Het Belang van Limburg, die de N-VA zowaar ziet "surfen op een tsunami van geloofwaardigheid". Hoe lang is het ook alweer geleden dat Siegfried Bracke zei dat de splitsing van BHV het voorwerp moest zijn van een onderhandeling?

Philip Claeys - Euro-parlementslid

(Philip Claeys en wij zeggen hetzelfde, maar ieder met zijn tonaliteit en afbeeldingen. Hier klikken indien u wil vergelijken)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Titanic zinkt

 

Productie : Theo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel-Halle-Vilvoorde

 

 

Aan het woord : U, de burgers, senator Joris van Hauthem en volksvertegenwoordiger Bart Laeremans. In beeld : burgers die betogen voor de splitsing en politici die de burgers bedriegen en beliegen.

 


25-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingsincident te Sint Niklaas : militant aangevallen

 

Vandaag, dinsdag 25 mei '10, omstreeks 19 uur is een militant van het Vlaams Belang, S.O. uit Sint-Gillis-Waas, op brutale wijze aangevallen door een man met een hond aan de achterkant van het station van Sint-Niklaas. Het jonge slachtoffer, dat geen enkele aanleiding had gegeven tot dergelijk geweld, is  naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gevoerd voor de nodige vaststellingen (kneuzingen, diverse schaafwonden, gekloofde lip, hersenschudding…).

S.O. was de voorbije uren met een ploeg militanten van het Vlaams Belang op pad om te plakken op de officiële borden in Sint-Niklaas. Toen zijn taak er op zat, werd hij omstreeks 19 uur met de auto aan de voorkant van het station afgezet door de militanten van het Vlaams Belang. Blijkbaar moet de aanvaller dit gezien hebben en hem gevolgd zijn waarna hij en zijn hond  hebben aangevallen. Er is een getuige die alles van nabij gezien heeft en de feiten bevestigt.

Als bijlage de foto van de dader (omwille van privacyredenen onherkenbaar gemaakt) met hond zoals die door het slachtoffer en de getuige werden herkend.

Het Vlaams Belang veroordeelt scherp deze daad van agressie  en hoopt dat het  bij dit ene incident blijft. De partij betreurt de sfeer die gecreëerd wordt waarbij sommigen menen dat geweld op Vlaams Belangers is getolereerd.

(Tekst overgenomen van Tanguy Veys, die voor de bijstand instaat)


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder advies van ABVV stemmen ze weer op Vlaams Belang

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening nieuw Brits parlement vandaag

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen tegen NVA ...

 

“Iedereen tegen N-VA” bloklettert Het Laatste Nieuws ! 

Ocharme, men zou er medelijden mee krijgen. Er gaat verdomme geen dag voorbij zonder dat De Wever ergens in de media wordt opgevoerd. De bijna slimste mens is een typisch gecreëerd product van het journaille. Ze hebben hem zodanig gepamperd en gepaaid dat hij hen naar de mond spreekt. Van separatist over confederalist, naar uitvinder van een nieuw soort belgië. Want dat horen ze graag, nietwaar mijnheer De Wever.

De Wever in 2001:

“In haar streven naar een beter bestuur en meer democratie, kiest de Nieuw-Vlaamse Alliantie logischerwijs voor een onafhankelijk Vlaanderen, lidstaat van een democratisch Europa.”

In een aantal interviews van de afgelopen weken maakt De Wever daar komaf mee.

Men krijgt daarbij een déjà vu-gevoel. De groeiende gelijkenis tussen de ter ziele gegane Volksunie en de N-VA is treffend. In 1977 ging de VU naar de kiezer met de slogan “Gedaan met geven en toegeven”. De stembiljetten staken amper in de urne, of ze begonnen Vlaanderen uit te verkopen. De vettige vleespotten zijn toch zo aanlokkelijk. Bij de daarop volgende verkiezingen kreeg de Volksunie terecht rake meppen (van 559.567 kiezers naar 388.762). Men kon als separatist nog begrip opbrengen voor de lauwe Volksunie-slogans uit de jaren ‘50 en ‘60 van vorige eeuw, zoals ‘Federalisme nu’. Federalisme was toen een even geladen woord zoals separatisme dat vandaag is. De Volksunie bestond al twintig jaar vooraleer ze haar programma begon te verloochenen. Bij de N-VA gaat dat sneller, veel sneller.

Wie gelooft die mensen nog?

Roeland van Walleghem

Le Camp des Saints in Vlaanderen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hasselt, de smaak van censuur

 

Het Vlaams Belang toert dwars door Vlaanderen met een verkiezingskaravaan. Deze start op 31 mei in Limburg, met name in Voeren, en eindigt in West-Vlaanderen. Bedoeling is om de doortocht in elke provincie af te sluiten met een feestelijke verkiezingsmeeting met muzikale omlijsting.

 

Katleen Martens, Vlaams volksvertegenwoordiger

De eerste meeting was voorzien op 1 juni in Hasselt (tent kolonel Dusartplein). Als sprekers waren aangekondigd: lijsttrekker voor de Senaat Filip Dewinter, 2de kandidaat voor de Senaat Anke Van dermeersch en Limburgs lijsttrekker voor de Kamer Bert Schoofs.

In andere Vlaamse steden is de toelating probleemloos verleend, alleen Hasselts burgemeester Hilde Claes heeft de Limburgse meeting menen te moeten verbieden. Zij wachtte hiermee tot 21 mei, alhoewel het Vlaams Belang de aanvraag reeds had ingediend op 5 mei, de stadsdiensten inmiddels gunstig hadden geadviseerd en in alle contacten de schijn werd gewekt dat de goedkeuring slechts een formaliteit zou zijn.

Het argument luidt nu plotseling dat verkiezingsmanifestaties met onder andere "tenten en andere constructies" niet toegelaten zijn met de mededeling (cit.): "Deze regeling geldt al vele jaren en wordt door alle partijen geapprecieerd. Uw aanvraag past niet in deze zienswijze."

Dit argument komt niet alleen te laat, het is tevens een drogreden van formaat: in aanloop naar de vorige federale verkiezingen werd voor een gelijkaardige activiteit ("Vlaams Belang op wielen") door het toenmalig stadsbestuur wel toestemming gegeven! Hasselt is bij deze niet langer de "hoofdstad van de smaak", maar van de bittere wansmaak van de politieke censuur.

De weigering van het Hasselts stadsbestuur (het enige verbod in Vlaanderen) zal het Vlaams Belang echter niet tegenhouden om in Limburg campagne te voeren. Wij leggen ons niet zomaar neer bij dit absurd verbod. Het Vlaams Belang zal op dinsdag 1 juni wel degelijk in Hasselt manifesteren, met respect voor de rechtstaat, maar evenzeer als hoedster van de democratie en het recht op vrije meningsuiting.

Katleen Martens

Vlaams Volksvertegenwoordiger & Fractieleider Hasselt


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zijn verkiezingen : de politie schiet in gang te Anderlecht

 

Politie verricht grote actie tegen drugsbende Anderlecht

De woordvoerder van het Brussels parket kijkt verbaasd : "Wie had dat kunnen denken, in Anderlecht, zo'n rustige gemeente"

 
Het was de grootste actie die de Brusselse gerechtelijke politie ooit uitvoerde tegen een gewelddadige drugsbende. 24 mensen zijn opgepakt, het parket wil 10 van hen laten aanhouden. Daarnaast zijn er ook verschillende wagens, geld en materiaal voor een cannabisplantage in beslag genomen.
Toch zijn de concrete resultaten minder belangrijk dan het signaal dat de politie en gerecht wilden geven, zegt Glenn Audenaert van de gerechtelijke politie. "Het zijn zulke organisaties die betrokken waren bij de attitude die in het begin van dit jaar de openbare opinie geschokt heeft , met name het systematische verzet tegen het optreden van de politiediensten en het gebruik van vuurwapens tegen de politiediensten. Deze organisaties zijn daarbij betrokken en dit is het begin van het antwoord dat we daartegen formuleren."
Waar is ministerin Turtelbaum ?  Ik hoop dat ze vanavond naar de studio komt.
Bron : 0000




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!