Angeltjes
21-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote Bedragen

 

Als het over grote bedragen gaat, is het soms makkelijk om even terug te rekenen naar de vroegere franken.  We raden het niet aan, om dat ook in de supermarkt te doen of bij de benzinepomp, anders riskeren velen van onze generatie opkomende ademnood.

Wat de gigantische bedragen betreft die het land B heeft geïnvesteerd in de VS bij de dubieuze kredietverstrekkers : het gaat om 35 miljard US dollars, ongeveer 21 miljard euro,zijnde 840 miljard franken.

 € 21 miljard = BEF 840 miljard of BEF 840.000 miljoen

 

 

Eigenlijk zouden de Walen in fel protest moeten uitbreken, want dat bedrag vertegenwoordigt  ongeveer twee jaar  alimentatiekosten vanuit Vlaanderen via de transfers naar Wallonië.  

Of de juiste toedracht en de complete waarheid over deze schandelijke affaire(s) ooit aan het licht zullen komen, betwijfelen we.  De kans om met een kluitje in het riet gestuurd te worden, is zeer groot in dit Schandland.  Maar het zal ditmaal een dikke kluit moeten zijn. Of het totale bedrag van 840 miljard franken integraal of gedeeltelijk verloren is, zal vermoedelijk pas geweten zijn na jaren.  En er zal gelogen worden alsof het gedrukt stond. Er zullen ontkenningen volgen, de zaak zal geminimaliseerd worden, president Bush zal het tekort uit eigen zak bijpassen, het land B verwerft honderdduizenden waardeloze blokhutten uit Alaska en houten vissershuisjes uit Wyoming, maar de juiste verantwoordelijkheden zullen ondergegraven worden.

 

RAY

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knack bevestigt via New York Times 21 MILJARD aandeel land B in dubieuze leningen. Prettige Feestdag !

 

33 miljard dollar in dubieuze leningen

21/07/2008 16:22

De kapitaalproblemen bij de twee Amerikaanse hypotheekreuzen Freddie Mac (Federal Home Loan Mortgage Corporation - FHLMC) en Fannie Mae (Federal National Mortgage Association - FNMA) zorgen voor verstrekkende internationale verwikkelingen die de geloofwaardigheid van de Amerikaanse geldmarkten op de helling zetten.

De twee geraakten in de problemen door de Amerikaanse kredietcrisis. In december 2007 al kondigde Freddie Mac een verlies van 12 miljard dollar aan. Intussen geraakte bekend dat België de op vier na grootste schuldeiser is van de twee hypotheekherverpakkers.

Volgens recente verklaringen van o.m. de Amerikaanse minister van Financiën Henry M. Paulson Jr., opgetekend door The New York Times, staat België vijfde in de rij van schuldeisers met voor 33 miljard dollar (21 miljard euro) in dubieuze beleggingen.

Nummer één op de lijst met schuldeiser van Freddie Mac en Fannie Mae is China met een pakket leningen ten belope van 376 miljard dollar.

Het merendeel van al die obligaties is wellicht in handen van grote Belgische financiële instellingen en hun beleggingsfondsen die recent nog zware klappen kregen op de aandelenbeurzen.

Analisten die de voorbije dagen bij de Nationale Bank van België uitleg vroegen over de mogelijke implicaties van de problemen met Freddie Mac en Fannie Mae voor de Belgische financiële instellingen, stootten op de voice mails van afwezige kopstukken.

'Bij de centrale banken lijken ze alleen maar begaan met het inflatiegevaar,' zegt één van de vooraanstaande marktanalisten. 'Ze hebben kennelijk niet in de gaten dat stilaan alle boordtabellen naar rood gaan.'

R.V.C.

 http://www.knack.be/nieuws/extra-nieuws/33-miljard-dollar-in-dubieuze-leningen/site72-section87-article20208.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Gentse Feesten & De Prijs voor democratie

 

De Gentse Feesten zijn al lang een grote traditie die niet meer weg te denken valt uit de vele zomer-ontspanningsfestiviteiten alom in Vlaanderen. 

Onvermijdelijk, dat dergelijke succesvolle massagebeurtenissen aangegrepen worden door de politieke machthebbers, die graag de indruk wekken dat zij verantwoordelijk zijn voor de inrichting en de ontspanning.  Hoe kleiner het politiekertje, hoe groter de neiging tot recuperatie. Het is gewoon "het volk" dat zijn eigen regie voert uiteraard samen met de professionelen die weten wat de mensen willen.  Dergelijke festiviteiten zouden verboden terrein moeten zijn voor politiekers.

Vanavond wordt in Gent de zogenaamde Prijs voor de Democratie uitgereikt, een jaarlijks ritueel tijdens de Feesten, zodat het lijkt dat héél Gent de extreem-linkse bekroonde figuren ondersteunt.  Linkse zelfbevrediging van opgeblazen kikkers. Bekijkt u even het lijstje van de "bekroonde democraten" dan weet u genoeg. En dit zijn de initiatiefnemers.

 

 
De gezwollen man in het midden = Eric Goeman
De kale man links = burgemeester Gent
De grote man rechts achter = figurant
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Massale 21-juliviering te Mechelen

 

Het moeten niet altijd beelden en reportages zijn uit de stad van Allah, of de andere provinciehoofdsteden.  In gans Vlaanderen grijpen festiviteiten plaats die recht hebben op aandacht.  Wij waren vandaag in Mechelen, de stad waar kardinaal Danneels slaapt in de schaduw van Sint Rombouts en waar twee Vlaamse partijvoorzitters het schepencollege domineren.  De grootste partij wordt, democratisch en terecht, in de oppositie gewrongen, zoals dat hoort.

 

 

Het Marktplein te Mechelen zag zwart van het volk deze morgen tijdens de 21-juliviering.  Iedereen liep getooid met de driekleur en uit blije kelen klonk herhaaldelijk " Tararaboem, onze keuning kan niet schei-eiden, enz".  U ziet in bovenstaand foto-albumpje, dat onze expressdienst klaarstoomde, ook de heer burgemeester Bartje Somers, omgord met de vlag van zijn vaderland.  Hij is in gesprek met een van zijn echtgenotes (naast hem) die een zwart-gele band om heeft, omdat zij dacht dat het vandaag 11 juli was.  Op een van de afbeeldingen ziet u links een oudere persoon met oranje vest en zwart base-ballpetje, dat is een veiligheidsagent die waakt over het goede verloop van de plechtigheden.  Na de massale viering aan het stadhuis, greep een herdenkingsmis plaats in Sint Rombouts waar ruim 37 personen aan deelnamen.

Fats, uw vliegende 21-juli reporter.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spijtig, niet ?

 

 

 

Wat jammer toch !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omdat ik uw gezicht niet kan verdragen ...

 

Sympathie, antipathie, mooi, lelijk, krom, recht : allemaal subjectieve gewaarwordingen. Alhoewel krom en recht synoniemen zijn, kijk maar naar het belgische gerecht. Zo krom als een zeis maar wel recht.

In een mini-krantenberichtje van enkele regels stond het vermeld, een wandelaar werd neergestoken en vermoord door een andere wandelaaar, omdat de een de ander zijn gezicht niet kon verdragen. Die dingen gebeuren en behoren in een geciviliseerde maatschappij tot de jammere onvermijdelijkheden.  Gisteren liep Johan Van de Lanotte in Antwerpen over de Meir, hij kwam kijken naar de laatste dag van de Opstand van de Etalagepoppen.  Enkele voorbijgangers zag ik zenuwachtig hun zakken aftasten en een hoorde ik zelfs tegen zijn vrouw blaffen : "Hebt ge mijn mes thuis laten liggen, Desdemona ?"

Om aan te tonen, dat een ontspannende wandeling soms kan in de war gestuurd worden door een antipathieke ontmoeting.  Gelukkig is er niets gebeurd met onzen Baard, anders zou deze stad weer jaren in het boetekleed der onverdraagzaamheid gehuld worden.

Over het krantenberichtje waar niemand aandacht aan besteedt : de vermoorde met het gezicht waar de ander niet tegen kon, was een Vlaamse jongen van bij ons, de moordenaar een allochtoon.

Als het andersom geweest was, zouden we gedurende dagen alle details vernomen hebben over de moordenaar, zijn levensloop vanaf zijn kruipperiode, zijn medisch dossier, zijn familie, zijn lieven, zijn ongetwijfeld ziekelijke voorkeuren, u kent het.  Misschien zou de allochtoonse bevolking massaal op straat gekomen zijn, auto's vernield, brandgesticht , zeer terecht overigens, want het moet nu godverdoeme eens ophouden met het achteruitstellen en miskennen van Mohamed en zijn vrienden.

Gelukkig was de neergestoken man een antipathiek lid van onze gemeenschap. Met zo'n kop blijf je binnen en ga je de medemensen niet uitdagen.  Hij vroeg er om, de lelijkaard.

Fats.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op een mooie oude dag voor ons allen !

  

Blik in de nabije toekomst

Oudjes aan de Ardense kust, na de stijging van de zeespiegel, genieten van hun mooie oude dag 

 

Een 75-jarige vrouw zal vandaag in Vlaanderen gemiddeld nog 13 jaar leven, een man van dezelfde leeftijd 10 jaar. Zo blijkt uit de geboorte- en sterftecijfers van 2006 die Vlaams minister van Welzijn Steven Vanackere vandaag voorstelde. Borstkanker, zelfmoord en longkanker bleven ook in 2006 de belangrijkste doodsoorzaken bij volwassenen op middelbare en jonge leeftijd.

In 2006 zagen in Vlaanderen 65.805 kinderen het levenslicht en stierven 55.722 mensen. In vergelijking met een jaar voordien werden 1.613 mensen meer geboren en stierven er 764 minder. Het aantal geboorten blijft daarmee hoger liggen dan verwacht.

We leven langer
De voorbije acht jaar steeg de levensverwachting in Vlaanderen fel. Een jongen die in 2006 geboren werd, heeft een levensverwachting van 77 jaar en 8 maanden tegenover iets meer dan 75 jaar in 1998. Meisjes hebben in 2006 een levensverwachting van bijna 83 jaar, tegen 80 jaar en 9 maanden in 1998.

Sinds 2003 stijgt het aantal geboortes. In 2006 waren er 46 geboortes per 1.000 vrouwen. Het totaal vruchtbaarheidscijfer komt op 1,74 kinderen per vrouw. Tegelijk blijft de zuigelingensterfte een dalende trend vertonen. In 2006 werden in Vlaanderen 277 kinderen doodgeboren en overleden 276 kinderen in het eerste levensjaar. Daarmee scoort Vlaanderen internationaal zeer goed.

Het aantal sterftes schommelt de laatste 17 jaar rond 56.500. Met 55.722 overlijdens doet 2006 het beter en is er nog niets te merken van de verwachte stijging van het aantal sterfgevallen als gevolg van de verouderende bevolking.

Doodsoorzaken
Tot de leeftijd van 39 jaar sterven mannen en vrouwen vooral door gelijkaardige oorzaken: aangeboren afwijkingen en complicaties van zwangerschap en bevalling, vervoersongevallen en zelfmoord. Vervoersongevallen zijn verantwoordelijk voor een derde van de overlijdens bij jongeren van 10 tot 24 jaar. In de leeftijdscategorie van 25 tot 39 jaar is zelfmoord de belangrijkste doodsoorzaak.

Vanaf de leeftijd van 40 tot 69 jaar sterven de vrouwen in de eerste plaats aan borstkanker. Bij de mannen blijft tot 49 jaar zelfmoord de belangrijkste oorzaak, nadien is dat longkanker. Zowel bij long- als bij borstkanker is er een dalende trend over de jaren.

Reactie
In 2006 pleegden 700 mannen en 280 vrouwen zelfmoord. Daarmee is de doelstelling van 8 procent minder zelfmoorden in vergelijking met 2000 ruim gehaald, maar minister Vanackere waarschuwde voor overdreven optimisme. De Vlaamse cijfers blijven immers bij de hoogste ter wereld.

Minister Vanackere wees er nog op dat er in Vlaanderen nog altijd heel wat mensen sterven aan oorzaken die te vermijden zijn. Daarom wil hij werk blijven maken van een betere screening en de promotie van gezondere levensvormen. In oktober organiseert hij een gezondheidsconferentie waarbij een gezondere voeding en meer bewegen centraal zal staan.

Tot slot blijkt dat de deelname graad voor de borstkankeropsporing wel in alle provincies toeneemt, maar dat het streefdoel van 75 procent tegen 2012 nog veraf is. In Limburg namen in 2006-2007 58,4 procent van de vrouwen tussen 50 en 69 jaar deel aan het bevolkingsonderzoek tegen slechts 35,8 procent in Vlaams-Brabant. Een perfecte borstscreening kan het aantal borstkankers met 40 procent doen dalen, aldus de minister. (belga)

17/07/08 12u24 @ de Morgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' Grootnederlandse Feestdag : aan onszelf opgedragen

.

... en aan al onze Nederlandse vrienden

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Verschil

 

The Australian front page 

 

Pope's age of renewal
 
De Priestband met de Nederlandse priester Marc Timmermans (midden) als zanger. Deze groep trad op in Sydney na de mis.
Wij proberen niet op een goed blaadje te staan met de paus, maar het valt wel op dat dergelijke bijeenkomsten van de Rooms-Katholieke Kerk gepaard gaan met vreugde, sereniteit en de paus is niet te beroerd om een terecht mea culpa te slaan.  Nooit wordt er gebruld over "Ik haat de ongelovige honden", "de Katholieken zullen de wereld regeren" of wordt er met wapens gezwaaid, vlaggen verbrand en ander vermaak uit de smakeloze winkel van de achterlijkheid.  Voor de Grote Invasie van de islam in Europa, waren er behoorlijke betrekkingen, eindelijk en na lang overleg, tussen christenen en vrijzinnigen.  Hopelijk blijft het zo, maar er is een derde speler bijgeschoven met een totaal ander spel. Een bijzonder jammere zaak lijkt ons dat de christelijke gelovigen zich bij voorbaat neerleggen bij een overheersing van de islam. 
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze feestdag

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weersverwachting

 

Het weer in Brussel

tekst ma, 21-07 di, 22-07 wo, 23-07
minimum
temperatuur
11°C 12°C 14°C
maximum
temperatuur
15°C 21°C 23°C
ochtend bewolkt, kans op een bui half bewolkt half bewolkt
middag bewolkt, regen overwegend zonnig half bewolkt
avond bewolkt, regen zonnig half bewolkt


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste poging van Hillary ?

 

 

En zo ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het water is veel te diep

.


20-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnheer Coburg door Bruno Valkeniers

 

20.07.2008 15.27u - In zijn kerstboodschap van vorig jaar stelde Albert II nog dat België “onbetwistbaar een harde periode” had gekend, maar dat de crisis definitief tot het verleden behoorde. Intussen, meer dan een jaar na de federale verkiezingen, is dit land in totale chaos verzeild geraakt en kan zelfs Coburg vanuit zijn ivoren toren niet langer ontkennen dat België “in ernstige politieke moeilijkheden” zit.

Dat Albert nu teruggrijpt naar een half-emotionele toespraak met nostalgische verwijzingen naar Boudewijn, toont aan dat de Belgische koning niet langer weet van welk hout nog pijlen te maken. Als vanouds wordt uit hetzelfde Belgische vaatje getapt: alle Belgen moeten de “solidariteit” koesteren, politici moeten nu maar eens werk maken van “de échte problemen” en het “multiculturele karakter” van dit land zou een troef zijn. De bewering van het Belgische establishment dat dit land zou aantonen dat twee volkeren op een ‘harmonieuze’ manier kunnen samenleven, wordt door de feiten tegengesproken en klinkt anno 2008 zelfs lichtjes belachelijk.

Met de uitspraak dat hij zich “niet verder wil verdiepen in de institutionele moeilijkheden” doet Coburg, gelet op de paleismanoeuvres van de jongste dagen en de volgehouden pogingen van het Hof om de Vlaamse eisen een begrafenis eerste klas te geven, de waarheid op zijn zachtst gezegd geweld aan.

De 21 juliboodschap kon op geen enkel moment verhullen dat de Belgische staat op sterven ligt. De scheiding der geesten is compleet en definitief.

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang.

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele stemmen uit Wallonië

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk ! Moslims durven van zich af te bijten.

 

 

Muslims Kill Christian Teenager For Courting Muslim Girl (BosNewsLife Investigation)
Friday, 18 July 2008
By Jawad Mazhar, BosNewsLife Special Correspondent reporting from Pakistan
A growing number of Christians in Pakistan have been murdered in recent years, reports suggest. .

LAHORE, PAKISTAN (BosNewsLife)-- The body of a Christian teenager has been hauled out of a canal in Pakistan's second largest city Lahore after he was beaten to death there for courting a Muslim girl, BosNewsLife learned Friday, July 18.

 Moslims doden christelijke jongeman die omgang had met moslima

Het lichaam van een jonge christelijke man werd in Lahore (Pakistans tweede grootste stad) uit een kanaal gevist, nadat hij was doodgeslagen omdat hij omgang had met een moslima.

 http://www.bosnewslife.com/news/3710-muslims-kill-christian-teenager-for-courting


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft het land B voor 21 miljard euro in dubieuze leningen belegd bij Fannie Mae & Freddie Mac ?

 

 

 

In de Financiële Telegraaf (bijlage van de Telegraaf)  van 18 juli verschijnen onder de titel België dupeert zichzelf door financiële crisis een aantal merkwaardige details die, bij ons weten, doodgezwegen worden in de eigen pers. Deze berichtgeving past natuurlijk evenmin in het kraam van de zelfbenoemde kwaliteitskranten.

Wij copiëren enkele fragmenten :

"Deze week is het rendement op een 4% staatslening met een looptijd van 10 jaar opgelopen tot 4.76%, ofwel een vol procentpunt meer dan een jaar geleden. Nog belangrijker is echter dat het verschil t.o.v. de Duitse obligatiemarkt tot bijna 40 basispunten is gestegen.  Onze Zuiderburen moeten alleen door die marge dit jaar een dikke 220 miljoen euro extra rente over hun gigantische staatsschuld van ruim 290 miljard euro betalen. Volgens experts kan dit nadeel de komende maanden alleen nog verder groeien.

Een tegenvaller die ook nog eens negatief wordt beïnvloed nu blijkt dat België niet alleen schulden heeft, maar wereldwijd ook nog eens de op vier na grootste schuldeiser is van de zwaar in de problemen geraakte  Amerikaanse hypotheekmaatschappijen Fannie Mae en Freddie Mac.  Onze Zuiderburen hebben naar nu blijkt voor liefst 21 miljard euro in dubieuze leningen belegd."

Dit halluciante verhaal staat op pagina T23 en is geschreven door Ronald Veerman ; het is niet beschikbaar op internet.

Sedert wanneer speculeert de staat in dubieuze leningen ?  Gebeurt dit met medeweten van de minister van Financiën Didier Reynders ? Worden deze transacties medegedeeld aan het parlement ?  We herinneren ons dat een aantal jaren geleden de fel bejubelde Waalse PSC-financieminister (nu is dat CdH) Philippe Maystadt  de staat blootstelde aan de risico's van Swap-beleggingen.

Didier Reynders, de immer glimlachende intrigant doet het met dubieuze leningen.

Savat (na een dagje regen, was er ook geen zonneschijn)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ETA : 5 explosies vandaag zonder slachtoffers

 

 

 

Vanmorgen werden drie aanslagen gepleegd door de ETA in Laredo en aan de kust in Noya (Cantabria).  Er vielen geen slachtoffers.  Even na 14 uur grepen nog 2 explosies plaats.

 

 Explosión de un artefacto de ETA en Laredo

foto : El Pais

Als wij in Vlaanderen tegen een franscouillon zeggen "In Vlaanderen Vlaams en op Sint Anneke mosselen" dan staat heel de Wallo-Brux gemeenschap te janken bij de UNO, de EU, de Nato, Amnesty International, Het Hof voor Onmenselijkheden Racisme en Intolerantie, de Opperimam van Egypte, de scherpzinnige en betrouwbare president van Turkije, de keuning van Marokko, De Liga voor de Rechten van de Couscousgebruikers, de vreedzame cocaïnesnuivers, de Paus van Rome en zijn verontschuldigde priesters, het Onhumanistisch Verbond, de seksueel verwaarloosde Socialistische Vrouwen,  al de spîonnencentra ter wereld, en de Wielertoeristen-voor-meer-Epo.

Als de ETA bommen gooit, mensen kil ombrengt omdat ze denken op die manier hun vrijheid te verwerven, dan wordt er afkeurend met de tong geklakt :  "Dat zouden ze toch niet mogen doen" en Barroso snuit zijn neus en vraagt of hij het VB-trio Vanhecke, Dillen en Claeys van het EP moet laten opsluiten wegens onhebbelijk gedrag.

Ray

 http://www.elpais.com/articulo/espana/ETA/hace/estallar/artefactos/Cantabria/elpepuesp/20080720elpepunac_4/Tes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbazende Foto's van Mars

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Figaro

 

 

Een lezer vestigde onze andacht op een een artikel in de Franse Figaro over de politieke crisis in het Schandland. We geven twee fragmentjes.  Het eerste over de 3 figuren die de keuning zullen adviseren en de commentaar daarop van Francis Van den Eynde.

"Spreken over onderdeurtjes zou overdreven zijn, het is alsof in Frankrijk, geconfronteerd met een gelijkaardige crisis, men beroep zou doen op de burgemeester van Tours en een volksvertegenwoordiger uit het departement van de Var".  Dit verklaart Francis Van den Eynde, lid van het partijbureau van Vlaams Belang, de extreem-rechtse formatie, die niet betrokken wordt bij de onderhandelingen.

« Parler de sous-fifres serait exagéré, mais c'est un peu comme si la France, confrontée au même genre de crise, faisait appel au maire de Tours et à un député du Var », explique Francis Van den Heynde, membre du comité directeur du Vlaams Belang, la formation flamande d'extrême droite, non associée aux négociations.

Een van de onderhandelaars over de hervormingen verklaarde : "Wij hebben tijd nodig. De politieke klasse is uitgeput"

 « Il faut se donner du temps, la classe politique est épuisée », confesse l'un de ses membres.
 
 
En dit krijgen de lezers van de Figaro er in groot formaat bij
Fats




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!