Angeltjes
20-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbazende Foto's van Mars

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Figaro

 

 

Een lezer vestigde onze andacht op een een artikel in de Franse Figaro over de politieke crisis in het Schandland. We geven twee fragmentjes.  Het eerste over de 3 figuren die de keuning zullen adviseren en de commentaar daarop van Francis Van den Eynde.

"Spreken over onderdeurtjes zou overdreven zijn, het is alsof in Frankrijk, geconfronteerd met een gelijkaardige crisis, men beroep zou doen op de burgemeester van Tours en een volksvertegenwoordiger uit het departement van de Var".  Dit verklaart Francis Van den Eynde, lid van het partijbureau van Vlaams Belang, de extreem-rechtse formatie, die niet betrokken wordt bij de onderhandelingen.

« Parler de sous-fifres serait exagéré, mais c'est un peu comme si la France, confrontée au même genre de crise, faisait appel au maire de Tours et à un député du Var », explique Francis Van den Heynde, membre du comité directeur du Vlaams Belang, la formation flamande d'extrême droite, non associée aux négociations.

Een van de onderhandelaars over de hervormingen verklaarde : "Wij hebben tijd nodig. De politieke klasse is uitgeput"

 « Il faut se donner du temps, la classe politique est épuisée », confesse l'un de ses membres.
 
 
En dit krijgen de lezers van de Figaro er in groot formaat bij
Fats


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gunstige wiselkoers

 

 

Thursday, July 19, 2007

1 Euro = 351.995 Zimbabwe Dollar

 

Saturday, July 19, 2008

1 Euro = 42.214.603.829 Zimbabwe Dollar

 

Vorig jaar kreeg je voor € 1 ca. 350.000 Mugabe dollars.  Vandaag 42 miljard.

 

50 miljoen dollar voor een banaan.  Lekker, zoet en overrijp.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Republikein haast zich tot bij zijn koning : "Sire, wat kan ik voor U doen ?"

 

We hebben nooit een hoge pet gehad van Jean-Marie Dedecker, alhoewel we in volle eerlijkheid erkennen dat een man met zijn grote muil van tijd tot tijd de gevestigde orde mag op de tenen trappen.

Helaas blijkt al te vaak, dat de rebel een uitgekookte arrivist is, die zijn persoonlijke rancunes en ambities verpakt in handige one-liners om zo vlug mogelijk zélf deel uit te maken van de gevestigde orde.

Nu we toch bezig zijn : LDD zal vermoedelijk een mooie beurt maken bij de aanstaande verkiezingen.  Zoals nu reeds blijkt, draait zijn "partij"  uitsluitend om de recalcitrante persoon van Dedecker zelf en behoren zijn medeverkozenen tot het klassieke achterbankgehalte. Zij bezitten niet het blafgehalte van hun voorman en daardoor ontgoochelen zij vele oppervlakkige kiezers.  Dat heb je nu eenmaal met éénmanspartijen.  Die opgevuld worden met ontevredenen en overlopers.  Mensen met veel ambitie en weinig inhoud.

Grootsmoelmans zelf schreeuwt van de daken, dat hij republikein is -naast uiteraard een heleboel andere symboolfiguren die hij wil vertolken- en dat hij gewonnen is voor de afschaffing van de monarchie.  Dat horen wij altijd graag, want je moet niet per se Vlaams-nationalist zijn, om in te zien welke ongecontroleerde macht de grondwet verleent aan de keuning. 

Er bestaat geen enkele democratische verantwoording voor het bestaan van een monarchie, zoals zij in het land B functioneert.

Daarom is het onbegrijpelijk dat Dedecker ingaat op de uitnodiging van het paleis, om met de man die daar op onze kosten verblijft met zijn kroostrijk gezin, te overleggen over de toekomst van het land. Dit is bijzonder inconsequent. Het enige wat LDD echter beoogt, is een erkenning om zo vlug mogelijk toegelaten te worden tot het regime, dat hem al tweemaal heeft uitgestoten : eerst door de VLD, vervolgens door de CD&V die hem niet wou zien opduiken bij hun kartelpartner. Daarom verkondigt hij ook met verve dat hij Vlaams Belang wil uitroken : het is zijn paspoort om toegelaten te worden tot de club van de politiek-correcten. Om dezelfde reden verloochent hij ten tweeden male zijn republikeinse overtuiging.

Electoraal succes of niet, wie zijn (zelfs vage) ideologie opoffert aan een arrivistische strategie, zal een hofnar van het regime blijven.

Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht vanuit Kasteel "de Cordon"

 

Vanuit ons veilige kasteel "de Cordon" blikken wij neer op het gekrioel beneden ons en tussendoor roepen we tegen deze of gene : "Hey, Grootsmoelmans, oewast bij Albert ?" of respectvol, want anders mochten we niet  tot Haar spreken : "Marianneke, wordt ge niet zat van al dat gedraai ?"

Gisteren gaf onze goede vriend Senior weer eens zijn onvertogen mening ten beste over het gekrioel en gemierenneuk van de traditionele partijen, gewillig gedirigeerd door de symboolman uit Laken.  Pas op, die keuning gelukt er niet in om de politieke meute tot de orde te roepen, dat zal blijken, maar hij bouwt zich bij de openbare opinie een stevige reputatie op, zeker na al de miskleunen en rooftochten die vanuit zijn omgeving gebeurd zijn.

Hij wordt gesteund en op handen gedragen door de Waalse RTBF en de eigen Onvlaamse Openbare en Overbodige Omroep.  Bij de RTBF-nieuwsdienst is een blond vrouwtje, niet lelijk, met een gebit als een zebra zonder pyjama en denkelijk lid van de socialistische vrouwtjes met orgasme-problemen, ze is zo pretentieus als Madame Krielemans uit de Schipper zaliger : zij spreekt over heel de mensheid alsof het allemaal  armzalige schoenlapers zijn maar als Albert II ter sprake komt, stort ze zich uit haar lederen zetel op haar knieën, haar mond verkleint tot de ritssluiting van een mini-portemonnee en ze snikt als ze zegt "Sa Majesté le Roi" ... Rooie Martine van bij ons knipoogt verdacht als ze het over Albert heeft.

Dit alles om te zeggen dat de adviezen van Bert Bibber vooral gericht zijn op het promoveren van het eigen imago bij de makkelijk te beïnvloeden openbare opinie. Want een hoge politieke wijsheid ontwaren wij er niet in. Als Bart de Wever verkondigt "Wie ben ik, om het beter te weten dan de koning ?" (Journaal 18.07.08) dan is dat een zoveelste uitschuiver van de N-VA voorzitter.  Hij schuift maar.

En vanop de kantelen van ons mooie kasteel kunnen wij barmhartig onder mekaar zeggen, dat we compassie hebben met diegenen, die hun lot vastgeklonken hebben aan de partij die Vlaanderen steeds loeren heeft gedraaid en als soldentoeslag ditmaal aan de minste bekwame premier die ooit uit die rangen is verschenen.  Een man die er alles aan doet om zich te laten beklagen als een slachtoffer, de Nonkel die de veldslag van Waterloo verloor omdat hij aan de IJzer stond te wachten op de vijand.

Je moet lezen wat de Franstaligen zaterdag in de libre belgique kraaien over de regering en de onderhandelingen : "Ze konden mekaar niet meer luchten.  Ze konden mekaar niet meer verdragen.  De zaak moest gekalmeerd worden."

http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/434763/ils-ne-pouvaient-plus-se-voir.html

De keuning heeft Nonkel Kruk laten terugkomen omdat deze zijn aanhangwagentje zou thuislaten.  En het aanhangwagentje zegt nu : "Pfft, niemand hoeft ons de bons te geven, wij blijven uit onszelf thuis..."  Op dat  intrieste niveau wordt de politiek bedreven in dit land. 

U kent onze strategie : Is Vlaanderen er mee gebaat ... 

- dat de republikein Dedecker naar het paleis trekt ?

- dat Marianne Thyssen zeven keer per week van strategie verandert ? 

- dat de N-VA al dan niet een regering steunt die géén enkele belofte inlost ?

- dat de burgemeesters van Eupen en Tubize met een Brusselse Ridder een trio vormen om het land B een nieuwe jurk aan te passen ?  

We kunnen tientallen vragen bedenken.  Meer en meer burgers weten wat zich afspeelt in dit land en hoe de democratie dag na dag aan geloofwaardigheid inboet. Al wie scheldt naar de groep die in het veilige kasteel " de Cordon" verblijft, beseft niet hoe sterk wij hier worden en hoe onze aanhang groeit.

Doe maar voort met jullie kleutervoorstellingen in de regie van een oude profiteur uit Laken. Als jullie kinderachtige toneelstukje afgelopen is, staan er voldoende degelijke Vlaamse mensen klaar om de winkel over te nemen. En er een bloeiende zaak van te maken.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang nodigt internationale pers uit

 

INTERNATIONAL PRESS CONFERENCE VLAAMS BELANG ON THE SUBJECT OF THE BELGIAN INSTITUTIONAL CRISIS:

NOW IS THE TIME FOR FLEMISH INDEPENDENCE

 

TUESDAY 22/07/2008 – 11 AM – FLEMISH PARLIAMENT (MASEREELZAAL) – BRUSSELS

 

One year ago, Vlaams Belang – Belgium’s biggest opposition party – held an international press conference about the Belgian government crisis. 8O days had passed since the federal elections of June 10th 2007, and negotiations between Flemings and Walloons were still in a complete stalemate. At that conference, Vlaams Belang already stated that it would only be a question of time before the dissolution of the Belgian State.

More than a year later, the analysis of Vlaams Belang is proven right: Flemings and Walloons do not manage to form a national government. On the 14th of July, the day before an agreement about the state reform had to be presented to the federal parliament, prime minister Yves Leterme resigned for the third (!) time. The situation is hopeless and there is only one possibility left: the dissolution of the Belgian federation.

Vlaams Belang now holds a new international  press conference, in which Filip Dewinter (president of our political group in the Flemish parliament), Bruno Valkeniers (party chairman), Marie-Rose Morel (member of the Flemish parliament), Gerolf Annemans and Joris Van Hauthem (presidents of our political group in the Chamber and the Senate) will comment on the breakdown of Belgian federalism and on their choice for Flemish independence.

We cordially invite you to this press conference, Tuesday the 22nd of July – the day after the (last?) Belgian national holiday – at 11 am in the Flemish Parliament (Leuvenseweg 86, 1000 Brussels – ‘Masereelzaal’).

Kind regards,

Tom Van Den Troost

Press Department

INTERNATIONALE PERSCONFERENTIE VLAAMS BELANG OVER BELGISCHE REGIMECRISIS: TIJD VOOR VLAAMSE ONAFHANKELIJKHEID

 

DINSDAG 22/07/2008 – 11 UUR - VLAAMS PARLEMENT (MASEREELZAAL) – BRUSSEL

Een jaar geleden organiseerde het Vlaams Belang – de grootste oppositiepartij in België – voor de internationale media een persconferentie over de Belgische regimecrisis. Tachtig dagen na de federale verkiezingen van 10 juni 2007 stonden Vlamingen en Walen immers nog steeds lijnrecht tegenover elkaar. Het Vlaams Belang wees de internationale publieke opinie toen reeds op het feit dat het definitieve einde van België slechts een kwestie van tijd zou zijn.

Meer dan een jaar later wordt de analyse van het Vlaams Belang bevestigd: Vlamingen en Walen slagen er niet langer in nog een nationale regering te vormen. Op 14 juli laatstleden, de dag voordat een akkoord over de staatshervorming moest worden voorgelegd aan het federaal parlement, bood premier Yves Leterme voor een derde keer (!) zijn ontslag aan. De impasse is compleet en er rest nog slechts één mogelijkheid: de ontbinding van de Belgische federatie.

Tijdens een nieuwe persconferentie voor de internationale media zullen Filip Dewinter (fractieleider in het Vlaams Parlement), Bruno Valkeniers (partijvoorzitter), Marie-Rose Morel (Vlaams volksvertegenwoordiger), Gerolf Annemans en Joris Van Hauthem (fractieleiders in Kamer en Senaat) toelichting geven bij het failliet van het Belgische federalisme en bij de keuze van het Vlaams Belang voor Vlaamse onafhankelijkheid.

Graag nodigen wij u uit voor de persconferentie, aanstaande dinsdag 22 juli – de dag na de (laatste?) Belgische nationale feestdag - om 11 uur in het Vlaams Parlement (Leuvensweg 86, 1000 Brussel – ‘Masereelzaal’).

***

Door onze knullige p-kennis die helaas niet meer voor verbetering vatbaar schijnt te zijn, verschijnt de Nederlandstalige tekst kleiner dan de Engelstalige.  Dit is geen opzet, want op de originele uitnodigingen zijn de lettertypes dezelfde.  Wij van Angeltes zijn het, die het bericht wat  wilden opsmukken en nu dit afleveren. Sorry is a meanless word.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsjechisch president roept B op te splitsen.

 

 

Vaclav Klaus (foto), de huidige president van Tsjechië, doet een oproep tot België om het voorbeeld van Tsjechoslovakije te volgen, meldt Knack.be.

Václav Klaus

 
Klaus speelde naast de Slovaak Vladimir Meciar een van de  hoofdrollen in de zogenaamde 'fluwelen scheiding' van Tsjechië en Slovakije.
 
In 1992 onderhandelde hij in de Tugendhat Villa in Brno over de scheiding van het land.
 
In een exclusief interview met Knack raadt de president van Tsjechië de Belgen aan snel te handelen:
'Ik zie de diepe verdeeldheid, als het al geen diepe loopgraven zijn, binnen de Belgische maatschappij. Mijn aanbeveling zou zo luiden: volg vlug ons voorbeeld. Maar ik zou het niet durven, contact op te nemen met Belgische politici over dit onderwerp. Het huidige Belgische drama oplossen is huiswerk.'
@ Knack
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bim BAM bom (aflevering 17)

 

Hier volgt Aflevering 17 van dit felgesmaakte docudrama.

Korte Inhoud

Neen, wij verklappen niet alles maar geven u een voorproefje van wat de voorbije dagen de gemoederen in beroering hield.  De nieuwe  Raad van Bestuur van de N.V. BAM wordt geïnstalleerd. De voorzittersrol wordt vertolkt door de rasacteur Karel Vinck.  Vlaanderen en Italië herinnert hem nog uit de succescolle serie "Eternit, è pericoloso inhalare" en later, terug in het eigen land zagen we hem als de menselijke patron van 40.000 gesyndiceerde  vaak stakende, maar gemotiveerde spoorwegbeambten in de reeks "Always with a smile, never in time". 

Ingrid Lieten (een rol van Jenny Tanghe, Moeder Cent uit de Heren van Zichem, ministerin Turtelbaums geliefde feuilleton), directeur bij de Lijn laat zich ontvallen dat zij naast haar zitpenning van 1.200 euri per keer recht heeft op een verplaatsingsvergoeding uit Hasselt voor het gebruik van de Belbus. Karel belooft een extern adviesbureau in te schakelen om dit probleem op te lossen en vraagt of er nog een budget van 500.000 euri vrij is.  De directeur (Gène Bervoets alias het Lachend Gebit) verklaart dat dit geen enkel probleem is :  "Wij hebben al 90 miljoen euri besteed aan onderzoeken en consultancies, dit half miljoentje is een geschenkje uit de hemel voor onze nieuwe voorzitter". Als de directeur glimlacht, verlaten diverse leden de zitting.

Op dat moment rinkelt de telefoon en biedt een zekere Noël Slangen  zijn diensten aan om deze klus te klaren.  "Dat is een vlugge" glundert Karel "zo'n man moeten we hebben !  Geen contract, onder tafel betalen is altijd voordelig." De directeur (Gène Bervoets)  roept in een bureaulamp, waarin een microfoon verborgen zit : "Hebt ge het gehoord, Noël, het is in de sacoche". 

Hilariteit aan de tafel, als de leden van de Raad van Bestuur vaststellen dat alle vergaderingen getapet en afgeluisterd worden.  Er wordt vervolgens een geheim campagneplan opgesteld om de bevolking zo onnauwkeurig mogelijk voor te lichten (dit zal pas in de pers verschijnen na de Nationale Feestdag, want dan is iedereen in een goede stemming en de fakansies breken aan). Ook het desinformatieplan wordt toevertrouwd aan een adviesbureau. De afgevaardigde van Minister van Mechelen vraagt of iemand Fientje Moerman kent, want zij heeft goede relaties met consulenten.  Karel kijkt glunderend rond, iedereen stemt in en de enthousiaste voorzitter roept joviaal  en schalks : "Vooruit met de geit !"

Bij de ingekomen stukken wordt een scheldbrief voorgelezen van ene Patrick Janssens die eindigt met "Iedereen die tegen mij is, is ne schoelie en zal bloeden.  Met veel Hoogachting ".  Opnieuw stelt Vinck voor om een commissie op te richten om dit belangwekkend document te beantwoorden. 

Wat er verder nog allemaal gebeurt ... dat verklappen wij volgende maal.

Fatske

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoud

 

 

Eenvoud - zonder commentaar


19-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustdag - Geen fakansie

 

 

 

Hebt u ze gehoord gisteren, de politici die het hebben over "Fakansie" ?  Ze zijn vermoeid, ze moeten op "fakansie", het land staat op instorten maar de kladderadatsch van de instorting moet wachten tot na de "fakansie".  Ze willen wel "sekerheid" of ze  aan oppositie gaan doen of ze in de meerderheid zullen blijven vooraleer  rustig op fakansie te gaan.  Als ze in de oppositie gaan, is de waardering van het hotel met  een sterretje minder.  Ze spreken tot de burgers met een uitgestreken gezicht, waaronder een goed gevormd en gevoed lichaam steekt :  "Wachten tot na mijn fakansie".  Een flink stuk van de Vlaamse bevolking vraagt om "onafhankelijkheid" en wat  is het antwoord ?  "Ik moet eerst met fakansie"

Wij zijn vandaag op zee, Als het stormt is het hetzelfde weer dan aan land de voorbije week  Wij hebben een blauwvoet bij die we zijn vrijheid zullen schenken. Hopelijk zijn er geen Waalse kapers  met buksen op de kust.

 

Ray & Rik Savat met hun respectieve wederhelften


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Oostkantons : een verwend nest door Ph. Van den Abeele

 

Dankzij de blog van Aanklacht, ontdekten wij onderstaand intressant artikel over de Oostkantons, de zgn. Duitse Gemeenschap.  Zoals de auteur terecht stelt : de uitspraken van de "minister-president" van deze regio over het communautaire aspect in het land B moeten afgewogen worden tegenover zijn eigen situatie.  Los van zijn politieke aanhankelijkheid aan de Parti Socialiste.

http://www.nieuwpierke.be/forum_voor_democratie/nl/node/282

'Oostkantons': een verwend nest

Karl-Heinz Lambertz (PS), minister-president van de Duitstalige Gemeenschap, is aangeduid als een van de drie bemiddelaars om een staatshervorming voor te bereiden. Een gelegenheid om dat meest verwende nest van de Belgische politiek voor te stellen: 4 ministers voor nog geen 74.000 inwoners, een parlement van 25 man, negen burgemeesters en tientallen schepenen. Wat heeft die man en zijn Duitstalige Gemeenschap te verdienen of te verliezen met een staatshervorming?

De Duitse Gemeenschap heeft zich in politiek België altijd als zeer 'low profile' opgesteld. Je hoort ze niet, ze houden zich stil in hun oosthoekje van België. Die streek wordt in het gewone taalgebruik dikwijls 'de Oostkantons' genoemd, hoewel dat niet juist is (het geeft wel een korte titel aan dit stukje..). De Oostkantons omvatten de kantons Malmedy (gemeenten Malmedy en Waimes), die behoren tot de Franse Gemeenschap, en de kantons Eupen (Eupen, Lontzen, Raere, Kelmis) en Sankt Vith (Sankt Vith, Bütchenbach, Bülingen, Amel, Burg-Reuland). Beide laatste kantons vormen het gebied waar de Duitstalige Gemeenschap bevoegd is. De Duitstalige Gemeenschap omvat dus de negen Duitstalige gemeenten in België. Op 1 januari 2007 had het gebied in totaal 73.675 inwoners, ongeveer evenveel als een stad zoals Aalst (78.000 inwoners), Kortrijk (74.000 inw.) of Hasselt (70.500 inw.), en veel minder dan Brugge (117.000 inw.). Om maar even te vergelijken.

De Duitse Gemeenschap is bevoegd over cultuur, onderwijs en persoonsgebonden zaken, zoals o.a. media, gezondheids- en jeugdzorg en bepaalde sociale zaken. Ze behoort tot het Waals Gewest, dat er de gewestbevoegdheden uitgeoefent. Een beperkt aantal gewestbevoegdheden zijn wel door het Waalse Gewest overgedragen aan de Duitstalige Gemeenschap. Op 1 januari 2000 verkreeg ze de bevoegdheid over arbeidsbemiddeling en werd het ADG (Arbeitsamt der Deutschsprachigen Gemeinschaft) opgericht. Op 1 januari 2005 stond het Waalse Gewest nog verdere bevoegdheden af:
- toezicht op de kerkfabriek;
- toezicht op de gemeenten en politiezones van het Duitse taalgebied;
- de financiering van de gemeenten in het Duitse taalgebied;
- begrafenissen en grafmonumenten.
Hoewel de Duitstalige Gemeenschap uitsluitend gemeenten bevat met 'faciliteiten' voor de Franstaligen, regelt ze het taalgebruik in het bestuur, onderwijs en sociale betrekkingen zelf. Het Duits is de enige taal in het onderwijs, gerecht en administratie. (Franstaligen al horen roepen dat ze in Eupen geen Franstalige school krijgen, en ze in het Duits met de rechter moeten spreken?)

Die Gemeenschap wordt bestuurd door 4 ministers voor nog geen 74.000 inwoners (1 per 18.500 inwoners), een parlement van 25 man (1 per 3.000 inwoners), met dan nog eens negen gemeenten met elk hun burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden. Het Duitstalig gemeenschapsparlement kost jaarlijks 3.800.000 euro. Hoeveel hun regering kost, kon ik niet achterhalen. (Zelfs lang zoeken op hun site levert, voor mij toch, geen bruikbare informatie op). De administratie van de Duitstalige Gemeenschap bestaat uit circa 160 personeelsleden.

In het totaal heeft België 56 ministers (60 'posten' verdeeld over 56 ministers en staatssecretarissen), of 1 minister/staatssecretaris per 184.000 inwoners. De Duitse gemeenschap heeft er dus viertien keer meer per inwoner. De Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers heeft 150 leden (1 op 70.560 inwoners), het Vlaams parlement 124 (daarvan 118 voor het Gewest Vlaanderen, of 1 op 51.830 inwoners), het Brussels 89 (1 op 11.200 inwoners), het Waals 75 (1 op 45.810 inwoners). Het Duitstalig parlement heeft er alweer het meest, met 25 leden (1 op 3.000 inwoners).

De Duitse Gemeenschap spant dus de kroon in België per inwoner, van het aantal ministers (veertien keer meer dan het al waanzinnig hoge Belgische gemiddelde), het aantal parlementsleden (vijf keer meer dan het Vlaamse Gemeenschap inclusief Gewest - dan nog alleen maar voor Duitse Gemeenschapsaangelegenheden en enkele gewestelijke prutsjes) en het aantal burgemeesters (negen keer meer dan Aalst, Brugge, Hasselt, Kortrijk, enz..), voor een gebied met nog geen 74.000 inwoners. Men kan zich dus de vraag stellen welke belangen Karl-Heinz Lambertz wil verdedigen, nu hij kan meespelen in de grote Belgische onderhandelingspoker voor de staatshervorming. Ik weet het niet, maar ik denk dat het toch geen kwaad kan bovenstaande achtergrondinformatie te kennen om zijn optreden en eventuele uitspraken beter te kunnen duiden.

Kerstmis in Eupen

http://www.nieuwpierke.be/forum_voor_democratie/nl/node/282

http://www.dglive.be/nl/Desktopdefault.aspx/tabid-1263//2264_read-26892/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agenten weerstaan verleidelijk seksaanbod

 

DEN HAAG - Politieagenten die in de vroege vrijdagochtend een boete wilden opleggen aan een 29-jarige Hagenaar moesten sterk in hun schoenen staan.  Twee schaars geklede vrouwen boden seksuele diensten aan om zo de boete te voorkomen. Dat liet de politie vrijdag weten.

De Hagenaar werd in zijn auto staande gehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te veel te hebben gedronken. Zijn vrouwelijke passagiers gooiden hun lichaam in de strijd om te zorgen dat hun bestuurder geen boete kreeg. De dienders bleken echter onkreukbaar en rekenden de Hagenaar onverbiddelijk in.

Na de diensturen doken de dienders voor een verfrissende duik het bad in.

.

Bron : Algemeen Dagblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ukkel voorspelt mooie dagen

 

 

MarioZomer.jpg

Mario de Koninck @ www.geenstijl.nl


18-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na een zwoegweek politiek : STRIPTEASE !

 

  

Uit de film "Ieri, oggi, domani" (Gisteren, vandaag, morgen) de bloedmooie Sophia Loren en Marcello Mastroianni - Het muziekje is van Robert Stolz.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse partijen Brussel lopen aan handje van Franstaligen

 

 

Het Brussels Hoofdstedelijk Parlement heeft zich vandaag gebogen over een voorstel van resolutie dat de deelname vraagt van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aan de institutionele onderhandelingen.

Het mag duidelijk zijn dat de enige bedoeling is om bij onderhandelingen en gesprekken tussen de gewesten de Vlamingen – een nominale meerderheid in dit land – in een twee tegen één minderheid te plaatsen. Hiermee wordt elke dialoog van gemeenschap tot gemeenschap in de kiem gesmoord vooraleer ze zelfs plaats heeft kunnen vinden. Het is dan ook zeer merkwaardig dat dit voorstel van resolutie mede ondertekend werd door Open VLD’er Jean-Luc Vanraes, de VlaamsProgressieve mevrouw Quix en Groen!-parlementslid Byttebier.

Nochtans maken artikels 60 en 136 van de grondwet het perfect mogelijk dat Brussel zich in gesprekken van gemeenschap tot gemeenschap laat vertegenwoordigen door de twee gemeenschappen. Uiteraard heeft Brussel een belangrijke rol te spelen in de uitwerking van een toekomst of non-toekomst voor het federale België. Maar in een dialoog van gemeenschap tot gemeenschap lijkt het ons alvast onlogisch daar de gewestelijke instellingen bij te betrekken.

Tevens stelt het Vlaams Belang dat er een huizenhoog verschil is tussen enerzijds de tekst en anderzijds de geest van de ingediende resolutie. Zo spreekt men in de resolutie doelbewust niet over het Brussels Hoofdstedelijk Gewest maar over “la région bruxelloise”. Uit de partijprogramma’s van de Franstalige partijen blijkt overduidelijk dat ze met “la région bruxelloise” niet alleen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest maar ook de brede Vlaamse Rand rond Brussel bedoelen. Ook de Vlaamse partijen CD&V, OpenVLD, Groen! en VlaamsProgressieven dienden dit vandaag vast te stellen, maar weigerden hier conclusies uit te trekken en keurden zonder blikken of blozen de tekst van de resolutie mee goed.

Hiermee dwarsboomt de Brusselse CD&V de plannen van Leterme en de Vlaamse minister-president Kris Peeters. Is dit de oude CVP of lijdt de CD&V aan schizofrenie?

Voor het Vlaams Belang is het onbegrijpelijk dat datgene wat de andere Vlaamse partijen in Vlaanderen bepleiten – namelijk een dialoog van gemeenschap tot gemeenschap – in Brussel door diezelfde Vlaamse partijen wordt opgeofferd voor een bord linzensoep en een kluitje in het riet. Hiermee wordt de institutionele crisis nogmaals erger, en dit zeker niet in het belang van de Brusselaars. Alleen het Vlaams Belang staat garant voor het algemeen belang van alle Brusselaars.

 

 

Johan Demol & Frederic Erens

Fractievoorzitter Vlaams Belang & Brussels Volksvertegenwoordiger.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook bij Volksgazet is er een poll !

 

 

Jos van Eynde

VOLKSGAZET

De koning heeft het ontslag van Leterme geweigerd. Vindt u dat een juiste beslissing?

Ja, hij moet het werk afmaken.
411 (29%)
Neen, het is tijd voor een andere premier.
1006 (71%)
Totaal: 1417
Het personeel mocht deze Morgen als eerste zijn stem komen uitbrengen in het kantoor van de Directeur, de Heer Klaus von Isacker die nauwkeurig toekeek of iedereen stemde volgens de instructies.  Vervolgens kwamen de vrijgestelden van het ABVV, aangevoerd door hun Leider en tot slot de bediendes van de Socialistische Mutualiteit begeleid door de Koning van de Loge en van de VRT, de Onovertroffen G.P, Geheime Persoon. In totaal werden alzo 1417 stemmen uitgebracht.
De G.P, onderhield zich nog even met de nieuwe Hoofdredacteur van Volksgazet, Klaus von Isacker en verzocht deze in de toekomst niet te overdrijven met de invoering van democratie, polls en opiniepeilingen. Hij informeerde ook naar de nieuwe "Amerikaanse"  medewerker, Bart Vandooren die volgens G.P. een humoristisch uiterlijk heeft.  "De mensen verwachten dat niet van een socialist, die moet ernstig en zuur kijken".  Tenslotte hadden de twee het ook nog over de toekomst van de populaire en charismatische YDS : voor hem lonkt een nieuwe uitaging als chef van de annonce-afdeling.
Terwijl  de gewezen hoofdredacteur van het Belangske, HC definitief zal afgevoerd worden naar de keuken, afdeling boulemie-patiënten.
Zoals steeds, zijn wij volgaarne tot uw dienst, opdat u juist en correct geïnformeerd de ruwheid van dit bestaan zoudt aankunnen. Op dat vlak steken wij Volksgazet naar de kroon.  Helaas, hun voorsprong maakt hen onbereikbaar.
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw scenario ligt al klaar voor volgend ontslag regering Nonkel Kruk

 

De datum van het volgende ontslag van de premier is nog onzeker, maar situeert zich tussen 22 juli en 30 september 2008.  De ministers zijn terzake vrij gerust, want zij worden verwittigd via de pers, die vanzelfsprekend ten dienste staat van het regime voor dergelijke karweitjes. Het codewoord dat wordt ge-sms't luidt : "'t Is weer zover".

De keuning van zijn kant heeft al een volgende noodplan klaar.  Na de Drie Wijzen zal er een beroep gedaan worden op President Kabila van het prachtland Kabilaland (Congo), een ervaren democraat, gespecialiseerd in het uitschakelen van de oppositie en het in ontvangst nemen van ontwikkelingshulp op de Zwitserse bankrekening. 

U weet dat wij verschillende types regeringen kennen. Behalve normale, bezitten wij in dit land gouvernementen voor : dringende zaken - lopende zaken - voorlopige zaken - voorzichtige zaken - onmogelijke zaken - en ditmaal zou het gaan om liquidatiezaken met een speciale rol voor de heer Kabila als Opruimer, een specialisme van Kabilaland.

Niets kan nu nog verkeerd lopen, de 6 parlementen en hun uiterst capabele verkozenen zijn naar huis gestuurd, de keuning en zijn familie gaan naar Sicilië, het thuisland van de maffia en de federale regering doet voorzichtig niets.

Prettige vakantie voor allen : veel regen en wind, geen zon, krakende bedden, slecht eten en onvriendelijke bediening. Gezellige overnachting op de luchthaven van Zaventem tijdens het wachten op uw vlucht.

U zal met genoegen terugkeren naar het Schandland, waar wij trouw op post zijn gebleven om iedereen te verwelkomen met de Vlaamse Leeuw, want die geven wij niet uit handen.

De Opruimer wacht.  Napoleon is al op weg naar Sint Helena.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook veel enthousiasme bij de lezers van de AVV-VVK kwaliteitsgazet

 

 

 

Vraag van de dag

Trio bemiddelaars

De koning heeft een trio bemiddelaars aangesteld om tegen eind juli uit de communautaire impasse te geraken.

 denkt u dat ze daarin zullen slagen?

8.48%
 
91.52%
 

Al 2736 stemmen | Andere polls


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kruik gaat zolang te water ... door Seraphyn

 

Weggeplukt uit de lezersreacties met dank aan Seraphyn

Het is ronduit hallucinant te noemen, dat dezelfde mensen die beweren dat ze een "resolute" houding zullen aannemen tegenover de hautaine Waalse politici en hun geschifte attitudes, meteen alles inslikken zodra een "protocollair" kermisfiguur zich ermee bemoeit.
Het feit dat men zich zonder enig protest in een "minderheidspositie" laat manoevreren (!) door zelfs maar te overwegen om mee te stappen in een scenario waarbij men plots de "dialoog" moet aangaan, niet enkel met de Walen, maar ook met de Brusselaars en de duitstaligen, bewijst dat men gewoon nooit van plan geweest is om wérkelijk voor het welzijn van Vlaanderen op de barricades te gaan staan.

Waarschijnlijk is men bij CD&V/NVA momenteel bijzonder opgelucht dat Albert alle wérkelijke macht naar zich toe heeft getrokken - dit terwijl men héél goed weet welke politieke voorkeur die vent heeft en waar dit toe zal leiden. Op die manier kunnen CD&V/NVA immers nadien alle verantwoordelijkheid voor het eindresultaat ontkennen - denken ze.... (!) Dat "eindresultaat" laat zich momenteel al raden, de recente uitspraken van Rudy Demotte vormen een goeie indicatie :

Een absoluut vetorecht van Wallonië binnen ieder "confederaal" overleg en besluitvorming.

Nieuwe rijkelijke Vlaamse subsidies voor Wallonië in ruil voor iedere opsplitsing van bevoegdheden.

Een absolute "minderheidspositie" voor Vlaanderen bij ieder toekomstig overleg over eender wat.

Gezien de huidige houding van Brussel, zou het mij niet verbazen indien ook dit "gewest" binnenkort een algemeen vetorecht zal opeisen (en wellicht wil het Duitstalig gedeelte dan ook een dergelijk "recht"....?).

Vlaanderen heeft dan in de praktijk enkel nog het "recht" om "af te dokken".

Het is ronduit wraakroepend dat het gros van de Vlaamse politieke kaste zonder verpinken meestapt in een constructie waarbij een franstalig koningshuis alle daadwerkelijke macht mag overnemen - terwijl men héél goed weet dat Albert de facto de koning is der Walen.

Albert is absoluut niet "politiek neutraal", dat werd in het verleden al zéér duidelijk aangetoond door zijn ronduit discriminerende houding t.o.v. NVA & Vlaams Belang. Begrijpelijk, want deze partijen stellen ZIJN positie en het voortbestaan van zijn operettecircus ter discussie - m.a.w. : Albert's "politieke" beslissingen worden enkel gemotiveerd door plat eigenbelang en het welzijn van zijn "trouwe" aanhangers.....

Feit is dat NU effectief gebeurt waar CD&V/NVA zogezegd niet van wilden weten : iedere beslissing over cruciale geschillen wordt op de oneindig lange baan geschoven en de politieke macht van de Vlaamse meerderheid wordt haar volkomen ontnomen door het kunstmatig creëren van 2 nieuwe "machtsblokken" - kwestie van het rijzende Vlaams Nationalisme voor eens en altijd de kop in te drukken en ongeneerd Vlaanderen verder als "wingewest" te kunnen blijven gebruiken.

Wie daar willens wetens de ogen voor sluit, vertegenwoordigt absoluut niet het Vlaamse Volk, maar enkel zichzelf en zijn/haar partijpolitieke machtstructuren en plaatske aan de vetpot.

België is geen democratie, België is een dictatuur die wordt "bestuurd" door een profitariaat.

En het is nog steeds hetzelfde profitariaat als 100 jaar geleden : een Waalse "elite" aangevuld met Vlaamse collaborateurs.

Leve de Republiek Vlaanderen !




18-07-2008, 12:45 geschreven door Seraphyn

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pollen bij volmacht

 

 

U heeft reeds gestemd! (Ja, dat weet ik, ik heb een volmacht van Marianne Thyssen)
Heeft de koning volgens u een goede beslissing genomen?
Ja   (17.91%)
Nee   (82.09%)
 
Denkt u dat de drie bemiddelaars de communautaire knoop kunnen ontwarren?
Ja   (6.40%)
Nee   (93.60%)




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!