NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Angeltjes
04-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moord op een rechter en een griffier+ Aanpassing 07.25 u

 

Wij willen niet cynisch doen over wat gisteren gebeurd is in Brussel. De moord in koelen bloede op een vrederechter en haar griffier is een schokkend gebeuren.

De mediacommentaren zijn eensluidend. Hoe kan dit nu, dat uitgerekend op een plaats waar "de menschen" door het gerecht in vrede ontvangen worden om hun problemen op te lossen,  door een waanzinnige een dubbele moord wordt gepleegd.  En daarrond wordt dan verder gebreid. Dat het uitgesloten is, om de bijna tweehonderd vredegerechten te beveiligen. Neen, dat kunnen wij niet doen, dat begrijpt iedereen.  De ontslagnemende justitieminister spreekt met een gebroken stem, ook hij die nochtans veel weet, begrijpt dit niet. Ik zie smartlijnen in zijn vlezig gezicht, maar zijn ogen hebben onveranderlijk de wegkijkende tjevenblik.

In het Brussels justitiepaleis stromen de zwartrokken samen om uiting te geven aan hun solidariteit. Dat is mooi. Op de eerste rij herkennen we Laurette Onkelinx ; met haar elegante haute couture blouse valt zij onmiddellijk op tussen de pinguins. Zij draagt geen witte bef zoals de advocaten,  de hare is ingebouwd.

Nonkel Kruk verklaart op televisie dat "geweld in onze huidige maatschappij onvermijdelijk is". Ligt het aan mij, of aan de verschijning van Yves Leterme, maar toen ik dat hoorde, ben ik écht kwaad geworden. Wat weet die onbenullige kerel uit de Westhoek van de zware samenlevingsproblemen in onze steden en uitgeleefde allochtonenwijken ? Als hij een neger ziet, lacht hij, want dan verwacht hij Sinterklaas om de hoek te zien komen. De domme ijdele man. Leterme, niet Sinterklaas.

Niemand van die diep aangeslagen politici wil beseffen, dat de verruwing en het geweld in onze maatschappij het gevolg zijn van het jarenlange non-beleid en de lakse tolerantie. De open grenzen, het aan de partijpolitiek verkochte gerecht, links-links magistraten die een dociele en onderworpen maatschappij nastreven, politieke blaaskaken die om hun eigen beperkte visies op te dringen de basis van de democratische spelregels opofferen ... wat gloei ik weer.

Honderdduizenden vreemdelingen worden gedumpt in onze steden waar de blanke en oorspronkelijke inwoners (ja blank, zo zien de meesten van ons er uit) hun plan moeten trekken met al die nieuwkomers. Daar zitten brave mensen bij, maar daar zit heel wat onwillig en onaangepast tuig tussen.  Mensen zonder enig besef over hoe wij, oorspronkelijken,  gegroeid zijn in onze eigen gevarieerde samenleving. Begrijp je dat, Leterme, heb je enig inzicht in wat wij tot stand gebracht hebben en hoe sullen van jouw niveau dat laten vernietigen ?  Dat geldt ook voor je voorgangers.

Die nieuwkomers verwachten echter dat  het belgische vaderland vooral centen en sociale voordelen zal opleveren. Voor het klimaat moeten zij niet komen.

Dat het tuig onze samenleving ontwricht weten wij, de burgers, al lang. Wij de slachtoffers moeten echter zwijgen, anders zijn we racisten. Ons wordt ingeprent dat het geboefte zijn instincten en gewoontes volgt en dat wij daar begrip moeten voor op brengen.  En kalm blijven, zoals De Clerck zegt, precies alsof wij  het zijn die bij elk onrecht dat ons aangedaan wordt door de straten trekken, brandstichten en vreemdelingen in mekaar kloppen.

Nu er 2 magistraten neergeschoten zijn,  heerst plots paniek en er worden krokodillentranen geschreid. "Kijk toch eens, onze politici wenen, dat zijn gevoelige zielen, hoor."  Het zijn flinke komedianten, ja, dat zijn het.

Ook als de moorden in Brussel gepleegd zijn door een autochtoon, blijven onze commentaren overeind. Het eigen tuig ontkomt niet aan de nefaste buitenlandse invloeden.

Ray 

+ Aanpassing 07.25 u

De vermoedelijke moordenaar is inmiddels opgepakt. Een inwoner van het Prachtland Iran.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag 4 juni : de laatste opiniepeiling verschijnt *

 

Geachte dames en Heren, vrienden en vijanden van Angeltjes : deze stralende junidag is niet alleen een hoogdag voor Vrouw Laura maar ook voor alle échte belgen, die hun jarenlange ondergrondse strijd tegen de separatisten beloond zullen zien in de publicatie van de laatste politieke peilingresultaten voor de definitieve veldslag op 13 juni. De kwaliteitsmedia VRT en de Standaard geven deze namiddag (of vanavond) de cijfers vrij, over ons te verwachten stemgedrag.  De ondervraagden die weigeren te antwoorden of onbeslist zijn, worden niet meegedeeld : spelbrekers zijn ongewenst. 

Dit is tevens een van de langste openingszinnen die wij ooit neergeschreven hebben. Kan u zich voorstellen, hoe plechtig wij dit moment ervaren.

Zal 4 juni de generale repetitie zijn voor 13 juni ?  Het is alleszins een ingebouwd hoogtepunt in de strijd van het regime om het behoud van de macht. Het raakt ons nauwelijks.

Savat

PST : In onze eerste versie van dit stuk stond "vandaag 5 juni", een bewijs dat wij in de toekomst leven. Wakkere Koen riep ons tot de orde, waarvoor dank.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamas is Mother Theresa

 

 

Parodie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdikkingskuur

 

Op bevel van de Leider moeten de Volgelingen een verdikkingskuur volgen. Tijdens bestuursvergaderingen is er om het uur een schrans-onderbreking onder het motto :"Wij volgens onze Leider". Op de foto : Zuur Frieda begint te lachen van de curryworsten. Philippe Blunders telt het aantal scheppen roerei. Op de achtergrond : met baardje, de persoonlijke Chinese kok van de Leider.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rik Daems is de kwaaiste nog niet ...

 

... Zondag pleitte hij in Bilzen om een deel van de horecaconsumptie fiscaal aftrekbaar te maken.

Meer concreet dacht hij daarbij aan de mogelijkheid om de kosten voor huwelijks- en communiefeesten van de belastingen af te trekken.

Voorts ijvert Open Vld voor een verdere verlaging van de btw in de horeca van 12 naar 6 procent. Volgens de liberalen is dat ook nodig omdat de horecasector - ondanks de eerste btw-verlaging van 21 naar 12 procent - in de problemen zit als gevolg van de economische crisis.

Rik Daems is de kwaaiste nog niet en er zullen weer een aantal brave onwetenden  zijn, die zijn voorstellen schitterend vinden. Het jammere is dat al die traditionele politici, ook zij die net uit een regeerperiode komen, telkens nieuwe cadeautjes bedenken voor "de menschen", maar eens de regeringsmachine op gang is, van al die beloftes nooit meer gesproken wordt. 

Laten we niet vergeten, dat Rik Daems de man was, die samen met den Baard van Palermo a/d Noordzee, Sabena de dieperik heeft in geduwd.  Nu houdt hij zich bezig met huwelijks- en communiefeesten. Ho ja, hij is niet overgestapt naar de krabbenmand van LDD, zoals voor enige tijd verondersteld werd.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 Oplossingen om de hypermigratie te stoppen

 

Een immigratiepolitie die actief illegalen gaat opsporen, gezinsvorming in het land van herkomst en ons land dat zich terugtrekt uit de Conventie van Genève. Dat zijn enkele van de meest in het oog springende voorstellen die Vlaams Belang aanreikt als “oplossingen” in het immigratiedossier. 

De partij richt haar pijlen ook op Open Vld. “Dat is de partij van schijnasilanten en immigranten geworden”, aldus Senaatslijsttrekker Filip Dewinter. Vlaams Belang heeft een nieuwe brochure klaargestoomd met als titel “Immigratie. Problemen en oplossingen”. Daarin lijst de partij naast een stand van zaken en een analyse van de “problemen”, ook 30 “oplossingen” op, die ze zelf als “kordaat, maar tegelijk realistisch” omschrijft. De achterliggende idee is een halt toeroepen aan de “hypermigratie”, stelt lijsttrekker op de BHV-Kamerlijst Filip De Man.

Senaatslijsttrekker Filip Dewinter heeft het zelfs over een “leger zonder wapens” en een “invasie zonder geweld”, “waarbij de regering een crimineel beleid voert door illegaliteit te gedogen en te stimuleren”. Volgens Dewinter bevinden er zich momenteel tussen 200.000 en 250.000 illegalen in België, terwijl De Man opmerkt dat er de voorbije jaren meer dan 100.000 immigranten per jaar ons land binnenkwamen, van wie de kleine helft afkomstig van buiten de Europese Unie.

Voor de partij is Open Vld kop van Jut, omdat die “ons heeft opgezadeld met het vreemdelingenstemrecht, de snel-Belgwet en nu een tweede regularisatiegolf”, gaat Dewinter voort. Hij noemt ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom de “minister van open deuren, terwijl wij een minister van gesloten grenzen willen”.     Als een van de “oplossingen” pleit Vlaams Belang voor de actieve opsporing en repatriëring van illegalen. Hij heeft het over een immigratiepolitie die, in wijken waarvan wordt vermoed dat er veel illegalen verblijven, actief naar hen op zoek gaat en ze opsluit in gesloten centra met het oog op hun repatriëring. Er moet voor Vlaams Belang ook één minister van Immigratie komen.

De partij meent dat het de voorbije drie jaar voor een stuk is misgelopen omdat de bevoegdheden rond asiel en migratie verdeeld waren over verschillende regeringsleden. Een ander voorstel is dat gezinsvorming in het land van herkomst moet gebeuren. Het recht op gezinshereniging van de echtgenoot of echtgenote van een vreemdeling die in ons land verblijft, moet volgens die redenering worden beperkt tot het huwelijk dat voor de aankomst van die laatstgenoemde werd voltrokken.

De partij wil ook dat ons land zich terugtrekt uit de Conventie van Genève uit 1951 en enkel nog Europese vluchtelingen opvangt, ofwel het territorialiteitsbeginsel in de Conventie inschrijft. Daardoor zouden vluchtelingen alleen binnen hun eigen continent kunnen worden opgevangen, desnoods met financiële steun van hier, aldus Dewinter.

Tot slot breekt Vlaams Belang een lans voor de beperking van de toegang tot de sociale zekerheid voor vreemdelingen. “De sociale zekerheid is geen schild meer voor de zwakken, maar een afhaalloket voor immigranten uit de derde wereld”, betoogt Dewinter, die benadrukt dat zijn partij zich met haar voorstellen spiegelt aan het Deense model.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijstsleurders

 

 

En volgende keer : enkele dames op nummer één

 


03-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje schieten in het Park. Moet kunnen.

 

 

vandaag, 20:45 @ vandaag.be

Na een schietpartij in het Brusselse Warandepark is donderdagavond een verdachte opgepakt. Het is niet duidelijk of het gaat om de man die eerder op de dag een vrederechter en een griffier heeft doodgeschoten in het vredegerecht in Brussel. Volgens de Franstalige krant La Dernière Heure zou een confrontatie met getuigen van het drama niets hebben opgeleverd.

 

Rond 19.20 uur heeft de politie een verdachte opgepakt nadat hij drie schoten heeft gelost. Dat meldt de Brusselse politie.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een streepje muziek ? De lustige weef met onaangepaste beelden

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB staakt campagne gedurende 24 uur

 

Het Vlaams Belang heeft met ontzetting kennis genomen van de schietpartij in het Brusselse Vredegerecht, die aan twee mensen het leven heeft gekost. Gezien de ernst van de feiten en uit respect voor de slachtoffers zal het Vlaams Belang vanaf vannacht gedurende 24 uur de verkiezingscampagne opschorten. Dat betekent onder meer dat niet zal worden geplakt, geen pamfletten worden bedeeld en geen markten worden bezocht. Ook de campagnetoer van Filip Dewinter die dezer dagen doorheen Vlaanderen trekt, zal worden opgeschort.

Op de provinciale verkiezingsmeeting die vanavond in Vilvoorde doorgaat, zal één minuut stilte worden gehouden. De geplande meeting zelf blijft beperkt tot een ingekorte toespraak van Filip Dewinter waarin hij zal stilstaan bij de recente reeks criminele feiten die onze steden de jongste dagen en weken hebben opgeschrikt.  

Nadat eerder al politieagenten levende schietschijven zijn geworden, politiecommissariaten met molotovcocktails werden aangevallen en gangsters er niet voor terugdeinzen om hun kompanen gewapenderhand uit het justitiepaleis te bevrijden, blijkt nu ook een instelling als het vredegerecht – symbolischer kan haast niet – niet meer veilig voor criminelen van alle slag. Een en ander bevestigt in ieder geval nog eens dat de jarenlang onder de mat geveegde en de facto straffeloze misdaad - van ‘kleine’ criminaliteit tot groot banditisme - volkomen is losgeslagen.

De ernst van de situatie moet àlle partijen aanzetten tot een grondige bezinning én tot het vaste voornemen om de criminaliteit keihard aan te pakken. Het is genoeg geweest. 
 

 
(Wij danken de drie VB-leden die ons deze info overmaakten. Niettegenstaande onze herhaalde verzoeken aan Vlaams Belang, om ons op de hoogte te houden van hun persmededelingen, gebeurt dit niet of sporadisch, behalve deze van Antwerpen. Het is een bewijs van onze onafhankelijkheid van die partij ...)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofd RK-kerk in Turkije doodgestoken

 

 

 De vermoorde bisschop Luigi Padovese (links vooraan)

In Zuid-Turkije werd het hoofd van de katholieke kerk, Luigi Padovese gedood met een mes in zijn huis te Iskenderun. De chauffeur van de bisschop wordt verdacht.

In 2007 werd een RK-priester, Adriano Franchini in Izmir neergestoken door een 19-jarige enthousiasteling van de religie voor vrede en naastenliefde. In hetzelfde jaar werden in centraal-Anatolië 3 protestantse medewerkers in hun kantoren gemarteld tot de dood er op volgde. De 5 volgelingen van de godsdienst van de vrede van dit ijselijke gebeuren zullen eerlang berecht worden.

In 2006, na de publicatie van de Mohammed-cartoons, werd in Trabzon een RK-priester, pater Andreo Santoro, neergeschoten tijdens zijn gebed in de kerk door een 16-jarige aanhanger van de godsdienst van de vrede. De jongeling werd veroordeeld tot 18 jaar cel.

Willen wij nu met zijn allen de straat opstormen ? Turkse vlaggen verbranden, Turkse winkels aanvallen en auto's in brand steken ? De politie treedt niet op, u hoeft niet bang te zijn. Doe maar rustig en sla tussendoor enkele Turken tegen de grond. Vanavond na Terzake (want dat moogt ge niet missen).


Bron : Hurriyet


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag

 

 

Het ziet er naar uit hoe meer de media het Vlaams Belang zwart maken, hoe meer de feiten die gebeuren het VB gelijk geven.

Lies

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fait divers : Rechter en griffier neergeschoten te Brussel

 

Roman van Jef Geeraerts wordt realiteit

In het vredegerecht in Brussel, vlak bij het Justitiepaleis, zijn donderdagmiddag een vrederechter en een griffier doodgeschoten. De dader vluchtte te voet weg. De politie houdt een klopjacht. Dat meldt een magistraat van het hof van beroep.


De precieze omstandigheden van het schietincident, dat zich voordeed in de zittingszaal van het vredegerecht, zijn nog niet duidelijk. Volgens een onbevestigde bron is de dader van Albanese afkomst.

Er zijn twee ziekenwagens en een wagen van het medisch urgentieteam ter plaatse. De omgeving is volledig afgesloten. Een schooltje in de buurt werd ontruimd. Om 14u volgt er meer uitleg op een persconferentie.

De rechter die omkwam bij het incident, is een vrouw die bijna op pensioen mocht.

Ontslagnemend minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) reageert aangeslagen op de dubbele moord. "Een vrederechter op deze manier aanpakken, is bijzonder dramatisch en nooit gezien", aldus de politicus op vtm.

Volgens De Clerck was de zitting bijna afgelopen, toen de schutter binnenstormde en zijn twee slachtoffers van dichtbij neerschoot. De minister roept op tot sereniteit en hoopt dat de partijen na de verkiezingen van 13 juni er ook aan denken om nieuwe maatregelen uit te werken tegen criminaliteit.

@ Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wapendiefstal in Leopoldsburg

..

Terwijl de poco media zich nog steeds gebelgd voelen door de actie van Israël, gebeurde hier in het land B een daad die vele vragen oproept.

Enkele "specialisten" zijn er in geslaagd in de, naar men beweert, zwaar bewaakte kazerne van Leopolsburg zo maar eventjes enige "oorlogsmunitie" buit te maken. Neen, geen losse flodders maar wel degelijk rascechte anti-tank raketten die een flink gepantserde geldwagen kunnen openrijten als een blikje witten bonen in tomatensaus. Er werd nog ander "oorlogsspeelgoed" gestolen waaronder pistolen en zware munitie. Een volledig inventaris van de ontvreemde materialen is blijkbaar niet verkrijgbaar. Indien dit in Kaboel of Bagdad zou gebeuren,  zou men dit als normaal kunnen beschouwen.

Maar deze "faits divers" onder de neus van Crembo's  troepen in het land B, is wel straffe toebak. Niemand heeft iets gehoord of gezien. We mogen ons wel degelijk afvragen wat er in dit schandland allemaal mogelijk is als criminelen er  in slagen ongezien in een "bewaakte" kazerne binnen te dringen en dergelijke  buit te veroveren.

Is de kazerne van Leopolsburg afgegrendeld zoals de gevangenis van Dendermonde waar je met een soeplepel de deuren kon openen en het hazenpad kiezen ? Voorwaar dit is geen lachtertje.  Als men zinnens is deze wapens èn munitie te gebruiken staan de geldtransporten of banken bange dagen te wachten.

Een hartelijk proficiat aan diegenen die verantwoordelijkheid (hèt hedendaagse woord van de poco's) dragen voor de bewaking van dit "militair speelgoed". De Crem, leg het eens uit.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze mening van een politiek redacteur willen we u niet onthouden : Raf Liekens van P-magazine

 

 “Ik kan het niet meer aanzien”, riep Stijn Meuris enkele weken geleden. Meuris had het over de politieke besluitvorming (of beter het ontstellende gebrek daaraan) en roept op om niet meer te gaan stemmen. Zelf zit ik met eenzelfde gevoel van afkeer, maar dan (ook) over de politieke verslaggeving van de laatste jaren. In plaats van objectieve en neutrale journalisten, zie ik steeds meer collega’s die aan politiek doen en die de mening van de kiezer in een bepaalde richting trachten te sturen. VRT-verslaggever Ivan De Vadder leert de politici in zijn boek lessen over hoe het beter en properder kan. Veel mooie voorstellen, maar zou De Vadder niet beter eens in de eigen stal kijken? Heeft de kiezer bijvoorbeeld niet het recht om te weten dat bepaalde moderators van tv-debatten al onderhandelingen voerden met partijen en zelfs al politieke mandaten opnamen?

We spoelen even terug naar de verkiezingscampagne van vorig jaar. Jean-Marie Dedecker zit in de studio van De Zevende Dag op de sofa bij Marc Van de Looverbosch. Gezellig wordt het niet. Het nieuws dat Dedecker een privé-detective achter de familie De Gucht heeft aangejaagd, is net uit. Dedecker deed dat naar eigen zeggen om gesjoemel bij de verkoop van gerechtsgebouwen te onderzoeken, wat zijn taak is als parlementslid. Maar Van de Looverbosch maakt van Dedecker een soort Big Brother die een gevaar is voor de privacy van elke Belg. Stellen dat Dedecker op de rooster wordt gelegd, is een understatement. Een bed vol roestige spijkers, ligt dichter bij de waarheid. Geen probleem mee !  Er is wellicht geen enkele beroepsgroep die de mensen zo beliegt en bedriegt als politici. Listige lui die spelen met uw en mijn belastingsgeld mogen/moeten hard aangepakt worden. Het probleem is dat lieden als Van de Looverbosch nogal selectief zijn in het toepassen van hun kruisverhoortechniek. De doorwinterde journalist gaat zwaar uit de bocht, wanneer hij het gesprek beëindigt met de mededeling: ‘Beste mensen, slaap op uw beide oren, want Jean-Marie Dedecker waakt in uw kast en onder uw bed.’ Een gemene paardentrap waartegen Dedecker zich niet meer kan verdedigen. What’s next ? Kathleen Cools die Terzake afsluit met: ‘U hoort het beste mensen, Filip Dewinter is nog steeds een onvervalste racist“ ?

Dedecker zegt zelf over die campagne. “Zolang de media me konden gebruiken om het Vlaams Belang in de hoek te drummen en te verslaan, was ik graag gezien. Maar op het moment dat ik in de peilingen zelf een bedreiging werd voor de traditionele machtspartijen, keerde het tij en verzamelden alle krachten zich tegen me.” Nu is de LDD-frontman nogal gevoelig aan paranoia, maar in dit geval heeft hij gelijk. Van de Looverbosch is voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Journalisten. Sinds die dag heeft niemand van dit heerschap nog lessen te krijgen in deontologie of objectiviteit. De man werd voor zijn uitschuiver binnen de VRT op de vingers getikt, maar mocht wel op post blijven. Wist u trouwens dat Van de Looverbosch ooit SP.A-gemeenteraadslid was in Mortsel ? Stel dat Jürgen Verstrepen straks LDD de rug toekeert en politieke debatten mag gaan modereren op de VRT. Iedereen zou het een schande vinden. Van de Looverbosch mag dat wel, omdat hij de juiste politieke kleur heeft.

De VRT-radio-coryfee is niet de enige. In 2007 was Phara de Aguirre klaar om op de SP.A-lijst te gaan staan. De onderhandelingen met ‘haar voorzitter’ Johan Van de Lanotte sprongen op het laatste nippertje af, omwille van financiële eisen, zo luidt het. Vandaag ondervraagt Phara nog altijd het kruim van de Belgische politiek. Greet Nagels, eindredactrice van Phara, is bovendien de boezemvriendin van Caroline Gennez. Pascal Dossche, producer van Villa Politica en dus een zeer belangrijke stem in de keuze van de gasten, frequenteert SP.A-congressen (en uitsluitend van die partij) en woont samen met een SP.A-medewerker. Verklaart dit alles het hoge aantal SP.A-excellenties dat in Phara aan bod komt ? En hoe hypocriet is dan de verontwaardiging over de overstap van Siegfried Bracke naar N-VA ? Akkoord, het was deontologisch nogal wrang dat De Strik vier dagen voor zijn overstap nog twee socialistische kopstukken - en dus tegenstanders - had ondervraagd. Maar dat blijkt op de VRT dus lang geen uitzondering. Journalisten horen objectieve scheidsrechters te zijn in politieke interviews. Ze horen geen partijkaart te hebben of al te openlijk voor een bepaalde partij te supporteren. Zouden we het aanvaarden als bleek dat de scheidsrechter van de match Club Brugge - AA Gent een tijdje geleden nog heeft onderhandeld om trainer te worden bij Gent ?

Een andere plaag zijn de straatinterviews waarmee de VRT de publieke opinie tracht te sturen. Met straatinterviews kan je alles bewijzen: je laat alleen de mensen aan bod komen die een mening vertolken die ‘proper genoeg’ is. Opvallend hoeveel mensen denken zoals politici van SP.A, CD&V en - in mindere mate - Open VLD. Heeft u al ooit een straatinterview gehoord waarin een burger radicale Vlaamse taal sprak ? Ik niet. Nochtans wijzen de peilingen toch op breed gedragen Vlaamse verzuchtingen.

Het is nu al duidelijk dat ‘de krachten’ zich dit keer verzamelen tegen N-VA. Je kan geen VRT-duidingsprogramma meer zien zonder dat iemand waarschuwt voor ‘die extremisten’. Marianne Thyssen had het in Phara over ‘radicaal taalgebruik’ en ‘onmogelijke eisen’. Waarom stak de anders zo spitante mevrouw de Aguirre haar vinger niet op om te vragen of Thyssen niet bijzonder slecht geplaatst was om dat te zeggen ? Sprak de CD&V van Thyssen drie jaar geleden niet exact dezelfde taal ?  En kan je nog spreken van onmogelijke eisen als die door alle Vlaamse partijen in het Vlaams parlement werden gestemd (de vijf resoluties) ?  Geen woord daarover. Waarom ? Omdat Phara de kiezer ook liever waarschuwt voor N-VA?

In Engeland geven de kranten stemadvies. Ze zijn openlijk subjectief. Bij ons doen sommige journalisten van de VRT (er zijn ook nog veel goeie) en sommige kranten het op een listige verdoken manier. Luc Van der Kelen voert nu al weken openlijk campagne voor Open VLD en tegen Leterme en De Wever. Zou het niet een stuk minder hypocriet zijn als subjectieve media openlijk zeggen of schrijven voor wie ze zijn ?

Wie op basis van deze brief P-magazine in een bepaalde politieke hoek wil duwen, moeten we teleurstellen. Wij hebben het nobele streven om elke politicus op een gelijke manier aan te pakken. In een democratie hebben alle partijen met een democratisch programma daar recht op en horen alle meningen, die niet strijdig zijn met de wetten van het goed fatsoen, aan bod te komen. Indien deze open brief niet op de opiniepagina’s van de kranten geraakt, bewijst dat alleen maar de stellingen van deze brief.

Raf Liekens, politiek redacteur P-magazine


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den avenier van de Brusseleirs

 

Den avenier van de Brusseleirs

 

As ek in  Schoeirbeek men kommiskes goen doen

In de vuir-  of in den achternoen

den ziede vuil gekamoefleide vraave

en  dei moete van huile pei die klodden oen aave

 

Vantaaid mee trolles vui uilen uuge of ’n spleit.

Den vroeg ik ma af  of dak weit

wat dat er achter dane schal zit of achter dei rokke

’n  aa mei of e joenk mokke

 

En ik vroeg ma af, es da na ’n slumme of ’n stoeme treen

of es ze zo lierek dak eu gezicht ni mag zien

 

Op iederen hoek van de stroet es er ’n moskei

en binne tien joer gomme mee uile mei

En as me den va  ze leive goen fusioneire

gon dei van den islam wel iet probeire  en … den Brusseleir deporteire

 

Den steike ze ons in e gruut reservoet

gielegans geëncerkleit mei  pinnekesdroet.

En veu nen Brusseleir te zien, goie moete betoele.

Binnen 15 joer hemmen ‘t oen ons goeren.

 

(met dank aan Jan DM)Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijk ... toch niet helemaal zoals wij dachten

 

Gisteren pronkten we met de resultaten van een Oostenrijks onderzoek, waaruit bleek dat de islam slechts bij 2% van de ondervraagde Oostenriujkers een positief gevoel wakker roept. Er waren al lezers die hun verhuizing naar Wenen begonnen te plannen.

Vandaag lezen we iets anders bij onze Nederlandse vrienden van Het Vrije Volk : de ontkenning, eigen aan de burgermansmentaliteit, verdoezelt een groot stuk van de waarheid.  Het is in Oostenrijk niet anders dan in Vlaanderen en in de meerderheid van de Westerse landen. Hypocrisie heerst. Klik op onderstaand logo voor het artikel.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roemeense dierenmishandelaar opgespoord

----- Original Message -----
From: Info BLID
To: Info BLID
Sent: Tuesday, May 18, 2010 8:46 AM
Subject: Persbericht: BLID zoekt Roemeen in de metro van Brussel  

BLID (Belgische Landelijke Inspectiedeinst Dierenwelzijn VZW) is op zoekt naar een dakloze Roemeen die verblijft in de metro van Brussel en dit naar aanleiding van een melding van dierenmishandeling.

 De Roemeen maakt zich schuldig aan de mishandeling van twee kleine hondjes, die hij gebruikt om e aandacht van de reizigers te trekken. De honden moeten uren tussen zijn benen op hun rug liggen. De honden

 beven heel de tijd, en maken spastische bewegingen van de inspanning. Je ziet dat ze continu pijn lijden, volgens de verklaring van onze melder.  

De persoon die de mishandeling meldde aan BLID, had ook een andere dakloze hierover aangesproken, en die zei dat hij zijn honden pijn doet. Er is zelfs één hond met een gebroken pootje. Het had een vuile windel rond dat verschrikkelijk stonk, waarschijnlijk lijdt de hond helse pijnen, ze kon hem niet benaderen want hij beet. Zelf heeft ze al vier welzijnsorganisaties aangesproken, maar blijkbaar zonder resultaat. Ook de security van de metro zou op de hoogte zijn van dit schokkende geval maar grijpt niet in. De Roemeen is het laatst gezien in Brussel Centraal. 

Voor ons is dit geen gemakkelijke klus, zegt BLID - voorzitter Dirk Blanchart. We hebben al eens rondgetoerd in de stations, maar hebben geen Roemeen gevonden. In de onmiddellijke buurt van Brussel centrum hebben we ook geen medewerkers. Als iemand ons zijn locatie meldt, maken we veel kans dat hij al weg is, als we daar zijn. Toch begrijpen we niet waarom de spoorwegpolitie of de security niet ingrijp als ze het pijnlijke spektakel met de honden zien. Dit is een extreem geval van dierenmishandeling en moet worden aangepakt. 

We vragen aan iedereen die de Roemeen opmerkt, onmiddellijk de security te confronteren met deze mishandeling. Hierbij kan dan ook een uitgebreide controle worden gedaan op de honden, qua identificatie chip. Wellicht hebben ze ook dit niet en kunnen ze worden in beslag genomen, alsnog BLID – voorzitter Dirk Blanchart.

Dirk Blanchart - voorzitter BLID

0495/205797


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazet van Antwerpen wordt opnieuw de Frut !

 

Gazet van Antwerpen lanceert vandaag tot 13 juni een zogenaamde Verkiezingsbarometer. Op zich een flut-initiatief, dat enkel de belangstelling geniet van een beperkt aantal mensen die betrokken zijn bij de huidige matte campagne.

De Frut schakelt echter de commercie in bij haar barometer. De lezer wordt aangepord om een SMS te sturen ad € 0,5 met de naam van een voorkeurkandidaat. Die verschijnt dan, samen met anderen, op een virtueel prikbord met zijn foto. De grootte van die foto wordt bepaald door het aantal SMS'en. Kan het platter ?

Vanmorgen rond 8 uur was de populairste stemmenverzamelaar de disc-jockey uit Wilrijk, Onbenul Verstrepen. Zowel voor hem als voor de bedenker bij de Frut van dit beschamend gedoe : een dikke en welgemeende proficiat, onnozelaars !

Langs hier naar het spul

Bij zulk een knap initiatief hoort een stijlvol stukje muziek, opgedragen aan Lex Sukkelaar en zijn knappe bende.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Phara en het brave VB
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De rooie vRT was weer schaamteloos zichzelf.
12 dagen voor de verkiezingen zat F. De Winter eens aan tafel.
In een normaal medialandschap zou je denken, voor wat te babbelen over zijn programma.Zo gaat dat in een democratie. Maar neen wij leven in een apenland.

Maar uiteraard de rooie vRT heeft andere bedoelingen: ook aan tafel ex-journalist van De Morgen met een vers boek (O toeval) over de Vuile Oorlog binnen het VB.
Nog aan tafel moeders mooiste en beroepsgeschiedenis-herschrijver Reynebeau.

En dan serpent Phara (niks meer met journastiek te maken) op VB en De Winter inhaken.Geholpen door dat links onnozel schrijverken en de leugenaar Reynebeau (De Standaard).
En Fdw maar onderbreken...schaamteloos...de haat stond in haar ogen !
FDW replikeerde zeer goed, correct, braaf - te braaf, beleefd- te beleefd, vriendelijk - veel te vriendelijk t.o.v.linkse rakkers met enige bedoeling af te maken.

Verschrikkelijk. Voor dit wansmakelijk vals gedoe betalen wij belastingsgeld.

Onze FDW en GA moeten agressiever zijn, meer aanvallen, zich niet laten onderbreken .. Zoal Geert Wilders dat doet.

NAW bekend bij de redactie
Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE
Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!