Angeltjes
03-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze mening van een politiek redacteur willen we u niet onthouden : Raf Liekens van P-magazine

 

 “Ik kan het niet meer aanzien”, riep Stijn Meuris enkele weken geleden. Meuris had het over de politieke besluitvorming (of beter het ontstellende gebrek daaraan) en roept op om niet meer te gaan stemmen. Zelf zit ik met eenzelfde gevoel van afkeer, maar dan (ook) over de politieke verslaggeving van de laatste jaren. In plaats van objectieve en neutrale journalisten, zie ik steeds meer collega’s die aan politiek doen en die de mening van de kiezer in een bepaalde richting trachten te sturen. VRT-verslaggever Ivan De Vadder leert de politici in zijn boek lessen over hoe het beter en properder kan. Veel mooie voorstellen, maar zou De Vadder niet beter eens in de eigen stal kijken? Heeft de kiezer bijvoorbeeld niet het recht om te weten dat bepaalde moderators van tv-debatten al onderhandelingen voerden met partijen en zelfs al politieke mandaten opnamen?

We spoelen even terug naar de verkiezingscampagne van vorig jaar. Jean-Marie Dedecker zit in de studio van De Zevende Dag op de sofa bij Marc Van de Looverbosch. Gezellig wordt het niet. Het nieuws dat Dedecker een privé-detective achter de familie De Gucht heeft aangejaagd, is net uit. Dedecker deed dat naar eigen zeggen om gesjoemel bij de verkoop van gerechtsgebouwen te onderzoeken, wat zijn taak is als parlementslid. Maar Van de Looverbosch maakt van Dedecker een soort Big Brother die een gevaar is voor de privacy van elke Belg. Stellen dat Dedecker op de rooster wordt gelegd, is een understatement. Een bed vol roestige spijkers, ligt dichter bij de waarheid. Geen probleem mee !  Er is wellicht geen enkele beroepsgroep die de mensen zo beliegt en bedriegt als politici. Listige lui die spelen met uw en mijn belastingsgeld mogen/moeten hard aangepakt worden. Het probleem is dat lieden als Van de Looverbosch nogal selectief zijn in het toepassen van hun kruisverhoortechniek. De doorwinterde journalist gaat zwaar uit de bocht, wanneer hij het gesprek beëindigt met de mededeling: ‘Beste mensen, slaap op uw beide oren, want Jean-Marie Dedecker waakt in uw kast en onder uw bed.’ Een gemene paardentrap waartegen Dedecker zich niet meer kan verdedigen. What’s next ? Kathleen Cools die Terzake afsluit met: ‘U hoort het beste mensen, Filip Dewinter is nog steeds een onvervalste racist“ ?

Dedecker zegt zelf over die campagne. “Zolang de media me konden gebruiken om het Vlaams Belang in de hoek te drummen en te verslaan, was ik graag gezien. Maar op het moment dat ik in de peilingen zelf een bedreiging werd voor de traditionele machtspartijen, keerde het tij en verzamelden alle krachten zich tegen me.” Nu is de LDD-frontman nogal gevoelig aan paranoia, maar in dit geval heeft hij gelijk. Van de Looverbosch is voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Journalisten. Sinds die dag heeft niemand van dit heerschap nog lessen te krijgen in deontologie of objectiviteit. De man werd voor zijn uitschuiver binnen de VRT op de vingers getikt, maar mocht wel op post blijven. Wist u trouwens dat Van de Looverbosch ooit SP.A-gemeenteraadslid was in Mortsel ? Stel dat Jürgen Verstrepen straks LDD de rug toekeert en politieke debatten mag gaan modereren op de VRT. Iedereen zou het een schande vinden. Van de Looverbosch mag dat wel, omdat hij de juiste politieke kleur heeft.

De VRT-radio-coryfee is niet de enige. In 2007 was Phara de Aguirre klaar om op de SP.A-lijst te gaan staan. De onderhandelingen met ‘haar voorzitter’ Johan Van de Lanotte sprongen op het laatste nippertje af, omwille van financiële eisen, zo luidt het. Vandaag ondervraagt Phara nog altijd het kruim van de Belgische politiek. Greet Nagels, eindredactrice van Phara, is bovendien de boezemvriendin van Caroline Gennez. Pascal Dossche, producer van Villa Politica en dus een zeer belangrijke stem in de keuze van de gasten, frequenteert SP.A-congressen (en uitsluitend van die partij) en woont samen met een SP.A-medewerker. Verklaart dit alles het hoge aantal SP.A-excellenties dat in Phara aan bod komt ? En hoe hypocriet is dan de verontwaardiging over de overstap van Siegfried Bracke naar N-VA ? Akkoord, het was deontologisch nogal wrang dat De Strik vier dagen voor zijn overstap nog twee socialistische kopstukken - en dus tegenstanders - had ondervraagd. Maar dat blijkt op de VRT dus lang geen uitzondering. Journalisten horen objectieve scheidsrechters te zijn in politieke interviews. Ze horen geen partijkaart te hebben of al te openlijk voor een bepaalde partij te supporteren. Zouden we het aanvaarden als bleek dat de scheidsrechter van de match Club Brugge - AA Gent een tijdje geleden nog heeft onderhandeld om trainer te worden bij Gent ?

Een andere plaag zijn de straatinterviews waarmee de VRT de publieke opinie tracht te sturen. Met straatinterviews kan je alles bewijzen: je laat alleen de mensen aan bod komen die een mening vertolken die ‘proper genoeg’ is. Opvallend hoeveel mensen denken zoals politici van SP.A, CD&V en - in mindere mate - Open VLD. Heeft u al ooit een straatinterview gehoord waarin een burger radicale Vlaamse taal sprak ? Ik niet. Nochtans wijzen de peilingen toch op breed gedragen Vlaamse verzuchtingen.

Het is nu al duidelijk dat ‘de krachten’ zich dit keer verzamelen tegen N-VA. Je kan geen VRT-duidingsprogramma meer zien zonder dat iemand waarschuwt voor ‘die extremisten’. Marianne Thyssen had het in Phara over ‘radicaal taalgebruik’ en ‘onmogelijke eisen’. Waarom stak de anders zo spitante mevrouw de Aguirre haar vinger niet op om te vragen of Thyssen niet bijzonder slecht geplaatst was om dat te zeggen ? Sprak de CD&V van Thyssen drie jaar geleden niet exact dezelfde taal ?  En kan je nog spreken van onmogelijke eisen als die door alle Vlaamse partijen in het Vlaams parlement werden gestemd (de vijf resoluties) ?  Geen woord daarover. Waarom ? Omdat Phara de kiezer ook liever waarschuwt voor N-VA?

In Engeland geven de kranten stemadvies. Ze zijn openlijk subjectief. Bij ons doen sommige journalisten van de VRT (er zijn ook nog veel goeie) en sommige kranten het op een listige verdoken manier. Luc Van der Kelen voert nu al weken openlijk campagne voor Open VLD en tegen Leterme en De Wever. Zou het niet een stuk minder hypocriet zijn als subjectieve media openlijk zeggen of schrijven voor wie ze zijn ?

Wie op basis van deze brief P-magazine in een bepaalde politieke hoek wil duwen, moeten we teleurstellen. Wij hebben het nobele streven om elke politicus op een gelijke manier aan te pakken. In een democratie hebben alle partijen met een democratisch programma daar recht op en horen alle meningen, die niet strijdig zijn met de wetten van het goed fatsoen, aan bod te komen. Indien deze open brief niet op de opiniepagina’s van de kranten geraakt, bewijst dat alleen maar de stellingen van deze brief.

Raf Liekens, politiek redacteur P-magazine


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den avenier van de Brusseleirs

 

Den avenier van de Brusseleirs

 

As ek in  Schoeirbeek men kommiskes goen doen

In de vuir-  of in den achternoen

den ziede vuil gekamoefleide vraave

en  dei moete van huile pei die klodden oen aave

 

Vantaaid mee trolles vui uilen uuge of ’n spleit.

Den vroeg ik ma af  of dak weit

wat dat er achter dane schal zit of achter dei rokke

’n  aa mei of e joenk mokke

 

En ik vroeg ma af, es da na ’n slumme of ’n stoeme treen

of es ze zo lierek dak eu gezicht ni mag zien

 

Op iederen hoek van de stroet es er ’n moskei

en binne tien joer gomme mee uile mei

En as me den va  ze leive goen fusioneire

gon dei van den islam wel iet probeire  en … den Brusseleir deporteire

 

Den steike ze ons in e gruut reservoet

gielegans geëncerkleit mei  pinnekesdroet.

En veu nen Brusseleir te zien, goie moete betoele.

Binnen 15 joer hemmen ‘t oen ons goeren.

 

(met dank aan Jan DM)



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijk ... toch niet helemaal zoals wij dachten

 

Gisteren pronkten we met de resultaten van een Oostenrijks onderzoek, waaruit bleek dat de islam slechts bij 2% van de ondervraagde Oostenriujkers een positief gevoel wakker roept. Er waren al lezers die hun verhuizing naar Wenen begonnen te plannen.

Vandaag lezen we iets anders bij onze Nederlandse vrienden van Het Vrije Volk : de ontkenning, eigen aan de burgermansmentaliteit, verdoezelt een groot stuk van de waarheid.  Het is in Oostenrijk niet anders dan in Vlaanderen en in de meerderheid van de Westerse landen. Hypocrisie heerst. Klik op onderstaand logo voor het artikel.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roemeense dierenmishandelaar opgespoord

----- Original Message -----
From: Info BLID
To: Info BLID
Sent: Tuesday, May 18, 2010 8:46 AM
Subject: Persbericht: BLID zoekt Roemeen in de metro van Brussel  

BLID (Belgische Landelijke Inspectiedeinst Dierenwelzijn VZW) is op zoekt naar een dakloze Roemeen die verblijft in de metro van Brussel en dit naar aanleiding van een melding van dierenmishandeling.

 De Roemeen maakt zich schuldig aan de mishandeling van twee kleine hondjes, die hij gebruikt om e aandacht van de reizigers te trekken. De honden moeten uren tussen zijn benen op hun rug liggen. De honden

 beven heel de tijd, en maken spastische bewegingen van de inspanning. Je ziet dat ze continu pijn lijden, volgens de verklaring van onze melder.  

De persoon die de mishandeling meldde aan BLID, had ook een andere dakloze hierover aangesproken, en die zei dat hij zijn honden pijn doet. Er is zelfs één hond met een gebroken pootje. Het had een vuile windel rond dat verschrikkelijk stonk, waarschijnlijk lijdt de hond helse pijnen, ze kon hem niet benaderen want hij beet. Zelf heeft ze al vier welzijnsorganisaties aangesproken, maar blijkbaar zonder resultaat. Ook de security van de metro zou op de hoogte zijn van dit schokkende geval maar grijpt niet in. De Roemeen is het laatst gezien in Brussel Centraal. 

Voor ons is dit geen gemakkelijke klus, zegt BLID - voorzitter Dirk Blanchart. We hebben al eens rondgetoerd in de stations, maar hebben geen Roemeen gevonden. In de onmiddellijke buurt van Brussel centrum hebben we ook geen medewerkers. Als iemand ons zijn locatie meldt, maken we veel kans dat hij al weg is, als we daar zijn. Toch begrijpen we niet waarom de spoorwegpolitie of de security niet ingrijp als ze het pijnlijke spektakel met de honden zien. Dit is een extreem geval van dierenmishandeling en moet worden aangepakt. 

We vragen aan iedereen die de Roemeen opmerkt, onmiddellijk de security te confronteren met deze mishandeling. Hierbij kan dan ook een uitgebreide controle worden gedaan op de honden, qua identificatie chip. Wellicht hebben ze ook dit niet en kunnen ze worden in beslag genomen, alsnog BLID – voorzitter Dirk Blanchart.

Dirk Blanchart - voorzitter BLID

0495/205797


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazet van Antwerpen wordt opnieuw de Frut !

 

Gazet van Antwerpen lanceert vandaag tot 13 juni een zogenaamde Verkiezingsbarometer. Op zich een flut-initiatief, dat enkel de belangstelling geniet van een beperkt aantal mensen die betrokken zijn bij de huidige matte campagne.

De Frut schakelt echter de commercie in bij haar barometer. De lezer wordt aangepord om een SMS te sturen ad € 0,5 met de naam van een voorkeurkandidaat. Die verschijnt dan, samen met anderen, op een virtueel prikbord met zijn foto. De grootte van die foto wordt bepaald door het aantal SMS'en. Kan het platter ?

Vanmorgen rond 8 uur was de populairste stemmenverzamelaar de disc-jockey uit Wilrijk, Onbenul Verstrepen. Zowel voor hem als voor de bedenker bij de Frut van dit beschamend gedoe : een dikke en welgemeende proficiat, onnozelaars !

Langs hier naar het spul

Bij zulk een knap initiatief hoort een stijlvol stukje muziek, opgedragen aan Lex Sukkelaar en zijn knappe bende.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Phara en het brave VB
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De rooie vRT was weer schaamteloos zichzelf.
12 dagen voor de verkiezingen zat F. De Winter eens aan tafel.
In een normaal medialandschap zou je denken, voor wat te babbelen over zijn programma.Zo gaat dat in een democratie. Maar neen wij leven in een apenland.

Maar uiteraard de rooie vRT heeft andere bedoelingen: ook aan tafel ex-journalist van De Morgen met een vers boek (O toeval) over de Vuile Oorlog binnen het VB.
Nog aan tafel moeders mooiste en beroepsgeschiedenis-herschrijver Reynebeau.

En dan serpent Phara (niks meer met journastiek te maken) op VB en De Winter inhaken.Geholpen door dat links onnozel schrijverken en de leugenaar Reynebeau (De Standaard).
En Fdw maar onderbreken...schaamteloos...de haat stond in haar ogen !
FDW replikeerde zeer goed, correct, braaf - te braaf, beleefd- te beleefd, vriendelijk - veel te vriendelijk t.o.v.linkse rakkers met enige bedoeling af te maken.

Verschrikkelijk. Voor dit wansmakelijk vals gedoe betalen wij belastingsgeld.

Onze FDW en GA moeten agressiever zijn, meer aanvallen, zich niet laten onderbreken .. Zoal Geert Wilders dat doet.

NAW bekend bij de redactie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een staaltje Kwaliteitsjournalistiek uit uw Kwaliteitskrant

 

Een aandachtige lezer attendeerde ons op onderstaand merkwaardig artikel uit de Kwaliteitskrant de Standaard. Wij durven er ook al eens een letter naast tikken, maar wij pronken niet dat we een kwaliteitsblog zijn.

Hier het bruggetje naar het origineel (dat snel zal verdwenen zijn) :

http://www.standaard.be/Meningen/Commentaar/

 

 

MILIEUVRIENDELIJK RIJDEN KOST GELD

  • donderdag 03 juni 2010
  • Auteur: GUY TEGENBOS

COMMENTAAR — Goed nieuws. buitenlandse investeringen in Wallonië in de lift. Ernst &Young. is goed nieuws. Voor WAllonië maar ook voor vlaaneern. Valingen hebben geen voordeel bij slabakkende economie in Waals en Brussels Gewest. integendeel. Alle belang bij dat het daar goed gaat.

En als het daar beter gaat, is dit voor een deel te danken aan wijzigingen in beleids aldaar. ZeMarshallplan is zelf lot in handen nemen. op eigen kradht uit probemen raken.

Ook arbeidsmarktbeleie al wat bijgesturud en activering toegenomen.

Heeft overigens gehalopen en al gezorgd voor 3.600 Walen die Vlaamse jobs opnemen, en daardoor tekort aan personeel in vlaamse beerijven stukje verlicht hebben.

Goed zo du!s.

Inderdaad, goed zo du!s. En het kwalitatieve koeterwaals van Guy Tegenbos strompelt nog een eind verder.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbazingwekkend ...

 

Verbazingwekkend, dat triomfalistisch, om niet te zeggen orgastisch bericht op radio en televisie : "Investeerders verkiezen Wallonië boven Vlaanderen, joepie !"

En zijn de transferten nu ineens overbodig ? Worden ze teruggestort met een beleefd dankwoord ? Kan Wallonië zijn eigen sociale zekerheid zelf bekostigen ? Of zullen wij nog maar een paar jaartjes wachten en geestdriftig-solidair miljarden blijven afdokken ? Terwijl we rustig beschimpt worden voor nazi, racist en nog van dat fraais.

Misschien kunnen alle geregulariseerden nu gaan aanschuiven in de Waalse steden om het tekort aan arbeidskrachten daar op te vangen : allen daarheen, ver weg van het gehate, onverdraagzame verpauperde Vlaanderen. Op naar het rijke en gastvrije Wallonië. Want wie zal anders de ontelbare Waalse knelpunt-beroepen invullen en voor de F.G.T.B.-pensioenen zorgen?

En waarom niet, behalve een 'corridor' tussen Wallonië en Brussel er ook nog eentje aanleggen naar le port d' Anvers of Zeebruges pas si loin de Knocke-le-Zoute ?  

Tralalala liere, een beetje ernstig s' il vous plait. Enne ...  zijn er nog steeds meer dan 40% Waalse ambtenaren 'werkzaam',  of is dat nu ook opgelost ?  En hoe zit het met de werkloosheidsgraad ? Als je die twee samentelt, zitten we dan nu aan minder kostgangers op staatsbudget, lees Vlaams budget ?

Awel proficiat, als dat het geval is ... En nu zo vlug mogelijk scheiden, de Vlaming wil vooral niemand ten laste zijn.

Allez, au reservoir, blagueurs et stouffeurs !

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus :
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Cassatie is geen casino maar verbreking. De eerste voorzitter van dat hof, want "casser" betekent breken of kapot maken in het Frans, zou het beroepsgeheim hebben geschonden door een brief te schrijven naar het Belgisch parlement.


Als ons geheugen correct werkt, werd die brief door een bode gebracht naar de geadresseerde,  namelijk de voorzitter van dat zelfde parlement.  Wie het briefgeheim schond is blijkbaar plots bijzaak geworden. Er  zitten toch maar vodjes papier in nietwaar? Dezelfde eerste voorzitter Londers wordt nu -amper tien dagen voor de  verkiezingen van 13 juni- na een hele reeks andere magistraten naar  verluidt eveneens geviseerd door het regime omdat hij een politiek foute  brief zou hebben gestuurd naar een zekere Mijnheer Dweil in zijn  toenmalige functie.

En wonder boven wonder las nepotist Decroo toen als  eerste voor uit die brief, toevallig oog in oog met de televisiecamera's. De enige van voornoemde reeks hoog gezelschap die ongetwijfeld nog véél meer op zijn kerfstok heeft dan al de rest samen, steekt nu wel zijn middenvinger op naar de zo veronderstelde Belgische rechtsstaat omdat  hij -ook wonder boven wonder- rechter is geworden in Den Haag. Net zoals  de ultramontane humanist Wathelet senior dat mocht doen in Luxemburg  nadat hij pederast en sexmaniak Dutroux had vrijgelaten om de plaatselijke Brico wat meer omzet te bezorgen.

Wie was er nu het eerst  de kip of het ei? De Côte Belge is niet hetzelfde als de Côte d' Or of d' Ivoire, want dat  is iets en ergens anders. Vraag dat maar aan Mijnheer Dweil. Want die  laat nu al  van uit zijn nieuwe functie zijn eigen volk een schuldgevoel  aanpraten als het voorzitterschap in een slecht daglicht zou gesteld  worden door een verkeerde verkiezingsuitslag. Naarverluidt zou  "onze" kans dan verkeken zijn.

Ge moet maar durven! Wat gaat dat  Belgische voorzitterschap doen? Mevrouw Merkel toch geen been uitvijzen  of mijnheer Berlusconi toch geen oor proberen aan te naaien, mag ik hopen?

Snoopie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB

 

 

Een professioneel gemaakte campagefilm.

 


02-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jozef Strauss - Sphärenklange met afbeeldingen uit Oostennrijk

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ware gezicht van Hamas

 

Het gaat bij deze fanatici niet enkel om de totale vernietiging van Israël en de dood van alle Joden, maar ook om Amerika en de rest van de wereld, die moeten onderworpen worden.  Ship, ahoy, wij komen helpen !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostenrijk onderzoekt zijn bevolking

 

1055 personen ouder dan 16 jaar werden ondervraagd over hun gevoelsmatige reacties op bepaalde trefwoorden. 

De meeste stemmen vergaarde het woord "veiligheid" met 69%, gevolgd door "rechtvaardigheid" met 65%, "orde" deed het nauwelijks minder met 61% en "werk" behaalde 56%

Een magere 17% reageerde positief op "multiculturalisme" en 15% deed hetzelfde met "Europese Unie" (die kunnen nu direct miljoenen-campagnes in mekaar steken om het eigen nuttige bestaan te propageren).

Het minste populaire of positieve begrip behaalde 2% bij de ondervraagden ; dat was het woord "islam". Hoe zou dat komen ? 

Bovenstaande resultaten werden bekend gemaakt 1 week nadat uit een ander onderzoek gebleken was, dat 54% van de Oostenrijkers akkoord gingen met de uitspraak "De islam betekent een bedreiging voor het Westen en voor onze levenswijze".  27% wist het niet en slechts 19% waren het niet eens met deze uitspraak. Je kan maar populair zijn.

Willen wij de grote manipulatoren Jan Hertogen en Joseph der Weisse naar Oostenrijk sturen om deze onderzoeken opnieuw te doen ? Ze zullen anders piepen !

 @ Austrian Times


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pro-Hamas fan aan het woord

 

De militaire interventie van Israël tegen de invasie van humanitaire extremisten blijft de gemoederen beroeren. Uit de lezersbrieven in Vandaag.be vonden wij dat deze pro-Hamas fan degelijke argumenten en gematigde taal hanteert :

Nouira Jamel : pablo va te faire enculer in u taal fafencoulo fatcha di merda ik ga u zegen waat of hoe niet israel of vs !!dood an alle de moordenaar van de joden terreur freedom of falastine elmouhtallah hamas verdedigd hem van die fils de put die niet in huulder land zit morgen gaan de joden of gelijk wie brussel nemen waat ga je doen vuilen homo niets en kijken !!ge gaat toch u vaderland beschermen toch of zij je en verkocht ik ben tunesier en als het gevaal moet het zijn zal ik eerst mijn adoptie land verdedegen en tis wat palestinia doet spreekt niet van iets dat je niet kent sale fils de put !!!!!

http://www.vandaag.be/buitenland/37154_opnieuw-boten-onderweg-naar-gaza.html

Het onderricht dat wij verstrekken aan de allochtone medemensen werpt zijn vruichten af.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor het overige is de VRT een neutrale omroep
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vandaag.be schrijft dat de VRT een boete moet betalen van 5000 euri wegens misplaatste  product-aanprijzing tijdens de Zevende Dag.

Dat gebeurde in de uitzending van 6 december 2009. Een reportage ging over de opening van de brasserie 'Kwint' te Brussel. Er werd uitsluitend aandacht besteed aan de opening van Kwint en de daarbij horende commentaar was unaniem lovend en aanprijzend. Door het op deze wijze propageren van de brasserie overschrijdt de openbare omroeporganisatie de limieten van de aandacht die in het geval van productplaatsing aan het product in kwestie mag worden besteed, klinkt het.

Wat zou de VRT moeten betalen voor de product-aanprijzing van Bart de Wever in zowat àlle programma's, kritiekloos opgevoerd gedurende enkele jaren ?  Tot bekend werd dat zijn partij de grootste van Vlaanderen zou worden en dat  een van de VRT-hoofdredacteurs mee in de algemene  delirium werd gesleurd ?  500.000 euri boete ? Eigenlijk komt het er niet op aan : het is toch ons belastinggeld dat van de ene profiteur naar de andere verschuift.

Het enige wat men hoopt te bereiken, is dat door dergelijke ricidule maatregelen de openbare opinie de indruk krijgt, dat al de overige misgrepen van de 0000 wél neutraal zijn. Grapjassen !

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenheid in onenigheid

 

 

Productie Theo


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet : Satire !!!

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze bievenbus : generaties ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zal praten alleen nog helpen ?  Ik vrees ervoor. Tot die spijtige conclusie komen is echt niet moeilijk, maar het is wel schrikbarend, want welke toekomst ligt in het verschiet voor onze kinderen en kleinkinderen?

Ik ben zeker geen voorstander van oorlog maar hoe moet het verder ,vraag ik mij dikwijls af ? Een Franstalige zegde ooit “Vlamingen zijn een volk van meiden en knechten, zij laten zich gewillig verknechten” Deze uitspraak deed mij steigeren terwijl de stoom uit mijn neusgaten blies, maar had hij in feite geen gelijk?

Wanneer hebben wij nog eens echt onze rechten afgedwongen ? Zijn we murw geslagen door kerk, godsdienst en overheersers? Zijn we gehersenspoeld door communistische bewindvoerders die de meesten nu naar de ondergang leiden zoals de “Rattenvanger van Hamelen”? 

Het is allemaal zo herkenbaar, wanneer je luistert naar de voorgekauwde opinies van veel jongeren en het is tergend dat zij met oogkleppen lopen en overtuigd zijn van hun gelijk. In een artikel dat ik gelezen heb, stond ongeveer het volgende: één gehersenspoelde generatie is een probleem, twee gehersenspoelde generaties zijn een enorm probleem maar drie gehersenspoelde generaties zijn een praktisch onoverkombaar probleem want dan is er niemand die nog weet hoe het vroeger was, voor de hersenspoelingen. Dat is volkomen logisch en dat is wat er aan’t gebeuren is.

Wat velen nog niet begrepen hebben, is dat men nu met een tegenstander te doen heeft die totale andere waarden heeft en de onze veracht. Er wordt nog geloofd dat deze tegenstander voor rede vatbaar is, dat met hem kan gepraat worden. Men is bezig om appelen met citroenen te vergelijken en de grote massa heeft het niet eens door.

Foxy


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaza, anders bekeken

 

Bij het Duitse PI (Politically Incorrect) vond onze medewerker  Floriaan Terbeke volgend controversieel artikel, dat lijnrecht indruist tegen de "och arme" verhalen waarmede de linkse media hun lezers volproppen.

Weest u gezeten, laat uw gesluierde madame een kopje thee inschenken en zich geruisloos verwijderen naar haar keuken, waar zij zich huishoudelijk mag ontspannen en savoureer deze lectuur :

Op een markt in de Gazastrook

Het is bon ton en absoluut politiek-correct de Gaza-inwoners als dakloze, hongerende bevolking voor te stellen door de schuld van het Israëlisch embargo.  Hierbij een bericht uit PI, dat verwijst naar Egyptische bronnen, met een andere kijk op dit stukje land, dat steeds weer op de agenda staat van beroemde ééndagsbezoekers, zoals bv.  Ban Ki-Moon of Catherine Ashton, die graag een éénzijdig verhaal laten optekenen. 

De Egyptische auteurs  hebben meer dan 1000 tunnels geteld, sommige breed genoeg voor geladen vrachtwagens.  Door deze tunnels komt er een voortdurende stroom van zowel verbruiksartikelen als luxekoopwaar naar de markten en winkels van het Palestijns gebied.  Het jongste succesnummer is de nieuwe goudmarkt, die sedert zijn opening zwart ziet van kooplustigen.

 

Goedemorgen, Heren, zijn we op wandel ?

Maar Ashton geeft na een dagje Gaza een ander bericht: “Als men van Israël naar Gaza reist, dan komt men van een 21ste eeuw in een beschadigd landschap.  Wederopbouw is onmogelijk, zolang Israël de invoer van goederen blokkeert.  De mensen beschikken er niet veel meer dan over ruïnes.”  Ook de grote baas van Verenigde Naties doet alsof er nergens ter wereld grotere miserie bestaat dan in Gaza. 

De op maat gepresenteerde scenario’s, die hen tijdens hun flitsbezoek voorgesteld worden, worden volgens berichten van plaatselijke VN-medewerkers en hulporganisaties ondersteund, die er zelf een persoonlijk interesse bij hebben een beeld van totale armoe te kunnen bieden, om zo hun jobs en toekomstige donaties zeker te stellen.  Samen met de Hamas-regering doen ze hun uiterste best dit vertekend beeld te kunnen houden. 

Sporten in aangepaste outfit

Het Egyptisch artikel weerlegt dit met feiten en cijfers.  Een voorbeeld: door het overaanbod is de prijs van een ton ijzer van $ 1.088 in 2008 gedaald naar $ 533 in maart 2010 – de cementprijs daalde door de overvloed nog spectaculairder van iets meer dan $ 1.000 in 2008 naar $ 240 vandaag! 

Als de vernielde gebouwen niet hersteld en heropgericht worden, dan ligt dit niet aan een tekort van bouwmaterialen door de Israëlische blokkade.  In werkelijkheid profiteert de Hamas-regering enorm van het embargo.  Ze eisen immers “tol” (invoertaks) op alle import-goederen die door de tunnels van Gaza naar Egypte binnen gebracht worden.

Deze inkomsten zorgen niet alleen voor hun zijden maatpakken maar ook voor het behoud van hun macht.

 

Bij de zoete bakker

Een andere inkomstenbron is – u zal het niet geloven – de 200 miljoen Isr. Schekel (ca. $ 50 miljoen), die Israël elke maand aan banken in Gaza overwijst.  Deze inkomsten, bedoeld om Gaza economisch en financiëel er bovenop te helpen, worden in werkelijkheid gebruikt om, ten eerste nog meer en nog betere tunnels te bouwen zodat er nog meer luxewaren – waarop dan invoertaks kan geëist worden – Gaza kunnen bereiken en ten tweede om met dit geld wapens te kopen, die dan gebruikt worden om Israël aan te vallen …

De Gazastrook wordt overstroomd met ijzer en wapens, aangevoerd langs tunnels, zoals dit oude exemplaar van 10 jaar geleden

Doordat de banken in Gaza met de Israëlische munteenheid voorzien worden, treedt een – zelfs voor dit gebied – totaal waanzinnig en verwoestend proces in werking.  De betalingen van Israël aan Gaza kwamen er onder druk van het buitenland. 

Sommige van deze tunnels, gebouwd met Israëlisch geld, lijken zelfs op Europese autobaantunnels, waardoor gemakkelijk vrachtwagens en andere vervoermiddelen kunnen rijden.  Daar de Gaza-markten overvloedig met goedkope luxekoopwaar voorzien worden, die zelfs in andere Midden-Oostenlanden niet aangeboden worden, hebben de tunnel-managers de invoer beperkt om het prijsniveau te kunnen optrekken.  Als resultaat hiervan zijn de Hamas-invoertaksen tijdens de eerste twee maanden van dit jaar met 60 % gezonken.

Zoals overal ter wereld zijn er in Gaza arme mensen.  Maar de evidente oorzaken van deze armoe, die overal elders bij de slechte regeringen en bij sociale wantoestanden gezocht worden, schijnen voor de internationale bezoekers in Gaza nooit voor de hand te liggen.  Want Gaza moet bekeken worden door de bril van hun politieke plannen.

Dank u, Heren, voor het aangename bezoek

http://www.pi-news.net/2010/03/israel-finanziert-gazas-wirschaftsboom/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onafhankelijkheid of niet ?

 

Scheiden doet lijden. Ook als dat over Vlaanderen en Wallonië gaat. De meerderheid ontziet zich die pijn liefst. Toch zijn vier op de tien Vlamingen ervoor.

Nu ook de N-VA zijn radicaal Vlaamse discours wat gemilderd heeft en pleit voor 'een evolutie, niet voor een revolutie' (Bart De Wever in Het Nieuwsblad van 22 mei), is Vlaams Belang de enige partij die nog als één blok achter de Vlaamse onafhankelijkheid staat.

Hoe zit dat met de kiezer, vroeg de Stem van Vlaanderen zich af. Indigov Politics vergeleek de antwoorden van een representatief panel en kwam tot de slotsom dat het voor de Vlaming inderdaad niet zo'n vaart hoeft te lopen.

Net geen 47 procent van de Vlamingen vindt een scheiding van tafel en bed voor noord en zuid een onwaarschijnlijk slecht idee. Voor nog eens 10 procent gaat dat toch ook een stapje te ver. Daartegenover staan wel vier op de tien Vlamingen die een beetje tot heel erg blij zouden zijn met het einde van België.

Cijfers die erom vragen om van iets dichterbij bekeken te worden. Want wie zijn die Vlamingen, die nauwelijks kunnen wachten tot 11 juli de nationale feestdag wordt? En waar vinden we die onversneden belgicisten?

Het verschil zit hem alleszins niet zozeer in de m/v-verhouding, al zijn mannen doorgaans een tikje Vlaamsgezinder. Tussen verschillende generaties is er wel een verschuiving merkbaar. Jongeren houden het huishouden bij voorkeur samen, maar hoe ouder de Vlaming wordt, hoe meer hij de idee van een onafhankelijk Vlaanderen genegen is.

Het grote verschil krijgen we pas als we partijen gaan vergelijken. 65 procent van de Vlaams Belang-stemmers ziet de splitsing liever vandaag dan morgen gebeuren. Bij N-VA is dat een goede 46 procent. De hevigste tegenstanders zitten, weinig verrassend, aan de linkerzijde: voor 70 procent van de Groen!- en SP.A-kiezers zou een opdeling van het land een regelrechte nachtmerrie zijn.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GMU2QVI41




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!