Angeltjes
04-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : toch een B-paspoort
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Blij te vernemen dat de killer die gisteren in het Brusselse vredegerecht dood en ellende bracht, 's avonds al bij de lurven gevat werd. Wat echter minder in de verf gezet wordt ,is het feit dat die Iraanse Belg (volgens de kleur van de krant, een Belgische Iraniër) in 2002 als politiek vluchteling erkend werd en daardoor aan de sociale honigpot mocht likken. Het is niet bekend of deze gozer zijn nieuwe vaderland al  gesponsord heeft door noeste arbeid en de nodige belasting hierop afgedragen heeft. Of was hij een vaste OCMW klant  ?

Wat we niet mogen vergeten is het feit dat de Iraneese Belg ons al sinds de jaren negentig met zijn aanwezigheid verblijdde.  In zoverre zelfs dat deze brave moslim een goede bekende werd bij het gerecht, waar hij  verschillende veroordelingen aan zijn koran kreeg wegens geweld, slagen en verwondingen en nog van dat lekkers.Niettegenstaande deze uitingen van alles behalve vredelievendheid, verkreeg deze woesteling, die gisteren zijn ultieme daad stelde,het statuut van vluchteling èn de B.nationaliteit er bovenop anno 2002 !

In een normaal functionerend land zou deze vijgenboer al met klikken en klakken buiten gezwierd zijn ... echter niet in dit schandland dat voor lieden die low and order aan hun gat lappen het aards paradijs is.  Deze Iraans-Belgische-Europese kansarme, die zijn eer redde met twee lijken omdat hij ZIJN goesting niet kreeg, mag zeker rekenen op de beste verdediging die de linkse raadsheren kunnen bedenken ... pro deo... betaald door de belastingophoesters.

Voor al de lezers-twijfelaars die dit blog bezoeken ... denk goed na op 13 juni voor welke toekomst u kiest  : wil u straffeloosheid en verdere verrotting van ons Vlaanderland, dan moet u bij de poco's en multiculfanaten zijn.  Kiest u voor een drastische en zeer doortastende ommekeer waarbij we ons kunnen ontdoen van het Franstalige juk en de Islamwaanzin,moet u niet ver zoeken:  Lijst nr 1 ... doen !

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziezo, hier is het Waarheidsgetrouwe duo 0000/de Standaard met de verkiezingsuitslagen

 

NVA behaalt 25,2% en Bart de Wever is de populairste politicus volgens 73% van de ondervraagden, want 27% spreekt zich niet uit.

CD&V behaalt 19 %. De liberalen moeten het stellen met 13,9 % en de socialisten  volgen met 13,8 %. Vlaams Belang eindigt op de vijfde plaats (11,5 %). Groen! (8 %) en LDD (6,6%)) halen de kiesdrempel.

Het enige dat nu nog moet gebeuren, is dat wij met zijn allen naar het kieshok gedreven zullen worden om te zorgen, dat deze peiling aan de werkelijkheid beantwoordt. Indien niet, zal Digipolis de nodige correcties aanbrengen. Met Woestijnvis, de VRT en de hoofdredacteurs van de kranten zal intussen overlegd worden, hoe zij moetren reageren op deze uitslag.

Laat u niet van de wijs brengen. Volgende week vertellen wij u voor wie wij zullen stemmen. En waarom.

Ray & Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell over de plannen een moskee te bouwen nabij Ground Zero

 

 

 Op internet verschenen rond 13.15 uur - Bij Angeltjes om 14.30 uur. Onze excuses voor de vertraging van 1u15'. U mag onze ombudsvrouw contacteren : brave-angeltjes@ hotmail.com - Attentie Juffrouw Ellen

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw fait divers in Bruxelles : journaliste afgemaakt met mes

 

Een patrouille van de Brusselse politie heeft een Bulgaarse journaliste dood aangetroffen in haar appartement, zo meldt het magazine Le Soir Mag, vrijdag op zijn webstek. De jonge vrouw bezweek aan de gevolgen van een twintigtal messteken. De dader is haar vriend. Hij gaf zichzelf bij de politie aan.

Het slachtoffer, Anna, woonde in de Europese wijk, op enkele stappen van het Europees Parlement. Haar vriend Adrian gaf zich, met het wapen nog in de hand, op een politiecommissariaat in het Groothertogdom Luxemburg aan. De Luxemburgse autoriteiten verwittigden meteen de Belgische overheid.
 

Bron : Nieuws.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag

 

 

Volgens Stefaan De Clerck, minister van Justitie, in de uitzending van Terzake, is het soms al voldoende om een"belletje" te plaatsen in de rechtzalen : dan kunnen de rechters en griffiers nog effe "bellen" voor ze overhoop geschoten worden.  Hoelang nog Vlaanderen ?

Ottorongo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel Stad : aan het hoofd een lapzwans en een afwezige gemeenteraad

 

 

Op 31 mei is de zitting van de gemeenteraad van de stad Brussel weer eens in duigen gevallen omdat het quorum niet werd gehaald. Het zijn voornamelijk de leden van de meerderheid die er flink met de pet naar gooien.

Dit niet bereiken van het quorum door de vele afwezigheden is geen alleenstaand feit, maar begint een kwalijke gewoonte te worden. Een vorige keer bleven er stoelen leeg vanwege de IJslandse aswolk en ditmaal is het excuus dat de dames en heren gemeenteraadsleden het te druk hebben met de verkiezingscampagne. Bij het stadhuis kon men inderdaad de wagens van deze campagnevoerders aantreffen, een kleine moeite is het dan –zou een opperlakkige observator denken- om ook maar meteen even op de gemeenteraad binnen te wippen. Zelfs dat niet !

Voor de Vlaams Belang-fractie was het inderdaad geen moeite om voltallig aanwezig te zijn, hoewel ook haar fractieleider Frédéric Erens, kandidaat voor de senaat, druk bezig is met de kiescampagne.

Verkiezingen of niet, de stad Brussel dient te worden bestuurd. Gemeentelijke verkozenen zijn verkozen om hun werk te doen en niet om bezig te zijn met hun verkiezing elders. De mentaliteit van nonchalance en minachting die sommige gemeenteraadsleden-in-bijberoep aan de dag leggen is ronduit beschamend. De stad Brussel die zo graag prat gaat op haar prestige en haar hoofdstedelijke status wordt geleid door een handjevol dictators die nauwelijks verantwoording afleggen : wie de lapzwans Freddy Beulemans observeert en Joëlle 1000quet als schepen, weet genoeg.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB protesteert tegen uitbreiding Brussel. Wie nog ?

 

SINT-GENESIUS-RODE - Vlaams Belang protesteerde gisteren in Rode tegen de uitspraken van cdH-voorzitster Joëlle Milquet over de uitbreiding van Brussel.
Milquet gaf de voorbije dagen in interviews opnieuw te kennen dat ze voorstander is van een corridor tussen Brussel en Wallonië. Die uitspraken schoten Vlaams Belang in het verkeerde keelgat. Een dertigtal leden van de partij trok daarom gisteren naar Sint-Genesius-Rode. Onder hen ook boegbeeld Filip Dewinter en volksvertegenwoordiger Bart Laeremans en Vlaams parlementslid Joris Van Hauthem. Op de Waterloosesteenweg, pal op de grens van Brussel en Sint-Genesius-Rode, hingen ze aan een hoogtewerker een spandoek op met de duidelijk boodschap 'Hier eindigt Brussel'.

'We willen daarmee duidelijk maken dat het volgens ons niet kan dat er over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde wordt onderhandeld en dat er ook maar één prijs zou worden betaald voor de splitsing. De splitsing zal gewoon een oude discriminatie wegwerken', legt Bart Laeremans uit.

De politie hield discreet een oogje in het zeil, maar incidenten waren er niet. 'We hebben van veel automobilisten boze reacties gekregen en soms zelfs de middenvinger. Maar er waren ook veel mensen die hun duim opstaken. Het is duidelijk dat de andere Vlaamse partijen in dit dossier veel te toegeeflijk zijn geworden', besluit Laeremans.
@ Vandaag.be 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arme blanken in Suid-Afrika : een reportage van de IKON

 

http://player.omroep.nl/?serid=1574

Klikken op de gele band hierboven 

Documentaire van Saskia Vredeveld. Na de afschaffing van de apartheid is er in Zuid-Afrika veel ten goede veranderd. De zwarte bevolking heeft meer rechten en meer kansen gekregen in een nieuwe democratische samenleving. Maar niet iedereen heeft van de nieuwe situatie geprofiteerd. De nieuwe onderklasse van Zuid-Afrika richt zich op een aantal blanke gezinnen die, veelal als gevolg van de voorkeursbehandeling van zwarten, hun baan zijn kwijtgeraakt en in armoede zijn vervallen. Het is een groep waarover nauwelijks gesproken wordt, maar die snel in omvang toeneemt. Een portret van een ouder echtpaar dat de aan lager wal geraakte blanken probeert te helpen met een soort van voedselbank. De weldoeners krijgen geen financiële steun van de regering voor hun werk en het is dan ook alleen te danken aan hun vasthoudendheid dat ze het hoofd boven water weten te houden. De hulp is, hoe waardevol ook, een druppel op een gloeiende plaat. Vredeveld gaat met het echtpaar mee naar Coronation Park, een tentenkamp even buiten Johannesburg, waar een grote groep voornamelijk blanken onder miserabele omstandigheden leeft. Velen van hen zijn bitter en moedeloos. Ze voelen zich in de steek gelaten door de regering, die ze destijds zelf hebben gekozen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn niet tegen een openbare omroep, wel tegen deze VRT
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Op 9 juni is het een Vlaamse Feestdag : de leuteraars van de 0000 (de Onvlaamse Overbodige Openbare Omroep) staken.  Een dag rust in de ether, geen gekwek door radde praters die hun wijsheden halen uit de Morgen, geen Villa Politica door een opgewonden dwergvrouwtje dat haar spirituele orgasmes beleeft in de wandelgangen van de Kamer,  geen gemanipuleerde nieuwsuitzendingen, kortom een dag uit de duizenden.

De Vlaamse regering bij monde van ministerin Ingriet Lieten en cijferwonder Philippe Blunders, heeft de Openbare opgelegd om 65 miljoen euri te besparen. Het zou inmiddels al 70 miljoen geworden zijn. De tijdelijke VRT-baas, de Open VLD-er Piet van Roe en de voorzitter van de raad van Bestuur, de CD&V-er Luc Van den Brande, sussen de gemoederen en proberen er zich behendig van af te maken zoals dat steeds het geval is binnen het Ministerie van Propaganda dat de 0000 is : een zuinige begroting opstellen met onderschatte uitgaven en overschatte inkomsten, dat is de klassieke uitweg. Intussen worden er enkele dreigende maatregelen aangekondigd die een deel van de toeschouwers  in hun kijkgewoontes bedreigen en de zaak is beklonken. 

Systematisch zullen deze experten van de massa-beïnvloeding de steun en sympathie van televisiekijkend Vlaanderen  naar zich toehalen.  Wie zal zich drukmaken over een jaar dat de resultaten een verlies opleveren ?  De boekhouding van de VRT is een ingewikkelde affaire geworden met technische ingrepen, waar niemand in de raad van bestuur het fijne van begrijpt en daarom ja knikt om vooral niet over te komen als dom. De controles worden uitgevoerd door regeringscommissarissen, een auditor en het Rekenhof, mensen die vergroeid zijn met het Huis van Vertrouwen en afhankelijk zijn van het Regime en het Systeem ... Onze centen zijn in goede handen.

Zulke toestanden zijn lekkere brokken voor de vakbonden.  We hebben het reeds meermaals onderstreept : de VRT is een herhaling van Sabena, zij het met een grotere impact op het maatschappelijke gebeuren en met minder mankracht.

De syndicale en politieke greep op het personeelsbeleid (en achter de schermen op de programmatie) is een historisch gegeven. In de jaren '60 ging de toenmalige televisie-journalist Rik Onckelinkx zijn binnenlandse nieuwsberichten ophalen bij het CVP-hoofdkwartier.  Wij overdrijven niet, dit feit staat in het boek van de gewezen directeur-generaal van de BRTN Jan Ceuleers.  Die ging prat op zijn Antwerpse socialistische stamboom en hield zich meer bezig met partijpolitiek bruggenbouwen dan met beleid.  Een van de voorgangers van Ceuleers was de  CVP whiskykenner Vandenbussche. Geen van die kerels heeft ooit een poging ondernomen om de politisering of syndicalisering tegen te gaan : wat zouden zij, zij waren zelf producten van de inteelt.

Zij hebben ook toegelaten, in nauw overleg met de partijbureaus, dat de betoelagingen gelijke tred hielden met de grootheidswaanzinnige projecten én (zeer belangrijk) de ongebreidelde personeelstoename tot de huidige 3000 werknemers met diverse statuten. Dààr zit de macht van de vakbonden. Het zwakke management kan enkel overeind blijven als het bereid is niet te tornen aan de syndicale verworvenheden en tegelijk de partijen van het establishment een klank- en kijkbord bezorgt. Centraal in deze evenwichtsoefening staat de Nieuwsdienst, die aan de top bevolkt is door zuiver Links.

De VRT heeft zich in de maatschappij een rol toebedeeld die veel verder reikt dan deze die een objectieve openbare omroep zou mogen spelen. Dit is trouwens in de meeste Europese landen het geval, waarbij in Vlaanderen de onvervalste partijpolitieke inbreng ongemeen groot is.

Buiten enig te verwaarlozen oppositie-gekef in het Vlaams parlement, durft geen enkele partij de positie van deze oppermachtige VRT aanvechten. 

Wij moeten ons tevreden stellen met een dag ether-zuiverheid. Om daar ten volle van te genieten kondigen wij nu reeds aan dat Angeltjes op 9 juni, niet uit solidariteit, maar uit puur egoïstisch eigenbelang, een rustdag zal nemen.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moord op een rechter en een griffier+ Aanpassing 07.25 u

 

Wij willen niet cynisch doen over wat gisteren gebeurd is in Brussel. De moord in koelen bloede op een vrederechter en haar griffier is een schokkend gebeuren.

De mediacommentaren zijn eensluidend. Hoe kan dit nu, dat uitgerekend op een plaats waar "de menschen" door het gerecht in vrede ontvangen worden om hun problemen op te lossen,  door een waanzinnige een dubbele moord wordt gepleegd.  En daarrond wordt dan verder gebreid. Dat het uitgesloten is, om de bijna tweehonderd vredegerechten te beveiligen. Neen, dat kunnen wij niet doen, dat begrijpt iedereen.  De ontslagnemende justitieminister spreekt met een gebroken stem, ook hij die nochtans veel weet, begrijpt dit niet. Ik zie smartlijnen in zijn vlezig gezicht, maar zijn ogen hebben onveranderlijk de wegkijkende tjevenblik.

In het Brussels justitiepaleis stromen de zwartrokken samen om uiting te geven aan hun solidariteit. Dat is mooi. Op de eerste rij herkennen we Laurette Onkelinx ; met haar elegante haute couture blouse valt zij onmiddellijk op tussen de pinguins. Zij draagt geen witte bef zoals de advocaten,  de hare is ingebouwd.

Nonkel Kruk verklaart op televisie dat "geweld in onze huidige maatschappij onvermijdelijk is". Ligt het aan mij, of aan de verschijning van Yves Leterme, maar toen ik dat hoorde, ben ik écht kwaad geworden. Wat weet die onbenullige kerel uit de Westhoek van de zware samenlevingsproblemen in onze steden en uitgeleefde allochtonenwijken ? Als hij een neger ziet, lacht hij, want dan verwacht hij Sinterklaas om de hoek te zien komen. De domme ijdele man. Leterme, niet Sinterklaas.

Niemand van die diep aangeslagen politici wil beseffen, dat de verruwing en het geweld in onze maatschappij het gevolg zijn van het jarenlange non-beleid en de lakse tolerantie. De open grenzen, het aan de partijpolitiek verkochte gerecht, links-links magistraten die een dociele en onderworpen maatschappij nastreven, politieke blaaskaken die om hun eigen beperkte visies op te dringen de basis van de democratische spelregels opofferen ... wat gloei ik weer.

Honderdduizenden vreemdelingen worden gedumpt in onze steden waar de blanke en oorspronkelijke inwoners (ja blank, zo zien de meesten van ons er uit) hun plan moeten trekken met al die nieuwkomers. Daar zitten brave mensen bij, maar daar zit heel wat onwillig en onaangepast tuig tussen.  Mensen zonder enig besef over hoe wij, oorspronkelijken,  gegroeid zijn in onze eigen gevarieerde samenleving. Begrijp je dat, Leterme, heb je enig inzicht in wat wij tot stand gebracht hebben en hoe sullen van jouw niveau dat laten vernietigen ?  Dat geldt ook voor je voorgangers.

Die nieuwkomers verwachten echter dat  het belgische vaderland vooral centen en sociale voordelen zal opleveren. Voor het klimaat moeten zij niet komen.

Dat het tuig onze samenleving ontwricht weten wij, de burgers, al lang. Wij de slachtoffers moeten echter zwijgen, anders zijn we racisten. Ons wordt ingeprent dat het geboefte zijn instincten en gewoontes volgt en dat wij daar begrip moeten voor op brengen.  En kalm blijven, zoals De Clerck zegt, precies alsof wij  het zijn die bij elk onrecht dat ons aangedaan wordt door de straten trekken, brandstichten en vreemdelingen in mekaar kloppen.

Nu er 2 magistraten neergeschoten zijn,  heerst plots paniek en er worden krokodillentranen geschreid. "Kijk toch eens, onze politici wenen, dat zijn gevoelige zielen, hoor."  Het zijn flinke komedianten, ja, dat zijn het.

Ook als de moorden in Brussel gepleegd zijn door een autochtoon, blijven onze commentaren overeind. Het eigen tuig ontkomt niet aan de nefaste buitenlandse invloeden.

Ray 

+ Aanpassing 07.25 u

De vermoedelijke moordenaar is inmiddels opgepakt. Een inwoner van het Prachtland Iran.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag 4 juni : de laatste opiniepeiling verschijnt *

 

Geachte dames en Heren, vrienden en vijanden van Angeltjes : deze stralende junidag is niet alleen een hoogdag voor Vrouw Laura maar ook voor alle échte belgen, die hun jarenlange ondergrondse strijd tegen de separatisten beloond zullen zien in de publicatie van de laatste politieke peilingresultaten voor de definitieve veldslag op 13 juni. De kwaliteitsmedia VRT en de Standaard geven deze namiddag (of vanavond) de cijfers vrij, over ons te verwachten stemgedrag.  De ondervraagden die weigeren te antwoorden of onbeslist zijn, worden niet meegedeeld : spelbrekers zijn ongewenst. 

Dit is tevens een van de langste openingszinnen die wij ooit neergeschreven hebben. Kan u zich voorstellen, hoe plechtig wij dit moment ervaren.

Zal 4 juni de generale repetitie zijn voor 13 juni ?  Het is alleszins een ingebouwd hoogtepunt in de strijd van het regime om het behoud van de macht. Het raakt ons nauwelijks.

Savat

PST : In onze eerste versie van dit stuk stond "vandaag 5 juni", een bewijs dat wij in de toekomst leven. Wakkere Koen riep ons tot de orde, waarvoor dank.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamas is Mother Theresa

 

 

Parodie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdikkingskuur

 

Op bevel van de Leider moeten de Volgelingen een verdikkingskuur volgen. Tijdens bestuursvergaderingen is er om het uur een schrans-onderbreking onder het motto :"Wij volgens onze Leider". Op de foto : Zuur Frieda begint te lachen van de curryworsten. Philippe Blunders telt het aantal scheppen roerei. Op de achtergrond : met baardje, de persoonlijke Chinese kok van de Leider.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rik Daems is de kwaaiste nog niet ...

 

... Zondag pleitte hij in Bilzen om een deel van de horecaconsumptie fiscaal aftrekbaar te maken.

Meer concreet dacht hij daarbij aan de mogelijkheid om de kosten voor huwelijks- en communiefeesten van de belastingen af te trekken.

Voorts ijvert Open Vld voor een verdere verlaging van de btw in de horeca van 12 naar 6 procent. Volgens de liberalen is dat ook nodig omdat de horecasector - ondanks de eerste btw-verlaging van 21 naar 12 procent - in de problemen zit als gevolg van de economische crisis.

Rik Daems is de kwaaiste nog niet en er zullen weer een aantal brave onwetenden  zijn, die zijn voorstellen schitterend vinden. Het jammere is dat al die traditionele politici, ook zij die net uit een regeerperiode komen, telkens nieuwe cadeautjes bedenken voor "de menschen", maar eens de regeringsmachine op gang is, van al die beloftes nooit meer gesproken wordt. 

Laten we niet vergeten, dat Rik Daems de man was, die samen met den Baard van Palermo a/d Noordzee, Sabena de dieperik heeft in geduwd.  Nu houdt hij zich bezig met huwelijks- en communiefeesten. Ho ja, hij is niet overgestapt naar de krabbenmand van LDD, zoals voor enige tijd verondersteld werd.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30 Oplossingen om de hypermigratie te stoppen

 

Een immigratiepolitie die actief illegalen gaat opsporen, gezinsvorming in het land van herkomst en ons land dat zich terugtrekt uit de Conventie van Genève. Dat zijn enkele van de meest in het oog springende voorstellen die Vlaams Belang aanreikt als “oplossingen” in het immigratiedossier. 

De partij richt haar pijlen ook op Open Vld. “Dat is de partij van schijnasilanten en immigranten geworden”, aldus Senaatslijsttrekker Filip Dewinter. Vlaams Belang heeft een nieuwe brochure klaargestoomd met als titel “Immigratie. Problemen en oplossingen”. Daarin lijst de partij naast een stand van zaken en een analyse van de “problemen”, ook 30 “oplossingen” op, die ze zelf als “kordaat, maar tegelijk realistisch” omschrijft. De achterliggende idee is een halt toeroepen aan de “hypermigratie”, stelt lijsttrekker op de BHV-Kamerlijst Filip De Man.

Senaatslijsttrekker Filip Dewinter heeft het zelfs over een “leger zonder wapens” en een “invasie zonder geweld”, “waarbij de regering een crimineel beleid voert door illegaliteit te gedogen en te stimuleren”. Volgens Dewinter bevinden er zich momenteel tussen 200.000 en 250.000 illegalen in België, terwijl De Man opmerkt dat er de voorbije jaren meer dan 100.000 immigranten per jaar ons land binnenkwamen, van wie de kleine helft afkomstig van buiten de Europese Unie.

Voor de partij is Open Vld kop van Jut, omdat die “ons heeft opgezadeld met het vreemdelingenstemrecht, de snel-Belgwet en nu een tweede regularisatiegolf”, gaat Dewinter voort. Hij noemt ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom de “minister van open deuren, terwijl wij een minister van gesloten grenzen willen”.     Als een van de “oplossingen” pleit Vlaams Belang voor de actieve opsporing en repatriëring van illegalen. Hij heeft het over een immigratiepolitie die, in wijken waarvan wordt vermoed dat er veel illegalen verblijven, actief naar hen op zoek gaat en ze opsluit in gesloten centra met het oog op hun repatriëring. Er moet voor Vlaams Belang ook één minister van Immigratie komen.

De partij meent dat het de voorbije drie jaar voor een stuk is misgelopen omdat de bevoegdheden rond asiel en migratie verdeeld waren over verschillende regeringsleden. Een ander voorstel is dat gezinsvorming in het land van herkomst moet gebeuren. Het recht op gezinshereniging van de echtgenoot of echtgenote van een vreemdeling die in ons land verblijft, moet volgens die redenering worden beperkt tot het huwelijk dat voor de aankomst van die laatstgenoemde werd voltrokken.

De partij wil ook dat ons land zich terugtrekt uit de Conventie van Genève uit 1951 en enkel nog Europese vluchtelingen opvangt, ofwel het territorialiteitsbeginsel in de Conventie inschrijft. Daardoor zouden vluchtelingen alleen binnen hun eigen continent kunnen worden opgevangen, desnoods met financiële steun van hier, aldus Dewinter.

Tot slot breekt Vlaams Belang een lans voor de beperking van de toegang tot de sociale zekerheid voor vreemdelingen. “De sociale zekerheid is geen schild meer voor de zwakken, maar een afhaalloket voor immigranten uit de derde wereld”, betoogt Dewinter, die benadrukt dat zijn partij zich met haar voorstellen spiegelt aan het Deense model.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijstsleurders

 

 

En volgende keer : enkele dames op nummer één

 


03-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een beetje schieten in het Park. Moet kunnen.

 

 

vandaag, 20:45 @ vandaag.be

Na een schietpartij in het Brusselse Warandepark is donderdagavond een verdachte opgepakt. Het is niet duidelijk of het gaat om de man die eerder op de dag een vrederechter en een griffier heeft doodgeschoten in het vredegerecht in Brussel. Volgens de Franstalige krant La Dernière Heure zou een confrontatie met getuigen van het drama niets hebben opgeleverd.

 

Rond 19.20 uur heeft de politie een verdachte opgepakt nadat hij drie schoten heeft gelost. Dat meldt de Brusselse politie.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een streepje muziek ? De lustige weef met onaangepaste beelden

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB staakt campagne gedurende 24 uur

 

Het Vlaams Belang heeft met ontzetting kennis genomen van de schietpartij in het Brusselse Vredegerecht, die aan twee mensen het leven heeft gekost. Gezien de ernst van de feiten en uit respect voor de slachtoffers zal het Vlaams Belang vanaf vannacht gedurende 24 uur de verkiezingscampagne opschorten. Dat betekent onder meer dat niet zal worden geplakt, geen pamfletten worden bedeeld en geen markten worden bezocht. Ook de campagnetoer van Filip Dewinter die dezer dagen doorheen Vlaanderen trekt, zal worden opgeschort.

Op de provinciale verkiezingsmeeting die vanavond in Vilvoorde doorgaat, zal één minuut stilte worden gehouden. De geplande meeting zelf blijft beperkt tot een ingekorte toespraak van Filip Dewinter waarin hij zal stilstaan bij de recente reeks criminele feiten die onze steden de jongste dagen en weken hebben opgeschrikt.  

Nadat eerder al politieagenten levende schietschijven zijn geworden, politiecommissariaten met molotovcocktails werden aangevallen en gangsters er niet voor terugdeinzen om hun kompanen gewapenderhand uit het justitiepaleis te bevrijden, blijkt nu ook een instelling als het vredegerecht – symbolischer kan haast niet – niet meer veilig voor criminelen van alle slag. Een en ander bevestigt in ieder geval nog eens dat de jarenlang onder de mat geveegde en de facto straffeloze misdaad - van ‘kleine’ criminaliteit tot groot banditisme - volkomen is losgeslagen.

De ernst van de situatie moet àlle partijen aanzetten tot een grondige bezinning én tot het vaste voornemen om de criminaliteit keihard aan te pakken. Het is genoeg geweest. 
 

 
(Wij danken de drie VB-leden die ons deze info overmaakten. Niettegenstaande onze herhaalde verzoeken aan Vlaams Belang, om ons op de hoogte te houden van hun persmededelingen, gebeurt dit niet of sporadisch, behalve deze van Antwerpen. Het is een bewijs van onze onafhankelijkheid van die partij ...)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofd RK-kerk in Turkije doodgestoken

 

 

 De vermoorde bisschop Luigi Padovese (links vooraan)

In Zuid-Turkije werd het hoofd van de katholieke kerk, Luigi Padovese gedood met een mes in zijn huis te Iskenderun. De chauffeur van de bisschop wordt verdacht.

In 2007 werd een RK-priester, Adriano Franchini in Izmir neergestoken door een 19-jarige enthousiasteling van de religie voor vrede en naastenliefde. In hetzelfde jaar werden in centraal-Anatolië 3 protestantse medewerkers in hun kantoren gemarteld tot de dood er op volgde. De 5 volgelingen van de godsdienst van de vrede van dit ijselijke gebeuren zullen eerlang berecht worden.

In 2006, na de publicatie van de Mohammed-cartoons, werd in Trabzon een RK-priester, pater Andreo Santoro, neergeschoten tijdens zijn gebed in de kerk door een 16-jarige aanhanger van de godsdienst van de vrede. De jongeling werd veroordeeld tot 18 jaar cel.

Willen wij nu met zijn allen de straat opstormen ? Turkse vlaggen verbranden, Turkse winkels aanvallen en auto's in brand steken ? De politie treedt niet op, u hoeft niet bang te zijn. Doe maar rustig en sla tussendoor enkele Turken tegen de grond. Vanavond na Terzake (want dat moogt ge niet missen).


Bron : Hurriyet




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!