Angeltjes
11-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verkiezingen van de angst

 

Het is al enige tijd stil op de webstek Vrij van Zegel van Luc van Balberghe. Onze wijze keizer van het Vlaamse internet is in de weer met zijn theaterstukken en de gezondheid zit ook niet helemaal mee.

Het journalistieke bloed laat zich echter niet verloochenen in dit land dat  wettige verkiezingen organiseert die indruisen tegen de Grondwet. Zover zijn wij dus en Luc kan lang zwijgen en observeren, maar o wee, als hij dan losbarst dan worden de heilige huisjes genadeloos omver gehaald. Alle politieke partijen komen om beurten onder het ontleedmes van de politieke chirurg, Luc van Balberghe.

U MOET dit lezen ! Klik op onderstaande groene banner :

Vrij van Zegel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat kiest u : Dubbelzinnigheid of Duidelijkheid ?

 

Op de vraag wat u verkiest, dubbelzinnigheid of duidelijkheid, antwoordt  een overdonderende meerderheid : "Ha,duidelijkheid, nietwaar mijnheer".  Als het er echter op aankomt deze keuze toe te passen in het stemhokje, blijft er van die intentie voor duidelijkheid niet veel meer over.  De meesten gaan toch maar voor "dubbelzinnigheid". Welicht zonder het te beseffen.

Wat betekent 180 jaar wachten in een mensenleven ?

Er wordt gezwicht voor vage begrippen als : "Onze Welvaart" of "Er is nood aan poltici die moed hebben", "Durven veranderen", "Zondag beslist u over uw job, uw pensioen, uw energiefactuur" of deze :  "500.000 jobs".  Waarom niet :  "Wat betekent 180 jaar wachten op vrijheid in een mensenleven ?".

Als u bovendien nagaat wie de figuren zijn die zich achter deze slogans verstoppen, dan komt u terecht bij het door mekaar wriemelend zootje mooipraters dat het huidige politieke fiasco op zijn geweten heeft.  Waar deze dames en heren vooral in uitblinken, is het aanprijzen van de eigen onfeilbaarheid. Bent u aanhanger van dit soort figuren, dan kan u nu stoppen met verder lezen en nemen wij hoffelijk afscheid : "Tot nooit meer, geachte lezer, het ga u vooral niet voor de wind, maar daar kiest uzelf voor. " Beleefd maar duidelijk.

Wij zijn er van overtuigd, na meer dan 50 jaar de belgische politiek met wisselende passie gevolgd te hebben, zoals vele lezers en vrienden op deze blog, dat alle problemen een gevolg zijn van de tweedeling Vlaanderen-Wallonië. Alle lapmiddelen, compromissen bij de vele staatshervormingen uit het verleden,  hebben geen verbetering gebracht maar integendeel geleid tot de chaos en onbestuurbaarheid van dit kunstmatige land. Onbestuurbaar, omdat over elke politieke zucht, op om het even welk terrein, de twee gemeenschappen een andere visie hebben.

Wij  gaan voor duidelijkheid : Vlaamse Onafhankelijkheid

Het is genoeg geweest, praten en onderhandelen leidt tot niets. Wij zeggen op een correcte en duidelijke manier : Vlaanderen is van nu af onafhankelijk.  Ons Vlaamse parlement neemt die beslissing en regelt de zaken af met de overzijde. Dat is geen gemakkelijke opgave, maar het betekent een einde van de uitzichtloze toestand. De verspilling van veel politieke energie en het zal een opluchting betekenen eindelijk bezig te zijn met de opgave voor elke politicus : de democratie binnen de eigen staatsgrenzen dienen.

Vlaanderen is gastvrij maar niet gek

Vlaanderen springt gastvrij om met wie hier komt leven, wonen en werken. Wij zijn echter niet gek.  Er moet een duidelijk engagement zijn van onze gasten, dat zij onze wijze van leven aanvaarden. Wie niet beantwoordt aan de normen en enkel uit is op sociale voordelen en geen bijdragen wil leveren aan zijn nieuwe gemeenschap, moet elders zijn geluk beproeven. Opdringerige eisen, meegebracht uit de vaak religieuze en ondemocratische thuislanden, zijn hier niet welkom.

Niet de criminelen moeten zich hier behaaglijk voelen

Wij willen ook dat de Vlaamse staat zal zorgen voor de veiligheid van zijn burgers.  Niet het tuig en de criminelen moeten zich behaaglijk voelen in onze gemeenschap, maar wél zij die op een correcte manier de wetten en gebruiken van het land respecteren. Justitie en politie moeten over de vereiste middelen en steun  beschikken om hun taken naar behoren uit te voeren. De partijpolitiek moet de handen afhouden van justitie en politie.

Een eigen Vlaamse economie voor de eigen bevolking

Vlaanderen beschikt over vele troeven om een van de welvarendste regio's binnen Europa te zijn. De jaarlijkse transferten die nu zowel openlijk als verdoken jaarlijks 12 miljard euro naar Wallonië versassen, blijven binnen de republiek.  Alle gedoe over de dramatische gevolgen  bij een scheiding zijn reacties van sentimentele aard die mits duidelijke afspraken vermeden zullen worden. Het bedrijfsleven vestigt zich daar waar de omstandigheden gunstig zijn en heeft lak aan sentimentele overwegingen. 

Dit zijn enkele basisoverwegingen die wij terug willen vinden in de programma's van politieke partijen. En u weet het intussen : Vlaams Belang is de enige die deze garanties biedt. Ondubbelzinnig en duidelijk.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kisisel hizmet (persoonlijke diensten)

 

Zowel de Waalse als de Vlaamse socialisten richten zich in toenemende mate op het allochtone publiek. In verkiezingstijd wordt dat nog eens extra in de verf gezet.

Zo verspreidt het socialistische ziekenfonds De Voorzorg in Limburg een folder die exclusief bestemd is voor Turken. De folder wordt verspreid onder Turkssprekende leden van De Voorzorg en eveneens bedeeld in brievenbussen waar Turkse namen op vermeld staan, om nieuwe leden te werven. Het is geen toeval dat deze folder net nu in de bus valt. Het Gewestelijk kantoor van de Voorzorg, waarvan sprake in de folder, wordt immers voorgezeten door een OCMW-raadslid van de SP.a. Aan de ramen van het kantoor hangen ook tal van socialistische affiches, zodat al snel duidelijk wordt dat de uitgave van de Turkse folder louter electorale bedoelingen heeft. Het Vlaams Belang is verontwaardigd en roept bij monde van Vlaams Parlementslid Chris Janssens de nog resterende leden van het socialistische ziekenfonds op hun conclusies te trekken en lid te worden van een neutraal, politiek onafhankelijk ziekenfonds.

Ook in Antwerpen valt er Turkse propaganda in de bus. Gemeenteraadslid en zesde kandidaat op de SP.a-Kamerlijst, Sener Ugurlu, verspreidt er een ééntalig Turks pamflet, wat des te opmerkelijker is aangezien de man zich profileert als iemand die “elke dag werk maakt van een goede en vlotte inburgering en integratie van allochtonen”. Het verschijnen van dergelijke pamfletten vormt echter het bewijs van het mislukte integratie- en inburgeringsbeleid. In een persbericht dringt Filip Dewinter erop aan dat de andere partijen hun allochtone kandidaten terugfluiten, omdat zij door middel van anderstalige propaganda de inburgering en integratie van hun gemeenschap absoluut niet bevorderen.

Niet enkel de SP.a focust zich op het allochtone kiespubliek. Zo verscheen ten tijde van het kartel CD&V/N-VA
een Nederlands-Turks verkiezingspamflet. Andere CD&V’ers, zoals Ergün Top en voormalig journalist Veli Yüksel voerden in het verleden ook al Turkse campagnes. En dan is er nog de imam Cemal Cavdarli, die onlangs overstapte van de SP.a naar LDD waar hij de derde kandidaat is op de Oost-Vlaamse Kamerlijst. De imam, die zijn legerdienst in Turkije vervulde, is onder meer voorstander van de Turkse toetreding tot de EU en het ritueel slachten, wat al voor de nodige ophef zorgde binnen zijn eigen partij.
 
bron:VB

PST : Voor wanneer integratiecursussen voor Vlamingen om Turks, Arabisch of Tsjoekelenboemba onder de knie te krijgen ? Zo kan het toch niet langer  !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik kan niet omgaan met kritiek

 

 

 

Kik op de foto van Anne-Sofie Dewinter : zij vertelt u over zichzelf en de politiek

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart de Wever en de geherdefinieerde wafelijzerpolitiek

 

Het gewicht van Bart in de peilingen groeit evenredig met zijn lichaamsgewicht, we kunnen hier dus spreken van een met immaculaat witte bloemsuiker ondergestrooide poging tot wafelenbakpolitiek. Geen bruine suiker dus. Gaufres de Bruxelles zullen ervan komen. Komt neer op gepraktiseerd penskomsa ... pardon, compensatiegedrag. Wat gaat dat na 13 juni geven met de te voorziene moeilijke onderhandelingen ? Ik heb nog nooit iemand zich op een marathon weten voorbereiden door zijn gewicht te verdubbelen, wel voor een rol in een drama of een klucht.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taliban hangen 7-jarig kind-spion op

 

 

Een zevenjarige jongen werd van de Taliban van spionage beschuldigd : hij zou in het Sangin district in de zuidelijke provincie Helmland “informatie aan vreemde soldaten” gegeven hebben.  Wegens deze verdenking werd het kind uit het dorf Heratyan dinsdagavond opgehangen.  Dawood Ahmadi, woordvoerder van het provinciebestuur, meent dat de jongen geen spion was, maar eventueel wel de politie of soldaten over verstopte ontploffingsmunitie kunnen geïnformeerd hebben. 

Drie jaar geleden werden een 70jarige vrouw en een kind uit het Musa Qala district om dezelfde beschuldiging gedood.  Zowel Karzai als de Britse premier Cameron keurden de moord af. Afkeuren ...

Zij meenden dat dit meer dan eender welke actie, eender welk boek, eender welk artikel aantoont tot welke daden de Taliban in staat is.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juffrouw Ellens willekeurige keuze
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit is onze voorlaatste presentatiedag van kandidaten die zich opwerpen om onze belangen te vuur en te zwaard, door dik en dun en tot hun laatste snik te verdedigen. U weet het intussen, trouwe vrienden, de keuze gebeurt op volstrekte willekeurige basis, zonder enige vooringenomenheid. Alle kandidaten worden "blind" aangeduid door de computer. Even neutraal als de uitzendingen van de 0000. 

Juffrouw Ellen

 

 

Frans Poortmans (57) - Heist o/d Berg - 10de opvolger Kamer - Antwerpen

Veronique Coutteau (46) - Staden - 6de opvolger Kamer - West-Vlaanderen

 

Eddy van Calsteren (59) - Sint-Jans-Molenbeek - 6de opvolger Kamer - BHV

 

 

Nele Jansegers (44) - Aalst - 2de opvolger Senaat

Johan van Reeth (35) - Riemst - 6de kandidaat Kamer - Limburg

Odette van Brusselen (55) - Nieuwrode - 4de kandidaat Kamer - Leuven

NV-A

Bart de Zever (27) - Antwerpen - Senaat 1ste opvolger

 

 


10-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat gebeurde met één Israëlische soldaat op 31 mei ...

 

Onderstaande foto's worden, vreemd genoeg, gepubliceerd door de Turkse krant Hürriyet.  Het zijn opnames van 31 mei bij de entering van het "vredesschip"  Mavi Marmara door de Israëlische marine. Een militair wordt tot bloedens toe mishandeld door de vredesapostelen. Men dreigt de gekwetste en huilende militair van de trappen te zwieren. Een koelbloedig iemand verhindert dit en begeleidt de Israëlier de trap af, terwijl een ander man het gebeuren op film vastlegt. Meerdere foto's : druk op gele band hierboven.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfs de po-co gazet klaagt onveiligheid Suid-Afrika aan

 

JOHANNESBURG - De 450.000 toeristen die voor het WK naar Zuid-Afrika zouden afzakken zijn er niet. Het zullen er slechts 200.000 zijn. Dat heeft vooral te maken met de onheilspellende verhalen over de veiligheid in het land.

De aanblik in en rond Johannesburg slaat ons met vertwijfeling. Op de weg van de luchthaven naar onze pleisterplaats zien we overal politie. Op elke afrit van de snelweg staat een politiepatrouille, op belangrijke kruispunten zelfs twee. Op een weg van tien kilometer worden we twee tot vier keer voorbijgestoken door een combi of wagen met minstens drie agenten in. Of we halen de tergend traag rijdende wagen zelf in. Johannesburg lijkt veranderd in een politiestaat.

Na de middag, als we terugkeren van een interview en in de file terugschuiven naar het hotel, zien we geen enkele politiewagen. Met dat dubbelzinnige beeld kampt Zuid-Afrika. Het wil aan de wereld niet toegeven dat het een gevaarlijk land is.

‘Ach, volg de grote wegen maar', zegt de receptioniste van ons hotel als we ons aan de voorschriften houden en vragen welke buurten we moeten vermijden. ‘Zo gevaarlijk is het hier echt niet. Elke buitenlander komt hier met een pak in de broek aan.'

Niettemin denkt elke buitenlander er wel zo over en moeten er dus voorzorgsmaatregelen worden genomen. Want als er iets gebeurt, wordt de wereld tijdens het WK met de neus op de criminele feiten gedrukt.

De Zuid-Afrikaanse overheid wil dat niet. De wereldvoetbalbond Fifa nog minder. En die wil is wet. Maar niet iedereen springt als de Fifa iets wil. Zeker de voetbalfans niet.

Nederlanders, Denen en Brazilianen hebben de reputatie hun land altijd in positieve zin aan te moedigen. Als er ergens een WK wordt georganiseerd, zijn de reizen en tickets voor supporters uit die landen niet aan te slepen. Voor het WK in Zuid-Afrika geldt dat echter niet. Akkoord, het is ver, duur en het wintert. Het is echter vooral het onveiligheidsgevoel dat opspeelt.

Dr. Johan Burger, als senior onderzoeker verbonden aan het Instituut voor Veiligheidsstudies in het Zuid-Afrikaanse Pretoria, publiceerde eerder dit jaar een huiveringwekkend rapport. Volgens de doctor in de rechten is het land tijdens het komende tornooi een aantrekkelijk doelwit voor aanslagen door terroristische organisaties. Twee collega-professoren wijzen naar Al-Qaeda als grootste gevaar. Terroristenspecialist Hussein Solomon van de afdeling Politieke Wetenschappen van de universiteit van Pretoria verklaarde twee maanden geleden al dat Osama Bin Laden en co. in buurland Botswana voorbereidingen treffen voor aanslagen tijdens het WK. In Irak werd vorige maand nog een man gearresteerd die een aanslag op de Nederlandse of Deense selectie wilde plegen. De Amerikaanse ambassade werd het voorbije jaar al enkele keren uit voorzorg ontruimd.

Zuid-Afrika heeft weinig vijanden en deed al die jaren weinig tegen dreiging van buitenaf. De grensstroken met Botswana, Namibië en Zimbabwe zijn enorm groot. Illegalen kunnen makkelijk het land binnen en dat geldt dus ook voor terroristen. Vandaar de vrees.

Er is echter een meer grijpbaar gevaar dat op de loer ligt. Dr. Burger is van mening dat een groot internationaal evenement als het WK de ideale gelegenheid biedt voor het plegen van misdrijven. Hij zwaait daarvoor met sprekende cijfers. Zo is het aantal moorden in Zuid-Afrika is nog steeds onthutsend. Het gemiddelde is sinds 1995 wel gezakt van 67,9 naar 37,3 per 100.000 inwoners per jaar, maar het is nog altijd veel hoger dan het mondiale gemiddelde van 7,6. Het gemiddelde van 37,3 per 100.000 inwoners is omgerekend 50 moorden per dag. Geruststellend voor de toeristen zou moeten zijn dat in 80 procent van de gevallen de moordenaar en het slachtoffer elkaar kennen. 90 procent van de moorden gebeurt ook in de townships, de getto's van de zwarten waar de toeristen in principe niks te zoeken hebben. Of het zou uit, in dit geval ongezonde, nieuwsgierigheid moeten zijn.

Het onvermogen van de politie in het zuidelijkste land van het Afrikaanse continent boezemt niet veel vertrouwen in. In 2009 is het aantal gewelddelicten weer gestegen. Een specifieke zorg daarbij is de voortdurende stijging van overvallen op woningen, bedrijven en automobilisten. De overvallen op woningen zijn in alle negen de provincies toegenomen. In zeven provincies steeg het aantal overvallen op argeloze automobilisten, de zogenaamde carjackings.

Het aantal overvallen met geweldpleging gaat nog altijd de hoogte in. Zoals hierboven aangegeven ben je thuis en op je werk niet echt veilig, maar als automobilist ben je helemaal vogelvrij. Tijdens de nachtelijke uren op stille wegen rijden, is vragen om problemen. Er gebeuren 15.000 carjackings per jaar, dat zijn er 40 per dag.

Aan de straatovervallen met geweldpleging komt in 57 procent van de gevallen een vuurwapen te pas. In 38 procent van de gevallen wordt met een mes gedreigd. In de vijf laatste procent van de gevallen moet het grote aantal boeven dat plots opduikt genoeg zijn om tot het afgeven van waardevolle spullen over te gaan. De criminelen zijn vooral uit op gsm's, geld, kredietkaarten en identiteitskaarten.

WK cricket

Zuid-Afrika is zich zeer bewust van het veiligheidsprobleem. Het imago van het land zou onherstelbare schade oplopen mochten tijdens het WK voortdurend berichten over overvallen of zelfs vermoorde buitenlanders de krantenkoppen halen.

De WK-toeristen zullen door de politie dan ook met het maximum aan zorgen worden omgeven. Ze hoeven, als ze zich gedragen, niet echt veel te vrezen. Zo klinkt het toch. Tijdens het WK cricket in 2003 werden er geen noemenswaardige geweldplegingen op toeristen vastgesteld.

Er zullen tijdens het WK liefst 193.000 politieagenten aan de slag zijn terwijl er ook nog eens 50.000 man privéveiligheidspersoneel wordt ingeschakeld. Die politiemacht wordt de komende vier weken ook nog eens in de rug gedekt door het leger, de inlichtingendiensten en de rampenbestrijding. De militairen kregen het voorbije jaar een loonopslag van liefst 65 procent. Er is ook zwaar geïnvesteerd in mobiele commandoposten, waterkanonnen, helikopters, kogelvrije vesten en beeldsystemen via satellieten. Er wordt nauw samengewerkt met de politie uit de deelnemende landen. De Duitse marine steekt bijvoorbeeld een handje toe. Er liggen oorlogsschepen voor de kust van Kaapstad. Soms houden ze oefeningen in het afvuren van raketten, schieten met kanonnen en het bestrijden van onderzeeërs. De inwoners van Kaapstad gingen de jongste weken wel met een heel gerust gevoel slapen.

‘Ik durf er gif op in te nemen dat criminelen het WK als een kans zien', zegt Johan Burger. ‘Natuurlijk zullen er slachtoffers vallen, met honderdduizenden supporters in het land. Maar ik verwacht niet dat de fans op zich een doelwit worden. De criminelen willen niet te veel aandacht trekken.'

Gisterochtend al werd die theorie aan diggelen gegooid. Drie journalisten van Spaanse en Portugese afkomst werden beroofd in hun hotel in Magaliesburg, niet ver van Johannesburg. Een groep gewapende mannen kwam het hotel binnen. Ze trokken naar de kamers van de journalisten en stalen vooral professioneel materiaal zoals tv's, camera's, laptops en gsm's.

Toch werden zo'n duizend zwervers, bedelaars en straatkinderen uit Johannesburg gedeporteerd en een paar honderd kilometer verder gedropt om de wereld in de waan te laten dat de verhalen over armoede en geweld in Johannesburg fel overdreven zijn. De overheid gaat nog verder. Er is in Kaapstad zelfs extra celruimte gecreëerd voor veeldrinkers, wildplassers en hooligans.

De Zuid-Afrikaanse bevolking vreest dan weer dat ze door de massale aandacht voor de toeristen meer aan haar lot zal worden overgelaten. Verwacht wordt dat in de townships de geweldplegingen een hoge vlucht zullen nemen.

Nog veel tickets te koop

Het is allemaal een weinig fraai beeld. De WK-organisatiecomité en de overheid mogen roepen wat ze willen, de supporters uit vooral Europa wagen de reis niet. De internationale ticketverkoop verliep uitermate teleurstellend en er werden dan maar tickets voor 13 euro op de Zuid-Afrikaanse markt gegooid. Er waren vorige week nog liefst 160.000 van 490.000 tickets te koop. Voor het eerst sinds lang dreigen er tijdens het WK lege plekken in de stadions op te duiken. De Nederlanders, op het EK 2008 met 150.000 aanwezig in Zwitserland, zouden deze keer slechts met hooguit 3.000 zijn.

De WK-sfeer is in de straten alomtegenwoordig met breed lachende Zuid-Afrikanen getooid met de meest gekke kostuums, hoofddeksels en blazend op een vuvuzela. De buitenlanders zullen met veel minder dan gewoonlijk zijn.

 http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=LV2RBSCL

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOODSBEDREIGINGEN en doodsbedreigingen

 

 

De Deftige Dame en Bart den Tjever hebben "DOODSBEDREIGINGEN" ontvangen. Code 2, dat wil zeggen mails en brieven, die goed zijn om 's nachts even door de straat van de DOODSBEDREIGDEN te rijden met een politiecombi. Ook andere politici zouden in dit geval verkeren, maar die worden niet bij name vermeld in de hypo-gazetten. Die zullen niet gemist worden.

Bedreigingen van welke aard ook, zijn verwerpelijk.  Voor fanatici, gestoorden en psychpaten is dit een uitlaatklep, voor de bedreigden en familie een bitter onaangenaam gebeuren.

Wat wij ons afvragen : wie lanceert dergelijke geruchten in de pers ? Dit kan enkel uit de omgeving van de betrokkenen komen.  Dat De Wever reageert en begint te toeteren verbaast niemand. Die man gedraagt zich niet enkel als keizer Nero maar heeft hij nu ook al paranoiaverschijnselen ?  Wie hem bezig ziet en beluistert, kan daar moeilijk aan twijfelen. Als hij nog maar vermoedt dat iemand hem tegenspreekt of benadeelt, legt hij klacht neer. Vorige verkiezingen stond hij bij de politie in Deurne te janken dat Vlaams Belangers hem een emmer pap hadden afgenomen.

Dewinter, Annemans, De Man ontvangen regelmatig haatmails, telefonische en schriftelijke bedreigingen. Slechts zeer zelden lekken die uit in de pers.  Maar bij de eeuwig verongelijkte en misbegrepen De Wever, staat hem beledigen, gelijk aan majesteitsschennis. Misschien nog eens een persconferentie ?

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip de Man versus Siegfried Bracke in Terzake

 

De sociale zekerheid splitsen, maar de solidariteit behouden ? Jazeker, zolang we maar praten met de Walen...

 

Bracke : "De transfers naar Wallonië blijven behouden : ze moeten transparant worden"

De Man : "U kon als journalist beter vragen stellen dan ze nu als politicus beantwoorden"

 

http://www.deredactie.be/permalink/1.796574


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De foto van de dag

 

 

(foto de Volkskrant)

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : De federale kieskring ? Bestaat al, voor Franstaligen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik lees zopas bij onze vriend Kartuizer dat hij in Duitstalig België woont en DAAROM niet kan stemmen op iemand van het Vlaams Belang.

"We staan nu kort voor de volgende verkiezingen, daar ik in de Duitstalige gemeenschap woon, kan ik mijn stem niet aan het Vlaams Belang geven en daar er hier geen enkele partij is, die mijn stem waard is, ga ik gewoon niet. Als ik echter in Vlaanderen zou wonen zou ik zeker gaan, want het Vlaams Belang is mijn stem wel waard. Ik hoop, dat de grote meerderheid der Vlamingen hun stem aan NR.1 zullen geven."


Hoe is dat nu mogelijk ? Mijn groottante in Zemst (bij Mechelen) kan nochtans wél voor bijvoorbeeld Maingain, Reynders, Onkelinx, Di Rupo of Milquet stemmen!

Als het wit konijn en Ward De Bever himself van N-VA over een federale kieskring willen gaan "onderhandelen", kunnen zij zich duidelijk de moeite besparen. Die federale kieskring bestààt vandaag de dag namelijk al voor een groot deel. Juist, ja, ten voordele van de Franstaligen.

Iedere Vlaamse lezer van uw blog zal er wellicht een normaal begrip voor opbrengen dat Kartuizer vanuit de Oostkantons niet voor het Vlaams Belang kan stemmen. (Noch voor om het even welke àndere Vlaamse partij, laat dat duidelijk zijn.)
Maar waarom vinden de Franstaligen het dan "noodzakelijk-voor-het-voortbestaan-van-dit-land" dat mijn groottante uit Zemst keer op keer een stembiljet onder haar potlood moet geschoven krijgen dat twee keer zoveel partijen bevat die een normaal begrip te boven gaan?

Vriendelijke groeten,

bertie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders is de grote overwinnaar in Nederland

 

Er van uitgaande dat de zetelverdeling bij 88% van de getelde stemmen, niet veel zal veranderen, vallen een aantal zaken op :

- De PVV is opgeklommen tot de 3de partij  met een winst van 15 zetels naar 24 zetels. Een signaal dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.

- De liberale oppositie wordt de grootste partij met een winst van 9 naar 31 zetels. Mark Rutte wordt normaal de nieuwe premier, een nieuw gezicht, een doorsnee traditionele en gladde politicus.

- De PvdA wordt de 2de partij met 30 zetels en een verlies van slechts 3 zetels. De socialisten bevestigen een typische stadspartij te zijn, die na het destrazeuse regeringsbeleid, bijvoorbeeld in Amsterdam nog een aanzienlijke procentule vooruitgang boeken van 5%  (van 30% naar 35%). Het burgemeesterseffect heeft zwaarder doorgewogen dan de rammelende en onzekere campagne van Job Cohen.  Uitgerekend in de 4 grote steden bevinden zich de allochtone kiezers van de PvdA, van wie de meesten nauwelijks geïntresseerd zijn in landelijke politiek maar die wel stipt hun opdracht uitvoeren om de linkerzijde te steunen. De regering Balkenende is zwaar afgerekend. Het Christendemocratische Appel is gehalveerd, terwijl de socialisten tegen de verwachtingen in relatief standhouden. Theedrinker Cohen mag Mohammed en zijn aanhang danken.

Hoe het nu verder moet, is een zaak die de komende weken/maanden zal uitgevochten worden. Een zogenaamd "links" kabinet schijnt vrijwel uitgesloten te zijn. Een paarse heruitgave kan enkel over een meerderheid beschikken als er nog een 4de partij bijgenomen wordt.

Een rechtse formatie (VVD - PVV - CDA) heeft 1 zetel op overschot, tenzij er ook een vierde vrijwilliger gevonden wordt die er graag bijhoort.

Vermoedelijk gaat men gedwongen terechtkomen bij een "gemengde coalitie". Trouwens al dat gedoe over "links-rechts" is vooral een kwestie van perceptie, zeg maar zand in de ogen van de kiezer. Zoals alle Europese landen, moet Nederland moeten  in de uitgaven. Van een omwentelingsbeleid zal in het klassiek gematigde Nederland geen sprake zijn, hoezeer de linksen zich ook willen profileren.

De stem van Geert Wilders zal nog luider klinken in de Tweede Kamer, zijn politiek gewicht neemt aanzienlijk toe. Als de PVV mee in een regering zou geloodst worden, zal dit veel van de slagkracht van Wilders ontnemen, want de nieuwe premier, Mark Rutte zal het gezicht van de regering worden waarin de PVV slechts een ondergeschikte rol kan invullen.

Door de Nederlandse partijversnippering liggen de grote partijen procentueel dicht bij mekaar (in de eerste kolom 2010, in de tweede 2006)

 
CDA
13,6% 1240182  
26,4% 2540872  
PvdA
19,6% 1785366  
21,2% 2041453  
SP
9,9% 898830  
16,6% 1599625  
VVD
20,4% 1858223  
14,6% 1406805  
Partij voor de Vrijheid
15,5% 1408819  
5,9% 568573  
GROENLINKS
6,6% 605900  
4,6% 443821  
ChristenUnie
3,3% 296706  
4,0% 381850  
Democraten 66
6,9% 628769  
2,0% 189051  
Partij voor de Dieren
1,3% 118252  
1,9% 176681  
SGP
1,8% 160612  
1,6% 150995

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fragmenten uit de speech van Geert Wilders na de eerste uitslagen

 

Vrienden!

Het onmogelijke is gebeurd. Zoals het er nu naar uitziet, staan we op 24 zetels ! Dat betekent dat we met stip de grootste winnaar zijn! Het is een fantastische dag voor de PVV! Maar veel belangrijker: Het is een glorieuze dag voor Nederland! Vandaag hebben bijna 1,5 miljoen mensen voor de PVV gekozen en hebben al die mensen gekozen voor onze agenda van hoop en optimisme.Vandaag kozen al deze mensen voor een beter en sterker Nederland, voor meer veiligheid en minder criminaliteit.Voor minder immigratie en minder islam! Dit is waar Nederland voor kiest! Maar ook voor een betere ouderenzorg, voor lagere belastingen en bij ons blijft de hypotheekrenteaftrek wat hij is.

Nederland wist het al lang: onze partij , de PVV,  is een factor van belang. Maar ook in politiek Den Haag kan nu niemand meer om de PVV heen. We zijn de derde partij van Nederland geworden!

En we zullen onze kiezers niet teleurstellen, we zullen het onversneden eerlijke PVV-geluid nog harder laten horen. Wij willen Nederland beter maken, sterker maken, trotser maken.

Vrienden. Tegen al die nieuwe PVV-Kamerleden zeg ik: morgenochtend om 11 uur is onze eerste vergadering. En neem een stormram mee, want we gooien meteen de beuk erin!

Vrienden, vanaf vandaag zal ons geluid nog veel duidelijker klinken! Vandaag won de PVV! Vandaag won Nederland! Mensen: bedankt !
 
Geert Wilders


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zetelverdeling bij 88% getelde stemmen

 

VVD (liberaal) 31 + 9

PvdA (socialist) 30 - 3

PVV (Liberaal Geert Wilders) 24 + 15

CDA (christen-democratisch) 21 - 20

D66 (links-liberaal) 10 + 7

SP (extreem-links) 15 - 10

Groen-Links (Linkse milieuclub) 10 + 3

CU (Protestants) 5 - 1

SGP (Héél protestants) 2 - -

PvdD (Partij voor de dieren) 2 sq

TON 0 -

  Met ruim 88% van de stemmen geteld is het verschil tussen de VVD en PvdA een zetel geworden. De liberalen staan nu op 31 zetels, de PvdA 30. De PVV staat op 24 zetels, het CDA op 21. Verder zou de SP uitkomen op 15, GroenLinks en D66 beide op 10. De ChristenUnie staat op 5. De Partij voor de Dieren lijkt nu toch haar 2 zetels te kunnen behouden, na lang op een verlies van 1 te hebben gestaan. De SGP staat stabiel op 2. Rita Verdonk verdwijnt uit de Tweede Kamer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juffrouw Ellens willekeurige keuze
Klik op de afbeelding om de link te volgen

We zijn reeds toe aan onze derde willekeurige en strikt objectieve kennismaking met kandidaat-volksvertegenwoordigers en senatoren. Gekozen "at random" uit àlle politieke partijen die zich in Vlaanderen aan de kiezers voorstellen. Wellicht bent u nog niet tot een beslissing gekomen, u twijfelt tussen Frieda Brepoels en Eva Brems. Twee dames die het belgische regime in zich dragen, die de multicriminele maatschappij wensen te versterken en het de vreemdelingen makkelijk willen maken : aan elke grenspost van het koninkrijk een OCMW-kantoor. Wellicht zijn beide dames vandaag weerhouden in onze willekeurige trekking ? Het lot beslist.

Vlaams belang

Pascal Maertens (47) Zwevegem - 4de opvolger Kamer West Vlaanderen

Tanguy Veys (38) - Gent - 3de kandidaat Kamer - Oost-Vlaanderen

Katleen Martens (41) - Vlaams volksvertegenwoordiger Hasselt - 12de kandidaat Limburg

 

Andy Bonnyns (25) - Zichem - 3de kanidaat Leuven

Sofie Vanassche (21) - Tervuren - 19de kandidaat BHV

 

 

Guy Dirckx (48) - Deurne - 21ste kandidaat Kamer - Antwerpen

Groen

Germaine Appeltants (19) - diverse woonplaatsen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WK- nieuws uit Suid-Afrika

 

"Ons is geskok en met afgryse vervul met die nuus dat ‘n Portugese mediaspan in hul vier ster gastehuis naby Fourways beroof is,” sê ds. Theunis Botha, leier van die Christen-Demokratiese Party (CDP).

“Nog voor die Fifa-toernooi se amptelike opening, word toeriste aan die land verwelkom asof dit die land van geleenthede – vir die misdadigers - is. Die Sentrale Dwelmagenskap verwag 40 000 prostitute net in die Johannesburg-omgewing alleen, meestal uit Zimbabwe. Dit noop ‘n mens om te sê die land wat eens die land van melk en heuning was, is nou die land van misdaad en prostitusie."

“Drie joernaliste van Portugal wat in ‘n gastehuis by Magalliesburg ‘tuis’ was is van hul kameras, skootrekenaars, paspoorte ens beroof. Die een moes in die loop van ‘n vuurwapen vaskyk, terwyl die ander twee tydens die voorval geslaap het.

“Ons vertrou dat die regering nou sal besef dat misdaad, en nie die Afrikaner of Christene of enige groep wat vir diskriminerende praktyke uitgesonder word nie, die land se werklike vyande is."

 @ Praag


09-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Exitpoll uit Nederland om 21 uur

 

VVD (liberaal) 31 + 9

PvdA (socialist) 31 - 2

CDA (christen-democratisch) 21 - 20

PVV (Liberaal Geert Wilders) 23 + 14

D66 (links-liberaal) 10 + 7

SP (extreem-links) 15 - 10

Groen-Links (Linkse milieuclub) 11 + 4

CU (Protestants) 5 - 1

SGP (Héél protestants) 2 - -

PvdD (Partij voor de dieren) 1 - 1

TON 0 -

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de plaats van het Zure 19 uur Journaal : Die ganze Welt ist himmelblau.

  

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!