Angeltjes
12-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot hier en niet verder

 

Spijtig dat de jongeren het programma van professor Joos Florquin in de beginjaren van de televisie "Hier spreekt men Nederlands", nooit gekend hebben. Het grote kiezersbedrog begon luttele jaren na de laatste uitzending.
Valse nieuwspraak werd onbeschaamd en autoritair ingevoerd en er bij wijze van spreken ingelepeld vanaf de kleuterklas. Weinigen wisten wat er gaande was en nog schaarser waren diegenen die de uitsluitend politieke bedoeling van de elkaar opvolgende neerwaarts nivellerende hervormingen in het onderwijs tijdig herkenden.

Opvallend actueel in deze nieuwspraak is de verminking van 2 begrippen: tolerantie en solidariteit.
De enige inhoudelijk echte definitie van tolerantie is: “OK we gedogen maar tot hier en niet verder”. Dit is ook de enig mogelijke definitie omdat elke andere het bestaan van de tolerantie zelf zou vernietigen.

De “Nieuwspraak” geschapen en gebruikt door zowel het Nederlandse politiek correct establishment en het Belgisch regime leidt zeer doelbewust via hersenspoeling in het onderwijs en indoctrinatie in de media naar een andere inhoud van oeroude begrippen en dwingen ieder van ons met een lawine van structureel geweld te geloven dat hun fascistoïde nieuwspraak de enige ware is. Voor een goed begrip en definitie hiervan zie de Roman van George Orwell “1984”. Niets is dus minder waar, integendeel !

Tolerantie bij voorbeeld duldt geen gedoogbeleid. Tolerantie is begripsvolle empathie die de grens legt tussen mijn en dijn, tussen mijn vrijheid en de uwe, tussen hun vrijheid en de onze. Tolerantie geeft nooit “carte blanche” noch een onbeperkte volmacht. Dat laatste is geen tolerantie maar onderdanigheid en een poging tot zelfmoord, tot zelfverminking of -in het beste geval- vrijwillige slavernij.

Hetzelfde fenomeen doet zich voor met een ander woord namelijk waar de Waalse en Brusselse Franstaligen en hun Vlaamse gijzelaars respectievelijk geïndoctrineerde buitenlanders de mond van vol hebben: het woord “solidariteit.” Het is hoogste tijd dat iedere man, iedere vrouw en ieder kind in Vlaanderen terdege beseft dat solidariteit altijd een voorafgaande gelijkwaardigheid veronderstelt en een gemeenschappelijk doel nastreeft. Met het doel om samen sterker sterker te staan tegenover hen waarmee men -om welke reden dan ook- geen solidariteit mee kan of wil tot stand brengen.

Dat is de échte definitie van solidariteit zoals "Solidarnosc" in het Pools. Met imperialisten, overheersers en leugenaars kan men onmogelijk solidair zijn behalve als men een verrader is, als men om een of andere reden -meestal geld overigens- bewust verraad pleegt tegenover zijns gelijken. Zijn "evennaaste" in Christelijke termen. Als men vrijgevigheid of barmhartigheid bedoelt dan men het dan ook zegt in plaats van ons te bedriegen en te beliegen door een woord zoals solidariteit een betekenis te geven die het niet heeft.

Iemand die zichzelf en zijn evennaaste respecteert aanvaardt geen fascistoïde en vervalste definitie noch het parasitaire misbruik ervan.
Laat ons uit respect voor ons zelf en onze taal die eigendom van het volk is en niet de eigendom van een oudbollig regime uit een 18-eeuws operette-nationalisme, onderling als Vlamingen solidair én tolerant zijn in de enige echte en ware betekenis van het woord.
Dat betekent sowieso en ongeacht voor welke Vlaamsgezinde partij men ook mag stemmen: “Vlamingen 1st” én “Het is nu méér genoeg geweest, tot hier en niet verder !”

Lucky9

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdam Nieuw-West : PVV verdubbelt zijn aanhang

 


In Nieuw-West is de Wildersaanhang in vier jaar verdubbeld. 15,3 procent van de bewoners koos PVV.

De 82-jarige An geeft het grif toe. ''Ik ben één van die PVV'ers maar ik wil niet met mijn naam in de krant. Ze slaan je zo de hersens in.'' An woont sinds een half jaar in de gerenoveerde Dudokflats in Geuzenveld, genomineerd zijn voor de prestigieuze Rijksprijs.

An deelt de lift, het trappenhuis en de galerij met haar Turkse en Marokkaanse buren. ''Allochtonen krijgen subsidie om te leren fietsen en ze krijgen een fiets. Ze hebben wel allemaal een eigen huis in hun vaderland.''

Het begon te steken in de J.M. den Uylstraat, waar ze achttien jaar heeft gewoond. Toen de gehandicapte onderbuurvrouw in haar aangepaste woning overleed, moesten ook haar twee volwassen kinderen weg omdat zij niet invalide waren. ''In hun plaats kwam een Marokkaans gezin. Daar gold die regel niet voor. Al gauw werd ik uitgerookt want ze waren dagelijks aan het barbecueën in de tuin.'' An heeft niets tegen 'buitenlanders', zolang ze hun eigen geld verdienen. ''En ze moeten zich aan ons aanpassen, niet andersom.''

Ze heeft een Marokkaanse hulp, die weet dat ze PVV stemt. ''Dat begrijpt ze helemaal. Ze is een hardwerkende moeder die haar kinderen goed opvoedt. Kijk, daar heb ik nou respect voor.'' Ze wil maar zeggen: ze generaliseert niet.

Haar Turkse buurvrouw spreekt geen woord Nederlands. ''Terwijl ze hier al 29 jaar woont. Zonder haar dochter Sonmez als tolk is een gesprek onmogelijk.''

Sonmez (27) woont bij haar moeder. Ze vindt het vervelend dat er zoveel PVV-stemmers in de buurt wonen. ''We spreken er regelmatig met An over, maar we komen er samen niet uit.'' Toch voelt ze zich niet onveilig in zo'n omgeving. ''Toen ik nog op het Mercatorplein woonde, stemde iedereen Pim Fortuyn, daar was het een stuk erger. Er was veel ruzie tussen de verschillende groepen.''

@ Parool.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste campagnefilmpje : de ronde van Vlaanderen

 

 

Een van onze dagelijkse, trouwe en actieve reageerders komt in close-up op deze film. Angeltjes heeft zo zijn eigen BP's (Belangrijke Persoonlijkheden)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuur Frieda houdt VB in zijn cordon, alhoewel ze er tegen is ...

 

Zuur Frieda lacht : "Ik ben tegen het cordon, maar ik wil niet samenwerken met de Vlaams-nationalisten van VB. Groen, rood en blauw, dat zijn de vrienden"

In alle peilingen komt N-VA momenteel naar voren als de winnaar van de verkiezingen. Het lijkt er zelfs op dat de partij van Bart De Wever de grootste van Vlaanderen zal worden. Limburgs lijsttrekster voor de Kamer Frieda Brepoels mocht donderdag de voorsprong van haar partij komen verdedigen tijdens een chatsessie met de lezers van www.hvbl.be. En daarin werden vooral de communautaire vraagstukken niet uit de weg gegaan.


"Ons land staat nu al drie jaar stil. Wij hebben dringende hervormingen nodig", begon ze. "Onze bedrijven zien de toekomst niet erg rooskleurig indien we gewoon blijven aanmodderen. De N-VA vraagt dan ook aan de kiezer om die ommezwaai mogelijk te maken."

Brepoels gaf wel aan dat haar partij niet van plan is om de regeringsonderhandelingen lang te laten aanslepen "in een of ander kasteel". "We zullen samen met andere Vlaamse partijen hopelijk een voorstel van confederaal model aan de Franstaligen kunnen presenteren op korte termijn. Het is dan aan de Franstaligen om hierop al dan niet in te gaan. Belangrijk is dat we op dat vlak als Vlamingen aan één zeel trekken", aldus de lijsttrekster.

Om ervoor te zorgen dat Vlaanderen nog meer bevoegdheden kan krijgen, is N-VA niet meteen bereid om samen te werken met Vlaams Belang. Daarvoor is het water tussen de twee partijen te diep volgens Brepoels.

"De N-VA heeft het cordon sanitaire nooit gesteund omdat het contraproductief werkt", zei ze. "Samenwerken kan je alleen op basis van je programma en ik denk dat op een aantal belangrijke punten beide partijen wel heel andere standpunten verdedigen."
Maar Brepoels is er zeker van dat ze ook zonder de partij van Dewinter en co kan regeren.

@ Het Belang van Limburg

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse politici CD&V, sp.a en Groen! voeren opnieuw campagne in het Turks

 

Weggeplukt bij feesboek Tanguy Veys :

http://www.facebook.com/note.php?note_id=412617263128

Binnen 10 jaar zal volgens onderzoek van socioloog Jan Hertogen samen met de K.U.Leuven 30% van de bevolking in ons land allochtone wortels hebben. In Gent is 25% nu al van vreemde afkomst en binnen 10 jaar wordt dat 38%. Gentse politici van CD&V, sp.a en Groen! gaan die vervreemding van onze stad nog een handje helpen.

In de strijd om de allochtone kiezer zijn immers ook deze keer alle middelen goed. Zowel de Gentse schepen Resul Tapmaz (6de effectief Kamer voor sp.a) , het Vlaams Parlementslid Veli Yüksel (10de opvolger Kamer voor CD&V) als ABVV-afgevaardigde Cengiz Cetinkaya (6de effectief Kamer voor Groen!) plaatsten in het gratis huis-aan-huisblad "
Binfikir", dat maandelijks op 10.000 exemplaren verschijnt, van juni (Haziran) '10 een betaalde advertentie volledig in het Turks.

Het gratis huis-aan-huisblad "Binfikir"
.
Binfikir is te verkrijgen in talrijke Turkse groentenwinkels en bakkerijen in het Gentse en het is duidelijk dat zij zich met hun advertentie richten op de allochtone kiezer in Oost-Vlaanderen en Gent in het bijzonder.

Het is niet de eerste keer dat “Gentse” politici door het “Turkse” stof kruipen om te dingen naar de stem van de allochtone kiezer. De vorige keer, bij de verkiezingen voor het Vlaams Parlement in 2009, beweerde bijvoorbeeld Veli Yüksel nog dat het om een éénmalig initiatief ging op beperkte oplage, maar nu valt recidivist Yüksel met deze advertentie compleet door de mand.

Deze in het Turks adverterende politici brengen met hun initiatief een zeer wrange boodschap:
- Wij trekken ons niks aan van de Vlaamse eigenheid van Gent; het wordt tijd dat de autochtone Gentenaars zich eens neerleggen bij de realiteit...
- Je hoeft geen Nederlands te kunnen om bij de verkiezingen in Oost-Vlaanderen voor het federaal parlement te stemmen…
- Als het aan sp.a, CD&V of Groen! ligt moeten de Turken in Gent geen Nederlands leren, de Gentenaars en dus ook de politici moeten zich maar aan de Turken aanpassen …

Hun namen mogen dan ook toegevoegd worden het steeds langer wordende lijstje van “Vlaamse” politici die zich in het verleden al tot dergelijke praktijken verlaagd hebben zoals bijvoorbeeld de Gentse oud-schepen Fatma Pehlivan (nu Vlaams Parlementslid) of de Gentse CD&V’er Fuat Korkmazer.

Wie trouwens denkt dat zij de enige “Vlaamse” politici zijn die met een Turkse advertentie in het blad Binfikir prijken heeft het verkeerd voor. Ook volgende andere politici hebben deze twijfelachtige “eer” :


- Sener Ugurlu (6de effectief Kamer voor sp.a in de provincie Antwerpen)
- Meyrem Almaci (lijsttrekker effectieven Kamer voor Groen! in de provincie Antwerpen)
- Ali Çaglar (4de effectief Kamer voor CD&V in de provincie Limburg)
- Derya Erdogan-Gen (lijstduwer opvolgers Kamer voor Groen! de provincie Limburg)

En dan vermeld ik nog niet de ook in het Turkse adverterende politici van CDH, MR of PS…

Wanneer gaan deze politici eindelijk eens beseffen dat zij onze democratie hier ene bijzonder slechte dienst mee bewijzen ?

Wij zijn toch bijzonder gecharmeerd door deze aankondiging van Fuat Korkmazer, met de belgische driekleur en de Turkse maansikkel + ster in combinatie met de bevriende partijen CD&V en NVA.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juffrouw Ellens willekeurige keuze
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag lieve bloglezertjes !  Vandaag is de Juffrouw aan de laatste reeks uitverkorenen toe, die u graag willen vertegenwoordigen in de nobele lichamen van Kamer en Senaat. Weet u echter, dat ik de laatste dagen beschuldigd wordt door sommige lezers en reageerders, dat deze "willekeurige" uitverkiezingen, gemanipuleerd lijken ... Dit doet uw Juffrouw Ellen zeer veel verdriet.  Wij hebben in voltallige redactieraad duidelijk afgesproken, dat alles onpartijdig, neutraal en éérlijk zou verlopen. De Heer Hoofdredacteur die himself even trouw en eerlijk is als een hyena in gevangenschap,  heeft het mij op mijn hartje en omgeving  gedrukt, dat ik moest handelen zoals bij de kwaliteitsmedia en  de VRT. U kan dus gerust zijn, alles is eerlijk verlopen. Per computer en daar kan niet mee geknoeid worden. Alle partijen komen evenredig aan bod, zoals ook vandaag blijkt uit onderstaande foto's.

Uw genegen, verkleefde en goudeerlijke Juffrouw Ellen



















De namen mag uzelf invullen ditmaal. En vooraleer ik het vergeet : volgende verkiezingen moeten er meer vrouwen bij !

 

Bijlagen:
juf.jpg (12.1 KB)   


11-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over grondgebied wordt niet onderhandeld.

 

CD&V, Open VLD en SP.a zijn best bereid toegevingen te doen inzake Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat lieten Steven Vanackere, Vincent Van Quickenborne en Dirk Van der Maelen gisteren via de media weten. Zo zien de traditionele partijen er geen graten in om aan de Franstaligen (minstens in de faciliteitengemeenten) inschrijvingsrecht toe te kennen. Daarmee geven zij het principe ‘splitsen zonder prijs’ op, dat in het Vlaams regeerakkoord van 2004 stond ingeschreven. Tussen haakjes: de N-VA kant zich nu tegen het inschrijvingsrecht, maar legde tijdens de onderhandelingen in 2007 wel zelf het zogenaamde ‘uitschrijvingsrecht’ op tafel. Daardoor zouden álle inwoners van dit land kunnen kiezen waar ze gaan stemmen. Op die manier zouden de Franstalige stemmen in de Vlaamse Rand uiteraard niet verloren gaan voor de Franstalige partijen, wat natuurlijk compleet haaks staat op de bedoeling van de BHV-splitsing.

Opmerkelijk is ook dat Open VLD in haar kiespropaganda in de zes faciliteitengemeenten reeds uitpakt met toegevingen aan de Franstaligen. Zo pleit Open VLD-Kamerlid Van Biesen in een recente folder voor nieuwe bevoegdheden voor de federale overheid inzake de faciliteitengemeenten: “De federale regering moet er op toezien dat de beide gemeenschappen zich ten volle kunnen ontplooien en kunnen genieten van elkaars culturele rijkdom.” Dit betekent dat Open VLD dus wel degelijk akkoord gaat met een verschuiving van de voogdij over deze gemeenten naar het federale niveau (momenteel is de Vlaamse regering ter zake bevoegd).

In een persbericht verbaasde Vlaams Belang-Kamerlid Bart Laeremans zich niet echt over het standpunt op zich: eerder pleitte Van Biesen reeds voor de overheveling van de Vlaamse bevoegdheden inzake het Franstalig onderwijs naar de Franse Gemeenschap. Wel nieuw is echter dat Open VLD dit soort standpunten nu openlijk gebruikt om Franstalige stemmen te ronselen.

Wie nog mocht twijfelen aan het standpunt van het Vlaams Belang: voor onze partij kan over ons grondgebied niet worden onderhandeld. Elke ‘compensatie’, ‘lepel suiker’ of ‘prijs’ voor de splitsing van BHV is dan ook compleet uit den boze.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschiedenis voor dummies : Amnestie in ruil voor BHV

 

In la libre belgique lezen wij een ongelooflijke versie over de twee gemeenschappen in het land B.  Het verhaal wordt gedaan door een Vlaamse KUL-professor, Renaat Devisch,  antropoloog- psycho-analyst. Deze veredelde folklorist en kierewietendokter analyseert onze Vlaamse geesten en schrijft "Geschiedenis voor dummies" in samenwerking met een Waalse collega, professor Van Meerbeeck.

De "haat" van de Vlamingen tegenover Wallonië steunt op 2 vergissingen :

- tijdens de Grote Oorlog werden Vlaamse soldaten de dood ingejaagd door Franstalige officieren. Dat is een mythe ! Ook Waalse soldaten verstonden geen Frans, want die spraken Waals, begrepen geen woord Frans en werden evenzeer de dood ingejaagd. Zo, dat is opgelost ;

- tijdens de Tweede Wereldoorlog : vlam ! Hitler ziet zijn kans schoon om zijn nazi-ideeën op te lappen aan de katholieke Vlamingen die massaal naar het Oostfront trekken en even massaal sneuvelen. Zij die terugkeren, worden na de oorlog in de nor gedraaid. Later verleent belgië geen amnestie aan die landverraders. En dat is oorzaak nummer twee van de haat tegen de Walen. Zo, dat is exact en geschiedkundig, keurig uiteengezet.

Het verhaal gaat echter verder, want in de 2 voorgaande feiten bevindt zich de oplossing voor BHV en voor het verdere pacifistische voortbestaan van het land B. Wij vatten het samen, want ingewikkelde feiten worden door universiteitsprofessoren amusant en simpel verteld voor het domme plebs. Kijk maar naar Rik Torfs.

Ding-dong, ding-dong !

- Ja, voor wat is 't ?

- Het is hier mijnheer doktoor Kierewiet, 't is om u amnestie te verlenen. Allez, voor uw bompa die een zwarte was en die 25 jaar cel heeft gekregen omdat hij lid was van het VNV.

- Ho, da's goed nieuws, mijnheer doktoor. Moet ik nog iets betalen ?

- Ja, als ge wilt zo goed zijn, dan zal ik zorgen dat we BHV splitsen en dat gij ons verder in Vlaams Brabant tot tegen Mechelen, Leuven en Aarschot faciliteiten verleent.

- Da's geen enkel probleem, mijnheer doktoor. Waarom gaat ge niet tot Antwerpen, da's tegen de Hollandse grens, dan kunt ge zo naar Rotterdam. Nog ietske anders ?

Dat is zowat de samenvatting van dit ongelooflijke stuk, waarbij het bezoek van mijnheer doktoor natuurlijk een fantasietje van ons is. U kan het nalezen via dit bruggetje.

Een leuk extraatje. Op de pagina waar u terechtkomt,  kan u een streepje audio beluisteren door de leliaart Peter Vandermeersch. Als Vlaanderen moet bepist worden, is Vandermeersch steeds in de omgeving. Aan zijn euh-euh Frans is er nog veel werk.

Ray (met dank aan Pol)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Wallonië en la douce France

Juicht, Vlamingen juicht ! Onze verlossing van het franstalige juk is op til. La douce France staat met ongeduld te trappelen om La Wallonie in de armen te sluiten. Volgens een peiling van France-soir is 2/3 van de Franse bevolking gewonnen voor een aanhechting van Wallonië aan Frankrijk. Zij willen er zelfs Bruxelles bij nemen.

Dit moet toch als muziek in de oren klinken van Milquet-Di Ruppo en consoorten. Gedaan met die steeds maar vervelender wordende Vlamingen, hun BHV getreiter, hun gejammer over de staatshervorming, hun alarmbellen en gejudas met FDF-burgemeesters. De absolute vrijheid voor de Walen wordt hen door La France aangeboden op een schoteltje.
Wat zou Walloniê nu nog kunnen tegenhouden om de grote verbroederingsstap te zetten, terug thuiskomen in het warme moedernest, terug uit volle borst de Marselleise te kunnen meezingen .. .wat een weelde staat hen te wachten. Alle Vlaamse politieke partijen moeten nu eensgezind hun Waalse tegenhangers er toe bewegen deze uitgestoken hand van de fransoozen te grijpen en hun verdere bestaan met hen te beleven en te delen.Na een billijke verdeling van de Belgische staatsschuld, die het land van Sarkootje met de gllimlach zal overnemen, samen met honderduizenden hangmatters is het probleem B. opgelost in alle peis en vree.Wallonië content en Vlaanderen vrij....meer moet dat niet zijn.

mvg - Senior
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen roken nog gewoon as

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verkiezingen van de angst

 

Het is al enige tijd stil op de webstek Vrij van Zegel van Luc van Balberghe. Onze wijze keizer van het Vlaamse internet is in de weer met zijn theaterstukken en de gezondheid zit ook niet helemaal mee.

Het journalistieke bloed laat zich echter niet verloochenen in dit land dat  wettige verkiezingen organiseert die indruisen tegen de Grondwet. Zover zijn wij dus en Luc kan lang zwijgen en observeren, maar o wee, als hij dan losbarst dan worden de heilige huisjes genadeloos omver gehaald. Alle politieke partijen komen om beurten onder het ontleedmes van de politieke chirurg, Luc van Balberghe.

U MOET dit lezen ! Klik op onderstaande groene banner :

Vrij van Zegel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat kiest u : Dubbelzinnigheid of Duidelijkheid ?

 

Op de vraag wat u verkiest, dubbelzinnigheid of duidelijkheid, antwoordt  een overdonderende meerderheid : "Ha,duidelijkheid, nietwaar mijnheer".  Als het er echter op aankomt deze keuze toe te passen in het stemhokje, blijft er van die intentie voor duidelijkheid niet veel meer over.  De meesten gaan toch maar voor "dubbelzinnigheid". Welicht zonder het te beseffen.

Wat betekent 180 jaar wachten in een mensenleven ?

Er wordt gezwicht voor vage begrippen als : "Onze Welvaart" of "Er is nood aan poltici die moed hebben", "Durven veranderen", "Zondag beslist u over uw job, uw pensioen, uw energiefactuur" of deze :  "500.000 jobs".  Waarom niet :  "Wat betekent 180 jaar wachten op vrijheid in een mensenleven ?".

Als u bovendien nagaat wie de figuren zijn die zich achter deze slogans verstoppen, dan komt u terecht bij het door mekaar wriemelend zootje mooipraters dat het huidige politieke fiasco op zijn geweten heeft.  Waar deze dames en heren vooral in uitblinken, is het aanprijzen van de eigen onfeilbaarheid. Bent u aanhanger van dit soort figuren, dan kan u nu stoppen met verder lezen en nemen wij hoffelijk afscheid : "Tot nooit meer, geachte lezer, het ga u vooral niet voor de wind, maar daar kiest uzelf voor. " Beleefd maar duidelijk.

Wij zijn er van overtuigd, na meer dan 50 jaar de belgische politiek met wisselende passie gevolgd te hebben, zoals vele lezers en vrienden op deze blog, dat alle problemen een gevolg zijn van de tweedeling Vlaanderen-Wallonië. Alle lapmiddelen, compromissen bij de vele staatshervormingen uit het verleden,  hebben geen verbetering gebracht maar integendeel geleid tot de chaos en onbestuurbaarheid van dit kunstmatige land. Onbestuurbaar, omdat over elke politieke zucht, op om het even welk terrein, de twee gemeenschappen een andere visie hebben.

Wij  gaan voor duidelijkheid : Vlaamse Onafhankelijkheid

Het is genoeg geweest, praten en onderhandelen leidt tot niets. Wij zeggen op een correcte en duidelijke manier : Vlaanderen is van nu af onafhankelijk.  Ons Vlaamse parlement neemt die beslissing en regelt de zaken af met de overzijde. Dat is geen gemakkelijke opgave, maar het betekent een einde van de uitzichtloze toestand. De verspilling van veel politieke energie en het zal een opluchting betekenen eindelijk bezig te zijn met de opgave voor elke politicus : de democratie binnen de eigen staatsgrenzen dienen.

Vlaanderen is gastvrij maar niet gek

Vlaanderen springt gastvrij om met wie hier komt leven, wonen en werken. Wij zijn echter niet gek.  Er moet een duidelijk engagement zijn van onze gasten, dat zij onze wijze van leven aanvaarden. Wie niet beantwoordt aan de normen en enkel uit is op sociale voordelen en geen bijdragen wil leveren aan zijn nieuwe gemeenschap, moet elders zijn geluk beproeven. Opdringerige eisen, meegebracht uit de vaak religieuze en ondemocratische thuislanden, zijn hier niet welkom.

Niet de criminelen moeten zich hier behaaglijk voelen

Wij willen ook dat de Vlaamse staat zal zorgen voor de veiligheid van zijn burgers.  Niet het tuig en de criminelen moeten zich behaaglijk voelen in onze gemeenschap, maar wél zij die op een correcte manier de wetten en gebruiken van het land respecteren. Justitie en politie moeten over de vereiste middelen en steun  beschikken om hun taken naar behoren uit te voeren. De partijpolitiek moet de handen afhouden van justitie en politie.

Een eigen Vlaamse economie voor de eigen bevolking

Vlaanderen beschikt over vele troeven om een van de welvarendste regio's binnen Europa te zijn. De jaarlijkse transferten die nu zowel openlijk als verdoken jaarlijks 12 miljard euro naar Wallonië versassen, blijven binnen de republiek.  Alle gedoe over de dramatische gevolgen  bij een scheiding zijn reacties van sentimentele aard die mits duidelijke afspraken vermeden zullen worden. Het bedrijfsleven vestigt zich daar waar de omstandigheden gunstig zijn en heeft lak aan sentimentele overwegingen. 

Dit zijn enkele basisoverwegingen die wij terug willen vinden in de programma's van politieke partijen. En u weet het intussen : Vlaams Belang is de enige die deze garanties biedt. Ondubbelzinnig en duidelijk.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kisisel hizmet (persoonlijke diensten)

 

Zowel de Waalse als de Vlaamse socialisten richten zich in toenemende mate op het allochtone publiek. In verkiezingstijd wordt dat nog eens extra in de verf gezet.

Zo verspreidt het socialistische ziekenfonds De Voorzorg in Limburg een folder die exclusief bestemd is voor Turken. De folder wordt verspreid onder Turkssprekende leden van De Voorzorg en eveneens bedeeld in brievenbussen waar Turkse namen op vermeld staan, om nieuwe leden te werven. Het is geen toeval dat deze folder net nu in de bus valt. Het Gewestelijk kantoor van de Voorzorg, waarvan sprake in de folder, wordt immers voorgezeten door een OCMW-raadslid van de SP.a. Aan de ramen van het kantoor hangen ook tal van socialistische affiches, zodat al snel duidelijk wordt dat de uitgave van de Turkse folder louter electorale bedoelingen heeft. Het Vlaams Belang is verontwaardigd en roept bij monde van Vlaams Parlementslid Chris Janssens de nog resterende leden van het socialistische ziekenfonds op hun conclusies te trekken en lid te worden van een neutraal, politiek onafhankelijk ziekenfonds.

Ook in Antwerpen valt er Turkse propaganda in de bus. Gemeenteraadslid en zesde kandidaat op de SP.a-Kamerlijst, Sener Ugurlu, verspreidt er een ééntalig Turks pamflet, wat des te opmerkelijker is aangezien de man zich profileert als iemand die “elke dag werk maakt van een goede en vlotte inburgering en integratie van allochtonen”. Het verschijnen van dergelijke pamfletten vormt echter het bewijs van het mislukte integratie- en inburgeringsbeleid. In een persbericht dringt Filip Dewinter erop aan dat de andere partijen hun allochtone kandidaten terugfluiten, omdat zij door middel van anderstalige propaganda de inburgering en integratie van hun gemeenschap absoluut niet bevorderen.

Niet enkel de SP.a focust zich op het allochtone kiespubliek. Zo verscheen ten tijde van het kartel CD&V/N-VA
een Nederlands-Turks verkiezingspamflet. Andere CD&V’ers, zoals Ergün Top en voormalig journalist Veli Yüksel voerden in het verleden ook al Turkse campagnes. En dan is er nog de imam Cemal Cavdarli, die onlangs overstapte van de SP.a naar LDD waar hij de derde kandidaat is op de Oost-Vlaamse Kamerlijst. De imam, die zijn legerdienst in Turkije vervulde, is onder meer voorstander van de Turkse toetreding tot de EU en het ritueel slachten, wat al voor de nodige ophef zorgde binnen zijn eigen partij.
 
bron:VB

PST : Voor wanneer integratiecursussen voor Vlamingen om Turks, Arabisch of Tsjoekelenboemba onder de knie te krijgen ? Zo kan het toch niet langer  !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik kan niet omgaan met kritiek

 

 

 

Kik op de foto van Anne-Sofie Dewinter : zij vertelt u over zichzelf en de politiek

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart de Wever en de geherdefinieerde wafelijzerpolitiek

 

Het gewicht van Bart in de peilingen groeit evenredig met zijn lichaamsgewicht, we kunnen hier dus spreken van een met immaculaat witte bloemsuiker ondergestrooide poging tot wafelenbakpolitiek. Geen bruine suiker dus. Gaufres de Bruxelles zullen ervan komen. Komt neer op gepraktiseerd penskomsa ... pardon, compensatiegedrag. Wat gaat dat na 13 juni geven met de te voorziene moeilijke onderhandelingen ? Ik heb nog nooit iemand zich op een marathon weten voorbereiden door zijn gewicht te verdubbelen, wel voor een rol in een drama of een klucht.

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taliban hangen 7-jarig kind-spion op

 

 

Een zevenjarige jongen werd van de Taliban van spionage beschuldigd : hij zou in het Sangin district in de zuidelijke provincie Helmland “informatie aan vreemde soldaten” gegeven hebben.  Wegens deze verdenking werd het kind uit het dorf Heratyan dinsdagavond opgehangen.  Dawood Ahmadi, woordvoerder van het provinciebestuur, meent dat de jongen geen spion was, maar eventueel wel de politie of soldaten over verstopte ontploffingsmunitie kunnen geïnformeerd hebben. 

Drie jaar geleden werden een 70jarige vrouw en een kind uit het Musa Qala district om dezelfde beschuldiging gedood.  Zowel Karzai als de Britse premier Cameron keurden de moord af. Afkeuren ...

Zij meenden dat dit meer dan eender welke actie, eender welk boek, eender welk artikel aantoont tot welke daden de Taliban in staat is.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juffrouw Ellens willekeurige keuze
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit is onze voorlaatste presentatiedag van kandidaten die zich opwerpen om onze belangen te vuur en te zwaard, door dik en dun en tot hun laatste snik te verdedigen. U weet het intussen, trouwe vrienden, de keuze gebeurt op volstrekte willekeurige basis, zonder enige vooringenomenheid. Alle kandidaten worden "blind" aangeduid door de computer. Even neutraal als de uitzendingen van de 0000. 

Juffrouw Ellen

 

 

Frans Poortmans (57) - Heist o/d Berg - 10de opvolger Kamer - Antwerpen

Veronique Coutteau (46) - Staden - 6de opvolger Kamer - West-Vlaanderen

 

Eddy van Calsteren (59) - Sint-Jans-Molenbeek - 6de opvolger Kamer - BHV

 

 

Nele Jansegers (44) - Aalst - 2de opvolger Senaat

Johan van Reeth (35) - Riemst - 6de kandidaat Kamer - Limburg

Odette van Brusselen (55) - Nieuwrode - 4de kandidaat Kamer - Leuven

NV-A

Bart de Zever (27) - Antwerpen - Senaat 1ste opvolger

 

 


10-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat gebeurde met één Israëlische soldaat op 31 mei ...

 

Onderstaande foto's worden, vreemd genoeg, gepubliceerd door de Turkse krant Hürriyet.  Het zijn opnames van 31 mei bij de entering van het "vredesschip"  Mavi Marmara door de Israëlische marine. Een militair wordt tot bloedens toe mishandeld door de vredesapostelen. Men dreigt de gekwetste en huilende militair van de trappen te zwieren. Een koelbloedig iemand verhindert dit en begeleidt de Israëlier de trap af, terwijl een ander man het gebeuren op film vastlegt. Meerdere foto's : druk op gele band hierboven.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfs de po-co gazet klaagt onveiligheid Suid-Afrika aan

 

JOHANNESBURG - De 450.000 toeristen die voor het WK naar Zuid-Afrika zouden afzakken zijn er niet. Het zullen er slechts 200.000 zijn. Dat heeft vooral te maken met de onheilspellende verhalen over de veiligheid in het land.

De aanblik in en rond Johannesburg slaat ons met vertwijfeling. Op de weg van de luchthaven naar onze pleisterplaats zien we overal politie. Op elke afrit van de snelweg staat een politiepatrouille, op belangrijke kruispunten zelfs twee. Op een weg van tien kilometer worden we twee tot vier keer voorbijgestoken door een combi of wagen met minstens drie agenten in. Of we halen de tergend traag rijdende wagen zelf in. Johannesburg lijkt veranderd in een politiestaat.

Na de middag, als we terugkeren van een interview en in de file terugschuiven naar het hotel, zien we geen enkele politiewagen. Met dat dubbelzinnige beeld kampt Zuid-Afrika. Het wil aan de wereld niet toegeven dat het een gevaarlijk land is.

‘Ach, volg de grote wegen maar', zegt de receptioniste van ons hotel als we ons aan de voorschriften houden en vragen welke buurten we moeten vermijden. ‘Zo gevaarlijk is het hier echt niet. Elke buitenlander komt hier met een pak in de broek aan.'

Niettemin denkt elke buitenlander er wel zo over en moeten er dus voorzorgsmaatregelen worden genomen. Want als er iets gebeurt, wordt de wereld tijdens het WK met de neus op de criminele feiten gedrukt.

De Zuid-Afrikaanse overheid wil dat niet. De wereldvoetbalbond Fifa nog minder. En die wil is wet. Maar niet iedereen springt als de Fifa iets wil. Zeker de voetbalfans niet.

Nederlanders, Denen en Brazilianen hebben de reputatie hun land altijd in positieve zin aan te moedigen. Als er ergens een WK wordt georganiseerd, zijn de reizen en tickets voor supporters uit die landen niet aan te slepen. Voor het WK in Zuid-Afrika geldt dat echter niet. Akkoord, het is ver, duur en het wintert. Het is echter vooral het onveiligheidsgevoel dat opspeelt.

Dr. Johan Burger, als senior onderzoeker verbonden aan het Instituut voor Veiligheidsstudies in het Zuid-Afrikaanse Pretoria, publiceerde eerder dit jaar een huiveringwekkend rapport. Volgens de doctor in de rechten is het land tijdens het komende tornooi een aantrekkelijk doelwit voor aanslagen door terroristische organisaties. Twee collega-professoren wijzen naar Al-Qaeda als grootste gevaar. Terroristenspecialist Hussein Solomon van de afdeling Politieke Wetenschappen van de universiteit van Pretoria verklaarde twee maanden geleden al dat Osama Bin Laden en co. in buurland Botswana voorbereidingen treffen voor aanslagen tijdens het WK. In Irak werd vorige maand nog een man gearresteerd die een aanslag op de Nederlandse of Deense selectie wilde plegen. De Amerikaanse ambassade werd het voorbije jaar al enkele keren uit voorzorg ontruimd.

Zuid-Afrika heeft weinig vijanden en deed al die jaren weinig tegen dreiging van buitenaf. De grensstroken met Botswana, Namibië en Zimbabwe zijn enorm groot. Illegalen kunnen makkelijk het land binnen en dat geldt dus ook voor terroristen. Vandaar de vrees.

Er is echter een meer grijpbaar gevaar dat op de loer ligt. Dr. Burger is van mening dat een groot internationaal evenement als het WK de ideale gelegenheid biedt voor het plegen van misdrijven. Hij zwaait daarvoor met sprekende cijfers. Zo is het aantal moorden in Zuid-Afrika is nog steeds onthutsend. Het gemiddelde is sinds 1995 wel gezakt van 67,9 naar 37,3 per 100.000 inwoners per jaar, maar het is nog altijd veel hoger dan het mondiale gemiddelde van 7,6. Het gemiddelde van 37,3 per 100.000 inwoners is omgerekend 50 moorden per dag. Geruststellend voor de toeristen zou moeten zijn dat in 80 procent van de gevallen de moordenaar en het slachtoffer elkaar kennen. 90 procent van de moorden gebeurt ook in de townships, de getto's van de zwarten waar de toeristen in principe niks te zoeken hebben. Of het zou uit, in dit geval ongezonde, nieuwsgierigheid moeten zijn.

Het onvermogen van de politie in het zuidelijkste land van het Afrikaanse continent boezemt niet veel vertrouwen in. In 2009 is het aantal gewelddelicten weer gestegen. Een specifieke zorg daarbij is de voortdurende stijging van overvallen op woningen, bedrijven en automobilisten. De overvallen op woningen zijn in alle negen de provincies toegenomen. In zeven provincies steeg het aantal overvallen op argeloze automobilisten, de zogenaamde carjackings.

Het aantal overvallen met geweldpleging gaat nog altijd de hoogte in. Zoals hierboven aangegeven ben je thuis en op je werk niet echt veilig, maar als automobilist ben je helemaal vogelvrij. Tijdens de nachtelijke uren op stille wegen rijden, is vragen om problemen. Er gebeuren 15.000 carjackings per jaar, dat zijn er 40 per dag.

Aan de straatovervallen met geweldpleging komt in 57 procent van de gevallen een vuurwapen te pas. In 38 procent van de gevallen wordt met een mes gedreigd. In de vijf laatste procent van de gevallen moet het grote aantal boeven dat plots opduikt genoeg zijn om tot het afgeven van waardevolle spullen over te gaan. De criminelen zijn vooral uit op gsm's, geld, kredietkaarten en identiteitskaarten.

WK cricket

Zuid-Afrika is zich zeer bewust van het veiligheidsprobleem. Het imago van het land zou onherstelbare schade oplopen mochten tijdens het WK voortdurend berichten over overvallen of zelfs vermoorde buitenlanders de krantenkoppen halen.

De WK-toeristen zullen door de politie dan ook met het maximum aan zorgen worden omgeven. Ze hoeven, als ze zich gedragen, niet echt veel te vrezen. Zo klinkt het toch. Tijdens het WK cricket in 2003 werden er geen noemenswaardige geweldplegingen op toeristen vastgesteld.

Er zullen tijdens het WK liefst 193.000 politieagenten aan de slag zijn terwijl er ook nog eens 50.000 man privéveiligheidspersoneel wordt ingeschakeld. Die politiemacht wordt de komende vier weken ook nog eens in de rug gedekt door het leger, de inlichtingendiensten en de rampenbestrijding. De militairen kregen het voorbije jaar een loonopslag van liefst 65 procent. Er is ook zwaar geïnvesteerd in mobiele commandoposten, waterkanonnen, helikopters, kogelvrije vesten en beeldsystemen via satellieten. Er wordt nauw samengewerkt met de politie uit de deelnemende landen. De Duitse marine steekt bijvoorbeeld een handje toe. Er liggen oorlogsschepen voor de kust van Kaapstad. Soms houden ze oefeningen in het afvuren van raketten, schieten met kanonnen en het bestrijden van onderzeeërs. De inwoners van Kaapstad gingen de jongste weken wel met een heel gerust gevoel slapen.

‘Ik durf er gif op in te nemen dat criminelen het WK als een kans zien', zegt Johan Burger. ‘Natuurlijk zullen er slachtoffers vallen, met honderdduizenden supporters in het land. Maar ik verwacht niet dat de fans op zich een doelwit worden. De criminelen willen niet te veel aandacht trekken.'

Gisterochtend al werd die theorie aan diggelen gegooid. Drie journalisten van Spaanse en Portugese afkomst werden beroofd in hun hotel in Magaliesburg, niet ver van Johannesburg. Een groep gewapende mannen kwam het hotel binnen. Ze trokken naar de kamers van de journalisten en stalen vooral professioneel materiaal zoals tv's, camera's, laptops en gsm's.

Toch werden zo'n duizend zwervers, bedelaars en straatkinderen uit Johannesburg gedeporteerd en een paar honderd kilometer verder gedropt om de wereld in de waan te laten dat de verhalen over armoede en geweld in Johannesburg fel overdreven zijn. De overheid gaat nog verder. Er is in Kaapstad zelfs extra celruimte gecreëerd voor veeldrinkers, wildplassers en hooligans.

De Zuid-Afrikaanse bevolking vreest dan weer dat ze door de massale aandacht voor de toeristen meer aan haar lot zal worden overgelaten. Verwacht wordt dat in de townships de geweldplegingen een hoge vlucht zullen nemen.

Nog veel tickets te koop

Het is allemaal een weinig fraai beeld. De WK-organisatiecomité en de overheid mogen roepen wat ze willen, de supporters uit vooral Europa wagen de reis niet. De internationale ticketverkoop verliep uitermate teleurstellend en er werden dan maar tickets voor 13 euro op de Zuid-Afrikaanse markt gegooid. Er waren vorige week nog liefst 160.000 van 490.000 tickets te koop. Voor het eerst sinds lang dreigen er tijdens het WK lege plekken in de stadions op te duiken. De Nederlanders, op het EK 2008 met 150.000 aanwezig in Zwitserland, zouden deze keer slechts met hooguit 3.000 zijn.

De WK-sfeer is in de straten alomtegenwoordig met breed lachende Zuid-Afrikanen getooid met de meest gekke kostuums, hoofddeksels en blazend op een vuvuzela. De buitenlanders zullen met veel minder dan gewoonlijk zijn.

 http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=LV2RBSCL

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOODSBEDREIGINGEN en doodsbedreigingen

 

 

De Deftige Dame en Bart den Tjever hebben "DOODSBEDREIGINGEN" ontvangen. Code 2, dat wil zeggen mails en brieven, die goed zijn om 's nachts even door de straat van de DOODSBEDREIGDEN te rijden met een politiecombi. Ook andere politici zouden in dit geval verkeren, maar die worden niet bij name vermeld in de hypo-gazetten. Die zullen niet gemist worden.

Bedreigingen van welke aard ook, zijn verwerpelijk.  Voor fanatici, gestoorden en psychpaten is dit een uitlaatklep, voor de bedreigden en familie een bitter onaangenaam gebeuren.

Wat wij ons afvragen : wie lanceert dergelijke geruchten in de pers ? Dit kan enkel uit de omgeving van de betrokkenen komen.  Dat De Wever reageert en begint te toeteren verbaast niemand. Die man gedraagt zich niet enkel als keizer Nero maar heeft hij nu ook al paranoiaverschijnselen ?  Wie hem bezig ziet en beluistert, kan daar moeilijk aan twijfelen. Als hij nog maar vermoedt dat iemand hem tegenspreekt of benadeelt, legt hij klacht neer. Vorige verkiezingen stond hij bij de politie in Deurne te janken dat Vlaams Belangers hem een emmer pap hadden afgenomen.

Dewinter, Annemans, De Man ontvangen regelmatig haatmails, telefonische en schriftelijke bedreigingen. Slechts zeer zelden lekken die uit in de pers.  Maar bij de eeuwig verongelijkte en misbegrepen De Wever, staat hem beledigen, gelijk aan majesteitsschennis. Misschien nog eens een persconferentie ?

Savat

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!