Angeltjes
14-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Mesthoop
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nu De Wever zelf op een "mesthoop van stemmen" zit, zoals hij ooit het Vlaams Belang toebeet, zal hij nu moeten bewijzen dat zijn strategie werkt. Hij zal zich niet meer kunnen verstoppen achter een goed geplaceerd woordeke. Wij zijn benieuwd.

Pol


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij doen voort tot Vlaanderen onafhankelijk zal zijn

 

Bij het openschuiven van onze slaapkamergordijnen, zagen wij verbaasd dat er niets veranderd was : Vlaanderen komt ongeschonden uit de NVA-tsnunami, maar wij zijn verdorie nog niet onafhankelijk. De grootste partij, de meest succesrijke politicus met bijna 800.000 stemmen, biedt nederig zijn overwinning aan de Franstaligen aan : ik ben de zwaarste, maar jullie mogen de eerste-minister leveren. Het worden boeiende tijden. Wij zitten klaar met aangescherpte angels om te prikken.

13 juni 2010 zal ongetwijfeld een ijkpunt blijven in de belgische geschiedenis. Partijpolitiek vallen de nieuwe zetels niet te beurt aan Vlaams Belang maar wel aan de door de media gehypte partij, die nu moet laten zien, wat ze waard is.  Gelukkig blijven er in de Kamer 12 schildwachten over die een zware taak wacht : Vlaanderens bestemming naar de Onafhankelijkheid op het rechte spoor houden.

Daarnaast zal het wroeten blijven om te zorgen voor een degelijk migrantenbeleid en een einde te stellen aan de tomeloze instroming van vreemde vogels die hier niet thuishoren. Wij hebben er genoeg en er moet orde op zaken gesteld worden. 

Justitie, politie en veiligheid vormen een andere prioriteit. De geweerlopen van de  kalasjnikovs zijn niet plots getooid met bloemen.  De politie wordt van vandaag af niet respectvol en hoofs begroet door boeven en boefjes in opleiding. De cellen hebben zich niet vermenigvuldigd deze nacht, zoals de zetels van de NVA.  Justitie blijft een aanhangsel van de partijpolitiek met verdwaasde rechters en parketvrouwen die flirterig onder de indruk zijn van zware jongens met gebronsde huid.

Over de gekleurde en verrijkende diversiteit gesproken : die van de islam blijven militant oprukken. Neen, niet uw brave gebuur, die nèt niet. Althans hij zal het niet aan uw neus hangen dat hij in stilte rekent op een stevige aangroei van zijn broeders en zusters in het land B.

En dan blijft er het spannende samenleven met de Franstaligen in het gescheurde land.  Maar vooral de omgang met de gevestigde machten van het regime.  Zullen zij Dewever opslokken met de medewerking van Elio di Rupo ?  Of is het echt "gedaan met geven en toegeven" ?

En dan hebben we nog niets gezegd over de financiële modderpoel van de belgische staat, de gigantische schuld van 335 miljard euri, de uitzichtloze begrotingstekorten en de noodzakelijke incentives om de economie aan te zwengelen. Even ter situering : als het Planbureau 22 miljard besparingen aanbeveelt dan vermindert dat de huidige staatsschuld met geen cent.

Iedereen zal uit zijn Vlaamse pijp moeten komen.  Voor die van de meerderheid zal het een leerrijke periode worden, voor die van de oppositie zal het er op aankomen, zeer nauw en correct toe te kijken. Ons vertrouwen in Vlaams Belang blijft onverminderd overeind. Geen schijnvertoningen, geen grappige one-liners, maar consequent handelen. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale krantenreacties
Le Monde
.
Bart de Wever, le président du NVA, célèbre sa victoire devant les militants de son parti, dimanche soir.
.
Victoire historique pour les flamands séparatistes du NVA
(Historische zege voor de Vlaamse separatisten van de NVA)
.
NRC
.
Frankfurter Allgemeine
.
Guardian
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB-verkozenen

 

Kamer : 12

Antwerpen (4) : Gerolf Annemans - Rita Debont - Bruno Valkeniers - Alexandra Colen

Oost-Vlaanderen (3)  : Guy d'Daeseleri - Barbara Pas - Tanguy Veys

Limburg (2) : Bert Schoofs - Annick Ponthier

BHV (1) : Filip de Man

Leuven (1) : Hagen Goeyvaerts

West-Vlaanderen (1) : Peter Logghe

 

Senaat : 3

Filip Dewinter - Anke Van dermeersch - Jurgen Ceder

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslagen Kamer & Senaat

 

Kamer  88 Nederlandstalige verkozenen

NVA 27,8% -  27 zetels

CD&V 17,3% - 17 zetels

sp-a 14,6% - 13 zetels

VLD 13,6% - 13 zetels

VB 12,3% - 12 zetels

Groen 6,9% - 5 zetels

LDD 3,7% - 1 zetel

 

Senaat 25 rechtstreeks Nederlandstalig verkozenen

NVA 31,7% - 9 zetels

CD&V - 16,2% - 4 zetels

sp-a 15,3% - 4 zetels

VLD 13,3% - 4 zetels

VB 12,3% - 3 zetels

Groen - 6,3% - 1 zetel

LDD 3,3% - 0 zetels

Franstalige zetels Kamer

PS 26

MR 18

CdH 9

Ecolo 8

PP 1


13-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu naar bed : oogjes dicht, snaveltjes toe

 

Morgenvroeg zullen wij de juiste uitslag kennen voor Vlaanderen, de samenstelling van kamer en senaat en de vookeurstemmen. Allemaal intressante tijdelijke gegevens.

Wij hebben van deze namiddag 15 tot vanavond 23 uur gepoogd om de verkiezingen op de voet te volgen en tussendoor enige commentaar te leveren op deze blog.

Wij zijn geen politieke partij (enkel fan) dus wij voelen ons niet verplicht om sportief de NVA te feliciteren met haar uit de hand gelopen overwinning.  Waarom zouden wij proficiat zeggen, voor iets wat in onze ogen gestart is als een geënsceneerd gebeuren ... 

Zoals er niet moet gejammerd worden bij verliezen, moet er evenmin gejuicht worden over een zege die wij beschouwen als een grote maar geslaagde misleiding. Deze opmerking bevat geen rancune of jaloersheid, het is een vaststelling, die niemand ons uit het hoofd kan en zal praten. Natuurlijk kon dit scenario alleen maar lukken, met in de hoofdrol een man die de vaardigheid en eloquentie van Dewever bezat. Hij hanteert bovendien een nuchterheid die in schril contrast staat tot de wollige taal waar de meeste politici zich achter verschuilen.Het zwakke punt waarmee Dewever zijn onzekerheid niet kan verstoppen, is zijn lichaamstaal en zijn impulsiviteit, zowel verbaal als fysiek.

De NVA heeft enkele thema's van het Vlaams Belang tot zich genomen, ze bewerkt, afgezwakt  en aan de publieke opinie aangeboden met een nieuwe strik eromheen.  Daarbij heeft de partij zorgvuldig gemikt op de voorzichtige middenmoot van de bevolking en zijn er vele kiezers weggehaald en gecharmeerd ter rechterzijde. Natuurlijk ook bij Vlaams Belang.

Dat Dewever daarbij het meest fundamentele begrip van het eigen programma (de zelfstandigheid van Vlaanderen) in de ijskast heeft gestopt, zegt veel over de betrouwbaarheid van de overwinnaar.  Normaal wordt gezegd bij een wedstrijd : "Aan de meet wordt de winnaar bekend gemaakt".  We zullen afwachten wat het wordt met deze Rondewinnaar, of er sporen van doping of ander vals spel ontdekt worden.

Woestijnvis & C° zal nooit gedacht hebben dat hun speeltje zo'n succes zou hebben en dat de grap volledig uit de hand zou lopen. Dit is het typische verhaal van de Leerling-Tovenaar. Hoe we er ook over praten of het fenomeen Dewever proberen te situeren, de realiteit is wat zij is. Maar zij die de Volksunie hebben meegemaakt in haar begin- glorie- en eindjaren zijn nu toe aan een tweede visie van eenzelfde scenario.

Wij gaan geen voorspellingen doen over hoe het nu verder moet. Dat volgen we bij het plankzeilen over de actualiteit in de komende periode.

Dat Vlaams Belang mede een groot stuk politieke vertegenwoordiging inlevert, is jammer, maar de functie van waakhond blijft meer dan ooit nodig.  Vermoedelijk zullen er van de 16 kamerzetels 12 overblijven, alleszins alle kieskringen zijn vertegenwoordigd.

Wij putten troost uit één zaak : we hadden een eigen voorspelling die we maar aan enkele Angeltjeslezers en vrienden hebben durven overmaken, uit angst gekielhaald te worden door sommige onverbeterlijke optimisten. Daarin hadden wij VB op 12%, CD&V op 18% en NVA op 27% ingeschat.  Helaas, was dat niet ver van de realiteit. We hadden veel liever klinkend ongelijk gehad.

Tot morgen, vrienden. We worden nog niet wakker in een ander Vlaanderen, ook al zullen sommige journalisten dat naief beweren in hun commentaren ... Wij gaan voort met onze angeltjesprikken.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volledige kieskring Antwerpen (Kamer)

cd&v 15,5%

vld 11%

VB 16,2%

spa 14,3%

nva 30,7%

ldd 2,3%

groen 7,7%

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen (kanton) volledig

 

cdv 9,4%

vld 9,8%

VB 18.6%

spa 19,7%

nva 25,4%

ldd 3,1%

groen 11%


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even tussendoor : een snelle jongen

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een eerste reactie uit het buitenland

 

Het Vlaams-nationalistische N-VA stevent bij de Belgische parlementsverkiezingen zondag af op een monsterscore. De partij van Bart De Wever haalt volgens een prognose in Vlaanderen minstens 29 procent van de stemmen. In de gemeente Voeren, net onder Maastricht, scoort de partij zelfs 50,5 procent.

N-VA wil dat de Belgische staat op den duur verdwijnt. Vlaanderen moet dan een zelfstandige republiek worden.

Voor heel België worden de socialisten de grootste combinatie. Elio Di Rupo van de Waalse Parti Socialiste (PS) lijkt daarom op weg om de nieuwe premier van België te worden, als eerste Franstalige in ruim dertig jaar. De PS heeft de enorme aanhang in Wallonië en in Brussel zondag nog uitgebreid van 28 naar 36 procent. De Vlaamse zusterpartij sp.a bleef als enige partij in Vlaanderen overeind bij de enorme zege van N-VA.

Het zal voor Di Rupo wel lastig worden om een coalitie te vormen. De Franstaligen zijn fel gekant tegen de eisen van de Vlaams-nationalisten. ''We verkiezen zonder de N-VA te regeren, meer we sluiten het niet uit'', aldus Paul Magnette, PS-minister voor Klimaat en Energie.

De N-VA was bij de vorige verkiezingen nog een splinterpartij die een gezamenlijke lijst vormde met het christendemocratische CD&V. De christendemocraten verschrompelen in Vlaanderen tot 17,5 procent en verliezen hun positie als grootste combinatie in België.

Een zware klap was er ook voor Vlaams Belang en in minder mate ook voor het liberale Open VLD. Oud-judocoach Jean-Marie Dedecker blijft als enige Kamerlid over van de Lijst Dedecker: ''Ik ben gevloerd, met een ipon'', reageerde Dedecker.

Filip Dewinter toonde zich ontevreden dat Vlaams Belang van 19 naar 12,5 procent lijkt te zakken. ''Maar dit is geen ideologische nederlaag. Vlaams Belang heeft het pad geëffend naar Vlaamse onafhankelijkheid. Wij hebben gezaaid, anderen hebben geoogst'', aldus Dewinter over de enorme winst van de N-VA.

De parlementsverkiezingen in België waren nodig omdat de regering-Leterme dit voorjaar uit elkaar viel. Het liberale Open VLD was uit de coalitie gestapt. De partij vond dat Leterme onvoldoende succes boekte voor het Vlaams belang, vooral het splitsen van het omstreden kiesdistrict Brussel-Halle-Vilvoorde.

De Vlaams-Waalse tegenstellingen waren het hoofdthema van de campagnes. Anders dan in Nederland spraken partijen amper over de bezuinigingen die ook in België nodig zijn. Schattingen zijn dat België 22 miljard euro moet besparen tot 2015, maar bijvoorbeeld de Waalse PS van Elio Di Rupo beloofde de kiezers juist nog voor miljarden aan nieuwe uitgaven

http://www.parool.nl/parool/nl/225/BUITENLAND/article/detail/299359/2010/06/13/Vlaams-nationalisten-boeken-monsterscore.dhtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuven 345 op 348

 

cdv 16.3%

vld 14.5%

vb 9.6%

spa 17.7%

nva 27.1%

ldd 3.1%

groen 9.8%

PST : Dit stuk wordt geschreven om 21 uur en nog steeds géén uitslagen van Antwerpen. De computers van de dikke nekken van Digipolis doen het weer niet !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boom (Antwerpen) - volledig

 

cdv 13.5%

vld 9.9%

vb 18.8%

spa 18.2%

nva 29.2%

ldd 2.4%

groen 6.2%

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wallonië 1120 op 1641 stembureaus

 

PS 35% + 6%

MR 23 - 8%

CdH - 16% - 0%

Ecolo 13%

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Niklaas volledig

 

cdv 14,6%

vld 10,5%

vb 15%

spa 16,5%

nva 33%

ldd 3%

groen 7%

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is mijn revolver ?

 

Als ik nu nog één keer nen tjeef op de televisie hoor spreken over "de menschen", dan schiet ik ik hem omver (symbolisch, nietwaar vrienden).

Ik schrijf deze enkele regels om 20.30 uur en nog steeds is er geen uitslag van het kanton Antwerpen, waar per computer gestemd wordt.  Dat is normaal.  Digipolis wacht nog op instructies welke uitslag wenselijk is.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelen : volledig

 

cdv 13%

vld 13%

vb 15%

spa 20%

nva 27%

ldd 2%

groen 9%

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turnhout : volledig

 

cdv 18%

nva 32%

vld 9%

vb 15%

spa 14%

ldd 2%

groen 7%

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw Verkiezingsprikbord voor uitslagen en commentaren + AANPASSING 19.30 UUR
Klik op de afbeelding om de link te volgen

AANPASSING 19.30 uur :

U kan hier blijven reageren. Wij gaan echter verder met uitslagen en reacties bij andere artikels.

Beste vrienden en lezers,

Wij reserveren deze rubriek voor uitslagen en commentaren, anekdotes, enz. die u ons via  een reactie of een mail overmaakt.

Liefst geen fantasietjes of sprookjes (tenzij u het erbij vertelt) zoals we er al enkele ontvangen hebben. Cijfers die niet steunen op een een ernstige, te controleren bron, kunnen we helaas niet aanvaarden.

Uw bereidwillige en verkleefde Juffrouw Ellen

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oewist ?

 

Lieve vrienden,

Zijn jullie gaan wandelen in het groen ?  Een luchtje gaan happen onder de blauwe lucht ? Gaan bruinen onder de oranje zon ?   

Of hangen jullie in de gordijnen met het Vlaamse leeuwenmotief ?

Zoals het er momenteel naar uit ziet, is de NVA de grote overwinnaar in Vlaanderen. Dat komt niet uit de lucht gevallen, zoals we met zijn allen hier al maanden vastgesteld hebben. Deze uitslag is uniek in de belgische geschiedenis, zoals Dirk Sterckx opmerkte, MAAR even uniek is de wijze waarop de openbare omroep en de geschreven media de figuur van Bart de Wever hebben omhooggestuwd, met een gratis campagne die in de miljoenen euri loopt, mocht de NVA voor elk tv-en radio-optreden een factuur hebben gekregen. Idem voor de ruimte in de kranten en magazines.

Dat Vlaams Belang in deze omstandigheden achteruitgaat, mag ons niet verbazen.  De tegenwerking die VB heeft ondervonden in deze campagne was zo mogelijk nog schandelijker.

Een uitslag die verkocht wordt als een Vlaams-nationale overwinning zonder een Vlaamse leeuwenvlag ... Laten we nu afwachten hoe de uitslagen zullen zijn in de grote steden. Maar maak u daar geen illusies over. Wat we tot hiertoe hoorden uit Gent duidt op een VB-achteruitgang van ruim 1/3.

Tot straks : onze overtuiging verandert niet, hoor. Die van u toch ook niet ?

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasil, en zit stil

 

 

.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!