Angeltjes
17-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federale Republiek Padania met 32 miljoen inwoners is niet Italië

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk strijdt voor zijn identiteit

 

 

Vorig jaar oktober 2009 vonden er in diverse steden in Frankrijk zware anti-Frankrijk incidenten plaats naar aanleiding van de kwalificatie van Algerije voor de Wereldbeker. Brandstsichtingen (bij nacht), rooftochten, bedreigingen, u kent de elementen die onze maatschappij verrijken en waar u potverdorie uw mond over dicht houdt, als het u niet zint !  Op 13 juni kregen de Algerijnen op hun donder tegen Slovenië tijdens de eerste ronde van het WK.  In Villeneuve-SainGeorges (Ilee-de-France) is de Franse vlag van het gemeentehuis gerukt, in brand gestoken en vervangen door de Algerijnse vlag.

Een jongeren-incidentje dat kadert in het jeugdige voetbal-enthousiasme en waar we toch niet zwaar aan mogen tillen. De FN-jongeren doen dat wel en lanceren een affiche-campagne (zie afbeelding) : respect voor de Franse identiteit en de nationale waarden.  Daar zal natuurlijk schande over gesproken worden. Onze sympathie hebben ze. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom belgië uiteen moet vallen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Vorige week was ik even op een internationale persconferentie in Geneve. De avond tevoren zat ik met een groepje Nederlandse en Belgische collega’s te kletsen op een terrasje. Het ging over van alles en nog wat, beetje slap lullen, beetje provoceren, beetje dingetjes uitproberen, enfin, u kent het wel.


Op een gegeven moment kregen we het over Willem Elsschot, over wie momenteel een tentoonstelling in Antwerpen loopt. Volgens mij is Elsschot misschien wel de beste schrijver die ooit door het Nederlandse taalgebied is voortgebracht. Een boek als Lijmen/Het Been is een juweel en bovendien is het Nederlands dat Elsschot een halve eeuw geleden voortbracht nog steeds helder en bijzonder.

Ik kwam er op omdat ik pas op de radio naar aanleiding van de tentoonstelling in Antwerpen een fragment hoorde waar Elsschot aan het woord kwam. Hij sprak bijna onverstaanbaar Antwerps dus ik zei tegen de Belgische collega’s aan tafel dat het opmerkelijk was dat hij Antwerps sprak maar keurig Nederlands schreef.

Over wie hebt u het, vroeg een Waalse collega. Jong, goed opgeleid, slim, met een brede interesse. Hij had nog nooit van Elsschot gehoord.

Toen wist ik zeker dat België naar de filistijnen gaat. Het is al een beetje vreemd dat deze Waalse jongeman op school Elsschot niet in het Nederlands heeft moeten lezen. Het is nog veel vreemder dat hij Elsschot niet in een Franse vertaling heeft gelezen.

Het is ronduit belachelijk dat deze Belg nooit van Willem Elsschot, een van de grootste Belgen aller tijden, had gehoord. Het illustreert wat enkele Vlaamse collega’s vertelden, dat Wallonië en Vlaanderen cultureel volslagen gescheiden zijn. Ze kijken niet naar elkaars televisieprogramma’s, ze luisteren niet naar elkaars muziek, ze kennen elkaars wereld niet.

Dat moet een keer ontploffen.


Simon Rozendaal

@ Elsevier

PST : Dit is een grappig stukje, maar niets meer dan dat. Ik vind het de typische illustratie van wat de Engelse actrice Claire Bloom ooit zegde tegen een interviewer toen het gesprek op politiek terechtkwam : "U moet nooit, echt nooit een van mijn collega's ernstig nemen als die een politieke mening vooropzet, daar kennen die mensen totaal niets van".  Simon Rozendaal is wetenschappelijk journalist en schrijver die een weblog heeft bij Elsevier en die als het er op aankomt, beslist andere argumenten zal kennen dan deze speelse literaire anekdote. Die wel een kern van waarheid bevat. Een tweeledige vraag aan een Vlaams doorsnee-gezelschap : Noemt u een Waalse schrijver, schilder, acteur ?  En vertelt u iets over de Vlaming Willem Elsschot ? Als het land B een stille of tumultueuze dood sterft, zal het nooit wegens wederzijds artistiek onbegrip zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Ross Sisters : u moet ze leren kennen

 

 

The Ross Sisters uit 1944 : een sensationeel gebeuren. U moet eerst bijna 1 minuut luisteren naar hun liedje, maar dan begint de pret : dan komt het er op aan om te kijken. Dit is een buitengewoon leuke video van uitstekende kwaliteit.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tragische reportage over de Zuid-Franse overstromingen

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Monde over WK in SA

 

Afrikaanse cultuur : het olijke meisje doet Toet-Toet.  (foto Le Monde)

Le Monde is al lang niet meer de kwaliteitskrant die zijn lezers op een volwassen en objectieve manier voorlicht. Het is allemaal diversiteit en multikul om misselijk bij te worden.

In een artikel over het WK wordt door een correspondent de loftrompet gestoken over Suid-Afrika en de organisatie van het WK. Alles loopt gesmeerd, behalve enkele stakingsdreigingen van de electricteitsmaatschappij, de bussen, de treinen en de beveiligingsdiensten. Voor de rest : pas de problèmes.

De bevolking is echter boos op de vreemdelingen die commentaar leveren op de vuvuzela's en Le Monde springt de gekleurde medemenschen bij. Het is verdorie een schande,l die kritiek op dat getoeter, dat hoort nu eenmaal bij de Afrikaanse cultuur. En om het helemaal mooi te maken zegt de boterhamschrijver : "Als je op bezoek bent bij iemand, dan respecteer je zijn gewoontes."

Wij stellen dat ook vast bij de vreemde vogels en tafelschuimers die het Westen vereren met een bezoek, die passen zich direct aan en nemen  onze levenswijze zonder morren over.  Wie daar anders over denkt, is een racist. Vive Le Monde !

 Le Monde


16-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage en de euro

 

Een ideaal oppositie gegeven voor de Britse anti-EU partij, vormen de monetaire problemen omtrent de Euro. Nigel Farage, die over dit onderwerp al meermaals de noodklok van de UKIP heeft weergegeven, grijpt deze kans met beide handen, om Griekanland, Portugal en Spanje de mantel uit te vegen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heronderhandeling Vlaams regeerakkoord : NVA wil méér macht

 

De verpletterende overwinning van N-VA bij de federale verkiezingen zal tot in het Vlaams Parlement te voelen zijn. Vlaams parlementlid Kris Van Dijck (N-VA) stelt een heronderhandeling van het Vlaams regeerakkoord in het vooruitzicht. En Vlaanderen zal ook moeten besparen.

Op een rondetafelgesprek dat Knack organiseerde schetste Carl Decaluwé (CD&V) de grote uitdaging voor N-VA: "Een staatshervorming kan niet meer zoals vroeger worden afgekocht met geld."

"Het zal moeten gaan over meer bevoegdheden voor de deelstaten, die zelf verantwoordelijk moeten worden voor de inkomsten. Maar er zal hoe dan ook minder geld zijn voor de deelstaten."

Fientje Moerman (Open VLD): "De financieringswet is vandaag heel royaal voor Vlaanderen. Als er meer bevoegdheden naar de deelgebieden gaan, met meer verantwoordelijkheid maar ook minder geld, dan zal dat Wallonië nog meer zorgen baren dan Vlaanderen."

"En het zal al niet makkelijk zijn in Vlaanderen. Voor het eerst zullen we echt moeten nadenken over bezuinigingen. Laten we eerlijk zijn: de Vlaamse regering doet vandaag zaken die ze niet zou doen, als ze niet tachtig procent van haar inkomsten van de federale overheid kreeg. We zullen dus ook in Vlaanderen keuzes moeten maken."

Decaluwé: "Er zullen heilige huisjes moeten sneuvelen. Frank Vandenbroucke (SP.A) legde het probleem van de dienstencheques op tafel. Moeten die niet een beetje duurder worden om het systeem betaalbaar te houden?"

"Niemand wil lastenverhogingen, maar er moet wel geld zijn. Je moet ook op Vlaams niveau op een verstandige manier en zonder aan partijpolitiek opbod te doen aan de mensen uitleggen dat er heilige huisjes zullen moeten sneuvelen."

Kris Van Dijck (N-VA) gaat nog een stap verder: "Als een regeringsvorming en staatshervorming lukt, hebben we ook een aangepast Vlaams regeerakkoord nodig. De kaarten zullen anders liggen, er zal moeten worden heronderhandeld."

"Als de deelstaten met die copernicaanse omwenteling worden geresponsabiliseerd, is het evident dat ook het Vlaamse regeerakkoord herbekeken wordt. En we gaan daar allemaal niet te lang mee wachten."

@ Knack (EWP)



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de staatsschuld
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vandaag las ik ergens in de media de oproep van Fonske Verplaetse, gewezen big boss van de Nationale Bank, dat er vlug een nieuwe federale regering moet komen die werk maakt van de uit de pan "geswingde" staatsschuld.

Op zichzelf was dit bericht een open deur intrappen, want de meest hersenloze gabber in dit land weet dat ook. Ik was echter verrast te kunnen lezen dat Fonske verklaarde dat de "intresten" op onze giga-staatschuld zo maar eventjes zegge en schrijve 13 miljard euri bedraagt oftewel 520 miljard oude belgische frankskes ... op te hoesten door de noeste werkers (belastingbetalers) van het land B.

Voorwaar een hallucinante openbaring. Dat bij deze het land B (voor hoelang nog ?) een rating AA krijgt, is m.i. een zoethoudertje op bevel van hogere machten. Ik zou wensen dat dit een 'vals' bericht was van Woestijnvis,maar ik vrees dat het de rauwe verzwegen werkelijkheid is. Met dank aan de voorbije federale poco regeringen voor deze nachtmerrie.

Senior

Geachte Senior,

De staatsschuld bedraagt momenteel 335,7 miljard euri. Tegen een gemidelde rente van 4% komen we inderdaad uit op 13 miljard jaarlijkse aflossing. De kans dat er leningen afgelost worden, is klein, de meeste (zoniet alle) worden verlengd. Daarbij worden de begrotingstekorten aangevuld met nieuwe leningen, die de staatsschuld verder de hoogte indrijven.  Tegen 2015, het jaar dat het land B begrotingen in evenwicht zal voorleggen, zal de staatsschuld opgelopen zijn tot ruim 375 miljard, tenzij er gigantische wijzigingen plaatsgrijpen in het financieel gebeuren van de staat. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poinciana

 

 Kent u het liedje Poinciana, het is een melodie uit het gemeenschappelijk muzikaal geheugen. Zonder er ooit bij stil gestaan te hebben, dachten wij dat het de naam was van een exotische schone die romantisch aanbeden werd door een of andere verliefde gek. Maar neen, een poincania is verdorie een boom uit Madagascar, het eiland met veel eigen dier- en plantensoorten. De boom heeft prachtige bloemen en wordt daarom ook de vuurboom of vlammenboom genoemd. We laten het liedje horen, gespeeld door het easy-listening orkest van Percy Faith en aangepaste afbeeldingen. Dedju toch ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barcelona gaat voor bloot

 

 

Als eerste grote Spaanse stad plant Barcelona een verbod op gezichtsbedekking in openbare plaatsen, zoals stadhuis, gemeentediensten, markten en kinderkribbes.  Men viseert geen godsdienst, geen bevolkingsgroep: ook een helm zou bv. verboden worden.

De burgemeester wil dat iedereen “herkenbaar” moet zijn.

 @ Jihadwatch


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wenen : burgeroorlog in het zwembad

 

Het volgende alleenstaand incident, dat zich zaterdag in het Stadionzwembad van Wenen afspeelde, maakt ons de dagdagelijkse "verrijking" die ons deelachtig is, meer dan duidelijk.  Gezinnen moesten vluchten toen ca. 200 migranten, gewapend met messen en krukken, zich op elkaar stortten.  Het incident heeft, zoals die Krone ons verklaart, iets te maken met de zon en met alcohol.  Mooi dat we dat nu weten.  Verbazingwekkend is dat de migratieachtergrond van de temperamentvolle badgasten vermeld wordt. Alle vergelijkingen met toestanden in Vlaamse openlucht-zwembaden (zoals de Ster in Sint Niklaas) zijn toegelaten.

Het artikel uit die Krone :

Wat zich zaterdag in het stadionzwembad afspeelde kan men als een soort “burgeroorlog” beschrijven.  Bij 35°C in de schaduw, zon en alcohol geraakten aanvankelijk twee kleinere groepen (vermoedelijk wegens een futuliteit) slaags met elkaar.  Een getuige verklaarde dat de situatie zich dan weer “genormaliseerd had, maar dat was slechts de stilte voor de storm. 

De groepen met vreemdelingen werden omvangrijker, de wapens gevaarlijker : met messen en krukken vielen ze elkaar aan, begeleid van geschreeuw en beledigingen.  Tot de eerste gekwetsten bloedend op de ligweide lagen.  De veiligheidsagenten konden slechts toekijken en de politie verwittigen.  De toeschouwers vluchtten weg.  Christian Eisterer, de baas van het waterpretgebeuren, verklaarde dat ze de veiligheid zouden verbeteren door meer personeel voor de gasten aan te stellen.

Tja, vermoedelijk worden de “gasten” met meer personeel vreedzamer.  Dat zal de oorzaak geweest zijn …

Floriaan Terbeke



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De manipulatoren van Woestijnvis (met medeweten van de VRT ?)

 

Een onderzoeksbureau dat gedurende een jaar resultaten van allerhande onwaarschijnlijke onderzoeken de wereld instuurde via de media, blijkt een creatie van productiehuis Woestijnvis.

Onderzoeksbureau Data Driven verstuurde de afgelopen kiescampagne nog een hele reeks persberichten. Zo bleek dat Open Vld'ers het vaakst seks hebben, en dat de Vlaming gemiddeld 27 seconden in het stemhokje doorbrengt. Een eerste onderzoek, dat de "Vlaming er gemiddeld 50 seconden over deed om zijn of haar stem uit te brengen", verscheen in de media op 9 juni 2009, een jaar geleden dus.
 
Olivier Goris, programmacoördinator bij Woestijnvis, geeft in de Concentrakranten toe dat Data Driven niet bestaat. "Die verstuurde persberichten kaderen in een nieuw programma dat we uittesten", zegt hij, zonder verder in te gaan op de inhoud van het programma. (belga/sam)

@ de Morgen

Wij zijn beslist geen voorstanders van censuur of beperking van de normale en fatsoenlijke individuele meningsuiting.  En met practical jokes kunnen we best lachen. Toch rijzen er enkele kritische vragen bij dit gebeuren :

- de kranten zijn zonder meer ingegaan op de publicatie van de besluiten van deze zogenaamde onderzoeken, zonder te checken wie dit bureau is. Zijn de fictieve resultaten in een rapport samengevoegd of ging het enkel om persmededelingen, die klakkeloos gepubliceerd zijn door de media ?   De geschreven pers is alleszins met open ogen in de valkuil getrapt. De geloofwaardigheid van de zelfbenoemlde kwaliteitskranten is hiermede nog maar eens aangetoond. Onbetrouwbaar, lichtvaardig en onkundig.

- hoever kan men gaan met de beïnvloeding van de openbare opinie via vervalste flut-onderzoeken met al dan niet veel relevantie ? Eens dat blijkt dat die neponderzoeken gretig gepubliceerd worden, komen wellicht kwaadaardige bedoelingen aan de beurt. Moet er nagedacht worden over een wettelijke beteugeling van dergelijke uitwassen ? In hoever moeten de burgers blootgesteld worden aan manipulatie ?  Ik zou graag de mening van een Frank Thevissen of Luc van Balberghe over deze kwestie horen.

- Het is o.i. helemaal niet toevallig dat uitgerekend Woestijnvis dergelijke "grap" bedenkt.  Zij zijn na "the making of Bart de Wever" vermoedelijk geschrokken van hun eigen mogelijkheden en hebben vervolgens de grenzen verlegd om na te gaan hoever hun manipulatiekrachten reiken.

- Net toevallig verschijnt vandaag in de Standaard (u weet wel, dé kwaliteitskrant bij uitstek) een artikel met de titel "Wees voorzichtig met de VRT". Daarin wordt verwezen naar "een onderzoek" in opdracht van de Vlaamse overheid bij de Universiteit Antwerpen over wat de Vlamingen verwachten van de publieke omroep. Mogen wij glimlachen ?

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloody Sunday : officiële excuses van de regering

 

Bloody Sunday was een schietpartij in Derry, Noord-Ierland op 30 januari 1972. Hierbij werden veertien ongewapende jongens en mannen neergeschoten door Britse paratroopers na een vreedzame, maar door de Britten verboden demonstratie voor de mensenrechten in het stadsdeel Bogside in het Noord-Ierse Derry. De demonstratie was georganiseerd door de protestantse Ivan Cooper om te protesteren tegen de opsluiting van, voornamelijk katholieke, Ieren in Noord-Ierland. Tot zover Wikipedia. 

De Britse premier David Cameron heeft dinsdag uit naam van de natie excuses en diepe spijt geuit voor het doodschieten van veertien katholieke demonstranten in 1972 door Britse militairen in het Noord-Ierse Londonderry. Gedurende 12 jaar werd een onderzoek gedaan dat meer dan 5000 bladzijden tekst bevat en waaruit blijkt dat het Britse leger zonder aanleiding het vuur opende op de demonstranten.

 

"Wat op Bloody Sunday gebeurd is, was ongerechtvaardigd en niet goed te praten. Het was fout", zei Cameron in een verklaring in het Lagerhuis in Londen. Hij zei dat het rapport van de commissie onder leiding van Lord Saville 'schokkende conclusies' bevatte.

"Sommige leden van onze strijdkrachten handelden fout.  De regering is verantwoordelijk voor het gedrag van het leger en daarom betuig ik namens de regering en ons land diepe spijt", zei Cameron.  Waar een eerder rapport aannam dat de militairen reageerden op aanvallen van het IRA, stelt Saville dat geen van de doodgeschoten demonstranten een  gevaar  vormde. In bijna alle gevallen gebeurde het schieten op een onverantwoorde manier en werden onvoldoende waarschuwingen gegeven. In sommige gevallen leken de consequenties niet goed te zijn doordacht. In een geval schoot een soldaat nog op een man die al dood op de grond lag.

"Soldaten verloren hun zelfbeheersing en schoten zonder rechtstreekse aanleiding", aldus het rapport.

Het rapport zegt verder dat soldaten bij eerdere onderzoeken en ook ten overstaan van de commissie-Saville 'bewust valse verklaringen hebben afgelegd om het schieten te rechtvaardigen'.

Voor het Guildhall-gebouw in Londonderry werd instemmend op de verklaring van Cameron gereageerd. "Vandaag is aan het wachten een eind gekomen", zei Mickey McKinney, wiens broer een van de slachtoffers was. Tony Doherty, familielid van een ander slachtoffer, zei: "De waarheid is eindelijk boven tafel. Het Britse volk moet het weten, het Ierse volk moet het weten. De wereld weet het nu."

Het bloedbad in Londonderry versterkte de nationalistische sentimenten onder de katholieken in Noord-Ierland en de haat tegen het Britse leger, waardoor de Provisional IRA veel steun kreeg. "Bloody Sunday was een tragedie voor de getroffenen en de gewonden en een catastrofe voor de bevolking van Noord-Ierland", zegt het rapport.

Niet dat het veel terzake doet, maar wij hebben steeds ondubbelzinnig onze vriendschap en sympathie betuigd voor de strijd van het Ierse volk. Zonder ons uit te spreken over het geweld. Dat kwam echter niet alleen en uitsluitend van de kant van het IRA maar was even virulent aanwezig bij de protestantse unionisten en zoals thans openlijk toegegeven wordt bij het Britse bezettingsleger. In de jaren '70 heb ik een korte periode in Belfast doorgebracht : dat was toen een bezette stad met een kille oorlogssfeer. Ik zal nooit de warme sympathie vergeten in enkele pubs, toen het wantrouwen tegen de vreemdeling die ik was, smolt als sneeuw voor de zon, niet alleen door de nodige pinten maar ook toen ik de geschiedenis van het land enigszins bleek te kennen en de Engelsen als "bastards" bestempelde.  Als volksnationalist kan je niet anders dan aan de zijde staan van de Ieren en je afvragen wat de Engelsen daar nu nog te zoeken hebben ... Alweer een politiek-incorrecte vraag.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles kits aan het criminaliteitsfront

 

Na de overval komt het volledige politiekorps kijken

In 2009 werden er 8 procent meer gewelddadige overvallen gepleegd dan een jaar eerder. De federale politie noteerde ook een stijging van het aantal inbraken en carjackings.

De overvallen worden vaak gepleegd door jonge daders. Die gaan soms, ook voor kleine bedragen, over tot geweld.

Ze hebben het vaak gemunt op handelszaken die minder goed beveiligd zijn, zoals kruideniers en apothekers.

@ vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.+ 40 jaar geleden : de Hoovercraft

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suid-Afrika : even geen voetbal nieuws

 

 

Statistiek van de Suid-Afrikaanse televisie op 27 april ll. In de periode 1994/2010 werden gemiddeld per 100000 inwoners 38 moorden genoteerd, tegenover 5 als wereldgemiddeld.  Er werden meer dan 3000 plaasmoorden (moorden op boerderijen) gepleegd en meer dan 10000 aanvallen op boerderijen.  Het gaat goed ginder ver ! Iemand al iets gehoord of gelezen in onze media ?

 


15-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De affaire Frank Vanhecke - Marie-Rose Morel

 

 

 

Tot voor de verkiezingen hebben wij over de affaire Vanhecke-Morel geen woord commentaar geleverd. Aan enkele reageerders -zowel pro's als contra's- die stukken inzonden, hebben wij gevraagd om hun mening voor zich te houden. Sedert gisteren hebben wij ons embargo opgeheven en zijn er enkele lezers die spontaan iets over dit pijnlijke gebeuren melden.

Onze houding voordien was ingegeven door twee redenen :

- de vrees om Angeltjes te betrekken in een passionele discussie die ons intern zou verdelen ;

- het Vlaams Belang, ook uit onze bescheiden hoek, nog meer schade te  berokkenen door allerlei commentaren te leveren.

De verkiezingen liggen achter ons met het teleurstellend resultaat dat we allen kennen. We moeten niet onnozel doen, alsof VB  enkele procentjes minder  heeft gehaald, net zoals die andere vriendelijke partijen : dat is de aanhangers en militanten beschouwen als simpelen van geest. We hebben slaag gekregen op ons eigen terrein en daarmee uit. De meeste aanhangers aanvaarden dit en zetten zich opnieuw schrap. En daar zijn wij bij. Men is trouw en volgt, of men is vals en verkneukelt zich in de nederlaag en murmelt :  "Zie je wel, ik heb het gezegd hé ..." De partij zal haar conclusies trekken en daar hebben wij alle vertrouwen in. Maar dan moet dat ook gebeuren ditmaal. Je kan niet ten eeuwigen dage als hoorndrager rondlopen zonder je partner aan te pakken.

Wij van Angeltjes schrijven elke dag onomwonden en scherp ons gedacht over politiek en maatschappij. We zijn vooringenomen en sparen de vrienden, omdat die al genoeg de wind van voren krijgen en door de media behandeld worden als melaatsen of idioten die enkel in de studio komen om als pispaal te dienen en als ze opgedroogd zijn, het licht uit te doen.

Je kan echter niet permanent over de politiek bezig zijn en kritiek spuien over heel de wereld maar halsstarrig het hoofd afwenden voor een probleem dat al jaren de partij van je voorkeur beschadigt.  Er mag geen kopstuk op de tv of in de pers verschijnen, of hij/zij wordt geconfronteerd met tendentieuze vragen over het duo Morel-Vanhecke. Niet het politieke programma van VB is een punt van discussie, wel de positie van de ex-voorzitter en zijn vriendin, een ex-Vlaams parlementslid.

Knack heeft vandaag een stuk gepleegd waarin Gerolf Annemans bondig aandringt op een oplossing onder de titel "We moeten de situatie met Vanhecke en Morel aanpakken". Voor zover nodig : als u op de gele tekst klikt, komt u uit op het stuk.

Voorlopig houden wij het bij het aanhalen van dit artikel. Denkt u vooral niet, dat wij geen eigen mening hebben, dat wij plots gehinderd zijn door writers block of zwijgplicht.  Wij hebben in de partij geen enkele functie of mandaat, dus wij zijn vrij maar beseffen heel goed onze verantwoordelijkheid met deze druk gelezen blog. Afhankelijk van hoe de zaak evolueert, komen wij hier op terug. We hebben lang genoeg gezwegen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij nemen afscheid vandaag van ...

 

Beste vrienden, lezers, abonnees, jaloerse tegenstanders, vijanden en andere lievelingen,

Vandaag wordt deze zonnige dag al vroeg overschaduwd door een droeve mare. Niemand minder dan ET, alias moeders mooiste uit het rode graaiersnest in Sint Niklaas, geeft er de brui aan.

Deze geliefde rode ridder, vechter voor de Vlaamse zaak en vurig tegenstander van de multiflauwe kul steekt zijn zwaard voorgoed in de schede, schenkt zijn arabische volbloed aan het VB, de partij die hij na de zijne het meest bewonderde.


We zullen de kleine rode burgervader uit St-Niklaas missen !

Zijn steeds heldere blik, zijn vloeiend woordenspel met het nodige speeksel besprenkeld, zijn kin met de duizend kuiltjes ... dit alles is van vandaag af verleden tijd. Hij kan zich nu voltijds wijden aan zijn geliefkoosde hobby, biljarten.

Dag Fredje, steek je keu niet in het laken en tot nooit meer.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sharia4belgium heeft een totaaloplossing voor alles

 

Sharia4Belgium” heeft een totaaloplossing voor alles

Door :  Johan Sanctorum en Wim van Rooy

Het probleem van de islamisering mag niet van de politieke agenda
Al een paar weken circuleert er op internet een youtube-filmpje waarin een drietal baardige kerels door Mechelen wandelt en rustig uiteenzet hoe ze de Belgische Islamitische Staat gaan oprichten. We herkennen onder meer Abu Imran, alias Fouad Belkacem, het grappig mannetje-met-bril dat ook al te zien was tussen de heibelmakers op de verstoorde lezing van Benno Barnard. Een en ander situeert zich binnen het obscure sharia4Belgium, een hoofdzakelijk via het internet opererende neventak van het alom bekende Al Qaida.
De broeders op het filmpje laten hun fantasie de vrije loop. Op alle kerktorens zal de heilige zwarte vlag wapperen en onze vrouwen-in-boerka zullen doeltreffend afgeschermd zijn van onzedige blikken. Een kring van godgeleerden zal alle facetten van het maatschappelijke leven regelen, zonder gezever of inspraak. Problemen zoals BHV worden als absolute non-issues gezien: in een islamitische staat kan niemand gaan stemmen, dus is ook dat soort verwikkelingen van de baan.

Klinkt het allemaal nogal vermakelijk, het laatste is toch een doordenker. Het Belgische lijdensverhaal zal na 13 juni niet afgelopen zijn, integendeel, we beginnen terug van vooraf aan, met een grote onderhandelingsronde, nachtelijke vergaderingen en schimmige deals,- een bad waarin ook de door de peilingen voortgestuwde N-VA zich zal moeten begeven. In heel dit imbroglio wordt onze liefde voor de democratie enorm op de proef gesteld. Juridische spitstechnologen verklaren deze verkiezingen bij voorbaat ongeldig. Burgemeesters in de Vlaamse Rand kondigen een boycot aan, maar prijken tegelijk toch op een verkiesbare plaats. Wie gelooft die mensen nog? De afkeer van de politiek zal alleen maar toenemen, temeer omdat de cultureel-historische wortels die ons naar het stemhokje zouden moeten drijven (de Atheense oer-democratie, het christelijke gelijkheidsbeginsel, de individualiserende renaissancecultuur, de Verlichtingsfilosofie, de strijd om het algemeen stemrecht… ) allang uit het collectief geheugen verdwenen zijn. De modale burger verkeert dus in een toestand van de slaapwandelaar/toeschouwer, functionerend op automatismen in een louter formeel politiek schaakspel.

Traditioneel wordt aan extreem-rechts de eer toegekend om van het apolitisme, volgend uit deze democratische karikatuur, te profiteren. Mensen zouden het systeem beu worden en hun heil zien in “’extreme” oplossingen, zoals de chaotische Weimarrepubliek in de jaren ’20 van vorige eeuw het nazi-tijdperk aankondigde. Sharia4Belgium, ten onrechte geminimaliseerd als religieuze folklore, toont dat het ook anders kan. Terwijl de Vlaamse partij, die de islamisering hoog op de agenda zette, nog altijd door de media wordt gemarginaliseerd en gedemoniseerd als “racistisch”, komt het religieuze fundamentalisme van Saudi-Arabische makelij hier rustig de gebouwen opmeten (de Mechelse St. Romboutstoren kan naar verluidt vrij snel getransformeerd worden tot minaret). Want 9/11 is gepasseerd: de fase van de Boeings die zich in torengebouwen boren is voorbij, nu wordt de infrastructuur geïnspecteerd op haar toegevoegde waarde in het islamiseringsproces.

Uiteraard is het architecturale aspect maar bijzaak,- de islam is trouwens niet geïnteresseerd in architectuur op zich, dat is een Westers-decadent verschijnsel. Men mikt ook niet alleen meer op de pure jihad, de heilige oorlog, de zichtbare grote clash der beschavingen. Veeleer speculeren de mannen van de sharia – en dat was in het filmpje eigenlijk vrij duidelijk – op de toenemende desintegratie van onze cultuur en het algemene gevoel van verlatenheid dat de publieke opinie kenmerkt. In één moeite schaft Sharia4Belgium de democratie, de vrijemeningsuiting en de lekenstaat af. De media geven geen krimp.

De echte inzet is ons spiritueel erfgoed
Dit maar om te zeggen dat we ons eens te meer, dankzij de massamedia en de politieke bewustzijnsvernauwing, op de voorgrond aan het verkijken zijn. Er is iets anders aan de gang, namelijk het ontbindingsproces van een door de multicultuur verzwakte samenleving. De persconferentie van Sharia4Belgium in het Borgerhoutse “ontmoetingshuis” De Shelter was er een treffende illustratie van. De plannen om op Ground Zero, in naam van de breeddenkendheid, een moskee (!) op te richten, is zo mogelijk nog frappanter: de aantasting van ons eigen waardenbesef is volop aan de gang.
Ondertussen blijkt, volgens een recent gerechtelijk communiqué, België dé draaischijf te zijn van het internationale terrorisme, met de locale criminele netwerken als doorgeefluik en de moskeeën als meeting points. Dat is geen fantaisistische complottheorie, de staatsveiligheid zelf komt er mee naar buiten. De link tussen moslimfundamentalisme, terrorisme, criminaliteit en een grote subcultuur van niet-integreerbare migranten is dus reëel, we hoeven ze niet uit te vinden. Maar de islamisering is géén verkiezingsthema. Màg het niet zijn. In de eerste plaats omdat het de politiek-correcte consensus zou verstoren. En anderzijds, fundamenteler nog, omdat het thema onrechtstreeks verwijst naar het mentale bankroet van de politieke klasse zelf, terend op publieke onmondigheid en apathie.

De multiculturele doctrine is daarin decennia lang het sluipend gif geweest. Het spiritueel erfgoed dat we gedurende millenia hebben opgebouwd, wordt probleemloos te grabbel gegooid. In de eerste plaats het kritisch bewustzijn van de mondige enkeling die we al bij Protagoras en Socrates aantreffen, en zich steeds weer heeft gereïncarneerd en verrijkt via het humanisme, de Verlichtingsfilosofie, Camus, Popper, Sloterdijk, de hedendaagse anti-establishmentstromingen, de burgerjournalistiek. De vervlakking van het maatschappelijke debat en de verkleutering van de media, de neiging ook om tegenstellingen te verbloemen, spelen dus objectief in de kaart van de mannen-met-ringbaarden. Zij zetten in op verrotting en apathie. Eens komt het grote walggevoel toch, en zal de roep om een sterke morele en politieke autoriteit elk kleindemocratisch geneuzel wegblazen.
 
Politiek en mediagewijs is het dus een blunder van formaat om de islamisering van de agenda af te voeren, omwille van Woestijnvisverkiezingen en het bijbehorende peilingencircus (in de Standaard-Stemtest komt bv. geen enkele verwijzing naar de islamisering of het moslimfundamentalisme voor…). Sinds de moord op Theo van Gogh weten we dat spreken schadelijk kan zijn, maar dat zwijgen zelfmoord betekent en de sprekers nog kwetsbaarder maakt. De provocatie van Sharia4Belgium moet dus wel degelijk beantwoord worden. Een confederaal België of een onafhankelijk Vlaanderen,- ons interesseert ondertussen vooral wat de visie is van de partijen op die baardige mannen met hun ambitieuze religieuze kolonisatieprojecten die onze eigen cultuurwaarden definitief willen ontmantelen. En daaraan gekoppeld: hoe die politici het toenemende cultuurvacuüm denken te counteren op pedagogisch vlak, in het onderwijs, de media, het socio-culturele circuit.

Voor ons, verontruste intellectuelen, is de boodschap duidelijk. De politiek moet eindelijk het probleem onder ogen durven zien. Maar de impact van de baardige mannen reikt maar zover als onze eigen zwakte. Het onderwijs moet zich dringend opnieuw gaan toespitsen op “Bildung”, doorleefde en actieve kennis, en niet alleen op vaardigheden of passief-geassimileerde eindtermen. Deze culturele heralfabetisering moet mentale weerbaarheid opleveren, kritische intelligentie, die het sharia-verhaal als tegenstrijdig met onze grondwaarden ontmaskert.

Het is niet nodig om Filip De Winter een profeet te noemen, zoals dat onlangs in het vuur van de discussie gebeurde. Toch moet een partij, die de islamisering van Europa als kernthema op de agenda heeft gezet, volwaardig aan de maatschappelijke discussie kunnen deelnemen. Politiek moet ook gaan over langetermijnbewegingen en socioculturele processen, niet alleen over witte konijnen, TV-hypes en oneliners. De euforie rond de Slimste Mens huist maar een boogscheut ver van de dictatuur van Mohammed. Iets om over na te denken in het stemhokje.

Guido Celen, voorzitter Pro Flandria
Guido Naets, Europees publicist
Johan Sanctorum, Res Publica
Jan van Malderen, Pro Flandria
Erwin Vanmol, cartoonist
Wim van Rooy, publicist

res publica




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!