Angeltjes
18-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe studie is verschenen : de Standaard is er weer bij

 

De Standaard bericht over een onderzoek dat de samenstelling van het NV-A kiezerskorps analyseert. Hopelijk hebben de kwaliteitsjournalisten hun bronnen gecheckt en kunnen zij bevestigen dat Indigov.politics geen Woestijnvisfiliaal is.

De partij van Bart De Wever groeide tussen 2009 en 2010 van 13,1 procent tot 27,9 procent van het Vlaamse electoraat. Slechts 31,7 procent van de N-VA-stemmers, had bij de Vlaamse verkiezingen van 2009 voor dezelfde partij gestemd. Twee op de drie kiezers zijn dus nieuw. Dat blijkt uit een postelectoraal onderzoek door Indigov Politics. Het online-onderzoek bij 7.000 kiezers werd tussen 13 en 15 juni uitgevoerd.

Een pak nieuwe kiezers kwamen over van CD&V (16,8%) en van Vlaams Belang (10,6%). Daarna volgen Open VLD (8,6%) en Lijst Dedecker (6,7%). Slechts 5,7 procent van de nieuwe kiezers komen van de SP.A.

@ de Standaard

Er is iets dat wij niet begrijpen : als we de percentages hierboven optellen bereiken we een totaal van 48.4%, dat is de samenstelling van de nieuwe kiezers die 2/3 uitmaken van het totaal.  Waar is de rest ? Of zit Wioestijnvis er weer tussen ?  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : de nieuwe staat

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamlessen op katholieke scholen : een goed idee !

 

De Superiore generale van de Broeders van Liefde, René Stockman,  stelt voor dat op elke katholieke school met moslimleerlingen islamlessen op het leerprogramma komen. Mieke Van Hecke, directeur-generaal van het Vlaams Secretariaat voor het Katholiek Onderwijs steunt het idee. René Stockman was de kerel die in 2000 met de BOB van Roeselare telefoneerde om te pleiten de zaak van enkele pedofiele Broeders van Liefde die met hun tengels aan kinderen hadden gezeten, zo te laten.  Deze pedofielenvriend wil nu moslimkientjes ter wille zijn. En de ex-CVP fanatica Van Hecke is gecharmeerd door de idee.

Op ruim tien katholieke scholen in het Antwerpen en Limburg wordt met toestemming van de bisschop islamles gegeven.
Van Hecke denkt aan een uitbreiding voor het basisonderwijs en op scholen met veel moslimleerlingen : ‘voor je tot een dialoog tussen godsdiensten kan komen, heb je een basis nodig. De islam is net als het christendom een godsdienst met één god en met een boek als basis, dus er zijn veel raakvlakken. Islamlessen zijn een teken van respect en waardering’. Domme vrouw !  Lees het artikel hieronder over de miserie en de angst die uw christelijke geloofsgenoten ondergaan in Turkije, waar voor enkele weken het hoofd van de RK-kerk vermoord werd. Respect en waardering ...

 
Aartsbisschop André-Joseph Léonard is ook voorstander van islamlessen. Toen Léonard aantrad, maakte die man een behoorlijke indruk. Het heeft niet lang geduurd.  Toen hij op een persconferentie over pedofilie begon te snikken, wisten we dat we te maken hadden met een naieveling of een amateur-toneelspeler. Even later vernamen we dat de  snikker in een allochtonenwijk in Sint-Jans-Molenbeek ging wonen en nauwelijks was het bericht verspreid of de mededeling volgde dat hij bestolen was.

Als de politiek-katholieken de islam graag zien en de koran introduceren in hun scholen, is dat hun zaak. Een ideale gelegenheid om in het raam van de besparingen, die scholen uit te sluiten van subsidies. Al wie meewerkt aan de islamisering van ons land wordt ongeacht zijn positie of status dor ons in de schijnwerper geplaatst.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christenen in Turkije zijn bang

 

Veel christenen in Turkije zijn bang, mede als gevolg van de moord op aartsbisschop Luigi Padovese. Uit angst voor de gevolgen gaan ze niet naar de politie.  Christenen in Turkije hebben voortdurend met geweld te maken. Kerken worden beklad, priesters met de dood bedreigd.
Het christelijke radiostation Shena in Ankara ontvangt regelmatig bedreigingen. Directeur Soner Tufan: ‘De haat in dit land tegen christenen is enorm. Veel luisteraars, voornamelijk Turken die zich tot het christendom hebben bekeerd, zijn bang’.
De moord op aartsbisschop Luigi Padovese begin deze maand in Iskenderun, voedt die angst. De 63-jarige Padovese werd op 3 juni door zijn chauffeur sdie al vier jaar voor hem werkte, die inmiddels schuld heeft bekend, met tientallen messteken om het leven gebracht.

@ Nieuw Religieus Peil

In het onnozele land B willen de politiek-katholieken de koran onderwijzen in hun scholen.  Zodat binnen enkele generaties de bijbel verboden kan worden.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Jodenvervolgingen in Europa

 

In aansluiting op het vorige bericht over "lokjoden" (wat een afschuwelijk woord) roept het Simon Wiesenthal Centre EU-afgevaardigde voor buitenlandse zaken (Catherine Ashton) op om de 'epidemie van antisemitisme in Nederland te veroordelen, want anders zal het zich door heel Europa uitzaaien’.
SWC stelt vast dat de 40.000 Nederlandse Joden het doelwit zijn van hatemail, graffiti en fysiek geweld. In 2009 nam het aantal gevallen van antisemitisme toe met 64%. In veel gevallen zijn de aanvallers van Marokkaanse komaf.
SWC stelt dat kreten als ‘kankerjood’, ‘Hitler heeft er eentje laten lopen’ en ‘Hamas, hamas, joden aan het gas’ inmiddels normaal zijn geworden.
SWC noemt recente incidenten zoals : een herdenking voor 3000 Joodse kinderen die omkwamen in de Holocaust, werd verstoord door voorbijgangers die ‘heil Hitler’ riepen, kinderen van de joodse school Rosj Pina in Amsterdam werden belaagd en uitgescholden tijdens de avondvierdaagse , de deur van de synagoge in Amersfoort werd beklad met rode verf, het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) krijgt telefoontjes met opmerkingen als ‘er moeten veel gaskamers gebouwd worden’, op Hyves staan postings als ‘vermoord alle Joden’ en ‘laat Hitler zijn karwei afmaken’.

Precies zoals in de jaren '30 in Duitsland maar ook in vele Europese landen, laten we belgië niet over het hoofd zien, sluiten de weldenkenden de ogen voor deze schandelijke, racistische uitingen.  De Joodse gemeenschappen hebben al genoeg leed en vervolging meegemaakt. Veel ellende die Europa overspoelt de laatste decennia is steeds te herleiden tot de groeiende aanwezigheid van aanhangers van de godsdienst van de vrede.  Doen alsof het niet waar is en dat alles in orde komt, is de gemakkelijkste weg. Spreken over een verrijking voor onze cultuur is misdadig.

Ray

Bron : Nieuw Religieus Peil

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokjoden

 

De Nederlandse politicus Ahmed Marcouch wil het geweld tegen joden aanpakken door zogenaamde "lokjoden" in te schakelen. In sommige delen van Amsterdam zou het voor joden niet langer veilig zijn om met het bekende keppeltje over straat te lopen. PvdA'er Marcouch wil hier iets aan doen.

Marcouch vindt dat er alles aan gedaan moet worden om die "etters, kwelgeesten en criminelen" te stoppen. Daartoe behoort ook het inzetten van "lokjoden". Dat kunnen bijvoorbeeld undercoveragenten zijn die uitgedost zijn in joodse klederdracht. Wanneer er zich geweld voordoet, kunnen de daders meteen gevat worden.

Om het voor de onwetende lezer (dus niet u) duidelijk te maken : in alle Europese steden die Joodse wijken kennen, ook in Antwepen en Brussel, worden Joden vaak verbaal maar ook fysiek bedreigd door islam-smeerlapjes. Wij hebben dergelijke toestanden al meermaals aangeklaagd maar voor veel politiek-correcten, is dit een taboe-onderwerp. In het Zweedse Malmö gaat het zelfs zover dat de socialistische burgemeester zich aan de kant van de islam-aanhangers schaart. Socialisme en nationaal-socialisme, het ligt niet ver uit mekaar.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anke Vander meersch : onze modekoningin !

 

La classe nn è acqua...E' NOSTRA!!!!

Alle aandacht in de senaat zal niet alleen gaan naar de NVA-spoedarts met de lange benen, maar ook senatrice Anke (de hartstochtelijke zoenster van Fikken) heeft beloofd niet onopgemerkt de eed af te leggen op 6 juli.  Niet voor niets komt Anke uit de Modestad Antwerpen. Bovenstaand ontwerp werd haar overgemaakt door studenten van de Mode-academie. "Ik zweer trouw aan de keuning, de afgrondwet en de knoeiwetten van en voor het belgische volk".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Suid-Afrikaanse Uitsaai Korporasie

  

Onze vriend Ropie is er in geslaagd om het televisiefragment van 27 april ll. terug te vinden, waarin gesproken wordt over de misdaadcijfers. De SABC is volgens Ropie het equivalent van onze 0000 maar toch worden deze weinig vleiende gegevens openbaar gemaakt. Het is vreemd dat rond het afspeelmoment 00.30' gedurende een viertal seconden, een man te zien is met een echte leeuwenvlag, een symbool dat door de doorsnee Afrikaner niet gebruikt wordt, noch gekend is. Geniet van de mooie taal : we zijn gewend op Angeltjes van ze te lezen, het beluisteren vergt extra aandacht. Wat vindt u van Afrikaans ?

 


17-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Om terug te komen op de vraag ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 
...wat is mooi en wat is lelijk ? Zou ik graag een andere vraag willen stellen, een héél belangrijke vraag, een vraag die het politiek zootje niet zal stellen, nl: "Wat kost ons dat grapje van die Europese graaihaaien in Brussel?". Gezien we toch moeten besparen is dat m.i. een zeer terechte vraag. Tot op heden heb ik nog nooit iets positiefs gehoord over die bende graaihaaien, wel altijd dat ze snoepreisjes kunnen maken, de idioot uithangen voor de cameralenzen, zorgen dat vriendjes en vooral vriendinnetjes een vette job kunnen vangen op kosten van de gemeenschap. Wordt het niet hoogtijd dat gedrocht in te krimpen tot ± 25% van het huidige aantal klaplopers en die een vaste plaats aan te wijzen en dat met een salaris wat ± 65% lager ligt dan het huidige? Kwestie van besparen.

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pub : Butterfly

 

Op de afbeelding klikken voor Madama Butterfly

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is mooi, wat is lelijk ?

 

Siegfied Bracke heeft zich afkeurend uitgelaten over de kledij van zijn partijgenote, de knappe (weldra) senatrice Kim Geybels. In de Gazet van Antwerpen reageert een lezer als volgt : "Ze kunnen allemaal geen smoel hebben om hout op te kappen gelijk Bracke". Goedemorgen, talrijke NVA-vrienden ! Dokter Geybels is spoedarts, dat kan van pas komen in de senaat.

Spoedarts doet aan spoedpolitiek. Goed hé ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedane sake het geen keer nie

 

FIFA president Sepp Blatter, left, and South African President Jacob Zuma, right, gesture to the crowd before the World Cup group A soccer match between South Africa and Mexico in Johannesburg on Friday. Photo: AP

Zo zeg je dat in de taal van Sarie Marais. South Africa kreeg 0 tegen 3 voor Uruguay op het scorebord. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het WK dat een organiserend land de eerste ronde niet haalt. En wij kennen er alles van, sportfans zijnde, voetbalexperten bij uitstek.  Dat die van Uruguay nu maar goed uit hun doppen kijken bij hun verdere speelbeurten. Op de foto 2 uiterst charismatische personages.

De vuvuzela's zwegen : gedane sake het geen keer nie.

Fats, uw sportreporter vanuit Johannesburg/Pretoria/Durban en nog veel meer.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef mij nog een kusje

 

Wij zeggen hetzelfde : "Wij gaan samen voor belgische onafhankelijkheid en dat kussen we af" 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Epo van Campenhout : op den dool

 

Antwerpse schepen Epo van Campenhout (links) is oorspronkelijk een liberaal, maar vooral een Van Campenhoutfan. Hij was ooit de kopman voor zijn partij in Antwerpen maar tijdens de Lange Wapperdiscussie ging hij in tegen het partijstandpunt en vervoegde op het laatste moment de socialisten. Dit was de bevestiging van geruchten die al lang de ronde doen : de huidige burgemeester probeert van de SP-a een StadsPartij-Antwerpen te maken met verruimingskandidaten. Een van de vaak genoemden is Epo (zie afbeeldingen, waar de 2 schattige figuren verstrengeld zijn in een innige omhelzing : Robert en Bertrand uit de Antwerpse politiek).  De VLD liet bij de recente parlementsverkiezingen Van Campenhout vallen. Hij kon fluiten naar een verkiesbare plaats en weigerde de lijst te duwen : niet verwonderlijk voor wie de platte opportunist een beetje kent. Trekken (vooral op 't einde van de maand) is geen probleem voor de man, duwen dat vergt inspanningen. Nu loopt hij de deuren plat bij de NVA. Van Campenhout werd gesignaleerd in de vertrekken bij de Vlaamse NVA-minister Muyters.  Wij kennen het argument van Epo om naar de softe Vlaams-nationalisten over te stappen : hij is orangist en overtuigd anti-VB-er.  Als de NVA dat soort figuren aanvaardt, ziet het er niet goed uit met de geloofwaardigheid. (By the Way,  hoe staat het met het gerechterlijk onderzoek tegen Epo in verband met de VZW de Trotter ?)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe komt het dat de islam gevangenen aantrekt ?

 

 

Meer en meer Britse gevangen bekeren zich tot de islam

Geboefte in Britse gevangenissen bekeren zich meer en meer tot de islam.  De reden is vooral de voorkeurbehandeling tijdens hun strafuitvoering.  Dit kwam aan het licht in een studie die de overkoepelende gevangenisbeheerder, Anne Owers, had laten uitvoeren.

Vooral het aangeboden halal-menu in de Britse gevangenissen overtuigt de gevangenen.  Het eten is zo goed dat het reden genoeg is om van godsdienst te veranderen.  Tijdens de laatste vijftien jaren steeg het aandeel moslims bij de gevangenen spectaculair.  In 1994 waren er ca. 2500 moslims, in 2008 verviervoudigde zich dit aantal tot 10.000, d.w.z. 11% van de gevangenisgasten.

 Meer vrije tijd en groepsbescherming

Buiten de lekkerder maaltijden verheugen de moslim-gevangenen zich over meer vrije tijd, want zo mogen ze meer tijd buiten hun cel doorbrengen voor o.a. het vrijdagsgebed.  Ook zorgt de snel toenemende moslimaanwezigheid ervoor dat ze zich in groep beschermd weten.  

Bron: Times


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federale Republiek Padania met 32 miljoen inwoners is niet Italië

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk strijdt voor zijn identiteit

 

 

Vorig jaar oktober 2009 vonden er in diverse steden in Frankrijk zware anti-Frankrijk incidenten plaats naar aanleiding van de kwalificatie van Algerije voor de Wereldbeker. Brandstsichtingen (bij nacht), rooftochten, bedreigingen, u kent de elementen die onze maatschappij verrijken en waar u potverdorie uw mond over dicht houdt, als het u niet zint !  Op 13 juni kregen de Algerijnen op hun donder tegen Slovenië tijdens de eerste ronde van het WK.  In Villeneuve-SainGeorges (Ilee-de-France) is de Franse vlag van het gemeentehuis gerukt, in brand gestoken en vervangen door de Algerijnse vlag.

Een jongeren-incidentje dat kadert in het jeugdige voetbal-enthousiasme en waar we toch niet zwaar aan mogen tillen. De FN-jongeren doen dat wel en lanceren een affiche-campagne (zie afbeelding) : respect voor de Franse identiteit en de nationale waarden.  Daar zal natuurlijk schande over gesproken worden. Onze sympathie hebben ze. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom belgië uiteen moet vallen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Vorige week was ik even op een internationale persconferentie in Geneve. De avond tevoren zat ik met een groepje Nederlandse en Belgische collega’s te kletsen op een terrasje. Het ging over van alles en nog wat, beetje slap lullen, beetje provoceren, beetje dingetjes uitproberen, enfin, u kent het wel.


Op een gegeven moment kregen we het over Willem Elsschot, over wie momenteel een tentoonstelling in Antwerpen loopt. Volgens mij is Elsschot misschien wel de beste schrijver die ooit door het Nederlandse taalgebied is voortgebracht. Een boek als Lijmen/Het Been is een juweel en bovendien is het Nederlands dat Elsschot een halve eeuw geleden voortbracht nog steeds helder en bijzonder.

Ik kwam er op omdat ik pas op de radio naar aanleiding van de tentoonstelling in Antwerpen een fragment hoorde waar Elsschot aan het woord kwam. Hij sprak bijna onverstaanbaar Antwerps dus ik zei tegen de Belgische collega’s aan tafel dat het opmerkelijk was dat hij Antwerps sprak maar keurig Nederlands schreef.

Over wie hebt u het, vroeg een Waalse collega. Jong, goed opgeleid, slim, met een brede interesse. Hij had nog nooit van Elsschot gehoord.

Toen wist ik zeker dat België naar de filistijnen gaat. Het is al een beetje vreemd dat deze Waalse jongeman op school Elsschot niet in het Nederlands heeft moeten lezen. Het is nog veel vreemder dat hij Elsschot niet in een Franse vertaling heeft gelezen.

Het is ronduit belachelijk dat deze Belg nooit van Willem Elsschot, een van de grootste Belgen aller tijden, had gehoord. Het illustreert wat enkele Vlaamse collega’s vertelden, dat Wallonië en Vlaanderen cultureel volslagen gescheiden zijn. Ze kijken niet naar elkaars televisieprogramma’s, ze luisteren niet naar elkaars muziek, ze kennen elkaars wereld niet.

Dat moet een keer ontploffen.


Simon Rozendaal

@ Elsevier

PST : Dit is een grappig stukje, maar niets meer dan dat. Ik vind het de typische illustratie van wat de Engelse actrice Claire Bloom ooit zegde tegen een interviewer toen het gesprek op politiek terechtkwam : "U moet nooit, echt nooit een van mijn collega's ernstig nemen als die een politieke mening vooropzet, daar kennen die mensen totaal niets van".  Simon Rozendaal is wetenschappelijk journalist en schrijver die een weblog heeft bij Elsevier en die als het er op aankomt, beslist andere argumenten zal kennen dan deze speelse literaire anekdote. Die wel een kern van waarheid bevat. Een tweeledige vraag aan een Vlaams doorsnee-gezelschap : Noemt u een Waalse schrijver, schilder, acteur ?  En vertelt u iets over de Vlaming Willem Elsschot ? Als het land B een stille of tumultueuze dood sterft, zal het nooit wegens wederzijds artistiek onbegrip zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Ross Sisters : u moet ze leren kennen

 

 

The Ross Sisters uit 1944 : een sensationeel gebeuren. U moet eerst bijna 1 minuut luisteren naar hun liedje, maar dan begint de pret : dan komt het er op aan om te kijken. Dit is een buitengewoon leuke video van uitstekende kwaliteit.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tragische reportage over de Zuid-Franse overstromingen

 

 

.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!