Angeltjes
30-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij Mijnheer Doktoor : zo voorkom je een Zonnesteek

 

1. Laat je lichaam wennen
Veel mensen hebben de neiging om op de eerste warme dagen direct voluit in de zon te gaan liggen, en liefst met zo weinig mogelijk kleren aan. Zo’n abrupte overgang is echter geen goed idee. Je moet je lichaam voorbereiden op de warmte. Dat kan bijvoorbeeld door een zonnebankkuur te volgen voor je op vakantie gaat, of door de eerste dagen niet al te lang naar buiten te gaan.

2. Siësta
Vermijd de zon tussen 12.00 en 15.00 uur. Dan is de straling het hevigst. In plaats van te bakken in de zon kan je op dat moment van de dag beter een siësta nemen.

3. Koel af
Laat je lichaam niet verhitten en zorg voor voldoende verkoeling. Een verfrissende, afkoelende douche af en toe is een goed idee.

4. Bescherm je hoofd
Om een zonnesteek te voorkomen, kan je beter je hoofd beschermen. Draag een pet of een hoedje. Kies ook voor lichte kleding als je in de zon gaat.

5. Drink voldoende
Bij hoge temperaturen zweet je veel en verlies je dus veel vocht. Drink voldoende om dit verlies op te vangen. Door het zweten verlies je ook veel zout. Een sportdrankje of een bouillon kan helpen.

6. Houd het rustig
Ga jezelf niet afbeulen in hoge temperaturen met een hoge luchtvochtigheid. Houd het rustig.

7. De winter en de koude zijn nooit veraf

@ Gezondheidsnet

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steven van Ackere wil Turkije bij de EU

 

De Nederlandse media maken uitgebreid melding van de plannen die de belgische Buza-minister Steven van Ackere heeft ontvouwd om tijdens het B-voorzitterschap, de EU aan te porren Turkije sneller te laten toetreden. De hangende dossiers moeten versneld opgeruimd worden. Langs dit bruggetje krijgt u een overzicht bij Google van de media die over dit onderwerp berichten. Geen enkel belgisch kanaal verwijst naar Vanackere en zijn platbodem-politiek.

Dit is typisch voor de houding van deze gladjanus-tjeef : in eigen land wordt er in alle talen gezwegen over zijn initiatief, want de koekenbakker weet maar al te goed dat een ruime meerderheid van de Vlamingen niet staat te wiebelen van blijdschap om de onderdanen van Erdogan vrijspel te geven in Europa. Wij vragen ons bijaldien af, waar de schuinmarcheerder zich op baseert als lid van een ontslagnemende regering, om dit standpunt in te nemen.

Mensen, wij worden genaaid.

Bart de Wever zal met deze tjevenstreek even gelukkig zijn als met een vegetarische schotel. Op de webstek Europese Beweging belgië vonden wij volgend Turkije-standpunt van de NVA :

Om deze reden is de N-VA tegen een toetreding van Turkije tot de Europese Unie. De toetreding van Turkije is een debat over de vraag welke Europese Unie we willen. De N-VA geeft prioriteit aan de verdere verdieping en kwaliteitsvolle uitbouw van de huidige Europese instellingen wat aansluit bij de vraag van de Europese burgers. Wanneer een bijzonder groot land als Turkije (met economische kenmerken die sterk verschillen van de EU) tot deze Unie wil toetreden, zal dit sowieso gepaard gaan met een nog verdere afzwakking van een coherent optreden. Een verdere uitbreiding van de Europese Unie dreigt de uitbouw van een politiek-economische unie te hypothekeren. Een Turks lidmaatschap zou de Unie immers herleiden tot één grote handelszone en dat strookt allerminst met de finaliteit die de N-VA met Europa voor ogen heeft.

Dat is een niet mis te interpreteren standpunt. Anderzijds  is er de politieke realiteit : de houding van de NVA in het Europarlement, waar wij op 23.11.2009 een vriendelijk stukje over schreven. De Groene fractie, waar Zuur Frieda Brepoels deel van uitmaakt, protesteerde toen tegen Van Rompuy die zich tegen de Turkse toetreding in het verleden had uitgesproken. Precies zoals de NVA, maar Frieda volgt liever de ultra-linkse fractievoorzitter en kindervriend, Cohn Bendit dan de beloftes die men aan de Vlamingen doet.

Bart de Wever moet nu kleur bekennen : gaat hij mee met de tjeven om de rode loper uit te gooien voor Turkije ? Of houdt hij zich aan de partijstelling ? Wat zijn partijprograma's voor de meeste partijen, wat houden verkiezingsbeloftes in, wat betekenen politieke uitspraken ?

Wij hebben ons ganse volwassen leven een gloeiende hekel gehad aan de tjeven en hun schijnheiligheid.  Nu ze een opdoffer van jewelste gekregen hebben, staat er direct een nieuwe partij klaar om de dubbelzinnigheden en de leugens over te nemen.

Wat zegden wij zonet, dat we genaaid worden ? Met dubbele draad, langs voor en langs achter.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsjes delen aan de Vlaamse kust

 

IJsjes delen

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man die Berlusconi zwaar verwondde in het aangezicht, is vrijgesproken

 

 

De man die eind vorig jaar een beeld van de Milanese Dom in het aangezicht gooide van de Italiaanse premier Berlusconi, is vrijgesproken. Berlusconi was verschillende dagen werkonbekwaam en hij moest enkele chirurgische ingrepen ondergaan. De verdraagzame linksen vonden dat geweldig en nu zullen zij het nog geweldiger vinden.  Een van hun eencellige maatjes heeft het proces in handen gekregen en Massimo Tartaglia is ontoerekeningsvatbaar verklaard. 

Wij zijn ook een beetje gestoord volgens sommigen, mogen wij nu het hoofd van Steven Vanackere, dat altijd in schuine tjevenstand staat, rechtkloppen met een hamer ? Het is maar een informatieve vraag. 

rtl nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exqi Plus geeft er de brui aan
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Alfacam-topman Gabriël Fehervari stopt met Exqi Plus. Naast het té lange wachten op een plekje op de analoge kabel haalt Fehervari vooral “externe krachten” aan als reden van mislukking. Voortaan ligt de focus voornamelijk op Exqi Sport.


Met een onwaarschijnlijke zelfzekerheid kondigde Alfacam-topman Gabriël Fehervari  twee jaar geleden de komst van Exqi Plus aan, dé zender die vtm en vrt zou pijn doen. Géén idee of die twee zendmastodonten ooit nog maar een speldenprikje gevoeld hebben, feit is dat Fehervari er mee stopt. Het Exqi-mugje is vakkundig doodgemept of “doodgezwegen” zoals de Alfacam-topman vandaag laat optekenen in P-magazine.

En daarmee doelt de Hongaarse migrantenzoon voornamelijk op de wijze waarop voornamelijk De Morgen en De Standaard volgens hem “een ware haatcampagne” tegen Exqi Plus hebben gevoerd. “Kan iemand mij uitleggen hoe het komt dat onze cultuurzender 3,5 jaar niet aan bod is gekomen in die beide zelfverklaarde cultuurkranten?"

"Of waarom de 8 WK-matchen op Exqi Sport niet worden vermeld? Ik heb Peter Vandermeersch (hoofdredacteur De Standaard; red.) persoonlijk gevraagd om toch eens een klein blokje te plaatsen … zonder succes. Terwijl een onbekende Franse muziekzender zoals MCM wel aan bod komt”, aldus Fé.

Reden ook waarom Fehervari de redactionele onafhankelijkheid van voornamelijk de Corelio-kranten in vraag stelt. “Zoals ze bij Corelio (uitgever van De Standaard en Het Nieuwsblad én aandeelhouder van Woestijnvis; red.) de programma’s van Woestijnvis ophemelen … daar zakt je broek van af.”

En daar zit ‘m nu net het probleem: had de Fé zijn broek aangehouden, hadden dé grote media hem niet zo gemakkelijk bij zijn pietje kunnen pakken. Neemt niet weg dat ie een punt heeft: zijn geblaf dat ie zowel vrt als vtm zou aanvallen, is ‘m niet in dank afgenomen door de verschillende belangengroepen achter zowel De Standaard én De Morgen.

Blaffende honden bijten niet … zeker niet als ze zo vroeg gemuilkorfd worden. Benieuwd of de grote anti-Fé-blogger De Mediaminister tijdens zijn drukke werkzaamheden voor De Persgroep nog de tijd vindt om een opvolgstukje te schrijven. Opdracht volbracht ?

@ Clint.be


29-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wimpel te koop

 

 

 

wimpel te koop …
 
de reden voor dit aanbod is vrij simpel,
want  arrogantie blijkt steeds verder door te slaan
dus deze driekleur kan m’n trots niet meer verhogen
 
het blijkt steeds duidelijker om schijnvertoon te gaan
en ‘t oranje dat me zo vaak diep heeft bewogen
heeft voor respect met wimpel afgedaan

want dit oranje me openlijk bedrogen en
onze stemmen heel bewust dus misverstaan
daarom doe ‘k hierbij afstand van die wimpel !
 
Hoezee, hoezee voor Nederland hoezee… 
maar deze Nederlander… vlagt zó niet meer mee...

Jasterke

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moet dit nu écht ... ?

 

belgische rechters

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een romantische tip

 

Muziek : Nino Rota

Filmregie : Franco Zeffirelli

Verhaal : William Shakespeare

Hoofdrollen : U en nog iemand

Klikken op de afbeelding


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iets voor u ?

 

 

(met dank aan Christina)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U wil spektakel ? Hier is het !

 

Eerst even de introductie doormaken en dan begint het. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ergens op een festivalweide in Vlaanderen

 

Op een festivalweide in Vlaanderen, ontmoet je van alles.

Wie is deze man ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oesje, wat gebeurt er nu in Afghanistan ...

 

(archief)

Vijftien moslimextremisten hebben in Afghanistan per ongeluk hun eigen moskee opgeblazen, weet Het Laatste Nieuws te melden.

Ze waren in het gebedshuis bommen aan het maken. De explosieven ontploften evenwel te vroeg. Dat meldt de Afghanistan Sun.

De explosie vond plaats in de provincie Paktika. Vermoedelijk zijn alle vijftien terroristen omgekomen. Ook van de moskee blijft niet veel meer over. En wij die dachten dat de moskee een huis van ingetogen gebed en godsvrucht is.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdverlies

 

"Informateur Bart De Wever (N-VA) ontvangt tegenwoordig ook een pak mindere goden, pas donderdag komen de eerste partijvoorzitters langs. Vlaams Belang, Lijst Dedecker en de Parti Populaire komen niet langs wegens 'tijdverlies'; al de anderen mogen hun gevoelens ten opzichte van regeringsdeelname in alle discretie aan De Wever meedelen. De opbouw verloopt van klein naar groot: Groen! komt eerst, de MR en de PS komen laatst. Vrijdag is in principe voor die twee laatste gereserveerd."

Tot zover dit fragment uit de Standaard.  Hopelijk zullen  de weinig overblijvende "believers" in de idee van een Forza Flandria kennis nemen van deze officiële stellingname.

Als de Vlaamsgezinden een gezamenlijke politieke strategie proberen te ontwikkelen, zijn ze niet eens in staat er een eigen originele naam voor te bedenken. Laat staan dat zij het eens geraken over de te volgen weg. Voor ons is dat nog steeds Onafhankelijkheid. De angsthazen mogen dit dan "Indipendenza" noemen om niemand voor het hoofd te stoten ... en niet vergeten beleefd een handje te geven en te buigen als u door de Keuninklijke Informateur aan de deur wordt gezet.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NVA-politiek : adopteer eens een allochtoon

 

Waar de politiek mislukt, moet de burger te hulp snellen ...

De Vlaamse regering gaat vanaf volgend jaar op zoek naar autochtone vrijwilligers die coach willen worden van migranten die een inburgeringscursus volgen. Minister Geert Bourgeois adopteert zo een Nederlands idee. Dat weet Gazet van Antwerpen te melden.

“Een autochtone Vlaming die minstens één keer per maand een culturele of sociale activiteit wil ondernemen met een nieuw- of oudkomer die een inburgeringstraject volgt.” Zo omschrijft Vlaams parlementslid Liesbeth Homans (N-VA) het concept van de inburgeringscoach.

Vrijwillig

“De coach wordt niet vergoed. Het gaat om vrijwilligerswerk, waarvan de beide partijen iets opsteken. De nieuwkomer raakt sneller vertrouwd met onze taal en cultuur, de coach kan op een positieve manier participeren aan het migratie- en inburgeringsproces.”

“We gaan op zoek naar Vlamingen en nieuwkomers met een vergelijkbare achtergrond”, verduidelijkt Homans. “Het is niet de bedoeling dat bijvoorbeeld een alleenstaande vijftigjarige Vlaming wordt gekoppeld aan een Filippijnse vrouw van twintig of zo.” Dus niet zoals burgemeester Philippe Moureaux (72) die  een 35-jarige Marokkaanse juffrouw introduceerde in het Brusselse leven.

Nederland

Het idee van de coaches komt uit Nederland. Minister Geert Bourgeois wil het in juni 2011 met een grootscheepse informatiecampagne ook in Vlaanderen lanceren.

Het inburgeringstraject behelst onder meer lessen Nederlands, een begeleiding naar de arbeidsmarkt en een cursus maatschappelijke oriëntatie. Inburgering is verplicht voor iedereen die zich permanent in Vlaanderen wil vestigen.

Bron :  Gazet van Antwerpen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suid-Afrika plots misdaadvrij dankzij de WB ? Vergeet het !

 

Onze vriend Ropie ging in op ons verslag van gisteren over de beroving en kneveling van Australische voetbalfans die overvallen werden in hun hotel. Uiteraard wordt deze feiten in Europa verzwegen. Er is slechts plaats voor uitbundige voetbalvreugde.

Ook de zaken die hieronder weggeplukt werden door Ropie uit diverse kranten en blogs worden bewust geweerd.

Lezersbrief in de Zuid-Afrikaanse krant Beeld:
Dit is inderdaad eienaardig dat mens deesdae vanaf die WB begin het glad nie meer lees van al die moorde en rowe soos net voor die WB nie.
Ek is nou vas oortuig alle media is opdrag gegee om oor geen verdere gevalle te berig nie sodat 'n prentjie van vreedsaamheid en misdaad vrye SA geskep kan word.
Alles in opdrag van die ANC regering. Sodra hierdie WB verby is, sal alles weer "back to normal" wees, en gaan berigte van geweld en erge misdaad weer hoogty vier.

Op ’n Zuid-Afrikaanse webstek:

Uit ’n Nederlandse koerant.
Die Nederlandse gekende ex-sokkerspeler, Pierre van Hooijdonk is in Johannesburg beroof. Van Hooijdonck die in SA vir die televisieprogram Telesport Mundial werk, het op ’n terras koffie gedrink toe sy reistas gesteel word.
Die probleem vir die ex-sokkerspeler was dat hy nog na Kaapstad moes vlieg. Maar dat sy paspoort ook gesteel was. Die Nederlandse ambassade het toe gehelp so dat Van Hooijdonck nog sy vlug kon neem.

A French tourist writes about his WC2010 experience:
"Just returned. Francois (France) - 11:51AM Friday, 25 Jun 2010.
My 4 European friends were robbed and raped in most brutal
fashion close to Rustenburg and then again insulted by local Police who blamed them for not having been careful.
They were ridiculed and 2 girls had to go on retro-viral medications.
Anyone on this site claiming SA is safe is as far I am concerned a propaganda writer hired by either the ANC or FIFA.
That you would toy with tourists lives like that is pathetic and sickening.
Your country has become a disgraceful increasingly 3rd world joke.
We will never forgive FIFAs BS safety propaganda nor
forgive the safety crap you spewed before we arrived there.
We hope FIFA gets its derierre sued for playing with people lives.
Bon voyage to anyone stupid enough to still visit your crime infested, corrupt and racist country.
All we experienced was trauma worth a lifetime.
Thanks to the writer of you story to tell your experience.
We wish we would have known all this before going".

Ropie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nabije toekomst

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juliviering Antwerpen

 

 

Hendrik Conscienceplein - Antwerpen

Zondag 11 juli - Van 14 tot 18 uur

 

Scheldekoor - Herdenking Herman Van den Reeck en O.L.V. van Vlaanderen - Optreden Standrecht - Samenzang met het publiek o.l.v. de Fratres coniuncti : KVHV - NSJV - NSV

Feestrede door ERIK STOFFELEN (voorzitter ANZ)

 

Doorlopend : kinderanimatie - Infostands van de deelnemende verenigingen

 

Organisatie www.Guldensinjoren.org

Telenet - Palm - Dexia

Feest van de Vlaamse gemeenschap - Steun van de Vlaamse overheid -

Vlaanderen in Actie Pact 2020

 


28-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philippe Moureaux en Latifa : in het huwelijksbootje

 

Fluppe Moureaux,   burgemeester van het tolerante en lieflijke Molenbeek is afgelopen week-end op zijn diefjes getrouwd met de 35-jarige Marokkaanse schone, Latifa,  die werkzaam is op een of ander socialistisch kabinet.

Zoals gezegd werd het huwelijk in alle stilte voltrokken om geen uitbarstingen van dolle vreugde onder het ingevoerde kiesvee te ontlokken. Moustache  weet als geen ander dat zijn onderdanen soms zo uit de bol kunnen gaan dat er spontaan auto's van in de fik vliegen. Soit,hopelijk is de Fluppe nog in "goeie vorm" en kan hij zijn kersverse bruid op vele fronten bevredigen. Het siert hem dat hij zich aangepast heeft aan zijn nieuwe leven en  hij daarvoor een taalcursus Arabisch gevolgd heeft om  met de famillie van zijn bruid te kunnen converseren. Dat heeft hij nooit gedaan met de eerste taal van zijn fiere Vaderland, want Nederlands da's voor Vlaamse boerkes. Of er ook een familliehereniging komt, is spijtig genoeg "momenteel" niet mogelijk omdat de kassa van het Molenbeeks OCMW een gapend gat vertoont, doch uitstel is geen afstel. Uit welvoegelijkheid en beleefdheid (zo zijn wij op gevoed) wensen we het kersverse multicul paar een prettig huwelijksleven en  vele kientjes die onze vergrijzing moeten opvangen. 

Senior en Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook voetbalfans worden door criminelen aangepakt in SA

 

Multicrimineel duo : hand in hand door bandietenland

Niettegenstaande er nadrukkelijke instructies bestaan in de dictatuurstaat Suid-Afrika om geweld tegen, en berovingen van voetbalsupporters NIET in de media te brengen, lekt tussendoor wel een en ander uit.  Niet elke journalist is bereid zich te laten muilkorven door het criminele tweespan Jacob Zuma, de president en Sepp Blatter, de capo di maffia van het voetbal.

In de Australische Herald Sun lezen we volgend verhaal :

Gewapende gangsters overvielen Australische voetbalfans in hun hotel in Nelspruit na de match tegen Servië : de slachtoffers werden vastgebonden en beroofd en een vrouw werd seksueel vernederd.

Een andere Australische hotelgast zag 4 negers met geweren en handwapens die 9 toeristen waren gevolgd naar hun hotel en overvielen hen daar in hun kamers. Ook bij deze overval werden een aantal gasten gekneveld. De gangsters wisten meer dan waarschijnlijk dat ze met Australiërs te maken hadden.

Volgens een Australische politieman die deel uitmaakte van de groep toeristen, ging het om diefstal met geweld. Een van de slachtoffers lag op de grond en werd in bedwang gehouden door een kerel die zijn laars op het hoofd van de man geplaatst had en hem met de dood bedreigde als hij zou durven bewegen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Albert II

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!