Angeltjes
02-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canzonissima : 47 jaar geleden - Rina Pia en Denise Maes

 

Wie herinnert het zich nog ?  Denise Maes was een graaggeziene televisie-omroepster, de echtgenote van René Adams,  journalist van Het Laatste Nieuws. Rina Pia was getrouwd met de musicus-accordeonist Al van Dam, die gescheiden was van de zangeres Lena Sanders, de dochter van Charel Janssens. Hallo, met de Burgerlijke Stand van Angeltjes : wil u nog wat weten ?  Het was wel een heus drama, zo'n straat zonder orgel : je ziet zo aan Rina Pia dat ze eronder lijdt. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weersvoorspelling vandaag 2 juli door weervrouw Juffrouw Ellen

 

 

Vandaag vrijdag is het eerst droog met opklaringen en hoge wolkenvelden. 's Namiddags wordt het in het westen zwoel en neemt daar de kans op onweersbuien toe. Het wordt nog warmer, met maxima rond 28 graden aan zee, 30 graden in Hoog-België tot lokaal 36 graden in de Kempen. De wind waait eerst matig uit het zuiden; in het westen draait hij later naar west tot noordwest, in het oosten wordt hij zwak.

De nacht van vrijdag op zaterdag blijft het in het westen onweerachtig, in de oostelijke landshelft blijft het mogelijk nog droog. De minima liggen tussen 16 en 19 graden. De wind wordt meestal zwak uit noordelijke of veranderlijke richtingen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 100 jaar belasting betalen en het is gedaan

 

Deze twee zullen de mensheid niet redden

Frank Fenner is pessimistisch over de toekomst van de mens. “De homo sapiens zullen uitsterven, misschien zelfs binnen honderd jaar.” Het lijkt onredelijk om Fenner het stempel ‘gek’ op te drukken. Hij is een zeer gerespecteerde wetenschapper die onder meer de pokken de wereld uit hielp.
Schrale troost: niet alleen de laatste mens verdwijnt van de aardbodem. “Veel andere dieren ook,” vertelt Fenner. “Het is een onomkeerbare situatie. Ik denk dat het te laat is.”

Paaseiland
Het grootste probleem is volgens hem de bevolkingsgroei en de onbegrensde consumptie en klimaatverandering die daaruit voortvloeien. “We zullen hetzelfde lot ondergaan als de mensen op Paaseiland. De klimaatverandering is nog maar net begonnen, maar we zien nu al opmerkelijke veranderingen in het weer.”

Wereld
“De eerste mensen hebben aangetoond dat ze zonder wetenschap en de productie van koolstofdioxide en klimaatverandering zo’n 40.000 tot 50.000 jaar konden leven. Maar de wereld kan dat niet. Het menselijk geslacht gaat dezelfde kant op als de soorten die we hebben zien verdwijnen.”

Hoop
Fenner is niet alleen. Er zijn meer collega’s die het somber inzien. Ecoloog Stephen Boyden bijvoorbeeld. Hij is een collega van Fenner en ziet onder veel ecologen dezelfde somberheid. “Frank kan gelijk hebben, maar sommigen van ons hebben nog steeds de hoop dat mensen zich bewust worden van de situatie en de revolutionaire veranderingen die nodig zijn in gang zetten. Dat is ook waarin Frank en ik van elkaar verschillen. We zijn ons allebei bewust van de situatie, maar ik accepteer niet dat het al te laat is. Als er een sprankje hoop is dan is het de moeite waard om het probleem op te lossen.” Of dat ook gaat lukken, is een ander verhaal. “We hebben de wetenschappelijke kennis om het te doen, maar de politieke wil is er niet.”

Oorlog
Naar verwachting zal het aantal mensen dit jaar nog de 6.9 miljard aantikken. En dat zorgt voor problemen, zo houdt Fenner vol. “Als de bevolking blijft groeien tot zeven, acht of negen miljard dan zullen er door voedseltekorten veel oorlogen komen. De kleinkinderen van de huidige generatie zullen in een veel moeilijkere wereld moeten leven.”

De 95-jarige Fenner werkte niet alleen het pokkenvirus de wereld uit, maar schreef ook mee aan zo’n 22 boeken. Tevens publiceerde hij honderden wetenschappelijke artikelen en ontving hij vele awards voor zijn werk.

http://www.scientias.nl/mens-sterft-binnen-100-jaar-uit/11454

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amai ...

 

Amai, wat ne knappe chou ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juliviering Antwerpen

 

 

Hendrik Conscienceplein - Antwerpen

Zondag 11 juli - Van 14 tot 18 uur

 

Scheldekoor - Herdenking Herman Van den Reeck en O.L.V. van Vlaanderen - Optreden Standrecht - Samenzang met het publiek o.l.v. de Fratres coniuncti : KVHV - NSJV - NSV

Feestrede door ERIK STOFFELEN (voorzitter ANZ)

 

Doorlopend : kinderanimatie - Infostands van de deelnemende verenigingen

 

Organisatie www.Guldensinjoren.org

Telenet - Palm - Dexia

Feest van de Vlaamse gemeenschap - Steun van de Vlaamse overheid -

Vlaanderen in Actie Pact 2020

 


01-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws van het Leugenfront, afdeling NVA

 

 

bourgeois en muyters verlaten even vlaamse regering
Grabbel en Graai

N-VA-ministers, Geert Bourgeois en Philippe Muyters zullen  de eed afleggen in het federaal parlement.

Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk en Sport, werd vorige maand verkozen in de Senaat.  Hij zal even ontslag nemen uit de Vlaamse regering om de eed als senator te kunnen afleggen. Op die manier heeft hij een parlementair mandaat om op terug te vallen, voor het geval hij buitengezwierd wordt uit de Vlaamse regering.  Nadien zou hij zich onmiddellijk weer laten benoemen in de ploeg van Kris Peeters, waar hij nota bene NIET verkozen is ... Over zuivere politiek gesproken ...

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois beloofde na de verkiezingen niet naar de Kamer te trekken, maar zou nu terugkomen op zijn woorden. Mogelijk liggen federale ambities aan de basis van die beslissing. In de wandelgangen doen de geruchten de ronde dat Bourgeois minister van Justitie wil worden. Voor enkele maanden kwam Bourgeois nog in opspraak wegens problemen met "derdenrekeningen" op zijn advocatenkantoor. In mensentaal : dat is geld dat overgemaakt wordt door tegenpartijen of anderen en dat tijdelijk geparkeerd wordt bij de advocaat tot het zijn finale bestemming kan bereiken. Dat gaat normaliter over flink wat geld. Het was echter Bourgeois' schuld niet, zegde hij toen, het was zijn vrouw ... Als hij Justitie zal doen, zal het dossier vlug gesloten worden.

De grootste partij van het land maakte intussen ook bekend dat Bart De Wever, Helga Stevens en Liesbeth Homans de gemeenschapssenatoren zullen worden.

N-VA haalde op 13 juni 9 eigen rechtstreeks verkozen senatoren, onder wie De Wever, Stevens en, zoals gezegd, Philippe Blunders.

Doordat De Wever en Stevens gemeenschapssenatoren worden, krijgen ook de derde en de vierde opvolgers, Frank Boogaerts en ex-Kamerlid Luc Sevenhans een plek in de senaat. Tjevenhans was de VB-er die zijn fractie in de steek liet, omdat hij niet akkoord kon gaan met de partijlijn inzake Congo. Tjevenhans heeft nooit politiek wat betekend, tot hij via de gemeenteraad van Brasschaat in contact kwam met een kolonel op rust die hem alle info verschafte om in de commissie Landsverdediging iets te vertellen te hebben.Op de lange duur dacht Tjevenhans dat hij inderdaad een groot politicus was : het enige waar hij echt in uitblinkt, is jagen en dieren omver vlammen.   Na zijn ontslag heeft hij eerst als onafhankelijke gezeteld in de Kamer en is toen overgestapt als een dief in de nacht naar de NV-A en komt nu terug in de senaat ... 

Liesbeth Homans was de tweede opvolger op de Senaatslijst. Over de twee gecoöpteerde senatoren zal pas over twee weken een knoop worden doorgehakt.

Volgens voorlopige mededelingen blijft Zuur Frieda Brepoels in haar linkse fractie van het Euro-parlement. Lekker bij de kindervriend Cohn Bendit  pleiten voor een vlugge opname van Turkije.

De K.I. (Keuninklijke Informateur) ontvangt vandaag en morgen àlle belgicistische partijen. Met de Vlaams-nationalistische collega's praten is tijdverlies. Hopelijk zullen die "collega's" willen inzien dat het geflikflooi met de troepen van de NV-A geen enkele zin heeft en dat hun taak erin bestaat : oppositie voeren en de consequente rechte weg bewandelen. Felicitaties en handjes uitsteken (die systematisch geweigerd worden) kunnen beter aan de militanten en medewerkers gegeven worden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verandert er op 1 juli ? Angeltjes wordt Hofleverancier

 

 

Op 1 juli 2010 wordt

Het land B  EU-voorzitter en

Angeltjes verwerft de titel van Hofleverancier

wegens de altijd positieve berichtgeving over

Vorst, Vaderland en God.

(Ons wapenschild is een ontwerp van Studio Duplo Duplex)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee lichtgewichten maken ruzie in Vlaams Parlement

 

In de commissie Wonen van het Vlaams parlement zijn  ministerin Freya Van den Bossche  en parlementslid Veerle Heeren, gewezen ministerin, mekaar  donderdag in de haren gevlogen.

De socialiste rekent af met ernstige stemproblemen. Daarom liet ze een kabinetsmedewerker haar antwoord voorlezen.

Veerle Heeren vond dat blijkbaar overdreven en suggereerde dat Van den Bossche haar stem wel wilde gebruiken voor een interview met TV Limburg.

Het verwende nest Van den Bossche reageerde ziedend. "Ik pik die insinuaties niet. Eigenlijk wil de dokter mij drie weken op ziekteverlof met spreekverbod sturen. Ik heb gezegd dat dit moeilijk was vanwege mijn job. Bedoeling is wel dat ik mijn stem spaar omdat ik anders mijn stembanden ernstig kan beschadigen. Ik neem zware medicijnen, maar ze werken niet. Dat u nu insinueert dat ik wel mijn stem wil gebruiken voor tv-interviews, maar niet om te antwoorden in het parlement, is totaal ongepast."

Van den Bossche zei nadien dat ze haar doktersbriefje aan Heeren en heel het parlement zou bezorgen.  Heeren, die deze reactie niet had verwacht, spoorde het socialistische lichtgewicht aan haar stem te sparen.

"Ik zal zelf wel antwoorden op de vragen. Als het zo zit, ga ik vanaf morgen drie weken in ziekteverlof" dreigde Van den Bossche. Zij had na haar laatste bevalling ook heel wat kritiek gevangen, omdat zij haar wettelijke bevallingsverlof integraal had opgenomen.  Misschien kan zij zich beroepen op een of ander sociaal statuut om tot het einde vande legislatuur thuis te blijven bij man en kinderen ?  Niemand zal haar misselijk optreden missen in het parlement. En Heeren zal nu ook enkele dagen moeten thuisblijven om te bekomen van de schrik.

Politiek kan hard zijn ...

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Senior en zijn geliefkoosde CD&V
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Terwijl buiten het asfalt plakkerig wordt van de hitte en BDW met lijm en schaar zijn werkstuk in mekaar zit te knutselen, om het aan de keuning te presenteren, zijn ze achter de schermen bij de tjevenclub verder aan het bakkeleien en mekaar de duvel aan te doen.

De smadelijke nederlaag, ondanks de oproep van ACW-ACV en zelfs ABVV om niet op BDW te stemmen, is nog altijd niet verteerd, erger nog ... ze blijft maar opborrelen. De vele "postjes" die de cvp zich door de neus geboord ziet, de vaandelvlucht van de voorzitster en nu als klap op de vuurpijl, de job van senator,  aangeboden aan 't zeuneke van de Van Rompuyclan, is niet van aard om de gemoederen te bedaren.

Verschillende niet herverkozen tjeven die stilletjes op het felbegeerde zitje gehoopt hadden, kregen te elfder ure het deksel op de neus. Een piepkuiken ging met het lekkers lopen. Nu het verdict gevallen is en menigen weten dat er gezien de uitslag weinig of geen mandaten te versieren vallen, beginnen er bemanningsleden het gehavende schip te verlaten. Etienne Schouppe is er zo een van. Hij zegt de politiek vaarwel en kuist zijn schup af.Hij wàs niet herverkozen en hij viste naast het senaatspluche, dus houdt hij de eer aan zichzelf.

Er zullen er ongetwijfeld nog volgen, want bij de CVP zijn ze niet alleen het noorden kwijt maar ook het zuiden, westen en oosten. De partij gaat zich nu bezinnen en uitvogelen hoe en waarom deze nederlaag zo hard aankwam. Ach beste tjevelaars, maak het jullie niet moeilijk, het antwoord op die vraag is poepsimpel : WIE GELOOFDE JULLIE NOG ?

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestelijke muziek voor 1 juli : Welkom Turkije !

 

 

Toen er nog weinig Turken in Europa kwamen, maakte Rossini daar vrolijke muziekjes over, zoals de ouverture van  Il Turco in Italia. Vandaag zou men best muziek componeren om Europa ten grave te dragen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kritische beschouwingen bij 1 juli

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moslima en despeeltuin

 

Speeltuin Linnaeushof in het Nederlandse Bennebroek heeft een schadevergoeding van 500 euro betaald aan een moslima die met haar hoofddoekje verstrikt raakte rond de as van een gocart. Dat meldde de regionale Nederlandse pers eind vorige week. De directie van de speeltuin wenst niet meer te reageren, maar ontkent het bericht niet. Tot zover dit bericht uit de Standaard.

De 'betrouwbaarste' en meest komisch geschreven nieuwsbron GeenStijl heeft een geweldig bericht onder de toepasselijke kop 'Omgekeerde kopvoddentax wel succes'. Het bericht betreft een moslima (ongetwijfeld 'vrijgevochten', want dat leest men wel vaker, zoals men altijd 'vooraanstaande' of 'gezaghebbende' dient te schrijven vóór 'moslimgeestelijke' - een woord dat niet ophoudt mij pijn in de ribben te geven van het lachen), een 'zojuist geïmporteerde' moslima die speeltuin Linnaeushof voor de rechter sleepte, omdat haar hoofddoek tijdens het karten tussen de wielen kwam.

(Ik weet niet wat grappiger is: de aanklagende moslima of de term 'vooraanstaand moslimgeestelijke'. Ik ga het even uitproberen. Ik ben zo terug.)

(Zo. Ik ben terug. Ik ben er nog niet uit.)

Haar hoofddoek kwam, zoals gezegd, tussen de wielen van de kart, ze stikte niet en ze diende een klacht in tegen speeltuin L. omdat 'de verhuurder haar had moeten verbieden te karten vanwege die hoofddoek'. Verbod, uw naam is islam. Haar man schijnt er ook bij te zijn geweest, maar die had het te druk met haar hoofd weer te bedekken. Belangrijke zaken gaan voor. Waarom moet ik denken aan de brandende school in Saudi-Arabië waar meisjes in het vuur stierven, omdat ze het gebouw niet mochten verlaten van de zedenpolitie? Ze waren namelijk onbehoofddoekt, en de brandweerlui mochten hen niet met ontblote haren zien. Belangrijke zaken gaan voor.

Opvallend is ook dat de kartende moslima naar haar zus ging om te herstellen. Ongetwijfeld in blijde afwachting van de elfduizend euro die ze had geëist. Er is echter een schikking getroffen waarbij ze 500 euro krijgt van speeltuin Linnaeushof (zou dit een stiekem smulbos met speeltuin zijn?). Dit bedrag schenkt ze aan Giro 555. 'Vrijgevochten' moslima's dragen een hoofddoek uit eigen keuze omdat het moet van de islam. (Dit is ook heel grappig.) Maar de consequenties van het dragen van een vrijwillige hoofddoek willen ze niet dragen. Nee, de omgeving en de wereld en de staat en de wet moeten zich buigen naar hun vrijwillige kledingkeuze. Begrijpelijk. Tegen zoveel daadkrachtige vrijgevochtenheid moeten wij de schouders wel laten zakken, is het niet in ootmoed, dan wel als bereidwilligheid om de gevolgen te sjouwen van de vrije keuzes die zij moeten maken.

Had haar man haar niet kunnen verbieden te karten?

Ahmed Marcouch (Amsterdams gemeenteraadslid dat vorige week een actieplan tegen homogeweld en antisemitisme lanceerde, compleet met jaarlijkse 'keppeltjesdag', red.) is aangezien voor taxichauffeur bij de studio waar hij geïnterviewd zou worden. De lok-Marokkaan werkt dus ook. Opvallend vind ik dat hij wel een keppeltjesdag wil invoeren, maar geen pruikendag voor joodse vrouwen. Typisch voor een moslim om vrouwen uit te sluiten. En daarbij: Hooglied-jodinnen lokken meer dan pijpenkrullenjoden. Echt waar. Kunnen we ook niet een naveltruidagje houden uit solidariteit met vrouwen die zich zo luchtig kleden als ze willen, niet omdat een religie ze dat voorschrijft, maar omdat dat beter ventileert in deze hitte?

En kunnen we niet een hoofddoekloze dag organiseren om te tonen dat de islamvrouwen niet verplicht iets vrijwillig doen? En een gebedsloze vrijdag voor moslims? En wat dacht u van een vastenvrije ramadan? (Ik zie de regenboog van een nieuwe wereld opdoemen.) In Saudi-Arabië dreigen vrouwen taxichauffeurs de borst te geven als ze geen auto mogen rijden. Want lactatie schept een familieband en volgens een fatwa van een moefti - sorry, een gezaghebbende grootmoefti - mag een vrouw na een vreemde man te hebben gezoogd in zijn gezelschap verkeren. Het is bekend dat oxytocine een vertrouwensband schept. Er is, naast moedermelk, een andere witte substantie die dit hormoon ook bevat, maar daar ga ik hier niet op in: de kiesheid verbiedt mij dat. Ik denk dat de aanvraag voor taxivergunningen in Saudi-Arabië omhoog schiet terwijl ik dit tik. Waar het om gaat, is dat vrouwen ook niet met een taxichauffeur in de auto mogen zitten. Eerst zogen, dan een ritje.

Kijk, dat is nog eens een verbod waar de kartrijdende en bijna stikkende moslima nog een puntje aan kan zuigen. Een vrouw is in datzelfde land ook nog veroordeeld omdat ze door een aantal mannen verkracht is. Ik heb nog wat andere zaken vergeten, maar ik kan door de lachtranen nauwelijks meer lezen. Nu weet ik het! Ik weet wat grappiger is: een vrijgevochten moslima of een gezaghebbende geestelijk leider. Dat is namelijk iets anders, een - dat hoort u de volgende keer. Er liggen meer vlooien uit het vlooienspel in mijn kopje dan in dit stukje passen.

Dit  heerlijke stuk verscheen eerder in de Volkskrant.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baudouin, de koning-provocateur

 

Koning Boudewijn kon niet speechen. Zelfs niet in het Frans. Tot dit besluit ben ik deze week na een halve eeuw en als volwassene gekomen, door het beluisteren en herbekijken van de niet gecensureerde toenmalige toespraken. Niet zozeer de de inhoud maar vooral de manier waarop de Coburg in Kinshasa zijn speech afstak was ronduit agressief, beledigend en uiterst  provocerend voor alle aanwezige Congolezen.

Het kan zijn dat hij zich niet bewust was van zijn totaal ongepaste en verkeerde klemtonen maar dat  bewijst dan alleen een andere onbekwaamheid. Ter zijner verontschuldiging kan men immers inroepen, dat in zijn opvoeding de levensloop van Leopold II rooskleurig was voorgesteld. Een minimum kritisch denkvermogen en een heel klein beetje gezond verstand mag van een monarch verwacht en geëist worden.

Evenwel had de regering van Gaston Eyskens ofwel de onnozelheid van deze koning schromelijk onderschat ofwel zijn vermeende capaciteiten schromelijk overschat. Wat die Coburg uitkraamde was, gelet op de manier waarop hij dat deed, gewoon om zware rellen vràgen. Onlusten uitlokken zou men het kunnen noemen, en daarmee was de reactie van Patrice Lumumba in vergelijking nog zeer diplomatisch geformuleerd en erg gematigd.

Je zal het maar voorhebben dat een kepie-dragende kwibus je komt vertellen dat al het goede wat je volk de laatste tachtig jaar overkomen was, gebeurde “grâas o génîe du Rwa Léopoll deu”! Let op de klemtoon fonetisch vetjes afgebeeld.

Toen wetende, door mondelinge overlevering, wat wij nu weten door historisch onderzoek, dat deze Leopold II als geestelijke vader en 'capo di tutti capi' verantwoordelijk was voor de dood van  circa tien miljoen van zijn landgenoten op amper vijftien jaar, toonde Lumumba zich een eerste minister van een nieuwe staat die naam waardig.

Leopold II had immers voor en na de voorlaatste eeuwwisseling  doodleuk de evidentie ontkend, dat  het door hem ingesteld schrikbewind via slavernij, doodslag via slachtpartijen en uithongering de helft (circa vijftig procent !) van een bevolking gedecimeerd was op amper een generatie tijd. Een der langst durende rooftochten op industriële schaal in de geschiedenis van het kolonialisme

Het was wel niet de bedoeling geweest om genocide te laten plegen, maar de massamoord had een identiek resultaat. Zelfs naar hedendaagse maatstaven is de helft van een bevolking (van twintig miljoen volgens Hochschild) een enorm aantal. Een kleine tweeduizend doodslagen -of moorden noem het zoals U het wil- per dag, dat is niet niks.

 

De reactie van Patrice Lumumba op de uitlating van de Coburg, gisteren vijftig jaar geleden, “dank zij het genie van koning Leopold II”, verwees slechts naar vernedering en uitbuiting, en was dan ook nauwelijks abnormaal te noemen wat de valselijk verontwaardigde Belgische pers -met de francofone uiteraard voorop- er nadien ook van maakte. Het lot van Lumumba was intussen bezegeld zoals blijkt uit bovenstaande afbeelding.

Wat premier Lumumba, president Kasa-Vubu, Moïse Tshombé en allicht ook de jonge kolonel Mobutu toen overkwam is waarachtig te vergelijken met de theoretische omstandigheid dat een nakomeling van Hitler die het tot bondskanselier geschopt zou hebben door erfopvolging, in TelAviv zou gaan verklaren dat het geluk van de inwoners van de onafhankelijke staat Israël “te danken is aan het génîe van Adolf Hitler.” Il faut le faire. ..

Zou het na tien jaar van het derde millennium geen tijd zijn om dit Belgische operette-nationalisme en zijn collaborateurs die de mond vol hebben van het enige waar ze absoluut niet in geïnteresseerd zijn (werk met name) resoluut en definitief naar de geschiedenisboeken te verwijzen?

Lucky9

  

Toemaatje : afgehakte handen, voor wie er aan twijfelt dat dit overdreven is.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moslim oorlogsraad

 

 

(met dank aan Ille Ke)

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Macht van de Euro-Commissie doet De Wever kwijlen

 

De Euro Commissie denkt aan een systeem voor informatie-uitwisseling dat Europese landen zou kunnen aanmoedigen om hun schoolvakanties beter op elkaar af te stemmen. Zo zou het toeristisch seizoen in Europa uitgebreid kunnen worden. Dat schrijft vandaag.be.

De Commissie presenteerde woensdag een mededeling over de toekomst van Europa als toeristische topbestemming. Met 370 miljoen bezoekers lokte Europa in 2008 nog 40 procent van het wereldwijde aantal toeristen. De internationale markt is echter volop aan het bewegen en volgens de Commissie moeten maatregelen genomen worden indien de Europese sector haar positie wil behouden.

Eén insteek (deze afschuwelijke Noord-Nederlandse uitdrukking is nu ook doorgedrongen in de Vlaamse flutjournalistiek) is de uitbreiding van het toeristisch seizoen. Volgens de Commissie moet er een soort uitwisselingsprogramma komen voor jongeren, ouderen, gezinnen in financiële moeilijkheden en mensen met een handicap, zodat zij tijdens het laagseizoen kunnen reizen. Daarnaast kan een systeem voor informatie-uitwisseling volgens de Commissie helpen om de schoolvakanties in de Europese landen beter op elkaar af te stemmen.

"Een betere coördinatie zou helpen om piekmomenten af te bouwen", zei bevoegd eurocommissaris Antonio Tajani. De Italiaanse eurocommissaris beklemtoonde wel dat Europa op dat vlak geen bevoegdheid heeft. Het zou op vrijwillige basis moeten gebeuren, en met respect voor de culturele tradities.

Tot zover de krant.  De EU is nu al niet bij machte om  de bevoegdheden die zij losgeweekt heeft van de lidstaten op een behoorlijke manier uit te oefenen. Denk aan de verdeeldheid en de slappe houding bij de financiële crisis, de verdediging van de munt of het gebrek aan eensgezindheid bij noodzakelijke economische maatregelen.

Nu gaat de Commissie zich welbewust bemoeien met zaken waar zij niets mee te maken heeft :  toerisme en vrijetijd staan niet vermeld bij de Europese bevoegdheden.

Hoe heeft deze Commissie uitgedokterd dat de internationale markt "aan het bewegen is" ?  Waar halen zij gegevens vandaan over een materie waar zij niets over te protocollen hebben ? De Italiaan Antonio Tajani (van de partij van Berlusconi, Volk van de Vrijheid)) is vice-voorzitter en verantwoordelijk voor Transport en Industrie. Van ver heeft dat met veel goede wil een stukje  met toerisme te maken, maar expliciet heeft Tajani er niets mee te maken. Niemadn in de Commissie trouwens.

Wat wil men trouwens in het leven roepen ? Toerisme voor de armen en gehandicapten in het regenseizoen en dan voor de zogenaamd welvarenden in de zomermaanden ?  Gaan we terug naar een door de overheid opgelegde klassenmaatschappij of een kastenindeling op zijn Indisch ? Aan dit soort betuttelend Europa hebben wij geen behoefte. Onze Eurokritische houding wordt bevestigd met dergelijke miskleunen die kritiekloos aanvaard worden.

Laat ons toe even een bruggetje bouwen naar onze K.I. (Keuninklijke Informateur) die zijn onduidelijke plannen om het land B te besturen, voortdurend omzwachtelt met verwijzingen naar Europa. Aan hand van dit ene voorbeeldje wordt het plots duidelijk, wat de bedoelingen zijn van dictatoriaal ingestelde figuren zoals De Wever : de controle op de machtsuitoefening zover mogelijk van de burger weghouden ... Deze gevaarlijke man is gebiologeerd door de Macht en Alleenheerschappij van de Commissie.

Zoals De Wever 20 jaar geleden met bewondering in de loense ogen opkeek naar Jean-Marie Le Pen, zo kwijlt hij vandaag naar de Macht van Barroso of Van Rompuy. Heel het showgebeuren van deze veelvraat heeft niets te maken met Vlaanderen maar met zijn grote honger en ambitie naar macht.

Laat de massa maar juichen : wij hebben tot hiertoe geen enkele reden ontwaard om onze kritische instelling ten overstaan van Bart de Wever te milderen. Geen enkele.  En ook daar zijn we trots op.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bartelio

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-voorzitterschap België: onbestuurbaarheid en democratisch deficit

 

België neemt van vandaag 1 juli af, gedurende zes maanden het voorzitterschap op zich van de Europese Unie.  In het Europees parlement werd vandaag een persconferentie gegeven door Europees parlementslid Philip Claeys, Belgisch kamerlid en VB-partijvoorzitter Bruno Valkeniers, en Vlaams parlementslid Karim van Overmeire.  Voor een publiek van internationale persmensen formuleerden zij hun kritiek op het Belgische programma.  In tegenstelling tot Herman Van Rompuy en Guy Verhofstadt, die graag en veel (slecht) Engels gebruiken, spraken zij in het Nederlands, simultaan vertaald door de diensten van het Europees Parlement in Engels, Frans en Duits.

Bruno Valkeniers plaatste vraagtekens bij het draagvlak van de Belgische regering die nu de EU moet leiden.  'De huidige demissionaire regering beschikt op geen enkele manier over de democratische legitimiteit om dat te doen, temeer omdat deze regering langs Vlaamse kant slechts 31,3% van de kiezers vertegenwoordigt (30 zetels op 88). De drie Franstalige regeringspartijen halen samen 42 zetels op 62. In totaal beschikt de ontslagnemende regering-Leterme in de nieuw verkozen Kamer niet over een meerderheid, met slechts 72 op 150 zetels.'

 

Philip Claeys stond stil bij de noodzaak om de EU democratischer te maken.  ' Zo moet uitgerekend tijdens het Belgische voorzitterschap met de Raad en het Parlement een akkoord bereikt worden over de uitvoeringsmodaliteiten van het Europese Burgerinitiatief, dat voorgesteld werd als het grote democratiseringsinstrument van het Verdrag van Lissabon. Het ontwerp van verordening van de Commissie voorziet echter een aantal praktische drempels die elk burgerinitiatief zeer moeilijk zullen maken, en dus het hele concept dreigen uit te hollen. In de programmatekst van het Belgische voorzitterschap wordt gesuggereerd dat men het eens is met de grote lijnen van de ontwerpverordening. Het hoeft niet te verbazen dat de Belgische regering weinig interesse heeft voor het (al was het maar gedeeltelijk) wegwerken van het democratisch deficit in de Europese Unie. De Belgische constructie is in feite zelf een vorm van democratisch deficit. De manier waarop de Vlaamse meerderheid geminoriseerd wordt via allerlei mechanismen zoals de alarmbelprocedure (cfr. Brussel-Halle-Vilvoorde) is daar een voorbeeld van'.


http://www.europeesnieuws.eu/

 


30-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geheime ontmoetingsplaats ontdekt

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallokes ! Na het zoontje van Napoleon, Jean Jeaques Von Gucht volgt de tweede zit der fils à papa's in de senaat, Peter Van Rompuy.
Beide jeunes zijn bij deze al verzekerd voor het leven, zomaar gratuit.
Net zoals het Europees parlement een opvangcentrum is voor afgedankte premiers, is de senaat een interimkantoor voor de zoontjes van.
Nog eentje : voor de SPa zal men Rudi Kennes van Opel naar de senaat sturen.

Gina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag, samen naar het Hawaiaanse strand ? En nadien enige multicultuur ?

 

De Stille Oceaan is echt stil vandaag. Bij deze eerste video kan u zalig relaxen. Maar dan breekt de hel los ...

  Video nummer twee biedt een apart optreden van een mevrouw die het Hawaiaanse ritme in zich heeft en een mijnheer die saxofoon blaast, zoals geweten een typisch instrument voor die contreien. De jurk van mevrouw en het hemd van mijnheer zijn beide geknipt uit een zelfde coupon exotische stof. Zet u schrap voor enkele minuten onvervalst multicultuur beleven.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!