Angeltjes
14-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een duidelijk standpunt van Vlaams Belang

 

Allemaal bekende en glunderende gezichten op de officiële 11-juliviering in Brussel. ‘Pre-formateur’ Elio Di Rupo was ‘als blijk van goede wil’ naar het Brusselse stadhuis afgezakt en verbroederde er met Bart De Wever. Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) mocht de gelegenheidstoespraak houden. Peumans riep de Franstaligen op om een ‘samenlevingscontract’ af te sluiten met de Vlamingen. En wij die dachten dat het hoog tijd was om eindelijk de echtscheidingspapieren te ondertekenen bij de notaris.

Toch kreeg de toespraak van Peumans in Brusselse en Belgicistische kringen zware kritiek. Omdat hij het uitgebreid had over de Vlaamse identiteit, terwijl Brussel niet eens bij naam werd genoemd. En dat valt wat moeilijk voor mensen die Brussel nog altijd zien als de navel van de wereld. Ook Luc Van der Kelen (Het Laatste Nieuws, 12.07.10) maakt zich behoorlijk boos omdat de Vlamingen de Brusselaars geen ‘eigen identiteit’ zouden gunnen. Komaan, iedereen weet nu toch dat die grote staatshervorming waarbij Brussel verheven werd tot ‘derde gewest’ een noodlottige vergissing is geweest. Een eigen identiteit voor Brussel? Ja, net zoals Gent, Antwerpen, Mechelen of Zichen-Zussen-Bolder een eigen identiteit hebben.

Intussen lijkt de CD&V het geweer van schouder te veranderen en gaat de partij de N-VA op haar Vlaamse flank aanvallen. Dat kan pijn doen als Bart De Wever straks Belgische compromissen moet sluiten. Kris Peeters die onmiskenbaar en meer dan ooit het Vlaamse boegbeeld van de nieuwe CD&V moet worden, liet fijntjes weten dat hij een regeerakkoord zou afwegen tegen de fameuze Vlaamse resoluties. Peeters kondigde ook aan te werken aan een Vlaamse Grondwet. Waarop Jan Peumans verklaarde dat de Vlaamse overheid “niet bevoegd” is om een eigen grondwet op te stellen… Kijk eens aan.

Het Vlaams Belang heeft altijd gezegd dat Vlaamse politici en de Vlaamse regering de moed moeten hebben om buiten de Belgische lijntjes te kleuren. Het Vlaams Belang was trouwens de eerste partij die een ‘Proeve van Vlaamse Grondwet’ uitschreef. Uiteraard zijn wij blij dat ons voorstel intussen navolging krijgt. De vraag blijft wel wat het meeste verbaast: de CD&V die op het Vlaamse gaspedaal drukt? Of de N-VA die op de rem gaat staan?

@ VB

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taalonderdrukking in SA

 

Liewe Vlaamse vriende,

Enersyds is dit jammer dat Afrikaanssprekendes hul vriende in Europa in Engels aanspreek; maar andersyds is dit vir die Europeërs (vooral de Nederlandssprekenden) 'n bewys hoedat Afrikaners (Boere) oor 'n lang tydperk op taalgebied onderdruk is.
Sedert 1994 word daar dag en nag propoganda gemaak vir "nasiebou".  Om die Afrikanerkultuur te handhaaf, is rassisties, daarom moet alle simbole vernietig word.
Die jong geslag word wysgemaak dat "die hele wereld Engelssprekend" is, en dat dit net 'n handvol Afrikaner-rassiste is wat nog aan hul moedertaal vas klou.
Ek skryf gereeld aan koerante en ander publikasies oor die miskenning van Afrikaans, maar ek weet nie hoeveel dit help nie.  Soms voel dit soos 'n verloorstryd.
Toe ek in 1972 as jong man in Parys op besoek was, het ek slegs Afrikaans en gebaretaal gepraat.  Nadat 'n Fransman op die grond gespuug het en sy rug op my gedraai het, nadat ek hom in Engels aangespreek het, het ek besluit om nooit weer Engels te praat nie.  Die bejaarde dame by die ontvangstoonbank by my hotel in Parys kon geen ander taal as Frans praat nie.  Na 3 dae het ek vir haar gesê: "Madame,  Pari manjefiek" (terwyl ek die regte handgebare gemaak het).  Toe sê ek:"Ek wil nog 5 dae by jou slaap," en maak weer met my hande 'n teken soos wanneer mens wil slaap.  Sy het geglimlag asof sy nie 100% seker is nie, maar tog raai wat ek probeer sê.  Sy het 'n potlood geneem en 5 kruisies op die almanak teen die muur gemaak, waarop ek gesê het:"Ja, dis reg."  Sy het die register onder die toonbank uitgehaal en dit by die betrokke dae oopgeslaan.  Toe ek my laaste handtekening by die 5de dag gemaak het, het sy my omhels en gelag en 'n klomp Franse woorde gesê wat ek nie kon begryp nie, maar feit is, ons het altwee mekaar goed verstaan, sonder om die ander een se taal te praat.
Afrikaners moet net goed ingelig word, en daarop gewys word dat Afrikaans goed begryp word in die Dietse lande.  Nederlanders moet eweneens daarop gewys word dat hulle nie in Suid-Afrika Engels hoef te praat nie, maar kan gerus by Nederlands hou.  Die geheim is, "Praat stadig en duidelik!"
Ek het al van verskeie mense gehoor dat die klomp swart politici en sakemanne in Suid-Afrika erg verbaas en geskok is, wanneer hulle in Europa kom, as die Europeërs nie Engels kan of wil praat nie.  Hulle (die swartes) dink die hele wêreld praat Engels.
Dieselfde geld vir ons Engelssprekende mede-Suid-Afrikaners.  Hulle verseg om Afrikaans te praat (alhoewel Afrikaans en Engels vir 'n halwe eeu ampstale was, en alle kinders op skool altwee tale moes leer.
Ek sal vir die mense van Orania sê hulle moet tog asseblief nie weer met Nederlanders Engels praat nie.
Groetnis,
Afrikanerpatriot - Peter

 


13-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Controleurs bij de RVA moeten nu ook met politiebescherming werken

 

Brandweerlieden, verplegers, ambulanciers, chauffeurs van openbaar vervoer, treinconducteurs, apothekers, artsen, onderwijzend personeel, kortom zowat heel de openbare sector die ten dienste staat van de gemeenschap, is sedert dit land zijn grenzen heeft opengesteld voor alle vreemdelingen zonder onderscheid, is vaak het slachtoffer van ongeproportioneerd geweld.

Vaak broeders en zusters die de godsdienst van de vrede aanhangen,willen zich om welke reden dan ook al eens te buitengaan aan het toebrengen van slagen of het verhinderen van de normale werkzaamheden van mensen die een taak van hulpverlening en solidariteit uitoefenen. Zeg dat wij overdrijven en we sturen onze stoottroepen op u af om u in mekaar te timmeren.

Een nieuwe categorie potentiële slachtoffers bevindt zich in de rangen van de RVA : de controleurs die nagaan of werkloosheidsuitkeringen al dan niet terecht worden uitbetaald en die buiten hun kantoren optreden. 

"De voorbije drie jaar zijn bijna 500 ambtenaren van de RVA het slachtoffer geworden van agressie. Meestal zijn de daders werklozen die gesanctioneerd of gecontroleerd werden" zegt de directie van de RVA. Er zal een systeem ingevoerd worden om "risicoklanten" beter op te sporen.

U leest het goed : werklozen zijn "klanten" ... De openbare dienst van het land B is zo mogelijk nog gekker dan de idioten van politici die dergelijke toestanden in de hand werken.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli woordenkramerij door Marc Platel

 

Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans is weer eens de Vlaamse kop van jut! Voor een gehoor van uitgesproken Vlaamse maar ook wat Belgische mannen en vrouwen van stand mocht hij een feestrede houden over Vlaanderen en 11 juli. Over het bij Vlaamse wet vastgelegde Vlaamse nationaal feest. De Vlaamse editie van de Belgische 21ste juli. Of misschien horen sommigen liever een 14 juillet à la Flamande? Even tussen door, bij de aanwezige BV- dames waren ze blijkbaar niet allemaal van even hoge stand. Alvast één onder hen vond het nodig haar presentie en vooral haar onvrede met wat de parlementsvoorzitter vertelde, luidop te laten horen. Zij dacht er immers anders over. Misschien moet Open VLD voorzitter De Croo zijn luidruchtige partijgenote toch maar een boekje met lessen in “Nette Manieren” bezorgen.
 

Een mistgordijn

Wij waren er niet bij, maar volgens journalistieke bronnen probeerde Jan Peumans aan onder meer de Waal Elio di Rupo en aan de Franstalige Brusselaar Armand De Decker uit te leggen wat zij moesten begrijpen onder Vlaamse identiteit en Vlaamse autonomie. Twee begrippen waarover al meer dan één Vlaamse en andere bibliotheken vol geschreven werd. Twee uitdrukkingen die van elke beginnende Vlaamse discussie meteen een mistgordijn maken. Ik voel mij bijvoorbeeld geen Belg, wel een Gentenaar. De achtbare spreker blijkt dan ook nog geen deskundige terzake te zijn, want volgens specialist Marc Reynebeau in De Standaard van maandag na 11 juli “maakte hij er in het algemeen een soepje van. Hij husselde delicate en complexe begrippen als identiteit, natievorming of nationalisme zonder meer door elkaar. Voor hem lijkt er geen onderscheid te bestaan tussen sociologische en politicologische realiteiten als identiteit en natie (de zogeheten verbeelde gemeenschap) en een ideologisch begrip als nationalisme.

Daarom ontgaat hem - ik citeer nog altijd kenner Marc Reynebau - even ten onrechte, ook het verschil tussen Vlaanderen als politieke gemeenschap (die grotendeels een feit is) en het nationalistische Vlaanderen dat hij ook in de toespraak ideologisch voorstaat”.

Het waarom ontgaat mij

Eerlijk gezegd, ik buig altijd weer eerbiedig het hoofd voor mensen die zulke zwaar geladen volzinnen met al die geleerde woorden kunnen neerpennen Helaas voor hen, ze maken op mij geen enkele indruk. Het waarom van deze zwaarwichtige discussie ontgaat mij. Zoals Reynebau er mij niet kan van overtuigen dat de “Vlaamse voorgeschiedenis vier eeuwen lang Belgisch is geweest”. Ze maken nog honderd en zoveel meer toespraken over Vlaamse staatsvorming of over de Vlaamse natie, over de Vlaamse samenleving die toch zo anders is in Limburg dan in de Westhoek, over de Vlaamse autonomie die men zeker niet mag omschrijven als Vlaamse onafhankelijkheid, zelfs niet als Vlaamse zelfstandigheid, het brengt mij niet af van de idee dat ik een Gentenaar die in Vlaanderen woont en dus een Vlaming ben. Niets meer, ook niets minder.

Een praktisch antwoord

Voor deskundige schriftgeleerden die volhouden dat ze het allemaal kunnen uitleggen, is dit een zonder twijfel boeiende bezigheidstherapie, maar een praktisch antwoord op mijn vraag naar het Vlaanderen en de Vlamingen van morgen krijg ik daarmee niet.

“Volk word staat”

In het begin van de jaren negentig vroeg de toenmalige voorzitter van wat toen nog de Ijzerbedevaart was aan zijn Waalse vrienden om nu toch maar te scheiden. Hij vergat een procedure te beginnen en werd in afwachting Belgisch senator. Vlaanderen wilde naar zijn zeggen nochtans geen zoveelste staatshervorming, maar een Vlaamse staatsvorming! “Volk word staat!” Zo klonk het toen gebiedend aan de voet van de Ijzerbedevaart. “Een manifest voor een onafhankelijk Vlaanderen”, zo klonk het bij de start van de discussies van de Denkgroep “In de Warande”. Het werd een “Manifest voor een ZELFSTANDIG Vlaanderen in Europa”. Pas op bladzijde 22 van datzelfde gedrukte Manifest wordt het vierde hoofdstuk van het manifest aangekondigd onder de titel “ONAFHANKELIJKHEID voor Vlaanderen en Wallonië”: de enige duurzame oplossing.” Zelfstandigheid? Onafhankelijkheid? Of niets meer dan wat extra autonomie? Of willen we toch een confederalisme op zijn Belgisch? Een wat opgekalfaterd Belgische federalisme?

Ik kan begrijpen dat onze Franstalige buren bij de NVA aandringen op één duidelijk antwoord op de vraag naar het juiste etiket dat er straks op het nieuwe België na de zoveelste grote staatshervorming vol borrelnootjes zal geplakt worden. Zelfs die anders zo stoutmoedige Jan Peumans hield het bij wat mistige woordenkramerij en werkte daarmee al op de zenuwen van zelfs gekozenen van het Vlaamse volk. De voorzitter van het Vlaamse parlement mag toch op het Vlaamse nationale feest duidelijke Vlaamse taal spreken. Of niets soms? Tenzij dat Vlaanderen het misschien zelf nog altijd niet weet wat het eigenlijk wil? De vraag stellen is het antwoord geven.

Vlaming of toch Belg?

Of hij of zij dat nu wil, ook de meest overtuigde NVA kiezer weet dat hij officieel een Belg is en dat zal wellicht nog een tijdje zo blijven. Hij of zij heeft een Belgische identiteitskaart, betaalt Belgische belastingen en kiest een Belgisch parlement. Alleen is Clijsters voor hem een Vlaamse, Henin een hardnekkig Franssprekende Waalse. Dat zal nog lang zo blijven. Zeker zolang die Vlaamse kiezer geen duidelijk antwoord durft eisen op die altijd weerkerende vraagnaar dat etiket: zelfs Jan Peumans, een Vlaamse republikein in hart en nieren, wil nu toch op de koffie bij de Belgische sire Albert als die hem tenminste nog wil uitnodigen. Hij is zoals al die andere Vlamingen - goed veertig procent van de kiezers in Vlaanderen - die lieten weten dat ze niet meer voor dat aloude België kozen, dat ze hun eigen Vlaanderen wilden maar dat niet luidop durven zeggen.

Een Vlaamse natie of een Vlaamse staat? Autonoom, zelfstandig of wat dat ook? Een Belgische confederatie? Het doet er niet toe, zij lieten wel blijken dat het aloude België van Marc Reynebau niet langer hun land was. Ze reageerden niet langer meer als Belgische katholiek in Vlaanderen, ze lieten alleen weten dat begrippen als natie, staat, confederatie of wat dan ook hun ding niet zijn. Ze willen wel gewoon Vlamingen zijn, alleen durven ze nog altijd niet zomaar zeggen dat ze ook nog Belgen willen blijven. Staat, natie, gemeenschap, confederatie of wat dan ook, het doet er allemaal niet toe, als het maar niet langer dat blijft waarin ze al lang niet meer geloven. Dat de Vlaamse voorgeschiedenis “vier eeuwen lang Belgisch is geweest”, zoals Belgische deskundige Marc Reynebau hem of haar wil doen geloven, doet er niet toe. Hij zegt tenminste wel wat hij meent te moeten stellen.

Welk etiket ?

Nog meer discussie over al die geleerde maar vrij inhoudsloze woorden is daarom zinloos. Het brengt ons immers geen stap dichter bij een uitgesproken Vlaams antwoord op de Belgische vraag welk etiket op dat Belgische model wij willen plakken. Daarom is het spijtig dat de voorzitter van het Vlaamse parlement van 11 juli 2010 het niet aandurfde om duidelijk te stellen waar het hier in Vlaanderen echt om gaat in plaats van zich nog maar eens te bezondigen aan die ziekelijke Vlaamse verbale machteloosheid, aan die zo typische Vlaamse woordenkramerij, aan die historische Vlaamse onwillige onmacht om te durven zeggen wat we willen.

Marc Platel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Loze Vissertje is terug + Aanpassing 15.00 uur

 

Volgens de gratis krant Metro is de NVA op zoektocht naar kandidaten om als gecoöpteerd senator de partij te vertegenwoordigen in de Hoge Slaapbarak, officieel aangeduid als Senaat.

Daar is niets mis mee, ware het niet, dat de zoektocht zich vooral richt op uit de boot gevallen CD&V-ers : nu de vroegere Kleine Tjevenpartij de Grote Tjevenpartij geworden is, ronselt zij mandatarissen bij de Grote Tjevenpartij van weleer, die inmiddels de Kleine Tjevenpartij is. U kan volgen ? Wij maken het wat ingewikkeld, dat klinkt smeuiig : het is een verhaal van partijtrouw, passie, jaloersheid, het lijkt een beetje op Tosca van Victorien Sardou maar voorlopig zonder lijken.

Zeker omdat een van de hoofdrollen gespeeld wordt door de vriend en beschermheer van àlle meisjes, vrouwtjes, dames, deernes, poppemiekes, schatjes, duivinnetjes, kippetjes, mooie madammen, bloemekes, escortjes, teefjes, sletjes, koekeloerepoezekemuizekes ... verder vrijelijk aan te vullen naar eigen inzichten : dé Pol Van den Driessche van de  VTM waar elke dag gekleurd werd door een stevige vrijpartij. Met hem wordt ook Tony van Parys genoemd. Minder flamboyant maar niet uitgeblust in de vroege uurtjes.

"Dit is totaal niet aan de orde" antwoordt de perswoordvoerder van de NVA, wat zoveel wil zeggen, als "het is waar maar we geven het niet toe". De NVA neemt niet alleen de streken van Dehaene en consoorten over maar ook de woordenschat : "het is niet aan de orde". Kwekkers, ze zijn niet eens in staat tot het spreken van vlot, verstaanbaar Nederlands. Wat Van den Driessche en Henri-Floris Jespers destijds woordvoerders van Schiltz, wel konden en deden.

Herinnert u zich het Loze Visertje uit 2007, op zoek naar een vette vis ? Hij is weer aan het hengelen.

Ray

+ Aanpassing 15.00 uur

Beste Ray, op 8 juli bracht ik op mijn blog :

Geruchten uit de Wetstraat!


Het zijn maar geruchten. Maar vaak komen die uit! Ik verneem het wel uit 'goede bron'

De gebuisde Pol Van Den Driessche die bij de Tjeeven een coöptatiezetel aan zijn neus zag voorbij gaan, zou nu toch gecoöpteerd worden! Niet door de CD&V, maar wel door de N-VA. Na Siegfried Bracke is alles mogelijk.

Ik herhaal, het zijn maar geruchten, maar toch. Op 20 juli weten we meer!

Roeland van Walleghem (Le camps des Saints in Vlaanderen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder papieren ? Kom maar binnen : hier moet je niet werken

 

De eerste zes maanden van 2010 werden de dossiers van 14000 papierlozen "geregulariseerd, evenveel als over het volledige jaar 2009. Puik werk van onze brave politici : het beleid van "kom maar binnen, neem een stoel, ge moogt hem houden en al de andere meubeltjes ook en zeg eens hoeveel u wil ? " heeft succes.

In 2008 haalden wij aldus 8000 irreguliere mensen binnen, zoals gezegd in 2009 : 14000 en dit jaar stevenen we af op vermoedelijk een verdubbeling, zijnde 28.000.  We kunnen er gerust in zijn, al de nieuwkomers bezitten een duurzame lokale verankering. Oef ! De Walen willen dat zo en de Vlamingen knikken, want die zijn het gewoon de bevelen van de Franstaligen uit te voeren op eigen kosten. Zeg dat het niet waar is, and I kill you. (en ik vermoord u) 

Het aantal personen dat in 2009 van het grondgebied werd verwijderd, bleef in 2009  stabiel op ongeveer 8.000 mensen. Het gaat daarbij zowel om uitzettingen als om mensen die worden teruggestuurd tot aan de grens. Dat kan u zich voorstellen, dat die natuurlijk nooit terugkomen ...

Tijdens het belgische voorzitterschap zal het schandlandje voorstellen om de immigratie te versoepelen.  Er is nog plaats zat. In de Ardennen en de Hoge Venen maar vestig u bij voorkeur in de socialistisch bestuurde steden in Vlaanderen : die hebben uw stem nodig.

De plaag van de schijnhuwelijken werd ook aangepakt. Er waren vorig jaar 10000 onderzoeken. Hoeveel daarvan schone schijn waren, is niet geweten ... Hyacinth Bucket  staat klaar met een bruidstuil : wees gerust, het is gelukkig maar voor even.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Rechtvaardige Onderdrukkers en de Misprezen Minderwaardigen.

 

De auteur verklaart dat dit  verhaal niet gebaseerd is op de werkelijkheid, elke en alle overeenkomsten met bestaande personen en de werkelijkheid zijn enkel schijnbaar en niet echt.

In een mislukte amalgaam met een naam gebaseerd op een eeuwenoude benaming van de regio leven twee aparte en sterk uiteenlopende groepen: aan de ene kant de Misprezen Minderwaardigen, aan de andere kant de Rechtvaardige Onderdrukkers. Deze amalgaam berust op een experiment dat echter niet geslaagd kan genoemd worden.

Het regime in opdracht van "Laken & Co" - een naam ook gebaseerd op een eeuwenoude ambachtelijke specialiteit van de streek,  en waar volgens een spreekwoord en traditie velen een broek van krijgen, al dan niet verguld - maakt soms de gekste bokkesprongen om deze amalgaam in stand te houden, want het vertoont hoe langer hoe meer grotere barsten en dreigt in stukken te breken maar door de wetenschappelijke vooruitgang zijn er steeds andere en betere geraffineerde vullingen verkrijgbaar en het is ook een kwestie van wie men kent, niet van wat men kent.

Altijd weer opnieuw worden de altijd groter wordende kloven opgevuld. Dit zullen ze uit eigenbelang proberen te doen tot er van het initiële reeds slecht gevormde amalgaam niet veel meer overblijft behalve een broos vulsel van slechte kwaliteit gebaseerd op derde wereld normen en dan, met maar één ongelukkige tik, zal het volledig uit elkaar spatten. Een kroon kan dan de tand niet meer redden.

Van de Rechtvaardige Onderdrukkers verdraagt men ondertussen meer dan alles, de grofste beledigingen in woord, beeld en daad gericht aan de Misprezen Minderwaardigen. Het wordt allemaal doodgezwegen, afgezwakt of afgedaan als overdrijvingen en onbegrip en tenslotte hebben ze er toch om gevraagd nietwaar, die Misprezen Minderwaardigen. Een beetje verdraagzaamheid is toch niet teveel gevraagd. Tenslotte krijgen ze toch de grote eer om de rekening(en) van de Rechtvaardige Onderdrukkers te betalen, wat meer zouden ze dan nog willen, tiens!

Aan die "eer" kunnen ze niet ontsnappen, betalen zullen ze met of zonder hun toestemming en hoeveel dat moet kosten? Dat heeft toch geen belang, de Misprezen Minderwaardigen moeten niet denken dat er met hen en hun wensen enige rekening zal gehouden worden, zij zijn nu eenmaal niet van hetzelfde erkende verheven niveau als de Rechtvaardige Onderdrukkers.

Klagen is hen trouwens verboden, klachten zijn vaak niet ontvankelijk, als ze toch genoteerd worden dan meestal met een opmerking in de zin van "ge zult het wel uitgelokt hebben", maar in vele gevallen worden hun klachten geseponeerd want er is ernstig werk genoeg voor de Rechtvaardige Onderdrukkers en men kan zich niet met bagatellen bezig houden, nietwaar?

Als nu moegetergde Misprezen Minderwaardigen uit pure frustratie door de onrechtvaardigheid hen aangedaan, nog maar een fractie zouden begaan van wat hen werd aangedaan, ja dan, olala, dan kan het niet genoeg gepubliceerd worden via alle media en de roep om recht te doen schieden is dan zo luid dat het zelfs te horen is tot in het buitenland, zo luid dat de woorden van de verdediging van de Misprezen Minderwaardigen niet meer gehoord worden. Het wordt  als onbelangrijk afgedaan en zo vlug mogelijk naar de achtergrond verdrongen.

Vrouwe Justitia is hier niet enkel blind maar ook doof en stom, de politieke correctheid heeft het zo gewild. Zoals het hoofd van Medusa is de politieke correctheid bedekt met ontelbare slangen, iedere beet kan dodelijk zijn. Men moet op zijn tellen letten het gevaar kan uit iedere hoek komen. Iedereen die deze mytholigische figuur aanschouwde, versteende van schrik. De politieke correctheid heeft de vrije meningsuiting versteend en zal proberen om ook gedachten te verstenen. 

Foxy
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonjour !

 

Nu voormalige separatistische regionalisten en volksnationalisten (allemaal voormalig) het salonfähig achten, het eerste woordje van het leerboek Frans te  gebruiken om hun praatjes te beginnen, kon ik het niet nalaten dit stukje te beginnen met allemaal een goedendag, maar dan brutaal en in het Frans

Het is nog maar de vraag wat ik daarmee bedoel zo kort na de herdenking van 11 juli 1302, maar in ieder geval werd er in Zuid-Afrika voetbal gespeeld. Nou ja ik wil niemand beledigen maar in feite bloedt mijn hart ook voor het lot dat de voetbalsport werd beschoren.

Ik schrijf dat met opzet in de passieve wijze, omdat de sport zelf de speelbal is geworden van vele krachten daarbuiten die met de sport als dusdanig niets meer te maken hebben.

De wereldbeker is zoals alle kampioenschappen vooral een zaak die met geld te maken heeft, veel geld, zéér veel geld. Brood en spelen hebben het gezelschap gekregen van de mammon die periodiek weerkerende vertoningen organiseert op basis van een vals samenhorigheidsgevoel.

Op zich is daar niet verkeerd mee ware het niet dat het echt belangrijke en rendabele gebeuren zich helemaal niet op het speelveld afspeelt maar in de hoofden van de massa die meegesleurd door een kunstmatige massapsychose meent zich te mogen en te kunnen vereenzelvigen met de "winnaar".

De adrenalinestoten zijn gemeenschappelijk aan de fans voor winnaars en verliezers. Maar alleen de eersten krijgen er meer van, en alle anderen geleidelijk minder en minder. Als het echte spel om de geldtransfers voorbij is en de winsten verdeeld kan het grootste gedeelte van de fans zich beschouwen als verliezers. Vooral financieel dan.

Ze werden gemanipuleerd om samen veel geld (pecuniae) uit te geven teneinde zich zelf luttele tijd een kunstmatig goed gevoel te geven (circences), want nadien is de kans dat men tot het kamp van de winnaar behoort bijzonder klein en kan men samen met de fans van de winnaars terug in het gareel lopen voor het dagelijks brood (panem).

In feite heeft dit absoluut niets met de voetbalsport  te maken. Sporten moet je doen en daarbij nooit vergeten dat elke competitiesport een gesublimeerde vorm is van oorlog.

Dat is ook de reden dat ik niet echt hou van contact-sporten, en helemaal niet van de lieden die er bewust barbaarse regels voor in stand houden. Geef mij dan maar martial-arts of krijgskunsten in het Nederlands. Daar respecteert men de tegenstrever tenminste. En hoe meer men hem respecteert hoe meer men hem tracht na te bootsen  omwille van de kunst.

Lucky9 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De NV-A en het paleis

 

Gisteren werd de voorzitter van het Vlaams parlement, de NV-A-er Jan Peumans "in audiëntie" ontvangen door de keuning. Peumans die voorheen weigerde aanwezig te zijn op een receptie in Laken, wegens zijn republikeinse opvattingen, ging ditmaal wel in op de persoonlijke uitnodiging.

De keuning zou hem zogenaamd hebben geïnviteerd naar aanleiding van de Vlaamse feestdag van 11 juli. Als dat juist is, ging het over een ontmoeting tussen twee komedianten : Albert heeft een begrijpelijke bloedhekel aan al wie Vlaamsnationalist is en Peumans krijgt jeuk (beweert hij) van de monarchie.  Wat moeten die twee met mekaar bespreken ?  Als het officieel is, zouden we het vernemen. Als de ontmoeting niet officieel is, valt zij onder de belachelijke regel, die niet eens een Nederlandse benaming heeft, van "le colloque singulier" : zeg maar de domme zwijgplicht die iedereen opgelegd wordt die met de keuning een woordje spreekt. Als deze audiëntie over de Vlaamse Feestdag handelde, waarom mogen wij het dan niet weten ? Als de keuning ons wil feliciteren, dan blijft dat toch geen geheim ?  Als hij Peumans niet kan uitstaan, dan roept hij de minister-president, Kris Peeters, die zal wel met graagte voor de camera's de felicitaties van zijne majesteit aan het Vlaamse Klootjesvolk kenbaar maken : "Klootjesvolk, uw keuning houdt van u". 

Wij vermoeden echter dat Peumans opgeroepen werd in verband met zijn toespraak in het Brusselse stadhuis, waar hij enkele krasse uispraken deed en dat de keuning hem daarvoor een bolwassing heeft gegeven.  Precies zoals Boudewijn destijds Hugo Schiltz op het keuninklijk matje riep, omdat die in bepaalde uitspraken te ver was gegaan. Het gevolg was dat Schiltz enkele weken later tijdens een officiële plechtighied in Groningen zijn toespraak beëindigde met de kreet "Leve belgië !" Peumans kent natuurlijk deze story en hij zal het niet zo bruin bakken als Schiltz. 

Er is wel degelijk een offensief bezig vanuit de strikst mogelijke belgische stellingen, om de Vlaamse NV-A te kortwieken en te bekeren tot het redelijke belgicisme.  Veel moeite zal er niet moeten gedaan worden.  De voorzitter van de NV-A heeft al lang beslist, uit naam van al zijn besturen, leden en kiezers, dat zijn partij het land B zal overeind houden. Bart, de redder van belgië uit naam van Vlaanderen ! 

Soms is oud worden leuk. Soms.  Je ziet hoe dingen die in vorige tijdsgewrichten plaatsvonden, zich herhalen ; in gewijzigde omstandigheden, tegen een verschillende achtergrond, met andere personen maar met eenzelfde scenario.  De NV-A wordt ingepakt en gedresseerd door de belgische grootmachten, precies zoals dit gebeurde met de Volksunie. 

Het hof en de belgische politiek hebben met hun vinger gewezen naar De Wever, zoals destijds naar Hugo : "Die moeten we hebben". Di Rupo heeft het duidelijk gezegd : "Ik heb niets te maken met Jan Jambon, mijn gesprekspartner is De Wever".

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kust mijn kl*ten, Gazet van Antwerpen

 

U gelieve ons te verontschuldigen voor dit ordinaire taalgebruik. De titel van een artikel in de Gazet van Antwerpen over het Volksdansfestival in Schoten luidt :

"Kust mijn kl*ten in Schoten" (video)

U kan de video hieronder bekijken met het  vaatdoekfiguur dat de stad afdweilt met camera en microfoon om grappige filmpjes op te nemen.  De jongen loopt er bij als een onfrisse tampon, zijn taalgebruik stamt uit de periode tussen de eerste en de plechtige communie, evenals zijn joyeuze humor. 

U ziet deze jammere vergissing van Moeder Natuur aan de slag met jonge mensen uit verschillende landen die momenteel optreden in Schoten en hij leert ze enkele Nederlandse uitdrukkingen. Wat rijmt er beter op Schoten dan kloten ? Misschien, "blijf er af met uw poten" ?

Een van onze vaste overtuigingen, is dat de Gazet van Antwerpen (en vooral de stadsredactie geleid maar veel vaker misleid door Lex Sukkelaar) een droef record neerzet inzake onbenulligheid en journalistieke onwaarachtigheid. Wij zijn geen puriteinen,  die geschokt reageren als we deze uitdrukking horen of lezen. Maar de samenhang, de finesse, het kader, waarin je deze typisch Vlaamse idioom plaatst, vergt enig delicaat inzicht.  Bovendien getuigt het van een totaal gebrek aan zelfrespect (wat in het geval van de onfrisse tampon onmiddellijk vergeven is) evenals respect voor de eigen taal en cultuur van ons allemaal.

Mocht de tampon ooit zonder werk vallen,dan  kan hij best in een of ander gesubsidieerd integratieproject zijn kloten afdraaien.

 

Artiesten leren Nederlands in Schoten from Gazet van Antwerpen on Vimeo.

 

 


12-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat wij vinden van voetbal + VERTALING 23.15 uur

 

De Suid-Afrikaanse radio Orania vroeg ons (Angeltjes) in het Engels of wij in enkele zinnen onze mening wilden geven over het WK-voetbal.  Hier ons antwoord, dat zeer beknopt moest zijn (waar wij  het vaak moeilijk mee hebben, want we zijn meestal van de-lange-arm) :

We are doing a youth program on Radio Orania tonight (Monday), and we would like to hear what our friends from outside South Africa have to say about the soccer worldcup. Could you please send us a paragraph or two about how you felt about it, and which team you supported.

We would like to hear from you as soon as possible!

Thanks!
Nikke Strydom

 
Aan Nikke,
 
 
I'm writing in English, though normally I use Dutch with my SA-friends and they use Afrikaans. Soccer has become a tool in politically correct hands and besides that, it's big business. National feelings may be expressed during a few weeks and then the shop of "identity" and "nationalism" is closed for the rest of the year. The Roman Empire is back with "panem and circenses" (bread and circuses). I fear for the after-period in SA, the crualties, the crimes and murders that will happen, now that the international press and supporters are back home. I fear the revival of plaasmoorde and the negative elements of positive discrimination ... By the way, normally we don't get any objective information in Europe about what's happening overthere. Our media are exclusively in hands of politically correct idiots. Met oprechte vriendschap en baie steun voor alle witmensen in Suid-Afrika.
.
Ray
Ik schrijf u in het Engels, alhoewel ik normaal Nederlands gebruik met mijn SA-vrienden die op hun beurt Afrikaans schrijven. Voetbal is een gebruiksmiddel geworden in politiek-correcte handen en daarbij is het een zwaar commercieel gebeuren.  Nationale gevoelens komen gedurende enkele weken ruim aan bod en dan gaat het winkeltje "Identiteit en Nationalisme"  voor de rest van het jaar dicht. Het Romeinse Rijk is terug met Brood & Spelen. Ik vrees voor de periode na het WK in Suid-Afrika : de wreedheden, de misdaad en moorden die zullen plaatsvinden nu de internationale pers en de supporters vertrokken zijn. Ik vrees voor de heropleving van plaasmoorden (moorden op afgelegen boerenerven) en de negatieve gevolgen van positieve discriminatie. Nu ik er aan denk : wij krijgen in Europa geen objectieve info over wat zich voordoet bij jullie. Onze media zijn in handen van politiek-correcte idioten. Met oprechte vriendschap en veel steun voor alle blanken in SA.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstmededeling : 12 juli

 

Onze bedoelingen ten spijt, zijn wij gedurende enkele uren gesloten wegens technisch gefoefel. Het is weer ingewikkeld.

Wij hebben echter nog een ultieme boodschap :

Vandaag is het maandag 12 juli en zoals beloofd met onze realistische 11 juliboodschap, zijn wij nog even standvastig overtuigd van de noodzaak dat er slechts 1 geldige oplossing is om de politieke rotzooi van dit land op te ruimen : vriendelijke of minder vriendelijke splitsing van het land B.  Geen flauwe kul met "transparante solidariteit", zoals de naieve Vlaamse parlementsvoorzitter dat verkondigde in Brussel.  De voorzitterlijke  sloor werd uitgejouwd en vandaag zal hem nadrukkelijk verzocht worden door Bartje, in de toekomst die rebelse praatjes achterwege te laten : dat vinden niet alleen de Franstaligen lastig maar nu ook de liberalen ... La Volksunie van Hugo Schiltz achterna. Verdorie, wat een voorrecht in ons leven :  wij beleven alles twee keer. 

Verder verzetten wij ons met hand en tand tegen onvermijdelijk genoemde compromissen zoals de preformateur di Ruppo de Vlamingen bezweert.  Het zijn al die compromissen boven op mekaar die geleid hebben tot het huishouden van Jan Steen dat het land B is.

Geen afstand van gronden of rechten in onze  Vlaamse Rand : integendeel, afschaffing van de faciliteiten,  versteviging van de Vlaamse aanwezigheid (en jammerklachten bij de internationale graai-organisaties : aan onze Q) Wie graag in Vlaanderen woont,  leeft en misschien ook werkt, past zich aan bij onze Nederlandse taal en Vlaamse cultuur.  Les Franscouillons, on en marre !  Voor we het vergeten : geen belgische federale kieskring. En vooraleer we de persen stilleggen

Vlaanderen Onafhankelijk

(klik er even op en tot later)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spanje Wereldkampioen Voetbal - Nederland Wereldkampioen gele kaarten

 

  

 Van Persie - Van Bommel - De Jong

  

 Van Bronckhorst - Heitinga - Robben

  

Van der Wiel - Mathijsen - Heitinga

Heitinga

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We gaan er op vooruit

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caritatieve uitlokking

 

JERUZALEM - Israël heeft de Verenigde Naties gevraagd te voorkomen dat een Libisch schip de blokkade van de Gazastrook doorbreekt. Dat heeft de Israëlische krant Ha'aretz gemeld.
In een brief aan secretaris-generaal Ban Ki-moon van de volkerenorganisatie schrijft de Israëlische ambassadeur bij de VN, Gabriela Shalev, dat de internationale gemeenschap de regering in Tripoli onder druk moet zetten, zodat die haar verantwoordelijkheid toont en voorkomt dat het schip op weg gaat naar de Gazastrook. Shalev wijst erop dat Israël het recht heeft te voorkomen dat het schip het gebied bereikt.

Een caritatieve organisatie, die onder leiding staat van de zoon van de Libische leider Moamar Kaddafi, meldde vrijdag dat ze een schip met hulpgoederen naar de Gazastrook wil sturen. Het vaartuig zou uit Griekenland vertrekken.

@ Nederlands Dagblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleine vreugdes van het multicriminele samenleven !

 

Wij weten het, dat het niet wenselijk is (meer zelfs "es ist verboten")  over multicriminele aspecten uit onze samenleving iets te zeggen.  Rapporteringen worden gezien als aanzetten tot haat, doodzwijgen is burgerlijke plicht.  Aan dat soort lafheid doen wij niet mee : sluit het tuig op voor langere tijd in solide gevangenissen met een streng regime en stuur hen + familie bij herhaling terug naar hun Prachtlanden. Iedereen van die ondankbaren heeft een dubbele nationaliteit, terugsturen kan geen probleem zijn. En natuurlijk de belgische nationaliteit direct schrappen. Wie zijn de onverdraagzamen ? En wie zijn de onnozelaars ?

Zondagnamiddag heeft er zich een vechtpartij voorgedaan tussen jongeren op een bus van Hofstade naar Vilvoorde. De lokale en de federale politie hadden dit weekend nochtans 25 extra agenten ingezet om de orde te handhaven op het Bloso-domein in Hofstade en op de Lijnbussen van en naar het domein.

 

"De betrokken jongeren werden bij aankomst in Vilvoorde door de buschauffeur geïdentificeerd en onmiddellijk door de politie opgepakt. De chauffeur zelf werd tijdens het conflict niet lastig gevallen", aldus burgemeester Bart Coopman (CD&V) van Zemst.

"Voorts pakte de politie zondag een valsemunter en een illegaal op. Op het domein zelf waren er nog enkele kleine schermutselingen."

Er daagden zondag in Hofstade overigens meer dan 10.000 bezoekers op, vermoedelijk een record.

Naar aanleiding van enkele incidenten op bussen van De Lijn weigerden de chauffeurs van Dedecker-Vanriet donderdagmiddag nog langer langs het Bloso-domein in Hofstade te rijden. De Lijn zette donderdagnamiddag eigen bussen en chauffeurs in, maar liet Dedecker-Vanriet met de bussen op vrijdag via een andere weg rijden, waarbij het domein niet meer werd aangedaan.

Er wordt extra politiepersoneel ingezet, onder meer om de bussen tussen Hofstade en Vilvoorde te escorteren met combi's en agenten per motor.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : 11 juli herdenken met Filips de Schone

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dilbeek : waar Vlamingen loslopend wild zijn

 

DILBEEK - Al zeven maanden ontsiert een Franstalige belediging de woning van Jan De Rooms en Paula Cummins in Dilbeek. Het koppel is al meermaals het slachtoffer geweest van pesterijen en vandalisme.

Paula en Jan zijn allebei al jaren actief in de Vlaamse Volksbeweging. Daarom hangt er ook een Vlaamse Leeuw buiten en prijkt er naast hun woning, op de hoek van de Ninoofsesteenweg en de Bodegemstraat ook een spandoek om de burgemeesters in Brussel-Halle-Vilvoorde te steunen in hun strijd voor de splitsing van het arrondissement. Maar dat wordt hen door sommige Franstaligen niet in dank afgenomen. 'Eind vorig jaar bespoten vandalen ons rolluik met de woorden Sale Flamand', vertelt Paula.

Politieke motivatie

'Ook de deur werd bespoten. We hebben toen besloten om klacht in te dienen. Maar dat hebben we al voor de vierde keer gedaan. De politie weet niet wie er achter de pesterijen zit.'

Het koppel heeft intussen al wat meegemaakt. 'Er werden eieren naar onze gevel gegooid, mensen besmeurden onze deur met uitwerpselen en vaak komen ze 's avonds laat aanbellen. Als we dan open doen staat er niemand aan de deur maar hebben ze wel snel een Belgische sticker op de deur gekleefd.'

'De eerste keer dat we er mee af te rekenen kregen, hadden we niet eens door dat er een politieke reden achter zat. Maar nu weten we wel beter.'

Paula en Jan laten het opschrift op het rolluik nu al zeven maanden hangen. Naast de belediging prijkt ook de afkorting van het Front National op het rolluik. 'Ik wou het wel weg maar Jan vond het de beste manier om te tonen hoe extreem sommige Franstaligen kunnen zijn. We wonen in Vlaanderen dus waarom mogen we hier niet op onze strepen staan? Ik begrijp zelf ook niet dat er mensen zich met deze spelletjes bezighouden. Wij zeggen gewoon dat we Vlaming zijn, zonder een andere bevolkingsgroep te beledigen.'

Graffiti

Zelfs als Paula en Jan er eens op uit trekken, moeten ze op hun hoede zijn. 'We waren eens met de wagen naar Ninove en toen we terug keerden van onze uitstap had iemand met een scherp voorwerp onze auto bekrast. Er hing een Vlaamse sticker op onze wagen maar die was helemaal niet aanstootgevend.'

Niet op gemak

'Ik moet nu wel toegeven dat sinds de laatste graffiti op het rolluik we gerust gelaten worden. Maar echt op mijn gemak ben ik niet. Je weet nooit hoe ver die vandalen willen gaan.'

@ Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen : Hoog bezoek

 

11 juli 2010 ANTWERPEN 015

11 juli 2010 ANTWERPEN 004

11 juli 2010 ANTWERPEN 008

11 juli 2010 ANTWERPEN 010

11 juli 2010 ANTWERPEN 013

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwikkelingsgelden NL voor SA : foetsie, in eigen zakken

 

Broer oud-president Mbeki in nauwe schoentjes

Een bestuurder van een Zuid-Afrikaanse hulporganisatie heeft mogelijk enkele tonnen aan Nederlands ontwikkelingsgeld verduisterd. De ambassade in Pretoria wil het geld via de rechter terugeisen. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken tegenover NU.nl. Het schandaal werd onthuld door de Zuid-Afrikaanse financiële nieuwssite Moneyweb en het weekblad Samedi Plus, dat verschijnt op het eiland Mauritius.

Centraal in de affaire staat het Zuid-Afrikaanse fonds OLSET, dat onder leiding staat van de broer van oud-president Thabo Mbeki. OLSET voert met donorgeld projecten uit op het gebied van afstandsonderwijs voor jonge kinderen op het platteland.

Volgens journalisten van de twee media heeft directeur Gordon Naidoo van de Zuid-Afrikaanse onderwijsstichting zichzelf in de afgelopen jaren miljoenen rand aan donorgeld toegeëigend.


Reisjes

Volgens Samedi Plus en Moneyweb gebruikte Naidoo onder meer donorgelden om reisjes te maken, en om het onderwijs van zijn eigen kinderen te betalen, die op school zaten in de Schotse stad Edinburgh.

OLSET's voorzitter Moeletsi Mbeki, de broer van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Thabo Mbeki, zou van de malversaties op de hoogte zijn geweest, maar greep niet in of hielp Naidoo om de onregelmatigheden te verhullen.


Onrechtmatigheden

De Nederlandse ambassade in Pretoria had OLSET 40 miljoen rand (zo'n 4,2 miljoen euro) toegezegd voor een onderwijsproject. Dat geld zou in gedeeltes worden uitgekeerd. De betalingen werden echter na 22 miljoen rand gestaakt, nadat 'onrechtmatigheden' waren geconstateerd, zo bevestigt het ministerie.

Van zo'n vier tot vijf miljoen rand (zo'n 400.000 tot 500.000 euro) is onduidelijk hoe het is uitgegeven, zei plaatsvervangend ambassadeur in Zuid-Afrika Peter Mollema eerder tegenover Moneyweb. Een deel zou op buitenlandse rekeningen staan.

Volgens woordvoerder Bengt van Loosdrecht van het ministerie van Buitenlandse Zaken - die de berichten bevestigt - zal Nederland het geld terugvorderen. "Het gaat immers om belastinggeld."


Bankrekening

Een deel van het verdwenen geld is mogelijk geparkeerd op een bankrekening op het eiland Mauritius. Daar zouden in ieder geval grote bedragen zijn terechtgekomen uit een ander miljoenenproject, in samenwerking met Bangladesh. Die rekening staat niet op naam van OLSET, maar van een bedrijfje dat zich Interactive Radio Learning International noemt.

Voor die rekening is OLSET-directeur Naidoo gemachtigd, samen met de Mauritiaanse oud-parlementariër Amedee Darga. Darga noemt zichzelf tegenover Moneyweb een goede vriend van Naidoo. Ook is hij verbonden aan het South African Institute of International Affairs, een onderzoeksorganisatie waarvan Mbeki vicevoorzitter is.

@ NU.nl

 

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!