Angeltjes
18-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niets speciaals : beetje fraude bij Vreemdelingenzaken

 

In 2009 werd de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) met twee nieuwe fraudeverschijnselen geconfronteerd : grootschalige fraude bij medische regularisaties en schijnerkenningen van kinderen. Dat blijkt uit het jaarverslag van DVZ.

In 2009 kon DVZ ruim duizend dossiers met vermoedelijk valse ziekteattesten van dokters, psychiaters of tandartsen opsporen. Deze medici verkopen die attesten om de illegaal de mogelijkheid te bieden om een wettige verblijfsvergunning te krijgen. Het gaat om één op de acht aanvragen in 2009.

Freddy Roosemont, grote baas van DVZ: “In sommige gevallen kwam een illegaal uit West-Vlaanderen af met attesten van een arts uit Limburg. In andere gevallen werd levensgevaarlijke medicatie voorgeschreven voor ziektes die de illegaal niet had. Een vijftal dokters verdenken wij ervan om valse attesten uit te schrijven. Dat kan gaan van enkele attesten tot vele tientallen in heel Vlaanderen. Deze dossiers sturen wij automatisch naar het parket voor onderzoek. Twee grootstedelijke parketten bekommeren er zich om. In afwachting van de resultaten van het onderzoek houden wij met deze attesten geen rekening bij onze beslissingen.”

Een tweede nieuwe fraudetrend zijn de schijnerkenningen van kinderen. Daarbij erkent een allochtoon die wettig in België verblijft, de kinderen van iemand die illegaal in het land is om beiden een verblijfsvergunning te bezorgen, terwijl hij de natuurlijke vader niet is. DVZ heeft weet van zo’n tiental dossiers.

De dienst betrapte een Congolees die 17 kinderen had erkend bij 17 verschillende vrouwen, maar er slechts 1 fiscaal ten laste had. Het was de eerste keer dat zoiets in België werd vastgesteld, maar in Frankrijk kent men het verschijnsel al langer.

Roosemont: “Het probleem hierbij is dat de erkenningsaktes volkomen in orde zijn. Maar de personen die kinderen erkennen vergeten dat erkenning leidt tot een onderhoudsplicht en erfenisrechten. Bekommeren zij zich om hun erkende kinderen? Wij hebben de indruk van niet. DVZ heeft hierover overleg met het parket, maar er is wellicht niet veel aan te doen. Wij kunnen natuurlijk wel een verblijfsvergunning weigeren in zulke gevallen”.

Zoals reeds herhaaldelijk vastgesteld : wij, de oorspronkelijke burgers die dit land door ons harde werk welvarend hebben gemaakt, worden dag na dag genaaid door de klootzakken die wetten maken om ons tot bedelstaf te brengen.

Zo, dat lucht op, het is niet fatsoenlijk, maar het is verdorie gemeend.

Ray

PST, pst ... : Is dit de taal die wij volgens sommigen niet mogen gebruiken ? Of is het thema "ongeschikt" en schrikken wij kiezers af ?  Of is het de combinatie van beide ? Of moeten we een lidkaart van de NVA kopen en Bartje op onze schouders hijsen en er mee rondwandelen zonder te puffen, want blazen en puffen, is ook niet deftig ? U zegt het maar, wij houden er toch geen rekening mee.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders, met voorsprong opnieuw de grootste partij

 

 

De Partij voor de Vrijheid (PVV) is in de peiling van Maurice de Hond gestegen naar een recordaantal zetels.

Als er nu verkiezingen waren in Nederland, zou de partij van Geert Wilders uitkomen op 35 zetels in het parlement, 11 meer dan de PVV op 9 juni behaalde bij de parlementsverkiezingen.

De extra zetels in de peiling komen vooral van kiezers die voor de rechtsliberale VVD hebben gestemd. Van de VVD-stemmers op 9 juni, zou nu nog maar 65 procent weer op die partij stemmen. In de peiling zakt de VVD van 31 naar 23 zetels.

De enquête van De Hond verloopt via het internet onder tenminste 2.500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

VVD-leider Mark Rutte onderhandelt al twee weken met de sociaaldemocratische PvdA, het linksliberale D66 en GroenLinks over de vorming van een 'paars-plusregering'. Uit een vorige week gepubliceerde peiling van De Hond bleek dat de meeste VVD-stemmers zo'n regering niet zien zitten. Van de ondervraagden noemde 58 procent dat kiezersbedrog.

In de huidige peiling van De Hond staat de PvdA op 27 zetels, GroenLinks op 12 en D66 op 11. Met de 23 gepeilde zetels van de VVD zou paars-plus nu op 73 zetels uitkomen. Met de huidige stand van zaken rondom het electoraat zou VVD, PVV en het christendemocratische CDA als enige van de combinaties met drie partijen met 76 zetels een kleine meerderheid hebben, aldus De Hond.

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamisering : oplossing voor het fileprobleem

 

 

 

Met dank aan :  The West is the very best

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De farce van de regularisaties

 

In de Standaard lezen wij, dat de stad Antwerpen van plan is, heel wat negatieve adviezen te geven over regularisatieaanvragen die eind vorig jaar zijn binnen gekomen. Althans, dat wordt momenteel zo aan de pers verteld.

Antwerpen is nog volop bezig met het verwerken van de regularisatiedossiers die eind vorig jaar tijdens de eenmalige campagne zijn binnengekomen. Van de 7.200 dossiers zijn er nog maar 1.200 aan de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) overgemaakt. Bij 6.000 dossiers moet de politie eerst nog de vereiste woonstcontrole doen.

‘Wij nemen dat werk ernstig', zegt OCMW-voorzitster Monica De Coninck. ‘De mensen zijn niet altijd thuis. Wij maken er ons niet met één bezoekje van af. Soms gaan we tot zes keer naar een adres terug om te controleren of de aanvrager er effectief woont. Dat vraagt tijd.'

De Coninck gebruikte die tijd ook om een steekproef te doen.

‘Van de meer dan 7.000 aanvragen zijn er bijna 4.000 dossiers die zich uitsluitend beroepen op duurzame lokale verankering. In dat geval moeten de mensen kunnen aantonen dat ze sociale banden hebben, bijvoorbeeld door de schoolloopbaan van hun kinderen, dat ze een van de landstalen kennen en dat ze bereid zijn om te werken. Ze moeten hier ook al vijf jaar onafgebroken zijn.'

‘Amper 18 procent van de aanvragers scoort op al deze criteria positief', zegt De Coninck. ‘Bijna 90 procent van de aanvragers is alleenstaand en kinderloos. De helft kan niet bewijzen dat hij hier al lang genoeg is, nog eens 56 procent spreekt de taal niet en 49 procent beroept zich op niets, of alleen op vrienden, om aan te tonen dat hij sociale banden heeft.'

‘De regularisatiecampagne werd altijd voorgesteld als een oplossing voor gezinnen met kinderen die hier al lang zijn. Daar heb ik geen probleem mee. Maar nu zien we dat het vooral om alleenstaande mannen gaat die niet verankerd zijn. Als zij worden geregulariseerd, zal dat zwaar wegen op de draagkracht van Antwerpen.'

Lees: dan zullen veel mensen bij het OCMW aankloppen.

‘Daarom heeft het stadsbestuur beslist om in heel wat dossiers een negatief advies aan de staatssecretaris over te maken. Wij doen dat in eer en geweten, en wegen de criteria dossier per dossier af. Maar we hopen dat de staatssecretaris daar dan ook rekening mee houdt', besluit De Coninck.

Volgens de ‘instructie' die de campagne regelde, houdt staatssecretaris Melchior Wathelet (CDH) rekening met het advies van de lokale besturen. Toch kan hij daar van af wijken, omdat de uiteindelijke beslissing alleen bij hem en DVZ ligt.

Nadat de Mechelse burgemeester Bart Somers (Open VLD) eerder het initiatief nam om de kandidaten voor een regularisatie op hun Nederlands te testen en op basis daarvan een positief of negatief advies uit te spreken, zei Wathelet al dat het heel goed kon zijn ‘dat we in sommige gevallen een negatief oordeel moeten vellen, ook al heeft een burgemeester positief geadviseerd', maar dat ook het omgekeerde ‘niet uitgesloten' was.

Alleen als de burgemeester vaststelt dat de persoon in kwestie niet op het adres woont die hij heeft opgegeven, kan hij zelf beslissen om de aanvraag direct in de prullenmand te gooien.

Antwerpen mag nu trots aan zijn burgers meedelen dat het stadsbestuur streng zal toekijken op wie er aan de rijke tafelen (?) mag aanschuiven, het is de Waal Wathelet die finaal beslist. Gemeentelijke autonomie is in deze van geen tel.  En wat is de rol van de Vlaamse regering  in deze zaak van de regularisaties ?  Bourgeois is vooral bekommerd om de regularisatie van zijn eigen financiële en politieke situatie. De rest ondergaat hij passief, zoals hij zich in de vorige legislatuur  gelaten liet afmeppen door de afgevaardigde beheerder van de VRT, Tony Mary. 

Waar hebben wij al deze onkundige lieden aan verdiend ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Niklaas verdeeld over Leopold II, Van Bellingen en Reynebeau

 

Het voorstel van Wouter Van Bellingen om de Leopold II-laan in Sint-Nikaas om te vormen tot Maurits Coppieterslaan blijft voor commotie zorgen. In de media en ook op Facebook komt een hele polemiek op gang.

 Van Bellingen lanceerde zijn voorstel naar aanleiding van de onthulling van een gedenkplaats aan het geboortehuis van Coppieters op 11 juli. "Een straat noemen naar Vlaams en sociaal voorvechter Maurits Coppieters zou niet alleen een mooi eerbetoon zijn, maar biedt meteen ook de mogelijkheid af te geraken van de Leopold II-laan, genoemd naar een koning met een kwalijke reputatie".

“Achter het verlangen om straatnaamborden - en bij uitbreiding eventueel monumenten en gedenktekens - aan te passen aan hedendaagse gevoeligheden en overtuigingen, schuilt een verlangen om het verleden op een politiek-correcte manier te herschrijven”, trekt ook publicist Marc Reynebeau van leer tegen Van Bellingen. “Dat getuigt van een voorbeeldig revisionisme, het voortdurend heroverwegen van wat er in het verleden is gebeurd. Maar niet alleen is het moeilijk om daarbij consequent te blijven, altijd dreigt ook het gevaar van goedkoop en opportunistisch moralisme, zoals nu in Sint-Niklaas het geval lijkt te zijn.”  

Het zo maar veranderen van straatnamen is niet nieuw.  Bijna altijd zijn het linkse eencelligen die zich met deze geschiedenisvervalsingen intressant proberen te maken.  In Antwerpen werd in de jaren '60 van vorige eeuw de Kolonielaan omgevormd tot Camille Huysmanslaan. Pogingen om een pleintje nabij het Stadspark om te vormen tot Louis Majorplein, vonden tot op heden geen doorgang.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 juli, Internationale Nelson Mandeladag : kill the Boer

 

.

 

Vandaag 18 juli viert Nelson Mandela zijn 92ste verjaardag en wordt voor de eerste keer de Internationale Nelson Mandela Dag georganiseerd, een initiatief van de Verenigde Naties.

De VN vinden dat Mandela “een hoofdrol speelde in Afrika's strijd voor vrijheid en eenheid. De hoge vergadering wil ook zijn “uitmuntende bijdragen tot de creatie van een niet-racistisch, niet-seksistisch en democratisch Zuid-Afrika” eren. Wij sluiten ons graag aan bij deze feestelijke gebeurtenis en tonen een video van een vorige viering waarbij de ex-president, met naast zich een blanke communist, met geheven vuist het lied "Kill the Boer" aanhoort. Dat is tenminste niet-racistisch optreden.  Ongetwijfeld zal u bij  het 0000 nieuws vandaag een stukje uit deze video mogen aanschouwen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amnestie, pasmunt voor BHV ? Stoof het op !

 

Van de gesprekken die plaats vinden tijdens geheime ontmoetingen op verdoken locaties (die zich bevinden in de omgeving van het PS-kabinet van Laurette Onkelinx) mag niets uitlekken. De genodigden verlaten met verzegelde lippen en diepgebogen hoofden de oorden waar water en vuur met mekaar verzoend worden.

Het duo Bartelio levert geen commentaren. Ainsi soit-il.  Het lijkt verdorie op een Pausverkiezing, ook al is er slechts 1 kandidaat.  Om het algemeen belang niet te schaden van het op til zijnde compromis, dat het land B bijeen zal houden, wordt zwijgplicht opgelegd aan de deelnemers van de partiële smoezerijen.

Nochtans is er al enige tijd een hardnekkig gerucht, dat vandaag opnieuw in de Franstalige pers opduikt, waar het overigens een week voor de verkiezingen gelanceerd werd : Bartelio overweegt amnestie te verlenen voor de veroordeelden van de Tweede Wereldoorlog.

Elio heeft al driemaal contact gehad met Dr. Philippe van Meerbeeck, die aan de basis ligt van deze amnestie gedachte. U zal het zich herinneren, wij hebben er onmiddellijk melding van gemaakt. Van Meerbeeck gaat er vanuit dat de Vlaamse "frustraties" voortspruiten uit het ontbreken van een amnestiemaatregel. "Verleen amnestie en dan worden ze dankbaar en lopen ze terug aan het lijntje". Hij durfde niet zeggen, "dan lopen ze terug in de pas" alhoewel de linkse kerk die beeldspraak veel liever zou horen.   "Verleen amnestie voor de splitsing van BHV, opdat er eindelijk een geest van verzoening onder de belgen zou ontstaan" voegde Van Meerbeeck er aan toe

Elio heeft intussen gevraagd of er geen ander woord kan bedacht worden voor de zwaar besmette term "amnestie", die te dicht aanleunt bij "vergeving". Wij weten niet of iemand daar een antwoord op bedacht heeft maar het duidt alleszins aan, in welke sfeer dit thema zou behandeld worden.

Er is nog meer goed nieuws van het Oostelijk Front : di Rupo sluit niet uit, dat een parlementaire commissie zou opgericht worden die zich met deze zaak zou bezighouden. Maar tegelijk wordt door andere niet genoemde PS-ers onderstreept, dat de eerste prioriteit het in mekaar knutselen van een regering is. Gevoelige ethische problemen, zoals amnestie, kunnen later in een serene sfeer besproken worden.

Het plots opgedoken humane en genereuze aanbod van de Walen is een doorzichtig lokmiddeltje om de Vlamingen mild te stemmen. Maar zelfs vooraleer amnestie als een ordinair ruilmiddel zou gebruikt worden, wordt het al een commissie binnengeloodst en naar een verre toekomst verwezen.

Deze farce bewijst ons wat wij reeds lang weten : de Franstaligen begrijpen geen snars van de Vlaamse gevoelens, van onze pijnlijke geschiedenis en van onze diepe afkeer van de belgische staat.  Amnestie, pasmunt voor BHV  ? Stoof het op !

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet zwemmen tijdens de ramadan

 

Een bevoegde raadgevende commissie in Staffordshire geeft de wijze raad dat schoolzwemmen tijdens de Ramadan moet stopgezet worden wegens “het gevaar water te slikken”.  Dit om de volledige participatie van moslimkinderen te bevorderen.

Een gids met 11 bladzijden vol goede raad werd aan de scholen met een hoge moslimaanwezigheid bezorgd voor het begin van het nieuwe schooljaar.  Zwemmen is op zich niet verboden tijdens de ramadan maar men moet zich wel realiseren dat het gevaar bestaat dat het vasten onderbroken wordt indien men bij het plonsuurtje een borrel water zou binnenkrijgen.  Verder wordt aangeraden ondervragingen aan te passen aan het gestoorde slaappatroon van de leerlingen.

Op die wijze wordt de integratie van jonge moslims binnen onze Europese cultuur het best bevorderd, zodat zij later tijdens hun actieve beroepsleven hard zullen werken, om de welvaart binnen ons continent op peil te houden en te zorgen voor een prachtige oude dag voor de uitstervende autochtone bevolking. Dank u Mohamed en zorg goed voor onze nalatenschap.


17-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Multiculturele festiviteiten in Grenoble
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Blij te lezen hoe jongeren in Grenoble (Isère) alweer feest vierden. Het is daar blijkbaar goed, veilig en plezant om leven.

Gisteren was het weer kermis met alle ingridiënten erbij. Twee zwaar bewapende feestvierders hadden voor de grap een warenhuis overvallen en onder uitbundig gelach en jolijt van de klanten, de kassa's leeggeroofd. De politie, die lucht had gekregen van het festijn, kwam een kijkje nemen maar dit was niet naar de zin van de twee feestvierders. Bij de schermutselingen kreeg een van de feestelingen een lading schroot in zijn body en legde ter plaatse het loodje. Dit was gesneden koek voor de aanwezige jongeren, steeds op zoek naar vertier en plezier.

Prompt werden de herdenkingsplechtigheden opgestart voor hun overleden vriend. Afscheidsvuur mag nooit ontbreken en een dertigtal auto's werden als fakkels gebruikt. Ook winkelruiten moesten sneuvelen om de geesten gunstig te stemmen bij het aanhoren van vallende glasscherven. Verkeersborden en andere infrastructuur werden deskundig gesloopt. Stenengooien en molotov cocktails verspreiden : het hoort allemaal tot de klassieke festicviteiten. Volle bak leute en plezier daar in het mondaine Grenoble ... om jaloers van te worden.

Wat een zegen is het toch om over die multiculjongeren te kunnen beschikken ...betere animators zijn er niet. Wat zei Sarkootje weer over dat tuig èn wat ging hij eraan doen als hij president mocht spelen ? Iets over tuig (racaille) en Kärcher (hogedrukspuit)  ? Slaap zacht ... meneer de president.  

Senior

PST : hieronder een filmpje van de Frans televisie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DUIDELIJKHEID VEREIST !

 

Maanden lang werd er binnen het VB oppositie gevoerd met halve waarheden en hele leugens.  Maanden lang heeft men er alles aan gedaan, onder de bezielende leiding van Marie-Rose Morel, de partij de grond in te stampen.  Niemand heeft ooit binnen een partij zoveel kansen gekregen als zij, niemand is ooit vanuit het niets binnen zo’n korte tijdspanne tot bij de top van de partij geraakt. 

Mevrouw Morel is iemand die uit een ongebreidelde persoonlijke ambitie slechts tevreden is met het leiderschap ; zij wou en zou partijvoorzitter worden.  Nadat zij zich realiseerde dat het hiervoor nog enkele jaartjes te vroeg was, ging ze voor het ondervoorzitterschap.  Dat dit bij de oudgedienden niet onmiddellijk op gejuich werd onthaald, maakte haar boos.  Als compromis stelde men een co-ondervoorzitterschap voor.  Indien zij dit “als trouwe soldaat” aanvaard had, was er geen enkel probleem geweest binnen de partij.  Pas nadat zij haar machtshonger niet kon stillen, is zij begonnen  aan de onderhuidse vernietiging van de partij met een schare “ontevredenen”, onder het mom van “wij willen een ander taalgebruik, wij willen deelnemen aan de macht, wij willen weg van het cordon…” .  Alle andere schermutselingen waren slechts bedoeld om in de pers te komen met een of ander sappig schandaaltje waarbij men de lade met “oprechte verontwaardiging” nog eens kon opentrekken. 

Zowat alle wapens om de partij te beschadigen en te ontmantelen werden gebruikt: zowel manipulatie van collega’s en militanten als de manipulatie van de ex-partijvoorzitter via persoonlijke of intieme contacten. Liegen en bedriegen werd daarbij niet geschuwd.  Het beleid heeft nauwelijks of niet gereageerd en dat moedigde aan tot meer mollenwerk.

Marie-Rose Morel liet zich gewillig en ijdel als zij is door de media bespelen, zolang zij maar kon optreden als de reine onschuld, de Assepoester die haar partij zo graag zag maar die altijd verstoten werd. Op de lange duur werd ook de Prins met een scheef oog bekeken.

Dat zij ziek werd is erg, heel erg.  Dat zij beweert dat haar ziekte, en die van andere parlementairen, te wijten zou zijn aan de miserie binnen de partij is dikke zever.  Niemand krijgt kanker van een gestoorde profileringsdrang.  Niemand krijgt kanker van frustratie en ellende.  Indien dit het geval zou zijn, dan waren er tijdens de oorlogsjaren miljoenen kankergevallen geweest en dan zouden er in de partijpolitiek vele slachtoffers vallen. 

Vlaams Belang staat er niet goed voor, zoveel is duidelijk.  De ontevredenen verlaten nu het schip en dat is hopelijk een goede purificatie. De ellende is nog niet geleden, want anderen zullen nu volgen. Een aantal namen zijn bij voorbaat gekend.

De partijleiding zou van deze schoonmaakoperatie gebruik moeten maken om eindelijk eens DUIDELIJK stelling te nemen en de periode van twijfel en aarzeling achter zich te laten. Nu Vlaanderen volop in de weer is om belgië overeind te houden, is er nood aan een combattief Vlaams alternatief dat de compromissen en de zoveelste onderhandelingen van de hand wijst als lapmiddelen. Er is een oplossing voor de jarenlange politieke impasse, Vlaams Belang heeft het alleenrecht op deze oplossing : Vlaamse Onafhankelijkheid, geen islamisering van Europa, herstel van de democratie, minder betutteling door Europa, erkenning van fatsoenlijk rechtse nationalistische opvattingen.

Als Vlaams-nationalist heeft men geen keuze, behalve als men eigen belang belangrijker vindt dan het Vlaams belang.

De redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zelfstandige Republiek Aalst van Karim I

 

 

.

.

 Nu Vlaanderen bevrijd is door Bart de Wever en Elio di Rupo, eist Aalst ook zijn zelfstandigheid op.

.

.

De wereldberoemde Aalstenaar K.V.O. (Karim van Overloper) zal in 2012 de Aalsterse Onafhankelijkheid uitroepen en zichzelf kronen als Karim I, bijgenaamd de Fatsoenlijke Zeteldief

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het land B : slechts 1 op 2 allochtonen werkt

 

Allochtonen aan de slag

Volgens de Oeso zijn migranten, en dan vooral de mannen, de eerste slachtoffers van de crisis. Naturalisatie is voor hen dé oplossing. In België richt het beleid zich te veel op laaggeschoolden, het aandeel van hooggeschoolden in de arbeidsmigratie is in drie jaar tijd gedaald van een derde naar een zesde (in 2008). In België heeft slechts één op de twee allochtonen werk, het laagste cijfer van alle Oesolanden. De Oeso vreest dat onze demografische evolutie stilvalt als de migratie niet toeneemt.

De Oeso, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, bestaat uit 31 rijke, westerse landen. Naast een aantal EU-staten en de VS, Canada, Australië, heb je ook leden als bv. Chili, Mexico en Korea. Wat leert het jongste Oesorapport, dat maandag werd voorgesteld?


In België was er een stijging met 9% nieuwkomers. Ons land telde volgens de Oeso 43.900 blijvende nieuwkomers in 2008. Het gaat in 45% van de gevallen om personen uit andere lidstaten van de Europese Unie. In dit cijfer zijn tijdelijke verblijvers zoals studenten, seizoenarbeiders, mensen met een tijdelijke werkvergunning niet inbegrepen.

België kende in 2008 25.000 arbeidsvergunningen toe, 8% meer dan in 2007 en bijna dubbel zoveel als in 2006. Bijna de helft gaat naar Polen, dan volgen de Bulgaren en de Roemenen. Het gaat hoofdzakelijk om arbeid voor laaggeschoolden. Het aandeel van de hooggeschoolden bij de nieuwkomers is in ons land tussen 2006 en 2008 gedaald van een derde van alle arbeidsmigranten tot een zesde in 2008. De Polen moeten sinds mei 2009 geen arbeidskaart meer hebben.

Twee derde van de demografische groei van de bevolking van de Oesolanden kwam de jongste vijf haar (tussen 2003 en 2007) door de migranten. In België is dat zelfs 70%! Alleen Frankrijk, de VS en Nieuw-Zeeland kunnen hun bevolking op peil houden door natuurlijke aangroei.

Deze gegevens werden verzameld bij Gazet van Antwerpen. Voor het volledige verslag hier klikken

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dien avond en die Roze (Guido Gezelle)

 

 

Een van de klassieke, tijdloze gedichten van Guido Gezelle. Gevoelig voorgedragen, niet te sentimenteel, onberispelijk Nederlands en door een declamator met een gedragen stem. Jammer dat we zijn naam niet kennen. Ik gok op Ast Fonteyne maar het kan ook Gerard Vermeersch zijn.  Iemand ?  (PS : een tip.  Waarom laten we dit niet horen aan onze kinderen of kleinkinderen, want op school zal er niet veel over gepiept worden, tenzij het is om Gezelle te ridiculiseren)

 


16-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat willen al die mensen ?

 

De NVA heeft iets met mensen wier naam begint met BR : eerst was er BRacke, die met zijn loge-lidkaart en dito onverdraagzame mentaliteit, de partij van de TV-flaminganten  kwam vervoegen. BRacke werkte trouwens bij de BRt 

Vervolgens kwam Huub BRoers, de burgemeester van Voeren, die met een CD&V-etiket rondliep maar de kiezers aanmaande om NVA te stemmen.  De beloning voor deze gedurfde outing van figuurlijke biseksualiteit, is een senaatszetel.  Een mens zou voor minder holebi worden.

Wouter Beke, de voorzitter ad interim, vindt het niet kunnen dat de partij van Bart de Wever,  CD&V-aanhangers wegkaapt. 

Stefaan De Clerck daarentegen vindt de overstap van BRoers een goede zaak : zo komen we terug nader tot mekaar, mijmert de minister van justitie. Het is maar hoe je het bekijkt : als een van je vrienden aan de haal gaat met je vrouw, is dat een hoopvolle uitdieping van de vriendschap in de wollige wereld van De Clerck.

Morgen komt wellicht het witte konijn, Rik Torfs met nog een andere visie op dit probleem, want wie zo naief was om te denken dat Torfske enkel senatoriale ambities had, moet die mening herzien. Torfs wil inmiddels de partij grondig hervormen.  Zoals hij voor enkele jaren het rectoraat van de KUL ambieerde, is hij nu bezig aan de verovering van het voorzitterschap van de CD&V. Die man is twee duimen hoog maar hij heeft ambitie.

Vandaag placeert BRoers in La libre Belgique ook enkele mooie uitspraken die best mogen gehoord worden :

" De Grondwet heeft de faciliteiten in beton gegoten,  dat zal nooit meer veranderen, daar zal men aan moeten wennen.  In de onderhandelingen zal men moeten geven, om te kunnen krijgen. dat moeten zowel de Nederlandstaligen als de Francofonen begrijpen. Zoniet zal men nooit tot een oplossing komen."  

Tot slot :  Broers voorspelt in Gazet van Antwerpen  nog meer partijhopping, van zodra N-VA haar Vlaamse koers wat terugschroeft ...

Klinkt dat niet veelbelovend ?  Voor de ouderen onder ons : le nouveau VU est arrivé !  Juist of niet ?

Wat goed dat er nog een groep mensen overblijft, die de steven onveranderlijk richten op een zelfde koers, het einde van het schandland.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liaisons dangereuses in de darkroom van de belgische politiek

 

Geheime ontmoetingen op geheime locaties ... wisselende contacten, privé ontvangsten, soms met meerdere stellen, "liaisons dangereuses" in de darkroom van de belgische politiek. Bij een kijkgaatje staat Karim van Overmeire te gluren : "Wanneer is het aan mij ? Ik verrek van de zin om mee te doen ..."

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de Dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"Vaticaan verduidelijkt regels kindermisbruik"

(zo weten de priesters tenminste hoe zij het moeten aanpakken)

 http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=KC2SU9F7


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn zo gul, Mijnheer

 

De twintig miljoen euro die de regering heeft beloofd aan Haïti zal misschien over drie jaar vrijgegeven worden, voorspellen de hulporganisaties. De regering wil namelijk op voorstellen wachten voor de wederopbouw van het land, dat in januari werd getroffen door een verwoestende aardbeving. Dat is op zich een wijze houding : als de centjes holderdebolder gestort worden, is de kans zeer rgoot, dat ze ook holderebolder verdwijnen in the pocket van, neen, ditmaal niet Mohamed, maar een of andere lokale potentaat.

"We zijn volop bezig met de noodhulp", aldus Erik Todts van de Haïti 12-12-hulporganisaties. "Nu moeten we nog beginnen met het opruimen van de 20 miljoen kubieke meter puin dat de aardbeving op 12 januari veroorzaakt heeft. Tegen het huidige tempo kan dat jaren duren. Pas daarna kunnen we plannen maken om alles weer op te bouwen."

Todts zegt dat de regering echter andere beweegredenen heeft om het geld langer in eigen buidel te houden. Door de financiële crisis en de besparingen zou de regering geen grote sommen kunnen missen.  Todts zou wat graag over die 20 miljoen beschikken, lijkt het wel.

Anderzijds is er de 19 miljoen die privé via de 12-12 rekening werd ingezameld. Daar is zowat 1/3 van in Haïti terechtgekomen.

En de sukkelaars in Haïti lijden honger en proberen in vaak mensonwaardige omstandigheden te overleven.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0000 moet meer allochtonen in het zonnetje zetten

 

Minderheden in Vlaanderen vinden dat de VRT allochtonen op een niet-correcte en eenzijdige manier aan bod laat komen. Dat geldt zowel in fictie als non-fictie.

Dat stelt Hatim El Sghiar in zijn doctoraatsverhandeling aan het Centrum voor Mediacultuur en Communicatietechnologie van de K.U.Leuven.

'Minderheden herkennen zich niet in wat op het VRT-scherm verschijnt', zegt El Sghiar. Hij baseert zijn bevindingen op diepte-interviews bij 102 Vlamingen van Marokkaanse en Turkse herkomst.

'Om effectief aan pluralisme te doen moet men minderheden eerst in meer lagen begrijpen dan enkel de etnische en religieuze. Minderheden komen momenteel op de VRT zelden aan bod naar aanleiding van bijvoorbeeld een economische of politieke kwestie. Ze lijken alleen aan bod te komen in foutief gekaderde religieuze en etnische thema's, wat de clichés bevestigt', aldus de onderzoeker.

Meer allochtonen op het scherm is op zich geen garantie voor beterschap, want het gaat de ondervraagden vooral om wat er gezegd wordt.

Samen met promotor Leen d'Haenens wil El Sghiar dat de VRT in de komende beheersovereenkomst met de Vlaamse overheid meetbare engagementen aangaat tegenover minderheden.

'De openbare omroep moet in onafhankelijke en kwaliteitsvolle informatie voorzien en voor alle Vlamingen herkenbare Vlaamse fictie aanbieden. Als de hele beheersovereenkomst ook effectief op minderheden van toepassing zou zijn en er een degelijke opvolging en evaluatie van de functionele kwaliteit komt, zou dat al een hele stap betekenen', zegt El Sghiar.

D'Haenens pleit voor een monitoring van de engagementen door de opname van representatieve minderheidsgroepen in de kijkpanels.

@ de Standaard

El Sighar heeft groot gelijk. Hij komt uit een Prachtland waar Gelijkheid, Tolerantie en Respect voor mens en dier hoog in aanzien staan : van hem kunnen wij nog heel wat leren.  Waarom zou de 0000, die nog steeds geen opvolger gevonden heeft voor Piet van Roe, El Sighar niet polsen voor de job van administrateur generaal ? In afwachting stellen wij voor de populaire Antwerpse imam Nordine Taouil een talkshow aan te bieden in prime-time om de kijkerds te laten genieten van zijn inzichten over bv. de economische crisis gezien door de ogen van een oliesjeik,  het verschil tussen katholieke en islamitische pedofilie, een diepte-interview met El Sighar over "wat vangen wij in de toekomst aan met banke minderheden in het Isamitische Europa ?"

Van El Sighar zijn in het verleden al meerdere toffe uitspraken gevallen. Zoals deze : "Volgens Hatim El Sghiar ( KifKif) is de achterstand van de migranten kinderen te wijten aan de kiezers van het Vlaams Belang."

http://www.politicsinfo.be/uitspraken-van-hatim-el-sghiar-kifkif-t30614.html

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verfransing rukt verder op

 

Rollegem : "Verfransing zet zich door"

Schepen van Wonen Filip Santy (CD&V) vreest niet alleen voor verfransing in Aalbeke. Dat blijkt uit een schriftelijk antwoord op een vraag van raadslid Maarten Seynaeve (Vlaams Belang). "Ook in bepaalde delen van Rollegem en Kooigem is een beweging van Franstaligen op gang gekomen, die zich hier komen vestigen", is in de brief te lezen. "Die zijn welkom, maar moeten inspanningen leveren om Nederlands te leren. Verder moeten we de wet volgen. Daarom ook dat tweetalige borden tijdens wegenwerken in de Lauwsestraat in Aalbeke zijn overplakt. Al was dat voor sommigen kennelijk een stap te ver. Het zou mij echter geen plezier doen mocht binnen tien jaar blijken dat mijn bezorgdheid 'visionair' was."

We spreken hier over jonge generaties Franstaligen die zich in het  Kortrijkse (West-Vlaanderen)  bij de Franse grens vestigen. Voor hen betekent belgië een land dat overal Franstalig moet zijn. Franstaligen uit 2010 zijn behept met dezelfde mentaliteit als hun voorvaderen uit 1830

Wanneer gaan de Vlamingen komaf maken met deze arrogante bietekwieten en hun eigen Vlaamse natie opeisen ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : dokter Kierewiet ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Ditmaal geen ontsnapte gangsters, sjoemelende politiekers of pedofiele bisschoppen die de dagtrofee binnenhalen, maar wel het Algemeen stedelijk ziekenhuis van Aalst dat er prat op gaat een kindvriendelijke instelling te zijn. Een jonge vrouw zit op de gang in de afdeling "spoed" met gescheurde lygamenten te wachten op behandeling. Zij heeft haar 3,5 maanden oude baby bij die honger krijgt. De vrouw die borstvoeding geeft, ontbloot een borst om baby lief zijn honger te laten stillen.

Dit was echter niet naar de zin van een ... "arts" die stelde dat het beleid van het ziekenhuis NIET toelaat om borstvoeding te geven op de gang! Straffer nog ... de desbetreffende arts belt de politie ter hulp waarop VIER pandoeren op het toneel verschijnen om de borstgevende moeder terecht te wijzen ,want dit is ... openbare zedenschennis ! Nou breekt mijn klomp,  moe : hier zijn geen woorden voor.

Het ziekenhuis dat n.b. te borstvoeding promoot, zit zeer verveeld met de zaak. In een land waar monokini, naaktstranden,sex boetieks, blote tieten à volonté op het scherm te bewonderen zijn, de "boekskes" wekelijks volstaan met 'hoe men het best klaarkomt', wie het met wie gedaan heeft en dat zelfs Jef Hoeybergs met een 84-jarige dame de koffer in gedoken is ... gaat een arts de politie inschakelen omdat een vrouw in een gang van het hospitaal borstvoeding geeft.
Zou het aan de hitte liggen of is die doktoor kierewiet ?

Senior




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!