Angeltjes
16-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0000 moet meer allochtonen in het zonnetje zetten

 

Minderheden in Vlaanderen vinden dat de VRT allochtonen op een niet-correcte en eenzijdige manier aan bod laat komen. Dat geldt zowel in fictie als non-fictie.

Dat stelt Hatim El Sghiar in zijn doctoraatsverhandeling aan het Centrum voor Mediacultuur en Communicatietechnologie van de K.U.Leuven.

'Minderheden herkennen zich niet in wat op het VRT-scherm verschijnt', zegt El Sghiar. Hij baseert zijn bevindingen op diepte-interviews bij 102 Vlamingen van Marokkaanse en Turkse herkomst.

'Om effectief aan pluralisme te doen moet men minderheden eerst in meer lagen begrijpen dan enkel de etnische en religieuze. Minderheden komen momenteel op de VRT zelden aan bod naar aanleiding van bijvoorbeeld een economische of politieke kwestie. Ze lijken alleen aan bod te komen in foutief gekaderde religieuze en etnische thema's, wat de clichés bevestigt', aldus de onderzoeker.

Meer allochtonen op het scherm is op zich geen garantie voor beterschap, want het gaat de ondervraagden vooral om wat er gezegd wordt.

Samen met promotor Leen d'Haenens wil El Sghiar dat de VRT in de komende beheersovereenkomst met de Vlaamse overheid meetbare engagementen aangaat tegenover minderheden.

'De openbare omroep moet in onafhankelijke en kwaliteitsvolle informatie voorzien en voor alle Vlamingen herkenbare Vlaamse fictie aanbieden. Als de hele beheersovereenkomst ook effectief op minderheden van toepassing zou zijn en er een degelijke opvolging en evaluatie van de functionele kwaliteit komt, zou dat al een hele stap betekenen', zegt El Sghiar.

D'Haenens pleit voor een monitoring van de engagementen door de opname van representatieve minderheidsgroepen in de kijkpanels.

@ de Standaard

El Sighar heeft groot gelijk. Hij komt uit een Prachtland waar Gelijkheid, Tolerantie en Respect voor mens en dier hoog in aanzien staan : van hem kunnen wij nog heel wat leren.  Waarom zou de 0000, die nog steeds geen opvolger gevonden heeft voor Piet van Roe, El Sighar niet polsen voor de job van administrateur generaal ? In afwachting stellen wij voor de populaire Antwerpse imam Nordine Taouil een talkshow aan te bieden in prime-time om de kijkerds te laten genieten van zijn inzichten over bv. de economische crisis gezien door de ogen van een oliesjeik,  het verschil tussen katholieke en islamitische pedofilie, een diepte-interview met El Sighar over "wat vangen wij in de toekomst aan met banke minderheden in het Isamitische Europa ?"

Van El Sighar zijn in het verleden al meerdere toffe uitspraken gevallen. Zoals deze : "Volgens Hatim El Sghiar ( KifKif) is de achterstand van de migranten kinderen te wijten aan de kiezers van het Vlaams Belang."

http://www.politicsinfo.be/uitspraken-van-hatim-el-sghiar-kifkif-t30614.html

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verfransing rukt verder op

 

Rollegem : "Verfransing zet zich door"

Schepen van Wonen Filip Santy (CD&V) vreest niet alleen voor verfransing in Aalbeke. Dat blijkt uit een schriftelijk antwoord op een vraag van raadslid Maarten Seynaeve (Vlaams Belang). "Ook in bepaalde delen van Rollegem en Kooigem is een beweging van Franstaligen op gang gekomen, die zich hier komen vestigen", is in de brief te lezen. "Die zijn welkom, maar moeten inspanningen leveren om Nederlands te leren. Verder moeten we de wet volgen. Daarom ook dat tweetalige borden tijdens wegenwerken in de Lauwsestraat in Aalbeke zijn overplakt. Al was dat voor sommigen kennelijk een stap te ver. Het zou mij echter geen plezier doen mocht binnen tien jaar blijken dat mijn bezorgdheid 'visionair' was."

We spreken hier over jonge generaties Franstaligen die zich in het  Kortrijkse (West-Vlaanderen)  bij de Franse grens vestigen. Voor hen betekent belgië een land dat overal Franstalig moet zijn. Franstaligen uit 2010 zijn behept met dezelfde mentaliteit als hun voorvaderen uit 1830

Wanneer gaan de Vlamingen komaf maken met deze arrogante bietekwieten en hun eigen Vlaamse natie opeisen ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : dokter Kierewiet ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Ditmaal geen ontsnapte gangsters, sjoemelende politiekers of pedofiele bisschoppen die de dagtrofee binnenhalen, maar wel het Algemeen stedelijk ziekenhuis van Aalst dat er prat op gaat een kindvriendelijke instelling te zijn. Een jonge vrouw zit op de gang in de afdeling "spoed" met gescheurde lygamenten te wachten op behandeling. Zij heeft haar 3,5 maanden oude baby bij die honger krijgt. De vrouw die borstvoeding geeft, ontbloot een borst om baby lief zijn honger te laten stillen.

Dit was echter niet naar de zin van een ... "arts" die stelde dat het beleid van het ziekenhuis NIET toelaat om borstvoeding te geven op de gang! Straffer nog ... de desbetreffende arts belt de politie ter hulp waarop VIER pandoeren op het toneel verschijnen om de borstgevende moeder terecht te wijzen ,want dit is ... openbare zedenschennis ! Nou breekt mijn klomp,  moe : hier zijn geen woorden voor.

Het ziekenhuis dat n.b. te borstvoeding promoot, zit zeer verveeld met de zaak. In een land waar monokini, naaktstranden,sex boetieks, blote tieten à volonté op het scherm te bewonderen zijn, de "boekskes" wekelijks volstaan met 'hoe men het best klaarkomt', wie het met wie gedaan heeft en dat zelfs Jef Hoeybergs met een 84-jarige dame de koffer in gedoken is ... gaat een arts de politie inschakelen omdat een vrouw in een gang van het hospitaal borstvoeding geeft.
Zou het aan de hitte liggen of is die doktoor kierewiet ?

Senior


15-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jezus Redt of allah is groot

 

Hier is Joop van Ooijen uit Giessenburg nog eens. We hebben het in het verleden nog over hem gehad. Trots poseert hij voor zijn boerderij met de woorden Jezus Redt op het dak in grote letters. Die tekst zint de gemeente niet die al twee jaar strijd voert om Joops diepe geloofsovertuiging en veruitwendiging ervan,  te laten verwijderen van zijn dak, op basis van een begrip "welstandnorm", wat dat ook moge betekenen.
Van Ooijen vocht die dwangsom aan tot nij de Raad van State, maar heeft nu ook deze zaak verloren. De eigenaar zegt in het Algemeen Dagblad dat hij nu naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens stapt. Van Ooijen vindt dat zijn grondrechten worden beperkt.

De Raad van State schrijft in het oordeel dat de gemeente geen dwangsom heeft opgelegd vanwege de inhoud van de tekst, maar puur vanwege de omvang en vorm ervan. "Er zijn voldoende andere manieren om de boodschap 'Jezus redt' tot uiting te brengen." Er is in Nederland in dit geval geen hoger beroep mogelijk na de Raad van State.

Als Joop moslim wordt en op zijn dak uitschreeuwt "allah is groot", zou er dan ook sprake zijn van overtreding van de welstandnorm ?

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karims Eigenbelang eerst

 

Vandaag donderdag deelt Karim van Overmeire, Vlaams volksvertegenwoordiger  en gemeenteraadslid te Aalst mee dat hij Vlaams Belang verlaat. Hij is het al geruime tijd niet langer eens met de partijlijn, de pocket van Mohamed zit hem dwars, het cordon knelt rond zijn nek, Karim wil invloed op het beleid en patati-en- patata. Zo gezegd, zo gedaan : Karim verlaat de karavaan.

Nochtans blijft hij voorstander van Vlaamse onafhankelijkheid en het is hem ook opgevallen dat de migratie uit de hand loopt en dat daar best wat tegen ondernomen wordt.  Volgens zijn eigen persmededeling wil de partijleiding van Vlaams Belang het programma niet dusdanig aanpassen, dat het cordon sanitaire zou verdwijnen.  Karim wil dus die zaken afzwakken of verwijderen uit het partijprogramma die het bestaansrecht van de schildwachten van Vlaanderen uitmaken.

Wat een drogreden voor iemand die gedurende bijna 20 jaar VB-volksvertegenwoordiger is geweest.  Zonder Vlaams Belang kende niemand de naam Van Overmeire, intussen is hij nog steeds een illustere onbekende bij het grote publiek.  De brave meeloper is enkele keren in het  nieuws gekomen, met de dwarsdrijverijen van enkele VB-kopstukken vorig jaar. Toen maakte hij zijn frustraties bekend. "Tiens, wie is die man ?" Zonder denigrerend te willen doen, Aalst is een fameuze Carnavalstad maar niet het politieke centrum van het land.  En zelfs na 20 jaar parlementaire aanwezigheid is Karim er niet in geslaagd het niveau van AA-er, Anonieme Aalstenaar, te overstijgen.

Wie meer dan 20 jaar in een partij meewerkt en niet over voldoende gezag beschikt om de eigen standpunten door te drukken, heeft twee keuzes : zich neerleggen bij het eigen ongelijk of opstappen. Fatsoenlijk afscheid nemen, dankbaar zijn voor de geboden kansen en hoffelijk ontslag nemen uit de mandaten die men bekleedt. Dat doet deze man niet.  Hij wil een nieuwe politieke beweging in het leven roepen. Hij vindt het een ideaal vertrekpunt voor een nieuwe  zuivere politiek, dat hijzelf met zijn achterste op zetels zit die hem niet toebehoren. Respect voor de kiezers, dankbaarheid voor de collega's en de geboden kansen, consequent zijn met zichzelf ? Amehoela zegt Van Overmeire :  Karims Belang eerst ! 

Zoals iemand die het echtelijk dak verlaat in de hoop op een betere relatie, maar al het geld en de meubels meepakt. 

Onfatsoenlijke kerel, die Overmeire, als u ons vraagt. En voor de rest : de honden blaffen maar de karavaan trekt voorbij.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nicolas Sarkozy achter de tralies (door A. Griffon)

 

Alleen als het hun doel dient, mag alles : wie de boekjes gebruikt, wordt door de boekjes gebruikt. 

Ik heb het niet voor Sarkozy, dat zelfingenomen druk gesticulerend en smoelentrekkend ventje. Ik schrijf ventje, opdat het contrast dan groter is met zijn grote smoel. Immers herinner ik mij nog zijn stoere woorden en plannen,  voor hij president werd, maar waarvan achteraf niets werd uitgevoerd. Zo ging hij ook de banlieus uitkuisen met de Kaercher enz ...
Niet alles wat rechts is, is dus goed, en in dat opzicht lijkt hij op Bart De Wever, of omgekeerd.
Om ministerabel of presidentiabel te zijn, slikken ze alle principes en uitspraken in, kussen ze ringen van pausen, dictators, koningen en fraudeurs. Doen ze als elke graaier mee aan dure feestjes en de pomp en circumstance, en staan ze graag te pronken in de boekjes.
Nu heeft Sarko ook de boekjes gehaald, of beter de satirische krantjes. Daarin staat hij niet afgebeeld met zijn evenmin boekjes schuwende poes, maar met zijn andere vrienden. Dat hij zich daaraan stoort, kan ik me goed voorstellen maar de ongeschreven mediawet zegt : wie de boekjes gebruikt wordt ook door de boekjes gebruikt.

Enkel voor de oplage zou men denken (?)
----------------------------------------------
Ik moet, denk ik, zelfs niet raden wat voor gazetjes Le Monte en Le Dictateur zijn : het zijn linkse gazetjes.
Misschien is het wel een linkse strategie, om provocerend na te gaan hoever de vrijheid van mening reikt en daarmee juist te bewerkstelliggen dat die beperkt wordt ; eventueel met bestaande of nieuwe wetten of nieuwe bevoegdheden voor een spionnencentrum. Daarna kan niemand nog de moslimvrienden beledigen met bv een cartoon.

 

Zou Le Monte trouwens evenveel lef en arrogantie aan de dag durven leggen om zulke cartoons of fotomontages te maken van  allah, Mohammed of  de ayatolla's ?

Ja, in  dergelijke gazetjes kan zich alles veroorloven, dit terwijl men de vrije meningsuiting van anderen met alle middelen onmogelijk willen maken. Het Vlaams Belang zou zoiets niet doen en ook te vulgair vinden, maar zou  het zulke foto's en artikels publiceren met Di Rupo in de hoofdrol? Ik denk het niet, ook al zouden die niet eens van de realiteit van het leven van Elio afwijken, en dus de waarheid zijn. Er zou nogal wat ophef en verontwaardiging op volgen. Dagenlang zou deze publicatie het hoofdthema zijn van het journaal op alle regimezenders van noord tot zuid.
Aan de andere kant, mocht Humo de publicist zijn van dergelijke wansmaak,  het zou grappig en geestig bevonden worden, er werd reclame voor gemaakt in alle Woestijnvisproducties en  Ben Crabbé zou er komische er komische quizvragen over stellen in Blokken.

Omgaan met vrije meningsuiting door kritische vrije keuze
------------------------------------------------------------------------
Vrije meningsuiting is altijd al een moeilijk thema geweest voor ons regime, de regimeslaven van de media, linkse rakkers en de politiek correcte gabbers : a
lleen als het hun doel dient mag alles.

Voor deze rechtse rakker is vrije meningsuiting totaal en absoluut voor iedereen.
Men moet leren daarmee om te gaan en er tegen te kunnen. Een ding is daarbij belangrijk : de mensen moet niet gezegd worden wat ze moeten kopen en lezen, maar geleerd worden kritisch en zelfstandig na te denken, keuzes te maken, zelf te analyseren en zonder dictaat zelf rommel te laten liggen in de krantenwinkels. Het zal dan rap gedaan zijn met het overaanbod aan non-lectuur, flutboekjes en roddelpers.
Maar ik maak me geen illusies, en weet dat die dag nog ver af is en wellicht nooit  komt.
Ach, zolang ik zelf nog mag bepalen wat ik lees, zie en koop.

A. Griffon

http://agriffon.blogspot.com/2010/07/alleen-als-het-hun-doel-dient-mag.html

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonsverduistering op Paaseiland

 

 Make make, een god in de mythologie van Paaseiland, lachte wellicht even toen het wolkendek net lang genoeg brak om hemelschouwers dit uitzicht op de totale zonsverduistering van 11 juli te gunnen. Op de voorgrond van dit sfeervolle tafereel zijn ook de beroemde, gigantische, monolitische voorouderbeelden (Moai) vanaf de kust getuigen van de glinsterende zonnecorona en de verduisterde daghemel. Er waren niet veel andere gelegenheden om het totaliteitsstadium van deze zonsverduistering waar te nemen. Het pad van de totaliteit, gedefinieerd door het donkere binnenste deel van de Maanschaduw, liep oostwaarts over de zuidelijke Stille Oceaan, en liep eigenlijk alleen over land op Mangaia (Cookeilanden) en Paaseiland (Isla de Pascua) om kort na het bereiken van de kust van zuidelijk Chili en Argentinië te eindigen. Maar van een gedeeltelijk verduisteringsstadium was over een veel breder gebied te genieten, waaronder vele eilanden in de zuidelijke Stille Oceaan en een brede strook van Zuid-Amerika.


Credit & Copyright: Stéphane Guisard (Los Cielos de America), TWAN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk verbiedt boerka.

 

Modieuze bril en licht loensend oog kwamen nochtans mooi tot hun recht.

De Franse Nationale Assemblee heeft dinsdag ingestemd met het wetsvoorstel dat boerka en nikab voortaan verbiedt. De volksvertegenwoordigers hebben het wetsvoorstel dat het dragen van gezichtsbedekkende sluiers in het openbaar verbiedt op straffe van een boete van 150 euro met 335 stemmen voor en 1 stem goedgekeurd. De linkse oppositie onthield zich. Volgens Jean Glavany, woordvoerder van de socialistische fractie, onthield zijn partij zich omdat ze twijfelt aan de grondwettelijkheid van het wetsvoorstel. “Het zou een onmetelijk geschenk zijn voor de fundamentalisten als de dinsdag goedgekeurde wet door het Grondwettelijk Hof of het Europese Hof voor de Rechten van de Mens zou worden teruggefloten”.
Justitieminister Michèle Alliot-Marie daarentegen sprak van een belangrijk signaal voor vrijheid en voor waarden die het samenleven in de Franse maatschappij bevorderen. En president Nicolas Sarkozy argumenteerde dat “burgerschap moet worden ervaren met onbedekt gezicht”.
Het wetsvoorstel ligt in september a.s. voor in de Senaat. De verwachting is dat het ook daar vlot een meerderheid zal vinden.

@ Kerknet


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vol is niet vol genoeg

 

 “Er moet eindelijk een globaal en gecoördineerd beleid komen. Als er geen structurele maatregelen volgen, wordt de asielcrisis in 2010 en 2011 nog erger dan nu.” In Knack trekt Fedasil, de dienst die belast is met de opvang van asielzoekers, opnieuw aan de alarmbel.

Bij Fedasil is de crisis compleet.
Nadat de directeur-generaal in april ontslag nam, is er nog steeds geen nieuwe topman aangesteld. Aanleiding voor de malaise binnen het agentschap, is het desastreuze asielbeleid in dit land. Zo mag Fedasil elke maand opdraaien voor de hotelfactuur van asielzoekers die niet kunnen worden opgevangen in de overvolle asielcentra. Tot voor kort waren er zo’n 1.200 hotelgasten, momenteel zouden er dat nog steeds 979 zijn. Bovenop de hotelkosten zijn er uiteraard nog de dwangsommen. Asielzoekers die nergens kunnen worden opgevangen, kunnen aanspraak maken op een dwangsom van 500 euro per dag. Volgens Knack is sinds eind vorig jaar op die manier in totaal 304.000 euro betaald aan 45 eisers.

De huidige crisis is uiteraard het gevolg van de regularisatiecampagne en het daarbij horende aanzuigeffect. Zo steeg het aantal asielzoekers vorig jaar met liefst 40 procent. Volgens Didier Vanderslycke van het Forum Asiel en Migratie (FAM) zullen nu méér dan 50.000 personen geregulariseerd worden. “Zeker meer dan tien jaar geleden, en toen waren er al ongeveer 50.000. Nu waren de criteria ruimer, de aanvraagperiode was langer en de migratie in het algemeen is toegenomen”, aldus Vanderslycke.

Knack wijst er op dat het asielhoofdstuk een taaie brok wordt bij de regeringsonderhandelingen, gezien de grote verschillen tussen de N-VA en de PS. Eind juni confronteerde Filip Dewinter minister Bourgeois (N-VA) met het immigratieprogramma van zijn partij, waarin een regionalisering van het immigratiebeleid bepleit wordt. Op de vraag van de Vlaams Belang-fractieleider of de N-VA het asiel- en immigratiedossier bij de regeringsonderhandelingen op tafel zal leggen, bleef Bourgeois erg vaag en stelde hij dat het niet aan de Vlaamse regering toekomt om de klemtonen van de onderhandelingen te bepalen. Het valt dus nog af te wachten of de N-VA van dit thema een prioriteit wil maken en het aandurft de PS voor het blok te zetten. De uitlatingen van Bourgeois zijn alvast weinig hoopvol.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inktvisje, inktvisje tegen de wand ...

 

 

Inktvisje, inktvisje tegen de wand

Hebben wij in september een regering in het land ?

 

 


14-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stoekje Toerkse Koeltoer + beetje uitleg

 

 

 

+ beetje uitleg (dankzij Mieke) :

De schreeuwlelijkerd beweert dat hij kan vliegen. Eens stond hij boven op het dak van een bus en toen die bus remde maakte hij een buiteling en hij vloog, hij kwam niet meer op de grond.

Waarop de man naast hem zegt  (vrij vertaald) : als je zo kan vliegen, maak hier eens een buiteling ...

De gek roept dan uit "allah" en begint te buitelen over de grond. Nu begrijpen we waarom hij "allah" er bij betrekt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is zover : eerste christelijke kerk wordt moskee

 

De Franse tekst die deze video begeleidt is een Googlevertaling uit het Engels en wij vinden die oorspronkelijke publicatie niet terug, vandaar een krakkemikkige en onduidelijke woordenbrij. Wij halen er enkele basisgegevens uit : de moskee bevindt zich in een Londense buitenwijk Brent of Kilburn. De kerk dateert uit de 18de eeuw. Elke week zijn er duizenden moslims die komen bidden. Een mooie zaak toch voor de verdere islamisering van Onnozel Europa ? 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Suid-Afrika is justitie corrupt en bevoorrecht

 

 

WARM NUUS: Beskuldigde in Terre'Blache-moord het sopas borgtog gekry! Betogers buite hof het plakkate: "Dankie dat jy hom vermoor het".

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : gebakken lucht
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Ik heb het hier zowat gehad.  Mijn land wordt misbruikt, verpacht, verkwanseld, verkocht.  Niet aan de hoogstbiedende, integendeel, aan de meesteisende.  Op alle gebieden.  Waar we vroeger ‘slechts’ tegen een Franstalige dominantie moesten opboksen om onze cultuur en taal te beschermen hebben de leiders van belgië een vijfde colonne, in de vorm van alle mogelijke criminelen, armoezaaiers, profiteurs en tafelschuimers binnen gehaald.  Onze steden worden ghetto’s, onze sociale wetgeving dient als ontwikkelingshulp en ons vermaard onderwijssysteem gaat de dieperik in.  Zowat alles wat door de overheid georganiseerd wordt, zoals bv. het openbaar vervoer, is verlieslatend en ronduit gevaarlijk … niet verwonderlijk als op de Antwerpse tramlijnen twee derden van de “klanten” geen rit betalen of hoeven te betalen.  En ga zo maar door: van sociale woningen tot gezondheidszorg.  Het enigste wat floreert is de criminaliteit.

 

Ons land is geen palendorp, ons land is een terrein waar de volgende generatie slechts de verschroeide aarde zal vinden.  Vlamingen, die dit durven aanklagen worden vanzelfsprekend beklad met allerlei lieve woordjes.  België funcioneert enkel op de spaarcenten van de oorspronkelijke bevolking, voor zover die spaarcenten nog in hun bezit mogen blijven.  De toegevoegde bevolking – lees de culturele verrijking – sluist de gespaarde ocmw-centjes door naar de landen van oorsprong.  Eigenlijk zijn de landen met een min of meer communistisch regime nog de enige waar er orde heerst, omdat daar het politiek-correcte denken anders geïnterpreteerd wordt dan hier.

 

Hier zijn  geen plaasmoorden zoals in Zuid-Afrika, maar hier wordt onze cultuur wel ten minste even effectief uitgedoofd als ginder. 

En dat hebben we louter en alleen aan onze politici te danken met ondersteuning van de media, die wel gehersenspoeld lijken : geen kritische journalistiek, geen objectiviteit maar multiculturele ophemelingen afgewisseld met brood en spelen. 

 

Als ik nu de huidige situatie bekijk, dan ben ik zelfs niet meer verbaasd.  Een lethargie heeft toegeslagen zoals bij een hittegolf. 

 

Het enigste wat hier nog bloeit zijn de titels.  Wat voor titels krijgen onze politici toch.  Ik moet toegeven dat er wel enige vindingrijkheid bij komt kijken : koninklijk verkenner, bemiddelaar, pre-informateur, informateur, formateur… of “edelman, bedelman, schutter, spion…” 

 

En die koninklijke slippendragers kunnen het toch zo mooi en onverstaanbaar uitleggen.  Wat de laatste jaren de dooddoener is om landverraad goed te praten is de uitdrukking “verantwoordelijkheid opnemen”.  In mensentaal betekent dit niets meer of minder dan “ik heb voor mij en mijn partij goed gezorgd en nu moet ik dat verkopen als opofferingsdrang om het land en het volk te leiden”.  Of deze is ook een goeie “ik heb de opdracht aanvaard”, wat niet meer of minder wil zeggen dan “kassa, kassa”.  Of “wij staan niet aan de kant te roepen”, vrij vertaald als wij verloochenen ons programma en onze kiesbeloftes  om het land belgië aan de beademingsmachine te houden.  Dit vind ik ook een merkwaardig iets : “de sfeer was goed”.  Wat moeten we ons daar onder voorstellen?  Zijn ze gezellig gaan tafelen, hebben ze zich enkele uren vermaakt met computerspelletjes, hebben ze zitten hartenjagen of hebben ze vogelenpik gespeeld?  Gaat “zich constructief opstellen” vooraf aan de sfeerbepaling of is dit de afsluiter om een zoveelste mislukking aan te kondigen?

 

De laatste week zijn er enkele nieuwe begrippen bijgekomen: “convergentie” is er één van.  Ik ben dat woord gaan opzoeken, want ik was niet vertrouwd met deze uitdrukking in het politieke jargon.  Er zijn nogal wat beschrijvingen in de verklarende woordenboeken ; ik zal ze niet allemaal opnoemen.

 

Twee daarvan hebben mij dat begrip zeer duidelijk uitgelegd : nl.

 

“De nationale stelsels geleidelijk naar elkaar toe laten groeien op grond van gemeenschappelijke stellingen, maar met behoud van de nationale structuur.”

 

En in de meteorologie wordt het verklaard als een samenstroming van lucht.

 

Er staat niet bij of het hier om gebakken lucht gaat…

 

 

Gerard Burger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugpensioen op 50 jaar

 

Na de heisa en het gemor over brugpensioen op 52-jarige leeftijd voor een aantal Carrefourmedewerkers, zullen de Opel-werknemers kunnen genieten van een brugpensioenregeling op hun 50ste. 

De brugpensioenregelig is een bijzondere vorm van werkloosheidsvergoeding die neerkomt op 60% van het laatste loon. Dat bedrag wordt uitbetaald door de staat en wordt aangevuld met een vergoeding die de werkgever bijpast, zodat uiteindelijk een zelfde maandloon verworven blijft als gedurende de actieve werkperiode. De betrokken werknemers moeten tot hun 58ste ter beschikking blijven om in te gaan op werkaanbiedingen.  Het zou interesant zijn te vernemen hoeveel bruggepensioneerden tot hiertoe ooit hun royale statuut hebben prijsgegeven om zich terug in te schakelen in het arbeidsproces. De brugpensioenregeling blijft gelden tot het 65ste levensjaar en gezien er sociale inhoudingen betaald worden, gelden deze jaren mee voor de berekening van het effectieve ouderdomspensioen.  Niets dan voordelen dus.

De federale ministerin van Werk, Joëlle Milquet, stemt in met de regeling voor de Opelwerknemers. Zij wilde weten of de Vlaamse Regering akkoord ging met haar gulle positieve beoordeling. Wat zij vooral wilde, is de politieke verdeeldheid in de Vlaamse regering over de materie van brugpensioenen aanjagen.  CD&V is geen voorstander van deze oplossing maar neemt zoals gebruikelijk geen duidelijke stelling in : een beetje pro, een beetje contra, we kennen het. De sp-a is het aan haar sociaal imago verplicht de regeling te steunen.

De  N-VA toetert dat het brugpensioen moet afgeschaft worden maar  weigert desondanks met de Vlaamse regering een negatief advies uit te brengen om het Milquet niet nodeloos moeilijk te maken. Een zoveelste blijk van NVA-inschikkelijkheid : het eigen programma inslikken om de Franstaligen te behagen. Het is Philippe Muyters die, als Vlaams minister voor werk, de zaak mag uiteenzetten. Altijd goed voor een tenenkrommend moment.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van 2014 af stemmen we allen elektronisch

 

Over vier jaar kan elke Belg zijn stem elektronisch uitbrengen. Tegen dan wordt een nieuw systeem uitgewerkt waarbij de elektronische stem ook wordt uitgeprint.

Op die manier wordt een eventuele manuele telling mogelijk. 'Het prototype wordt normaal gezien opgeleverd tegen begin 2011 en dan start een testfase bij 50.000 kiezers', zegt Luc Van Neste van Binnenlandse Zaken. 'Wordt de test goed bevonden, is het bijna 2012 en dan kan het worden uitgerold .'

Ziezo, dat is dan geregeld. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendelijk aanbod voor het Preformatieduo Bartelio

 

Wij ontvingen deze morgen onderstaan aangenaam internet-aanbod dat wij met genoegen overmaken aan het performante preformatie-duo Bartelio. Een kleine civieke bijdrage zeg maar van bekommerde burgers inzake de staatsfinanciën (wij hebben een aantal gekende details in het rood ingevuld, om tijd te besparen)

Bent u behoefte aan enige vorm van lening 3%?
Heeft u dringend lening om uw schuld te consolideren?
Heeft u behoefte auto, zakelijke lening of om rekeningen te betalen?
Contacteer ons vandaag nog en ontvang de lening die u nodig hebt.
Contact E-mail:
tongkongloancompany@gmail.com
LENER DETAILS
Naam: Bartelio & C°
Adres: Rue de la Loi/Wetstraat 16 - Bruxelles
Telefoonnummer: geheim

Bedrag dat nodig is: 22 miljard
Duur: oneindig
Leeftijd: / Geslacht: samen + 75 - bespreekbaar
Land: Belgique
CEO / E-mail:
tongkongloancompany@gmail.com

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een duidelijk standpunt van Vlaams Belang

 

Allemaal bekende en glunderende gezichten op de officiële 11-juliviering in Brussel. ‘Pre-formateur’ Elio Di Rupo was ‘als blijk van goede wil’ naar het Brusselse stadhuis afgezakt en verbroederde er met Bart De Wever. Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) mocht de gelegenheidstoespraak houden. Peumans riep de Franstaligen op om een ‘samenlevingscontract’ af te sluiten met de Vlamingen. En wij die dachten dat het hoog tijd was om eindelijk de echtscheidingspapieren te ondertekenen bij de notaris.

Toch kreeg de toespraak van Peumans in Brusselse en Belgicistische kringen zware kritiek. Omdat hij het uitgebreid had over de Vlaamse identiteit, terwijl Brussel niet eens bij naam werd genoemd. En dat valt wat moeilijk voor mensen die Brussel nog altijd zien als de navel van de wereld. Ook Luc Van der Kelen (Het Laatste Nieuws, 12.07.10) maakt zich behoorlijk boos omdat de Vlamingen de Brusselaars geen ‘eigen identiteit’ zouden gunnen. Komaan, iedereen weet nu toch dat die grote staatshervorming waarbij Brussel verheven werd tot ‘derde gewest’ een noodlottige vergissing is geweest. Een eigen identiteit voor Brussel? Ja, net zoals Gent, Antwerpen, Mechelen of Zichen-Zussen-Bolder een eigen identiteit hebben.

Intussen lijkt de CD&V het geweer van schouder te veranderen en gaat de partij de N-VA op haar Vlaamse flank aanvallen. Dat kan pijn doen als Bart De Wever straks Belgische compromissen moet sluiten. Kris Peeters die onmiskenbaar en meer dan ooit het Vlaamse boegbeeld van de nieuwe CD&V moet worden, liet fijntjes weten dat hij een regeerakkoord zou afwegen tegen de fameuze Vlaamse resoluties. Peeters kondigde ook aan te werken aan een Vlaamse Grondwet. Waarop Jan Peumans verklaarde dat de Vlaamse overheid “niet bevoegd” is om een eigen grondwet op te stellen… Kijk eens aan.

Het Vlaams Belang heeft altijd gezegd dat Vlaamse politici en de Vlaamse regering de moed moeten hebben om buiten de Belgische lijntjes te kleuren. Het Vlaams Belang was trouwens de eerste partij die een ‘Proeve van Vlaamse Grondwet’ uitschreef. Uiteraard zijn wij blij dat ons voorstel intussen navolging krijgt. De vraag blijft wel wat het meeste verbaast: de CD&V die op het Vlaamse gaspedaal drukt? Of de N-VA die op de rem gaat staan?

@ VB

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taalonderdrukking in SA

 

Liewe Vlaamse vriende,

Enersyds is dit jammer dat Afrikaanssprekendes hul vriende in Europa in Engels aanspreek; maar andersyds is dit vir die Europeërs (vooral de Nederlandssprekenden) 'n bewys hoedat Afrikaners (Boere) oor 'n lang tydperk op taalgebied onderdruk is.
Sedert 1994 word daar dag en nag propoganda gemaak vir "nasiebou".  Om die Afrikanerkultuur te handhaaf, is rassisties, daarom moet alle simbole vernietig word.
Die jong geslag word wysgemaak dat "die hele wereld Engelssprekend" is, en dat dit net 'n handvol Afrikaner-rassiste is wat nog aan hul moedertaal vas klou.
Ek skryf gereeld aan koerante en ander publikasies oor die miskenning van Afrikaans, maar ek weet nie hoeveel dit help nie.  Soms voel dit soos 'n verloorstryd.
Toe ek in 1972 as jong man in Parys op besoek was, het ek slegs Afrikaans en gebaretaal gepraat.  Nadat 'n Fransman op die grond gespuug het en sy rug op my gedraai het, nadat ek hom in Engels aangespreek het, het ek besluit om nooit weer Engels te praat nie.  Die bejaarde dame by die ontvangstoonbank by my hotel in Parys kon geen ander taal as Frans praat nie.  Na 3 dae het ek vir haar gesê: "Madame,  Pari manjefiek" (terwyl ek die regte handgebare gemaak het).  Toe sê ek:"Ek wil nog 5 dae by jou slaap," en maak weer met my hande 'n teken soos wanneer mens wil slaap.  Sy het geglimlag asof sy nie 100% seker is nie, maar tog raai wat ek probeer sê.  Sy het 'n potlood geneem en 5 kruisies op die almanak teen die muur gemaak, waarop ek gesê het:"Ja, dis reg."  Sy het die register onder die toonbank uitgehaal en dit by die betrokke dae oopgeslaan.  Toe ek my laaste handtekening by die 5de dag gemaak het, het sy my omhels en gelag en 'n klomp Franse woorde gesê wat ek nie kon begryp nie, maar feit is, ons het altwee mekaar goed verstaan, sonder om die ander een se taal te praat.
Afrikaners moet net goed ingelig word, en daarop gewys word dat Afrikaans goed begryp word in die Dietse lande.  Nederlanders moet eweneens daarop gewys word dat hulle nie in Suid-Afrika Engels hoef te praat nie, maar kan gerus by Nederlands hou.  Die geheim is, "Praat stadig en duidelik!"
Ek het al van verskeie mense gehoor dat die klomp swart politici en sakemanne in Suid-Afrika erg verbaas en geskok is, wanneer hulle in Europa kom, as die Europeërs nie Engels kan of wil praat nie.  Hulle (die swartes) dink die hele wêreld praat Engels.
Dieselfde geld vir ons Engelssprekende mede-Suid-Afrikaners.  Hulle verseg om Afrikaans te praat (alhoewel Afrikaans en Engels vir 'n halwe eeu ampstale was, en alle kinders op skool altwee tale moes leer.
Ek sal vir die mense van Orania sê hulle moet tog asseblief nie weer met Nederlanders Engels praat nie.
Groetnis,
Afrikanerpatriot - Peter

 


13-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Controleurs bij de RVA moeten nu ook met politiebescherming werken

 

Brandweerlieden, verplegers, ambulanciers, chauffeurs van openbaar vervoer, treinconducteurs, apothekers, artsen, onderwijzend personeel, kortom zowat heel de openbare sector die ten dienste staat van de gemeenschap, is sedert dit land zijn grenzen heeft opengesteld voor alle vreemdelingen zonder onderscheid, is vaak het slachtoffer van ongeproportioneerd geweld.

Vaak broeders en zusters die de godsdienst van de vrede aanhangen,willen zich om welke reden dan ook al eens te buitengaan aan het toebrengen van slagen of het verhinderen van de normale werkzaamheden van mensen die een taak van hulpverlening en solidariteit uitoefenen. Zeg dat wij overdrijven en we sturen onze stoottroepen op u af om u in mekaar te timmeren.

Een nieuwe categorie potentiële slachtoffers bevindt zich in de rangen van de RVA : de controleurs die nagaan of werkloosheidsuitkeringen al dan niet terecht worden uitbetaald en die buiten hun kantoren optreden. 

"De voorbije drie jaar zijn bijna 500 ambtenaren van de RVA het slachtoffer geworden van agressie. Meestal zijn de daders werklozen die gesanctioneerd of gecontroleerd werden" zegt de directie van de RVA. Er zal een systeem ingevoerd worden om "risicoklanten" beter op te sporen.

U leest het goed : werklozen zijn "klanten" ... De openbare dienst van het land B is zo mogelijk nog gekker dan de idioten van politici die dergelijke toestanden in de hand werken.

Savat




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!