Angeltjes
30-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mozart op kantoor

 

 

Eine kleine Nachtmusik

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserland, een fel begeerde partner
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Gisteren publiceerden wij een Vrije Tribune van Floriaan Terbeke over diens stille verzuchting om Vlaanderen toenadering te laten zoeken tot Zwitserland.  Dit was meer dan een uitdagende grap van Terbeke (wij kennen de man met zijn levendige geest en zijn vaak spitante visies). Waarom zou een onafhankelijk Vlaanderen zich niet stelselmati-g afkeren van de Europese Unie en binnen een confederaal model of een politieke alliantie de Helvetische Confederatie vervoegen ? Die Weltwoche uit Zwitserland bericht vandaag het volgende :

Inwoners buurregio's willen bij Zwitserland horen

vrijdag 30 juli 2010 12:31

Een meerderheid van bewoners van regio’s die grenzen aan Zwitserland, wil toetreden tot het Alpenland. Dat blijkt uit door SwissOpinion uitgevoerde opiniepeilingen in deze regio's in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Italië. De helft van de bewoners van deze regio’s werd ondervraagd.

 

In de Italiaanse provincies Varese en Como, de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg, het Duitse Baden-Würtemberg en twee departementen in de Franse Savoie wil een meerderheid dat hun gebied zich aansluit bij Zwitserland. Vooral mensen onder de 35 jaar willen graag bij het Alpenland horen.

De opiniepeiling maakt duidelijk dat vooral centrumrechtse en behoudende mensen voorstander van aansluiting zijn, terwijl linkse kiezers de huidige situatie verkiezen en niet staan te trappelen om Zwitser te worden.

Voordelen Zwitserland
Bij andere vragen over Zwitserland blijkt de sympathie nog veel groter. Tussen 70 en 80 procent van de ondervraagden vindt de economie en het belastingstelsel van Zwitserland beter. Bij de jongere ondervraagden is het percentage zelfs 86 procent. Ook de directe democratie in Zwitserland met haar referenda is erg populair bij de buren.

Die Weltwoche meent dat de peiling op schokkende wijze aangeeft hoeveel onvrede er heerst bij de buren in de Europese Unie.

Het idee van een 'Groot-Zwitserland' is niet nieuw. In maart nog stelde een extreemrechtse politicus uit de Jura, Dominique Baettig, voor om het eenvoudig te maken voor aangrenzende regio's om zich bij Zwitserland te voegen. Een Groot-Zwitserland met 25 miljoen inwoners moet volgens hem zeker tot de mogelijkheden horen.

Wat bewijst dat in heel wat aanpalende regio's uit Duitsland, Italië, Oostenrijk en Frankrijk, waar men goed geplaatst is om de verschillen tussen de nationale en EU behandeling te vergelijken met de Zwitserse, een duidelijke voorkeur heeft voor de Helvetische opvattingen. 

De onvrede in Europa met het bemoeizieke en ondemocratische beleid van deze machtsgeile Unie groeit.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zegt u het maar

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feesboek en privacy
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De openbare gegevens van 100 miljoen Facebookgebruikers zijn nu gebundeld. Ron Bowles, een internetveiligheids-expert, heeft alle persoonlijke gegevens, die niet door de gebruikers afgeschermd waren, in een document verzameld en online gezet.

Bowles wil op deze manier aandacht vragen voor het probleem van privacy op het internet. Het bestand kan via de site The Pirate Bay door iedereen gedownload worden. Intussen hebben al duizenden mensen dit gedaan.

"Mensen begrijpen niet hoe ze hun privacy kunnen beschermen en dit is het gevolg", zegt Bowles. Er klonk al vaker kritiek op de ingewikkelde manier waarop gebruikers hun privacyinstellingen kunnen aanpassen op de socialenetwerksite.

Volgens Facebook is er geen probleem. "In het bestand zijn alleen gegevens opgenomen van mensen die ermee ingestemd hebben hun gegevens openbaar te maken. Die gegevens zijn bijvoorbeeld al vindbaar via zoekmachines en op Facebook zelf."

Eerder deze week maakte Facebook bekend dat het een deleteknop aan het testen is waarmee iemand zijn profiel en alle informatie die eraan gekoppeld is van het internet kan verwijderen.

@ VRT


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrekt Madame Non met vakantie ?

 

Mijnheer 1000quet staat er goed voor : 8 dagen naar Bodrum (Toerkije) met Madame Non


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Typisch Marokkanengedrag

 

De grensovergang tussen Spanje en Marokko te Melilla, een Spaanse enclave in het Prachtland Marokko (zie ons bericht 10 maart 2010)

Yassine, Khalid, Samir, Youssef en Mohamed, vijf inhet land B geboren Marokkanen tussen 18 en 28 jaar oud hebben in Mililla, een Spaanse enclave aan de Middellandse Zee in Noord-Afrika vlakbij de Marokkaanse stad Nadar, klacht ingediend tegen de grenspolitie.

De vijf, onder wie drie broers, die in België wonen, zeggen dat ze op 16 juli laatstleden aan de grenspost van Beni Enzar tussen Spanje en Marokko hardhandig werden aangepakt door de politie toen ze weigerden een Marokkaanse vlag van de hoedenplank van hun wagen te verwijderen.

De Marokkaanse autoriteiten van hun kant, menen dat het geweld dat de politieagenten gebruikten in verhouding stond met de weerstand die de jongeren boden toen ze weigerden de vlag te verwijderen.

Typisch arrogant Marokkanengedrag zoals we dit in onze steden meemaken, waar de verwende allah-zonen alom de sfeer verpesten waar zij verschijnen.

Ray (bron Het Laatste Nieuws)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zot van A - de nieuwe film van Jan Verheyen

 

 

"Zot van A" is Antwerps dialect voor "Gek op je".  Deze nieuwe Vlaamse film van Jan Verheyen is een romantische komedie over vijf stellen met grote en kleine liefdesperikelen. Zoals u op deze trailer kan  zien, speelt veel bekend jong Vlaams televisie- en theatertalent mee, evenals een aantal vaste waarden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adempauze voor regeringsonderhandelaars

 

 (afbeelding : rtbf.be)

Elio Di Rupo gaat vandaag 30 juli naar de keuning om  tussentijds verslag uit te brengen en  voor te stellen om nog twee weken verlengingen te spelen.

In de eerste week van augustus mogen de onderhandelaars even vakantie nemen. De preformateur wil dan zelf een nota over de staatshervorming opstellen, op basis van de voorstellen die sinds zondag in de 'club van zeven' de revue zijn gepasseerd. In de loop vanaugustus zullen de gesprekken dan worden hernomen, op basis van de nota-Di Rupo.

De preformateur speelde even met de idee om al meteen over te gaan naar de formatieronde, maar N-VA en CD&V vonden dat nog te vroeg. Ze willen eerst meer duidelijkheid over de staatshervorming, alvorens de gesprekken over de noodzakelijke besparingen aan te vatten en een regering te vormen.

Dat er de voorbije dagen helemaal geen vooruitgang zou zijn geboekt, wordt meteen wel in alle toonaarden ontkend. Er waren grote ruzies en geschreeuw, maar er zijn ook al verregaande voorstellen en toegevingen op tafel gelegd over een regionalisering van het arbeidsmarktbeleid. En ook over meer fiscale autonomie voor de deelstaten en een responsabilisering in de gezondheidszorg is al gesproken. Vermoedelijk is er zelfs een akkoord over het rolstoelenbeleid, vernam onze steeds goed ingelichte politieke redactie uit de omgeving van een zopas verkozen CD&V senator die zijn carrière begon als komiek bij de VRT maar die verder anoniem wenst te blijven.

Deze periode van verlenging wordt aangegrepen door sommige oververmoeide partijvoorzitters om er een weekje tussen uit te knijpen naar een zonnige bestemming. Mevrouw 1000quet vertrekt naar het sympathieke badplaatsje Bodrum in het Prachtland Turkije.

Het mag dan wel wachten zijn op doorbraken, het feit dat Di Rupo zelf een nota over de staatshervorming gaat maken en dus zijn verantwoordelijkheid neemt, wordt aan Vlaamse zijde beschouwd als een belangrijke stap vooruit. 'Zover is Yves Leterme nooit geraakt', wordt opgemerkt. De ambitie van deze regerings-onderhandelaars is steeds geweest, het beter te doen dan Yves Leterme, voorwaar een eervol en niet makkelijk te evenaren streefdoel.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hommeles in Berlusconi's Het Volk voor de Vrijheid

 

ROME - Er is donderdagnacht een breuk ontstaan binnen de grootste partij van Italië, het Volk van de Vrijheid (PDL) van premier Silvio Berlusconi. Het partijbestuur heeft het vertrouwen in medeoprichter Gianfranco Fini opgezegd.

 

Fini is een prominent lid van de partij en voorzitter van de Kamer van Afgevaardigden. Berlusconi vroeg Fini afstand te doen van zijn positie als kamervoorzitter, omdat zijn opvattingen ''absoluut niet stroken'' met die van de partij. Fini weigerde dat, waarna de breuk een feit was.

Waarnemers verwachten dat twintig tot vijftig parlementariërs die Fini steunen zich zullen afscheiden. Ze hebben aangegeven dat ze zichzelf niet meer als lid zien van de PDL en een eigen groep in het parlement op zullen richten. De coalitie van Berlusconi komt daarmee niet in gevaar. Wel wordt er gespeculeerd over vervroegde verkiezingen. Die zouden normaal gezien in 2013 plaatsvinden.

De laatste maanden liep de spanning tussen Berlusconi en Fini al hoog op, doordat Fini zich openlijk ergerde aan schandalen binnen de partij. Hij vindt onder meer dat politici die een justitieel onderzoek tegen zich hebben lopen, moeten aftreden. Hij zet zich in voor moraliteit en legaliteit in de politiek. Berlusconi wilde zich echter niet de les laten lezen door de kamervoorzitter.

Fini ving zijn politieke carrière aan bij de MSI (de na-oorlogse politieke erfgenamen van de fascistische partij die met Mussolini bleef dwepen). Vervolgens zwakte hij de extreme standpunten af en hervormde de MSI tot de Alleanza Nazionale.  Die partij ging later op in het nieuwe rechtse initiatief van Silvio Berlusconi "Il Popolo della Libertà" (het volk voor de vrijheid), die in samenwerking met de Lega Nord (en andere kleinere partijen) de parlementsverkiezingen won en het socialistische allegaartje van Mannetje Citroen, Prodi, in de oppositie dwong. Tot voor kort werd Fini algemeen beschouwd als de opvolger voor Berlusconi. De Italiaanse politiek is altijd gekenmerkt geweest door grote passie, corruptie, theater, belangenvermenging en schandalen.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de poen van opa's pensioen

 

TOKIO -  De man die met 111 jaar geregistreerd stond als de oudste man van Tokio blijkt al dertig jaar dood te zijn. Zijn familie deed mogelijk alsof hij nog leefde om het pensioen van Sogen Kato en zijn eveneens overleden vrouw op te strijken. De politie onderzoekt de zaak.
De lokale autoriteiten wilden hun lijst van honderdplussers opschonen en raakten wantrouwig toen functionarissen keer op keer door familieleden werden weggejaagd. De familie zei dat het prima ging met de op 22 juli 1899 geboren man, maar dat hij niemand wilde zien.

Woensdag forceerden agenten zich een toegang tot het huis van Kato in het centrum van Tokio. Daar troffen ze een gemummificeerd lichaam gekleed in ondergoed en pyama in het bed van Kato aan. De kleindochter van de man verklaarde dat haar opa zich dertig jaar geleden in zijn slaapkamer had opgesloten, omdat hij als een boeddha wilde leven. Waarschijnlijk is de man kort daarop overleden.

@ de Telegraaf



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het sterkste bier ter wereld komt uit ... Nederland

 

De Nederlandse bierbrouwer Jan Nijboer heeft het sterkste biertje ter wereld gebrouwen. Het bestaat voor 60 procent uit alcohol en heeft de naam ‘Start the Future’ gekregen. Goedkoop is die toekomst niet: een flesje met een inhoud van zo’n drie deciliter bier kost 35 euro.

“Je drinkt het niet als bier, maar als een cocktail,” vertelt Nijboer. “In een mooi whisky- of cognacglas.”

Nijboer ontwikkelde het bier in een competitiestrijd met de Schotten. Nog niet zolang geleden bracht Nijboer ‘Oblix’ uit. Dit biertje bestond voor 45 procent uit alcohol. Al snel daarna kwamen de Schotten met het biertje ‘The End of History’. Dit telde 55 procent alcohol. Met dit nieuwste biertje spant Nijboer opnieuw de kroon. De grote vraag is natuurlijk: voor hoelang?

“Het is een soort competitie geworden,” vertelt Nijboer. “Je moet het zien als een grapje.”

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.salamu alaikum Joost Niemöller!

 


 


Soms wil een moslim me uitleggen dat ik de islam niet begrijp. Daarbij wordt dan steevast een afdwingend aanbod gedaan. Geef je vrijheid op, of je zult eeuwig branden. Marketing technisch toch niet zo slim.

Om verder te lezen : HIER klikken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verwachtingen van de PVV kiezers

 

Gelezen in het Reformatorisch Dagblad :

Een meerderheid van de achterban van de PVV denkt dat een coalitie met VVD en CDA haalbaar is. Van de mensen die bij de verkiezingen in juni op de partij van Geert Wilders stemden, verwacht 57 procent dat er een rechts kabinet komt. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van het televisieprogramma EenVandaag onder 3500 PVV-stemmers.

Van de ondervraagden wil meer dan de helft dat de PVV geen concessies doet op twee punten uit het verkiezingsprogramma. Dat zijn de immigratiestop voor mensen uit islamitische landen en het beperken van ontwikkelingshulp.

De achterban ziet Wilders liever als fractieleider in de Tweede Kamer dan als minister. Bijna driekwart zou een PVV-minister willen leveren voor Wonen, Wijken en Integratie. Bijna twee derde kiest als tweede departement Justitie. Twee derde van de PVV’ers heeft weinig tot geen vertrouwen in Ruud Lubbers als informateur.

Aan het onderzoek deden 3500 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee, die op 11 juni 2010 op de PVV hebben gestemd. Het onderzoek is uitgevoerd op 27 en 28 juli 2010. Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 40.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.Klik hier!

De uitslag van de peilingen onder het EenVandaag Opiniepanel zijn na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur. Panelleden krijgen ongeveer een keer per week een uitnodiging om aan een peiling mee te doen. Op de meeste onderzoeken respondeert 60 tot 70 procent van de panelleden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe voelen Marokkanen uit Europa zich hier thuis ?

 

Marokkanen die in Nederland wonen voelen zich hier goed thuis, in elk geval beter dan de gemiddelde Marokkaan in Europa. Ze denken wel dat Nederlanders een zeer slecht beeld hebben van Marokkanen. 

Dat blijkt uit een peiling die gehouden is naar aanleiding van het eerste forum voor jonge Marokkanen in het buitenland in de Marokkaanse stad Ifrane. In de zomer ontplooit de Marokkaanse overheid altijd veel activiteiten om de band met de diaspora aan te halen. Het gaat Marokko vooral om het veiligstellen van de geldstroom van de Marokkanen in het buitenland; in 2009 was die goed voor zo’n 5 miljard euro.

Wat de Marokkaanse Nederlanders betreft, hoeft Marokko zich nog geen zorgen te maken. Nederland is het enige onderzochte land waar een meerderheid (51 procent) nog een familielid in Marokko onderhoudt. Het Europese gemiddelde is 43 procent.

Voor de peiling werden 2.601 Marokkanen tussen 18 en 34 jaar ondervraagd in zes landen: Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië.

Opmerkelijk is dat Marokkaanse Nederlanders zich meer thuis voelen in Nederland dan Marokkanen gemiddeld in andere landen (81 tegenover 76 procent Europees). Ze hebben ook meer vertrouwen in instellingen (school, justitie, politie) dan elders.

Maar Nederland springt ook op een ander vlak in het oog. Maar liefst 79 procent van de ondervraagden denkt dat Nederlanders een slecht tot zeer slecht beeld hebben van Marokkanen, tegenover 54 procent gemiddeld. Mogelijk als gevolg daarvan voelt slechts 48 procent zich Nederlander, terwijl bijvoorbeeld 68 procent van de Marokkaanse Belgen zich Belg voelt.

@ NRC

Deze gegevens komen uit de NRC en gaan dus in hoofdzake over Nederland. Wij hebben de indruk, voortgaande op een aantal Marokkanen die wij zelf kennen en spreken, dat de 68% die zich belg voelen, ontzettend hoog is.  De meesten zijn en blijven in de eerste plaats Marokkanen. Zeker de jongere generaties.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ho, ho, ik heb zorgen, ho, ho, ik heb zorgen ...

 

De Belgen zijn meer bezorgd om werkloosheid dan om de politieke impasse. Hun angst voor criminaliteit, immigratie en integratie is bijna verdubbeld ten opzichte van 2009. Dit blijkt uit een peiling van GfK CR Academy.

 

De "representatieve steekproef" vond in elf Europese landen plaats. Er werden 13.200 mensen ondervraagd, van wie 960 in België.

Werkloosheid blijft veruit de grootste zorg bij de doorsnee-Europeaan, vooral in grote landen als Spanje (74%), Duitsland (66%), Frankrijk (56%) en Italië (54%), zo staat in de mededeling. Ook in België blijft werkloosheid (35%) de belangrijkste bekommernis.

De Nederlanders (24%) en Italianen (22%) zijn het meest bekommerd om de criminaliteit, met de Belgen op de vierde plaats (18%).

De Oostenrijkers (28%) en de Britten (25%) zijn het meest bezorgd om immigratie en integratie. Ook België (18%) scoort met een derde plaats hoog op immigratie en integratie.

Het zal de hansworsten van de Europese Unie aan hun reet roesten dat wij zorgen hebben. Zolang zij maar vreugde beleven aan hun dictatuur.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiegroeten van onze lezers

 

 أيها الأصدقاء من الملائكة

 Na een aangename vlucht kwaamen wij in onze hotel waar er geen plaats was voor onze. Maar gelukkig konden wij een kaamer deelen met andre touristen. We lopen elke dag rondtjes en dat is iel aangenaam. Tegen einde augoestus koomen we terug, want de centjes geraken op.  De groetjes van

Achmed en Aisha


29-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ga je mee naar Shanghai ? Het is gratis !

 

VIETNAM-CHINAREIS 22-10 TOT 10-11-2009 340

Shanghai - Yu Yung Garden 

De halve Vlaamse regering ging  op kosten van de Vlaamse belastingbetaler naar Shanghai voor ruim 100.000 euri

Filip Dewinter: “Ministers hebben een voorbeeldfunctie en mogen zich niet laten verleiden tot verkwisting van overheidsgeld”

In het kader van de wereldexpo in Shanghai reisden onlangs een delegatie onder leiding van Vlaams Minister-president Kris Peeters en een delegatie onder leiding van Vlaams minister Ingrid Lieten af naar Shanghai. Uit cijfers die Vlaams volksvertegenwoordiger Filip Dewinter opvroeg bij Vlaams minister Lieten en Vlaams Minister-president Peeters blijkt dat hun trip naar Shanghai de belastingbetaler ruim 77.200 euro kostte. 

Voor wat Minister-president Peeters betreft bedroegen de reiskosten van de officiële delegatie  (16 personen- 7 dagen) 37.365 euro, wat neerkomt op 2.335 euro per persoon. De verblijfskosten bedroegen 12.894 euro (806 euro per persoon) en de overige kosten 14.247 euro (890 euro per persoon). In totaal kostte deze Shanghai-trip de Vlaamse belastingbetaler dus ruim 64.500 euro of 4.031 euro per meereizende persoon.

Het kostenplaatje van de reis van minister Lieten (3 personen – 4 dagen) naar Shanghai liep op tot 12.711,67 euro, ofwel 4.237 euro per meereizende persoon. Zo gaf Lieten 8.529 euro aan vliegtuigtickets uit, wat 2.843 euro voor een ticket bedraagt. Ook voor wat betreft verblijfskosten keek Lieten niet op een euro meer of minder; zo spendeerde ze 4.028 euro aan verblijfskosten voor een verblijf van slechts enkele dagen, wat neerkomt op een bedrag van 1.342,67 euro per persoon aan verblijfskosten. Bovendien reisde vanuit Limburg nog een grote delegatie met o.m. de gouverneur, burgemeesters en gedeputeerden met haar mee op kosten van LSM en dus de provincie Limburg. 

Intussen heeft bijna de volledige Vlaamse regering de wereldtentoonstelling gezien, terwijl het Vlaams Parlement bewust afzag van de Shanghai-reis wegens te duur. Zo reisden ook de Vlaamse ministers Jo Vandeurzen (7 dagen) en Joke Schauvliege (4 dagen)  af naar de expo. Over de kostprijs van hun trip is nog niets bekend, maar indien deze evenredig is aan de Shanghai-reis van Lieten en Peeters, dan kan het totale kostenplaatje voor de belastingbetaler oplopen tot meer dan 100.000 euro!

Filip Dewinter: “Het Vlaams Belang is absoluut niet te spreken over deze gang van zaken. Ministers maken snoepreisjes al naargelang het hen uitkomt, maar de Vlaamse belastingbetaler is de dupe en mag opdraaien voor de kosten. Terwijl Vlaanderen kreunt onder de economische crisis, zetten ministers alle deontologische regels en principes opzij en spenderen zij er op los. Ministers hebben een voorbeeldfunctie te vervullen en mogen zich dus niet laten verleiden tot verkwisting van overheidsgeld.”

Filip Dewinter

(foto Gerda) 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze belastingscenten worden goed besteed.

 

Fedasil heeft ervoor gezorgd dat de 42 zigeuners die ze op straat hebben gezet terecht kunnen in een hotel in Brussel. De Roma uit Slovakije moesten de terreinen van het George Petrestadion in Evere verlaten. Ze kunnen nu tot september in twee hotels in Elsene en het centrum van Brussel verblijven.

Zoals het kortgeding op 20 juli uitwees, zal Fedasil de kosten op zich nemen. In het hotel mogen ze elke ochtend ontbijten. Er worden ook dagelijks maaltijdcheques voor hen voorzien.

Is er geen zakgeld ?

Bron : Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vrienden van Job Cohen en zijn socialistsiche PvdA

 

 

De Taliban willen dat de PvdA een hoofdrol krijgt in de volgende Nederlandse regering. Dat heeft een woordvoerder van de groepering verteld aan de Volkskrant. De Taliban is inderdaad een democratische structuur die de Westerse politieke partijen graag met woord en daad bijstaan.

 

Begin dit jaar struikelde de regering-Balkenende IV over een Afghanistan-kwestie. CDA en ChristenUnie wilden op het verzoek van de NAVO ingaan en de Nederlandse militairen langer in de provincie Uruzgan houden. De PvdA wilde dat absoluut niet.

"De PvdA heeft een van de belangrijkste beslissingen ooit gemaakt voor de Nederlandse regering en haar burgers", aldus de woordvoerder. "Met deze partij in een nieuw kabinet zal Nederland een 'nieuwe vriendelijke politiek' tegenover Afghanistan voeren."

Sinds de zomer van 2006 zijn er Nederlanders gelegerd in Uruzgan. Tegen zondag zal hun missie afgelopen zijn.

De Nederlandse socialisten van de PvdA zullen heel opgezet zijn met deze onverwachte steun, evenals Hae Majesteit die hoge verwachtingen koestert van een linkse regering.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitstalig belgië en de splitsing van het land B

 

Wij stelden aan aan onze blog-collega Kartuizer op de man af de vraag voor enkele dagen wat men in Duitstalig belgië denkt over een mogelijke splitsing van het land B. Kartuizer woont aldaar en we danken hem voor zijn toelichtingen, die we van zijn blog (die u bij onze favorieten aantreft) wegplukken. http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

Het D-parlement : 25 verkozenen, 4 ministers, 73000 inwoners, 9 gemeentes, 854 km2 oppervlakte

Ook in de Duitstalige Gemeenschap zijn er heel wat mensen die zich afvragen wat er met hun gemeenschap zal gebeuren als er in afzienbare tijd aan het belgische wangedrocht een einde komt.

De Duitstaligen hebben ook zoals de Vlamingen voor het behoud van hun taal en cultuur moeten vechten, ik woon hier nu eenentwintig jaar en ik heb vele verhalen gehoord van mensen die ik ken. Ook hier zijn er idealisten die er 's nachts met een pot teer op uit trekken om de franstalige namen op de wegwijzers en de gemeentenamen te strijken. De Walen maken er een gewoonte van, de oorspronkelijke namen te verfransen, Amblève in de plaats van Amel, Waimes in de plaats van Weismes, Bulange in de plaats van Büllingen enzv. ook hier pikt de bevolking, net als in Vlaanderen, dat niet. Toen enkele jaren geleden Di Rupo het in een toespraak over Duitstalige Walen had, was de terechte verontwaardiging zeer groot, "wir sind keine Deutschsprachige Walonen" klonk overal het protest.

Ik ken hier oudere mensen, die tijdens hun leven drie maal een andere nationaliteit kregen, oorspronkelijk waren zij Duitsers, 1920 werden zij belgen, 1940 werden zij terug Duitsers en 1944 werden zij weer belgen. Na het einde van WO.2 hebben zij zeer onder de belgische repressie geleden, ik ben in vele huiskamers geweest waar een foto van een vader of een grootvader op de schoorsteenmantel staat of aan de muur hangt in Wehrmachtuniform. 1940 werden zij immers bij het Duitse Rijk ingelijfd en moesten zij dus ook in de Wehrmacht dienst doen. Na 1945 werden dan deze mensen door de belgen als landverraders behandeld.

De aversie van de Duitstaligen van de Walen is evengroot als de afkeer van de Vlamingen tegenover de Waalse arrogantie. Ik heb de Duitstaligen als vlijtige noeste werkers leren kennen en de Duitstalige Gemeenschap is voor de Walen een goede melkkoe die ze zullen melken zolang zij kunnen. De mensen hier vinden het ook absurd dat er voor hun kleine Gemeenschap een eigen regering moet zijn met vier ministers en alles wat daarbij hoort, maar dat was toen de enige mogelijkheid om een beetje van het Waalse juk los te komen.

Bij een splitsing van het land zijn er maar twee reële mogelijkheden: aansluiting bij Duitsland of aansluiting bij het Groot Hertogdom Luxemburg, een onafhankelijk staatje is natuurlijk absurd, economisch zou dat onmogelijk zijn. Bij Duitsland wil hier echter niemand, wel bij het GH Luxemburg en het is interessant te weten, dat ook vele inwoners van de belgische provincie Luxemburg van Wallonië weg willen en aansluiting bij het Groot Hertogdom wensen. Bij Vlaanderen kan de Duitstalige Gemeenschap niet aansluiten omdat zij niet aan Vlaanderen grenst en dat is jammer want zij hebben met de Vlamingen veel gemeen behalve dan de taal, maar de meesten van hen verstaan het Nederlands zeer goed. Germanen blijven even Germanen en men kan van hen geen Romanen maken. 


Het is goed leven in de Duitstalige Gemeenschap, hier heerst nog recht en orde en op de politiediensten valt niets aan te merken, hier leeft nog de oude Duitse orde, die er in Duitsland al lang niet meer is.

Ik ben benieuwd met welke nummerplaat ik over enkele jaren zal rondrijden. De Duitstalige regering hoopt natuurlijk dat alles zo blijft zoals het nu is, want bij een aansluiting bij Luxemburg of bij Duitsland zijn ze natuurlijk hun baantje kwijt en zelfs bij een gedwongen aansluiting bij Wallonië, wat een catastropfe zou zijn, zou er van een Duitstalige regering geen sprake meer zijn dat was dan ook de echte reden van hun belangenconflict BHV : zo lang mogelijk de staat B en hun postje behouden.

Kartuizer




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!