Angeltjes
03-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lubbers ter verantwoording geroepen door Vrienden van Job Cohen

 

"Hoe heeft u dit kunnen doen, u beloofde de Taliban deze theedrinkende burgemeester als premier  ?"

Deze foto kan enkel genomen zijn door de collega's van  The West is the very Best

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiegroeten van onze lezers

 

Bonjour mes Anges !

 

Yolande de la Garniture Foutue vous envoie un cordial bonjour !

Ik ben op fakansie met mijn frienden-minnaars en ik heb een grote tijd. Elke afond spelen wij strip-poker maar van mijn frienden-minnaars moet ik nooit bloot ; zij houden heel feel fan mij. Ik mis de frolijke nieuwsjes van Senior. Folgend jaar neem ik hem ook mee op fakansie. En zoals u altijd segt voor een adieu : doe de loe toe.

Yolande


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helmut Schmidt diep bezorgd over Europa

 

 

De 91-jarige oud-kanselier Helmut Schmidt is zwaar ontgoocheld over de toppolitici van Europa.  Hij mist sterke figuren en hij beschouwt de EU-uitbreiding als een catastrofale fout.  De situatie is volgens hem nog nooit zo slecht geweest sinds WO II.  In een interview bij de NDR stelt hij dat Europa geen leiding heeft, dat de situatie slechter is dan tijdens de Europese integratie in de 60er jaren.

De uithaal van Helmut Schmidt loog er niet om : tijdens een gesprek met de oud-minister van Financiën, Peer Steinbrück, voor het programma “Steinbrücks’ blik in de afgrond – macht en onmacht van een crisismanager” (vert.) klaagde hij de uitbreiding van de EU aan.  “Tijdens de Maastricht-Conferentie waren we met 12 lidstaten.  Dat werden er 15, vervolgens 20, 26 en nu 27.  Dat is toch een stommiteit!”

“Het was zeker nodig de nieuwe toegetreden landen psychische steun te geven : de NATO was echter meer dan genoeg en het had de VS ook tevreden gesteld.  Maar hen opnemen in de EU zonder eerst de spelregels te veranderen, dat is een catastrofale fout”

Helmut Schmidt merkt bij de bevolking een minachting tegenover de politici.  Als antwoord op  Peer Steinbrücks’ opmerking dat bepaalde politici pas gewaardeerd worden als ze niet meer actief zijn, antwoordde hij dat dit klopt: “Inderdaad, dit telt zowel voor Richard von Weizsäcker als voor mij.  Het ligt eraan dat de bevolking niet tevreden is over de huidige politici; dan concentreren ze zich op twee grijze mannen”. 

Bron: http://www.focus.de/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslimextremisten vind je ook in Zwitserland

 

 
Een vader, die beboet werd omdat hij zijn kinderen de zwemlessen verbood, moet voor de rechtbank verschijnen wegens het aanzetten tot geweld.  Hij wordt door de moslimcommissie in het oog gehouden.

In Basel zijn 1033 moslimkinderen ingeschreven in het lager onderwijs.  Zeven daarvan, tussen acht en tien jaar oud, nemen niet deel aan de zwemlessen omdat dit hen om religieuze redenen door hun ouders verboden wordt.  Nadat de leerkracht, de schoolleiding en de inrichtende macht tevergeefs geprobeerd hadden de ouders om te praten, worden deze nu door de opvoedingsdirecteur, Christoph Eymann, beboet.  Eén van de vaders is Aziz Osmanoglu, secretaris van de moslimgemeenschap Basel.  Twee van de zeven kinderen zijn van hem. 

Osmanoglu is geen onbekende : in de documentaire “Achter de sluier – moslimrapport Zwitserland” (vert.) van de Zwitserse omroep verklaarde hij deze lente o.a. dat het moest kunnen dat een man zijn vrouw slaat.  Voor de openbare aanklager van Basel gold dit als een oproep tot geweld.  Osmanoglu moet op 10 september voor de rechtbank verschijnen.  Hijzelf ontkent de aantijging; hij heeft het over een misverstand.  Tevens wil hij aparte zwemlessen voor meisjes en jongens. 
Sedert Osmanoglu’s uitspraak in de documentaire wordt hij door de moslimcommissie bewaakt … om nieuwe “misverstanden” te vermijden.

Bron: http://europenews.dk/de


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : censuur ist Befehl
Klik op de afbeelding om de link te volgen

DS, de Gva, Le Matin, Le soir, La Libre, & tutti quanti deden tot eind 2009 allemaal hetzelfde : uitsluiten op mailadres, en weggommen van een reactie of ongewenste commentaar. Hoe gefundeerder de formulering, hoe gevaarlijker en dus hoe sneller het soms ging.

Een nieuw mailadres gekoppeld aan een nieuwe alias werd zelfs open en bloot door de linxe kerkbroeders aan de webmaster gesignaleerd als zijnde afkomstig van de oude alias. De stijl van de interventies leek hen soms meer te interesseren dan de inhoud ervan.

En die obersturmgruppenführer van dienst voert das Befehl sofort en bant onmiddellijk.
Zo eenvoudig is dat in het onland B. Zelfs op discussiefora zoals dat van Knack, waar een paar fascistoïde mo's en linxe krapuulletjes onder hun alias de stalinistische plak zwaaien. Als die ten langen leste geen zinnig antwoord meer kunnen verzinnen, duikt er plots een oude "Belg" op, die U als "Vlaeming" verwijt zo "laf" te zijn niet te durven schrijven onder uw eigen naam. Jawel !

Dat allemaal samen is dan ook een bestaansreden voor mijn innige overtuiging.

Ik ben agnost en behalve als mogelijk studieobject laat religie me dus in principe volledig koud. Uitgezonderd als men zich van "hogerhand" of via een religie bemoeit met het algemeen en dus ook mijn doen en laten.

Als men komt vertellen wat men moet en wat men niet mag doen of denken, dan wordt ik plots alert. Dan ruik ik misbruik, dwang, onverdraagzaamheid, bemoeizucht, chantage en afpersing. Dan doemen uit het verleden beelden op van met bloed doordrenkte slagvelden, de geur van door brandstapels omringde mensen, het geluid van het snokken van de strop aan de galgen. De geur ook van de urine en de drek die langzaam uit de doden loopt.

De doordringende stank van totalitaire eigenwaan, de verblinding van fascistoïde arrogantie, de geruisloze diefstal van andermans have en goed, de brutale roof van territorium. Als men mij komt vertellen wat ik niet mag of moet doen en denken, beginnen mijn hersens koortsachtig te werken. Dan spannen mijn spieren zich en verzamelt mijn lichaam een nooit vermoedde energie uit het niets.

Als een regering of religie weigert zich zelf te gedragen als wat het is en zich meester wil maken van mijn agenda en dagen, dan weet ik plots waarom ik besta. Om mij met alle middelen te verzetten tegen dwang en collectieve waanzin.

Desnoods tot de dood er op volgt. Dan zal ik niet voor niets geleefd hebben

Snoopy

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Conservatief Zwitserland

 

Het enquêtebureau Demoscope onderzoekt sinds 1974 de mening over waarden en normen in Zwitserland.  Jaarlijks worden telkens dezelfde 26 vragen gesteld aan ca. 2000 inwoners van het Duitstalige en het westelijke Zwitserland om vast te stellen hoe conservatief of open hun houding is.  Daaruit trekt Demoscope dan conclusies over het “psychologisch klimaat van Zwitserland”.


Waarden als verbondenheid (wortels) en bescheidenheid zijn het laatste jaar sterk gestegen.  In vergelijking met vorig jaar tonen de mensen zich minder progressief en naar buiten gericht ; ze geven weer sterk de voorkeur aan behoudende posities. 

De trend naar conservatisme en een naar binnen gekeerde houding begon rond de eeuwwisseling.  Volgens Sandra Beffa van het studiebureau zou de terreuraanslag in New York en het faillissement van Swissair aan de basis liggen van de terugkeer naar de wortels.

In 2010 zou de financiële crisis ertoe bijgedragen hebben dat de Zwitsers nog conservatiever werden.  En bescheidenheid nam aan belangrijkheid toe.  Nochtans zijn de Zwitsers toch nog altijd progressiever dan tijdens de eerste peiling in 1974; de kentering naar meer conservatisme kwam in het jaar 2000.


Wij hebben zo onze mening over deze peiling en de redenen waarom de Zwitsers behoudsgezinder blijken te worden.  En de lezers van 20-Minuten-on-Line ( http://www.20min.ch) blijken onze mening te delen. 

Wanneer wordt ons gevraagd wat we verwachten van onze samenleving?  Ik heb geen invulformulier met 26 vragen nodig om het psychologisch klimaat van dit land te schetsen.

Floriaan Terbeke

Bron: http://www.20min.ch

 


02-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell : Ik verwerp de islam, het verwende kindje van de atheïsten

 

"Ik ben atheïst maar ik keer het atheïsme de rug toe : mijn religie is Vrijheid. De islam verwerpt de individuele vrijheid, ik verwerp de islam, het verwende kindje van de atheïsten."

 Pat Condell op zijn onovertroffen best.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Stijl : Zo'n democratie valt enorm tegen als het volk niet doet wat je wil ...

 

De heren (sorry, ik geloof niet dat er dames zijn) van de tendentieuze en controversiële (en door ons oprecht bewonderde) Nederlandse webstek Geen Stijl hebben de gewoonte de politieke situaties bondig en helder samen te vatten, overgoten met een zuurzoete saus of gewoonweg een litertje azijn.

Zo ook vandaag over de kabinetsformatie.  Wij copiëren voor uw gemak en danken uit ons aller naam de knapperds van Geen Stijl :

Mensen, deze maandag kunnen we gerust Zwarte Maandag noemen. Vandaag is de dag dat links Nederland volkomen in paniek is geraakt en elkaar overtreft in hysterie en lachwekkende voorstellen. Met name Job Cohen is volledig van het padje af. Ga maar na: volgens Cohen is het allemaal "hullie hun schuld" en zelfs SP'er Roemer mag meeschrijven aan een regeerakkoord om dat aan de CDA-achterban voor te leggen zodat die kunnen kiezen. Femke Halsema laat vanaf haar vakantieadres weten het daar volledig mee eens te zijn. Sterker nog, er zijn ineens weer voldoende mogelijkheden voor een paarsplus. Pechtold heeft inmiddels zijn "verbazing en ontsteltenis" aan informateur Lubbers medegedeeld. "Rechts speelt vals!", aldus het slecht geïnformeerde D66'ertje. Wij durven het haast niet te zeggen maar vrezen door deze psychotische linkse paniekreactie inmiddels "ernstige gewelddadige gevolgen" zoals het oprichten van een "burgercomité voor de rechtstaat", het "paal en perk stellen aan schelden en beledigen op internet" en het inzenden van opiniestukken in NRC Handelsblad van historici die nog maar eens fijntjes wijzen op die goeie ouwe tijd toen iedereen "extreem rechts" gewoon nog fluitend kapotdemoniseerde. Waaruit maar weer eens blijkt dat zo'n democratie dus enorm kan tegenvallen als het volk niet doet wat je wilt.

http://www.geenstijl.nl/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontgoochelde overvaller belt slachtoffer op en maakt beklag over magere buit

 

Een gefrustreerde overvaller in de Amerikaanse stad Atlanta (Georgia) heeft de zaak die hij overviel gebeld. Hij deed dat tot twee keer toe om zijn beklag te maken over de magere buit.

 

"Zorg dat er de volgende keer meer dan 586 dollar in kas is", zei hij op dreigende toon bij zijn eerste telefoontje aan het beroofde fastfoodrestaurant Wendy's.

Het zat de man zo hoog dat hij nog een tweede keer belde met ongeveer dezelfde klaagzang. De ontevreden overvaller is voortvluchtig.

@ Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterk Limburg : veel herrie om niets ?

 

In Shakespeare's blijspel "Much ado about nothing" (Veel herrie om niets) zijn er veel voorbeelden van opzettelijke misleiding en zelfbedrog. In het stuk hebben de spelletjes die worden gespeeld en de trucs die worden uitgehaald vaak de beste bedoelingen : mensen verliefd op elkaar laten worden, hen helpen te krijgen wat ze willen, of hen doen inzien dat ze zich vergissen. Toch zijn alle spelletjes niet goed bedoeld. Waarom denken wij hieraan toen we vernamen dat een nieuwe politieke partij opgericht werd ? Spelletjes, intriges, frustraties, ambities  : de ingrediënten die een politieke partij kruiden  maar die weinig zeggen over het hoofdbestanddeel, de overtuiging en de moed stand te houden.

In de provincie Limburg behaalde LDD op 13 juni 2,89% van de stemmen, een onvoldoende voor de ondemocratische kiesdrempel die het regime heeft vastgelegd.

Het heeft steeds gestormd in het brave en stille Limburg bij de rechts-liberalen. Van bij de oprichting was het hommeles met enkele overlopers en carrièrejagers van Vlaams Belang.  De opvolger-voorzitter van Jean-Marie Dedecker, professor Lode Vereeck behaalde bij de recente kamerverkiezingen iets meer dan 3000 voorkeurstemmen als lijstaanvoerder.  Ver van briljant.  Zijn provinciale werking zal nu nog meer bemoeilijkt worden door een nieuwe rechts-liberale partij, Sterk Limburg. Een ambitieuze naam voor een bescheiden groep die zijn programma als volgt aankondigt .

Dit kader is er gekomen door te luisteren naar de noden van iedere klasse van de bevolking. Het is een realistisch programmakader dat sterk en vooral uitvoerbaar is zonder de bedoeling om populistisch te zijn, onderverdeeld in 7 pijlers .

■Sociaal
■Economisch
■Recht en Orde
■Migratie
■Milieu
■Mobiliteit-Verkeersveiligheid-Openbare werken-Parkeerbeheer
■Wonen-Veiligheid-Leefbaarheid

Geen woord over de communautaire problemen. Niemand van de oprichtende leden was LDD-kandidaat bij de laatste verkiezingen. "Laat honderden bloemen bloeien", sprak Mao toen hij zijn militanten opdroeg door het bloemenperk te marcheren.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot het end - Wies Moens

 

Wies Moens (1898-1982) werd geboren in Dendermonde. Hij was het enige kind van bakker Karel Moens en Johanna Moreels. Van 1916 tot 1918 studeerde hij Germaanse filologie aan de vernederlandste Universiteit van Gent. Hij werd lid van de Vlaamse Beweging, en werd na de Eerste Wereldoorlog wegens zijn rol als activist tot gevangenisstraf veroordeeld. De Vereniging van Vlaamse letterkundigen verzocht om zijn vrijlating, en Vlaamse intellectuelen stuurden een petitie rond. In maart 1921 kwam Moens vrij. Hij vervulde zijn dienstplicht en trouwde in 1922. Zijn expressionistische gedichten verschenen in het tijdschrift Ruimte waarin ook Paul van Ostaijen publiceerde. Met Van Ostaijen had hij kennis gemaakt dankzij de tijdschriften Aula en De Goedendag. Ook de expessionist en dadaïst Paul van Ostaijen, die klerk was bij de Antwerpse administratie, werd na de oorlog veroordeeld wegens activisme, net zoals vele jonge intellectuelen uit die periode.

Moens werkte als secretaris van het Vlaamsche Volkstooneel bij Jan Oscar de Gruyter, met ondermeer Anton Van de Velde en Staf Bruggen e.a. allen overtuigde en veroordeelde Vlamingen.

In zijn vroege werken koesterde Moens de verwachting van een betere samenleving, die zou steunen op internationale solidariteit, pacifisme, religieuze waarden en sociale gelijkheid. Zijn poëtische uitingen staan los van zijn politieke activiteiten en ideeën : vele van zijn gedichten, zijn qua vorm expressionistisch maar verhullen geenszins de sterke romanticus of religieuze mens die in Moens schuilt. Zo is het hoofdthema van De Boodschap (1920) zijn liefdevol vertrouwen in God en de mensen. Wies Moens' ijveren voor de Grootnederlandse gedachte ging gepaard met een groeiende voorkeur voor een fascistische levenshouding, waardoor zijn latere werken een meer politieke tint verkregen.

Moens werd politiek actief in de Frontpartij.(officieel Het Vlaamsche Front, de bundeling van de activisten en de militairen die de strijd aan de IJzer hadden meegemaakt).  Voor de algemene verkiezingen van 1929 was hij kandidaat, maar hij werd niet verkozen. Daarop richtte hij mede het Vlaams Nationaal Verbond (VNV) op en in 1931 was Moens een van de oprichters van het op fascistische leest geschooide Verbond van Dietse Nationaal-Solidaristen (Verdinaso). In 1934 stapte hij uit deze beweging omdat het Verdinaso ook Walen en Luxemburgers wilde opnemen.

Wies Moens  werd een onafhankelijk theoreticus van het nationalisme, en publiceerde in het door hem opgerichte tijdschrift Dietbrand. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij directeur van de Vlaamse openbare omroep onder de leiding van de Duitse bezetter,  Zender Brussel. Dit waren woelige tijden voor  journalisten. De openbare omroep stond nog in zijn kinderschoenen en de enkele redacteurs waren onderling verdeeld tussen witten (de Engelsgezinden) en zwarten (de Duitsgezinden).  Het waren de Duitsgezinden die de lakens uitdeelden en als directeur steunde Moens de politieke lijn van het regime van de bezetter. In feite is hij een verre voorloper van de huidige Nieuwsdienst van de VRT die eveneens het nieuws manipuleert en de berichtgeving stuurt, om het regime te behagen.  Ik hoop dat de regime-aanhankelijken bij de VRT dit onder ogen krijgen zodat ze een figuurlijke rolberoerte krijgen.

Eind 1943 diende Moens zijn ontslag in omdat de zender steeds meer onder invloed kwam van de Algemeene SS-Vlaanderen en de DeVlag van Jef Van de Wiele, directe familie van de gewezen CVP-ster Mieke Offeciers-Van de Wiele. In 1947 werd Moens bij verstek ter dood veroordeeld wegens collaboratie met Duitsland. Hij vluchtte naar Nederlands Limburg waar hij de rest van zijn leven doorbracht. Wies Moens heeft geen enkele dood op zijn geweten, noch enig verraad van medemensen. Zijn enige misdaad bestond er in dat hij nadrukkelijk en compromisloos voor het rechtse Vlaams-nationalisme gekozen had en een functie bekleed had die het politieke bewind  van de bezetter steunde.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links Nederland huilt omdat de democratie anders functioneert dan zij willen

 

 

Dat VVD, PVV en CDA de onderhandelingen willen beginnen over een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV, betekent nog niet dat het een gelopen race is. Niet alleen andere politieke partijen zijn ontevreden, ook waarnemend partijvoorzitter Henk Bleker van het CDA zei zaterdag dat eerst „twijfels en vraagtekens” binnen zijn partij moeten worden weggenomen.

Volgens Bleker moeten in een regeerakkoord principes als vrijheid van godsdienst en vrijheid van onderwijs „klemvast” zijn verankerd, omdat de PVV standpunten over moslims niet afzwakt. Ook ziet hij tussen zijn partij en de VVD nog verschillen op het gebied van bezuinigingen om de overheidsfinanciën op orde te krijgen. „Er zal nog het nodige water door de Rijn moeten”, aldus Bleker.

Bij het CDA moeten de leden het regeerakkoord ook eerst toetsen voordat de partij in een nieuw kabinet stapt. Diverse prominenten morren al. Zo noemde de Limburgse gedeputeerde Ger Driessen „het niet verstandig wat nu gebeurt”. Hij wees erop dat VVD en CDA in de Tweede Kamer afhankelijk worden van de PVV en in de Eerste Kamer van de oppositie. In de senaat hebben de drie partijen geen meerderheid.

De ChristenUnie-fractievoorzitter Egbert Schuurman in de Eerste Kamer benadrukte ook nog eens dat zijn partij niet bijspringt. Zijn partij wordt volgens hem ten onrechte in één adem met de SGP genoemd voor gedoogsteun. In zijn ogen staat „Nederland op een zeer belangrijk keerpunt” nu de PVV van Geert Wilders „op het schild wordt geheven”. Wilders tart en schendt volgens Schuurman de rechtsstaat met het inperken van vrijheden voor moslims.

Op verzoek van D66-leider Alexander Pechtold komt de Tweede Kamer woensdag terug van zomerreces. Pechtold vroeg vrijdag direct om een debat met informateur Ruud Lubbers, nadat de fractievoorzitters van VVD, PVV en CDA hun plannen bekendmaakten voor een rechtse coalitie.

Volgens de D66-leider vallen onderhandelingen over een minderheidskabinet buiten de opdracht van de informateur, omdat hij moest zoeken naar mogelijkheden voor een meerderheidscoalitie. D66 heeft de steun van GroenLinks, PvdA en SP. Dat is voldoende om de Kamer bijeen te roepen. Voor een debat, waarbij ook Lubbers aanwezig zal zijn, is nog wel een Kamermeerderheid nodig.

@ de Telegraaf


Wat al deze poco-politici niet willen aanvaarden, is dat de PVV met de nadrukkelijke uitspraken van Geert Wilders over de islam, meer dan één miljoen Nederlanders om zich heen wist te  scharen. Dat de traditionele partijen dit niet leuk vinden, is evident, want elk van de 27 PVV-zetels in de Tweede Kamer zou, zonder de moslim invasie, bezet zijn door hun regime-afgevaardigden. 

Nu ondervinden de dames en heren aan den lijve de gevolgen van hun zwakke gedoogpolitiek : de bevolking keert zich van hen af en steunt de partij die de moed heeft op te komen voor het eigen volk. Dit vertaalt zich met zware verliezen in kamerzetels plus het inboeten van macht en weldra ook, als de rechtse regering er mocht komen, het inwilligen van een aantal PVV-eisen inzake migratie en hopelijk een aanvang met de afbraak van geldverslindende  subsidie-keten.  Met andere woorden, de moslims en de vreemdelingen bepalen in veel grotere mate dan hun aantallen in de totale bevolking laat vermoeden, het toekomstige regeringsbeleid. Cohen, Pechtold en Halsema, de linkse bende van Drie, zou best tevreden mogen zijn met deze gang van zaken ...

Men is er echter nog niet uit in Nederland en vooral het CDA zal (net zoals in Vlaanderen de CD&V) na de halvering van hun Kamerfractie, een hoge prijs vragen om tot de coalitie toe te treden. Of zij vervolgens loyaal zullen optreden, is nog maar de vraag. Ook Nederlandse tjeven, zijn tjeven ...

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Thevissen vraagt hulp

 

Rode kaart
Inzake 'de censuur van het onbetamelijke' (DS, 27/01) (met verwijzing naar het censureren van online-reacties) ben ik op zoek naar de letterlijke tekst van de 'rode kaarten' die DS sedert begin 2010 uitdeelt aan lui die voorgoed worden uitgesloten van de reactie-vensters op DS-website o.b.v hun zgn. 'onbetamelijke reactie'. De tekst van de 'gele kaart' heb ik reeds. Trotse bezitters van zo'n rode kaart (of althans in het bezit zijn van de tekst), krijgen groen licht om zich te melden, waarvoor dank.
Als u in het bezit bent van de tekst van een Rode Kaart, mag u het aan de redactie van Angeltjes melden, wij sturen (desgevraagd anoniem) door naar mijnheer Thevissen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiegroeten van onze lezers

 

Hello  little Angels !

Ik ben met mijn wife en mijn kids on a trip in America

My wife does de aankopen in the supermarket

Hell Angels Belgium - The President : Killing Joe 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een schrijnende waarheid over Suid-Afrika

 

Suid-Afrikaanse boeren van Europese origine zijn al jaren slachtoffer van massa moorden en diefstallen.Volgens de Suid Afrikaanse Mensenrechten Commissie zijn er bij benadering al 10.000 aanvallen gepleegd. Ongeveer drieduizend van dat aantal zijn vermoorde boeren en in haar rapport zegt de Commissie dat het aantal moorden sinds 2005 met 25% gestegen is. De leeftijd van de slachtoffers gaat van zuigelingen tot ouderlingen van 87 jaar. Door het gebruik van slagzinnen zoals “Kill the Boer, kill the farmer” en “Kill de white man” zetten de Activisten van het ANC (African National Congress) aan tot haat tegen de blanken en werken daardoor de genocide in de hand.

Mannen en vrouwen worden gewurgd met telefoondraad, ouderlingen worden doodgemarteld met hete strijkijzers en zuigelingen worden levend verbrand, en toch worden deze moorden nog steeds door de algemene media doodgezwegen omdat ze door zwarten gepleegd worden op blanken. Deze verschrikkelijke moorden zijn misdaden tegen de mensheid, niemand verdient het om afgeslacht te worden in zijn/haar eigen huis, op zijn/haar eigen grond. Daarom is het nodig dat deze zaken bekend worden gemaakt.

http://www.petitionspot.com/petitions/stoptheattack/#signForm

Teken deze petitie : Voornaam - Naam - e-mailadres - belgisch/Nederlands postnummer

(met dank aan Myriam voor de vertaling)


01-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 augustus : tijd voor een opgewekt politiek-maatschappelijk overzichtje

 

Politici zijn onbekwame managers

De belgische preformatie vertoeft in een vakantiesfeer : de dames en heren zijn oververmoeid.  Het beste bewijs dat vele politici onbekwame warhoofden zijn, leveren zij met het feit dat hun agenda's overladen zijn, zodat zij ze niet kunnen beheersen. Vergaderen, de klok rond, steeds over dezelfde problemen struikelen, ongezond leven, het zijn maar enkele kenmerken van slecht management. In de intermenselijke sfeer komt er bovendien bij : mekaars smoelwerk beu zijn, ergernissen over irritante gewoontes, tics, zeurende stemgeluiden, enz.  Zij die in slechte huwelijksomstandigheden leven of geleefd hebben, weten wat dit wil zeggen.

Het gaat hem in het partijpolitieke theater niet om het oplossen van problemen in het belang van de burgers en hun levensomstandigheden.  De prangende vraag is : hoe zal de buitenwereld over mij en mijn partij oordelen ?  Eerst wordt die buitenwereld (wij dus) gedurende maanden opgejut en gelokt met allerlei lekkers en als het er op aankomt, heeft de regerende meerderheid weinig meer te bieden dan het voort zetten van een rooftocht en worden wij financieel, moreel, staatkundig en gevoelsmatig verder gepluimd.

Het klinkt demagogisch maar is daarom niet minder juist : met gebruik van onze eigen centen worden wij verder uitgeschud.  Er wordt geregeerd tegen de zin in van vele medeburgers.  Kent u iemand uit uw omgeving die tevreden is met een staatsschuld van 340 miljard euri of een begrotingstekort van circa 20 miljard ? Iemand die het schrijnend gebrek aan eensgezindheid om de migratie in goede banen te leiden toejuicht, en die de angstaanjagende criminaliteit een verheugende ontwikkeling noemt ?

Democratie en oppositie zijn scherm-termen die gebruikt worden om de schijn op te houden.

De regeringen zijn er niet langer om zich om ons welzijn te bekommeren maar wel om ons te begeleiden naar een dubieuze toekomst, waar zijzelf geen idee over hebben hoe die er uit ziet. Gouvernementen amuseren zich als begrafenisondernemers op de Gentse Feesten : bij gebrek aan politiek talent juicht de ene de sukkels van SKa3 toe en probeert de andere hen te verbieden. Met die figuren zitten wij opgezadeld.

Enkele persoonlijke ervaringen

Wij hebben een actief beroepsleven achter ons. Niet halftijds, niet onderbroken door een jaar de wereld rondzeilen, geen verlof om de bomma te verzorgen of om een boek over de eigen frustraties te schrijven, om te leren diepvriesmaaltijden in de microgolf op te warmen, of om samen zwanger te zijn met de moeder van onze kinderen, dat bestond allemaal niet.  De syndicaten hebben om zichzelf in stand te houden als behoeders van de strafkampen waarin zij de mensheid willen opvoeden, hand in hand met de politici, de economie uitgemolken. De grote traditionele belgische bedrijven en holdings zijn wèg, staan op het punt om te vertrekken of hebben de deuren al gesloten. 

Je zou voor minder : jonge, enthousiaste ondernemers of mensen die een eigen zaak willen starten, stuiten op tegenwerking, reglementeringen,  dwarsdrijverijen die aan de geest van krankzinnigen ontsproten lijken.  Er bestaat in het land B  meer begrip voor een crimineel dan voor een ondernemer.

De kafkaiaanse realiteiten bewijzen dat politici met hun administratieve aanhang jaloers zijn op burgers met talent, ambitie, visie en een eigen persoonlijkheid.  Ze zijn niet alleen afgunstig, ze willen ze ook uitbannen. Inventief of creatief zijn,  is een gevaar voor elk regime.

Daarom is het een kerntaak van elke regering,  de getalenteerden om te kopen of te dwarsbomen. Het regime wil géén stoorzenders die de eigen programa's doorkruisen.  Ambitieuze ondernemers worden afgeschrikt door boeken vol richtlijnen en ridicule verplichtingen. Als ze eindelijk de deur van hun bedrijf openen, worden ze financieel gestroopt.  Artistiekelingen worden omgekocht door ze subsidies en opdrachten toe te stoppen.

De rol van de politiek

Dit alles om te wijzen op slechts enkele aspecten, die de teloorgang van onze samenleving veroorzaken.  In plaats van zich te verzetten en de burgers te beschermen, spelen de politici een leidende rol bij het neerhalen van onze maatschappij. Creativiteit wordt door politici enkel beoefend om zichzelf en hun regime in stand te houden.

Dit land is morsdood. Momenteel zitten extremen bij mekaar om te pogen  de tricolore overeind te hijsen. : een rechtse Vlaamse partij van wie we enkel weten dat de voorzitter een soort intellectuele Keizer van de Vogelenmarkt is, en een quasi marxistische Waalse snob voor wie de staat God is en die het individu enkel erkent om het te leiden en te misleiden.  De toekomst ziet er schitterend uit met deze twee figuren : de ene staat bol, de andere scherp van eigendunk. Wat mogen we verwachten ?

Compromissen die eindigen in geschreeuw in de beide gemeenschappen die zich elk het meest benadeeld zullen voelen. En dan zal premier di Rupo en vice-premier De Wever met verbale talenten de gemoederen proberen te sussen.  Het zal niet om een tweede Egmont gaan ditmaal.  De Vlamingen zijn daarvoor te mak geworden.  Niet te verwonderen als u ziet waaraan wij blootgesteld zijn geworden en hoe men alles in het werk heeft gesteld om onze weerbaarheid af te stompen.

De Mondige van Vlaanderen

Niettegenstaande onze realistische overwegingen hierboven, blijven wij optimistisch over de kansen die de laatste jaren gegroeid zijn voor een zelfstandig Vlaanderen.  De Bartelio's zullen er niets van bakken, zelfs niet als ze een akkoord uit hun hoge hoed toveren. 

De scenaristen van het draaiboek voor een Onafhankelijk Vlaanderen moeten zich klaarhouden.  Een juiste datum voor de opvoeringen is nog niet gekend, maar de decors worden opgesteld, de acteurs lopen zenuwachtig rond in de coulissen en het publiek meldt zich aan de kassa voor tickets ... Hopelijk wordt het geen flop deze moderne heruitgave van de Stomme van Portici : de Mondige van Vlaanderen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seniors roddelhoekje
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie en vrienden,

Hier enkele feiten die de voorbije week mijn aandacht genoten.

- Elio heeft het de voorbij week gedaan met 7 partijen ! Wat een libodo heeft die man zeg!

- Margriet Hermans zit in zak en as. Samen met dochter Celien wou ze een come back doen. Echter ... niemand zit op hen te wachten. Misschien eens proberen als die-djee?

- De Steinerschool in Leuven riskeert geen erkenning meer te krijgen toen bleek dat er een "lijfstraf" was opgelegd. Een leerlinge moest na wangedrag 100 maal de trap op en aflopen en dit kon voor de inspectie niet door de beugel. In september zal er een evaluatie doorgevoerd worden. De directie van de school heeft inmiddels al laten noteren dat in de toekomst eventueel wangedrag zal beloond worden met 5 euro zakgeld.

- De E.U. en IJsland starten met de onderhandelingen over de toetreding tot de E.U-speeltuin. Minister van buiza, Streven Van  Ackere is in zijn nopjes om het falliete land te kunnen omhelzen. Niet alleen de aswolk en de Kauptingbank  krijgen we op ons bord, de rest volgt ook nog.

- Kids-id is een electronische indentiteitskaart die kleine kindjes moeten bezitten,  als ze mede naar het buitenland reizen. Vele ouders schijnen dat nog niet te weten en vragen dan in allerijl zo een exemplaar aan bij de gemeente. Echter ... bij een normale aanvraag kost dit hebbeding 3 euri maar bij een spoedaanvraag moet er tot 170 euri opgehoest worden ! Voorwaar een zéér winstgevend ding.

- De diaken van het bisdom Namen blijkt ook een medewerker van de staatsveiligheid te zijn ! Zijn loslippigheid in deze wordt hem door de desbetreffende instelling niet in dank afgenomen. Tja ... en ik die dacht dat in dit onland kerk en staat gescheiden waren ... niet dus.

- En nu het beste voor het leste. Ergens in de Franse Pyreneën schijnen er agressieve koeien te zijn. De locale overheid waarschuwt de toeristen ervoor de dieren NIET in de ogen te kijken om hun agressie niet op te wekken. Zouden dat verdorie moslimkoeien zijn ?

Dag en tot volgende keer.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De perfecte combinatie : diaken en lid van de staatsveiligheid

 

U weet dat wij niets, absoluut niets in ons schild voeren tegen de RK-kerk, zolang deze zich bezighoudt met de regels en regelingen van het geloof. Godsdienst is een uitvinding van de mensen en, tot de islam hier met vlag en wimpel werd ingehaald, hebben wij steeds respectvol omgesprongen met religies. Wat niet altijd wederzijds was.

Voor alle duidelijkheid nog eens in herhaling vallen : de islam is geen godsdienst, maar een maatschappelijk regime voor de samenleving gebaseerd op intolerante, wrede en discriminerende principes. De christelijke en joodse religies hebben wij steeds met respect behandeld, behalve als sommige van hun clubleden het bruin bakken, dan mogen zij rekenen op onze ironische commentaren. Geef toe, met Van Gheluwe en heel de heisa omtrent de seksuele uitspattingen in de RK-kerk, hebben wij ons erg discreet gedragen. Alhoewel volgens sommige fanatici, zelfs een ironische sneer voldoende is, om beginnen te janken. Fanatici zullen branden in de hel, terwijl wij genieten van nog een potje rijstpap en een babbeltje met Sinte Pieter.

En nu het goede nieuws over een Naamse diaken, dat wij lazen in de Standaard. We hebben Wikipedia geraadpleegd over het precieze statuut van een diaken : u kent dat wellicht maar wij, dolenden, moesten het opzoeken. Is het juist als we zeggen, dat een diaken een leek is die een aantal tot de priester voorbehouden riten mag volbrengen ?  Zoals een hulpredactrice bij Angeltjes die warme koffie mag opdienen maar er niet mag in blazen om hem af te koelen ?  U kan het hier nalezen

Ray 

In oktober 2005 werd Jean-Pol Druart uit Bomel door de huidige aartsbisschop André-Mutien Léonard tot diaken gewijd, een van de drie hogere wijdingen in de rooms-katholieke kerk. Een diaken kan beschouwd worden als volwassen misdienaar of hulppriester.

Op de webstek van het bisdom werd toen een korte biografie van Druart geplaatst. Nu pas heeft de Staatsveiligheid ontdekt dat er ook in vermeld staat dat de getrouwde man actief is als 'divisionair inspecteur bij de Staatsveiligheid, geattacheerd aan de pastorale ploeg Namen-centrum'.

Die discrete functie combineert hij met zijn taken binnen de pastorale ploeg. Volgens zijn biografie staat hij vooral in voor de 'integratie van migranten en het pastorale werk met jongeren'.

Dat lijkt toch wel op een merkwaardige samenwerking tussen de Staatsveiligheid en het bisdom van Namen. De Staatsveiligheid bleek in elk geval niet echt opgezet met het openbaar meedelen van zijn dubbele functie. De dienst vindt het ongehoord dat iemand aan de grote klok hangt dat hij zo'n discrete functie vervult. De tekst op de webstek werd enkele dagen geleden in alle stilte aangepast.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is dit voor een wereld : geen mayonaise op de frieten ?

 

In de gevangenis van Hasselt heeft een gedetineerde een cipier in elkaar geslagen omdat hij geen mayonaise op zijn frieten kreeg. Het slachtoffer is twee weken arbeidsongeschikt. 

In de refter van de strafinstelling stonden er onlangs frietjes op het menu … mét mayonaise. Toen de gedetineerden maar nergens die lekkere saus vonden, begonnen ze ruzie te maken.

Een van hen werd zelfs agressief. Toen de bewaker van dienst hem wilde kalmeren, deelde hij enkele rake klappen in diens gezicht uit. De cipier moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

De directie kon niet lachen met het voorval. De 22-jarige agressieveling is zes maanden op individueel regime en moet een cursus "wellevedheid" volgen. Alhoewel, een mens zou voor minder ieand in mekaar rammen : frieten zonder mayonaise, dat kàn gewoonweg niet !

@ Vandaag.be 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : vakantie

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!