Angeltjes
18-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat leren we vandaag van de keuning van Marokko ? + Aanpassing 12.10 uur

 

 www.vladtepesblog.com

 "Ik ben geen wereldlijk staatshoofd, eens men moslim is, kan men gewoon geen wereldlijk (laïque) persoon meer zijn. Geen enkel staatshoofd in de islamitische wereld is wereldlijk. En als iemand beweert dat te zijn, zeg ik dat hij niet langer een moslim is. De islamitische wet (de sharia) staat  in onze harten gegrift, of we dat nu willen of niet, zowel als openbare wet dan als privé gedragslijn."

Het uitzonderlijke van deze verklaring van Mohammed VI is dat hij klaar en duidelijk zegt, wat wij, de politiek-incorrecten die niet ophouden het Westen te waarschuwen, thans openlijk bekend maakt. De onderdanen van Mohammed VI, overal ter wereld, krijgen officieel bevestiging van hun koning waaraan zij zich te houden hebben. De enigen die dit niet horen, zijn de domme "leiders" van het Westen en omstreken.

Savat

+ AANPASSING 12.10 UUR

Opgelet Savat: deze video is niet Mohammed VI - de huidige koning van Marokko - maar zijn vader Hassan II. 

NELE


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Informatie op zijn links'
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bij het doornemen van de diverse media kon er (weer) eens genoten worden van de "eerlijke informatie op zijn links' "

Zo viel er te lezen dat in het Prachtland Libanon het parlement meer "vrijheid" van arbeid aan zijn aldaar verblijvende Palestijnse geloofsbroeders toekent. Blijkbaar werden de Palestijnen daar ook om een of andere reden kort aan de leiband gehouden, iets wat voor de linksen enkel en alleen door het vermaledijde Israël toegepast werd. Nu zouden de Palestijnen als volwaardige burgers van het land beschouwd worden en alzo kunnen gaan, staan èn werken waar ze willen.

In de Nederlandse pers is ook aandacht gewijd aan dit 'feit" met echter een zéér belangrijke (door onze linksen verdraaide en verzwegen) nuance. De Palestijnen mogen NIET aan de slag in de : publieke, medische èn de juridische sector. Zo dat is dus eventjes rechtgezet. De Palestijnse broeders en zuster kunnen in Libanon wel verder wroeten in de bouw, onderhoud of aansluiten bij Hezbollah.
Als dat niet lukt is er nog altijd het OCMW van het land B.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij mijnheer doktoor : ontharingstips voor mannen

 



 

 Het argument dat het modieus is om niet al te behaard te zijn, is maar één van de redenen om je te ontharen. Sommige mannen kunnen last van veel haar hebben, wat zich bijvoorbeeld uit in het altijd warm hebben. Ook zweten en hygiëne kunnen redenen zijn.

Nat of elektrisch scheren
De meeste mannen scheren zich elke dag; met een elektrisch apparaat of nat met een scheermesje. Tegenwoordig zijn de scheersystemen heel geavanceerd. Je zult niet snel meer een man met een watje op zijn gezicht zien rondlopen.

Nat scheren gaat het beste als je dat met een schoon mesje doet. Maak de huid nat en breng scheerschuim aan. Scheer vervolgens, zonder druk uit te oefenen, met de haarrichting mee. Wielrenners scheren vaak ook hun benen. Niet alleen omdat ze dan harder gaan, ook in verband met massage en hygiëne bij wondjes.

Er bestaan genoeg scheersystemen voor mannen, maar die zijn vaak vooral bedoeld om je gezicht mee te scheren. Als je met zo'n scheersysteem toch je benen wilt ontharen, zorg er dan voor dat je scheerschuim gebruikt en met de richting van de haartjes mee scheert. Zo voorkom je wondjes en ingegroeide haartjes.

Lasertherapie
De laser wordt afgesteld op je huidskleur, haarkleur en de plek van behandeling. Laser kan aanvoelen als een elastiekje dat tegen je huid schiet. Alle plekken waar haar zit, kunnen met lasertherapie behandeld worden, met uitzondering van beharing vlakbij je ogen.

Tijdens de behandeling krijg je een bril op ter bescherming. Een laserbehandeling is niet goedkoop en kost veel tijd. Je kunt het laten doen bij een schoonheidsspecialist of een kliniek.

Elos-techniek
De Elos-techniek lijkt op de laserbehandeling. Elos staat voor Elektrisch Optisch Synergie. Met een soort scanner wordt met een lichtflits zo'n 1,5 vierkante centimeter huid behandeld. De straling wekt warmte op in de haarzakjes. De cellen kleven samen, waardoor er nooit meer een haartje uit kan komen. Je voelt een lichte tinteling of in het ergste geval een klein pijnprikje.

Deze techniek werkt bij vrouwen beter dan bij mannen. Dit heeft te maken met de hormoonspiegel en diepte van de haarwortel. Het is net als lasertherapie een vrij prijzige behandeling. Je moet meerdere behandelingen ondergaan, gemiddeld zes voor je lichaam en vier voor je gezicht. Verder is af en toe ook nog een nabehandeling nodig. 

@ Gezondheidsnet


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Na 66 dagen zijn Di Rupo en De Wever al bijzonder ver opgeschoten. In enkele dagen tijd moeten ze nu het sluitstuk van de onderhandelingspuzzel vinden.

@ de Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VRT en moslimexecutieve hand in hand voor de Waarheid over de islam

 

Minister van Media Ingrid Lieten wil volgende maand een oproep uitschrijven om nieuwe kandidaten te vinden voor derdenuitzendingen op de openbare omroep. Op dat moment zal de Moslimexecutieve, de organisatie die alle moslims in België vertegenwoordigt, op de eerste rij staan.
Dit jaar worden ongeveer 64 uren radio en 50 uren tv gemaakt door de zogenaamde derden, levensbeschouwelijke of sociaaleconomische verenigingen. De Vlaamse overheid subsidieert die uitzendingen op de openbare omroep.

In 2010 spendeert Vlaanderen 50.808 euro aan de radio-uitzendingen en 1.488.000 euro aan het tv-luik van de derdenprogramma's. Een bedrag dat zes organisaties (een katholieke, een vrijzinnige, een orthodoxe, een protestantse, een joodse en de Gezinsbond) onder elkaar mogen verdelen.
Maar daar komt verandering in. Minister van Media Ingrid Lieten wil volgende maand een oproep uitschrijven om nieuwe kandidaten voor die derdenuitzendingen te vinden. En daar zal de Moslimexecutieve van gebruikmaken, zegt woordvoerder Mohamed Achaibi in De Morgen.

"De moslimgemeenschap in België is wat achtergebleven wanneer het op het gebruiken van de media aankomt. Met die derdenuitzendingen hopen we de publieke opinie juist te kunnen informeren. We gaan de islam anders en beter uitleggen. Nu bestaan er nog te veel misverstanden."

Eindelijk !

www.Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is Guido Vandenbossche ontslagen door zijn bedrijf ?

 

Het weekblad Dag Allemaal pakt deze week uit met een groot artikel over het ontslag van  Guido Vandenbossche (Karel Deruwe) bij Lijst Dedecker. Daarin zegt penningmeester Paul Vanhie dat Vandenbossche - net als Anne De Baetzelier - op straat gezet wordt bij LDD. Maar een paar telefoontjes leren ons dat er grote onduidelijkheid heerst over het ontslag van de acteur.

"Voor zover ik weet, klopt er niets van", zegt Guido Deruwe. "Het is gebaseerd op leugens en jaloezie. Ik heb woensdag een gesprek met de partijvoorzitter, Lode Vereeck." Ook die noemde de informatie over Deruwes ontslag "voorbarig".

Guido Vandenbossche houdt zich bij LDD als parlementair medewerker bezig met culturele dossiers. Dat zal lekker opschieten, Guido Vandenbossche van Familie, de pappa van Poppelowieke, die de deejay van Wilrijk cultureel adviseert. Jaren geleden was Koen Wauters van Clouseau, om zijn legerdienst te omzeilen, aangeworven op het kabinet van de toenmalige cultuurminister Patrick de Wael. Die heeft tenminste zijn minister geleerd hoe met het vrouwelijke fanvolk om te springen.

Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo vraagt waarschijnlijk verlenging van mandaat

 

Volgens de doorgaans goed ingelichte La libre Belgique zou Elio di Rupo vandaag woensdag aan de keuning (le roi) een verlenging van zijn mandaat als preformateur vragen.  De krant baseert zich op loslippige franstalige politici : tettertrienen en klappeiventen.

Er wordt in franstalig belgië met begrip gepraat over de moeilijke positie waarin Bart de Wever zich bevindt. Als de franscouillons begrip opbrengen of zelfs  de lof zwaaien van iemand die zij tot voor enkele maanden beschouwden als een duivelse separatist, dan is het oppassen geblazen.  Men heeft ook veel medeleven getoond toen Bart, oververmoeid, bijna van zijn stokje is gegaan.  Le pauvre Bart, hij is het slachtoffer van zijn fanatieke achterban, je vous le dis, Madame. Bart kan niet anders dan ideologisch een beetje stoer doen maar hij is slim en pragmatisch genoeg om te beseffen, dat wij, les vrais maîtres du pays, niet verder willen gaan dan we nu gegaan zijn. N'est-ce pas, Bart ?

De franstaligen halen er verdraaid zelfs de Baertdoctrine bij (naar Frans Baert de VU-senator en grondwetspecialist die met gezag beluisterd werd door alle partijen in de jaren '70 en '80). Een staatshervorming mag enkel aanvaard worden indien ze :

1 - een betekenisvolle stap zet naar meer autonomie ;

2 - verdere toekomstige stappen niet onmogelijk maakt ;

3 - geen té zware toegevingen vereist.

Het probleem dat De Wever ondervindt, ligt volgens de franstaligen bij punt 2. Hij heeft moeite met het aanvaarden van deze grondwetsherziening, die verdere stappen onmogelijk maakt. De franstaligen begrijpen Barts  huiver : hij zal er zich echter moeten bij neerleggen. Er worden enkel bevoegdheden afgestaan aan de gewesten en niet aan de gemeenschappen. Voilà, zo is het. Als we de gemeenschappen inschakelen, dan sluiten we het gewest Brussel uit.  In dat geval kan Vlaanderen verder marcheren naar de onafhankelijkheid en Brussel inpikken. De Walen zeggen dit openlijk, zij gooien de Vlaamse strategie op straat : "Wij hebben jullie door".

De Vlamingen ontkennen het niet : voorlopig proberen de Vlaamse partijen Brussel als derde gewest geen verdere bevoegdheden en centen te geven.  Om uiteenlopende redenen. Niet noodzakelijkerwijze uit Vlaamsgezindheid maar wel om op die manier het wapen in handen te houden, dat de zelfstandigheid van Vlaanderen verhindert en uitsluit.   

Laat de dames en heren die belgië pogen te redden het nu maar eens zeggen, wat er met Brussel moet gebeuren. En met de formidabele 4% extra bevoegdheden.  Endat zijn slechts begrippen binnen "de perimeters van de Waal Di Rupo die niet verbreed, noch uitgediept kunnen worden" ...  Ach, ach, ach.

Bart de Wever wilde per se de grootste zijn en hij wilde per se met veel durf een staatshervorming doorvoeren. Hij ging gelukken in wat geen enkele Vlaming voor hem ooit gedaan had : de Walen op de knieën krijgen. Het enige dat hij tot hiertoe bereikt heeft, is dat de tettertrienen en klappeiventen de De Weverstrategie in geuren en kleuren aan de journalisten uiteen zetten en er bij laten vermelden, dat ze veel begrip opbrengen voor zijn dualiteit. OPgejaagd door de achterban, afgeremd door zijn eigen pragmatisme.

Een goede praatvader is zelden een goede strateeg. Dat schreven wij reeds twee jaar geleden.

Ray

 


17-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaart van Vlaanderen kwetst francofoon belgië

 

 

Et on vous emmerde ...

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weille zein van Meulenbeek, tralala-là

 

De ramadan is begonnen en dat zullen we geweten hebben. Dat geldt in het bijzonder voor de Brusselse gemeente Molenbeek, waar voor de gelegenheid een speciaal verkeersplan in werking werd gesteld, zo meldt Het Laatste Nieuws. Omdat de moslims er dezer dagen hun inkopen doen op het einde van de dag, heeft het gemeentestuur de nog overblijvende ‘inboorlingen’ namelijk vriendelijk gevraagd om het historische centrum tijdens deze periode met de wagen te mijden.

Het is niet de eerste keer dat Molenbeek met dergelijke berichten het nieuws haalt. Vijf jaar geleden reeds bracht het maandblad Menzo aan het licht dat PS-burgemeester Moureaux meermaals was tussengekomen in het politiewerk. Alhoewel het natuurlijk nooit in termen van een expliciet verbod was geformuleerd, werd de politie wel duidelijk gemaakt dat patrouilleren in bepaalde wijken “niet opportuun” is. Bijzonder veelzeggend was daarenboven dat de Molenbeekse agenten werd gesommeerd de moslimvoorschriften op te volgen en tijdens de ramadan niet op straat te eten, te drinken of zelfs te kauwen.

In hetzelfde jaar verscheen bovendien een onthullende reportage van Hind Fraihi, een jonge journaliste die gedurende twee maanden onderdook in hartje Molenbeek. Wat zij in deze gemeente aantrof, overtrof naar eigen zeggen haar bangste verwachtingen: “Ik stel vast dat vele Brusselse moslims geen enkele wil tot integratie vertonen. Ze zien de Belgen als ongelovigen en hebben geen enkele affectie met ons land. Molenbeek beschouwen ze zelfs niet meer als België maar als een islam-enclave, waar zij de plak zwaaien als in een islamstaat en waar de Belgen niet welkom zijn” (Het Laatste Nieuws, 15.03.2005). Volgens Fraihi onderschatten “jullie, blanke autochtone Vlamingen het probleem van het moslimextremisme in Brussel. Het is een olievlek die zich langzaam maar zeker uitbreidt.” Vertwijfeld vroeg de journaliste zich bij die gelegenheid nog af hoe het mogelijk is “dat de Belgische politiek het zover heeft laten komen.” Ze is de enige niet… 

(met dank aan Rony)

PST : We hadden een mooie postkaart van rond 1900 geplaatst (van de gewaardeerde firma Delcampe) maar helaas verhindert dit bedrijf verspreiding via internet.  Het is nochtans een ideale manier om promotie te maken en klanten aan te trekken. Internet dient enkel voor commercie bij Delcampe. We danken hen toch omdat we in het verleden vaak verschillende van hun afbeeldingen hebben kunnen gebruiken. Zo is het leven.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scorebord rampedam 2010

 

 

Dag 5 van de Rampedam

 

Aantal doden religie van de vrede   :     60

Aantal doden andere religies : 0

Aantal aanslagen religie van de vrede   :  24

Aantal aanslagen andere religies : 0

 

Bron : Religion of Peace

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws uit Iran : de bom komt eraan.

 

 

In maart volgend jaar start het Iraanse regime met de bouw van een nieuwe fabriek voor de verrijking van uranium. Dat heeft de Iraanse vicepresident Ali Akbar Salehi meegedeeld. Die aankondiging is een slag in het gezicht van de internationale gemeenschap.

 

De Verenigde Naties oefenen al jaren druk uit op Iran om zijn nucleaire activiteiten te staken, omdat het Westen vermoedt dat het land stiekem kernwapens ontwikkelt.

In de buurt van Qom, in Natanz, heeft Iran momenteel al een grote nucleaire verrijkingsfabriek. Het regime beweert dat er 20 verrijkingsinstallaties nodig zijn om de binnenlandse energievraag de eerstvolgende 15 jaar te dekken. Het prachtland Iran heeft een uitstekend president die zijn volk mild en gul behandelt en die bovendien een root atoomgeleerde is, zoals te zien is op de bovenstaande afbeelding.

Bron : Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer in de brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op het hoogtepunt van de dollekoeiengekheid in Engeland toen duizenden dieren afgemaakt werden en in openlucht verbrand op reusachtige brandstapels, deed de Engelse minister van landbouw zijn kinderen hamburgers eten voor het oog van de camera, om te bewijzen dat er niks mis was met het vlees van Engelse koeien.

Wij kunnen gerust stellen dat het hamburgervlees in kwestie gegarandeerd afkomstig was van gezonde dieren, ofwel dat die hamburgers zo doorbakken waren dat zelfs de hardnekkigste prions uiteengevallen waren.

Wat Messias Obama hier doet (zwempartij met dochtertje)  is dus ook niet meer dan een ergerlijke vorm van volksverlakkerij, boerenbedrog van de ergste soort, een propagandastunt zoals de grote roerganger Mao uithaalde toen hij op hoge leeftijd de Gele Rivier overzwom.

Ik denk dat de democraten een pandoering van jewelste gaan krijgen bij de tussentijdse verkiezingen in november.

Jaja, het levenspad van een messias loopt dezer dagen niet over rozen.

Regus Patoff
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Stel je eens het volgende voor:

-          de bouw van een christelijke kerk in Mekka

-          de bouw van een joodse synagoge in Mekka

-          het oprichten van een Japans schrijn in Pearl Harbor

-          het oprichten van een nazi-herdenkingsmonument in Auschwitz

-          een RAF-huldigingsbeeld in Dresden

-          een bommenfontein in Mortsel
 

En dan durft Jerrold Nadler, verkozen democraat in N.Y., voorstander van de bouw van de moskee, stellen dat hier “ieders vrijheid op het spel staat”…Wel, dan zeg ik dat “de vrijheid van de anderen, de onvrijheid van de onzen” betekent.
 

Floriaan Terbeke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij de buren

 

 

De vriend Savat heeft in zijn Oranje Theehuis het erg goede Jeugdorkest Simon Bolivar uit Venezuela op bezoek. De moeite om even tot daar te gaan. 

Terugkomen doet u vanzelf, want voor de rest is dat blogje huilen met de pet op en snotteren zonder de pet.

Klikken op de afbeelding hieronder :

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NMBS rekent persoonlijke assistentiebijslag van 7 euri per internationale assistentie-aankoop van 1 ticket

 

 

De "assistentiebijslag" van 7 euri per internationaal treinticket vereiste heel wat overleg tussen de directeurs van de 3 maatschappijen van de NMBS  : de Socialist, de Liberaal en de Waal hebben te laat vastgesteld dat zij 7 euri niet kunnen verdelen onder hun drieën.  De socialist (links) tegen de Waal (rechts) : "Ik had toch gezegd dat 7 niet deelbaar is door 3 ..."  De Waal(rechts) stelt voor : "Ik neem de helft en jullie verdelen de rest" De Liberaal (midden) kan de discussie niet volgen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw integratieproject voor de kleinsten

 

 

 

Kindermolen waarbij de traditionele "floche" vervangen werd door aangepaster materiaal. Het project loopt onder de naam "sacochentrek".

(dank aan studio Mieke en Wim)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedrieglijke zwempartij van President Hoessein Osama

 


WASHINGTON - Zelfs een zwempartij van de familie Obama voor de Amerikaanse zuidkust moest een politieke boodschap uitdragen.

De Golf van Mexico, verontreinigd door olie, is namelijk weer veilig. Alleen: technisch zwom Obama niet in de Golf.

De Amerikaanse media, deels verontwaardigd omdat zij geen foto's van de zwempartij mochten maken, prikten afgelopen weekend al snel door de propagandaballon van het Witte Huis heen. De foto, gemaakt door de huisfotograaf van de president, moest het bewijs leveren dat de zee voor de kust van Florida weer vrij is van olie. Na de olieramp kreeg de grote toeristische industrie in de Amerikaanse staat te maken met talloze afzeggingen. Om de toeristenindustrie een hart onder de riem te steken ging Obama tijdens een korte vakantie (27 uur) in Florida met zijn dochter Sasha het water in om aan te tonen dat de kust van Forida weer veilig is. ,,Door de opruimwerkzaamheden zijn de stranden hier weer schoon en veilig. Daarom zijn we hier'', sprak hij tegen de verzamelde pers.
Al snel werd echter bekend dat de plaats waar Obama het water in ging, Alligator Point bij Panama City, niet echt aan de Golf van Mexico ligt. Het strand ligt aan st. Andrews Bay, een baai die slechts met een kleine, en makkelijk af te sluiten waterweg met de golf van Mexico is verbonden. Het zorgde voor teleurstelling bij inwoners van Florida die hoopten dat hij in de echte Golf van Mexico zou gaan zwemmen. Voorafgaand aan de reis van Obama naar Flordia was daar al volop over gespeculeerd. Critici noemden het verblijf van de presidentsfamilie in Florida dan ook niets meer dan een perstour. Volgens hen zou de boodschap van Obama veel geloofwaardiger zijn als hij voor een serieuze vakantie zou afreizen naar Florida, en in de echte Golf zou gaan zwemmen.

Bron : Nederlands Dagblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marchanderen over BHV - Persbericht VB

 

1. Het Vlaams Belang is van oordeel dat – in de huidige stand van zaken – de voorstellen die inzake staatshervorming op tafel liggen in geen geval de toets met de resoluties van het Vlaams Parlement kunnen doorstaan.

Zoals het nu naar uitziet, gaan we wellicht naar een overheveling van middelen en bevoegdheden. Maar tegelijkertijd worden de mogelijkheden om die eventuele bevoegdheden naar eigen inzicht en vermogen te hanteren zodanig beperkt, dat ze geen enkele inhoud meer hebben. Dit staat mijlenver af van de resoluties van het Vlaams Parlement, vertaald in de Octopusnota van de Vlaamse regering. Inzake personenbelasting zou de afwijkingsmarge die de deelstaten nu al hebben, enkel verbreed worden. De resoluties eisten de volledige overheveling van de personenbelasting naar de deelstaten. Inzake gezondheidszorg staart men zich blind op de middelen die overgeheveld zouden worden, terwijl de eigenlijke beleidsinstrumenten om een eigen gezondheidsbeleid te voeren, alweer drastisch ingeperkt worden. Hetzelfde kan trouwens gezegd worden over het arbeidsmarktbeleid.

Geen wonder dat over de “responsabilisering” van de deelstaten gebakkeleid wordt. Van echte fiscale en financiële autonomie – één van de kernpunten van de Vlaamse resoluties - is op dit ogenblik geen enkele sprake. Responsabilisering zonder fiscale autonomie is een contradictio in terminis.

2. Dat over de kwestie B-H-V alweer gemarchandeerd wordt, is helemaal onbegrijpelijk. De idee van de “communauté urbaine” die door de Franstaligen naar voor wordt geschoven, is voor hen enkel een achterpoort om alsnog hun politieke aanspraken op Vlaams-Brabant te laten gelden. Dat over de omzendbrief-Peeters, die na jaren juridische strijd door de Raad van State werd gevalideerd, moet gesjacherd worden, is te gek voor woorden. Raken aan de bevoegdheid van de Vlaamse overheid om burgemeesters uit de Rand al dan niet te benoemen, is een minachting van het door de Vlaamse partijen zo geprezen territorialiteitsprincipe. Hetzelfde geldt voor het toekennen van inschrijvingsrecht aan Franstaligen uit welke gemeente van de Rand ook. Een federale kieskring, zij het dan voorlopig voor de Europese verkiezingen, gaat eveneens regelrecht tegen verschillende resoluties die het Vlaams Parlement hierover heeft gestemd. Het was trouwens de N-VA die in 2009 de geldigheid van die Europese verkiezingen in de Kamer verwierp, precies omwille van de niet-splitsing van B-H-V ook voor deze verkiezingen Het Vlaams Belang kan er niet bij dat men altijd het principe “splitsing zonder prijs” heeft gehuldigd en talloze keren in de Kamer getracht heeft de stemming over de splitsing van B-H-V te forceren, om nu over compensaties te praten.

Eén zaak is voor het Vlaams Belang nu al duidelijk. De staatshervorming dreigt uit te draaien op niet veel meer dan een pakket borrelnootjes, dat helemaal niet tegemoet komt aan de verzuchtingen van de Vlaamse kiezer, noch de toets van de Vlaamse resoluties kan doorstaan. Dat men over B-H-V bereid is te onderhandelen, toont de grote toegevingsgezindheid van de Vlaamse partijen aan.

Het Vlaams Belang wil dat de Vlaamse onderhandelaars nu eindelijk het plan B – met de B van boedelscheiding – als stok achter de deur hanteren om aan de wil van de Vlaamse kiezer tegemoet te komen. Lukt dat niet, dan moet plan B maar in de praktijk omgezet worden. Het Vlaams Belang volgt in elk geval de onderhandelingen op de voet.

 

Bruno Valkeniers voorzitter

 

 

Joris Van Hauthem woordvoerder


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tere ere van Philip Claeys en zijn collega's in Tokyo

 

Krijgen wij net vandaag van onze Japanse video-producent een film binnen (duutijd 15 minuten) over een van de indrukwekkendste vuurwerken die we ooit zagen. Tevens weer erg professioneel gefilmd. Je moet het maar doen, staande tussen de massa. Op onze vraag ter welker gelegenheid deze manifestatie plaatsgreep, kregen wij volgende antwoord (u weet het intussen, onze Japanse medewerker is geen taalvirtuoos) :

 日本、フィリップクライーズの花火欧州の指導者、ジャンマリールペンさんさんのenandereのサンセリフ。おめでとうございます

Waaruit wij opmaken dat het vuurwerk aangeboden werd aan de Europese parlementairen in Tokyo, Bernard Gollisch, Jean-Marie Le Pen (die ook enkele flessen saké mee naar La France mocht nemen) en onze eigen Philip Claeys, op wie wij steeds  bijzonder trots zijn. En ook de anderen, maar die kende onze Japanse vriend niet bij naam, daarom schrijft hij "en de andere sans".

PST : Het zou ook kunnen dat het iets anders is, want Japans is onze eerste vreemde taal. Alleszins : Philip, het is jou gegund !

 


16-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee weken extra voor onderhandelingen ?

 

 Teletekst - NL beter ingelicht over B dan eigen media

(met dank aan Senior )




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!