Angeltjes
25-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze wetenschappelijke rubriek : alles over de vledermuis

 

 Wat een muis is, dat weten we allemaal. Maar een vleder ? Wat is in 's hemelsnaam een vleder ? U vraagt het zich wellicht al jaren handenwringend af en u vondt tot hiertoe geen afdoend antwoord. Wellicht heeft u het ooit zelfs aan Bart de Wee gevraagd, één der slimsten en één der meest zelfingenomen menschen ter wereld. Ook hij stond met de mond vol frieten en de restanten van een berenklauw u aan te staren.  Omdat een vleder voor de muis komt, is het wellicht een voorspel, een ouverture, zeg maar. Als u op de afbeelding van de rode dame met het groene oog, omkranst door pailletten, klikt met ùw muis, krijgt u wellicht een antwoord op de vraag. Van Georges Prêtre, ook als het niet afdoend is, is het alleszins welluidend. Op de rode madame klikken, niet hier. Met dank en tot volgende gelegenheid in onze wetenschappelijke rubriek. Dan zullen wij het hebben over de baggervlinder.

Drs. Ulaan Pretsack


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen : even megalomaan als de stad

 

 

Op 7 november 2008 verscheen volgende artikel in Het laatste Nieuws :

Vanaf 2011 wordt het Antwerpse provinciehuis gerenoveerd. De Vlaamse Bouwmeester lanceerde een Open Oproep voor projectontwikkelaars die hun plannen konden indienen. Uit de 105 geldige kandidaturen zijn er vijf geselecteerd. Vertegenwoordigers van die projectontwikkelaars bezochten het provinciehuis en kregen er meer uitleg over de te volgen procedures en het opzet van de renovatieoperatie. In mei 2009 moeten de geselecteerden hun project voorleggen aan experts.

Gebouw en site opwaarderen
De bedoeling is om het gebouw en bij uitbreiding de hele site grondig op te waarderen. Daarbij mogen de architecten erg ver gaan. Enkel de voorbouw moet behouden blijven, de vervallen gouverneurswoning naast het provinciehuis en alle andere gebouwen, die dateren uit de jaren 1960, mogen eventueel gesloopt worden.

Betere aansluiting nodig tussen parken
Centraal in de opdracht van de deelnemende bureaus staat het publieksvriendelijke karakter van de site. Er moet een betere aansluiting zijn tussen het Provinciepark en het Albertpark. Zo wil het provinciebestuur dat zijn uitvalsbasis meer gaat aansluiten op de dynamiek die de provincie als organisatie wil uitstralen. Uit alle voorstellen zal er één ontwerp gekozen worden. Er doen twee Antwerpse, een Gents, een Nederlands en een Brits kantoor mee aan de wedstrijd.

 *****

Gisteren werd vernomen, dat de provincie op zoek is naar een nieuwe locatie, want het huidige gebouw voldoet niet langer aan de behoeften van een modern kantorencomplex. De vastgoedsector wordt ingeschakeld en de kleine megalomane deputee Marc Wellens (CD&V) heeft zijn oog laten vallen op het door de Post afgedankte gebouw nabij Berchem-Station.

Terecht heeft de Vlaams Belangfractie bij monde van haar voorzitter, Raf Liedts, onmiddellijk gereageerd op dit zoveelste prestige-project van een instelling, die zichzelf krampachtig probeert te overleven : 

Als het provinciebestuur toch zo dringend op zoek moet naar nieuwe accommodatie, waarom werd dan – nog niet zolang geleden – overgegaan tot de aankoop van het huidige provinciegebouw en toren van de federale dienst der gebouwen ? Waarom moesten er toen miljoenen worden geïnvesteerd in een gebouw dat nu plots ‘niet meer voldoet aan de normen van een modern kantoorgebouw’ ?  En hoe staat het nu met de grootschalige – want opnieuw miljoenen kostende - renovatiewerken die voorzien waren in het budget 2010 en die in principe vanaf eind juni hadden moeten opgestart worden ?


Het is onbegrijpelijk dat de deputatie,  uitgerekend op het ogenblik dat de Vlaamse regering in haar Groenboek ‘Interne staatshervorming’ de provincies ingrijpend wil afslanken, op zoek gaat naar uitbreidingsmogelijkheden.  Of is dit het zoveelste staaltje van bestuurlijke arrogantie ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dries van Agt : niet met Wilders, wel met wilde Palestijnen

 

 

Tachtig dagen na de verkiezingen van 9 juni en na een aantal mislukte formatiepogingen om ‘een kabinet over links’ te vormen lijkt Nederland af te stevenen op een centrumrechts minderheidskabinet van de liberale VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) en het CDA. Samen hebben die partijen 52 zetels in de Tweede Kamer – op een totaal van 150. Met de gedoogsteun van de PVV zouden ze een krappe meerderheid van 76 zetels kunnen behalen.

Oud-premier Dries van Agt bezweert zijn partijgenoten zich niet te encanailleren met de ‘weerzinwekkende’ denkbeelden van Wilders en de zijnen: ‘Willen we voor het voortleven van onze partij gekoppeld worden en blijven aan de beademingsapparatuur waarvan Wilders de knop bedient?’

U noemt de PVV onomwonden ‘een racistische partij’. Wat brengt u tot die conclusie?

Van Agt: Het hangt natuurlijk ook wel af van de definitie van racisme die je hanteert. De PVV is in ieder geval doordesemd van de gedachte dat ons land en ons volk te voortreffelijk zijn om door de aanwezigheid van andere mensen te worden besmeurd. Moslims zijn in de ogen van Wilders natuurlijk het allerergste, maar zijn harde voorstellen omtrent immigratie en integratie betreffen álle immigranten van buiten de Europese Unie, de Amerikaanse broeders van over de plas uitgezonderd. Zijn programma heeft hoe dan ook een racistische tint.

Waarom bent u zo geschrokken van het partijprogramma van Wilders? Dat is toch al jaren bekend?

Van Agt: Heel weinig mensen hebben dat partijprogramma echt gelezen. Het staat bol van de schokkende teksten. Wilders wil een verbod op de Koran, een bouwstop voor moskeeën, sluiting van islamitische scholen, een belasting op het dragen van hoofddoekjes…

Maar dat soort radicale eisen zal hij in het gedoogakkoord toch nooit kunnen doordrukken?

Van Agt: Dat denk ik ook niet, want dat zou een ernstige inbreuk zijn op de grondwettelijke rechten. Het kan niet en het mag ook niet. Maar dit soort denkbeelden is wel uiterst indicatief voor de ideologie van Wilders en zijn aanhangers. Wilders wil ook artikel 90 van de grondwet schrappen, waarin staat: ‘De regering bevordert de internationale rechtsorde.’ Je zou toch denken: blijf asjeblief bij die man uit de buurt.

Als het minderheidskabinet van VVD en CDA straks op de gedoogsteun van Wilders wil kunnen rekenen, zal het hem toch íéts moeten gunnen? Over welke onderwerpen is wel een akkoord mogelijk?

Van Agt: Een immigratiestop voor mensen uit islamitische landen bijvoorbeeld of de eis dat immigranten pas na 10 jaar werken in Nederland in aanmerking kunnen komen voor een uitkering. Dat is voor mij als christen volstrekt onaanvaardbaar. De vreemdelingenwet zoals we die nu kennen, is me al veel te streng.

Als Wilders het voor zeggen krijgt, vreest u voor ‘een ernstige beschadiging van de rechtsstaat.’

Van Agt: Wat de partij van Wilders wil, komt neer op een ontmenselijking van ons in de loop van de tijd moeizaam bevochten, humane strafrecht. Ze wil ondermeer hoge minimumstraffen invoeren, gekoppeld aan zware maximumstraffen. Ik vind dat allebei fout. Ik vind het hele idee van minimumstraffen horribel. Ik werd er helaas dezer dagen op gewezen dat iets dergelijks ook in het programma van het CDA te vinden zou zijn, zij het minder kras geformuleerd. De schaduw van Wilders is allang over de andere partijen gevallen, die van hem schade zouden kunnen ondervinden. Het legt, gevoegd bij een voorstel zoals preventief fouilleren, getuigenis af van een akelig repressieve mentaliteit. Het is allemaal samen een onthutsende dehumanisering van ons strafrecht.

U zegt: ‘Blijf bij die man uit de buurt’. Eigenlijk pleit u dus voor een cordon sanitaire tegen Wilders.

Van Agt: Zeker. Dat doe ik. Het moet uitzieken.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang leve de Turk !

 

Albert Heijn is zo vreselijk politiek correct dat Simon Rozendaal er al jaren niet meer komt. De hele winkel ligt vol met zogenaamde groene en gezonde flauwekul. Rozendaal moet er niets van hebben en gaat veel liever naar de Turk.

http://video.elsevier.nl/11809747/

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het vooruitzicht van 11 september

 

- Kijk daar ...

-O ja, dat zou een goede plaats zijn voor een moskee ...


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En de weireld draait verder
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Waarde redactie,

Terwijl in eigen land koortsachtig gezocht wordt naar kopers voor een berenvel die bijlange nog niet geschoten is, draait de wereld rustig (nou ja..) verder.

In Pakistan is het waterpeil aan 't zakken en komen de oude gewoontes terug op gang. Ergens in het Zuid-Westen -de naam ontsnapt me- van dat Prachtland heeft een zelfmoordheld zich samen met een 35-tal andere medegelovigen naar Profetenland geblazen.Het gebeurde in een moskee in volle dag en dit tijdens de ramadan.

In het andere Prachtland Irak heeft zich vandaag, ook in volle dag tijdens de ramadan een Prachtkerel opgeblazen en een boel medebroeders en zuster als confetti rondgestrooid.


De godsdienst van de vrede kan niet beter "uitgedragen" worden. Onze linxe missionarissen zijn in hun nopjes met die prachtige dagelijkse realiteit. Dat de Arabische geloofsgenoten in de betere en rijkere Prachtlanden niet veel medelijden met hun  beproefde medemens in Pakistan hebben, uit zich in het feit dat de legendarische Engelse autobouwer R.R "speciaal" en enkel en alleen voor de Arabische markt een exlusief model gaat bouwen van hun twee topmodellen. De prijs van één zo een "autooke" volstaat om 10.000 half verzopen Pakistanen  een jaar lang eten en drinken te geven.

Gelukkig zijn er nog de westerse honden en apen die gaan "benefieten", zo ook onze omroepen die zullen samenwerken en een bedelpartij opstarten.
Dokter Beaucourt vraagt de Vlaamse regering, om wat belastinggeld in het Pakistaans zakje te doen. Dat meneer doktoor niet bij de Waalse of Brusselse bobo's gaat aankloppen is de evidentie zelve ... platzak : zij zijn zelf een "hulpbehoeftig" volkje !

Van de moslimgemeenschap in eigen land hoort of ziet men niks over "hulp" aan hun geloofsgenoten in het verzopen land van Pakistan. Blijkbaar kan die ellende ginds, hier  aan hun reet roesten en komen zij alleen op straat als er boel te verkopen is.

Intussen draait de wereld verder en is het wachten (niet lang hoor) op de volgende vredelievende vuurwerkmaker.

mvg - senior

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom ik dit land vandaag meer verfoei dan gisteren ...

 

Mag ik ook even Ray?  Waarom ik dit land vandaag meer verfoei dan gisteren…

Europa strooit zijn steun uit over vier gebieden: economie, landbouw, burgerschap en cohesie- en structuurfondsen. Wat economie, landbouw en burgerschap betreft ontbreken cijfers tot op uitgaveniveau, zodat we daarover momenteel nog niets kunnen zeggen. Wat het deel cohesie- en structuurfondsen betreft zijn de cijfers echter grof.
Zo ontving Vlaanderen in 2007 98,8 miljoen euro aan Europese steun, en Wallonië maar liefst 248 miljoen euro! Vlaanderen krijgt dus slechts 28,5% van de Europese cohesie- en structuurfondsen, wat ronduit schandalig is.
Dit is trouwens niet het gevolg van objectieve criteria, maar van de slechte manier van onderhandelen door Dehaene en Verhofstadt, die NOOIT het Vlaamse belang verdedigd hebben, om zo hun uitzicht op een Europese topjob in stand te houden. Want de goedkeuring van de machtige parti socialiste is daarvoor nodig. Verhofstadt is er in gelukt.
Merde.

Stradi

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zouden zij het ook hebben over dit geld ?

 

Inzake het aantal beroepsziekten is er een hallucinant verschil tussen Vlaanderen en Wallonië: in 2008 telde België 55.738 uitkeringsgerechtigden ingevolge een beroepsziekte, waarvan Wallonië er liefst 31.963 of ruim 57 procent voor zijn rekening nam. Met slechts 40% van de bevolking, tekent Wallonië dus voor bijna 60% van de 'uitkeringsgerechtigden beroepsziekte'.

Opgesplitst per provincie zijn de verschillen nog duidelijker: Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen tellen respectievelijk 2.042 en 3.172 uitkeringsgerechtigden, terwijl dat in Luik en Henegouwen - met ongeveer een gelijk aantal inwoners - respectievelijk 12.988 en 14.733 is.

De Vlaamse gemeenten moeten ongeveer 10% meer belastingen (46,7% belastingen) heffen dan de Waalse (38,8% belastingen) om rond te komen, omdat de Waalse 10% meer subsidies krijgen dan de Vlaamse (27,9% tegen 17,4%). Daarenboven heeft Wallonië steevast een tekort en draagt zodoende helemaal niet bij tot de sanering van de Belgische staatsfinanciën.

In januari 2006 waren de bedrijven in het Vlaamse Gewest goed voor 78,7% van de totale Belgische export, terwijl Wallonië 18,8% voor zijn rekening nam. In 2007 ging het Vlaamse aandeel er nog lichtjes op vooruit om in juni 2008 de laatste maand waarvoor cijfers beschikbaar zijn af te klokken op 80% (tegenover 17,9% voor Wallonië). Voor de volledigheid voegen we eraan toe dat in deze cijfers niet eens rekening wordt gehouden met Vlaamse ondernemingen die actief zijn in Brussel en dus eveneens hun aandeel in de Belgische export hebben.

Conclusie: Wallonië is het zwarte gat van Vlaanderen, indien we niet scheiden worden we opgezogen door dat parasiterend monster.
Merde.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tellen we ook dat geld ?

 

In Vlaanderen staan om en bij de 1.700 flitspalen, en op korte termijn zullen er nog 500 bijkomen. In Wallonië staan er slechts enkele tientallen, de drogreden is het private recht van de walen om niet gefotografeerd te worden, jaja, en vorig jaar raakte dan ook nog eens bekend dat die zelfs nog niet uitgerust waren met een radar… 
Dit jaar werd bekendgemaakt dat deze scheeftrekking zich voortzet, aangezien er in Vlaanderen nog eens 40 flitspalen bij komen, tegenover slechts 20 in Wallonië.
Meer dan 80 procent van de verkeersboetes wordt in Vlaanderen uitgeschreven, maar het boetegeld gaat wel naar de Belgische schatkist en wordt dus vervolgens ook over Wallonië verdeeld.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : geld en nog eens geld
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Franstalig onderwijs in de Vlaamse faciliteitengemeenten wordt gesubsidieerd door Vlaanderen. Vlaanderen past correct de afspraken toe, Wallonië echter niet. Vlaanderen financiert zo zijn eigen verfransing. In de zes faciliteitengemeenten van de Vlaamse Rand – Kraainem, Wezembeek-Oppem, Wemmel, Drogenbos, Linkebeek en St. Genesius-Rode – gingen in het schooljaar 2007-2008 2.749 kinderen naar een Franstalige basisschool. De Vlaamse regering trok hiervoor het voorbije schooljaar in totaal bijna 9,2 miljoen euro uit.
Omgerekend zal de Vlaamse regering tijdens haar vijfjarige legislatuur 50 miljoen euro hebben besteed aan Franstalig onderwijs in Vlaanderen. De Franstaligen weigeren subsidies toe te kennen aan Vlaamse faciliteitenscholen, zoals in Komen.

Stradi

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nougatbollen, maar we mogen ze betalen

 

We komen nogmaals terug op de 12 principes die de basis zullen vormen (?) om de financieringswet te wijzigen. Waar kunnen we beter terecht dan bij de franco-belgische media, de oude belgische tante, la libre belgique ?

Vooreerst lezen we daar dat het om een mondelinge overeenkomst gaat. Dat is al een stevig begin. We herhalen de principes zoals la libre ze formuleert, want aangezien er geen geschreven tekst schijnt te bestaan, is iedereen vrij er zijn versie van te geven. Eerst de Franse tekst en daarnaast onze eigen vertaling ; wijzigingen of verbeteringen zijn altijd welkom. Merci. Dank oe.

- Assurer la viabilité à long terme de l’Etat fédéral ; de leefbaarheid van de federale staat op lange termijn verzekeren ;

- Maintenir des mécanismes de solidarité ; de mechanismen van de solidariteit handhaven ;

- Maintenir la progressivité de l’impôt ; behoud van de progressiviteiut van de belasting ;

- Eviter la concurrence fiscale entre entités ; fiscale concurrentie tussen de entiteiten vermijden ;

- Ne pas appauvrir les différentes entités ; de entiteiten niet verarmen ;

- Créer un statut spécifique pour Bruxelles (tenir compte de l’évolution démographique et sociologique...) ; een apart statuut voor Brussel in het leven roepen, rekening houdend met de demografische en sociologische samenstelling ;

- Prendre en compte le critère de la population et du nombre des élèves ; rekening houden met criteria inzake bevolking- en leerlingenaantallen ;

- Fournir des efforts pour assainir les finances publiques ; inspanningen leveren om de openbare financiën te saneren ;

- Aller vers plus d’autonomie financière des Régions ; naar een verdere financiële autonomie streven voor de gewesten (tiens, hier zijn de entiteiten én de gemeenschappen verdwenen ...)

- Renforcer la responsabilisation des entités fédérées (plus grande autonomie fiscale et une plus grande marge pour leurs revenus propres). L’IPP n’est qu’un paramètre parmi d’autres (taux d’emploi...) ; de verantwoordelijkheid van de gefedereerde entiteiten versterken (ruimere fiscale autonomie en een grotere marge voor de eigen inkomsten : de individuele personenbelasting is slechts één parameter tussen menig andere (werkgelegenheidsfactor) ;

- Examen des effets pervers éventuels avant toute mise en œuvre d’un nouveau modèle ; studie van de negatieve neveneffecten vooraleer elk gewijzigd model in werking te laten treden.

We hebben slechts 11 punten.  Hierna volgt de reactie (uit de libre) van een Franstalige onderhandelaar :

"Veel geluk !  We zijn nu vertrokken voor weken, indien het geen maanden worden, armworstelen. Men kan weinig opbouwen, louter op basis van principes.  Het akkoord is zo vaag dat zowel de francofonen als de Vlamingen triomfantelijk konden naar buiten treden dinsdagavond.  We gaan het niet te luid van de daken schreeuwen, maar eerlijk gezegd, wij hebben het spel goed gespeeld : al de bakens die wij uitgezet hadden en onze clausules voor de toestand te behouden (sauvegarder) zijn aanwezig. Dit is een prestatie !"

Een Vlaming reageerde als volgt :

"Het is zeer goed. De franstaligen aanvaarden wat zij altijd geweigerd hebben : de financieringswet in de diepte herzien.  Het wordt tijd de eigen verantwoordelijkheden te dragen en te aanvaarden dat de gewesten iets anders krijgen dan zakgeld. Wij zijn volwassenen."

Merkt u het verschil in tonaliteit ?  Mogen we gewagen van een zekere naïviteit bij de Vlaming, die het heeft over "zakgeld" en verantwoordelijkheid voor het eigen gewest maar geen woord spendeert over de solidariteit, de Brusselse overwinning, het lange voortbestaan van de federale overheid, enz.

Wat zijn wij toch steeds barslechte onderhandelaars geweest ... tevreden met enkele nougatbollen endan met plakkerige handjes naar huis : "Mama, papa, de Franse mijnheren en madammen hebben mij een snoepje gegeven.  Geef eens vlug centjes om de nougatbollen te betalen ..."

Ray

Bron : La Libre


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12 punten bakenen de agenda af van de financieringswet : wij hebben ze.

 

"De problemen van de financieringswet zijn geregeld, beste dames en heren, televisiekijkerds." Vim de Wilder en zijn collega Tim Pauwels, beiden bezoldigde journalisten van de 0000 Regimezender, voerden opgelucht een praatje met mekaar over het bereikte akkoord : Pauwels, die elke werkdag een schaal citroenen soldaat maakt, deed een bijna geslaagde poging tot glimlachen. Voor collega Vim de Wilder zal de dag dat Elio di Rupo première wordt, een Gay Pride waard zijn.

Wat is er eigenlijk aan de hand ? Het drama van de voorbije dagen, dat zou leiden tot onherstelbare breuken, dat chaos en ondergang van het land B zou betekenen, is geëindigd op een blijspel. Iedereen lacht terug. Elio di Rupo op kop en Muyters aan de staart : "On a sauvé le pays".

We hebben een fragment uit het RTL-journaal opgesnord en u hoort de commentaren van de franco-belgen. Ook bij RTL vonden wij een tekst die heel wat verduidelijkingen geeft over het gesloten akkoord inzake de financieringswet. Wij hebben een poging ondernomen om een zo getrouw mogelijke vertaling te maken.  Sommige passages zijn zeer verhelderend, andere blijven duister.

U oordeelt, u veroordeelt, u prijst, u looft, u wacht af maar u bent gewaarschuwd : op een beeld van het RTL-journaal ziet u heel kort een figuur de vergadering verlaten en in zijn auto stappen. De sluwe PS-vos, Philippe Moureaux. Als deze steunpilaar van het oude belgië mede een document heeft uitgewerkt, zal dit niet het einde van le petit pays betekenen en zal Brussel niets tekort krijgen.

 

Wat de financieringswet aangaat werden er 12 principes opgenomen in een afgebakend kader dat de agenda vastlegt die zal uitgewerkt worden tijdens de formatie van de regering. We noemen er enkele op :

- "de gefedereerde entiteiten" (let wel : men heeft het niet meer gewesten of gemeenschappen) zullen over een grotere fiscale autonomie beschikken en over een ruimere marge om eigen inkomsten te verzamelen na de volgende staatshervorming. 

- Elke deloyale concurrentie moet vermeden worden en de herziening van de financieringswet mag geen der "entiteiten" verarmen. 

- De financiering van de federale staat voor de vervulling van de eigen opdrachten moet verzekerd zijn en de "entiteiten" dragen hiervoor mede-verantwoordelijkheid.  

- Er zal rekening gehouden worden met de specifieke toestand van Brussel.

- Wat de gemeenschappen betreft (hier zijn ze !) werd overeengekomen dat bij hun financiering rekening zal gehouden worden met objectieve parameters (wil het zeggen, dat zij momenteel met subjectieve maatstaven beoordeeld worden ?)

- De solidariteit tussen de "entiteiten" zal gehandhaafd blijven maar er zal over gewaakt worden, dat  niet gewenste verschijnselen verdwijnen.

- Tenslotte zal de hervorming duurzaam zijn en de stabiliteit verzekeren van alle "entiteiten".  Er wordt gezorgd voor het financiële evenwicht van "het belgische huis".  Tenslotte, vooraleer om het even welk model in voege te laten treden, zullen eerst de repercussies en de niet te voorziene nevenverschijnselen naar de andere entiteiten onderzocht worden.

RTL

Wij willen niet per se negatief zijn, maar dit vage document dat door commissies verder zal uitgewerkt worden, is niets meer dan een gladde doolhof. Er moet meer geld komen en dat komt uit onze zakken, dàt weten we.  En als de Waalse of Brusselse "entiteit" niet toekomt, zullen we met zijn allen solidair zijn, dwz. de Vlaamse entiteit zal afdokken. Als de Vlaamse entiteit daarentegen iets wil uitvogelen voor de eigen wroeters, dan moeten de goede belgen daar eerst hun fiat over geven, want er mag geen concurrentie ontstaan en het belgisch huis mag niet instorten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappelijke Wereld in paniek !

Gelezen bij Spitsnieuws :

Op de vlaai van een koe van een biologisch bedrijf leven gemiddeld 156 insecten. Dat zijn er meer dan op een vlaai van een conventioneel gehouden koe, waar ‘slechts’ 102 vliegen en kevers voorkomen. De uitwerpselen van een rund in de vrije natuur zijn favoriet: daarop leven maarliefst 168 beestjes.

Dat schrijft plantenecoloog Flavia Geiger van de Wageningen Universiteit in het jongste nummer van Entomologische Berichten. Koeienvlaaien van dieren van conventionele bedrijven zijn volgens Geiger veel minder vezelrijk dan die van koeien die biologisch voedsel krijgen. Dat maakt de poep minder voedzaam en dus minder aantrekkelijk voor allerlei soorten torren, vliegen en kevers.

Geiger telde de insecten op verschillende soorten koeienvlaaien. Dit deed zij niet zomaar: de uitwerpselen van vee zijn van groot belang voor weidevogels. En laat dit nu net een vogelsoort zijn die het moeilijk heeft in Nederland. "Een gruttojong eet per dag wel achtduizend insecten", zegt medeonderzoeker en bioloog Geert de Snoo. "Dat de kwaliteit van de koeienvlaaien achteruit is gegaan, is misschien wel een verklaring voor de slechte weidevogelstand."

De Snoo wil vervolgonderzoek doen naar de relatie tussen koeienvlaaien en weidevogels.

PST : Laten we hopen dat Geert Wilders direct extra-subsidies zal uittrekken voor dit prangende probleem.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij is er bijna

 

hij is er bijna
 
de wever heeft zijn best gedaan
de koning is tevreden
hij mag waarschijnlijk tot de galerij
der grote staatslieden toetreden
een plaatske wordt gereserveerd
naast schiltz, bij martens en dehaene
en als hij bhv nog splitst
mits een 'klein prijsje' te betalen
dan mag hij op de eerste rij
naast de gestelde lijven
naar 't koninklijk paleis
om zijn medolle af te halen
 
de wever schrijft geschiedenis
de koning ziet , 't is goed
een groot vlaams-nationalist
die alles eraan doet
zijn dierbaar vaderland te redden
om samen met de francofoon
belziek weer op het spoor te zetten
en mocht het toch mislukken
zal 't niet aan bart gelegen zijn
want hij is tot het uiterste gegaan !
is voor zijn vorst en land
in vuur en vlam gaan staan
 
de vlaming kan alweer aan 't werk
de rekening betalen
daarin is hij al eeuwen sterk
wat anderen bepalen
voor hem geschreven wet
zijn beurze open, mondje toe !
't was nu héél even anders
maar na een tijdje cinema
is 't tijd voor slapen gaan
want elio en madam non
hebben voor hem beslist
dat 't meer dan welkes is !
.

jos
 
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gouden raad van nonkel soldaat
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Slechts een kleine minderheid van de islamieten - een tien miljoen of zo - zijn dolgedraaide, achterlijke, discriminerende, fundamentalistische moordenaars. De rest van het miljard zijn alleen maar achterlijk en discriminerend, ze zitten half debiel glimlachtend knikkend de daden van de moordenaars goed te keuren en all'aaaah te loven voor de verbreiding van een uit de duim gezogen leer, gefantaseerd door een vroeg middeleeuwse analfabete stalknecht. De enkele islamieten die het bloeddorstige terrorisme afkeuren, dienen slechts om verwarring te zaaien - en lukken daar ook aardig in - bij een steeds kleiner wordende groep in de rest van de wereld, die in naam van hun humane en tolerante instelling zich met plezier de keel laat oversnijden.
De ganse islamitische samenleving, moordenaars en anderen, aanziet de rest van de wereldbevolking als beesten, varkens, apen en honden, zoals ze al dikwijls hebben verkondigd en zolang wij hen gaan aanzien als mensen, zullen we de strijd verliezen. Laat ons ze behandelen zoals zij ons behandelen. Wij zijn met meer, we hebben meer verstand, nu nog wat meer chauvinisme en fanatisme en we winnen de oorlog die zij zijn begonnen.

Zoals Pat Condell wens ik u, broeders en zusters, vrede !

Wes Hardin


24-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veelbetekend drukfoutje bij Krantenkoppen

 

Deredactie.be (13:27:58)
Financieringsdiscussie dwarsboomt de agenda
"Ook rechters moeten mandaten bekendmaken"
Hulpagenten krijgt geen wapen
Politici vermoord in Somalische hoofdstad
BelgaDe Wever krijgt boek van Hoste in frituur
"Gebrek aan financiële steun zeer uitzonderlijk"

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Somalië komt het wel goed : laten we erover zwijgen.

 

Mogadishu, 24 aug. Ten minste dertig personen onder wie tenminste 6 parlementsleden, maar vermoedelijk 15 zijn vanochtend gedood bij een aanval op een hotel niet ver van het presidentieel paleis in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Eén van de aanvallers blies zichzelf in het hotel op. Dat hebben ooggetuigen en regeringsfunctionarissen verklaard.

 

De aanslag, die niet direct werd opgeëist, komt minder dan een etmaal nadat radicaal-islamitische opstandelingen een offensief hadden aangekondigd tegen de Afrikaanse vredesmissie in Mogadishu. Het getroffen hotel ligt in de speciale zone waar ruim zesduizend vredesmilitairen bescherming zouden moeten bieden aan de Somalische regering. Bij beschietingen over en weer zijn sinds gisteren al meer dan veertig burgers om het leven gekomen.

Ooggetuigen vertelden vanochtend hoe ten minste twee schutters vermomd in legeruniformen een onder Somalische parlementsleden populair hotel bestormden, een bewaker doodschoten en naar binnen drongen. In het hotel schoten zij om zich heen. Minstens één van de aanvallers blies zichzelf volgens ooggetuigen op met een handgranaat. Een aanwezige beschreef de situatie als „een slachting”.

Persbureau Reuters citeerde een parlementslid volgens wie vijftien collega’s waren gedood. De Somalische premier sprak tijdens een speciaal ingelaste persconferentie over zes gedode parlementariërs.

De brutale aanval onderstreept de machteloosheid van de Somalische regering. De regering, de vijftiende sinds in Somalië in 1991 het centrale gezag ineenstortte, controleert niet meer dan een paar vierkante kilometer grondgebied in Mogadishu met daarop het presidentieel paleis, de luchthaven en de zeehaven. De regering is daarbij afhankelijk van de ruim zesduizend vredessoldaten, maar verscheidene aanslagen waaronder die van vandaag hebben laten zien dat ook deze ‘beveiligde’ zone kwetsbaar is.

De aanslag komt nadat de radicaal-islamitische groepering Al-Shabaab gisteren een „massale oorlog” had aangekondigd tegen de vredesmissie, AMISOM. Al-Shabaab reageerde daarmee op de komst naar Mogadishu van honderden extra vredessoldaten sinds afgelopen vrijdag. De extra militairen komen uit Oeganda, dat al de belangrijkste troepenleverancier van AMISOM was. Oeganda besloot meer soldaten naar Mogadishu te sturen nadat vorige maand 76 mensen om het leven waren gekomen bij terreuraanslagen in de Oegandese hoofdstad Kampala. Die aanslagen zijn opgeëist door Al-Shabaab.

@ NRC


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nestors 2010 : Jef van Uytsel, Joke van den Brandt en Frank Ivo van Damme

 

 Robin Hannelore, Frans Depeuter, Frank Ivo van Damme, Jef van Uytsel, Joke van den Brandt, Ingrid Ryken, Marc Somers en Paul Snoeys

De Nestorprijs werd in 2007 in leven geroepen door de redacteurs van het literaire tijdschrift Heibel, Frans Depeuter en Robin Hannelore. De prijs wordt financieel en logistiek gesteund door de cultuurraad en het stadsbestuur van Herentals en cc ’t Schaliken.


Is het de ‘horror vacui’ die de enkeling naar de massa drijft om zich daar te laten verdampen, de angst voor de leegte, de vrees om niet te bestaan?

Is het de drang voor de kick, de adrenalinestoten van al die mega gadgets die deze verslaving veroorzaakt?

Is het de welogende, weloverwogen choreografie die we kennen van de partijdagen te Nürnberg, de optochten te Pyongyang, de massaregie bij de openingen van de wereldbekers voor de bobo’s van Fifa en andere grootheden, de Olympische spelen of Amerikaanse presidentsverkiezingen?

Ik laat het in het midden. Ik heb hier geen antwoord op. Dit is voer voor psychologen, misschien ook antropologen.

Reikhalzend kijk ik nu uit naar de herfst wanneer Antwerpen, mijn zomerse, bezette stad zal worden ontzet van de klank van soldatenlaarzen die de spektakelindustrie meedogenloos heeft uitgestrooid. Na de Ronde van Frankrijk, de luttele seconden van voorbij flitsende renners, de Triatlon, de Tall Ship Race en laatst nog het bezoek van de Reuzen, breekt opnieuw de tijd open voor de kleine dingen met een kleine c.

Zij leven in de luwte; de straatmuzikant die Bob Dylan hernieuwt of eigen nummers brengt, de tekenaar met schetsboek op een pleintje, de aandachtige op een bank, verdiept in een boek. Deze ‘allenen’ kunnen dan weerom hun schuilkelder verlaten, de neus in de najaarswind steken. Zij hebben de zomer overleefd, halen adem na de pletwals die niet allen een stad maar eveneens de publieke ruimte overal te lande bezet, door Park en andere feesten lam geslagen.

Vorige zaterdag was ik in Herentals op de uitreiking van de Nestorprijzen. Dit jaar ging deze prijs terecht naar jaar Zjef Van Uytsel, Joke van den Brandt en Frank Ivo van Damme. Stuk voor stuk kunstenaars, wier artistieke expressie door oprechtheid en authenticiteit werd gestaald, wars van de rode lopers van de platte commercie, wars van het zelfvoldane en daarom zo groot. Ik dank niet alleen Frans Depeuter voor de puike organisatie van deze mooie academische zitting, maar eveneens Robin Hannelore voor zijn indrukwekkend slotwoord. Hij sprak over de massale intocht van witte meeuwen in een rustig natuurgebied, een evenwichtige biotoop met ruimte voor het diverse voor velen. Hij sprak over het ‘wauw’ gekwetter en het opmeten van de schade aan de broedplaatsen na de uittocht.

Hij is dus weer voorbij die mooie zomer. Het liedje is ondertussen een klassieker. In de Vipclubs werd aan de champagne genipt, de visitekaartjes werden er afgelikt, de spelen uitgespeeld

Blijft nog een vraag open: ‘Wanneer eten we het brood?”

Uw tegenlever, eens te meer.

Frank DE VOS 

 

Nestors 2007: Herman Vos, Jan Veulemans, Miel Cools. Laudatio uitgesproken door Cas Goossens.

Nestors 2008: Gaston Durnez, Will Ferdy. Laudatio uitgesproken door prof. em. Rik van Gorp.

Nestors 2009: Cas Goossens, Louis Neefs (postuum, vertegenwoordigd door zus Connie). Laudatio uitgesproken door prof. Hans Verboven.

 

Bron : hier klikken

Met dank aan Henri Floris Jespers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stukje minderwaardige Westerse cultuur ?

 

 

Zin om beschaamd weg te kruipen voor uw Westerse cultuur ? 

Klik op de afbeelding van de verwerpelijke Domenico Scarlatti en u hoort zijn pianosonate in D mineur. Dat is een zenuwstuk, mensen ... Wég met ons !  Leve de tam-tam en de islam-charleston.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rampadam 2010 schiet lekker op : score na 13 dagen

 

Ramadan 2010 Scorecard
 

Day 13

In the name of
The Religion
of Peace

In the name of
All Other
Religions

Terror Attacks

80

0

Dead Bodies

327

0

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!